Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start
    Foto

      TRUIEN 1973

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    4O JAREN TERUG


    Image and video hosting by TinyPic
    31-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhbebbers - buitenland

    .
    André Coppers

    In Duitsland won onze landgenoot Jan Lauwereyns te Keulen een criterium over 75km.

    In de Milk Race werd vandaag rit 4 verreden tussen Aberystwyth en Great Malvern over een afstand van 160km. Na 4.16’05” was de zege voor de Zweed Sven Ake Nilsson voor de Britten Joe Waugh en Phil Corley. De Tjech Bretislav Soucek blijft leider.

    In Italië was er te Valle S.Nicolao de Corse della Lana een wedstrijd over 164km. In een spurt met 2 won de Fransman Joseph Vercellini voor de Zwitser Fausto Stiz en volgde de Italiaan Gabriele Mirri als 3e op 4”.

    In de Pijl van het Zuiden in Luxemburg werd de tweede rit verreden tussen Differdange en Ettelbrück over een afstand van 137,5km. Onze landgenoot André Coppers won in een tijd van 3.54’44” voor de Nederlanders P.Pirard en de winnaar van gisteren Jan Bakker.

    31-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    1.Verboven-2.Vanstraelen-3.Duchamps-4.Malfait
    Te Angreau werd er een tijdrit en een rit in lijn verreden. De tijdrit was 17km en werd gewonnen door Joël Mattens die er 25’22” over deed. Anoine Demeyer deed er 3” langer over en werd Christian Moreau derde.

    De rit in lijn was 108km en was Noël De Backer na 2.50’ de snelste voor Bernard Tilmant en de Italiaan Francesco Italia.

    Bellingen kreeg na 105km afgelegd in 2.47’ Romain Vercauter als winnaar wat zijn eerste overwinning was van dit seizoen. Verder bestond de top5 uit, Edward Bogaerts, Luc D’Hieckers, Eddy Van Elsuwe en Frans Costermans.

    In Budingen was de zege voor Romain Bellis die het na 123km haalde van Benny Schepmans, Leopold Verboven, Jean-Marie Coenen, Marcel Laurens, Mark Steels e.a.

    Destelbergen mocht de zegebloemen overhandigen aan Dirk Goetyn die zijn medevluchter Jacques Desmet naar de tweede plaats verwees. Op 30” werd Paul Van Nieuwenhuyse derde.

    In Essen bestond het podium uit, 1.Willy Van Ouweland die 2.35’ deed over de 109km. Tweede werd Walter Dingemans en was plaats drie voor de Nederlander Ad van Overveld.

    Hoboken kreeg een Nederlander als winnaar, na 110km afgelegd in 2.45’ was Piet Maas sneller dan Eddy Cools, Albert Segers, Eddy Geens, Leo Engelen, Raf Nobels, Alex Robberecht, Gaston Louwet e.a.

    Te Langdorp dat 61 renners aan de start kreeg werd het een eerste zege voor Emiel Gijsemans die na 110km afgelegd in 2.35’ Hugo Thijs met 2 lengten versloeg. Voor plaats drie op 20” haalde Emiel zijn broer Jos het ook in een spurt met twee van Omer Meeus.

    La Reid kreeg de Nederlander Hub Geilenkirchen na 3.08’ wedstrijd als winnaar, voor Alain Kaye en Richard Wagner

    In Menen werd de 4e proef voor de West Vlaamse trofee verreden, waaraan 57 renners deelnamen. Het was de Antwerpenaar Roger De Beukelaer die na 143km afgelegd in 3.17’ de West-Vlamingen ging verslaan in eigen nest. In een spurt met vier was hij sneller dan, Alain De Saever, Marc Meernhout en Ronny De Meyere. Op 45” was voor plaats 5 Marc Renier sneller dan Eric Jacques, Dirk Ongenae, Eric Serlet en Raf Coene. Op 3’15” was Marc Stofferis de snelste voor plaats 10.

    Te Moustier sur Sambre ging de overwinning naar Marcel Louyet die zijn vluchtgezel Guy Minsaert achter zich liet. Plaats drie was voor François Lamoline die op 30” volgde.

    Te Oordegem kwam na 105km Gerrit De Clercq solo over de meet. Voor plaats 2 op 2’15” was Johny Vanderveken de snelste voor Johan Van Uffel, Edwig Bloem, Jos Calluwaert e.a.

    Te Peer werd de tiende en laatste wedstrijd betwist van de schaal Theelen. Reeds van bij de start gingen Verboven en Vanstraelen, bijgestaan door de uit de Vredeskoers teruggekeerde Noels het tempo strak houden zodat een vlucht onmogelijk tot stand kon komen. Met het gevolg dat half koers de zwakkere broertjes werden gelost en nog een 20tal renners in aanmerking kwamen voor de laatste punten. Het was Geert Malfiat die de beslissende ontsnapping op gang bracht. In de eindspurt behaalde Gustaaf Verboven het van Raymond Verstraelen, Guy Duchamps, Geert Malfait, André Verbraecken e.a.

    In de eindstand van de Schaal Frans Theelen heeft de eindwinnaar Gustaaf Verboven 285 punten. Verder in de top5, 2.Raymond Vanstraelen 266p.,3.Roger Loysch 215p.,4. Guy Duchamps 199p. en op 5. Raymond Nelissen 178punten.

    Van de 59 vertrekkers te Poucet-Hannut was na 108km Paul Vanelderen de snelste van vijf. Plaats 2 was voor Louis Van Rompaye, verder volgen Eddy Lemmens, Wim Schroyen en Frans De Koning,

    Romsée kreeg slechts 22 renners aan de start, daarvan was Richard Lagasse de snelste voor Bennie Ceulen (Ned), Stefaan Garra, Pierre Sonet, Jean-Luc Yansenne, Jean Weber e.a.

    In Scheldewindeke kwam Yvan Devriendt na 104km solo over de meet. Op 30” volgden Frans Caethoven, Frans Aerts, Aimé Van Avermaet, Raf De Clercq e.a.

    Sint Agatha-Berchem werd de Sterrit gewonnen door Jos Jacobs die de 115km aflegde in 2.55’. Tweede werd Willem Peeters voor Raf Constant, Theo Dockx, en Willy Govaerts. Op 8” werd Rudy Brusselmans zesde en kwam Jacques Mean op 30” als zevende over de streep. Herman Deneys als 8e volgde op 55”. Voor plaats 9 op 1’07” was Eddy Van Hoof sneller dan Benoni Michiels, Martin Bierebeeck en Marc Roelandts.

    Sint Kruis-Brugge waar 58 renners aan de start kwamen was de zege voor Donald Rosseel voor Dirk Dirk Vanden Berghe, Willy Vande Moortel. Voor plaats 4 op 30” werd Wilfried Vincke vierde voor Eric Vanhoucke e.a.

    Wodecq mocht Christian Despierre als overwinnaar begroeten, in een spurt met twee was hij sneller dan Abel Holvoet. Voor plaats 3 op 1’15” was Arthur Vanden Neucker sneller dan Jean-Pierre Baert, Albert Delrue e.a.

    31-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Bernard Masson

    In Frankrijk was de overwinning te Somain voor Bernard Masson die de 213km aflegde in 5.30’. In een spurt met twee versloeg hij onze landgenoot Jos Abelshausen. Op 1’30” werd nog een landgenoot Theo Fierens derde.

    31-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    In eigen land kon men kiezen tussen Avelgem en Nandrin.

    De 27e uitgave van de omloop der 3 provincies te Avelgem kreeg 92 renners aan de start. Na 40km was Franky Ebo tot 1’ uitgelopen, daarna waren het De Cauwer, De Buysschere en Debosscher, vervolgens waagden ook Soenens, Verplancke en Bruggeman hun kans maar zorgde Godefroot er voor dat alles opnieuw samen kwam. Aan km 111 reed De Groote weg en kreeg Huysmans, Delcroix en Bodart mee maar weer was het Walter die de groep terug bracht. Uit een groep van circa 70 renners geraakten tenslotte vier renners voorop die ondanks nog een heftige reactie van Verstraeten voorop bleven. In de spurt won Walter Godefroot met 2 lengten voor Alfons De Bal, Willy De Geest en Lucien De Brauwere. Op 12” volgde Eddy Verstraeten en was op 18” Dirk Baert de snelste van de groep.

    Voor de 15de Ronde van de Condroz te Nandrin kwamen 58 renners opdagen. De beslissende ontsnapping kwam al na 65km tot stand toen Thomas, Hooyberghs, Sohet, Van Maldeghem, In’t Ven en de Nederlander Schepers uit het peloton wegreden. Kort nadien werden ze achternagezet door Maertens en Reyniers die bij de eerste doortocht te Nandrin op 1’05” volgden, de groep volgde dan op 1’50”. Te Pulseur na 95km kwamen de twee vooraan aansluiten, te Vien toen de koplopers rond de 3’ voorsprong hadden viel de kopgroep in twee. Bij het binnenkomen van Nandrin, waar nog 10 kleine ronden bleven af te leggen telden Maertens, Sohet, In ’t Ven en Van Malderghem 1’50” voorsprong. Laatstgenoemde reed nog lek en in de laatste ronde liet Freddy de twee anderen achter. Maertens won met 50” voorsprong op Marc Sohet en Willy In’t Ven. Willy Van Malderghem werd op 1’57” nog vierde. Dan volgden op 2’05” Ronny Vande Vijver en Paul Collaer. Een volgend groepje mocht voor plaats 7 spurten en was Roger Loysch de snelste. Willy Planckaert won op 4’59” de groepsspurt voor plaats 14.

    31-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dauphiné-Libéré

    .
    Bernard Thévenet
    De koninginnenrit van de Dauphiné-Libéré over de Croix-de-Fer, de Télégraphe en de Galibier, heeft de hoge verwachtingen ingelost. Ocana en Thévenet voerden een nummertje op, dat de secondenstrijd tussen Guimard en Verbeeck in het niets deed verzinken. Toen Ocana in de eerste beklimming aan het peloton sleurde was Van Impe zowaar een van de eerste gelosten. Tussen de twee bergen waren nog een 6tal renners met Luis mee, maar kon bij een volgende versnelling enkel Thévenet volgen. Op de top van de Télégraphe was hun voorsprong al tot 4’30” opgelopen op Zoetemelk en 6’ op Labourdette. Op de besneeuwde Galibier reden de renners en volgwagens tussen de ijsmuren en volgde Joop al op 8’10”. Van de rest was al geen sprake meer. De zege was voor Bernard Thévenet (Fr) met 1” voor Luis Ocana (Sp). De Spanjaard Vicente Lopez-Carril werd derde op 9’12” voor Régis Ovion (Fr) en Joop Zoetemelk (Ned). Met zijn 10e plaats op 15’39” werd Frans Verbeeck onze eerste landgenoot. In het algemeen klassement heeft Thévenet nu 6” voorsprong op Ocana.

    31-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Giro

    .

    De 12e rit in de Giro, Benevento-Fiuggi Terme over een afstand van 230km is met heel wat vertraging aangekomen in Fiuggi Terme. Acht renners eerst zeven die tot 10’ uitliepen en dan kwam Marchetti aansluiten die op zijn eentje de 10’ kon overbruggen hebben de vrijheid gekregen. Bij de acht waren Eddy’s ploegmaten Mintjens en Bruyére die als best geplaatste een half uur achterstand heeft. Eddy die vandaag een dag rust nam was wel even voorop gaan rijden om een vliegende spurt te winnen. Na 38km kwam de Monte Taburno (2e cat. 1016m.) daar kwam Eddy als 2e boven na Farisatto en voor Zilioli, en verstevigde alzo zijn leidersplaats in het bergklassement tegenover en weer beter rijdende Fuente. Alhoewel hij op de top 1’20” voorsprong had liet hij Farisato alleen verder rijden en wenste enkele renners die uit het peloton ontsnapt waren een goede reis en liet zich opnieuw inlopen en was de goede ontsnapping een feit. In de spurt was de Italiaan Tullio Rossi de snelste voor Mario Anni (It) en Roger Gilson (Lux) die 1” werd aangerekend. Op 2” volgde Frans Mintjens en Lino Farisato (It). Op 6” werd Renato Marchetti (It) zesde voor Joseph Bruyére en volgde op 9” Davide Boifava die achtste werd. De spurt van de eerste groep voor plaats 9 op 10’15” werd gewonnen door Roger De Vlaeminck. Eddy eindigde 14e en blijft uiteraard leider. Voor de derde maal in 12 ritten en de proloog werd het dus geen Belgische overwinning.

