Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start
    Foto

      TRUIEN 1973

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    4O JAREN TERUG


    Image and video hosting by TinyPic
    04-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnen en Buitenland

    .

    In Ninove kwamen 61 renners aan de start en ging de zege naar Frans Melckenbeeck sinds 1962 prof en aan zijn laatste seizoen bezig. Hij had na 176km 20” voorsprong op Pieter Nassen, Willy De Geest en Ferdinand Van Rijmenant. Herman Vander Slagmolen als vijfde volgde op 5’10”. Het peloton op 5’35” mocht voor plaats zes spurten, Jos Abelshausen haalde het voor Maurice Eyers, Roger Kindt, Willy Abbeloos, Leon Thomas e.a.

    Onze landgenoot Bernard Bourguignon won in Frankrijk de derde rit in Yonne-Nivernais-Morvan een rittenwedstrijd voor liefhebbers

    04-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vertrek naar Gap


    .
    Gisterenmorgen is de belgische ploeg voor het WK te Gap naar Frankrijk vertrokken. Op uitzondering van Roger De Vlaeminck die nog altijd in Italië verblijft. De renners verzamelden te Kraainem, waar sportbestuurder Lelangue, samen met Merckx, Deschoemaecker en Huysmans nog even de fietsen inspekteren.

    04-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    03-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    Georges Barras,de renner die bijna in alle ontsnappingspogingen betrokken was en als de meest verdienstelijke uit deze Omloop van Schelde en Durme te Hamme mag beschouwd worden, liet zich in de laatste ronde verrassen wanneer de beslissing viel. In die laatste ronde gingen Antheunis, Kerremans en De Bisschop aan de haal. Tijdens de laatste kilometers kregen Gakens en Wright aansluiting. Het was Tony Gakens die gemakkelijk de spurt won voor Frans Kerremans. Laatstgenoemde legde echter onmiddellijk na de wedstrijd klacht neer omdat Gakens hem bij de inzet van de spurt zou gehinderd hebben. Voorlopig blijft Gakens winnaar en werd Michaël Wright (Gb) op 1 lengte derde voor Ronny De Bisschop en Etienne Antheunis. Op 50” kwam als vijfde Arthur Vande Vijver over de meet. Voor plaats 7 op 1’10” won Michel Van Vlierden de spurt voor Richard Bukacki (Ned), André Peirsman, Raymond Steegmans, Jos Van Olmen, Alfons Scheys e.a.

    Te Deerlijk kwamen 53 renners aan de start, waaronde de plaatselijke renner Dirk Baert, die zopas de wereldtitel achtervolging had verspeeld. Na enkele ronde heeft Baert de wedstrijd verlaten. De wedstrijd was van bij het begin een snelle vluchtkoers met vooral Vanspringel als bijzonder aktief. Na twee van de vijftien ronden reden tien renners weg. Een achttal ging nog in de achtervolging, echter zonder sukses. Op 6km van de streep heeft Roger Loysch enkele honderden meters voorsprong genomen en hield er nog 100 over op Patrick Sercu, Noël Vantyghem, Marcel Omloop, Frans Verhaegen, Julien Vermote, Jacky Coene, Daan Holst (Ned), Herman Vanspringel en Marcel Maes. Op 6’30” mocht de groep voor plaats 11 spurten, Hervé Vermeeren haalde het voor Aimé Delaere, Raf Van Bruwaene e.a.

    03-08-2012 om 13:27 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnen & buitenland

    .
    Fedor Den Hertog

    Bij de liefhebbers te Oud-Heverlee kwam de Nederlander Fedor Den Hertog onze landgenoten fietsles geven. Na 120km had hij 1’32” voorsprong op Theo Dockx. Plaats 3 t/m 6 werd opnieuw ingenomen door Nederlanders. 3. Wim De Waal op 1’35”, 4. Henk Poppe op 2’07”, 5. Aad van den Hoek en 6 Cees Priem. Verder in de top10 opnieuw Belgen. 7. Henri Michiels, 8. Willem Peeters, 9. René Dillen en 10 Luc De Croock, allen in de zelfde tijd als Poppe.

    De tweede rit in de Yonne-Nivernais-Morvan werd gewonnen door de Fransman Michel Coroller.

