Ik ben François, en gebruik soms ook wel de schuilnaam De wandelende Pajot.
Ik ben een man en woon in Aalst (België) en mijn beroep is Gepensioneerde.
Ik ben geboren op 30/10/1949 en ben nu dus 75 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Wandelen.
De wandelende Pajot
Belevenissen van een actieve wandelaar
27-06-2017
27-06-2017 Asse-ter-Heide (Dinsdagavondwandeling)
Dinsdagavondwandeling Asse-ter-Heide
Plaats: Asse-ter-Heide
Afstand: ?
Weer: Eerst droog, daarna regen.
Deelnemers: 20 tal denk ik
Pajotten: 3?
Ik heb deze wandeling zelf niet meegedaan en ik dank Magda en Martine voor de info en foto's.
Weer: Licht bewolkt af en toe wat lichte regen. (19°C)
Deelnemers: 8779
Pajotten: 2
Eerste dag van de vierdaagse.
Het weer maakte het makkelijk wandelen. Het weinige gedruppel was niet erg en we konden volop van de landschappen genieten. Eerst was het een vlak parcours langs de Ourthe. Na ongeveer 5 Km ging het dan steil omhoog. Dan even over het plateau en dan terug naar de Ourthe en naar de rustplaats in Bomal. Het tweede gedeelte ging grotendeels door de weiden en velden van het plateau. De gevaarlijke afdaling in Durbuy van vorige editie werd niet hernomen. Op deze eerste wandeling toch enige bekenden tegen gekomen.
Traditionele wandeling met vertrek niet ver van het station van Schellebelle. We wandelden eerst door de boom- en plantenkwekerijen en kwamen zo aan de Bergenmeersen. Het parcours van de 14 Km ging maar tot aan de rand van dit natuurgebied. We gingen dan naar de rustpost in Uitbergen. Na de rust stapten we naar de Kalkensemeersen en het overstromingsgebied Wijmeers. Een mooi stukje wilde natuur nog in ontplooiing. In Schellebelle namen we het veer en gingen we naar de nieuwe rustpost in het schooltje "Het Belleveer". Het laatste gedeelte ging langs de Scheldedijk en de velden terug naar het vertrekpunt.
Weer: Zwaar bewolkt, af en toe wat miezerig (22°C)
Deelnemers: 982
Pajotten: 11
♥♥♥
Het eerste gedeelte ging langs de Scheldedijk naar de rustpost in Melsen. Daar mochten we dan een lus van 4 km wandelen door de bossen en velden van de Scheldevallei. We wandelden ook voorbij de "Stenen Molen". Het is nog een indrukwekkende ruïne. Het laatste gedeelte ging door de velden terug naar Schelderode. De grotere afstand zo waarschijnlijk wat meer groen gegeven hebben langs het Makkegembos.
Vertrek was aan de parking tussen het station en de rotonde. Met het warme weer was er maar weinig belangstelling. Het was echter best aangenaam wandelen. De wandeling bestond uit een Noordelijk en een Zuidelijk gedeelte. Voor het Noordelijke gedeelte gingen we voorbij het voetbalstadion van Denderleeuw naar de wijken. Patrick had er wel wat doorsteekjes ingelast maar het waren toch voornamelijk straten. We konden ook even voorbij het cirkus stappen. Het tweede gedeelte ging dan naar het zuiden. Langs de spoorlijn en daarna door de uitgestrekte aardappelvelden. Op het laatste wandelden we nog langs de visvijvers en de natuur errond.
Vandaag dan eindelijk de GR 571 tussen Vielsalm en Trois-Pont gaan verkennen.
Er werd warm weer voorspeld en ik ben maar zo vroeg als mogelijk vertrokken. Van aan het station is het eerst een stukje wandelen vooralleer we aan de GR 571 komen. Ik heb er voor gekozen om dat langs het meer te doen. Na het meer komt er een korte beklimming en we zijn op het goede pad. Het eerste stuk is wandelen door de dennenbossen, lekker koel. Eenmaal uit het bos zijn we in Grand-Halleux maar eer we in het centrum zijn moeten we nog een ommetje maken langs het dierenpark (helaas zien we van de dieren niet veel).
