Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start
    Foto

      TRUIEN 1973

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    4O JAREN TERUG


    Image and video hosting by TinyPic
    28-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    .
    Roger haalt het vrij vlot
    In Italië spreken de kranten van de “Giro Flamengo” door het overwicht dat onze landgenoten tonen in de Ronde van Sardinië. Wat zeker niet misplaatst is nu Roger De Vlaeminck voor de zesde zege op rij zorgt. De rit van vandaag tussen Lanusel en Nuoro over een afstand van 118km was bijzonder zwaar. Roger won daarmee de twee zwaarste ritten. In de spurt versloeg Roger zijn vroegere ploegmaat de Deen Ole Ritter en Eddy Merckx die enkel op de eerste dag niet in de top 3 eindigde, en uiteraard leider blijft.

    Yvan Benaets als neoprof blijft een bijzonder goed debuut maken in de Ronde van Levante. Na gisteren was hij ook nu weer de snelste in de ochtendrit van Murcia naar Alicante. De enige moeilijkheid in deze rit was een klim van 2de categorie, waar de Nederlander Mathieu Pustjens eerst boven kwam. In de eindspurt eindgde Yvan Benaets voor de Nederlander Cees Koeken, Eddy Peelman, Julian Cuevas (Sp), Frans Van Looy en een groep van 53 renners. De klimtijdrit was een Spaans festival met 8 reden zij in de top10. Winnaar werd Juan Zurano die tevens leider werd, voor José-Antonio Gonzalez-Linarès, José-Luis Uribezubia, Jesus Manzaneque, Domingo Perurena, José-Manuel Fuente, Javier-Francisco Elloriaga en José-Luis Abilleira. De Nederlander Mathieu Pustjens werd negende en op 10 eindigde de Portugees Fernando Mendes. Eddy Peelman met zijn elfde plaats was de eerste landgenoot.

    28-02-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    27-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Rik klopt nogmaals Eddy

    In de Ronde van Sardinië moesten de renners twee ritten afwerken. Rit 4a was een klimtijdrit van 10km te Campu Omu. Onmiddellijk na de start moest Eddy al van de fiets. Hij was met zulke kracht vertrokken dat hij zijn voorwiel had los gereden en het zelf opnieuw moest aanspannen, dit heeft 12” geduurd. Leider Eddy Merckx deed er 19’56” over wat 1” beter is dan Herman Vanspringel en gaf de Spanjaard Santiago Lazcano 18” prijs, derde landgenoot in de top10 is Tony Houbrechts op de tiende plaats met 57” achterstand.

    Rit 4b werd verreden tussen Cagliari en Lanusel over een afstand van 140km. Door de zware klimtijdrit in de voormiddag hebben de renners na de middag het kalm aan gedaan. De laatste 10km ging het steeds lichtjes bergop waardoor op 1km van het einde Merckx aan de spurt begon met Van Linden en De Vlaeminck in zijn wiel. Roger viel aan en kreeg een minieme voorsprong, maar werd er nadien afgereden en zou op plaats 28 eindigen met 37” achterstand. Rik Van Linden won afgetekend voor Eddy Merckx, Herman Vanspringel, Marcelo Bergamo (It), en kregen 5&6 Roberto Poggiali (It) en Wladimiro Panizza (It) 3” aangerekend. Op 9” eindigde Willy De Geest als zevende en bestond de top10 verder uit, Ole Ritter (Den), Davide Boifava (It) en Gösta Petterson (Zwed). Eddy blijft uiteraard leider.

    27-02-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Neo-prof wint

    .
    Yvan Benaets

    De 21jarige neo-prof Yvan Benaets heeft reeds zijn eerste overwinning beet. De eerste rit van de Ronde van Levante verreden tussens Gandia en Murcia was 196km. Eerste aanvaller was de Spanjaard Zurano en liep tot 30” uit, een kleine tegenreactie uit de groep volstond om de vluchter tot de orde te roepen. De mannen van ploegleider Florent Van Vaerenbergh hielden nu de groep onder controle. In de eindspurt plaatsten zich liefst vier Belgische Rokado renners in de top5. Op 1. Yvan Benaets dan volgden, 2. Eddy Peelman, 3. Javier-Francisco Elorriaga (Sp), 4.Emile Cambré en vijf Gustaaf Van Roosbroeck. Yvan Benaets neemt ook de leiderstrui over van de Spanjaard Torrès.

    27-02-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    26-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Roger wint voor Herman en Eddy

    In de derde rit in de Ronde van Sardinië tussen Macomer en San Antioco over een afstand van 193km kregen de renners het hard te verduren. Men moest in slechte weersomstandigheden rijden, hagel, sneeuw en regen alles hebben de renners gekregen. Na 104km kwam de eerste hindernis van een bijzonder moeilijk tweede wedstrijdgedeelte. Eddy Merckx trok al op de eerste klim er op uit met de steun van vier ploegmaats, en volgden tien tegenstrevers. Deze vijftien bleven niet samen, Deschoenmaecker werd gelost, Bruyère en De Vlaeminck haakten in elkaar en schoven in een ravijn. Roger vlug geholpen door zijn sportbestuurder kon opnieuw aansluiten, Jos die moest de strijd staken. Als klap op de vuurpijl won Roger De Vlaeminck ook nog de rit voor Herman Vanspringel,Eddy Merckx, Wladimiro Pannizza (It), Albert Van Vlierberghe e.a. Eddy Merckx neemt de leiderstrui over van Rik Van Linden, en komt Herman Vanspringel tweede te staan op 10”.

    In Spanje begon de Ronde van Levante met de gebruikelijke proloog, deze werd per ploeg gereden. De winnende ploeg was La Casera en mocht Pedro Torrès de leiderstrui aantrekken. Plaats 2 &3 was voor Kas en Rokado.

    26-02-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    25-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland-profs & liefhebbers

    .
    Staf Van Roosbroeck

    De rit van vandaag in de Ronde van Sardinië werd aan een ontzettend snel tempo verreden, dit door de wind die meestal in het voordeel blies. Hierdoor ontstonden verschillende waaiers met de mannen met de beste konditie vooraan. Op een eerder smalle weg raakte de eerste waaier lichtjes voorop en was de beslissing gevallen. Twee renners uit de tweede waaier, Simonetti en Pettersson konden nog aansluiten bij Fuchs, Van Linden, Merckx, Poggiali, Vanspringel en De Geest. Het was Eddy Merckx die van heel ver de spurt begon maar door Rik Van Linden naar plaats twee werd verwezen. Verder eindigden: 3.Roberto Poggiali (It), 4. Herman Vanspringel,5. Willy De Geest, en kregen vanaf plaats 6 met Josef Fuchs (Zwits) 3” bijgerekend, 7. Mauro Simonetti (It), 8. Gösta Pettersson (Zw). Op 2’08” won Roger De Vlaeminck de spurt van de geklopten voor plaats 9 voor Michele Dancelli (It). Plaatsen van andere landgenoten: 19. Joseph Bruyère, 20. Julien Stevens, 23. Georges Pintens, 25. Tony Houbrechts, 26. Albert Van Vlierberghe allen z.t. Op 5’21” eindigden Jos Huysmans, Frans Mintjens, Jos Deschoenmaecker en Willy In’t Ven.

    In Spanje werd de Grote Prijs van Valencia die geld als inleiding van de Ronde van Levante gewonnen door onze landgenoot Staf Van Roosbroeck die de snelste was van een 7koppige leidersgroep bestaande uit 6 Spanjaarden en 1 Belg. Na 195km afgelegd in 5.34’51” versloeg hij Domingo Perurena, Andrès Olivia, Juan Cuevas, Ventura Diaz, Luis Balagué en José-Antonio Gonzales-Linarès. Ook plaats 7 op 1’43” ging naar een landgenoot, Daniël Van Ryckeghem voor Jaime Huelamo, José-Luis Abilleira e.a. Het gros van het peloton had ruim acht minuten achterstand.

    Ook de Nederlander Tino Tabak dit jaar uitkomende voor het Franse Sonolor, is reeds goed op dreef, na eergisteren te Menton was het vandaag opnieuw prijs te Cannes. De eerste aanvallers waren onze landgenoot Robert Van Lancker en de Nederlander Gerben Karstens. Twintig kilometer verder kregen zij het gezelschap van Tabak, Delcroix, Delisle, Tollet, Ocana, Genty en Doyen. Aan de voet van de Gourdon (km60) gaf Van Lancker er de brui aan,toen de voorsprong van de leiders 2’45” was en reed Tabak tijdens de klim van de anderen weg. De achtervolgers kregen nog het gezelschap van Mortensen en Rebillard. Tijdens het laatste klimmetje moesten Rebillard, Genty, Doyen en Karstens lossen. Tino Tabak won met 2’30” voorsprong op de Deen Leif Mortensen, Claude Tollet (Fr), Raymond Delisle (Fr), Ludo Delcroix (Bel) en Luis Ocana (Sp). Op 3’10” werd onze landgenoot André Doyen zevende. Acht werd Frans Campaner (Fr) op 3’35” voor Michel Perin (Fr) en sluit Roland Berland de top10 af.

    In Portugal te Lissabon won Firmino Bernardino een wedstrijd over 160km met maar liefst 5’15” voorsprong op de tweede Emiliano Dionisio en werd 3” later Vitor Rocha derde.

    In Italië zijn ook de liefhebbers van start gegaan en had men de keuze uit twee wedstrijden. Te Lissone was er de Coppa San Geo en werd gewonnen door Alfiero Di Lorenzo die na 139km zijn medevluchter Livio Mazzola vloerde. Plaats drie was voor Adriano Brocardi op 7”.