    31-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    30-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .
    Jan Bakker

    Rit 3 in de Milk Race werd verreden tussen Cardiff en Aberystwyth over een afstand van 161km. Het werd een tweede zege op rij voor de Nederlander Piet van Katwijk. Ook plaats 2&3 waren voor Nederland, Fedor den hertog volgde op 19” en derde Ad vanden Hoeck had 41” achterstand. De Tsjech Bretislav Soucek is de nieuwe leider.

    In Luxemburg ging de Pijl van het Zuiden van start, met de rit Esch-Differdange over een afstand van 116km. Na 3.13’57” wedstrijd stonden 3 Nederlanders op het podium. Op 1.Jan Bakker op 2.Jan Rickert en op 3.P Pirard.

    30-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dauphiné-Libéré

    .
    Cyrille Guimard

    In de Dauphiné-Libéré moesten de renners tweemaal in het zadel. Men begon met Bourg en Bresse - Belley over een afstand van 84km. Nu was Cyriel Guimard (Fr) sneller dan Frans Verbeeck, Walter Planckaert, Marc Demeyer en werd de Fransman Guy Sibille vifde. Cyriel Guimard neemt de leiderstrui over van Frans Verbeeck.

    Bellay – Grenoble was 109km en ging de zege naar de Nederlander Joop Zoetemelk die 1” voorsprong had op Cyrille Guimard (Fr) die nogmaals Frans Verbeeck het nakijken gaf. Op 2” volgde Charly Rouxel (Fr) en werd Christian Raymond vijfde. De spurt werd wel ontsierd door een onsportief maneuver van Guimard tegenover Verbeeck waarvan Joop kon profiteren. De Bretoen duwde Frans eerst naar rechts en daarna naar links tot bijna tegen de afsluiting. Cyrille Guimard blijft leider.

    30-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Giro

    .
    Ritwinst voor Roger De Vlaeminck

    In de 11e rit van Lanciano naar Benevento verreden langs een weg die bergop, bergaf slingerde door een woeste schrale streek hebben Battaglin, Panizza en Bitossi hun laatste illusies mogen opbergen, ter aankomst volgden zij op 3.06”. Het is eigenlijk de schuld van Bitossi die voorop was gaan rijden om een premie op zak te steken. Dit was niet naar de zin van Motta en Gimondi want volgens een ongeschreven wet worden deze premies aan de knechten gelaten. Toen Bitossi was bijgehaald ging Paolini ten aanval, Motta en Gimondi reden er naartoe en volgden even later nog een 11tal renners, Roger De Vlaeminck wierp zijn sandwich die hij wou opeten weg en reed naar de leiders. Bitossi die met Battaglin en Panizza achteraan de groep zat werden totaal verrast. Bij de 15 leiders vielen achtereenvolgens, Grande, Perurena, Mintjens en Lualdi weg. In de laatste kilometers moesten ook Huysmans en Bruyère met een lekke band achterblijven. Merckx die heeft in de laatste 10km liefst driemaal van de fiets gemoeten maar kwam telkens opnieuw aansluiten. Roger De Vlaeminck won zijn tweede rit voor Felice Gimondi (It), Eddy Merckx en Gianni Motta (It). Op 3” is plaats 5 voor de Zweed Gösta Petterson met in zijn wiel José Pesarrodona (Sp). Nog een Spanjaard Santiago Lazcano volgt op 5” en werd zevende. Voor plaats 8 op 10” is José-Manuel Fuente (Sp) sneller dan onze landgenoot Roger Swerts en volgt Jos Huysmans als 10e op 28”en is ook Joseph Bruyère bij hem. Eddy Merckx blijft leider.
    .
    Eddy moest 3x van de fiets

    30-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    29-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .
    Piet van Katwijk

    Rit 2 in de Milk Race werd verreden tussen Paignton en Weston. de Nederlander Piet van Katwijk versloeg na 143km de Brit Bill Moore en de Deen Knut Knudsen. De Brit Collin Davidson is de nieuwe leider.

    In Nederland werd de Ronde van Midden-Nederland verreden. Na 180km werd er met negen voor de overwinning gespurt. Jan Raas haalde het voor Wim de Waal, Piet Kuys, Gerrie Knetemann, Bert Scheuneman, Harry Lunenburg, Jos Schipper, Harrie van Groezen en Fons van Katwijk. Op 56” werd Roy Schuiten 10e

    29-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dauphiné Libéré

    .
    Frans Verbeeck

    Reeds in de eerste rit kon men vaststellen dat Ocana en Thevenet besloten de lakens uit te delen. Telkens iemand poogde weg te rijden stuurden zij iemand mee. Ook het feit dat de col die moest worden beklommen 60km voor het einde lag zorgde er voor dat de gelosten opnieuw konden aansluiten. En men afstevende op een massaspurt, al probeerde Ovion nog een uitval op 1km van het einde. Maar een sterk rijdende Marc Demeyer zorgde voor de hergroepering. Het was Walter Planckaert die zijn kopman Verbeeck in een zetel naar de meet bracht. Frans haalde het voor Cyrille Guimard (Fr), Walter Planckaert, Marc Demeyer, José-Luis Abileira (Sp), Julian Cuevas (Sp), Johny Schleck (Lix), Michel Pollentier, op 10 Andrés Oliva (Sp) en de rest van het peloton, waarin Englebert Opdebeeck op plaats 57 eindigde. Frans Verbeeck is ook de nieuwe leider.

    29-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Giro

    .
    Vrij gemakkelijke winst voor Eddy

    Met Alba Adriatica-Lancanio is men in de Giro aan rit 10. Het heeft voor Eddy Merckx in de rit van vandaag er even niet zo goed uitgezien. Toen men na 68km aan de eerste helling begon werd hij onwel. De Girodokter werd er onmiddellijk bijgeroepen om hem te verzorgen. Eddy had last van maagstoornissen en men verwachtte natuurlijk dat het voor Eddy een moeilijke tocht zou worden. Op de top van de Chieti kwamen de Italanen Giullani en Juliano als 1&2 door. Deze twee hadden 2’ voorsprong op de groep, en volgde Eddy en zijn ploegmaats even verder. De dokter gaf Eddy een paar tabletjes, Eddy kwam opnieuw aansluiten bij het peloton en stuurde Parechinni voorop naar de leiders. Eddy zelf begon het tempo op te drijven en zorgde er voor dat men met een compact peloton naar de volgende klim reed. Reeds kort nadat men begon aan de beklimming van de Valica della Majeletta (1e cat. 1854m.) viel de groep in stukken. Fuente bereikte als eerste de top gevolgd op 10” door Merckx en volgde Panizza op 22”. In de stromende regen en op gladde wegen kwamen de twee achtervolgers onmiddellijk bij Fuente aansluiten, wat even later ook Battaglin en Lazcano deden. Even later begon de aftocht van Battaglin die viel in een bocht, terug kwam aansluiten maar nog tweemaal van fiets zou veranderen, ook Lazcano werd door een val achtergelaten. In de spurt won Eddy Merckx vrij vlot van José-Manuel Fuente (Sp) en Wladimiro Panizza (It) die 6” prijsgaf. Van de eerste achtervolgers op 1’54” was Roger De Vlaeminck de snelste voor Gianni Motta (It), Felice Gimondi (It) e.a. De jonge Giovanni Battaglin werd 13e op 1’57”. Eddy blijft uiteraard leider.

    29-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    28-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnen- en buitenland

    .

    Jean Weymans


    Sint-Kathelijne-Waver kreeg na 108km Jean Weymans als winnaar, in een spurt met twee versloeg hij Leon Badts. Op 15” werd Eric Van Lent derde, zodat het ganse podium uit Dijlespurters – Mechelen bestond.

    In Waasmunster mocht Etienne Vander Helst na 108km de zegebloemen in ontvangst nemen. Na hem werden Willy Vonckx en Karel Rottiers 2&3.

    In de Milk Race werd tussen Plymouth en Paignton de eerste rit verreden. Na 135km afgelegd in 3.19’32” was de zege voor de Tsjech Hynek Kubicek die tevens de leiding neemt, voor de Zweed Sven-Ake Nilsson en de Brit Collin Davidson.

    28-05-2013 om 19:28 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rittenwedstrijd


    .
    Luis Ocana
    Te Thonon in Frankrijk ging vandaag de Dauphiné Libéré van start met een ploegentijdrit als proloog. Ocana legde de 9,5km af in 12’21” wat de beste individuele tijd was. De gezamenlijke tijd van Ocana zijn ploeg Bic (tijd van 5 renners) was 1.03’34”9/10. Verder volgden, Sonolor, Peugeot BP, Flandria, Kas, Canada Dry, Gan-Mercier, La Casera, Watneys en Gitane. Aangezien Luis Ocana de beste individuele tijd liet afklokken mag hij morgen in de leiderstrui vertrekken. Eerste landgenoot werd Wilfried David van Flandria met een tijd van 12’30”.

    28-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Giro

    .
    Ritwinst voor Patrick Sercu
    Eindelijk een eerste ritzege voor Patrick Sercu, vandaag reden de renners in de 9e rit van Carpegna naar Alba Adriatica over een afstand van 243km. Het is één van de kalme overgangsritten geworden, met enkele schuchtere pogingen. Laatste aanvaller was Roger Swerts maar kreeg niet meer dan 50 meter. Het was Gualazzini met Basso in het wiel die op 1km van de streep de spurt begon. In hun spoor volgden, Karstens, Van Linden en Van Roosbroeck. Zij werden echter allemaal verrast door een aanval van Ongarato, die de groep van rechts naar links meesleurde. Marino Basso werd hierdoor uitgeschakeld. Ook Van Roosbroeck die nog nipt een cameraman kon ontwijken. Toen hij terug op gang was zag hij Sercu over Ongarato wippen. Op dat moment gingen Karstens en Van Linden maar wat zaterdag lukte, gebeurde nu niet. Rik kwam al op 150 meter van de streep aan de leiding maar Patrick Sercu er vlot over. Rik Van Linden werd tweede voor Franco Ongarato (It), Gerben Karstens (Ned), Gianni Motta (It), Daniel Ducreux (Fr), de Italianen Pierino Gavazzi,M Simonetti, Giovanni Dalla Bona en Aldo Parecchini en de ongelukkige Staf Van Roosbroeck werd 11e. Eddy Merckx blijft uiteraard leider met 1’36” op Giovanni Battaglin.

    28-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    Voor de start van de rit van vandaag hebben de renners gedreigd met een staking. Ze protesteerden tegen het feit dat er zoveel met boetes wordt omgesprongen. Toen Torriani beloofde dat er ’s avonds een vergadering zou worden belegd met de jury, zetten de renners dan toch maar aan, maar fietsten gedurende enkele kilometers aan een slakkengangetje. Wel kreeg Dancelli een fikse boete omdat hij zich in beledigende termen had uitgelaten tegen de mensen van de jury.

    28-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    27-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .

    Charlottenburg –West-Berlijn:
    Deze wedstrijd was een combinatie van een puntenkoers (1e deel) en een wedstrijd achter derny s (2e deel)

    Het opzet van de puntenkoers (125 deelnemers !) was zodanig dat de eerste 9 renners mochten deelnemen aan het 2e deel nl de dernyrit.

    De start hiervoor werd 1 uur na aankomst van de puntenkoers gegeven.

