Inhoud blog
  • Nieuw Zeeland - DAG 16
  • Nieuw Zeeland - DAG 15
  • Nieuw Zeeland - Dag 14
  • Nieuw Zeeland - Dag 13
  • Nieuw Zeeland - Dag 12
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    De breedte van onze glimlacht is rechtevenredig met het alkoholgehalte in onze aderen
    Mijn favorieten
  • Delfinneke43
  • Aotearoa - Het land van de lange witte wolk
    Ons Motto is: TravelasmuchasUcan
    De voorbereiding, de reis zelf, het monteren van de filmpjes, het schrijven van het verhaal en publiceren op het net, maakt van het reizen een full-time job!
    22-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw Zeeland - DAG 15

    DAG 15 : Vrijdag 24 februari 2006

     

    Wellington – Tongariro NP – Ohakune – Afstand: 303 km

    Er zijn 3 mogelijke wegen naar onze bestemming.

    ·        De langste (380 km) langs het binnenland via Masterton – Woodville – Manawatu Gorge – Palemerston North – Bulls – Taihape – Waiouru – Ohakune.

    ·        De kortste (290 km) langs Hoofdbaan 1 en deze blijven volgen tot Waiouru – Ohakune

    ·        Misschien de interessantste (303 km) via Hoofdbaan tot Sanson. Daar linksaf baan 3 volgen tot Wanganui (mooi plaatsje – Zie Boek NZ Blz 134 ev). Daarna de Whanganui rivier volgen zie wegbeschrijving Boek NZ Blz 138 ev. In Pipiriki naar Raetihi – Tohunga Junction – Ohakune


    Afhankelijk van de activiteit van de volgende dag (de Tongariro Crossing) en de mogelijkheid de reservatie al dan niet op voorhand te kunnen vastleggen, zullen we moeten kiezen.

    We kiezen voor de derde optie

     

    We verblijven 2 nachten in de Powderhorn Chateau in Ohakune op basis van 2 Double Standard rooms met bad of douche/WC – 46,28 € pp

    excl maaltijden / excl transfers.

     

    Om 08 u 20 zijn we de baan op. De temperatuur wijst een bescheiden 13° C aan en grijze dikke wolken, met stukjes blauw ertussen doen hopen. Het zonnetje doet goede pogingen om erdoor te geraken.

    Baan 1 N richting Porirua, Mana. Eens voorbij Mana wordt het landschap heuvelend groen, mooi stukje langs de zee. Verder heuvelend tot Waikanea, verder door naar Otaki, naar Levin, het landschap vlakker en de heuvels verder rechts van ons. Voor Foxton, dringende plasstop voor René, over Manawatu river.

    Foxton, met Hollandse windmolen, door vlak land (zandgrond) naar Sanson. De wolken drijven landinwaarts en boven de kust wordt de lucht blauw. In Sanson baan 3 richting Wanganui. Het zonneke komt, de lucht wordt blauw en de thermometer wijst al 16° C aan.. Bulls, stierendorp. Alles verwijst naar de stieren – baan 3 heuvelende landbouwgrond-weiden met schaapkes en koeikes. 10 u 45 Wanganui, wandeling door de stad, Sarjeant Gallery in het park, handjesmuur, zicht op de stad. 11 u 45. Het is al 19° C. Rijden over City Bridge naar baan 4 tot Upokongaro, even verder Whanganui River Road.

    12 u 00. We beginnen langs een smalle kronkelbaan naar een uitkijkpunt-fotostop- dalen en stijgen- kuddeke schapen (foto en film), rijden langs water en komen door Parikino. Stop aan de Oyster cliffs, voorbij Atene. Deze cliffs bestaan uit een opeenstapeling van miljarden oesterschelpen in de loop der tijden 10-tallen meters dik. Picnicstop op Otumaire Campsite. Koriniti : fotostop bij Maoridorp. Matahiwi, vanaf hier gravel road. Hier moeten we opletten om niet weg te schuiven in de bochten. Stop aan Kawana Flour Mill en even verder bij Ranana London, fotostop binnen in het Maorihuis, hier hebben we Fransen met de fiets ontmoet. Jerusalem : kerkje, maar volop werken bezig en dus geen foto's. Naar Pipiriki, onderweg nog mooie zichten op groene heuvels, smalle baan met veel keien. In Pipiriki verlaten we de rivier en gaan richting Raetihi. Voor Mangaeturoa, op 400m hoogte. Het is inmiddels 20° C en we krijgen terug asfalt onder de wielen.