    Montecarlo-Alassio over 126km werd gewonnen door Pietro Algeri voor de Brit Phil Edwards, de Zwitsers Roland Salm en Fausto Stiz werden 3&4. Plaats vijf was voor de Spanjaard Fernando Plaza.

    25-02-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het veld - binnenland

    .
    August badts

    In de A-cross van Bellem was André Geirland de beste na 25km afgelegd in 1.02’ had hij maar liefst 1’25” voorsprong op Marc De Block en 1’40” op Eric De Bruyne.

    Ottenburg kreeg voor zijn A-cross 22 renners aan de start zij moesten 25km in het veld rijden. Na 52’ kwam August Badts als eerste over de streep en had 58’ voorsprong op Leo Arnouts en Henri (Rik) Arnouts. Net als gisteren te Erpe eindigde Maurits Engels op plaats 4 nu met 1’40” achterstand en edward Lievens op 1’49” vijfde. Lucien Goossens op 2’50” werd zesde voor Leon Scheirs 3’19” en was plaats 8 voor Jan Teugels op 2’30”.

    Rebecq had de C-renners uitgenodigd en ging de zege na 14,5km naar Jan Knors voor Ronny De Vos en L. Orlans.

    25-02-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veldrijden - WK profs

    .
    Wolfshohl-De Vlaeminck-Van Damme

    Voor Rolf Wolfshohl werd het zijn laatste WK, en heeft er waardig afscheid van genomen. Reeds na één van de acht ronden was het duidelijk dat de winnaar moest gezocht worden bij de vier leiders, Van Damme, De Vlaeminck, Wilhelm (Fr) en de Duitser Wolfshohl. De Fransman had het meeste last om het tempo te volgen maar gaf nooit meer dan 20” prijs. Wanneer Wolfshohl in de vijfde ronde lek rijd lijkt de wedstrijd gereden met de 2 Belgen op kop. De Duitser met de Fransman in zijn wiel vliegt naar voor, Van Damme moet Eric laten rijden die alzo alleen aan de leiding komt. In de voorlaatste ronde kwamen de Duitser en de Fransman vooraan aansluiten. Het was Eric die van ver de spurt aantrok en het ook volhield, de Fransman André Wilhelm werd tweede en Rolf Wolfshohl derde. Op 38” werd Albert van Damme vierde en werd Michel Baele op 2’37” vijfde. Voor onze vierde landgenoot Julien Vanden Haesevelde was er op 3’56” plaats 9. België won ook het landenklassement.

    25-02-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veldrijden-WK Liefhebbers

    .
    Vermeire & Thaler

    Twee landgenoten, Vermeire en Dedeckere, vier Duitsers, Thaler, Teichreber, Uebing en Jördens, de Zwitser Zweifel en de Tsjech Fisera zijn de renners die de titelstrijd bij de liefhebbers hebben beheerst. Reeds in de tweede ronde joeg Vermeire het tempo zodanig hoog op dat enkel Thaler in zijn wiel kon blijven. Zeven ronden heeft Bertje geknokt met steeds Thaler in zijn wiel. Bij het ingaan van de laatste ronde kwam Dedeckere tot 12” terug maar moest dan passen. In de spurt gaf crosser Vermeire tot 20meter van de streep de indruk het te halen tegen de wegrenner Thaler. Het werd 1. Klaus-Peter Thaler de 21km in 54’04”. Op 2. Bertje Vermeire op 1 wiel. 3. Ekkehardt Teichreber (D) 22”, 4. Norbert Dedeckere 32”, 5.Albert Zwefel (Zwit) 43”, 6. Milos Fisera (Tsech) 1’08”. Voor Eric Desruelle was er plaats 12 op 2’24”. Enige Nederlander in de uitslag is Gerrit Scheffer op 10 met 1’37” achterstand.

    25-02-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    24-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Rik voor Patrick
    Het seizoen is nog maar pas begonnen en Rik Van Linden behaald vandaag al zijn vijfde zege. De eerste rit in de Ronde van Sardinië Firenzo-Livorno was 124km. Er werd van bij het begin een stevig tempo op nagehouden, een noemenswaardige hindernis kreeg men niet voorgeschoteld. Er werd wel onderling veel gesproken, heel wat renners zagen elkaar voor eerst dit seizoen. Het is pas tijdens het laatste halfuur dat de sprinters geleidelijk vooraan kwamen postvatten. Reeds op 3km van het einde zat Rik in het wiel van Sercu, deze begon al op 300meter van de streep de spurt en kwam Van Linden er gemakkelijk over en haalde het met meer dan een lengte. De top10 bestond uit 4 Belgen en 6 Italianen: 1.Rik Van Linden, 2.Patrick Sercu, 3.Marino Basso, 4.Franco Ongarato, 5.Michele Dancelli, 6.Frans Mintjens, 7.Alessio Antonini, 8.Roger De Vlaeminck, Pierino Gavazzi en 10. Wilmo Francioni.

    In Frankrijk konden de renners kiezen tussen Aix-en-Provence en Saint-Tropez. Te Aix was er slechts 1 ernstige uitval, die van de Colombiaan “Cochise” Rodriguez maar deze moest alras ondervinden dat in de mistral het niet te doen was. De ganse groep mocht voor de zege spurten en was het Cyrille Guimard die het haalde. Verder bestond de top10 uit: 2. Robert Mintkiewicz, 3.Francis Ducreux, 4.Bernard Thevenet, en werd onze landgenoot Willy Teirlinck met zijn vijfde plaats de eerste niet Fransman. Plaats 6 was voor Charly Grosskost, 7. Guy Sibille, 8. Lucien Aimar, 9. Régis Ovion en was Leif Mortensen op plaats 10 de tweede buitenlander.

    Te Saint-Tropez behaalde Frans Verbeeck al zijn derde zege sinds hij dit jaar aan de Azurenkust verblijft. Frans plaatste een eerste aanval rond km 60 waardoor een 14 tal renners vooraan kwamen. Bij een tweede versnelling van Frans kon enkel Pijnen reageren en viel de groep in 3 delen. Aangezien in de eerste groep 3 ploegmakkers van Frans zaten besloot hij te wachten. Daar Pijnen maar aan het wiel van Frans bleef plakken stuurde deze laatste Planckaert voorop die kreeg het gezelschap van Lapebie en Meunier en liepen al vlug 1’ uit. Om Pijnen de duivel aan te doen liet Frans zich uit het groepje afzakken en bleef op 1’25” hangen. Op de laatste helling was het weer Frans die aanviel, enkelen waaronder weer Pijnen konden hem volgen en kwamen vooraan aansluiten. In de spurt won Frans voor René Pijnen (Ned), Charles Rouxel (Fr), Ludo Van Staeyen, Walter Planckaert, Serge Lapebie (Fr), Jean-Claude Meunier (Fr), Jean-Jacques Fussien (Fr), Jean-Pierre Parenteau (Fr) en sluit Guy Maingon (Fr) de top10 af. Voor Ernest Bens en Marcel Omloop twee ploegmaten van Frans waren er plaats 14&15.

    24-02-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het veld - binnenland

    .
    Leo Arnouts

    Te Erpe-Mere werd de B-cross waar 30 renners de start namen, gewonnen door Leo Arnouts die 51’ deed over de 22km. Plaats twee op 30” was voor André Geirland en werd Henri Arnouts als derde op 1’05” gereden, in zijn spoor volgden, Maurice Engels, Edward Lievens, Jan Teugels, Eric De Bruyne, Kamiel Dedeckere en was plaats 10 voor Kamiel d’Hooghe.

    24-02-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Piste

    .
    Domenico De Lillo

    In Italië vonden de nationale kampioenschappen indoor plaats. In de 1/2 fond was de zege voor Domenico De Lillo hij legde de 20km af in 19’35” voor Alberto Della Torre, Ettore Castoldi en Carlo Rancati.

    De snelheid werd gewonnen door Giordano Turrini de voor Ezio Cardi, Luigi Borghetti en Giovanni Pettenella.

    En tenslotte het omnium daar werd Giorgio Morbiato kampioen met 15 punten en had de tweede Piero Gambarotto 11 punten. Op 3 eindigde Claudio Bonacina 8p, plaats 4 was voor Giancarlo Polidori 7p. en met 3punten werd Giuseppe Rosolen vijfde.

    Luciano Borgognoni was de beste achtervolger voor Giacomo Bazzan, Sigfrido Fontanelli en Fausto Bertoglio.

    24-02-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    23-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    In Italië start morgen te Florence de Ronde van Sardinië en eindigt op 1/3 te Sassari. De deelnemende ploegen zijn: Bianchi (Gimondi), Molteni (Merckx), Dreher (Zilioli), Sammontana (Bitossi), Rokado (Vanspringel), Brooklyn (R.De Vlaeminck), Filotex (Bergamo), Kas (Galdos), GBC (Francioni), Scic (Dancelli), Magniflex (Boifava) en Jolly Ceramica (Tumellero).

    23-02-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Tino Tabak

    Te Menton kwamen bij een zonnig weertje 147 renners aan de start, zij mochten 150km afleggen. Grote man van de wedstrijd werd de Nederlandse kampioen Tino Tabak die nu voor het Franse Sonolor uitkomt. Hij was reeds betrokken bij een ontsnapping met 5 die het ongeveer 100km volhielden. Op de col des Chiens liet hij ze achter, reed lek toen hij 1’ voorlag, en werd opnieuw bijgebeend. Op 15km van het einde liet hij ze opnieuw achter en won met 1’15” voorsprong. De Franman Claude Tollet werd tweede voor zijn landgenoten Francis Campaner en Pierre Parenteau. Onze landgenoot Gustaaf Van Cauter moest met de vijfde plaats vrede nemen. De Spanjaard Luis Ocana als zesde volgde op 2’ en bleef het peloton 5” voor, hiervan was de Fransman Jean-Pierre Guitard sneller dan Frans Verbeeck en de groep.