    Twee van onze drie landgenoten slaagden daarin namelijk Ivan De Vriendt en Martin De Clercq.

    Roger Poulain de dag ervoor 2e won de dernywedstrijd voor Evergemnaar Ivan de Vriendt . Duitser Peter Vonhof werd 3e en Martin De Clercq uiteindelijk 8e.

    Dus een leuk weekendje voor de Belgische delegatie.

    Klaus-Peter Thaler won te Dortmund een wedstrijd over 168km in een tijd van 4.05’21”, plaats 2&3 waren voor Burckhard Bremer en Algis Oleknavicius.

    In Oostenrijk werd de Oststeirische Städtefahrt verreden over een afstand van 137km. Na 3.14’05” versloeg Georg Postl zijn medevluchter Rudolf “Rudi” Mitteregger en werd 45” later Robert Csenar derde.

    In Groot-Brittannië begon de Milk Race te Plymouth met een proloog over 1,6km. Het was de Brit Phil Edwards die het haalde met een tijd van 2’13”3 voor de Noor Knut Knudsen die 2’14”8 reed en werd de Zweed Lennart Fagerlund met 2’17”6 derde.

    In Nederland werd het provinciale kampioenschap van Zeeland betwist. Te Kwadendamme werd Toine Van Den Bunder kampioen van Zeeland, hij legde de 132km af in 3.13’12”. Wim de Waal en Tonny Huyzen mochten mee op het podium.

    In Italië werden twee wedstrijden betwist. Torino-Biella over een afstand van 145km werd gewonnen door Gabriele Mirri sie na 3.30’ een voorsprong had van 5” op Remo Rocchia en Vicente Caviglia.

    De tweede wedstrijd vond plaats te Oderno waar de “Vino Rossi” werd verreden. Hier was na 160km de zege voor Pietro Algeri voor Gianfranco Foresti en Simone Fraccaro.

    De Luxemburger Lucien Didier won in eigen land te Kopstal de G.P. Goedert over een afstand van 132,4km waarvoor hij 3.32’43” nodig had. Op 23” werd Erny Kirchen tweede. Voor plaats 3 op 34” was Nico Neyer sneller dan Robert Treis en werd Oscar Beck vijfde.

    27-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    Balen-Nete kreeg 62 renners aan de start waaronder heel wat Nederlanders. Het was Frans Van Beeck die er zijn tweede seizoenszege behaalde. Hij versloeg in de spurt Florimond Van Hooydonck met 2 lengten verder volgden, Hans Koot (Ned), Robert Kroep (Ned), André Delcroix, Willy Baeten e.a.

    Te Bavikhove werd Alain De Saever provinciaal kampioen van West-Vlaanderen. Na 150km had hij 1’45” voorsprong. Verder bestond de top5 uit, 2.Marc Renier, 3.Raf Coene, 4.Willy Baert en 5.Ronny Demeyer.

    Te Beerse werd het met Bas Hordijk een Nederlandse overwinning. Na 109km afgelegd in 2.37’ was hij de snelste van negen. Op plaats 2 eindigde Leo Huysmans en bestond de kopgroep verder uit, Gustaaf Wens,

    Clermont kreeg na 109km Bernard Tilmant als winnaar, hij had 15” voorsprong op François Lamoline en volgde Jacques Martin op 20”.

    Haasrode kreeg 69 renners aan de start en moesten 150km afleggen. Het was Jean-Marie Coenen die dit deed in 3.34’. Na hem volgden, Jacques Ceabbe, Willem Peeters, André Coppers, Marcel Laurens, Jean Maris, Freddy Missotten, Eddy Van Hoof, Torben Kofod (D) en sluit Omer Meeus de top10.

    Laarne kreeg na 110km het volgende podium, 1.Rudy Heyns, 2.Antoine Demeyer, 3.Lucien Dewilde.

    Montenaken mocht 107 rugnummer uitdelen, dit bij een massale belangstelling en een schitteren weertje. De renners moesten 13 ronden van 8,4km afleggen. Na 30km was door de warmte de grote groep reeds goed uitgedund. Met het gevolg dat na 60km er een kopgroep van 15 was ontstaan en daarachter nog 8 renners reden. In de kopgroep was het Vanstraelen die alles onder controle had, op 6km van het einde reed hij weg en kon enkel Verboven aanpikken. In de eindspurt moets Raymond Vanstraelen het met 1 lengte afgeven tegen Leopold Verboven. Voor plaats drie op 10” was Gustaaf Verboven sneller dan Freddy Libouton. Emiel Gijsemans was de snelste voor plaats 5 dit op 25”.

    Quiévrain dat een criterium inrichtte verdeelde de renners in 2 reeksen. Albert Delrue won de eerste en L. Delbergiole de tweede. De finale over 42km werd gewonnen door Claude Coppieters voor Albert Delrue die op 50” volgde en op 3 eindigde P.Beynaets.

    Sint-Maria-Oudenhove kreeg na 100km Manuel Santos Castillo (Sp) met 50” voorsprong als winnaar. Voor plaats 2 was Paul Lannoo sneller dan Yvan Ronsse, Jean-Pierre Baert e.a.

    Viane liet 48 renners vertrekken om 103km te koersen. Na 2.34’ wedstrijd won Roger De Beuckelaer voor Jean-Paul Spileers, Edward Bogaert, Yvan van de Steene, Luc D’Hoeckers, Eddy Nijs, Wilfried Wesemael e.a.

    Vlezenbeek waar 62 renners de start namen heeft men na 109km twee winnaars gekregen. Henri Vandenbranden en Clemant Van Ransbeeck kwamen gelijk over de streep voor, Roland Hellebaut die derde werd.

    Georges Bortels had na 98km te Wegnez 20” voorsprong op Jean-Luc Yansenne en Gaston Louwet. De Italiaan Joseph Civatone werd op 1’ vierde. Op 5 volgde Hugo Gevers e.a. dit al op 2’50”.

    27-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Luis Ocana

    In Frankrijk te Labastide werd het nogmaals een overwinning voor de Spanjaard Luis Ocana die na 100km afgelegd in 2.18’ Joop Zoetemelk (Ned) en Francis Campaner (Fr) mee op het podium kreeg.

    In Nederland werd de “Leren Zool” van Rijen betwist, hiervoor kwamen 56 renners aan de start. Reeds vrij vroeg viel de beslissing toen 8 renners gingen voorop rijden, daarbij 2 renners die hun debuut maakten bij de profs, Nico Been en Cees Priem. Het was Harm Ottenbros die het haalde voor Jos van Beers, Jan Serpenti, Jo van Pol, Cees Priem, Nico Been, Wim Schepers en Cees Stam. Dan volgden op 2.37, Jo Vrancken, Harrie van Leeuwen, onze landgenoot Roger Kindt, Jos van der Vleuten en op 13 Harrie Beurskens. Verder in de uitslag nog enkele landgenoten op 18 Georges Vanconingsloo, 21. Lucien Zelck, 22.Eddy Peelman, 29.Jean Ronsmans en op plaats 30 José Serste.

    Bij de liefhebbers won Alfons van Katwijk voor K. Heine, Bert Pronk e.a.

    27-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Willy Planckaert

    Te Niel namen 105 renners de start voor een grote ronde van 127km door Antwerpse Kempen en daarna nog 60km in 8 plaatselijke ronden. Na 75km kwam de eerste ontsnapping, hiervoor zorgden Aerts en Peersman, zij namen tot 40” voorsprong, maar waren te Nijlen er aan voor hun moeite. Dan was het de beurt aan Verhaegen, Gaida (Duits) en Goossens maar ook zij werden vlug tot de orde geroepen. Aan km 103 werd het ernstig toen, Pintens, Van Staeyen, Vrijders en Reyniers wegreden en tot 40” uitliepen, maar werden net voor het afsluiten van de grote ronde bijgehaald door, Abelshausen, Loysch, De Bal, Van Gossum en Claes. Deze 9 bereikten voor de eerste maal de streep te Niel met 30” voorsprong op een peloton van 59 man. Daarna volgden nog twee groepjes van 15 en 11 renners. Tijdens de eerste kleine ronde werd de grote groep in twee stukken getrokken van 24 en 35 man. De eerste groep kwam tot bij de 9 leiders, waaruit enkelen wegvielen en tot 26 werd herleid. Deze kregen dan weer het gezelschap van 8 anderen en toen dit juist was gebeurd is Willy Planckaert ten aanval getrokken, en had 8 km verder al 1’15” voorsprong. Tijdens de laatste ronde kwam er nog een lichte afscheiding met Frans Verbeeck, Jos Abelshausen en Alfons De Bal die in deze volgorde 2’ na Willy Planckaert over de streep kwamen. Op 2’30” was Herman Vrijders de snelste voor plaats 5. Voor Englebert Opdebeeck was er plaats 23.

    27-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rittenwedstrijd

    .
    Firmino Bernardino
    Laatste dag in Lisboa-Algarve, waar zoals gewoonlijk een rit in lijn en men tegen de tijd reed. Tavira-Loulé over een afstand van 152km werd gewonnen door Fernando Mendes die er 3.51’44” over deed. De tijdrit over 2km was voor Firmino Bernardino die ook de eindzege meepakte voor Venceslau Fernandes beiden hun tijd was 13.26’09” voor de 515,5km. Op 14” werd Fernando Mendes 3e, Joaquim Lotte als 4e volgde op 19” en de vijfde José Martins had 21” achterstand.

    27-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Giro

    .
    Enkel Battaglin kan Eddy volgen

    In de Giro is men aan rit 8 toe, en rijd men van Lido delle Nazioni via de Velico Barbotto 1e cat. 515meter en de Cantoniera di Carpegna 2e cat. 1107meter naar de top van de Monte Carpegna 1e cat.en 1400meter. Het is de dag der kleine messen, de meeste renners gebruiken versnellingen zoals de veldrijders, de Flandria’s kregen op het achterwiel een plaat met 28 tanden, iets wat nog nooit was gebeurd. Hiermee geraakten ze bij elke pedaalslag 3,20 meter vooruit. De Molteni’s kozen voor 27 tanden, die ze al eerder hadden gebruikt bij de beklimming van de Galibier in de Tour en de Tre Cime Di Lavaredo in de Giro. Men had verwacht dat Merckx zich een tijdje rustig zou houden nadat hij Fuente vrijdag definitief uitgeschakeld had, maar rustig blijven past niet bij Eddy. Er is nog slechts 1 renner die hem weerstand bied, de jonge Italiaanse prof Giovanni Battaglin. Op de 2 cols kwam Eddy telkens als eerste door en won op de derde met 45” voorsprong op Battaglin en moest de derde Italo Zilioli al 4’16” prijsgeven. Op 4’19” volgden de Italianen Gianni Motta, Felice Gimondi en Franco Bitossi. Als 7e op 4’34” volgde Wladimiro Panizza (It) en José Pesarrodona (Sp) die 8e werd. Op 4’52” kwamen Roberto Poggiali (It), de Zweed Gösta Pettersson, Santiago Lazcano (Sp) en Alessio Peccolo (It) over de meet. Dan volgde onze tweede landgenoot Ward Janssens hij werd 13e op 4’56”. Eddy Merckx loopt verder uit en heeft nu 1’36” voorsprong op de jonge Battaglin en volgt Bitossi al op 4’48”. In de top 20 staan nog twee landgenoten, op 12 Roger De Vlaeminck en op 19 Ward Janssens.

