Ik ben François, en gebruik soms ook wel de schuilnaam De wandelende Pajot.
Ik ben een man en woon in Aalst (België) en mijn beroep is Gepensioneerde.
Ik ben geboren op 30/10/1949 en ben nu dus 75 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Wandelen.
De wandelende Pajot
Belevenissen van een actieve wandelaar
18-12-2017
2017-12-18 Gent Dagstapper
Dagstapper Gent (GR 128 -Vlaanderenroute en verbindingsstukken)
Plaats :Gent
Afstand: 21,3 Km
Weer: Licht bewolkt (6°C - 8°C)
Deelnemers: 26
Pajotten: 5
Ik zal eerst even de GR gids citeren:
" De wieg van Gent stond ooit bij de samenvloeiing van Leie en Schelde. In die buurt start deze wandeling. We beginnen de wandeling met een stukje werelderfgoed: het Groot Begijnhof van Sint-Amandsberg. De Schelde stroomafwaarts volgend kom je al vlug terecht in verrassende stukken natuur. Enerzijds zijn er de natuurgebieden Gentbrugse Meersen en Damvallei. Anderzijds bleef in Heusden en Destelbergen het vroegere ‘parklandschap’ goed bewaard. Deze dorpen hadden immers al eeuwen een zekere aantrekkingskracht uitgeoefend op prominente Gentse families om een kasteel of ‘huis van plaisance’ te komen betrekken. "
We zijn met enige vertraging aan de Dampoort vertrokken en het was eens droog, aangenaam wandelweer. De druppelstop werd aan de ingang van het Rozenbroekenpark gegeven. Ben vergeten om van de jarigen een foto te nemen. Sorry Wiliam en Gustaaf. Vandaar stapten we door de parklanen naar Destelbergen en voorbij het bedevaartsoord van Bergenkruis. We wandelden een stuk rond de Damvijver en door de Damvallei. In Heusden was het dan tijd om voor de rust. Na het eten stapten we over de Schelde en wandelden we door de meersen van Gentbrugge, een wild maar mooi stukje natuurgebied. Het laatste stuk ging dan door Gent. We volgden de Schelde en liepen dan langs een smal pad naast de Visserij naar de resten van de Sint-Baafsabdij en het einde van de wandeling.
Er staan ook een reeks foto's van Martine (waarvoor dank) in de fotomap.
Vandaag samen met Roger gaan wandelen in Outer. Het was nu eens zonnig en aangenaam wandelen door een licht glooiend landschap.
Van aan de vertrekzaal in Outer wandelden we door de velden naar Nederhasselt en naar de rustpost in Aspelare. Door de regen en sneeuw van de laatste dagen waren er wel drassige stukken bij.
In Aspelare heb ik dan nog een lusje gewandeld richting Sint-Antelinks. In die omgeving is het nog erg rustig.
De terugweg ging eveneens door de velden en we stapten via Eichem en door enkele smalle weggetjes terug naar de vertrekzaal.
Na de wandelig mocht ik mijn fles "Cesar" nog in ontvangst nemen.
Gouden Carolus Chrismaswandeling - Mechelen in kerstsfeer en in den doenker
Plaats: Mechelen
Afstand: 8,7 Km
Weer: Zwaar bewolkt, af en toe een bui (4°C - 2°C)
Deelnemers: 2423
Pajotten: 48
♥♥♥
Vandaag met de bus samen met de Pajotten in Mechelen gaan wandelen.
Het is niet de eerste keer dat ik hier de Kerstwandeling heb gedaan. Ik vond het wel een mooie wandeling door een voor mij wel bekend Mechelen maar ik vond dat er dit jaar wat minder "sfeer" was. De Grote markt zonder kraampjes lag er maar troosteloos bij. Het centrum van de wandeling lag duidelijk rond de Vismarkt en de Lamot-site. Voor de rest was het een traditioneel parcours maar de aanwezigheid van lieve clubgenoten maakte het best aangenaam.
Ik heb twee lussen gewandeld. De lus van 8 km ging langs de Abdij de Oudeberg en zo naar Onkerzele. Vandaar volgden we de Dender tot in de vertrekzaal. Het regende heel de tijd en het was voor één keer goed dat het bijna allemaal asfalt was. De lus van 5 Km ging naar Nederboelare. Het was een klassiek stukje door de velden. Eerst wat beton en daarna het enige echte stukje modder van de wandeling.
Ben om 14.20u vertrokken en dan begon het te regenen. De eerste rustpost was al na 3 Km, de tweede was 3,5 Km verder. Het was dan kwart voor vier maar de rustpost was al gesloten. Dus maar verder gestapt. Het begon dan te stormen en ik had de wind pal van voor. Allé ik ben om kwart voor vijf aan de vertrekzaal geraakt maar daar was de poort al toe. Het parcours was grotendeels hetzelfde als dat van 2 weken geleden bij de Cracks.