    23-02-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    22-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hertekamp 73

    .
    Lucien Willekens-Tony Gakens-Jean Swinnen-Gustaaf Van Gossum -Georges Claes

    Vandaag is de ploeg Hertekamp ( fietsen Plume Vainquer) van Ritten De Wolf voorgesteld en heeft 19 renners in dienst. Richard Bukacki (Ned), Georges Claes, Alfons De Bal, Marc De Block (veldrijder), Christian De Buysschere, José De Cauwer, Tony Gakens, Giovanni Jimenez (Col), Marcel en Romain Maes, Eddy Moreels, André Peirsman, Jean Swinnen, Gustaaf Van Gossum, Ghislain Van Landeghem, Hervé Vermeeren, Isidoor Weemaes, Lucien Willekens en Jaak Zwaenepoel. De groepstrainingen gaan telkens over de Kwaremont, Kluisberg, Kruisberg en de Volkegemberg. Men zal dit jaar deelnemen aan alle Belgische klassiekers, Parijs-Roubaix en de Amstel Goldrace. De rittenwedstrijden zijn: de Ronde van België en Luxemburg, 4Daagse van Duinkerken en de Ronde van het Noorden, en de kermiskoersen in ons land.

    22-02-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    21-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland - Roger De Vlaeminck wint

    .
    Roger De Vlaeminck

    Na twee nederlagen tegen Verbeeck 14/2 en Merckx 18/2 heeft Roger De Vlaeminck vandaag de puntjes op de i gezet. Toen Verbeeck op de Côte du Chateua brutaal zijn troeven op tafel gooide, kreeg hij onmiddellijk repliek van Merckx, Delisle, Bitossi en Roger. Het was de Fransman die met 100meter voorsprong de top bereikte. Na 2km jagen kwamen Agostinho, Harrison en Roger aansluiten. Een drietal ging nog in de achtervolging echter zonder succes. In de spurt was Roger De Vlaeminck de snelste voor Raymond Delisle (Fr), Derek Harrison (Gb) en Joaquim Agostinho (Por). Op 52” werd Jean-Luc Molineris (Fr) vijfde voor Franco Bitossi (It) en volgde de derde renner Jean-Pierre Danguillaume op 1’05”. Hij bleef daarmee nog net uit de greep van het peloton waarvan Eric Leman op 1’08” de snelste was, voor Jacques Esclasan, Frans Verbeeck e.a.

    21-02-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    20-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    .
    Valère Vansweevelt

    Valère Vansweevelt de eens zo beloftevolle renner gaat opnieuw koersen. In 1967 werd hij nationaal kampioen bij de liefhebbers te Nieuwerkerken bij Aalst, voor de betreurde Jean-Pierre Monseré en Roger De Vlaeminck. Werd prof in 1968 bij Smith’s en won onmiddellijk Luik-Bastenaken-Luik en zou dat seizoen nog er nog negen bijdoen. In 1969 reed hij voor Faema bij Eddy Merckx en behaalde 4 overwinningen. De laatste werd behaald te Soumagne en dit voor zijn kopman Eddy Merckx die zelf nog 1 overwinning nodig had om het in één jaar behaalde recordaantal overwinningen van Rik Van Looy te verbeteren. Valère die toch Eddy verliet voor Peugeot gunde het Eddy niet. 1970 bracht nog amper 1 zege op dit te Kotem a/d Maas. Het jaar 1971 werd aangevangen als individueel maar hield het niet lang vol. Anderhalf jaar geleden is Valère naar Aarschot afgezakt om er cafébaas te worden. Hij kwam terug in de wielersport door een job van bierhandelaar aan te nemen. Eenmaal per week moet hij op klantenbezoek, de rest van de tijd kan hij opnieuw aan de wielersport besteden. Nu gaat hij rijden voor Goldor-Hercka met Edgard De Maere als ploegleider. Valère die 18kg was bijgekomen heeft door 3x per week 200km te trainen er al 11 afgekregen.

    20-02-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    19-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Herman Beysens

    In Frankrijk waren de renners aan de slag in Nice en voor de tweede maal te Beausoleil. In Nice klopte de rekening van de Belgen niet. Herman Beysens reed met de Fransman Delisle voorop zodat zijn kopman Verbeeck die in het achtervolgend groepje volgde in een zetel zat. Deze laatste dacht dat Herman het in de spurt zou halen, maar Herman moest in het zicht van de streep Raymond Delisle laten gaan. De Fransman won uiteindelijk met 51” voor Frans Verbeeck en was er voor Leif Mortensen (Den) net als gisteren opnieuw een derde plaats. Verder bestond de top10 uit. 4. André Mollet (Fr), 5. Christian Blain (Fr), 6. Derek Harrison (Gb), 7. Herman Beysens. Op 56” won Jacques Esclassan (Fr) de spurt voor plaats acht, 9. Walter Planckaert (Bel) en 10. Christian Palka (Fr). De Nederlander Tino Tabak gisteren tweede werd nu dertiende.

    Te Beausoleil won de Italiaan Michele Dancelli, hij legde de 105km af in 2.40’. Plaats 2 was voor de Fransman Alain Nogues en werd de Italiaan Marcello Bergamo derde.

    19-02-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    18-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Eddy wint van Roger

    In Italië stond men met 127 aan de start van de 10de prijs van Laigueglia, het is niet bepaald een grote wedstrijd geworden 101 renners hebben de wedstrijd uitgereden. Eerste aanvaller van de dag was Giuliani van km 43 tot 63. Dan namen Marchetti, Simonetti en Crepaldi over en namen tot1’. Tijdens de beklimming van een colletje te Testico werden zij opnieuw gegrepen, in de afdaling kwam Guimard ten val. De beslissing viel tenslotte in de plaatselijke ronde van 22km. Zes renners zouden voor de zege spurten, op 300 meter van de streep was het Vianelli die aanviel, Eddy remonteerde en weerstond aan de fel aandringende Roger. De uitslag: 1.Eddy Merckx de 167km in 4.27’. 2. Op een halve lengte Roger De Vlaeminck. 3. Leif Mortensen(Den). 4. Marcello Bergamo (It). 5. Pietro Mingardi (It) en 6. Pierfranco Vianelli. Op 7 eindige op 26” Francesco Moser (It), die net niet vooraan had kunnen aansluiten, en bleef nog juist uit de greep van het peloton. Op 8 eindigde in de zelfde tijd wereldkampioen Marino Basso voor Franco Bitossi (Ita) en sluit Eddy’s ploegmaat Willy In ’t Ven de top10 af.

    De grote prijs van La Creu in Frankrijk kreeg 122 renners aan de start, en konden de renners genieten van een lenteweertje zonder enige wind. Enige hindernis was de col de Serre, het was hier dat de enige ontsnapping van de dag ontstond. Het was Lucien Aimar die met vier anderen tijdens de klim wegreed, 7km verder was alles opnieuw samen. In de groepsspurt was het de Fransman Daniël Ducreux die het na 125km haalde voor de Nederlander Tino Tabak, Régis Ovion (Fr), Staf Hermans (Bel), Jean-Claude Genty (Fr), Jean-Pierre Berckmans (Bel), Alain Nogues (Fr), René Savary (Fr), Jean-Claude Blocher (Fr) en werd de Zwitser Bruno Hubschmid tiende. Nog een landgenoot Eric Leman kon zich 12de plaatsten.

    In Portugal waren er vandaag twee wedstrijden. Te Porto won Custodio Gomes voor Manuel De Sousa en Antonio Castro.

    En in Lissabon was de zege voor Venceslau Fernandes hij had 1’07” voorsprong op Vitor Rocha en 1’47” op Fernando Vieira. In beide wedstrijden zijn het enkel Portugezen die op het podium staan.

    18-02-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veldrijden-Buitenland

    .
    Rolf Wolfshohl

    De afsluitende veldrit in Zwitserland vond plaats te Herzogenbuchsee. Winnaar werd de Duitser Rolf Wolfshohl hij had 50” voorsprong op Hermann Gretener en 1’ op diens landgenoot Peter Frischknecht. Voor onze landgenoot André Geirland was er op 2’19” plaats vier. Op vijf volgde Fritz Schaerer (Zw) met 2’47” achterstand, zijn landgenoot Willy Lienhard als zesde volgde op 2’51”. Onze landgenoot Eric Desruelle als tiende had 5’23” achterstand.

    18-02-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het veld - binnenland

    .
    Winnaar Jozef Thielemans

    Te Heusden bij Gent waar 35 renners aan de A-cross deelnamen, werd het nog maar eens een zege voor Albert Van Damme. Van in de eerste ronde reden Eric De Vlaeminck en Albert Van Damme aan de leiding. Van Dammee kwam in aanraking met een overlopend kind, waardoor hij 50meter moest prijsgeven. Maar Berten was al na een ronde terug bij Eric en liet hem ter plaatse. Nadat Dedeckere, Baele, Badts en Vanden Haesevelde bij Eric kwamen aansluiten verliet deze de wedstrijd. Bert legde de 12km af in 1’08’. De tweede Norbert Dedeckere moest 25” prijsgeven. Marc De Block als derde volgde al op 2’35”. Verder bestond de top10 uit: 4. Michel Baele, 5. August Badts, 6. Julien Vanden Haesevelde, 7. Maurice Engels, 8. Cees Zoontjens (Ned), 9. Luc D’Hondt en 10. Daniël Van Damme.