    03-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    In Frankrijk te Cosne-sur-Loire werd de tweede editie van de Route Nivernaise verreden. Na 260km versloeg Jacky Mourioux zijn twee medevluchters Michel Perin en Georges Chappe. Op 18” was voor plaats vier Régis Delépine sneller dan Raymond Riotte. Als 7de op 1’48” was het Jean-Pierre Danguillaume, die Yves Hézard en André Mollet achter zich liet. De groep mocht voor plaats 10 spurten en was Cyrille Guimard de snelste, als laatste op plaats 28 kwam Raymond Poulidor over de streep.

    In Nederland mochten te Klaaswaal de beroepsrenners en de liefhebbers samen aantreden. Na 65km was Jan Janssen de snelste voor de liefhebber Cor Schuuring, Jos van der Vleuten, Matthijs de Koning, Wim van Steenis, Harry Jansen, Marian Polansky (Vaderlandsloze), Evert Dolman en als tiende Jan Vos.

    03-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    02-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wereldkampioenschappen op de baan - finale


    .
    Porter en Bracke
    De eerste wereldtitel op de baan 1972 was voor de Duitser Horst Gras (Walrave) die zijn titel in de 1/2 fond bij de liefhebbers verlengde. Op 20 meter volgde zijn landgenoot Johan Breuer (Koch). De Nederlander Gabriel Minneboo achter Stakenburg behaalde brons, zijn achterstand was 860 meter. Voor onze landgenoot Raymond Persyn achter Laval was er een vijfde plaats op 1530m.

    Bij de profs hebben Verschueren en Stam een heruitgave gegeven van de strijd in de eerste reeks. Theo Verschueren (Koch) leidde de ganse wedstrijd en liet zich ditmaal in de spurt niet verrassen. De Nederlander Cees Stam achter Stakenburg op 100m. behaalde zilver. Brons was er voor de Duitser Dieter Kempen (Meuleman) hij had 215m. achterstand. Op 1190 meter werd de Nederlander Jaap Oudkerk (De Graaf) vierde. Onze tweede landgenoot Leo Proost achter Laval verliet de wedstrijd.

    In de finale snelheid versloeg onze landgenoot Robert Van Lancker tweemaal de Australier Gordon Johnson. Voor brons heeft de Italiaan Giordano Turrini ook tweemaal de Nederlander Leijn Loevesijn verslagen.

    Bij de vrouwen “snelheid” werd Galina Ermolaeva (Urss) reeds vijfmaal werdelkampioen, vijfmaal tweede en tweemaal derde opnieuw wereldkampioene. Zij won tweemaal vrij vlot van de Nederlandse Wilhelmina Brinkhoff. Voor brons was de Amerikaanse Sheila Young ook tweemaal te sterk voor Iva Zajickova.

    Bij de achtervolging heren voor plaats drie won Dirk Baert 6’28”67 van de Italiaan Pietro Guerra.

    In de finale moest Ferdinand Bracke 6’09”74 het afleggen tegen de Brit Hugh Porter 6’08”12.

    02-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wereldkampioenschappen op de baan - 1/2 finale

    .
    Van Lancker verslaat Turrini

    Weinig toeschouwers tijdens de namiddaguren voor de halve finales dames en heren snelheid en achtervolging. Bij de spurters was er gisteren tijdens de rustdag heel wat gepraat. Loevesijn was niet akkoord met de samenstelling van de halve finale. Men had de Nederlander gepaard aan onze landgenoot Robert Van Lancker. Volgens het reglement moet de titelverdediger de “zwakste” winnaar van de kwartfinales als tegenstander krijgen. Leijn zal nu uitkomen tegen Johnson (Aus) die gisteren 26 jaar werd.

    Voor Loevesijn heeft het niet veel geholpen hij werd tweemaal verslagen door Johnson. Van Lancker heeft driemaal moeten spurten om Turrini te verslaan.

    Bij de vrouwen won de Russin Ermolaeva tweemaal van Young (Vs). De Nederlandse Brinkhoff was ook tweemaal de betere van Zajickova (Tsjch).

    Bij de achtervolging heeft men ook nog een wijziging aangebracht. Hier had men wel rekening gehouden met de verwezenlijkte tijden. Toeval wou dat Bracke en Baert tegen elkaar zouden moeten rijden. Het werd uiteindelijk Bracke tegen Guerra en won onze landgenoot. Voor Baert werd het een nederlaag tegen Porter.

    Bij de vrouwen won Gorkoushkina (Rus) van Burton (Gb) en de Nederlandse Hage was de betere van Zadorojnaia.

