Ik ben François, en gebruik soms ook wel de schuilnaam De wandelende Pajot.
Ik ben een man en woon in Aalst (België) en mijn beroep is Gepensioneerde.
Ik ben geboren op 30/10/1949 en ben nu dus 75 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Wandelen.
De wandelende Pajot
Belevenissen van een actieve wandelaar
09-06-2013
2013-06-09 Zellik
28e Breugheltocht - Wisselbeker Club: DE TREKPLOSTERS ZELLIK-ASSE (158) Plaats: Zellik Afstand: 14Km (13,5) Deelnemers: 1556 Pajotten: 48 Weer: Af en toe wat zon (16-19°C)
Parcours: 4 Bepijling: 5 Zaal: 4 Cola: 130 Z. Bier: 220 (Duvel)
De wandeling bestond uit drie korte stukken van een viertal kilometers. Een rustpost in Bekkerzeel en één in de Brabantse Vierkanthoeve het Hof Piemont. Veel door rustige veldwegen gewandeld met zichten tot in Brussel. We zijn het industriegebied van Kobbegem in een grote boog rondgewandeld. Als we (heb samen met Roger gewandeld) om halfvijf in de zaal terugkwamen was er niet veel volk meer. Waarschijnlijk omdat er met de wisselbeker geen prijzen werden uitgedeeld.
Ik wilde de 32 Km wandelen maar blijkbaar was men een splitsing vergeten aan te duiden. Ik zat op het parcours van de 26Km en omdat ik nog naar Zellik wilde gaan heb ik het maar bij deze afstand gelaten. Het parcours was ook wat anders dan wat we van de Padstappers gewend zijn. Weinig of geen beklimmingen hier. De Gavers was het centrale punt en hier stond ook de gratis bedeling van fruitbier (of andere drank). De rustpost was in Idegem die we twee keer aandeden. Eén lus ging langs Smeerebbe-Vloerzegem.
Het parcours was niet zo zwaar maar het was wel veel door de natuur wandelen en dat was toch ook eens prettig.
Weer een mooie natuurwandeling, ditmaal door een stukje van de Vlaamse Ardennen. De afstand was korter ( geen mega Sloebertocht) maar ik vond het parcours ook wat minder zwaar. Er zaten zeker wat pittige beklimmingen in en heb me ook best kunnen uitleven hoor. De wandeling was heel goed ingedeeld met 10 stukken van ongeveer 6 Km. Zo ongeveer 1 uur wandelen van rustpost tot rustpost vind ik ideaal. Ook de bevoorrading met de bonnetjes was uitstekend. Voor onze 10 inschrijving werden we zeker goed bediend. Zoals de vorige jaren was het hoogtepunt de rustpost in de brouwerij Roman. Zoveel Sloeber drinken als men wou (kon) was voor sommige toch wat teveel van het goede. Zeker als er dan nog 17 Km moet gewandeld worden.
Ik heb er weer eens van genoten en tevens vastgesteld dat ik in form ben voor de grotere afstanden.
Verkening GR Mons-Thieu Club: DE GR VRIENDEN VAN AALST Plaats: Mons - Thieu Afstand: 25-28Km Tijd: 6H00 Deelnemers: 2
Pajotten: 1 Weer: Zonnig en warm (13- 21 °C)
Verkenning van onze GR van 5 augustus 2013. Vertrek aan het station van Mons. Het station wordt afgebroken en we moesten direct al een heel ommetje maken. Het centrum was niet heel moeilijk te vinden en het stadhuis met zijn tuin was al een eerste attractie. Eenmaal we de grote markt en de grote lanen voorbij waren zaten we in de natuur. Eerst was het nog enkele kilometers plat maar dan kregen we een helling door het bos. Niet heel steil maar wel redelijk lang. Voor de rest bleef het parcours wel niet te moeilijk. In Saint-Symforien vonden we dan op het juiste moment een gepast cafeetje om onze boterhammen op te eten. Het café is alle dagen open dus zullen we er op 5 augustus ook gebruik kunnen van maken. Na de middag gaat het dan verder door de bossen naar Thieu toe. Het einde van het parcours is wel onduidelijk omdat de GR er verdwijnt in bouwprojecten. Dus hebben we een alternatief parcours moeten zoeken. In Thieu is geen café, wel een bakker die ook koele dranken heeft. De kanaalliften op het Centrumkanaal kunnen bezocht worden en bieden wel mooie zichten. Onderweg kan op een paar plaatsen een bus naar Mons genomen worden (zie foto's).