    Bij de B’s te Heusden was de zege voor Jozef Thielemans die zich opzettelijk de ganse cross had gespaard, het WK indachtig. Jos deed 1.04’ over de 19km. In een spurt met twee versloeg hij Willy Vermaercke en eindigde op 40’ Rik “Hendrik” Arnouts derde. Voor Jos Lievens was er plaats vier, op 5. Lode Van Den Bosch, 6. Luc Naudts en 7. Sylvain Engels.

    Lobbes kreeg voor zijn A-cross Leo Arnouts als winnaar, hij had na 25km 1’30” voorsprong op Jan Teugels en volgde Jozef De Bruyne als derde op 2’05”.

    Westkapelle had de B&C crossers uitgenodigd. Willy De Vos legde bij de B’s de 25km af in 1’04’ voor Robert Van De Sompel en Kamiel Dedeckere.

    Bij de C’s ging de overwinning naar Freddy De Schacht hij had na 17km afgelegd in 46’ een voorsprong van 10” op Jean Knors en Ronny De Vos .

    18-02-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.N.K. veldrijden - Spanje

    .
    J.M. Basualdo

    In Spanje heeft José-Maria Basualdo op de “Puig Terra” omloop te Manresa nabij Barcelona, zijn Spaanse titel veldrijden met succes verdedigd. Basualdo legde de 22,4km af in 50’39” en had 48” voorsprong op José-Maria Gonzalez plaats drie op 1’26” was voor Juan Gorostidi, deze drie renners mogen volgende week naar het WK te Londen. Plaats 4 t/m 10 werd bezet door liefhebbers. Op 4. José-Antonio Martinez Albeniz* in dezelfde tijd als Gorostidi. 5. Pedro Moreno* 2’10”, 6.Rafael Gonzalez* 2’28”, 7. Alberto Iturriaga 4’03”, 8. José Astals 4’04”, 9. Ignacio Mayora* 4’36”, 10.J. Septiem. De 4 renners met * achter hun naam mogen naar het WK-liefhebbers.

    18-02-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6Daagse - Milaan

    .
    Stevens - Sercu

    Onze landgenoten Patrick Sercu-Julien Stevens 507 punten hebben met brio de zesdaagse van Milaan gewonnen. Plaats twee was voor Gianni Motta (It)-Alain Van Lancker (Fr) 463p. Plaats 3 ging naar Felice Gimondi (It)-Sigi Renz (Duits) 383p. Op 1 ronde volgde op plaats 4. Dieter Kemper (Duits)-Norbert Seeuws (Bel) 414p. Op 5. Lijn Loevesijn (Ned)-Wolfgang Schulze (Duits) 187p. zesde werden de Nederlanders Leo Duyndam-Piet De Wit 129p. en op 7. Graeme Gilmore (Aus)-Theo Verschueren (Bel) 128p. Al de andere ploegen haaden 2 of meer ronden achterstand. Voor de Columbiaan Martin Emilio “Cochise Rodriguez viel de aanpassing wel tegen met Ole Ritter (Den) 39p. eindigde hij laatste op 13 ronden. De ploeg Klaus Bugdahl (Duits)-Carlo Rancati (Ita) staakten de strijd.

    Bij de liefhebbers ging de zege naar de Nederlanders Janus Van Tol-Roy Schuiten voor de Fransen Jean Pinsello-Patrick Cluzaud en de Italianen Franco Vian-Segado.

    18-02-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    17-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Frans Verbeeck

    Zo Verbeeck voor een paar dagen te Beausoleil zijn spurterskwaliteiten moest aan de man brengen om Roger De Vlaeminck en Francesco Moser vooraf te blijven, belichtte hij zaterdagnamiddag te Roquebrune, waar 145 renners aan de start kwamen, andere aspecten van zijn mogelijkheden: hardrijden en klimmen. Met nog een 25tal van de 140 af te leggen kilometers voor de boeg, ging Frans aan de haal. Het was de jonge Fransman Ovion die het eerst kon aanhaken, vervolgens kwam de neo-prof Tollet aansluiten en tenslotte Beyssens ploegmaat van Frans. Op de Turbiehelling ging Frans wat harder op de pedalen duwen en moest eerst Ovion lossen, 3km verder was het de beurt aan Beyssens en moest Tollet 2km verder ook hij Frans laten gaan. Frans Verbeeck met 25” voorsprong op de Nederlander Klaas Balk die nog tot bij Herman Beyssens 3e en Claude Tollet 4e was gekomen. Plaats 5 op 1’ was voor Jean-Pierre Danguillaume en volgde 20” later de groep, waarvan onze landgenoot Georges Barras de snelste was voor Michel Coroller (Fr), Ludo Van Staeyen, Christian Blain (Fr) en met ouderdomsdeken Jaak De Boever is de top10 volledig.

    17-02-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het veld - binnenland

    .
    Jozef Thielemans

    Te Cheratte won Jozef Renwaert de regionale cross hij legde de 23km af in 1.10’. Op 3” volgde Frans Mertens en kwam Ludo Noels als derde al 4’35” later binnen.

    Huldenberg had de B&C’crossers uitgenodigd. De B-wedstrijd werd gewonnen door Jozef Thielemans, die de 20km aflegde in 51’,en had 13” voorsprong op August Van Rijmenant en gaf Edward Lievens 1’25” prijs. Bij de C’s ging de zege naar Jef Verbelen voor Antoon Decuyper en Denis Vanderveren.

    Kerksken mocht voor zijn B-cross 31 rugnummers uitdelen. Na 23km die Eric Desruelles aflegde in juist 1 uur, had hij 30” voorsprong op André Geirland.

    Te Kluisbergen waar 25 veldrijders aan de start stonden werden de broers Van Damme 1&3. Albert legde de 23km af in 58’ en bleef daarmee 50” voor Julien Vanden Haesevelde, Daniël als derde volgde op 1’05”. Verder in de top10 volgden, 4.Michel Baele 1’15” met in zijn spoor Leo Arnouts, Raymond Buyle, André Bultynck, Franklin Van De Moortel, Gilbert Pynaert en Luc Assez.

    Middelkerke had de A&C-crossers uitgenodigd. Hier was van de 33 starters Eric De Vlaeminck de beste, na 25km afgelegd in 59’ had hij 100 meter voorsprong op Norbert Dedeckere en volgde de Brit John Atkins als derde op 3’55”. Verder in de top 10 eindigden nog 3 Britten. Plaats 4 op 4’20” was voor August Badts voor Freddy Naert, Christian Dodd (Gb), Eric Stone (Gb), Kamiel Dedeckere, Libert Mahieu en Keith Mernickle (Gb).

    17-02-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    16-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Georges Pintens

    Rik Van Linden eindigde de Ronde van Andaloesië zoals hij ze begon met een spurtzege. De laatste rit van 132km La Linea-Malaga werd alweer aan een hoog tempo afgelegd. Bij een zonnig maar fris weer werd een uurgemiddelde bereikt van 41km354. Dit was volgens Lomme de beste manier om het Pintens gemakkelijk te maken. Op 30km van het einde hebben 3 Spanjaarden zich toch kunnen loswerken maar waren Van Roosbroeck (Rokado)en Dewitte (Flandria) mee, konden tot 30” uitlopen maar werden dan opnieuw gegrepen. In de spurt stond geen maat op Rik Van Linden die de rappe Spanjaard Domingo Perurena achter zich liet. Verder bestond de top5 uit, Cees Koeken (Ned), Jaime Huelamo (Sp) en eindwinnaar Georges Pintens. In de eindstand heeft Georges Pintens 49” voorsprong op José-Antonio GonzalezLinarès (Sp). Dan volgen drie Belgen, 3.Rik Van Linden 1’11”, Willy De Geest 1’23” en Albert Van Vlierberghe 2’15”. Rokado wint het ploegenklassement en de bergprijs gaat naar Domingo Perurena.

    16-02-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    15-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6Daagse - Milaan

    In de 6daagse van Milaan staan onze landgenoten Patrick Sercu-Julien Stevens 174punten aan de leiding. Met 149p. volgt de ploeg Gianni Motta (It)-Alain Van Lancker (Fr) en rijd onze landgenoot Norbert Seeuws met Dieter Kemper 143p. op plaats drie. Bij de liefhebbers staan de Nederlanders Van Tol-Schuyten aan de leiding.

    15-02-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Selectie WK-veldrijden liefhebbers

    .

    Voor het WK bij de liefhebbers heeft men volgende renners geselecteerd. In alfabetische volgorde: Norbert Dedeckere, Eris Desruelle, Jozef Thielemans, Robert Vermeire. Hier is 1e invaller: André Geirland, 2e invaller Leo Arnouts

    Albert Van Damme en Robert Vermeire vertrekken reeds maandag 19 februari naar Londen. De anderen nemen op donderdag 22 februari het vliegtuig te Middelkerk om 11 uur.

    15-02-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Selectie WK-veldrijden beroepsrenners

    .