Ben met de trein naar Gent gereden en heb het grootste gedeelte overdag gewandeld. Het parcours heb ik wat aangepast want ben te voet naar het centrum gestapt en daar het parcours "opgepikt". Het parcours was grotendeels hetzelfde als vorig jaar. De rustpost was in de Sint-Bavoschool. Natuurlijk stapten we langs het Gravensteen, de Sint-Baafskathedraal, het Belfort, de Sint-Niklaaskerk en natuurlijk ook door de Winterfoor. Met het aangepaste parcours zij we niet voorbij de Graslei gestapt. Bij de terugweg was het donker en dat geeft toch een heel andere sfeer. Het is dan al wat meer Kerstmis!
Vandaag gaan wandelen in het centrum van het Pajottenland. Het was weer nevelig maar toch prettig wandelen langs een pittig parcours. Er waren best wat steile hellingen te overwinnen en op vele plaatsen was het erg glibberig. Het is ondertussen wel al een tijdje geleden dat ik zo'n zwaar parcours onder de voeten heb gekregen. Ik heb er wel van genoten en voor mij mogen al de parcours zo zijn. De rustpost was in de parochiezaal in Tollembeek. Rondom Tollembeek mochten we wat langs de Mark trotten en dat stukje natuur is in alle seizoenen de moeite waard om door te stappen.
Ik ben nog eens in Genk gaan wandelen. Telkens ik hier ga wandelen is het een Allerheiligen weer en nu ook weer. Nevelig en vrij koud. Het parcours is altijd mooi en dat was dit jaar zeker het geval. Er was meer bos en buiten het laatste stuk zijn we niet veel uit de bossen gekomen. Een groot stuk liep wel gelijk met een mountainbike parcours. De rustplaatsen waren klassiek in Hengelhoeve en het zaaltje Paro. Dat laatste is blijkbaar anders georganiseerd. De C-Mine site staat centraal en ze breid ieder jaar uit.
Het was aangenaam wandelen bij een vriendelijke wandelclub.
Tijdens de verkenning was het relatief mooi weer en waren er weinig vervoerproblemen. Nu liep alles fout. Eerst vier uur om in Brussel te geraken en dan nog een half uur wachten op verbinding en tenslotte nog een uur op de bus naar Tervuren. Als we daar toekwamen regende het dan ook nog hevig.
Wandelaars- en dan zeker De GR Vrienden van Aalst -zijn taaie mensen en we hebben in groep besloten om toch nog de wandeling aan te vangen.
We zijn direct van Tervuren naar de Bosuil in Jezus-Eik gestapt. Na de rust hebben we het normale parcours nog kunnen stappen. Het was het mooiste gedeelte en ondanks de regen hebben we toch nog van het bos in de late herfst kunnen genieten. Tegen dat het donker werd waren we terug in Tervuren en de terugreis verliep vlekkeloos.
Met de bus naar en door Brussel is niet meer te doen!
Van mijn foto's zijn er niet veel gelukt, gelukkig had Martine er nog enkele die wat beter gelukt zijn. Bedankt Martine.
Op de terugweg van Heverlee nog even een stukje in Wolvertem gewandeld. Vanuit de klassieke vertrekpost in de Gemeentelijke Fusieschool stapten we eerst rond Sint-Brixius-Rode en zo door voornamelijk velden naar de rustpost aan het Velaardbos.
Voor de terugweg mochten we een stukje door dit bos stappen, de Birrebeek overstappen en zo kwamen we in het domein Neromhof. Als ik hier buiten kwam begon het al te schemeren en ik geraakte nog net voor het donker aan de vertrekzaal. De fritten waren al op!
Wandeling door de groene omgeving van Heverlee. Het eerste gedeelte was een wandeling rond en door het domein van de Abdij van Heverlee. Mooie zichten op de vijver en de Abdijkerk. De rustpost was in de vertrekzaal in de kazerne.
Het tweede gedeelte ging naar Blanden waar de rustpost was. De heenweg ging maar een stukje door het Heverleebos. De terugweg was grotendeels door dit bos. Het was een mooie natuurwandeling maar de organisatie is nog wel voor verbetering vatbaar.
25e Tweedaagse Herfstwandelingen-Jubileumtocht 25 jaar Horizon Opwijk
Plaats: Mazenzele
Afstand: 11,1 Km
Weer: Licht bewolkt (8°C)
Deelnemers: 483
Pajotten: 7
♥♥♥
Ik wilde hier nog eens drie lussen gaan wandelen maar het is er dan maar bij twee gebleven. Zoals een maand geleden ben ik nog eens het Kravaalbos gaan verkennen maar nu in de late herfst.
Het was heel stil in het bos en ik hoorde alleen de overtrekkende vliegtuigen. Voor de rest weinig beweging. Nu wachten op het Kravaalbos in de winter!
