Ik ben François, en gebruik soms ook wel de schuilnaam De wandelende Pajot.
Ik ben een man en woon in Aalst (België) en mijn beroep is Gepensioneerde.
Ik ben geboren op 30/10/1949 en ben nu dus 75 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Wandelen.
De wandelende Pajot
Belevenissen van een actieve wandelaar
01-08-2017
01-08-2017 Meldert (Dinsdagavondwandeling)
Dinsdagavondwandeling
Plaats: Meldert
Afstand: 7,8 Km
Weer: Licht tot zwaar bewolkt (20°C)
Deelnemers: 22
Pajotten: 7
Vertrek was aan de kerk van Meldert. de Pajotten waren goed vertegenwoordigd. We stapten eerst naar het Kravaalbos. Na dat doorkruist te hebben wandelden we langs de wijken "Parijs" en "Kokerij" terug naar het vertrekpunt. Na de wandeling werd er in het café "bij Ingrid" nog wat nagepraat.
We hebben uiteindelijk onze Ardennen-GR dan toch kunnen stappen. De nieuwe regeling met railpassen gaf geen probleem en ook de reis is probleemloos verlopen. De wandeling zelf was behoorlijk zwaar en dan zeker als ik door een mislopen voor een extra beklimming zorgde. Het eerste gedeelte verliep vlot. Eerst langs het meer in Vielsalm en dan omhoog het bos in. Bij de eerste open plek hebben we dan de jarigen gevierd. Daarna ging het bergop-bergaf naar de rustplaats in Grand-Halleux. Op de camping mochten we onze boterhammetjes opeten en wat drinken. Dat drinken bleef wel erg beperkt want blijkbaar hadden de gasten het vorige weekend alles al bijna opgedronken. Na de middag kwam dan het serieuze werk! Een beloofde zware beklimming en dan nog m'n extraatje. Gelukkig zijn we er allen goed doorgekomen en konden we in Trois-Ponts nog van een deugddoende pint of wat ander lekkers genieten. Na een paar minuten was er onze trein en om 20 uur was iedereen terug thuis (of toch in het vertrekstation!).
37e Everbeekse Wandeltochten - Het Laatste Nieuws Wandeldag
Plaats: Everbeek-Beneden
Afstand: 13,8 Km
Weer: Licht bewolkt (21°C)
Deelnemers: 2454
Pajotten: 5
♥♥♥♥
Everbeek mag ik niet missen, dus in de namiddag hier gaan wandelen. Het was wat warmer en wat droger en aan de vertrekplaats was het al goed druk. Er was barbecue en heb me maar voor de wandeling aan tafel gezet. De wandeling ging eerst naar Zarlardinge en dan door de velden en bossen naar de rustpost in Parike. De terugweg ging langs Everbeek-Boven en we konden hier van een heuvelachtig landschap genieten. Als ik terugkwam aan de vertrekpost was er nog altijd ambiance.
Het was een wandeling door de polders tussen Dender en Schelde. Vele kleine wegeltjes en stappen tussen de velden. Het was hevige wind en ik kon nog juist schuilen in de rustpost voor een hevige regenbui. De terugweg ging langs de andere zijde van de Aalstersestraat en weer door de velden.
Ik heb een combinatie van de 12- en 18 Km gewandeld. Het vertrek was in Wintam, een deelgemeente van Bornem. Het eerste gedeelte ging door het centrum van Wintam, langs het oude kerkhof en langs de polders naar de rustpost in Hingene. Het tweede gedeelte ging langs de bossen en de polders tegen de Schelde. Ondanks het droge weer was er hier nog modder. De tweede rustpost was in het onthaalcentrum van de Zeesluis Wintam. Het was een mooie locatie met zicht op de samenvloeiing van Schelde, Rupel en Zeekanaal Brussel-Schelde. We mochten dan ook over het uitgebreide sluizencomplex wandelen en passeerden het natuurgebied "Noordelijk eiland". De 18 Km-stappers mochten hier nog een rondwandeling in doen. Het laatste stuk ging dan over de dijk van het kanaal en nog een stukje door de polders.
Vandaag de eerste verkenning van de 2de maandagtocht van september gaan doen. Ik heb het parcours helemaal veranderd. Ben langs Appels gewandeld en ben daar met het veer naar Berlare overgezet.
Veel details kan ik hier nog niet geven want het parcours zal nog aangepast worden. Het is een wandeling door de beemden en bosjes rond de Schelde. In bijlage vinden jullie wel wat foto's.