    02-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnen en Buitenland

    .
    Net niet voor José Van Ackere

    De plaatselijke toeschouwers, die ondanks een druilige regen het einde van de koers aandachtig volgden, waren lange tijd in de waan kunnen verkeren dat hun streekrenner José Van Ackere (prof sinds 14/6) deze wedstrijd niet meer zou kunnen verliezen. José had op enkele ronden van het einde het goede moment gekozen om samen met Noël Vanclooster het hazepad te kiezen, en bereikten zij weldra een zo grote voorsprong dat van een hergroepering geen sprake meer was. In de spurt werd hij echter met 1 lengte geklopt. Op 10” werd Willy Scheers derde. Van een eerste achtervolgend groepje van vier op 20” was Daniël Verplancke sneller dan, Theo Fierens, Fernand Hermie en Rudy De Groote. Voor plaats acht op 35” werd met 4 gespurt, Ferdinand Van Rijmenant haalde het voor Georges Vandenberghe, Jos Schoeters en Frans Melckenbeeck. De groepsspurt op 42” werd gewonnen door Louis Dierckx.

    In Nederland was er de Hoek van Holland een wedstrijd van 100km, die door Jan Zoons werden afgelegd in 2.21’23”. Verder volgden, Harry Steevens, Jos van der Vleuten, Henk Benjamins, Peter Kisner, Jan Janssen, dan volgden onze landgenoten Willy De Bosscher en Jean Ronsmans,negende plaats was voor Ben Janbroers en sluit Jan Serpenti de top10.

    02-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnen & buitenland

    .
    Eddy Ronquetti

    Voor veelwinnaar Eddy Ronquetti is er een tiende seizoenszege te Veurne waar hij na 108km 50” voorsprong heeft op Willy Jonckheere en volgt Michel Pollentier op 1’.

    In Frankrijk ging de rittenwedstrijd Yonne-Nivernals-Morvan van start en werd de eerste rit gewonnen door Bernard Masson.

    Onze landgenoot Jean Swinnen ging te Vlissingen de Nederlanders aftroeven, na 95km was hij sneller dan Wim van Steenis, Peter Godde, Cees Bal,Ko Tolhoek e.a.

    02-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    01-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .

    De Nederlander Bennie Ceulen kwam te Evergem onze landgenoten aftroeven en behaalde zijn tweede zege op Belgische bodem. Hij had 20" voorsprong op Roger Vanden Eede en Eddy Nijs.

    In Ledegem behaalde Gerry Catteeuw zijn achtste overwinning door zijn medevluchter Ghislain Cael te verslaan. Op 50" werd Fernand De Keyser derde.

    Nog een Nederlandse zege was er te Messancy waar Theo vander Leeuw Ludo Noels en Willem Peeters naar plaats 2 en 3 verwees.

    Te Kapellen zorgde Victor De Valckeneer er voor dat er geen derde Nederlandse overwinning kwam. Petrus Maas moest zich tevreden stellen met plaats twee en werd Jos Jacobs derde.

    01-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Mauro Simonetti

    In Italië won Mauro Simonetti de Coppa Agostino te Lissone, na 218km was hij sneller dan Claudio Michelotto. De Zweed Tomas Pettersson als derde volgde op 2". Voor plaats vier op 5" was Roger De Vlaeminck sneller dan de Italianen, Arnaldo Caverzasi, Michele Dancelli, Giacinto Santambrogio, Franco Balmamion, Franco Bitossi en sluit Wilmo Francioni de top10.

    01-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grote Scheldeprijs

    .
    Eddy te Schoten

    In de Grote Scheldeprijs te Schoten heeft Merckx een uitgelezen lot tegenstanders gedomineerd op de hem eigen wijze. Hij plooide de ganse wedstrijd naar zijn hand en duldde in de finale geen enkele tegenstand. Eddy reed zoals in zijn beste dagen. De eerste 50km was hij bijzonder waakzaam. Nadien bracht hij de groep op het ontsnapte viertal, Tabak, Verhaegen, Christiaens en Sohet. Na een goede twee uur wedstrijd is Eddy dan zelf in het offensief gegaan. Als hij na zijn vijfde poging, op 10km van de meet, weer werd ingehaald door toedoen van vooral, Godefroot, Vanspringel en Verbeeck, maakt men zich op voor de eindspurt. Op 2km van het einde gaat Eddy nogmaals, Vanspringel probeert nog maar komt 10" te kort. Voor plaats drie op 20" is het Willy Planckaert die het haalt voor Martin Van Den Bossche, Gilbert Wuytack en Walter Godefroot. Op 35" wint Ronald De Witte de groepsspurt.