    27-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bordeaux-Parijs

    .
    Enzo Mattioda

    Bordeaux-Parijs heeft in zijn lange geschiedenis al voor heel wat sensatie gezorgd. De marathon van de weg leverde ook vaak verrassende winnaars. In het jongste verleden waren dit o.a.,Michel Nedelec, Georges Vanconingsloo en Emile Bodart. Het toppunt werd echter bereikt in deze 70e uitgave. Aan het eindpunt van de 562km lange derby van de weg heeft men Enzo Mattioda moeten vieren. Een 26-jarige Fransman, met een weinig Frans klinkende naam, die al drie jaar een profvergunning heeft, maar het al die tijd moest stellen zonder ook maar één bloemtuil. Mattioda begon aan zijn solo te Châteaudun op 150km van de aankomst. Achter hem werd er geaarzeld. Te Dourdan 100km verder, is de voorsprong al tot 9’ opgelopen. Het is te laat wanneer Cyrille Guimard gaat reageren. Toen Mattioda op de omloop van, Belle-Epine in de omgeving van Parijs toekwam moest hij zijn gangmaker Maisières er attent op maken dat er nog drie ronden moesten gereden worden. De winnaar deed 14.17’58” over de 562km, plaats 2 was voor Cyrille Guimard (Fr) op 4’05”, onze landgenoot Walter Godefroot werd op 7’53” derde voor 4.Michel Perin (Fr), 5.Roger Rosiers en 6.Jürgen Tschan (Duit) allen in dezelfde tijd. Op 11’53” werd Gérard Vianen (Ned) 7e, op 8 Lucien Aimar (Fr) 15’39”, 9. Jacques Cadiou (Fr) 17’03” en op 10.René Pijnen op 33’34”. Opgevers waren, Jean-Pierre Danguillaume, Daniel Rebillard, Joseph Carletti (Fr) en onze landgenoten Ferdinand Bracke en Ronald Dewitte.

    27-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    26-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .

    Een gemengde afvaardiging van WSC Oostakker was aan de slag in het Duitse Steglitz-Berlijn. Twee sterke Duitse renners hielden Ivan De Vriendt van de zege.

    Peter Vonhof haalde het van Roger Poulain en onze landgenoot Ivan De Vriendt.

    Deze 3 hadden 28’ voorsprong op een ander trio waarbij Martin De Clercq die 6e eindigde. De derde en laatste Belg was Etienne Bundervoet die verdienstelijk 10e werd.

    De Belgen reden in ploegverband en daar kon Ivan de Vriendt profiteren.

    Vermelden we nog dat er 111 renners aan de start stonden, wat de prestatie van onze landgenoten nog meer uitstraling geeft.


    In Nederland werd de 24e Ronde van Limburg verreden over een afstand van 170km. Nico Vermeulen en Bennie Ceulen reden al lek voordat de meute goed en wel in beweging was. Uit een kopgroep van 17 reden te Mheer na 117km Dohmen en Geilenkirchen weg. Deze twee bleven 33km samen en toen vond Mathieu Dohmen het welletjes en reed solo naar de overwinning. Hij legde de 170km af in 4.10’21”. Zijn geloste metgezel volgde op 3’12”. Voor plaats 3 op 3’57” was Jan Breur de snelste voor Bert Pronk, Fons van Katwijk, Frits Schür, Albert Scheffer, Mathieu Maessen, Wil van Helvoirt, Cor Boersma en Robert Kroep. Een volgende groep eindigde op 4’56” en daarvan was Bennie Ceulen de snelste.

    26-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vredeskoers

    .

    Met de rit in lijn Potsdam-Oost-Berlijn en daarna een plaatselijke tijdrit is men aan het einde van de Vredeskoers.

    De rit in lijn was 86km en werd het de 6e overwinning van de Rus Valeri Lichachev (43) voor de Tsjech Antonin Bartonickek (19), onze landgenoot Ludo Noels (31) niet zichtbaar op de foto, de Italiaan Claudio Guarnieri (71) en de Australiër John Trevorrow. De gevallen renner (32) is onze landgenoot René Dillen.

    De tijdrit van 9km werd gewonnen door de Rus Rinat Szarafaulin voor de Oost-Duitser Wolfgang Wesemann en eindwinnaar Ryszard Szurkowski. Eerste landgenoot werd Ludo Noels op de 21e plaats.

    In de eindstand heet Szurkowski 3’32” voorsprong op de Pool Stanislas Szozda en staat de Rus Valeri Lichatchev op plaats 3 met 6’11” achterstand. Eerste landgenoot is René Dillen als 8e op 10’01”. Ludo Noels is 14e op 15’20”. Alex Robberecht als 38e heeft 29’21” achterstand. Theo Dockx op plaats 45 volgt op 36’28”. Edmond Verbruggen als 56e heeft 50’27” achterstand en als 73e Victor De Valckeneer op 1.46’51”.

    26-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Johan Peels

    Nederlands podium te Angleur waar na 108km Johan Peels won voor Jan Adriaans en Leon Zegers.

    Eindhout kreeg maar liefst 157 renners aan de start en won Leon Engelen voor Manuel Santos Castillo (Sp), Joseph Meynzer, Jos Gijsemans, Michel Van Hoof e.a.

    In Harelbeke kreeg Carlos Cuyle na 70km de zegebloemen, hij won er voor Eddy Vantieghem en Jozef Demeyer.

    In Lanaken waren 27 renners uitgenodigd voor het avondcriterium. In de tweede ronde ging Benny Paulissen aan de haal en zou het volhouden tot het einde. Er waren wel enkele schuchtere pogingen geweest maar was het Raymond Nelissen die op de tweede plaats eindigde dit op 15”. Het peloton volgde op 25” en daarvan was Gustaaf Verboven de snelste voor Guy Duchamps, Winoc Flebus e.a.

    Ook Moerkerke kreeg een Nederlander als winnaar, John Verbeke won er voor Daniël Desloovere en Marnix Lameire.

    Van de 88 vertrekkers te Peruwelz hebben er na 108km drie voor de zege gespurt. Georges Windels haalde het voor Abel Holvoet en Dirk Goetyn. Op 1’ versloeg Jacques Deweerdt zijn metgezel Jean-Marie Slagmulder voor plaats 5.

    26-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Vlaanderen - liefhebbers

    .
    Marc Meernhout

    Van sportief oogpunt bekeken was de Ronde opnieuw een boeiend en hoogstaand spektakel. Met de Valkenberg, alsook de Muur van Geraardsbergen, was er reeds in de eerste 40km een ontsnapping. te Gent hadden Spileers, Despierre, Vandermeulen en Coene een voorsprong van 1’. Na 60km kwam een vijftal aansluiten en werd even later een kopgroep van 24 gevormd en was de rest onherroepelijk verslagen. Te Ternat, na 125km plaatste Rottiers de beslissende demarrage, juist als Willy Govaerts lek reed. Meernhout aarzelde geen ogenblik en kwam vliegensvlug tot bij Karel. Net als ook Jacobs, Malfait en Peeters op het punt stonden aan te sluiten, ging Meernhout alleen door. Een 20 tal kilometers schommelde de voorsprong van de leider tussen de 17 en20 seconden, en bood zijn ploegmaat Malfait bijna geen steun aan de anderen. Meernhout ging de laatste 8 km in met 57” bonus en is er nog de reactie gekomen van Meernhout die naderde nog tot op 7” maar was voor Merc Meernhout na 4.25’ koers de buit binnen. Ook Jos Jacobs als derde op 1’12” kwam solo toe. Voor plaats 4 op 1’27” was Karel Rottiers sneller dan Willem Peeters. Plaats 6 op 1’40” was voor Alain De Saever voor Etienne Vanden Houwe en Eric Jacques. Als 9e op 1’55” kwam Luc Decroock over de streep. Op 2’40” werd er voor de 10e plaats gespurt, Christian Despierre haalde het voor Benny Schepmans, de ongelukkige Willy Govaerts,Franky Franssen, Romain Vercauter, Raf Constant dit wat de top 15 betreft en werden Jean-Pierre Sterckx 20e en André Coppers 23e.

    26-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    In Frankrijk won Roland Berland Parijs-Bourges door na 225km zijn medevluchter Yves Hézard in de spurt te verslaan. Op 10” volgde Jean-Pierre Genet. Voor plaats 4 op 4’28” was Christian Palka sneller dan Francis Campaner. Onze landgenoot Michel Pollentier werd op plaats 6 de eerste buitenlander hij volgde al op 6’. In Michel zijn spoor volgden nog negen renners waaronder de Nederlander Tino Tabak op plaats 13. Voor Lucien Van Impe was er plaats 38 wel al op 15’.

    26-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Dirk Baert

    Te Goeferdinge – Geraardsbergen won na 160km Dirk Baert die 3.47’ nodig had om die afstand af te leggen met 25” voorsprong. De groepspurt werd gewonnen door Bernard Bourguignon voor Paul Collaer, Tony Houbrechts, Rudy De Groote, Paul Aerts, Ludo Vander Linden, Arthur Vande Vijver, Robert Fontaine en sluit Louis Verreydt de top10.

    26-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rittenwedstrijd

    In Lisboa-Algarve reden de renners van Grandola naar Tavira en werd Firmino Bernardino winnaar zijn tijd over de 180km was 4.50’47”.

    Daarna werd er op de piste nog een tijdritje van 2km betwist en hier was de zege voor Venceslau Fernandes.

    26-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Giro

    .
    Rik Van Linden wint

    Vandaag werd tussen Iseo del Lago en Lido delle Nazioni 248km de langste rit uit de Giro verreden. De renners hadden een sterke tegenwind wat er toe leidde dat er geen enkele ontsnapping succes kende. Een voltallige groep bood zich aan voor de spurt. In deze massaspurt werd Rik Van Linden perfect gegangmaakt door zijn ploegmaat Gerben Karstens. Reeds 10km van het einde begon Karstens zijn gangmakerswerk reed naar iedereen toe, die in extremis nog poogde weg te geraken. Op 2km van de streep kwam Bruyère aan de leiding met Spruyt en Merckx achter zich. Karstens hing zich aan deze snelle Molteni-trein en ging over Merckx, toen die te vroeg in de wind werd gezet door Spruyt. Op 200meter van de meet sprong Van Linden aan een kant van de weg door een smalle opening tussen Karstens en de afsluiting weg, terwijl Basso met Sercu aan de anderen kant oprukten. Sercu ging nog over Basso, maar kwam een lengte te kort tegen Rik Van Linden. Op plaats drie eindigde Roger De Vlaeminck gevolgd door Marino Basso (It), Daniel Ducreux (Fr), Gerben Karstens (Ned), Marcello Osler (It), Franco Ongarato (It), Eddy Merckx en maakt leider Eddy Merckx de top10 volledig.

    26-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    25-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vredeskoers

    .
     Dimitr Traikov  -  Theo Dockx
    Onze landgenoot Theo Dockx zorgde in de Vredeskoers voor een tweede Belgische zege, dit na René Dillen die rit 9 won,nog 2 landgenoten plaatsten zich in detop10. De 14e rit Halle-Potsdam was 157km en werd er met twee voor de zege gespurt, onze landgenoot versloeg zijn Bulgaarse medevluchter Dimitr Traikov, op 7” was de Rus Valeri Lichatchev nog eens de snelste voor Jean-Louis Danguillaume (Fr), Ludo Noels, Vladimir Nielubin (Urs), Kjell rodian (Den), René Dillen, Evert Diepeveen (Ned) en John Trevorrow Aus). Ryszard Szurkowski mag morgen als leider aan de laatste dag beginnen.

    25-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rittenwedstrijden

    Op de tweede dag van Lisboa-Algarve werd er eerst een rit in lijn over 143km en daarna nog een criterium van 30km verreden. Voor de rit in lijn vertrok men te Cova de Pledade en was de zege te Grandola voor Carlos Vitorino die er 3.42’45” over deed.

    Het criterium te Grandola werd gewonnen door Americo Vieira die na 46’25” mocht juichen.