    Binnen 10 dagen vind in Crystal Palace Londen het WK veldrijden plaats. Bij de beroeprenners werden volgende renners aangeduid. In alfabetische volgorde: Michel Baele, Eric De Vlaeminck, Albert Van Damme, Julien Vanden Haesevelde. 1e invaller: August Badts, 2e invaller Marc De Block

    15-02-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rittenwedstrijd

    .
    Walter Godefroot

    Het festival der Belgen gaat maar door in de Ronde van Andaloesië nu is de Belgische kampioen aan de eer. Met een heerlijk weertje en een krachtige wind in de rug is er niet bepaald gewandeld tussen Sevilla en Jerez en werden de 98km afgelegd in 2.03’55” of een gemiddelde van 47,451. Halverwege viel de groep in twee stukken uit elkaar, met vooraan alle favorieten waaronder ook Vanspringel die door pech er uit wegviel. De spurt werd gereden met de wind in het nadeel, Walter spurtte links van de weg met in zijn wiel, Elorriaga en Nista. Van Linden moest de minder gunstige overzijde nemen om het drietal nog te remonteren, maar mislukte in zijn opzet. De zege was voor Walter Godefroot voor de Spanjaarden Javier-Francisco Elorriaga en Tomas Nistal en werd Rik vierde. Verder in de top10 volgden, 5. Staf Van Roosbroeck, 6.Freddy Maertens, 7.Albert Van Vlierberghe, 8. Jan Krekels (Ned), 9. Willy De Geest en 10. Mat De Koning (Ned). De ongelukkige Vanspringel in de tweede groep volgde op 4’ en valt uit de top10 van het klassement waar Georges Pintens leider blijft.

    15-02-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    14-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Frans Verbeeck

    Tijdens de vierde dag van de Ronde van Andaloesië die de renners van Cordoba naar Sevilla bracht over een afstand van 155km, heeft Rik Van Linden zijn derde spurtzege behaald. In een massaspurt werd hij uitestekend gepiloteerd door Staf Van Roosbroeck die zelf nog derde werd. Plaats twee was voor nationaal kampioen Walter Godefroot en werden de Nederlanders Cees Koeken en Jan Krekels 4&5. Het peloton werd gelijk geplaatst op plaats 6. De jeugdige Freddy Maertens heeft zich ook nu weer getoond door tweemaal in een ontsnapping mee te gaan. De laatste maal was het wel kort bij de aankomst en moest het vijftal zich gewonnen geven toen de mannen van Driessens het tempo opdreven. Georges Pintens blijft leider.

    Ook in Frankrijk bleven onze landgenoten niet achter daar werd plaats 1&2 van het podium ingenomen door Verbeeck en De Vlaeminck. De inrichters van de G.P. Novstyle te Beausoleil over 115km, eerste wedstrijd voor de jaarlijkse Azurenkust-trofee kregen niet minder dan 208 renners aan de start. Buiten Eddy Merckx, zijn ploegmaten en de Italianen van de 6daagse van Milaan waren vele toppers aanwezig, wereldkampioen Marino Basso incluis. Reeds vrij vroeg trok oud-Italiaans Olympisch kampioen Pier-Franco Vianelli er op uit, na 30km kwam een viertal aansluiten. Wanneer op 40km van het einde de leiders 1’ voorsprong hadden is het duo Verbeeck-De Vlaeminck met de 22 jarige Francesco Moser met sukses in de achtervolging gegaan. Op 200meter van de streep lanceerde Roger de spurt maar werd in extremis door Frans geremonteerd. De spurt van de groep met ruim 100 renners voor plaats 4, die ook nog de vroege vluchters had bijgebeend werd door de Fransman Jacques Esclassan met 45” achterstand gewonnen.

    14-02-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    13-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rittenwedstrijd

    .

    Vandaag heeft de tweestrijd tussen de ploeg Driessens en Schotte onze landgenoten de zege gekost. In de derde rit Archidona-Cordoba over een afstand van 157km, was Freddy Maertens de grote uitblinker. Freddy wou zijn verjaardag suksesvol afsluiten, zijn werkkracht heeft er enkel voor gezorgd dat een zestal zich kon afscheiden. Voor Lomme telde enkel de leiderstrui van Pintens behouden. Toen de eindspurt werd ingezet bleek Freddy over zijn beste krachten heen en liet het tweetal Van Vlierberghe en Hermans zich duidelijk verrassen. Het was de Spanjaard Javier-Francisco Elorriaga die het haalde voor de Nederlander Mat De Koning, Albert Van Vlierberghe, Moreno Torrès (Sp) en Gustaaf Hermans. De overmoedige Freddy Maertens werd 6e en kreeg 1” aangesmeerd. De groepsspurt op 18” voor plaats 7 werd gewonnen door Rik Van Linden en eindigde Georges Pintens op plaats 19 en blijft leider.

    13-02-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nationaal kampioenschap - veldrijden

    .
    Milos Fisera

    De titelstrijd bij de Tsjechen vond plaats te Mlada Boleslav en moesten de renners 22km afleggen. Het was met een tijd van 1.01’44” dat Milos Fisera de titel pakte. Hij had 12” voorsprong op titelverdediger Vojtech Cervinek, en was het brons voor Jiri Kvapil 19” en werd Zdenek Karas op 26” vierde.

    13-02-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    12-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    .
    Jean-Pierre Parenteau

    Eigenaardige beslissing in Frankrijk, de Fransman Jean-Pierre Parenteau werd de zege die hij behaalde te Montauroux op 10/2 ontnomen omdat hij gisteren niet heeft deelgenomen aan het nationaal kampioenschap veldrijden van zijn land.

    Eddy Merckx en Frans Verbeeck hebben toevallig elkaar ontmoet op de luchthaven van Zaventem, bij de paspoortenkontrole. Eddy reisde naar Marina Carrara, via Milaan en Frans trok naar Nice.

    12-02-2013 om 06:07 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6daagse van Milaan

    .
    Cochise Martin Emilio Rodriguez

    Vandaag is de 6daagse van Milaan van start gegaan met “Cochise” Martin Emilio Rodriguez de Columbiaanse uurrekorhouder bij de liefhebbers, hij doet zijn debuut als prof met de Deen Ole Ritter.België heeft vier landgenoten aan de start. Normaal had Patrick Sercu met Eddy Merckx ploeg gevormd maar door diens forfait heeft hij nu Julien Stevens aan zijn zijde. Norbert Seeuws vormt ploeg met de Duitser Dieter Kemper en is Theo Verschueren gekoppeld aan de Australiër Graeme Gilmore. Nederland heeft drie renners aan de start, Léo Duyndam-Piet De Wit en de Duitser Wolfgang Schulze krijgt Lijn Loevesijn als ploegmaat. Ook de liefhebbers zijn van de partij.

    12-02-2013 om 06:02 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rittenwedstrijd

    .
    Georges Pintens

    Tweede dag in de Ronde van Andaloesië en derde ritzege voor de Belgen van de Rokadoploeg. Door zijn winst neemt Georges Pintens ook de leiderstrui over van Rik Van Linden. Rit 2 van Nerja naar Granada was 145km. vertrok zonder de Spanjaard José Gomez- Lucas die gisteren bij een val zijn sleutelbeen brak. Ondanks enkele bescheiden cols en ééntje van eerste kategorie na 65km kwam er geen afscheiding. Het was even nadien dat de beslissende ontsnapping van een tiental renners tot stand kwam. Op 15km van het einde ging De Geest solo maar kreeg even later het gezelschap van Gonzales-Linares en ploegmaat Pintens. Het was Georges Pintens die in het zicht van de streep zijn twee kompanen achterliet. Aan de meet had hij 43” voorsprong op zijn ploegmaat De Geest en gaf José-Antonio Gonzales-Linarès nog 6” prijs tegenover De Geest. De snelle Domingo Perurenna op 2’10” was de snelste voor plaats vier, voor Andre Dierickx, Jaime Huelamo, Herman Vanspringel, Ventura Diaz, Albert Van Vlierberghe en Luis Balague. Rik Van Linden eindigde elfde op 2’34”.

    12-02-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    11-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste rittenwedstrijd

    .
    Rik Van Linden

    Met de Ronde van Adaloesië hebben we de eerste rittenwedstrijd van het nieuwe wielerseizoen. Wat ook leuk is dat er tweemaal een landgenoot op het hoogste schavotje stond. Hiervoor is Rik Van Linden verantwoordelijk, in de voormiddag won hij het criterium over 24km rond het stadspark van Malaga om de trofee “Juan Zumaquero”, en werd aanzien als een proloog. Na de middag werd er tussen Malaga en Fuengirola de eerste rit afgewerkt, over een afstand van 30km dat werd overbrugd in 36’23”. Nu was Rik sneller dan de Nederlander Jan Krekels, de Belgische kampioen Walter Godefroot de Spanjaard Julian Cuevas en werd Rik’s ploegmaat Staf Van Roosbroeck vijfde. Pechvogel in de ploeg Rokado was Tony Houbrechts die bij een val, vrij ernstig werd geraakt aan de hand.

    In Italië vond de eerste wedstrijd plaats te Cecina waar de renners 80km voor de wielen kregen geschoven. De zege was voor de Italiaan Giorgio Morbiato en stonden zijn twee landgenoten Wilmo Francioni en Marcello Bergamo mee op het podium.

    11-02-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het veld - binnenland

    .
    André Geirland aan de leiding voor Norbert Dedeckere
    In de A-cross van Bertem behaalde Albert Van Damme zijn zoveelste overwinning en moest Eric De Vlaeminck 2’15” prijsgeven. Plaats drie was voor August Badts die op 2’21” volgde. Verder in de toptien: op 4. Julien Vanden Haesevelde 2’58”, 5. Leo Arnouts, 6.Jos Thielemans, 7.Marc de Block, 8.Jan Teugels, 9. Ben Meijer (Ned) en op 10. maar met 1 ronde achterstand Herman Arnouts.

    Edelare-Oudenaarde kreeg voor zijn A-cross 29 renners aan de start. De 21km werden door Norbert Dedeckere afgelegd in 58’. Plaats twee op 40” was voor André Geirland en moest de derde Michel Baele 1’55” prijsgeven. Plaats vier op 3’ ging naar Rik Arnouts voor Maurice Engels, Daniël Van Damme, Lucien Goossens, Sylvain Engels, Willy De Clercq en maakt Willy De Vos de top10 volledig.