    01-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    31-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers


    .
    Jean-Pierre Sterckx
    In Bellegem was de zege voor Michel Dagrin voor M. Deseyne en Alain Depuydt.

    Te Hulste-Ingelmunster lieten 33 renners zich inschrijven. Na 110km was Lieven Malfait sneller dan Eric Delanghe. Op 10” werd Rino Van Dromme derde. Plaats 4 op 35” was voor Didier Dekijver en volgde 10” later Georges Windels e.a.

    Zijn derde zege behaalde Jean-Pierre Sterckx te Itterbeek waar hij de beste van 58 was. In de spurt had Luc D’Hoeckers het moeten afleggen. Op 40” werd Paul Coller derde voor Jean Swinnen, Jos Van Ransbeeck, Luc Pels, Raymond Vanstraelen e.a.

    Omer Meeus die ging te Messancy winnen waar men met 36 was gestart

    voor Pedro Pardo en Joseph Civatone.

    Daags voor de grote jongens mochten de liefhebbers te Schoten van start gaan. Met 96 is men er gestart om 130km te koersen. Jos Meynzer van Brasschaat had 1’05” voorsprong op Marcel Hugo en Walter Dingemans. Voor plaats vier was op 3’10” Jean-Marie Coenen de snelste voor Ribert Ferket, Frankie Franssen, Willy Vande Wouwer, Louis Van Rompay en Willy Verschueren. Voor plaats 10 op 3’20” was de Nederlander Bas Hordijk de snelste

    Te Tertre won Christian Despierre voor P. Leurquin en Jan Boonen.

    En te Tielt was de zege voor Eric Serlet voor Willy Jonckheere en Michel Pollentier.

    31-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Gerben Karstens

    In Frankrijk waren er drie wedstrijden, te Plessala was de Nederlander Gerben Karstens sneller dan zijn metgezel Raymond Delisle. Op 32” werd Roland Berland derde.

    Te Auzances was de zege voor Jean-Pierre Danguillame hij had 1’10” voorsprong op Jean-Pierre Parenteau en Daniël Ducreux.

    En te Seignelay was de zege voor Yves Hézard hij had 15” voorsprong op Raymond Riotte en 16” op Mariano Martinez.

    31-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    Voor het criterium van Heusden-Gent had men 37 renners aan de start. Na 90km versloeg Fernand Hermie de broers Walter en Willy Planckaert. Verder volgden Willy De Geest, Willy De Bosscher, Martin Vanden Bossche, Leopold Vanden Neste, Jos Schoeters, Noël Vanclooster, Willy Donie, André Dierickx, Eddy Merckx, Walter Godefroot, Vic Van Schil, Eddy Peelman e.a.

    Te Lommel-Barrier kreeg men slechts 42 renners aan de start, dit was het gevolg van de Scheldeprijs die morgen wordt verreden. Daardoor had een groot gedeelte van onze profs reeds een startverbod. Sommige renners negeerden dit verbod, zoals Tony Gakens en Georges Bortels, die wel voor een premie spurten om daarna van de fiets te stappen. In feite mogen wij vandaag niet rijden zei Gakens, maar of ik hier nu een goede 50km als training rijdt, dan wel ga trainen achter een of andere derny, dat blijft toch hetzelfde. Veel strijd hebben de renners niet geleverd en viel de beslissing 15km van het einde. Van Rijmenant en Willekens namen een 200meter voorsprong en kon enkel Willy Scheers nog komen aansluiten. Scheers begon van ver de spurt maar kon Lucien Willekens hem nog remonteren. Ferdinand Van Rijmanant werd derde en op 150meter werd Louis Dierckx vierde voor Gérard Martens, Jos Van Olmen, Gert Harings (Ned), Georges Barras, Marcel Omloop, Rinus Wagtmans (Ned) e.a.

    31-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wereldkampioenschappen op de baan - Marseille

    .
    Leo Proost

    Bij de profs werden vandaag de kwartfinales snelheid betwist, eerste manche:

    1ste reeks: Leijn Loevesijn (Ned) wint van John Simes (Vs), 2de reeks: Robert Van Lancker (Bel) wint van Giuseppe Beghetto (Ita), 3de reeks: Giordano Turrini (It) wint van Tim Mountford (Vs), 4de reeks: Luigi Borghetti (Ita) verslaat Gordon Johnson (Aust.).