    25-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Giro

    .
    Fuente nog even in het spoor van Eddy
    In de Giro moesten de renners in de 6e rit, Milaan-Iseo del Lago, over 2 cols die voor het eerst in de Giro werden beklommen. Het waren na 97km de Gallo (763m.) en na 117km de San Fermo (1067m.). Reeds vrij vroeg in de wedstrijd was de Spanjaard Fuente die beschouwd werd als de grootste rivaal van Merckx in moeilijkheden gekomen, maar met de hulp van zijn ploegmaats was hij in het peloton kunnen blijven. Op de Gallo waar Merckx als eerste doorkwam voor Gimondi, Deschoenmaecker, Battaglin en Panizza dacht men nog dat Fuente die verrassend achteraan het peloton hing zijn krachten spaarde voor de tweede klim. Maar reeds vrij vlug bij aanvang van de San Fermo moest Fuente afhaken, Eddy had het gezien en gaf zijn ploegmaats de opdracht het tempo strak te houden. Maar reeds na drie km klimmen liet Fuente het hoofd hangen, en zou de top bereiken met 8’30” achterstand. Het was opnieuw Merckx die als eerste bovenkwam voor Panizza en Battaglin. Op 25” volgden Gimondi, Motta en Ritter die in de 20km lange afzink kwamen aansluiten wat ook Bitossi op zijn eentje deed. Op 500 meter van de meet begon Eddy de spurt maar verzwakte na 200 meters. Toen kwam Gimondi aan de leiding maar was het Gianni Motta die het haalde voor Felice Gimondi, Ole Ritter, Franco Bitossi, Wladimiro Panizza, Eddy Merckx en Giovanni Battaglin. Van de eerste achtervolgers op 1’23” was Roger De Vlaeminck de snelste. Eddy Merckx blijft uiteraard leider. Na de rit werd ook nog vernomen dat Fuente nadat hij reeds na de eerste drie km van de San Fermo was gelost, zich aan de kant van de weg van zijn fiets liet vallen. Hij wilde niet meer verder maar men kreeg hem toch zo ver dat hij verder reed. Na de top was het opnieuw hetzelfde en liet zich nogmaals vallen. Uiteindelijk is hij dan toch herbegonnen, eindigde op plaats 106 met 12’ achterstand. Zelfs het flesje water dat men hem gaf liet hij na een slok gedaan te hebben tegen het asfalt kapot vallen.

    25-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    24-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vredeskoers

    .
    Leider Szurkowski

    Een vijfde ritzege was er voor de Rus Valeri Lichatchev die de 13e rit in de vredeskoers won. De rit Dresden-Halle was 168km en daarvoor had hij 4.22’42” nodig. Plaats twee was voor de Fransman Jean-Louis Danguillaume, verder volgden Claudio Guarnieri (It), Jaroslav Poslusny (Pol), Ever Diepeveen (Ned), Stanislas Szozda (Pol) e.a. De Pool Ryszard Szurkowski blijft leider.

    24-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    Net als verleden jaar kwamen 137 renners een rugnummer afhalen te Oostkamp. Het werd een saaie wedstrijd. Aanvallen met Bruggeman en Verplancke en nadien Pollentier, Reniers, Gakens en Bal (Ned) brachten weinig aarde aan de dijk. De beslissing viel na 100km toen De Boever wegreed en Gakens kwam aansluiten. Later voegden zich bij de twee vluchters, Van Bruwaene, Schoeters, Collaer, De Bal, Vander Linden en Pintens. Deze acht mochten voor de overwinning spurten en was het Tony Gakens die vrij verrassend won. Verder volgden, Alfons De Bal, Paul Collaer, Raf Van Bruwaene, Jos Schoeters, Georges Pintens, Ludo Vander Linden en Jaak De Boever. Voor plaats 9 op 26” was Dirk Baert sneller dan Ludo Van Staeyen, Willy De Geest, Cees Priem (Ned) enTony Houbrechts. Plaats 14 op 30” was voor Georges Claes voor Willy Planckaert, Eric Leman e.a.

    24-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rittenwedstrijd Lisboa - Algarve

    In Portugal begon de rittenwedstrijd Lisboa-Algarve. Het was F.C.Porto die de proloog per ploeg won, zij legden de 6,5km af in 8’46”.

    24-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Giro

    .
    Ritzege voor Gerben Karstens
    De vijfde rit in de Giro vertrok te Saint-Vincent (Aosta) om na 173km op de Vigorelliwielerbaan in Milaan te eindigen. Door de hitte en het gesloten blijven van de groep kwam het tot meerdere valpartijen in de groep. Een ervan gebeurde al na 20km bij het zoeken naar drinken. In een bocht stopten enkele renners vooraan in het peloton bij een kleine herberg. Ward Janssens, Staf Van Roosbroeck, Riccomi en Colombo zagen te laat wat er gebeurde en sloegen tegen het verschroeiende wegdek. Konden de 2 Italianen onmiddellijk verder onze landgenoten daarentegen bleven liggen, en sprak men zelfs hen naar een kliniek over te brengen. Zij zijn wel opnieuw kunnen vertrekken. Nog een landgenoot Maurice Dury die viel 50km voor het einde, toen men aan 60km per uur reed en moest met een hersenschudding de wedstrijd verlaten. Het tempo zakte niet meer zodat elke poging om weg te rijden geen kans maakte. Met 100 renners reed men naar de piste en ging 1km voor het binnenrijden Merckx in den aanval en kwam als eerste de wielerbaan opgedraaid. Het was Bitossi die als eerste voorbij Merckx ging maar stilviel met Sercu in zijn wiel. Dan kwam Ongarato aan de leiding om de spurt aan te trekken voor Basso met in zijn wiel Karstens. Deze reed plots naar beneden om met klein verschil te winnen. Ook Basso dacht gewonnen te hebben maar werd na het bekijken van de film Gerben Karstens toch als winnaar aangeduid. Op 3 eindigde Patrick Sercu voor Rik Van Linden, Roger De Vlaeminck en werd leider Eddy Merckx tiende.

    24-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    23-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aanbesteding WK

    Verleden jaar besliste de UCI, dat 6 jaar nadat Harm Ottenbros te Zolder wereldkampioen werd België in 1975 opnieuw het WK mag inrichten. Vandaag werd tijdens de vergadering van de Algemene Raad van de BWB nadat de omslagen werden geopend het WK toegewezen aan de groepering Mettet-Yvoir die het hoogste bod hadden gedaan. Zij hadden driemaal geboden, eenmaal voor Mettet, eenmaal voor Yvoir en eenmaal voor gezamenlijk. Telkens met het zelfde bedrag van 14.601.681 frank. Op de tweede plaats kwam Soumagne met 12.511.112 frank. en Zolder als derde die boden 8.888.888 frank. Nu is het nog enkel wachten op de definitieve goedkeuring van de voorgestelde omlopen. Dat Mettet-Yvoir zo veel kon bieden komt vooral omdat men drie jaar na mekaar had gehoopt het BK te organiseren in Yvoir of Mettet. Maar achtereenvolgens werden Martelange, Bornem en Soumagne waar dit jaar op 24/6 het BK zal plaatsvinden de uitverkoren clubs. Men heeft dan maar de spaarcenten samengevoegd en er alles op gezet om het WK te kunnen inrichten en is hun doel bereikt.

    23-05-2013 om 00:52 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vredeskoers

    .
    Zbigniew Kreszowiec
    Rit 12 in de Vredeskoers werd verreden tussen Goerlitz en Dresden en mocht er na 98km al gespurt worden. Het was een voltallige groep die zich aanbood en won de Pool Zbigniew Kreszowiec voor de winnaar van gisteren Thomas Huschke (Ddr), de Tsjech Antonin Bartonicek, de Nederlander Evert Diepenveen, de Pool Andrzej Kaczmarek, de Fransman Jean-Louis Danguillaume e.a. Geen enkele landgenoot kon zich in de top 10 plaatsen. De Pool Ryszard Szurkowski blijft leider.

    23-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    Te Seraing was na 100km Willem Peeters de snelste voor de Nederlander Piet van Katwijk en Jacques Martin. Voor Peeters die 2.41’ had gekoerst werd het zijn derde overwinning.

    23-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Giro - rustdag



    Na 3 overwinningen in vijf dagen mag het even rustiger en mag zelfs ploegleider Robert Lelangue mee op de fiets, onder het goedkeurend oog van mijn klasgenoot
    in 1956 Jos Spruyt.

    23-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    22-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrdeskoers

    .
    Thomas Huschke
    De Oostduitser Thomas Huschke heeft van de eerste rit in zijn land gebruik gemaakt om meteen maar te zegevieren. De renners reden van Lubin (Polen) naar Goerlitz en mochten 110km. afleggen. Het werd een eentonige rit en moest de leider Ryszard Surkowski het in de spurt met de tweede plaats stellen. Twee landgenoten knden zich in de top20 nestelen. Op 18 Theo Dockx en Ludo Noels op 20. In het klassement is René Dillen met zijn 7e plaats onze eerste landgenoot.

    22-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    André Coppers

    Moerbeke-Waas kreeg maar liefst 142 renners aan de start voor 108km te koersen. Het was Lieven Malfait die na 2.42’ koers de massasurt won voor Dirk Ongenae, Jean-Marie Coenen, Wilfried Wesemael, Eric Vande Wiele, Etienne Van Der Helst, Roger Verwimp, Yvan Van De Steene, Roger Van Den Eede en werd op plaats 10 61 renners gelijk geplaatst.

    Te Nessonvaux-Fraiponts moest men het met 63 renners stellen. Hier behaalde André Coppers zijn vierde seizoenszege en deed 2.45’ over de 105km. Tweede werd Raymond Vanstraelen voor Jean Maris, Jean-Luc Yansenne, Henri Gevers, Gustaaf Verboven, Joseph Civatone (It), de Nederlanders Henk Mutsaars en Bennie Ceulen, Romain Bellis, Jean-Marie Bonfond, Richard Lagasse en werden 16 renners gelijk geplaatst op plek 13.

    22-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Georges Vanconingsloo

    De wedstrijd te Templeuve werd een groot succes voor de renners van Jossart en De Kimpe, zij hebben liefst de eerste vier plaatsen bezet. In de eerste omloop van 93km gingen na een uur 4 renners in de aanval, Fontaine, Zwaenepoel, Demeyer en de heroptredende Bodart en namen in 20km 1’ voorsprong. Fontaine en Zwaenepoel lieten de twee anderen achter, Demeyer wegens bandbreuk en Bodart die moest lossen. Maar bij het einde van de grote omloop was alles opnieuw samen. Geen 20km verder reden 17 renners weg waarvan er op 35km van het einde er 6 de beslissing afdwongen, waaronder 4 Watney’s. Het was Georges Vanconingsloo die door de steun van zijn 3 ploegmaats op het einde alleen wegreed en won met 5” voor Paul Aerts, en 8” Eddy Verstraeten, Ludo Van Staeyen, de Fransman Bernard Masson en José Van Ackere. Op 30” was Roger Loysch voor plaats 8 sneller dan Guido Van Sweevelt, Julien Van Geebergen, Eddy Cael, e.a.

    22-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Giro

    .
    Nog een zege voor Eddy Merckx

    Rit 4 in de Giro werd verreden tussen Genève-Zwitserland en Aosta-Italië over een afstand van 163km. Voor het eerst in deze Giro heeft de Spanjaard Manuel Fuente Merckx doen rijden. De kleine Spaanse klimmer sloeg toe op de Col San Carlo, na de eerste 127km op Frans grondgebied waarin niets gebeurde. Een volledig peloton reed door de Mont Blanc en moesten de volgers ver voor de renners uitrijden, om het anders niet mogelijk was de lucht te verversen in de 12,6km lange tunnel. Het bleef nog enkele kilometers stil tot de aanval van Fuente kwam. Deze reed reeds een eerste maal weg toen de weg begon te stijgen, pas op 5km van de top bij zijn derde poging moest ook Eddy hem laten rijden. Fuente kon echter niet doordrijven en kwam maar met 10” voorsprong op Eddy over de top. Met nog 30km te dalen tot Aosta bleek er geen probleem re zijn voor Eddy tot hij lek reed en van fiets veranderde en opnieuw 30” achterstand telde. Op 20km van het einde kwam Eddy met Aja ploegmaat van Fuente en de jonge Italiaan Battaglin opnieuw aansluiten. In de spurt won Eddy vrij vlot van José-Manuel Fuente (Sp), Giovanni Battaglin (It) en Gonzalo Aja (Sp) die allen 1” werden aangerekend. Op 24” won Roger De Vlaeminck de spurt van het eerste peloton voor Domingo Perurena (Sp), en de Italianen Felice Gimondi, Enrico Paolini, Franco Bitossi en is met Gianni Motta de top10 volledig. Eddy Merckx blijft uiteraard leider. Onze twee landgenoten Gérard David (naar huis geroepen wegens ziekte van zijn vrouw) en Albert Van Vlierberghe (ziek) zijn niet meer gestart, en hebben de Italianen Ezio Cardi en Vittorio Urbani de wedstrijd verlaten. Morgen hebben de renners een dagje rust.