    Te Moerkerke gingen de B’s aan de slag, de 21 starters moesten 17km afleggen, winnaar Eric Desruelle deed dat in 50’. Voor Michel Pollentier was er plaats twee wel op 3’ en volgde Willy Vermaercke als derde op 4’. Robert Van De Sompel met zijn 4e plaats had 4’20” achterstand, en maakte Lode Van Den Bosch op 4’35” de top5 vol.

    In de B-cross van St. Jan-in-Eremo had Robert Vermeire weinig tegenstand hij legde de 24km af in 1.01’ en volgde Kamiel D’Hooghe op 45” en Alfons Van Parijs als derde had 1’20” achterstand.

    St Lambrechts Herk kreeg een primeur in het veld, toen de drie leiders aan een voetbalveld passeerden kreeg Ludo Wendelen een hard weggetrapte bal tegen zijn fiets en werd uit zijn evenwicht gehaald. De twee anderen hebben niet gewacht en vermits Frans Mertens er bij was is ook de winnaar gekend. Plaats twee op 40’ was voor Ludo Noels. Plaats drie ging naar Frans Lemmens die op 2’35” volgde. Roger Van Hove als vierde moest 3’10” prijsgeven, in zijn spoor volgde Willem Janssen. De ongelukkige Ludo Wendelen werd nog negende.

    In Wetteren werden de C’s aan het werk gezet en was na 17km Wim Albrecht de beste voor Ronny Devos die op 2’ volgde en Jean Knors naar plaats drie verwees.

    11-02-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het veld - nationale kampioenschappen

    .
    André Wilhelm

    In Frankrijk werd André Wilhelm te Lanarvilly kampioen veldrijden hij legde de 21,7km af in 55’34”. Het zilver was voor Pierre Bernet die het in de spurt met twee had moeten afleggen. Het brons kreeg Jean-Yves Plaisance hij had 47” achterstand. Uittredend kampioen Jean-Michel Richeux moets het met een vierde plaats stellen op 3’45”. Voor plaats vijf op 3’53” was Gilbert Lahalle sneller dan Jaimes Herbain. Plaats 7 was voor Yvés Hezard met 4’14” achterstand. Op 8 eindigde Walter Ricci 4’30”, plaats 9 op 4’43” was voor Alex Gerardin en plaats 10 ging naar Michel Lesourd op 8’48”.

    In Italië te Sondrio reden de liefhebbers en profs gelijk voor de titel, het was de liefhebber Franco Livian die de titelstrijd won, hij legde de 24km af in 1.18’. Op 34” werd Mario Uboldi tweede en moest de derde Dante Signorini 1’15” prijsgeven. Plaats vier was voor uitredend liefhebberskampioen Franco Vagneur. Eerste prof werd Giovanni De Franceschi op plaats zeven met 2’58” achterstand en werd de titel bij de profs niet toegekend.

    Onmiddellijk na het kampioenschap heeft de Italiaanse wielerbond besloten geen profs naar het WK te sturen, aangezien van de twee profs die waren vertrokken enkel De Franceschi de wedstrijd heeft uitgereden. Voor de liefhebbers gaan de vier voornoemde naar het WK.

    In Luxemburg stad moest men 22km afleggen en was het Johny Michely die het in 1.25’15” deed en de kampioenentrui mocht aantrekken. Plaats twee was voor Lucien Didier hij deed er 2’05” langer over. Het brons ging naar Lucien Zeimes die op 3’30” volgde.

    11-02-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Europees kampioenschap - Antwerpen

    .
    Bracke-Verschueren-Stam

    In een mager gevuld sportpaleis te Antwerpen, waar hoop en al een 1000 toeschouwers aanwezig waren is Theo Verschueren opnieuw Europees kampioen achter dernys geworden. Theo plaatste zijn eerste aanval al na 25’ en nam 1 ronde voorsprong op Stam en Bracke de twee die nog in dezelfde ronde als Theo reden. Een 10tal minuten later verhoogde hij nog eens zijn voorsprong en bleef het nog enkel spannend voor de tweede plaats. Na 1 uur legde Theo 60,995km af. Op 2 ronden versloeg de Nederlander Cees Stam onze landgenoot Ferdinand Bracke voor de tweede plaats. Op 3 ronden 4.Isidoor Wezemael, op 5 ronden 5.Dirk Baert, op 7 ronden 6.Harry Van Leeuwen (Ned), op 11 ronden 7.Klaas Balk (Ned), op 16 ronden 8.Dieter Puschel (Duit), op 18 ronden 9.Tim Mountford (Usa) en op 23 ronden Amalio Hortelano (Sp).

    Er werd ook een omnium voor jongr profs betwist in 4 reeksen.

    A: Eigen kracht: 1. Maveau 14p.-2.Vermote 10p.- 3.Van Ransbeeck 8p. en 4. Van Midden.

    B: 1km tijdrijden met staande start: 1.Maveau 1.12.68-2.Vermote 1.14.18-3. Van Ransbeeck 1.14.35 en 4. Van Midden 1.15.18

    C: Afvalling: 1.Maveau-2. Vermote-3. Van Midden- 4. Van Ransbeeck.

    D: Australische achtervolging over 4km: 1.Van Midden- 2.Van Ransbeeck-3.Vermote-4.Maveau.

    Eindstand: 1.Robert Maveau 7 punten-2. Julien Vermote 9p.-3. Albert Van Midden (Ned) 11,5p. en 4. Clement Van Ransbeeck 12,5p.

    De liefhebbers reden een ploegkoers over 25km. Het waren nogmaals de Nederlanders Wil Van Helvoirt-Gerrie Van Gerwen die wonnen, verder bestond het podium uit Leon Daelemans-Ernie Blommaert en Joseph Henikenne (Bel)-Martin Venix (Ned).

    11-02-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    10-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het veld

    .
    Nieuwerkerken- met vooraan Willy De Clercq

    Nieuwerkerken-Aalst kreeg voor zijn A-cross 50 renners aan de start die 25km in het veld mochten rijden. Voor Albert Van Damme werd het nog maar een overwinning bij, hij had liefst 2’40” voorsprong op Eric De Vlaeminck en werd op 2’43” Eric Desruelle derde. Het “peloton” volgde 5” later en daarvan was Marc De Block de snelste voor Julien Vanden Haesevelde, August Badts, de Nederlander Gerrit Scheffer, André Geirland, Jefke Thielemans en sluit Hendrik Arnouts de top10 af.

    Tweede wedstrijd van de dag vond plaats te Grimbergen daar waren de B-crossers van de partij. Na 36km afgelegd in 53’ had Robert Vermeire 1’32” voorsprong op Willy Vermaercke en 1’35” op Maurits Engelen. Verder bestond de top10 uit, 4.Leon Scheirs 1’10”, 5.Herman Arnouts 1’43”, 6.Theo Verlinden, 7.de in Limburg ongenaakbare Frans Mertens, 8.L.Van Ginshoven, 9.Jos Lievens en op 10.Lode Van Den Bosch. Hier waren 34 deelnemers.

    10-02-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland - 2 wedstrijden

    .
    Robert Mintkiewicz

    In Frankrijk had men vandaag twee wedstrijden, in Bessèges is Jean-Louis Molineris er niet in geslaagd voor de derde maal op rij deze wedstrijd te winnen. De renners moesten 17 maal een omloop van 7km afleggen. De eindspurt werd ontsierd door een val van de spurtende renners op amper 300meter van de streep. Het was de 25 jarige Poolse Fransman Robert Mintkiewicz die won voor zijn landgenoten Serge Lapébie, Bernard Masson, Charles Rouxel, de Nederlander Cornelius Bal, Claude Magni (Fr), onze landgenoot Ludo Delcroix, Jean-Claude Meunier (Fr), Jacques Esclassan (Fr), Ludo Vander Linden (Bel), henri Fin (Fr), Pierre Parenteau (Fra), Eric Leman (Bel) en op 15.Michel Coroller (Fr). Raymond Poulidor werd 24e op 4’20”.

    Te Montauroux hebben de Peugeot-renners hun flink gevorderde konditie gedemonstreerd en hebben plaats 1&2 ingenomen. Hier kregen de renners een omloop van 17km voorgeschoteld met een klim van 12% over een afstand van 2km. Gaston Plaud stuurde in de tweede ronde Martelozzo voorop die kreeg na 20km het gezelschap van zijn twee ploegmaten Parenteau en Rouxel en van Olbe (De Kova) alsook de jeugdige Martin van Gitane. Het was Jean-Pierre Parenteau (Fr) die in de laatste ronde met de steun van zijn maats kon wegrijden en de zege behaalde. Zijn ploegmaat Charles Rouxel (Fr) werd tweede op 25”. Bij de achtervolgers kwam op 45” ook Enzo Mattioda (Fr) alleen over de streep. Dan volgden op 1’ de Fransen Daniël Ducreux, Alain Nogues, José Catieau, Pierre Marteleozzo, Jacques Esclassan, onze landgenoot Georges Barras (die zijn ploegmaats van de ploeg Van Looy niet was gevolgd naar het Gardameer) en op 10.Jean-Claude Largeau (Fr). Volgende wedstrijd aan de Azurenkust, de Gr.Pr. Novestyl te Beausoleil op 14/2.