    Kwartfinales tweede manche: 1ste reeks: Leijn Loevesijn wint opnieuw van John Simes, de Nederlander gaat naar de halve finales.

    2de reeks : Giuseppe Beghetto wint van Robert Van Lancker, er komt een belle.

    3e reeks: Giordano Turrini wint van Tim Mountford.

    4e reeks: Gordon Johnson haalt het van Luigi Borghetti, ook hier komt een belle.

    In de belle is Robert Van Lancker de beter van Giuseppe Beghetto. En haalt Gordon Johnson het van Luigi Borghetti.

    In het stayeren behaalt Leo Proost de overwinning in de herkansing, na 50km heeft hij 80meter voorsprong op Hill en 250meter op Scob. Zij mogen naar de finale.

    Ook bij de liefhebbers reed men de herkansing,na 40km was het de Nederlander Fred Niemeyer die het met 350meter haalde van onze landgenoot Persyn en was de Italiaan Rino Carraro de derde die naar de finale mag.

    In de achtervolging werden de kwartfinale gereden. Dirk Baert haalde het van Whetters. Grosskost die 30 meter na de start met zijn linkervoet uit zijn voethaak schoot, stak onmiddellijk zijn hand omhoog. Maar het reglement van de internationale wielerfederatie aanvaardt het losschieten van de voet niet als materiaalpech. En werd alzo Guerra winnaar. Dit gebeurde pas nadat eerst Grosskost in gelijk werd gesteld, en de Italiaanse bond beroep had aangetekend. Ferdinand Bracke haalde het van Rodriguez en Porter versloeg Fusar-Imperatore.

    De kwartfinale achtervolging bij de dames bracht volgden uitslagen: Cornelia Hage (Ned) versloeg Carol Barton (Gb), Beryl Burton (Gb) won van Genevieve Gambillon (Fr), Lubnov Zadorojnaia (Ussr), Tamara Gorkoushkina (Ussr) versloeg Kathy Ecroth (Vs)

    31-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    30-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers

    Voor het criterium van Belsele-Waas kwamen 30 renners aan de start. Na 70km won Alex Claeys, hij had 10” voorsprong op de groep waarvan Yvan Vande Steene de snelste was. Verder volgden, Lucien Zelck, Romain Vercautere, Marc Van De Putte, Ferdinand De Wael, Arthur De Bode, Eddy Van Puymbroeck, Alfons Van Parijs en Rudy Heyns. Vanaf plaats 11 werden de renners gelijk geplaatst.

    Ook te Braives was het een criterium waaraan 48 renners deelnamen, zij moesten 66km afleggen. De zege was voor Joseph Henikenne voor M. Lepers, Gustaaf Put, de Nederlander Jo van Pol, Bernard Bourguignon, Frans Lemmens en Raymond Vanstraelen. Van de eerste achtervolgers op 30” was Luc Pels de snelste.

    Te Kersbeek-Miskom won Willem Peeters voor André Coppers en Paul Vanelderen.

    Met 80 renners stond men aan de start te Langdorp. Hier was de zege voor Florent Vos die 10” voorsprong had op Robert Van Engeland. Op 15” werd Jan Boonen derde voor Eddy Nijs, Yvan Benaets, Willy Jacobs, Jean-Marie Coenen e.a.

    In Merksplas werd er gestreden voor de Provinciale titel, met zijn zege mocht Alex Robberecht de trui aantrekken. Verder in de top5 zijn, Marc Lauwereyns, Walter Bellemans, Eric Van Lent en René Dillen.

    Overijse heeft het record aan deelnemers mogen ontvangen, 98 zijn er vertrokken om 108km te koersen. Paul Collaer won met 24” voorsprong op Jean Swinnen en Herman Deneys. Op 30” werd Wilfried Wesemael vierde voor Jean-Claude Hanot, Pierre Buslot, Jean-Pierre Nicolas e.a.