    22-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    21-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    In Ieper had na 110km afgelegd in 2.52’ Eddy Vantieghem 15” voorsprong op Henri Gekiere, Eddy Furnière, Norbert Dujardin en Raoul Lecluse. Plaats 6 op 45” was voor Willy Vandemoortel. Op plaats 7 eindigde Ronny De Meyere die al op 2’25” volgde, en nr 8 Serge Vandaele moest 3’30” prijsgeven. Op 9 volgde Guido Donck 4’45” en sluit Roger David de top10 hij had een achterstand van 5’40”.

    21-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Claude Tollet

    In Frankrijk werd er gekoerst te Henin-Beaumont waar slechts 68km mpest worden gekoerst. De zege was voor Claude Tollet die na 1.38’16” een voorsprong van 31” had op Robert Mintkiewicz en werd onze landgenoot Walter Planckaert derde op 40”.

    21-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Giro

    .
    Rit 3 Karstens wint maar wordt gedeclasseerd
    Rit 3 van Luxemburg naar Strasbourg is een rit voor niets geworden, de renners reden aan een wandeltempo en haalden op het einde van de rit amper 34km per uur. Op de bochtige wegen naar de aankomstlijn gebeurde wat altijd gebeurt als een groep van meer dan 100 renners naar de meet vliegt met alle gevolgen vandien. Voor de laatste rechte lijn bereikt werd, lagen al vijftig renners tegen het asfalt. De Italiaan Walter Riccomi, moest bewusteloos uit het kluwen getrokken en ter plaatse verbonden, en werd naar het ziekenhuis overgebracht. Vooraan ging het gevecht verder, tussen Karstens,Basso,Van Roosbroeck en Van Linden. Karstens kwam plots als door een katapult weggeschoten vooruit. Hij won voor Van Roosbroeck en een vloekende Basso. Toen de groep uitgebold was, vlogen 50 meter na de streep Aldo Moser en Ole Ritter op mekaar en heeft men beiden kemphanen moeten scheiden. Ook een woeste Basso ging op zoek naar Karstens die zich echter niet liet pakken. Volgens Roger De Vlaeminck trok Karstens zich af aan Van Linden en maakte Basso het even bont. Ook Eddy Merckx zei dat het ongelooflijk was wat hier gebeurde. Terwijl men Karstens tot winnaar uitriep geraakten ook Dierickx en Dominoni met elkaar slaags. Ook Rik Van Linden had zijn zegje over Karstens. Laat me gaan, brulde hij achter mijn rug toen ik naar de leiding spurtte. Plots voelde ik zijn hand aan mijn trui, hij schoof naar voren en ik bleef ter plaatse hangen. Uiteindelijk werden Karstens en Van Linden gedeclasseerd. De zege ging nu naar Staf Van Roosbroeck en bleef dus in het kamp van Rokado. Verder volgden Marino Basso (It), Gavazzi (It), Parecchini (It), Roger De Vlaeminck, Franco Ongarato (It), Marcello Osler (It),Daniel Ducreux (Fr), Franco Bitossi (It) en is met Arnaldo Caverzasi (It) de top10 volledig. Eddy Merckx blijft leider. Na de rit mochten de renners nog een verplaatsing maken van Strasbourg naar Genève wat toch een 400km is. De renners deden het wel per vliegtuig waarvan een eerste groep reeds iets na 18uur vertrok. Daarna kwam het vliegtuig terug, en kwam o.m. Eddy Merckx en zijn ploeg rond 21uur ophalen.

    21-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    20-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .

    In Frankrijk werd er op twee plaatsen gekoerst. Bordeaux-Bergerac over een afstand van 160km werd gewonnen door Pierre-Raymond Villemiane zijn tijd was 4.17’50”, hij versloeg in een spurt met twee Guy Mazet. Op 1.05” werd plaats drie ingenomen door Alain Cigana.

    In Evreux bestond na 168km afgelegd in 4.13’ het podium uit op 1.Michel Le Denmat, Mauduit en Bouguennec.

    In Nederland werd de Omloop van de Kempen betwist, eerste aanvaller was Bram van der Stelt, daarna was het de beurt aan Gerrit Mohlmann, Gerard Tabak, Ton Jansen en Frist Schur maar werden reeds vlug opnieuw ingelopen. Er volgden nog verschillende pogingen, maar was bij het binnenrijden van Bladel alles opnieuw samen. Op een 30tal kilometers van het einde valt de beslissing, Schur rammelt alles uiteen en zijn enkel zijn ploegmaat Aling en van Katwijk en Groen zijn mee. Het is vooral Schur die van Katwijk en Groen wil murw rijden met zijn verwoede uithalen, wat echter niet lukt en dan maar de spurt aantrekt voor zijn ploegmaat. Jan Aling wint voor Alfons van Katwijk, Frits Schur en Dick Groen. Op 54” is Jan de Groot voor plaats 5 sneller dan Jaak Schuitemaker. In de uitslag zijn twee landgenoten te vinden, Paul Wellens werd 17e en Clement Cuypers op plaats 27.

    In Italië kon men kiezen uit drie wedstrijden. Te Trento was er de Trofeo De Gasperi. Na 142km was Giampaolo Flamini sneller dan de Zwitser Fausto Stiz. Op 10” volgde Armando Lora (It).

    Te Moncigoli was er de Omloop der 2 provincies. Het was de Brit Phil Edwards die won voor 2 Italianen, Cesare Sartini en Remo Rocchia.

    De derde wedstrijd werd ook door een buitenlander gewonnen. Te Galluzzo won na 154km de Nieuw-Zeelander Bruce Biddle met 2’20” voorsprong. Plaats twee was voor de Deen Jurgen Marcussen en werd Alfredo Chinetti (It) op 2’30” derde.

    In Zwitserland was er de Belchen Rundfhart over een afstand van 145km. Na 3.47’51” had Hans Wuthrich 10” voorsprong op Ruedi Frank en volgde Ernst Nyffeler als derde op 55”.

    Te Zurich was er een tijdrit van 69km, Roland Salm deed er 1.36’33” en had 10” voorsprong op Meinrad Vögele en volgde de derde Albert Knobel op 2’11”.

    20-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vredeskoers

    Rit 11 in de vredeskoers werd verreden tussen Torun en Poznan over een afstand van 150km. Na 3.00’48” werd het een vierde zege voor de Rus Valeri Lichatchev, na hem volgden 2 Polen, de leider Ryszard Szurkowski en Stanislas Szozda. Deze 3 renners hebben samen al negen ritten gewonnen. Op 4 eindigde Jean-Louis Danguillaume (Fr) en werd de Roemeen vijfde Teodor Vasile. Eerste landgenoot werd René Dillen op plaats 12 in dezelfde tijd als de winnaar. Op 18 volgde Victor Devalckeneer op 1’46”, Alex Robberecht werd 21e, Ludo Noels 34e,Edmond Verbruggen 47e en Theo Dockx 59e allen met 6’16” achterstand. In de rangschikking van onze landgenoten staat enkel René Dillen met plaats 6 in de top10. Ludo Noels is gezakt naar plaats 15. Verbruggen is 34e, Robberecht 42e, Dockx 45e en Devalckeneer 77e.

    20-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Gustaaf Verboven wint
    In Alken was het in de Schaal Theelen mooi verdeeld van de 38 renners aan de start waren er 19 Belgen en 19 Nederlanders. Zodat men mag spreken van een “derby der Lage Landen”. In de derde ronde reden Deckers (Ned) en Reeckmans uit de groep weg, onmiddellijk kwam er een reactie in de groep en kwamen nog 7 renners aansluiten, 5 Nederlanders en 2 Belgen. Vooraan bleef de verstandhouding uitstekend en bouwden zij hun voorsprong stelselmatig op. Van heel ver begon men aan de voorbereiding van de spurt, en bleven er uiteindelijk 3 over voor de zege. Het was Gustaaf Verboven die won voor Louis Meyers (Ned) en Robert Reeckmans. Verder volgden, Jacobus Deckers (Ned), Wilhelmus De Ruyter (Ned),Mathieu Buckx (Ned), Bruno Jaremko, Michel Smeets (Ned) en Jo Peeters (Ned). Op 1’30” won de plaatselijke renner Guy Duchamps de groepsspurt voor plaats 10. In de stand voor de Schaal Theelen heeft Gustaaf Verboven nu 255 punten en volgt de afwezige Raymond Vanstraelen op 18 punten en heeft de 3e Roger Loysch al 61 punten achterstand. In deze stand vind men 1 Waaltje, Jean-Marie Bonfond die op plaats 8 staat. Jean-Marie woont in My een dorpje op 5km van Durbuy. Dit brengt mee dat hij ieder weekend een verplaatsing van ongeveer 300km maakt.

    In Elversele stonden 2 Nederlanders en 1 Belg op het podium. 1.Hans Pronk (Ned), 2.Frank Ouwerkerk (Ned) en 3.Ferdinand Dewael.

    Te Gijzegem werd er na 109km met twee voor de zege gespurt. Ribert Ferket haalde het van Marnix Stevens. Op 15” werd Aimé Van Avermaet derde.

    Herk-de-Stad mocht 49 renners inschrijven en werd er een duel verwacht tussen de plaatselijke renner Raymond Vanstraelen die zijn leidersplaats in de Schaal Theelen niet kon verdedigen en Benny Schepmans uit het naburige Wijer. Geen van beiden hebben de aankomst bereikt, Vanstraelen staakte de strijd en Schepmans volgde zijn voorbeeld toen hij plat reed. Reeds vrij vroeg viel de beslissing, 8 renners reden reeds in de tweede van de 15 af te leggen ronden weg. Hiervan hebben er 7 voor de zege mogen spurten vermits Marc Van Ouytsel plat reed en alzo 8e werd op 45”. Winst was er voor Jean-Marie Coenen die op het einde wegreed en het met 20” haalde. Op2 volgde Romain Bellis, 3.Jos vandermeulen, 4.Florent Vos, 5.Benny Pauwels, 6.Pol Petit en 7.Guy Marquet.

    Hombourg kreeg na 110km wedstrijd Léon Remont als winnaar voor de Nederlander Willie Wilms en Giovanni Malarama die op 3’ volgde.

    Marc Meernhout kwam te Leke na 3.20’ met 35” voorsprong op Willy Dejonckheere over de meet. Plaats drie op 45” was voor Dirk Vandenberghe.

    Na 108km wedstrijd was de overwinning te Loncée voor Jacques Martin die 30” voorsprong had op Freddy Libouton en volgde José Thirriaen op 2’.

    In Lubbeek mocht Marcel Pauwels na 120km afgelegd in 3.06’ de zegebloemen in ontvangst nemen. Plaats 2&3 waren voor Willem Peeters en Gommaar Van Calster.

    Nederhasselt kreeg Etienne Vandenhouwe na 110km afgelegd in 2’50’ als winnaar. Hier waren plaats 2&3 voor Johan Van Huffel en Gilbert Gijselinck.