Dinsdagavondwandeling (Denderhoutem) Club: WSV DE KADEES AALST VZW (063)
Plaats: Denderhoutem
Afstand: 7 KM
Tijd: 1H40
Deelnemers: 17
Pajotten: 3
Weer: Mooi zomerweer (15°C)
Eindelijk weer eens wat meer belangstelling. Misschien dat het zonnig weer er wel voor iets tussen zat. Vertrek aan de kerk van Denderhoutem. Patrick loosde ons door vele wegjes rond Denderhoutem. De meeste waren voor mij onbekend. In de avondzon was het wel genieten en dat hebben alle deelnemers wel gedaan denk ik. Volgende week naar Moorsel aan de Sporthal.
Klassieke wandeling in Schepdaal (alhoewel van andere organisator). Drie lussen rond Schepdaal. De eerste lus (A) ging richting Lennik en Gooik. Veel natuur en mooie vergezichten. De tweede lus (B) ging richting Anderlecht. Enkele mooie stukjes natuur maar ook veel straat. De derde lus (C) ging dan naar de andere zijde van de Brusselse steenweg en was op enkele uitzonderingen na bijna altijd straat. Dus samengevat afwisselend maar ik had er toch wat meer van verwacht.
22e Heidetochten Club: DE HEIDETOCHTEN KESTER-GOOIK (358)
Plaats: Gooik
Afstand: 50 Km (49)
Tijd: 8H45
Deelnemers: 2598
Pajotten: 58
Weer: Zonnig tot licht bewolkt (9-17°C)
Parcours: 5
Bepijling:
4Zaal: 4
Z. Bier: 200 (Witkap)
De 50 Km was 50 Km genieten. Het was een 100% natuurwandeling door het rustige Pajottenland. Alleen rond Kester werden we even opgeschrikt door motorlawaai. De centrale rustposten waren in Roosdaal, O.L.V. Lombeek en Gooik centrum. De 50 Km deed elk van deze rustplaatsen twee keer aan. Het was zonnig weer en we konden volop van de mooie zichten op het Pajottenland genieten. Op de verste stukjes was het heel rustig en kon ik ongestoord van de natuur genieten. Ik geef geen commentaar bij de foto's. Het zijn momentopnamen van hoe ik de wandeling ervaren heb.
Na wat verkeersellende wat later toegekomen en dan maar de 18 Km gedaan. Het vertrek was vanuit de feesttent. De wandeling bestond uit drie delen met de rustpost in Astene als centraal punt. Het gedeelte van het vertrek tot aan de rustpost bestond voornamelijk uit straten en een natuurgebied. De lus in Astene ging dan langs de oevers van de (oude) Leie. Op het verste punt moesten we met het zelfbedieningsveer "Bathios"de (oude)Leie over. Die lus was wel het stuk met het meeste natuur. De terugweg ging ook nog door een paar nieuwe natuurgebieden en langs de velden.