Ik ben van aan de Brusselsesteenweg in Gentbrugge vertrokken. De afstand tot de rust in Heusden is echter te groot. De leidraad was de dagstapper van GR Oost-Vlaanderen. Heb hem wel wat aangepast.
Het is een afwisselende wandeling. Door parken, langs de Schelde, door natuurgebieden en door een stukje werelderfgoed in het Groot Begijnhof van Sint-Amandsberg.
Vandaag eens de maximum afstand gewandeld. Het eerste, korte stukje wandelden we door de groentevelden naar de rustpost in Malderen. Vandaar ging het dan naar Buggenhoutbos. Het bos was natuurlijk mooi maar spijtig genoeg moest er lang gewandeld worden om daar te geraken. We stapten een stuk op de nieuwe GR. Na de rustpost was het de beurt aan het Lippelobos. Hier bleven we aan de rand van het bos wandelen. Op het einde kregen we nog een heel stuk aardeweg.
Ik heb vandaag de 14 Km gewandeld. Wandeling van Denderhoutem naar Outer en terug. We stapten eerst langs bosjes naar Lebeke en dan door de velden naar Outer. Daar mochten we nog een rondje van het dorp doen vooraleer aan de rustpost te komen. De terugweg ging langs de velden en door een mooie holle weg. Zoals we van de Ijsbrekers gewoon zijn was de wandeling een aaneenschakeling van paadjes, bos- en veldwegjes en doorsteekjes.
Vandaag met de GR Oost-Vlaanderen een stuk van het Grenslandpad LAW 11 bewandeld.
Het was prachtig weer en om 10uur had zich een mooi groepje op het Hof te Zandeplein verzameld. Toon gaf eerst enige informatie van wat ons te wachten stond en we konden vertrekken. We maakten eerst een plaatselijk rondje en dan mochten we van het open Zeeuws landschap genieten. Het was al snel te warm voor de winterse jassen en met het zonnetje op onze rug of elders was het mooi stappen. De rustpost was in Paal (deelgemeente van Hulst). We werden goed ontvangen in de kantine van een plaatselijke sportvereniging. We zaten vlak bij de Westerschelde en het haventje. De terugweg ging langs de dijk van de Westerschelde. Eerst hadden we zicht op het Verdronken Land van Saeftinghe en dan stapten we naast de grote schepen die de Westerschelde op en af vaarden. Halverwege hielden we stand bij het monument van de watersnood in 1953.
Mooie wandeling met dank aan Toon en William.
Foto's vinden jullie door op ondertaande link te klikken.
Als ik vertrok zat het kleine zaaltje helemaal vol wandelaars. De wandeling ging van Erwetegem naar Sint-Maria-Oudenhove. Eerst een stuk straat maar dan een mooi stukje natuur. In Sint-Maria-Oudenhove heb ik dan de lus gewandeld. Het hoogtepunt was de wandeling door het Kloosterbos. De terugweg ging grotendeels langs de straten, alleen het laatste gedeelte was veldweg. Het was wel al donker als ik toekwam.
Weer: Licht tot zwaar bewolkt. Koud en felle buien ( 6°C - 4°C)
Deelnemers: 586
Pajotten: 36
♥♥♥
Ik heb in de namiddag de wandeling in Aalst gedaan. Traditioneel van Aalst naar Erembodegem en terug. Het was wel al de derde keer dit jaar dat ik het parcours bewandeld heb.
Door het Osbroek en het Park van Aalst is best wel mooi wandelen. Helaas is het bij de terugweg gaan regenen en er was ook nog een stevige wind. Ik was dus wel content als ik samen met Roger terug in de vertrekzaal geraakte.
Ik heb deze namiddag nog eens in Hamme gaan wandelen. Vertrek was in de Sporthal en we mochten deze keer richting Zogge stappen. Het eerste gedeelte ging geheel over straten naar de rustpost in het lokaal van de hondenclub in Zogge. Daar mocht de grootste afstand nog een lus wandelen tot de wijk Mispeleer. Het was wandelen door de velden maar over de straten rond Zogge. De terugweg was gelukkig wat beter. Een heel stuk veldweg en ik kreeg dan nog het gezelschap van heteluchtbalonnen die overal opstegen. Ondanks de lage inschrijf prijs en de gratis pannenkoek was er heel weinig belangstellig(iets meer dan de helft wandelaars dan vorig jaar).
Het was niet het perfecte weer maar voor een boswandeling in de herfst zonder regen is het altijd goed. De wandeling is iets meer dan 23 Km en ik heb 22 Km in het bos gewandeld. Het is het verlengstuk van onze GR wandeling van Vossem naar Leuven. Een combinatie van de GR 128, De Groene Gordel en vele stukjes improvisatie.
We stappen voorbij het Koninklijk Museum voor Midden Afrika, de vijvers van het Park van Tervuren, door het Arboretum van Tervuren met zijn oude coniferen, natuurlijk door het Zoniënwoud en de uitgestrekte bossen rond Bosvoorde.