    In Niel won Walter Dingemans voor Alex Van Linden en Eddy Cools, de 110km werden ook hier afgelegd in 2.50’

    In Overijse waren de zegebloemen voor Jean Maris die Leopold Verboven en Marcel Laurens vooraf ging.

    Retie kreeg 35 renners aan de start en kwam na 100km Willy Govaerts solo over de streep. Op 25” werd Eddy Geens tweede voor Guido Bellens, Albert Segers en Jos Jacobs die de top5 volledig maakt.

    Rollegem zag Ronny Demeyere na 105km winnen, hij had 2’40” voorsprong op Eric Rosseel en werd Eric Van Hoecke derde.

    Saint-Georges-sur-Meuse mocht de zegebloemen geven aan André Hendrickx die in een spurt met twee René Vrancken versloeg. Op 1’35” werd Jean Weber derde.

    Zijn derde sizoenszege behaalde Lieven Malfait te Sint Lodewijk-Deerlijk waar hij na 105km een voorsprong had van 30” op zijn eerste achtervolgers waarvan Luc Demets sneller was dan Eric Serlet

    Thulin kreeg de Italiaan Francesco Italia als winnaar die zijn medevluchter Willy Van Elsuwé geen schijn van kans gaf. Op 30” bolde Albert De Cuyper over de streep.

    Wolvertem mocht Karel Rottiers als winnaar begroeten, na 108km afgelegd in 2.47’ verwees hij Jan Zuidweg (Ned) en Joseph Meynzer naar plaats 2&3.

    20-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ster van Henegouwen - liefhebbers

    .
    Georges Bortels

    In de Ster van Henegouwen moesten de renners vandaag te Wanfercée-Baulet tweemaal de fiets op. Men begon met een ploegentijdrit van 9,2km. Lierse B.C. won in een tijd van 12’24” wat 20” beter was dan Sport&Steun Leopoldsburg. Derde werden de Dijlespurters uit Mechelen zij reden 30” trager.

    De rit in lijn was 108km en werd in een spurt met drie beslecht. Winnaar werd Christian Despierre voor Georges Bortels en Josph Borguet. Op 19” won Luc De Croock de spurt van de eerste achtervolgers voor plaats 3, voor Romain Vercauter, Karel Sels, Benoni Michiels en Albert Delrue. Plaats 9 was voor Roger Loysch die op 20” volgde, een drietal op 45” mocht voor plaats 10 spurten, Luc Valentijn haalde het voor Yvan Ronsse en Antoon Agten. In de stand heeft Georges Bortels 2” voorsprong op Joseph Borguet en 17” op Albert Delrue.

    20-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    In Nederland werd de Ronde van Simpelveld verreden en waar heel wat landgenoten van de partij. Reeds na 15km vertrok de goede ontsnapping met de Nederlanders van der Vleuten en Wim Schepers alsook onze landgenoot Freddy Maertens. Eerste pechvogel vooraan was van der Vleuten die na een lekke band opgaf. Tien km verder was het de beurt aan Schepers om lek te rijden, hij kon bij het peloton aansluiten. Met nog 70km voor de boeg bleef Maertens lustig verder doen. Alhoewel achter hem men met 9 jacht maakte won Freddy met 1’11. Voor plaats 2 was Willy Planckaert sneller dan Ben Janbroers (Ned), Frans Verbeeck,de Nederlanders Leo Duyndam, Joop Zoetemelk, Harrie Jansen, Wim Schepers die opnieuw mee was na zijn bandbreuk, Kees Bal en de Duitser Erwin Tischler. Op 1’33 werd Marc Demeyer 11e. Englebert Opdebeeck kwam als 24e over de streep.

    Concelhos de Lisboa een wedstrijd in Portugal over 225km werd gewonnen door Firmino Bernardino die er 6.23’37” over deed. Hij had maar liefts 10’09” voorsprong op JoaoPinhal, Vitor Rocha, Joao Curto en het ganse peloton.

    Luis Ocana (Sp) had in Frankrijk te Henon een voorsprong van 3”op de Fransen Bernard Thevenet en Régis Ovion.

    In Groot-Brittannië werd het Golden Wheel verreden een wedstrijd van 135,1km. Danny Horton had 30” voorsprong op Sid Barras en Geoff Dutton.

    20-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Eddy Peelman

    34 Renners namen de start te Betekom waar, gezien het prachtige weder, een groot aantal toeschouwers was opgekomen. De wedstrijd zelf is tijdens de eerste helft een saaie bedoening geworden, en maakten de renners er een wandelingetje van door het Hageland. Toen vonden Benaets en Huysmans het welletjes en liepen vlug tot 3’ uit. Naar het einde toe is het vooral onder impuls van Houbrechts dat de leiders 1’ moesten inboeten. In de laatste ronde reed Adolf Huysmans nog weg van Yvan Benaets en won met 10” voorsprong zijn tweede wedstrijd. Op 2’10” was Tony Houbrechts nog sterk genoeg om plaats drie te veroveren voor Paul Collaer, Ludo Vander Linden, Alfons Scheys, August Herijgers, Georges Claes,Michaël Wright (Gb) e.a.

    Tweede wedstrijd van de dag was te Deinze waar de omloop van Midden-Vlaanderen werd betwist. Ook hier werd er 90km gefietst als toeristen en waren Eddy Goossens en André De Mol de enigen die een uitval waagden, en het 40km volhielden. Plots kwam er beweging in de groep, de snelheid werd opgedreven en weldra lag het peloton in drie groepen verspreid. Juist dan reed Alfons De Bal lek en kon na een kranige achtervolging bij het laatse groepje opnieuw aansluiten. Tijdens de eerste van de vier plaatselijke ronden ging Eddy Peelman en kwamen Willy Van Malderghem en de lokale renner Romain Maes , sinds vrijdag gehuwd aansluiten. Uit de achtergrond kon enkel Lucien De Brauwere, pas sinds enkele weken prof nog vooraan aansluiten. In de eindspurt had Eddy Peelman geen enkel probleem om zijn zevende overwinning te behalen. Tweede werd Romain Maes voor Willy Van Malderghem en Lucien De Brauwere. Op 20” was Ronny Christiaens de snelste van de eerste achtervolgers voor Robert De Guchtenaere, Raf Van Bruwaene, Theo Verschueren, Jacky Coene en Jos Schoeters. Op 1’30” was Leopold Vanden Neste de snelste van de groep voor plaats 11, waar vanaf plaats 19 men 25 renners gelijk plaatste.

    Ook de liefhebbers waren in Deinze van de partij, zij moesten in afwachting dat de grote jongens kwamen 83km afleggen. Winst was er voor Hilaire Decocker voor Etienne Bundervoet en Frans Lambert.

    20-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rittenwedstrijden

    .

    Vandaag eindigde de Vuelta a Aragon met de rit Tarazona-Zaragoza over 115km. Ritwinst was er voor de Portugees Custodio Gomes voor de Spanjaarden Agustin Tamames, Javier-Francisco Elorriaga en werden de Portugezen José Sousa en José Martins 4&5.

    Eindwinnaar is de Spanjaard Jesus Manzaneque voor zijn landgenoten Vicente Lopez-Carril z.t., Javier Elorriaga die op 52” volgt, de Portugees Fernando Mendes 2’32”, Antonio Martos (Sp) 5’37”, en op 6. De Portugees Venceslau Fernandes

    Ook de Ronde van de Oise eindigde vandaag, maar moesten er 2 ritten worden afgewerkt,en kreeg men telkens een landgenoot als winnaar.

    In de voormiddagrit van Compiègne naar Beauvais over een afstand van 116,5km versloeg na een eentonige rit Guido Reybrouck het volledige peloton. Onze landgenoot Etienne Antheunis gaf onderweg er de brui aan. Na Guido Reybrouck volgden Alain Van Lancker (Fr), Walter Godefroot, Daniël Vanryckeghem, Michel Coroller (Fr), de Nederlander Jan Krekels en werd de rest van het peloton op plaats 7 gelijk geplaatst.

    Beauvais-Creil was de afsluitende rit en werd het een tweede zege voor Dirk Baert die na 111,5km afgelegd in 2.51’51” het haalde voor Cyriel Guimard (Fr), Gérard Vianen (Ned), Raymond Riotte (Fr) en Gérard Moneyron (Fr) als vijfde en 15” straftijd kreeg waardoor hij de eindzege mist.

    Eindwinnaar werd nu de Fransman Alain Santy die 5 landgenoten vooraf gaat. Op 2. Michel Perin 1”, 3. Daniel Rebillard 4”, 4. Gérard Moneyron 9”, 5. Jacques Boyherel 33” 6. Claude Tollet 33”, en is onze landgenoot Aimé Delaere eerste buitenlander op plaat 7 met 37” achterstand, op 8. Jacques Esclassan (Fr) 38”, 9. José Catieau (Fr) 40” en is met onze landgenoot Ronald Dewitte op 42” de top 10 volledig.

    20-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Giro

    .
    Roger wint vrij vlot

    Vandaag reden de renners van Keulen naar Luxemburg- stad en mochten 227km overbruggen. Echt gekoerst werd er niet gedaan soms haalde men nog geen 30km per uur, na 180km had men al 1.15’ achterstand op het voorziene aankomstuur, en waren er nog meer dan 100 renners samen. Een eerste prik gaf Eddy op de helling van Vianden, alle favorieten behalve de jonge Moser waren mee. Eerst waren ze met 14, daarna kwamen er nog 13 aansluiten, maar kwam er even later een volledige hergroepering. Op minder dan 10km van het einde op een sterk stijgende kasseiweg sloeg Eddy nogmaals toe en waren er slechts 3 die meekonden. In de eindspurt nam Roger De Vlaeminck weerwraak voor gisteren en won vrij vlot voor Franco Bitossi (It), leider Eddy Merckx, en Wladimir Panizza (It). Op 37” werd Italo Zilioli vijfde en won op 42” Patrick Sercu de spurt voor plaats zes voor Gerben Karstens (Ned), Giovanni Calvacanti (It), Marcello Bergamo (It), Ole Ritter (Den) e.a.

    20-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    19-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .
    Jos Kieftenburg
    De Route de France eindigde met een tijrit verreden tussen St. Remy-en-Rollat en Vichy. De winnaar Patrick Cluzaud reed 41’48” over de 28km en volgde Jean-Marie Vasseur op 11” en plaatste Jean- Paul Richard zich derde op 12”.

    In de eindstand heeft Bernard Bourreau 46” voorsprong op Michel Charlier en Jean-Claude Jacquier. Op 4 eindigde Jean Chassang met 49” achterstand en is plaats vijf op 51” voor Henri Berthillot allen Fransen.

    In Nederland werd de Ronde van het Haarlemmermeer verreden, na 148,5km versloeg in een spurt met twee Peter Kuys zijn medevluchter Jos Kieftenburg. Op 18” werd Gerrie Fens derde voor Rink Cornelisse en was plaats vijf voor Nico Vermeulen.

    19-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vredeskoers

    Rit 9 Nieporet-Wloclaweck bracht eindelijk een Belgische zege, hiervoor zorgde René Dillen. In een spurt met 4 versloeg hij, de Pool Andrzej Kaczmarek, de Fransman Claude Behue en de Nederlander Henk Smits. Leider Ryszard Szurkowski werd op 3” vijfde en kon nog een landgenoot zich in de top10 plaatsen, Alex Robberecht werd negende.

    19-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Florimond Van Hooydonck
    Vandaag ging de Ster van Henegouwen van start te Wanfercée-Baulet met een rit van 152km. Het was Florimond Van Hooydonck die in een spurt met 10 sneller was dan Bernard Draux, Georges Bortels, Michel Willems, Gaston Louwet, Joseph Borguet, Theo Heremans, Albert Delrue en Rudi Rijpens en Christian Moreaux.