    Voor de laatste proef van de Westvlaamse Trofee kwamen er 57 renners afgezakt naar Reningelst. Ondanks een resem aanvallen kon niemand de massasprint ontwijken. Na 132 km was het Fernand De Keyser die de vlugste was van de nog 33 overblijvende rennners. Bertil Cael eindigde op rand 2 en het podium werd vervolledigd door Daniel Moenaert. Oostvlaming Daniel Pauwels sleepte de 4e plaats in de wacht voor Karel Rottiers. Toppers Freddy Maertens en Michel Pollentier eindigden respectievelijk 8e en 14e. Voor de eindstand van de Westvlaamse Trofee werd Freddy Maertens niet meer bedreigd.

    In Stavelot moesten de 50 deelnemers een tijdrit en een rit in lijn afwerken. De Nederlander Theo Van Der Leeuw legde de 16,5km tegen het uur af in 22’42”, en was 25” sneller dan zijn landgenoot Harry Beurskens en werd Yvan Ronsse op 31” derde.

    De rit in lijn over 78km werd gewonnen door Omer Meeus die zijn medevluchter Yvan Ronsse op 2” plaatste. Op 1’06” werd Alain Kaye derde voor Jacques Mean. De Nederlander Harry Beurskens die op 1’32” vierde eindigde werd eindwinnaar van de tweedaagse voor zijn landgenoot Theo van der Leeuw.

    Een achtste overwinning was er voor Willy Jonckheere te Tielt, voor Roger Vanden Eede en Marc De Poorter.

    30-07-2012 om 06:51 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wereldkampioenschappen op de baan - Marseille

    Vandaag is men begonnen met de kwartfinale snelheid dames. Reeks1:1 Galina Ermolaeva (Ussr): 2.Vera Brinkova (Tsjech). Reeks2: 1.Iva Zajikova (Tsjech): 2.Faith Murray (Gb). Reeks3: 1.Scheila Young (Vs): 2.Luber Kharkhai Ussr). Reeks4: 1.Wilhelmina Brinkhoff (Ned): 2. Tamara Piltsikova (Ussr).
    Bij de mannen werden de reeksen snelheid betwist.

    Reeks1:1.Leijn Loevesijn (Ned): 2. Sato (Jap) – Reeks2: 1.Robert Van Lancker (Bel: 2.Arakawa (Jap) – Reeks3: 1.Giordano Turrini (Ita): 2. John Simes (Vs) – Reeks4: 1.Gordon Johnson 5Aust): 2.Tooru Abe (Jap)- Reeks5: 1.Luigi Borghtti (Ita): 2.Tim Mountford (Vs)- Reeks6; 1.Giuseppe Beghetto (Ita)-2.Alain Van Lancker (Fr). De winnaars gaan naar de 1/4 finale de anderen naar de herkansingen.

    In de halve fond bij de liefhebbers werd Raymond Persyn derde in zijn reeks en moet naar de herkansingen. Winnaars waren, Reeks a) Horst Gnas , Reeks b) Rainer Podlesch en Reeks c) Johan Breuer allen Duitsers.

    30-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Ludo Vander Linden

    Voor de derde Noord-West Brabantse Pijl te Eversem-Meise kwamen 62 renners afgezakt. De vedetten waren er niet, ze fietsten op de wielerbaan van Rocourt. Ward Janssens die had er aan gehouden zijn aanhang in te willigen door in eigen streek van start te gaan. Al heeft hij geen potten gebroken, zijn aanwezigheid volstond om de sympathie weg te dragen van het talrijk publiek langs de weg, van de twee grote omlopen van 40km en de 10 plaatslijke ronden. Reeds in de eerste kilometers reden Weemaes en Van Rijmenent weg en begonnen met een voorsprong van 1’30” op Omloop en 2’ op de groep aan de kleine ronden. Een achttal achtervolgers zou vooraan komen aansluiten. Uit deze elf reden Vander Linden en Huysmans weg, zij zouden voor de zege spurten, terwijl de anderen nog werden ingelopen. Ludo won met 30meters van Adolf Huysmans, en bleven nog net uit de greep van Frans Verhaegen. Voor plaats vier op 15” won Julien Verboven het van Maurice Dury, Willy Scheers en Alfons Leenen. De groep volgde op 22” en daarvan was Etienne Sonck de snelste voor Fons Scheys en was Richard Bukacki (Ned) tiende.

    Op de wielerbaan van Rocourt was er het criterium Tour-winnaars. De snelheid werd gewonnen door Rik Van Linden. De puntenkoers ging naar Walter Godefroot. In de afvalling was Eddy Merckx de beste. In de eindstand had Rik Van Linden 6,5 punten en volgde Eddy Merckx met 7,5punten en werd Joseph Bruyère derde met 9 punten. Als afsluiter was er een individuele rit met klassementsspurten hier was de zege voor Eddy Merckx 13p. voor Frans Verbeeck 6 punten. Al de andere renners volgden op 1 ronde.