Dertiende editie van de Sponsor Action For Families Club: KONINKLIJKE SCHOOL VOOR ONDEROFFICIEREN CAMPUS SAFFRAANBERG Plaats: Sint-Truiden (Saffraanberg) Afstand: 18 Km Tijd: 4H00 Deelnemers: Pajotten: 1 Weer: Eerst zwaar bewolkt maar droog, daarna regen. (12°C) Parcours: 4 Bepijling: 4 Zaal: 5 Cola: 100 Z. Bier: 200 (Leffe)
Wandeling georganiseerd door de Koninklijke School voor onderofficieren campus Saffraanberg en het Burgerlijk Militair Samenwerkingscomité (BMS). De wandeling beston uit drir stukken van ongeveer 6 Km. De rustpost was in de parochiezaal van Groot- Gelmen. Het eerst stuk ging door de kazerne en daarna al een deel door de boomgaarden naar de rustpost. Hier werd een lus gemaakt naar Mettekoven. Onderweg kwamen we voorbij de kapel van Helshoven. Bekent van het bezoek van paus JohannesPaulus II in 1985. De rest van de tocht ging langs een oude heirbaan en door de bossen en boomgaarden. Spijtig dat het is beginnen regenen. Na het tweede bezoek aan de rustpost in Groot-Gelmen ging het over een lange rechte baan naar de Luikersteenweg en terug naar de kazerne. Dat laatste stuk was wel minder mooi. Wel nog wat zichten op de uitgestrekte velden en de kerken van de aangrenzende dorpen.
Dinsdagavondwandeling (Lede) Club: WSV DE KADEES AALST VZW (063) Plaats: Lede Afstand: 7 Km Tijd: 1H30 Deelnemers: 8 Pajotten: 2 Weer: Zwaar bewolkt maar droog gebleven (14°C)
De wandeling ging rond Lede. Voor een dinsdagavondwandeling waren het wel veel straten, maar met het huidige weer is het te riskant om vochtige plaatsen op te zoeken. Lede staat ook niet bekent als een plaats met veel bossen. Patrick en André hebben er het beste van gemaakt wat mogelijk was.
Vertrek in Avennes aan de kerk. We kwamen al direct in de vallei van de Mehaigne terecht. De borrelstop was bij de eerste dwarsing van de Mehaigne. Een nogal romantisch plaatsje bij de rivier en een kapelletje. Voor Gustaaf was het niet zo romantisch maar het was toch ook niet al te ernstig. Daarna ging het met enkele pittige beklimmingen naar Fallais waar we onze boterhammen in de open lucht en zonder café konden nuttigen. Na de middag kwam dan het zwaardere werk en kwamen we in de Condroz. Hier was wel het mooiste gedeelte van de wandeling. In Moha kwamen we dan eerst door de cementfabriek en daarna gingen we door het in aanleg zijnde golfterrein. We naderden dan de vallei van de Maas en moesten eerst nog wat heuvels beklimmen eer we in Hoei toekwamen. Daar was het te laat voor de muur te beklimmen en hebben dan maar op de "Grand place" van een stevige pint genoten.
Weer: Eerst zwaar bewolkt, daarna wat zon (9-12°C)
Parcours: 4
Bepijling: 5
Zaal: 4
Cola: 130
Z. Bier: 200 (Affligem)
S'morgens regende het nog en daarom wat later vertrokken. Kon dan maar de 34 km meer doen. Het parcours was evenwichtig samengesteld. Vijf stukken van 6 à 7Km. het eerste stuk ging van de vertrekzaal met een grote boog rond Sint-Martens-Lennik en dan naar Gaasbeek. Hier werd dan een lus gemaakt langs het Kasteel van Gaasbeek en het park Groenenberg. Na de rustpost ging het dan richting Elingen waar een nieuwe centrale rustpost was. Hier werd dan een lus gemaakt tot in Pepingen. Het laatste stuk voerde ons dan terug naar Lennik. Het was een natuurwandeling door het Pajottenland. Weinig straten, wat hellingen en veel door de velden.
In tegenstelling met de vorige jaren bestond de wandeling uit een lus van 14 Km en één van 7 Km. Heb eerst die van 14 Km gedaan. Die ging wel door bekent terrein. Naar de abdij en rustpost in de hondenclub van Affligem. Vandaar samen met Roger naar Erembodegem gewandeld en daar aan de barbecue deelgenomen. Daarna hebben we dan nog de lus van de 7 Km gedaan. Door de Gerstjens en over de hangbruggen naar het park van Aalst.