We vertrokken aan de zwemkom van Liedekerke en wandelden door een wisselende landschap van velden en bosjes naar Kattem en Ledeberg. Op de terugweg ging het richting Dendervallei en via Impegem kwamen we terug aan onze vertrekplaats.
Weer: Zwaar bewolkt en af en toe regen (16°C -18°C)
Deelnemers: 1690
Pajotten: 31
♥♥♥♥
Ik had nog eens besloten om de GPS wandeling te doen. Langs het valleigebied van de Waarbeek bereikte ik het industriegebied en langs het windmolenpark kwam ik aan het station van Asse en aan 't Jass waar er een rustpost was. Na de rust ging het door het centrum van Asse, langs de begraafplaats en door de bossen naar de tweede rustpost in Krokegem. Het laatste stuk was net als bij mijn vorige GPS wandeling hier op sommige stukken afgesloten. Via de rand van het Kartelobos kwam ik terug in het valleigebied van de Waarbeek en in de vertrekzaal.
Zoals steeds bij de Vreugdestappers was het een echte natuurwandeling. Ik heb de wandeling samen met Piet gedaan. Vertrekken deden we langs de oevers van de Ijse. Na eindje verlieten we die en kwamen in het Margijsbos. Hier was het al wat klimmen en daarna afdalen naar Loonbeek waar de rustpost was. Na de rustpost was het weer bergop, ditmaal op het asfalt tot boven en daarna langs een holle weg naar het plateau met graanvelden. In Huldenberg deden we nog een ommetje rond de Onze-Lieve-Vrouwekerk van Huldenberg.
Weer: Zwaar bewolkt, af en toe een bui (18°C - 21°C)
Deelnemers: 1481
Pajotten: 1
♥♥♥
Vertrek was in de wijk Lozer van Kruishoutem. We stapten eerst een stukje door het Lozerbos en dan langs de typische witte hoeven naar de rustpost in Marollen. Ik wilde de 18 Km doen en die moesten hier een lus wandelen. Ik ga daar niets over zeggen want het was een stratenwandeling langs maisvelden en over de E17. Het laatste stuk was hetzelfde als de lus maar door een onbekende reden zat ik opeens op het parcours van de 6 Km. Dat stuk kronkelde geheel door het Lozerbos en ik kreeg hier meer boswegen dan in de vorige 15 Km. Het is een nieuwe club en men zou in de toekomst misschien toch rekening moeten houden dat de langere afstanden ook graag wat natuur voorgeschoteld krijgen. De 24 Km kregen de lus van de 6kM erbij en die hadden dus wel meer bos.
Het eerste korte traject ging van Bottelare naar Munte. Veel smalle veldwegen bracht ons al snel in de rustpost. Het tweede gedeelte ging van Munte via Bottelare naar Lembeke. Ook hier weer vele veldwegen en we passeerden de gebouwen van het instituut voor landbouw- en visserijonderzoek. Het laatste stuk ging door het Gentbos. Altijd een mooi stukje natuur. Omstreeks 16 uur vlogen de vliegtuigen van de 21 juli parade dan over onze hoofden.
Weer: Eerst zomers zonnig , daarna onweer en stortbui.
Vandaag zijn we de eerste verkenning van onze Abdijtocht van 19 augustus gaan verkennen onder leiding van Gustaaf. De wandeling vertrok richting Doment en via de rand van het Kravaalbos bereiketen we de rustpost in Meldert. De terugweg ging via Moorsel en de Faluintjes terug naar de Abdij. Het was een wandeling met een minimum aan straten. Wie het zelf wil ondervinden komt zaterdag 19 augustus maar naar onze Abdijtocht.
Vandaag was het vertrek aan de kerk van Burst. We staken eerst de Oudenaardsesteenweg over en wandelden door de velden naar Bambrugge. Hier kwamen we Oxana en Olli tegen, twee guitige alpaca's. We dwarsten dan de spoorlijn Aalst-Burst en langs soms erg smalle doorgangen kwamen we in Eetsvelde. De terugweg verliep parallel met de heenweg en via de wijk "Dries" kwamen we terug in Burst.
