Ingrediënten: ( 2 pers. )
500 gr verse of diepgevroren scampistaartenxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
50 gr fijngesneden sjalotjes, 3 teentjes look
1 blikje tomatenpuree
¼ liter room
2 middelgrote tomaten
scheutje sherry
50 gr boter
wat sterke paprika en curry, peper en zout naar smaak toevoegen
De scampis pellen. De tomaten pellen en ontpitten, alleen het vruchtvlees gebruiken.
Look en sjalotjes pellen.
Bereidingswijze:
De boter bruinen op een middelmatig vuurtje.
Sjalotjes toevoegen.
Tenen look persen en toevoegen.
Lichtjes bruinen en dan de scampis toevoegen.
Scheutje sherry toevoegen.
Kruiden met curry, paprika, zout en veel peper.
De tomaten toevoegen en drie koffielepels tomatenpuree.
Goed roeren en zachtjes laten sudderen.
Als het zaakje goed doorkookt de room toevoegen, proeven en desgewenst wat suiker bijvoegen. Je kan dit gerecht verfijnen met groene en rode pepers en er een slaatje bij opdienen.
De scampis opdienen met stokbrood of ongepelde rijst
|