    10-02-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    09-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland-Joyeuse

    .
    Cyrille Guimard

    Tweede wedstrijddag in Frankrijk, Joyeuse een dorpje met een 1.000 inwoners kreeg in een lekker lenteweertje 105 renners aan de start om 130km te koersen op een parcour met toch enkele scherpe hellingen en enkele speldebochten. Van één ervan maakten Riotte, Lapebie en Genthon dankbaar gebruik om zich even in de kijker te fietsen. Veel vrijheid kregen zij echter niet. Na 2/3 wedstrijd was het weer dank zij een speldebocht dat een 20tal renners zich konden afscheiden. Maar een 3tal km verder moesten op een helling negen renners lossen. De 11 anderen hebben voor de zege mogen spurten en was het Cyrille Guimard die het met 10cm haalde van Jacques Esclassan, verder volgden: 3.Henri Fin, 4.Serge Lapebie, 5.Alain Santy, 6.Pierre Parenteau, 7.Daniël Leveau, 8.Pierre Martelozzo, 9.François Coquery, 10.Michel Perin, 11.Bernard Guyot. Op 2’ volgden vier renners die mochten spurten voor plaats 12, Robert Mintkiewicz haalde het voor Alain Nogues, eerste buitenlander de Nederlander Cornelius Bal en Claude Tollet. Op 4’ was het onze landgenoot Jaak De Boever die de rest van de groep versloeg voor plaats 16. Vanaf morgen begint men met Montauroux de reeks Azurenwedstrijden.

    09-02-2013 om 02:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    08-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Saint-Ambroix

    .
    Jean-Claude Meunier

    De kop is er af, de eerste wedstijd van het nieuwe seizoen zit er op. Te Saint-Ambroix in Frankrijk kwamen een 100tal renners aan de start om 128km af te leggen. Het waren vooral de Peugeots die zich in de kijker reden. Reeds na 20km stonden de Peugeots op de bres met Parenteau en Esclassan, in het gezelschap van van de Gitanes Nogues en Martin en van de Sonolor-renner Bernard Guyot. Dit vijftal bleef een vijftigtal kilometers voorop, na de hergroepering waren het opnieuw twee Peugeots, Meunier en Rouxel die er op uittrokken en het tot aan de streep volhielden. De 22-jarige (7/12/50) Jean-Claude Meunier won vrij gemakkelijk daar Charles Rouxel( op 10 lengten) in volle sprint met framebreuk had af te rekenen. Dan volgde op 1’ twee renners en daarvan was Michel Coroller de snelste voor Claude Aigueparses. De spurt van de groep voor plaats 5 op 1’20” werd gewonnen door Daniël Leveau voor Pierre Tosi en werd onze landgenoot Jaak De Boever, 13 jaar ouder als de winnaar op plaats 7 enige buitenlander in de top15, die verder bestond uit 8.Raymond Riotte, 9.Roger Legeay, 10.Jacques Esclassan, 11.Robert Mintkiewicz, 12.Daniël Ducreux, 13.Désiré Letort, 14.Bernard Guyot en 15.Enzo Mattioda. Morgen is er de Grote Prijs van Joyeuse. Dezelfde ploegen worden aan de start verwacht, plus de Merciers met Raymond Poulidor.

    08-02-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    07-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    .
    Gustaaf Van Roosbroeck

    Een van de meest gelukkige mensen in het omvangrijke gezelschap van de sportgroep Rokado, is ongetwijfeld Staf Van Roosbroeck. Het is niet moeilijk liet hij weten, na alles wat ik vorig jaar heb meegemaakt. Het is algemeen geweten dat vorig seizoen dat Staf alles behalve kon opschieten met de kopman van zijn formatie, Frans Verbeeck, die weigerde ook maar iemand naast zich te dulden. Van zodra men dan onder zijn “knechten” kereltjes aantreft met ook wel wat ambitie in hun corpus, zijn botsingen onvermijdelijk. Volgens Staf begon het allemaal met de spurt van Parijs-Tours ’71 door Rik Van Linden gewonnen. Volgens Frans wou ik de spurt voor hem niet aantrekken, maar ik kon gewoon niet zat door mijn krachten heen. De ruzie werd bijgelegd, maar amper was het nieuwe seizoen begonnen of het was alweer mis. Staf reed de Antwerpse 6daagse, naar eigen zeggen met toelating van zijn werkgevers, volgens hen zonder dat hij het gevraagd had. Het gevolg was dat hij niet in Gent-Gent mocht starten, wel in Kuurne wedstrijd die hij overigens won. Maar er kwam opnieuw een kink in de kabel, en het ging van kwaad naar erger, en werd tegen zijn zin verplicht te Vuelta te rijden. Na enkele dagen was hij opnieuw thuis en toen was de kous helemaal af. Een tijdje later heeft hij reeds een kontrakt ondertekend bij zijn huidige werkgever.

    07-02-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Midweek-meeting - Antwerpen


    .
    In het Antwerpse sportpaleis vond de tradionele midweek-wedstrijden plaats.

    De ploegkoers (gemengd) over 60 ronden werd verreden met drie ploegen. De zege was voor Willy Debosscher-Harry van Leeuwen (Ned) voor Robert Maveau-Leonard Engelen en op 3. Isidoor Weemaes-Julien Vermote.

    Bij de profs won de Amerikaan Tim Mountford de wedstrijd achter derny’s voor Jean Ronsmans, Harry Van Leeuwen (Ned) en Willy Debosscher. Op 1 ronde volgde Klaas Balk (Ned) en had de Spanjaard Amalio Hortelano 2 ronden achterstand.

    07-02-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    06-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    De Ronde van Spanje is dit jaar gespreid over 17 etappes waarvan de totale afstand 3.140 km. bedraagt.

    Er wordt gestart te Calpe (Alicante) op 26 april met een individuele tijdrit over 6 km. De laatste etappe wordt verreden op 13 mei met aankomst te San Sebastian. Het volledig rittenschema ziet er als volgt uit :

    26 april proloogtijdrit te Calpe

    1 etappe : 27-4 Calpé-Murcia, 187 km.

    2et. 28-4 Murcia-Albaceta, 156 km.

    3et.29-4 Ambacete-Alcazar de San Juan, 146 km.

    4et. 30-4 Alcazar de San Juan-Cuenca, 169 km.

    5et.1-5 Cuenca-Teruel, 191 km.

    6et.2-5 Teruel-Playa-Puebla de Farnals 149 km.(in twee halve ritten)

    7et.3-5 Playa-Puebla de Farnals-Castellon, 164 km.

    8et.4-5 Castellon-Calafcll, 224 km.

    9et.5-5 Calafell-Barcelona, 147 km.(in twee halve ritten)

    10et.6-5 Badalono-Ampuriabrava, 181 km.

    11et.7-5 Ampuriabrava-Manresa, 225 km.

    12et.8-5 Manresa-Saragossa, 259 km.

    13et.9-5 Saragossa-lrache, 197 km.

    14et.10-5 Irache-BÜbao, 175 km.

    15et.11-5 Bilbao-Torrelavega, 155 km.(in twee halve ritten)

    16et.12-5 Torralavega-MIranda d« Ebro, 189 km.

    17et.13-5 Miranda de Ebro-San Sebastian, 220 km.

    06-02-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    05-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    De Molteni’s zijn vandaag afgereisd naar het oefenkamp van Marina di Carrara zonder Eddy Merckx. Wie ook op de luchthaven was is Rik Van Linden die gisteren nog in het sportpaleis van Antwerpen aan de slag was. Door het slechte weder is men wel met heel wat vertraging vertrokken. De tien Molteni’s die vertrokken zijn, Roger Swerts, Jos Huysmans, Frans Mintjens, Ward Janssens, Jos Deschoenmaecker, Ludo Vander Linden, Marc Lievens, Willy In’t Ven, Jos Spruyt en Jos Bruyère, met daarbij sportbestuurder Robert Lelangue en mecanicien Karel Terrijn. Drie renners ontbraken op het appel, Martin Vanden Bossche, enkele dagen geleden naar zijn tweede residentie in Italië afgereisd, waar hij Vic Van Schil en diens echtgenote uitgenodigd had en … kapitein Eddy Merckx die liever thuis blijft tot de dokter hem de toelating geeft opnieuw te fietsen. Wat betreft Eddy’s kwetsuur aan zijn zitvlak, deze geneest minder snel dan wat hij had verwacht. Eddy hoopt volgende week opnieuw te kunnen trainen, zoniet is al zijn voorafgaande werk, 2000km op de weg en de 6daagse van Rotterdam voor niets geweest. Vanaf morgen zullen zijn maats de gezamenlijke training aanvatten. Op 18/2 zal te Laigueglia de eerste wedstrijd worden betwist.

    05-02-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    04-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.N.K.-Zwitserland

    .
    Guido Amrhein werd 10e

    In Zwitserland streden de veldrijders te Gränichen voor de nationale titel. Na 22,390km afgelegd in 51’44” mocht Herman Gretener zichzelf opvolgen. Hij had 3” voorsprong op Peter Frischknecht en 52” op Albert Zweifel die Max Gretener achter zich liet voor plaats drie. Plaats 5 was voor Carlo Lafranchi op 1’20” en volgde nummer 6 Ueli Müller op 1’49” hij ging Urs Ritter vooraf. Op 8 eindigde Willi Lienhard 2’24”, negende werd op 2’44” Frits Schärer en 10. Op 2’48” Guido Amrhein.