Weer: Eerst regen, dan zwaar bewolkt en uiteindelijk zonnig. (19°C -23°C)
Deelnemers: 23
Pajotten: 4
De tweede maandagtocht van Ronny en Hugo. We vertrokken aan de kerk van Herzele in de regen. We wandelden eerst door de velden naar Woubrechtegem en dan met een ommetje naar Sint-Antelinks. Daar doorkruisten we het Duivenbos. Altijd een mooi stukje natuur, smalle paadjes en ook enkele beklimmingen. Daarna zetten we koers naar Steenhuize waar we in café 'T Berghof onze dorst konden lessen en een boterhammetje eten. In de namiddag wandelden we in de zon naar Sint-Lievens-Esse. We passeerden voorbij de Brouwerij Van Den Bossche, bekent van het Pater Lieven bier en voorbij de kapel van Sint Livinus. Daarna volgden we de fietsbaan direct naar Herzele. Daar was er nog wat tijd voor een groepsfoto voor het kasteel.
Ben nogal laat vertrokken en heb maar de 15 km gestapt. De eerste lus van 5 Km bracht me tot halverwege Herne en dan langs de Mark terug naar de vertrekzaal. Het eerste stuk van het tweede gedeelte was het mooiste. We volgden de Mark nu stroomafwaarts en we wandelden door de weiden en langs het kronkelend riviertje.Helaas was dit maar van korte duur. De rustpost was in Herhout en het waren voornamelijk straten waar we door stapten. Na de rust was het afwisselend velden en straten. Het was een wandeling met enkele heel mooie stukjes natuur verbonden door vele kilometers straten.
Ik heb het eerste stuk samen met Roger gewandeld. Het was een afwisselend parcours met veld en bos. We wandelden tot in Vlierzele en voorbij de grot van O.L.V. van de Rots. De rustpost was in Uilenbroek. Hier heb ik dan een lus van 8 Km gewandeld langs een maar weinig bewandeld parcours maar wel erg rustig met een overvloed aan vlinders. Voor de terugweg heb ik ook maar voor het langste traject gekozen. Het ging langs de wijk Strijmeers en voornamelijk door veldwegen. Het was een natuurwandeling door de velden rondom het landelijke Oordegem.
Midweekwandeling bij de Ijsbrekers. Nu met vertrek uit het centrum van de landelijke omgeving. Drie lussen. Ik ben begonnen met lus C en z'n verlenging. We gaan richting Heldergem, komen in het natuurgebied Den Dotter en volgen een stuk de loop van de Molenbeek. Via Gotegem gaan we terug naar de rustpost. Na de rust heb ik lus B dan gewandeld. We gaan nu richting Denderhoutem. We passeren nu de wijken Mussenzele en Eiland en keren terug langs het minder bosrijke Den Biest. Tenslotte (het was al na 17uur) heb ik de lus A gewandeld maar zonder de verlenging. We vertrokken langs de wijk Stichelen en wandelden daarna richting Landelede. Hier het enige lange stuk betonweg. De terugweg ging wel weer door de smalle veldwegjes. Het was een wandeling zoals we er helaas te weinig krijgen. Een echte natuurwandeling nog geoptimaliseerd door Kevin. Proficiat.
Vandaag de langste dinsdagavondwandeling gedaan. Van Hofstade wandelden we naar Gijzegem en keerden we langs de Dender en langs de Molenbeek terug naar de vertrekplaats.
Onderweg passeerden we voorbij de toekomstige woning van het de pas getrouwden Bart en Marjolein. Bart is de zoon van Arlette en André. Op het einde van de wandeling mochten we nog op het jonge paar toosten. Proficiat! Ik heb ditmaal geen GPS bestand van de wandeling.
Ik heb vandaag de 12 Km gewandeld samen met Roger. Na het vertrek zaten we al snel in de velden van de Faluintjesstreek. We stapten door grote graanvelden en weiden. We dwarsten de Affligemdreef en hadden dan weldra de klassieke zichten op de Abdij van Affligem. De rustpost was aan de Abdij. De terugweg ging langs De Kokerij naar Moorsel-dorp. De nieuwe vertrekplaats in Moorsel was bijna leeg maar er zat wel veel volk op het grasveld voor de zaal.
Vertrek vanuit de voetbalkantine in het Prinsenbos te Grimbergen. Eerst stapten we voorbij de Abdij en dan door de velden met zicht op de rand van Brussel en het Atomium. We waren dan snel in Meise waar de eerste rust was. Van hier stapten we voorbij de Plantentuin naar de caférustpost aan de kerk van Hamme. We volgden een stuk de GR "Groene Gordel". De terugweg verliep parallel met de heenweg. Het parcours was wel wat heuvelachtiger en we stapten voorbij Oppem en door een mooie vallei terug naar Meise. Vandaar wandelden we bijna geheel rond de plantentuin, de A12 over en door de wijken van Meise en Grimbergen terug naar het vertrekpunt.