    30-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    Staf Van Roosbroeck won zondag de 245 km lange rit in lijn van de Ronde van Fourmies. Deze lange rit werd gekenmerkt door een maratonontsnapping van het trio Guy Santy, Bernard Guyot en Daniël Verplancke. Ondanks hun eens verworven voorsprong van ruim acht minuten, zouden ze moeten zwichten voor hun achtervolgers zodat het een voltallig peloton was dat spurtte voor de zege. Van Roosbroeck haalde het voor Noël Vantyghem, Willy Van Malderghem, Robert Mintkiewicz,  Daniël Vanryckeghem, Domingo Perurena, Walter Planckaert, André Dierickx e.a. In de eindstand heeft de Nederlander René Pijnen 6" voorsprong op de Deen Leif Mortensen, Noël Vantyghem als derde en Willy Van Malderghem vierde volgden op 37", plaats vijf is voor Roger Rosiers op 47". Dan volgden drie Fransen, op 1' werd de Fransman José Catieau zesde, Sylvain Vasseur en Guy Santy werden 7 & 8 op 1'13".

    De Tour of the North eindigde vandaag met de rit Scarborough-Seacroft (Leeds) over een afstand van 143km. Het werd voor Grégoire Van Moer pas sinds de 17de van deze maand prof, een eerste overwinning. Hij had 3’14” voorsprong op Sid Barras (Gb), August Herrijgers, Hendrik Mariën en Gary Crewe (Gb). De eindzege ging naar Brian Jolly die 5’14” voorsprong had op 2. Derek Harrison, 3. Colin Lewis 5’38”, 4. Gary Crewe 5’52” en 5. Mick Holmes 5’59” allen Britten. Slechts Hendrik Mariën op 24’47” als 14de kon zich als niet Brit in de top15 nestelen.

    De G.P. Kanton Aargau Gippingen in Zwitserland, waarvan de eerste editie in 1964 doorging en gewonnen werd door mijn dorpsgenoot Jan Lauwers, is vandaag gewonnen door Georges Pintens, die de zesde Belg is die op negen edities deze wedstrijd wint. Na 220km had Georges 8” voorsprong op de Duitser Karl-Heinz Musseman die Arthur Vande Vijver voor plaats twee versloeg. Op 1’15” werd Rinus Wagtmans (Ned) vierde en versloeg 2” later voor plaats 5 Herman Beysens, Jan van Katwijk (Ned), Willy De Geest, Jos van der Vleuten (Ned), Willy Abbeloos, Ronny Christiaens e.a.

    Te Oradour in de omgeving van Limoges had Raymond Poulidor na 100km, 45” voorsprong op Jean-Pierre Danguillaume, Joop Zoetemelk , Lucien Aimar, Tony Houbrechts , Bernard Labourdette en Jean-Pierre Parenteau. Plaats 8 was voor Joël Millard hij volgde op 2’20”. Barry Hoban werd op 2’25” negende voor Francis Ducreux.

    Te Plumelian eveneens in Frankrijk moest Guido Reybrouck tevreden zijn met plaats drie, op 25” van de winnaar Roland Berland met in zijn spoor Raymond Delisle.

    Te Ulestraten kwamen 56 renners aan de start en won na 100km Gerben Karstens met 20” voorsprong op Evert Dolman. Voor plaats drie op 2’24” was Jan Janssen sneller dan Wim Schepers. Plaats vijf op 4’03” was voor Eddy Verstraeten voor, Roger Loysch, Wilfried Peffgen, Jan Serpenti en Rolf Wolfshohl. Georges Vanconigsloo op plaats tien volgde op 4’48” voor Harm Ottenbros e.a.

    De Deen Ole Ritter won in Italië het criterium van Pavullo nel Frignano, hij had 15” voorsprong op Roger De Vlaeminck en 23” op Diego Moser die Michele Dancelli achter zich liet. Plaats vijf op 38” was voor Gianni Motta die Silvano Schiavon en Mauro Simonetti achter zich liet. Franco Bitossi als achtste volgde op 1’38”.

    30-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)


    Archief per maand
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007

    Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start

    TRUIEN 1973


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!