    04-02-2013 om 02:26 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.N.K. - Nederland

    .
    Cock van der Hulst

    In Nederland reden de profs & liefhebbers samen hun kampioenschap dat plaatsvond in het rekreatiepark de Beekse Bergen Tilburg.Plaats 1&2 waren voor de liefhebbers Cock van der Hulst die zijn titel verlengde en Gerrit Scheffer zij deden 1’13’35” over de 28km. Op plaats drie met 4” achterstand volgde Cees Zoontjes als 1e prof en ook hij volgde zichzelf op. Plaats 4 op 11” was voor Hans Steekers die het brons behaalde bij de liefhebbers. Op 50” volgden nog drie liefhebbers, 5.Albert Scheffer, 6. Jacques Spetgens en 7.Bennie Meijer. Op 2’03” kwam Jan van Katwijk op plaats 8 als tweede prof over de meet. Nog in de top10, 9.Ton van der Valk (liefh) op 2’28” en 10. Wil Brouwers (liefh) op 3’55”.

    04-02-2013 om 02:22 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veldrijden-Buitenland

    .
    André Wilhelm

    In Luxemburg rijd men volgende week het nationaal kampioenschap en stond vandaag de laatste repetitie op het programma te Hosingen met heel wat buitenlanders onder de 32 deelnemers. De zege was voor de Fransman André Wilhelm die 59’02” deed over de 22km. De Brit John Atkins deed er 29” langer over en werd 5” later de Duitser Wolfgang Renner derde. Onze landgenoot Freddy Naert op 1’10” viel juist naast het podium. Eerste Luxemburger werd op 1’25” als vijfde Lucien Didier. Frans Verbeeck behaalde een verdienstelijke zesde plaats op 1’58”, ook Walter Planckaert was van de partij hij werd tiende op 3’26”. De Luxemburgse kampioen Lucien Zeimes werd pas 16e op 3’58”.

    04-02-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BK -veldrijden liefhebbers

    .
    Vermeire, Thielemans en Dedeckere

    Net als bij de profs reden al na minder dan een halve ronde drie renners op kop, Vermeire, Dedeckere en Jefke Thielemans. Vermeire rukte zich even los in de derde ronde, in de vierde was het dan weer Dedeckere vooraan. Vermeire was geslipt en moest zich twee ronden inzetten om weer vooraan te geraken. In de voorlaatste ronde werd hij nog even door bandbreuk opgehouden, maar het noodlot trof ook Dedeckere in de laatste ronde, hij slipte botste tegen een boom en Bertje was weg. Robert Vermeire won met 18” voorsprong op Norbert Dedeckere. Voor de derde plaats op het podium was er nog een bitsige strijd tussen Thielemans en Desruelle. Het was Jozef Thielemans 2’15” die het met 20” haalde van Eric Desruelle. Verder bestonde de top10 uit: 5.André Geirland 3’22”, 6.Eric De Bruyne 3’46”, 7.Leo Arnouts, 8.Michel Pollentier, 9.Freddy Naert en 10.Jan Teugels.

    04-02-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BK - veldrijden profs

    .
    Albert Van Damme

    Tussen de 8-à 10.000 toeschouwers waren aanwezig op het BK-veldrijden te Sint-Maria-Horebeke. Reeds in de eerste ronde reden de twee favorieten De Vlaeminck en Van Damme een 30” voor op het duo Vanden Haesevelde-Baele. Op 38’ volgde De Clercq en een viertal, Engels, Van Den Bosch, Scheirs en Badts hadden al 1’ achterstand. Er werd een pittige tweestrijd verwacht tussen de twee tenoren maar halfweg de tweede ronde, in een bocht bij de aanvang van een afdaling naar een slijkerige weide, slipte De Vlaeminck. Hij viel met de arm onder het lichaam en kreunde van de pijn. Baele en Vanden Haesevelde reden hem voorbij. Eric ging in de achtervolging tot op de aankomstlijn met een achterstand van anderhalve minuut op Albert en reed naar de kleedkamers. De wedstrijd was gereden, Albert Van Damme won met maar liefst 4’18” op Michel Baele en werd 12” later Julien Vanden Haesevelde derde. De vierde en laatste man in dezelfde ronde was August Badts op 7’22”. Op 1 ronde mocht Maurice Engelen met zijn vijfde plaats de trui bij de korporatieven omgorden. Verder volgden in dezelfde ronde nog, 6.René de Clercq, 7.Daniel Van Damme, 8.Leon Scheirs, 9.Alfons Van Parijs, 10.André Bultynck, 11.Willy De Vos, 12.Kamiel Dedeckere, 13.Jozef Sluyts en 14.Franklin Van de Moortel en 15.Andre Vander Linden. Vanaf plaats 16 had men 2 ronden achterstand.

    04-02-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Omnium-Antwerpen

    .

    Slechts een 1800 toeschouwers voor het omnium der vedetten te Antwerpen. Het zal ook veel te maken hebben met de afwezigheid van Eddy Merckx die wel een doktersattest had, en Patrick Sercu die zich niet 100% in orde voelde.

    Men begon met de snelheid (3 ronden).

    1e Reeks: 1.Balk - 2.Basso - 3.Guimard, laatste 200meter in 12.75

    2e Reeks: 1.Van Linden - 2.Pijnen - 3.Gimondi, laatste 200m. in 12.24

    3e Reeks: voor plaats 5&6: 1.Gimondi - 2.Guimard, voor plaats 3&4: 1.Pijnen - 2.Basso. Voor plaats 1&2: 1. Van Linden - Balk.

    Vervolgens de achtervolging over 4km.

    1e reeks: 1.Guimard 5.19.4/5 - 2.Basso 5.21.1 - 2e reeks: 1.Van Linden 4.51.4 - Gimondi 5.01.4 - 3e reeks: 1.Pijnen 5.04.3 - 2.Balk 5.10.2.

    In de achtervolging was het klassement volgen chrono: 1.Pijnen - 2.Balk - 3.Van Linden - 4.Gimondi - 5.Guimard en 6.Basso.

    Dan kwam er de afvallingskoers: 1.Van Linden, 2.Balk,3.Pijnen, 4.Guimard, 5.Basso en 6.Gimondi.

    Laatste proef 60 ronden met 6 klassementen op eigen kracht: 1.Pijnen 17p., op 1 ronde 2.Gimondi 9p.; op 2 ronden 3.Guimard 13p.; op 3 ronden 4. Van Linden 10p., 5.Balk 7p. en 6.Basso 4p.

    Eindklassement van het omnium der vedetten:

    1.René Pijnen (Ned) 9punten, 2. Klaas Balk (Ned) en Rik Van Linden 10p., 4.Cyrille Guimard (Fr) 17p.; 5.Felice Gimondi (It) 18p. en 6.Marino Basso 20 punten.

    Tweede wedstrijd van de avond was het omnium voor profs, dat begon met de afvalling: 1.Van Leeuwen, 2.Weemaes, 3.Demedts, 4.Van Ransbeeck, 5.Peelman, 6.Vermote, 7.Van Midden, 8.Debosscher, 9.Verhaegen en 10.Mountford.

    Dan was er op eigen kracht: 1.Van Leeuwen 8punten, op 1 ronde 2.Mountford 13p.; 3.Debosscher 6p.; 4.Peelman 5p.; 5.Demedts 4p.; 6.Van Midden 3p.; 7.Van Ransbeeck 1p.; 8.Weemaes, 9.Verhaegen en 10.Vermote allen zonder punten.

    Dit geeft als eindklassement: 1.Harry Van Leeuwen (Ned) 2punten, 2.Eddy Demedts 8p.; 3.Eddy Peelman 9p.; 4.Isidoor Weemaes 11p.; 5.Willy Debosscher 11p.; 6.Clement Van Ransbeeck 11p.; 7.Tim Mountford (Usa) 12p.; 8.Albert Van Midden (Ned) 13p.; 9.Julien Vermote 15p. en op 10.Frans Verhaegen 18 punten.

    De ploegkoers over 25km voor liefhebbers kreeg de Nederlanders Wil Van Helvoirt-Gerrie Van Gerwen als winnaars.

    04-02-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    03-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het veld - buitenland

    .
    Rolf Wolfshohl

    Te Gütersloh in Duitsland won Rolf Wolfshohl, hij legde de 20km af in 58"12". Plaats 2&3 waren voor Karl-Heinz Küster en Alfred Gaida.

    03-02-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    02-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wielerbaan

    .

    In Grenoble won de Franse ploeg Cyrille Guimard-Alain Van Lancker het omnium. Onze landgenoten Dirk Baert-Ferdinand Bracke werden tweede. Plaats drie was voor de Nederlanders Gerben Karstens-Gerard Vianen en werd het Italiaanse koppel Felice Gimondi-Marino Basso vierde.

    De individuele wedstrijd bij de profs werd gewonnen door Cyrille Guimard voor Ferdinand Bracke, Marino Basso, Charly Grosskost, Felice Gimondi en Alain Van Lancker.

    De wedstrijd halve fond bij de liefhebbers werd gewonnen door de Nederlander Gaby Minneboo voor drie Fransen, Alain Dupontreue, Jean-Paul Routens en Coche

    02-02-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    01-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    .

    Eddy Merckx nog steeds geplaagd met een pijnlijke kwetsuur aan het zitvlak, moet forfait geven voor twee omniums, morgen te Grenoble en zondag in Antwerpen. Maandag vertrekt de Molteni-ploeg op oefenkamp te Marina di Carrara, het is nog niet zeker of Eddy mee afreisd. Wel hebben de inrichters van de Katalaanse Week die naar België zijn gekomen een akkoord met Eddy kunnen afsluiten. Merckx heeft vroeger al deelgenomen aan deze "week" maar kon ze toen niet uitrijden, omdat hij in België moest zijn voor de Ronde van Vlaanderen. De data passen nu beter en zulks zal wel de aanleiding zijn waarom het tot een akkoord is gekomen.

    01-02-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)


    Archief per maand
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007

    Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start

    TRUIEN 1973


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!