Grand-Halleux is het enige dorp met proviand (drank) welke we onderweg tegenkomen. Een café is er niet en de camping aan de andere zijde van het dorp was de cafetaria gesloten. Dus het wordt eens picknicken. Er is wel een winkeltje waar men bijna alles verkoopt.
Het tweede deel is wel het zwaarste met een beklimming naar het hoogste punt van de wandeling (478 m). Tijdens de afdaling heb ik een stukje een alternatieve GR genomen. Eenmaal beneden zijn we terug aan de oever van de Salm, rivier die de leidraad van de ganse wandeling was. We volgen die dan nog een heel eind en in Trois-Pont is er een beklimmingetje met boven een mooi zicht op het stadje.
Daar waren er wel cafés en heb er in de namiddag nog van een fris pintje genoten.
De club had een nieuw parcours aangekondigd en grotendeels was het dat ook. Met de rustposten in Droeshout en in Mazenzele had dat "nieuwe" wel enige beperkingen! Vertrekken deden we richting Merchtem en we wandelden langs de Holle weg en ook langs (maar niet door) het natuurgebied Puttenbeek. Na nog wat door de kouters gewandeld te hebben kwamen we dan in de eerste rustpost in Droeshout. Van Droeshout naar Mazenzele werd voor de 14 Km-stappers de kortste weg genomen en na 2,5 Km waren we al in die tweede rustpost. Om 16 uur was het daar al vrij rustig. Het laatste deel bracht ons via de brede verbindingsweg naar Baardegem terug in Droeshout en dan ging het langs het traditionele parcours terug naar Opwijk.
Vandaag eens de grootste afstand gewandeld. De eerste lus van 5,8 Km rond de vertrekplaats was een stuk om snel te vergeten. Gelukkig was de rest beter. We stapten van de vertrekplaats via de Oude Durme naar de dijk van de nieuwe Durme en volgden die dan tot tegen de rustpost. Na de rust volgde dan het mooiste stukje langs de vijvers van De Bunt en dan weer een heel eind over de dijk van de Durme. Het was eb en het slib lag te glinsteren in de zon. Na een tweede doortocht in de rustpost gingen we via het centrum van Hamme, door het park en via een ommetje terug naar de vertrekzaal.
Vertrek aan het containerpark in Roosdaal. We starten richting Ninove, eerst door de kouters en daarna langs smalle bospaadjes. We dwarsen dan de Brusselsesteenweg en gaan een stuk door Meerbeke. We keren daarna via Onze-Lieve-Vrouw Lombeek en de tuinbouwschool terug naar Roosdaal. Het was weer een echte natuurwandeling langs de grens van het Pajottenland.
Vandaag was de wandeling onder leiding van Elie. Vertrek was aan de kerk van Denderwindeke. Er was weer veel belangstelling en om 9 uur stipt vertrokken we voor een wandeling door de Dendervallei. Eerst stapten we door de kouters van Denderwindeke en daarna kwamen we in het meer heuvelachtige gedeelte in de wijk Roost. Na de heuvels kwamen we dan aan de Dender welke we tot in Ninove volgden. De rustpost was in café "Den Belleman". Na de middag gingen we via Pollare door de velden terug naar Denderwindeke. We hadden hier mooie zichten op de Dendervallei en op Ninove.
Vandaag was het gratis wandelen voor De Pajotten en we kregen er nog een gratis drankje bij. Ik heb de 14 Km gewandeld. Via Relegem kwamen we in de kouters terecht. Het was maar een kort stukje en we waren al in de rustpost. Traditioneel op de binnenplaats en in de schuur van een boerderij. Hier mochten we dan een lus van een 7 tal kilometers wandelen. We stapten langs verharde wegen tot in Kobbegem. We hadden daar mooie zichten op het kerkje en een vierkant hoeve. Het laatste gedeelte ging door het industriegebied. Grote opslagplaatsen wisselden af met parkings met rumoerige koelinstallaties. Na een tweede bezoek aan de rustpost stapten we ook door wat aardewegjes en hadden daar zicht op de rand van Brussel.
Het vertrek was aan de sporthal van Lede. De wandeling ging naar Honegem en het was ditmaal een echte natuurwandeling. De wildste natuur kregen we in het Solegembos. Smalle boswegeltjes met vele netels langs de kant, over boomstammen klauteren en veel groen kregen we allemaal voorgeschoteld. Er werd echter niet geklaagd. De terugweg ging voornamelijk langs veldwegen.