    15 u 30 Stop op uitkijkpunt, eerste maal zicht op de Mt Ruapehu, helaas in wolken gehuld en Mt Ngauruhoe (met stompe kop) en Mt Tongariro (3 piekjes op plateau). In Raetihi dwarsen we baan 4, we gaan rechtdoor naar Ohakune, stop voor foto’s van Mt Ruapehu, ditmaal zonder wolken. We komen  aan ons hotel rond 16 u 38. Het is 18° C en zitten op een hoogte van 600m. We gaan winkelen voor 3 dagen, brood, beleg, drinken, energiebars en drinks. Om 19 u 00 gaan we eten, BBQ op terras van Café Altitude 585. We bakken zelf onze steak, ajuin en ei, bedienen ons van de saladbar, broodje en boter, drinken elk een pint. Via de receptie van het hotel boeken we de bus voor morgen, de bus pikt ons om 07 u 15 op en brengt ons naar het beginpunt van de Tongariro Crossing. Na het eten terug op de kamer. We maken onze bookes voor morgenvroeg en om mee te nemen op onze dagtocht, steken alles in de frigo, zo kunnen we morgenvroeg wat langer slapen. Nog een pintje en dan op tijd naar bed, morgen een zware dag!

    22-01-2007 om 00:00 geschreven door XzengKikket43

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw Zeeland - DAG 16

    DAG 16 : Zaterdag 25 februari

     

    Dagtocht – Tongariro Crossing.

     

    Om 06 u 00 uit de veren, wassen, eten, rugzak klaar, nog een laatste check en we gaan ervoor. 06 u 50 en we zitten gereed, een tikkeltje nerveus.

    Het busje pikt ons op om 070u 20 aan de receptie, we halen nog andere wandelaars op, het is zwaar bewolkt.

    Komen aan op de Car P Mangatepopo, laatste plasje en klaar voor de start.  Om 08 u 37 vertrekken we. De mist en de koude dempt de stemming maar beetje bij beetje trekken de wolken weg en komt de zon te voorschijn (ong. 900m.hoogte).  Om 09 u 02, aan de weg naar de Mangatepopohut, kiezen wij voor de weg naar de Emerald Lakes.

    Om precies 09 u 45 zijn we aan de Soda springs, effe rusten, een boterhammeke naar binnen werken. De vrouwen doen de pijpen (van hun broek) af, we zijn op schema. Er was 1 uur voorzien tot Soda Springs.  Om 09 u 57 beginnen we de klim naar South Crater, tussen de rotsblokken omhoog ( ong.1.550m). 10 u 43 -eindelijk boven aan South Crater, drankje en massa's,foto’s genomen. We zijn nog altijd op schema; we hadden 45 min nodig om boven te geraken en we deden er 46 min over. Straf hé.

    10 u 50 Vertrek naar de top en Red Crater (hoogste punt: 1.886m), we hebben 1uur nodig om er te geraken.

    11 u 35 we zijn er, nog altijd op schema, en iedereen draagt letterlijk zijn steentje bij op een hoge hoop stenen. Om 11 u 42 terug op weg. Moeilijke afdaling in losliggende lava sinters maar eens je de truc beet hebt ( = hielen planten en voeten niet schuin plaatsen) lukt het wonderwel. Om 12 u 05 aan Emerald Lakes, hier zoeken we een plekje (=platte steen) om onze bookes te eten, in een „welriekende zwavelgeur“.

    12 u 32 en weer op weg, effe stijgen en we bereiken Central Crater-foto’s van Blue Lake. Vanaf hier begint de afdaling naar Ketatahihut. Om 13 u 55 zijn we er, op een hoogte van 1.450m. Plaske, effe rusten en banaan eten en de afdaling gaat verder. Afdaling in sneltreinvaart, deels lopend, met moeilijke hoge trappen. We lopen langs Hot springs (foto’s) en altijd verder bergaf. Het duurt erg lang! Om 15 u 43 zijn we aan de Car P waar de bus ons opwacht. We klaarden de klus in 7 uur en 5 minuten. Om
    16 u 00 op de bus en vertrek om 16 u 10. We moeten langs Whakapapa Village ( zien "the Chäteau" een prestigieus hotel) om nog ander volk op te pikken. Op de terugweg halfweg Château en de hoofdbaan, deed de bus psssshut en we hadden platte band (ong.16 u 50). Wachten op een vervangbus en om 17 u 25 terug op weg om eindelijk om 18 u 15 in het hotel te zijn. Welverdiende pint, douchen en Marcel zijn wonden likken (gevallen tijdens de wandeling). We eten in het restaurant van het hotel (1x lamsrack, 1x wildbraad, 2x tonijn), en drinken daarbij 2x4pintjes. Terug op de kamer belt René naar Pam, ze verwacht ons woensdagavond voor een BBQ. Foto’s kijken, pintje drinken en slapen, iedereen is moe maar voldaan!

    22-01-2007 om 17:30 geschreven door XzengKikket43

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 22/01-28/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!