Ingredienten:xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
1,2 liter volle melk 140 gr.dessertrijst 1 vanillestokje 140 gr.suiker 1 ei een snuifje saffraanpoeder of enkele saffraandraadjes een beetje boter bruine suiker een klein snuifje zout.
Bereiding ( 8 personen )
1. Spoel de kom waarin je de rijstpap wilt bereiden goed om met koud water.
2. Spoel de dessertrijst onder koud stomend water,en laat goed uitlekken.
3. Smelt het klontje boter,voeg de rijst toe,en roer goed om
4. Voeg de melk en de in twee gesneden vanillestok toe,en laat 30 min. garen op een zacht vuurtje.
5. Voeg de suiker en de saffraan toe.
6. Laat nog 10 min koken,maar blijf roeren tot de rijst gaar is.
7. Splits het ei,en voeg het eigeel onder de gare massa.
8. Schep er dan het stijfgeklopte eiwit onder
9. Haal de vanillestok uit de rijstpap,en schep in kommetjes
10.Werk af met wat bruine suiker
|