Vandaag eindelijk nog eens een gewone wandeling gedaan. Mazenzele kennen we ondertussen al wel maar de wandeling door het Kravaalbos is toch altijd een speciale ervaring. Ik heb het parcours van de 12 Km gedaan maar in werkelijkheid bleek dat 10,6 Km te zijn. We waren wel snel aan de rand van het bos. Wat zichten betreft is het daar mooier dan in het bos zelf. Met dit droge weer was het in het bos zelf ook wel aangenaam. Nu eens geen grote plassen om tussen te maneuvreren. De rustpost was in Asse-ter-Heide. Onze wandeling van gisteren ging ook langs daar en het was wel spijtig dat sommigen het nodig vonden om pijlen van onze wandeling die nog niet verwijderd waren te vernietigen. De terugweg ging ook weer grotendeels door het Kravaalbos.
Wandeling rond Kerksken. Mooie natuurwandeling met vele smalle , weinig begaande wegeltjes. Het was wat frisjes na de hoge temperaturen van de laatste dagen. Voor wie korte broek aan had was het af en toe wel wat prikkelend! Al bij al één van de mooiste natuurwandelingen in de streek.
Vandaag dan eindelijk de GR van het Heuvelland kunnen wandelen. Ondanks dat onze trein naar Gent afgeschaft was zijn we met z'n allen toch nog op het vooropgestelde uur in Loker toegekomen.
Het was om halftien al behoorlijk warm maar we mochten veel in de schaduw wandelen. Zoals in m'n verkenning beschreven was het begin heuvelachtig maar we kregen mooie zichten op de omgeving. In de verte zagen we de Catsberg en de Zwarteberg liggen. De druppelstop moest vanwege de verstikkende geur van een boer die pesticiden aan 't verstuiven was wat verplaatst worden. De rust was in café 't Gapertje op de markt in Kemmel. Iedereen kon op het terras zitten en een koel windje (en wat ander koels) maakte alles dragelijk. In de namiddag was het wel even puffen. De vijver van Dikkebus bracht nog enige verkoeling. Daarna ging het recht naar Ieper. We hadden hier ook nog wat tijd over en konden in een plaatselijk cafeetje nog wat napraten. Om 20 uur was iedereen terug thuis.
Wandeling naar Schepdaal, daar een lus en terug. Het eerste gedeelte ging door het Pajots landschap. Wat hellingen, vele smalle wegjes en veel natuur. Het laatste stukje in Schepdaal was erg pittig. De lus ging richting Sint-Martens-Bodegem. Over de drukke steenweg en over de spoorweg. We wandelden daar meer door een open landschap. De terugweg ging dan nogal veel door de bebouwde kom.
Het vertrek was aan het Administratief Centrum Steenberg in Erpe Mere. We stapten eerst door de bosjes en velden van Bambrugge. Daarna gingen we door de akkers naar Vlekkem en daarna naar Ottergem. Het was ditmaal maar een korte wandeling.
De wandeling vertrok zoals steeds in Strijland. Vanuit de vertrekzaal waren we snel in de rustpost in Neigem. We stapten afwisselend langs veldwegen en rustige straten. De lus in Neigem ging langs de Onze-Lieve-Vrouwekerk Bevingen en dan een eerste maal door het Neigembos. Daarna wandelden we door Berchembos en we keerden terug naar de rustpost langs de trapjes van het Neigembos. De terugweg ging langs de velden en weiden van Denderwindeke, Neigem en Gooik. We passeerden ook het ook het oud kerkje van Liefertinge. Het was een mooie, afwisselende natuurwandeling.
Lentewandeling - Jubileumtocht 25 jaar Horizon Opwijk
Plaats: Opwijk
Afstand:12,9 Km
Weer: Zwaar bewolkt (14°C)
Deelnemers: 1031
Pajotten: 21
♥♥♥
De wandeling vertrok vanuit een andere zaal in Opwijk en het parcours was weer niet traditioneel. We stapten eerst langs Nijverseel naar de rustpost in Baardegem. We stapten ook enkele stukjes langs de Leirekensroute. De terugweg ging langs het natuurgebbied Doggenbos.