Ingredienten:xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
1 kg mosselen -1 dl.witte wijn 50 gr.boter 1 ui 100 gr.selder 1 laurierblaadje peper en zout 150 gr.magere yoghurt 1 bot fijngehakte dille 1 mespuntje cayennepeper ¼ rode paprika ¼ courgette 50 gr.kleine champignons- -scheutje olijfolie
Extra:
Coctailprikkers of fantasieprikkers
Bereiding ( 8 personen )
1. Maak de mosselen klaar zoals mosselen natuur.
2. Haal de mosselen voorzichtig uit de schelp,zonder ze te scheuren.
3. Zeef het mosselvocht,en laat afkoelen.
4. Meng de yoghurt met 1 dl. Mosselvocht,voeg er de fijngehakte dille aan toe en kruid met cayennepeper en een snuifje zout naar smaak.
5. Snij de paprikas en de courgette in grote dobbelstenen,en snij de champignons in twee.
6. Bak de groenten kort aan op een hevig vuur in een weinig olijfolie.
7. Maak mosselbrochetjes,waar je afwisselend een stukje groente en een mossel opsteekt.
8. serveer de mosselbrochetjes in kleine glaasjes,met onderaan een laagje yoghurt-dillesaus
|