Na wat straten waren we direct in de velden richting Tielrode. Het waren soms wel erg smalle wegjes die maar weinig gebruikt werden. Het was wel door de natuur en met het zonnetje erbij was het wel aangenaam wandelen. Als we in de buurt van Tielrode kwamen mochten we ook nog eens langs de poelen wandelen. Er was een rustpost in Tielrode en na die rustpost ging het rond de grote vijver naar Temse en de kaai. De tweede rustpost was over de N16 en spoorweg. Het laatste gedeelte was wat minder natuur. Het waren meer verharde wegen maar toch nog langs open landschappen.
Eindelijk eens wat meer deelnemers! De wandeling vertrok vanaan de Gerstjens in plaats van aan het station. Het werd een flinke wandeling voor een een dinsdagavond en het was grotendeels door de natuur. We begonnen langs de Gerstjens waar de nieuwe hangbruggen het evenement waren. Daarna ging het richting Aalst en langs de sportvelden terug naar Erembodegem. Het was erg donker en heb niet veel foto's kunnen nemen.
Wilde hier de 18 Km doen, maar veranderde onderweg voor de 12 km en daardoor was het uiteindelijk maar 10 Km! Daardoor was het eerste stuk heel kort. Heb wel voorbij de Thienpontsmolen gewandeld. De rustpost was in de feestzaal aan de Paardenmarkt. Via de Kottemroute gingen we terug naar de vertrekzaal. Het parcours heeft me niet echt kunnen bekoren. Misschien kwam het wel door de korte afstand.
21e Kravaalbostochten - Wandeltrofee 'Trouw wordt beloond'
Club: WSV HORIZON OPWIJK (300)
Plaats: Mazenzele
Afstand: 12 Km (12,3)
Tijd: 2H30
Deelnemers: 1077
Pajotten: 6
Weer: In het begin druilerig daarna droog maar zwaar bewolkt (9°C)
Parcours: 4
Bepijling: 4
Zaal: 4
Cola: 130
Z. Bier: 200 (Affligem)
Heb maar de 12 Km gedaan. Het grootste gedeelte ging langs en door het Kravaalbos. Als het ophield met regenen was het best een aangename en afwisselende wandeling. Van mazenzele ging het direct het Kravaalbos in en we wandelden zo naar Asse-Ter-Heide. Met een grote boog rond de kerk gingen we naar de rustpost. Na de rust ging het terug naar het Kravaalpost en heb in het gekende café "Bij Stinne" een pint gaan drinken.
Mooie natuurwandeling rond het Donkmeer, langs de Schelde en door bossen. Van aan de festivalhal gingen we een stuk naast het Donkmeer en door het Broekbos. We volgden voor een groot stuk de GR 128 wandelroute. Heel veel groen hier. De rustpost was in de parochiezaal in Berlare. Na de rust gingen we door het kasteelpark en langs rustige wegen naar de oever van de Schelde. Er was een rustpost in het eethuis 't Oud Brughuys. Vandaar ging het dan terug naar de parochiezaal in Berlare. Het laatste gedeelte ging door de Eendenkooi en zo het meer rond tot aan de festivalhal. Het was voor mij de mooiste wandeling die ik in Berlare al gedaan heb.
In tegenstelling met de wisselbekertocht van vorige week vond ik dit een mooier parcours. De 21 Km ging bijna geheel door de natuur. Vooral de lus rond Michelbeke was prachtig. Nog wat meer onverharde wegen had voor mij wel gemogen. Het centrale deel was het mijnwerkerspad van Neder Brakel tot in Sint-Goriks-Oudenhove. Het was niet zo heel warm maar wel aangenaam om wandelen door het in de zon blakende "Vlaamse Ardennen landschap".
Weer: Zwaar bewolkt en af en toe wat regen. (11°C)
Weer slecht weer en weer niet zo heel veel deelnemers. Het was nochtans weer een mooie natuurwandeling die Patrick en z'n team ons voorschotelden. Gedeeltelijk op het parcours van onze lentewandeling maar ook veel onbekende wandelpaadjes langs Liedekerke en Roosdaal.