    Te Antoing werd er met 18 renners een tijdrit van 1,1km en een rit in lijn van 55km verreden. De tijdrit werd gewonnen door Antoine De Meyer uit Poeke in een tijd van 1’28” en werd Benny Schepmans op 1” tweede en Eric Rosseel derde. De rit in lijn werd in 1’29’ afgehaspeld en was het Benny Schepmans die won met 15” voorsprong op Benny Paulissen en werd Eric Rosseel op 1’40” opnieuw derde.

    Het criterium van Bellem werd na 70km gewonnen door Gilbert Eeckhout die er 1.32’ over deed. Plaats 2&3 waren voor Eddy Cackaert en Wilfried Vyncke.

    Nederlandse zege te Buggenhout met Jan Aling die de beste was van 77. Op 20” werd Sylvain Van Gyseghem tweede voor Johan Cooremans (Ned), Ludo Bellens, Jan Zuydweg (Ned), raf Nobels, Jean Blommaert Arnold Roskam, Rudi Heyns, François Caethoven en sluit de Nederlander Johan Adriaens de top 10 af.

    Roger Vanden Eede won te Evergem voor Marc Stofferis en Raoul Lampaert.

    Ieper kreeg 39 renners aan de start en was na 110km Valeer Vande Casteele die met 30” voorsprong won. Geert Malfait werd tweede voor Eric Jacques, Wim Schroyen, Jozef Kerkhof, Norbert Dujardin, Carlos Cuyle e.a.

    Te Itegem namen 73 renners de start en won Leopold Verboven voor Marcel Laurens, André Delcroix,Van Camp, Jean Maris e.a.

    Het provinciaal kampioenschap van Brabant werd te Liedekerke betwist en kwamen 92 renners hun kans wagen. Na 148 km mocht Willem Peeters de trui in ontvangst nemen. Zijn 6 medevluchters waren, Omer Meeus, Florent Vos, Luc D’Hoeckers, Pierre Van Ransbeeck, Herman De Nijs en Willem Van Eeckhout. Op 2’ was Eddy Nijs de vlugste voor plaats 8.

    Mesnil-St.Blaise kreeg na 90km Alex Prophete als winnaar voor Alex Clausse en P.Stenico

    Te Oudenaarde was er een Sterrit en kwam na 125km Jean-Pierre Spileers met 15” voorsprong op Ghisleen Declercq over de streep. Plaats 3 op 45” was voor Jean-Pierre Baert gevolgd door Jacques Mean, Albert Segers, Marc Steels, Serge Van Daele, André Verbraeken, Marc Meernhout en is met Eddy Vantieghem de top10 volledig.

    Spa waar 56 renners de start namen behaalde Alain Kaye zijn tweede seizoenszege voor Jan Ubachs (Ned) die 4 lengten aan zijn broek kreeg. Op 30” volgde nog twee Nederlanders Harry Crijns en Hub Geilenkirchen e.a.

    Te Stambruge-Grandglise bestond na 110km afgelegd in 3.05’ het podium uit:1.Christian Lecluyse, 2.Noël De Backer en3. Rudi Bauwens

    In Wervik werd de 3e proef van de Westvlaamse trofee verreden, maar kreeg niet de kwantiteit die ze verdienden. Slechts 37 deelnemers kwamen opdagen en dienden 145km af te haspelen. Trouwe klant Martin De Clercq kon het al vergeten na 1km wegens een lekke band. Het Westvlaams onderonsje werd gewonnen door Bertil Cael met 20 meter voorsprong op Lieven Malfait. Voor plaats 3 op 50” was Willy Jonckheere sneller dan Daniël Desloovere, Jean-Pierre Baert en EricSerlet.

    Na 104km kreeg Willy Sprangers te Wilrijk de Nederlander Nico van Hest en Jozef Meynzer mee op het podium.

    19-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    In Groot-Brittannië was er te Hillington een tijdrit over 25 miles of 40,225km. De zege was voor Phil Bayton met een tijd van 54’17” voor Danny Horton 8”, Sid Barras 43”, Nigel Dean 1’13”, Phil Marrows 1’22” en werd Colin Lewis 6e op 1’29”.

    19-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Goed gedaan Jos

    Te Herenthout heeft Jos Abelshausen de sinds gisteren kersverse vader van een dochter de eerste bloementuil voor haar gewonnen. Reeds na 20km koers in de grote ronde viel de beslissing. Vier Nederlanders, van der Vleuten, van Katwijk, Schepers en Van Beers reden weg met Herijgers, Hendrickx en Van Rymenant en kwamen even later Abelshausen, Van Vlierden en Collaer aansluiten. Vooraan ging het zo snel dat men een half uur voor het voorziene uur opnieuw te Herenthout was, om aan de 15 plaatselijke ronden te beginnen. Het waren vooral de renners van de ploeg Van Looy (IJsboerke) die probeerden weg te geraken, enkel Abelshausen lukte het, hij kreeg wel van Katwijk en Collaer mee. In de voorlaatste ronde is het Jos dan toch gelukt alleen voorop te komen en met 200meter voorsprong te winnen. Voor plaats twee was Paul Collaer sneller dan Jan van Katwijk (Ned). Op 50” won Fernand Van Rymenant de spurt voor plaats 4 voor Jos Van Beers (Ned), Michel Van Vlierden, Johan Hendrickx, Jos van der Vleuten (Ned), Wim Schepers (Ned), August Herijgers e.a.

    Te Melle kwamen 56 renners aan de start en was er reeds vrij vlug een ontsnapping van twee renners, De Groote en De Buysschere en sloot even later ook Callens aan. Om beurt kwamen vooraan aansluiten, Van Landeghem, Bukacki, Jimenez (Col), De Temmerman, Ritserveldt, De Guchtenaere en de Fransman Bernard Masson, zodat dan uiteindelijk en groepje van tien renners aan de leiding reed. In de voorlaatste ronde viel de beslissing. Reeds menigmaal waren pogingen ondernomen die vrij vlug werden verijdeld. Bukacki en Goossens zouden het aan de streep uitvechten voor de bloemen. Het was Richard Bukacki (Ned) die geen moeite had en zijn medevluchter Eddy Goossens met 3 lengten klopte. De groep viel nog op de nek van de vluchters en was Robert De Guchtenaere op 15” de snelste voor de 3e plek voor Daniël Verplancke, Hervé Vermeeren, Giovanni Jimenez (Col), Bernard Masson (Fr), Willy De temmerman, Jean-Marie Ritserveldt, Ghislain Van Landeghem Tony Gakens e.a.

    19-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rittenwedstrijden

    .

    Vandaag werden er twee ritten afgewerkt in de Vuelta a Aragon. Rit 4a werd verreden tussen Teruel en Brea de Aragon over een afstand van 128km. Winst was er na 2.54’05” voor Javier Elorriaga voor Jesus Manzaneque, Vicente Lopez-Carril, Segundo Goiecoechea en Agustin Tamamas sluit de top5.

    Vervolgens was er Brea de Aragon-Tarazona nu moest er 72km gekoerst worden. Het was opnieuw Javier Elorriaga die won nu in een tijd van 1.45’16”. Verder in de top5, Antonio Martos, Jesus Manzaneque die leider blijft, Miguel Bengoa en Vicent Lopez-Carril

    In de 1e rit van de Ronde van de Oise heeft proloogwinnaar Dirk Baert een slechte dag beleefd. Na 140km pikte hij met een paar andere gelosten opnieuw aan bij de groep, maar verzeilde opnieuw in een slechte groep op het ogenblik dat de strijd vooraan losbrak en zou op ongeveer 6’ eindigen. Op 64km van het einde viel de beslissing toen een kopgroep van 12 wegreed, zonder Cyrille Guimard die zich ook had laten verrassen. Hij ging nog wel in de achtervolging met nog een vijftal anderen waarbij Willy Teirlinck echter zonder succes. Ritwinst was er voor de Fransman Jacques Esclassan voor zijn landgenoot Michel Perin, onze landgenoot Ronald Dewitte, Daniel Rebillard (Fr), de Duitser Jurgen Tschan, Jacques Botherel (Fr), Gérard Moneyron (Fr), Jean-Claude Blocher (Fr), onze landgenoot Aimé Delaere, Claude Tollet (Fr), Alain Santy (Fr) en José Catieu (Fr). Op 1’02” won Willy Teirlinck de spurt voor plaats 13.

    19-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Giro

    .
    Eddy wint met een straat voorsprong

    De eerste rit in de Giro werd verreden tussen Verviers en Keulen over een afstand van 137km. Reeds voor de start had o.a. de ploegleider van Sercu de heer Cribiori er op gewezen dat de laatste bocht op 800meter van de streep lag. Maar Eddy Merckx ging reeds aan op 1km van de streep, kwam als eerste door de binnenkant van de bocht de rechte lijn op. De eerste achtervolger week meer rechts uit, de tweede nog meer, de vijfde, de Italiaan Guazzalini, moest al afremmen om niet in de toeschouwers te rijden. Hij deed het te brutaal en viel, Sercu kon hem nog ontwijken, maar De Vlaeminck, Basso, Galdos en nog anderen niet. Zo werd het een spurt met Dancelli, die als eerste na Merckx uit de bocht kwam,Van Linden en Karstens. Maar Eddy liet ze niet meer terugkomen. Na Eddy werd Gerben Karstens (Ned) tweede voor zijn ploegmaat Rik Van Linden, Michele Dancelli (It) en Patrick Sercu. Op 5” werd de Italiaan Aldo Parecchini 6e gevolgde door Roger Swerts, Roberto Poggiali (It), Daniel Ducreux (Fr) en is met Franco Bitossi (It) de top10 volledig. Eddy blijft uiteraard leider.

    19-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    18-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - Rittenwedstrijden

    .
    Stanislas Szozda

    Vandaag stonden er in de Vredeskoers 2 ritten op het programma, eerts een tijdrit over 40km en daarna een rit in lijn van 128km.

    In de tijdrit van Starachowice naar Radom over 40km heeft leider Ryszard Szurkowski die 54’04” reed zijn voorsprong in het algemeen klassement nog vergroot. Op 31” werd de Hongaar Imre Gera tweede en werd de Rus Nikolay Gorelov op 47” derde.

    De rit in lijn van Radom naar Varsovie was 128km ook hier werd het een Poolse zege, Stanislas Szozda behaalde zijn tweede ritzege. Plaats twee was voor de Nederlander Cor Hoogedoorn verder volgden, de Tsjech Jaroslav Poslusny, de Oost-Duitser Michael Schiffner en was met zijn zevende plaats Victor De Valckeneer de enige landgenoot in de top10.

    Voorlaatste dag in de Route de France waar er 170km werd gekoerst te Vichy en was na 170km de Fransman Gérard Simonnot de snelste. Stonden mee op het podium,zijn landgenoten Alain Germain en Hubert Linard en blijft Michel Charlier leider.

    18-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rittenwedstrijden

    .
    Dirk Baert

    In de Vuelta a Aragon werd de derde rit verreden, tussen Alcaniz en Teruel moesten de renners 157km overbruggen. De winnaar Vicente Lopez-Carril deed dat in 4.49’43”. In een spurt met twee versloeg hij Jesus Manzaneque die de nieuwe leider is. Op 52” werd Javier Elorriaga derde, verder bestond de top 5 uit, Fernando Mendes die 2’32” achterstand had en Antonio Martos die op 5’31” volgde.

    In de Ronde van de Oise werd er te Creil ook gestart met een proloog. Het was onze landgenoot Dirk Baert die met een tijd van 3’48” over de 2,7km de eerste leider werd. Verder in de top5 de Fransmannen Alain Santy 3’48”3, Cyrille Guimard 3’49”8, Gérard Moneyron 3’50” en Jean- Jacques Fussien 3’51”4.

    18-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Giro

    .
    Francesco Moser-Eddy Merckx-Joseph Fuchs
    In Verviers ging de Giro van start met een koppeltijdrit over 5,2km als proloog. Het waren Eddy Merckx en Roger Swerts met een tijd van 6’47” die het haalden voor Rik Van Linden-Gerben Karstens die samen met Roger De Vlaeminck-Patrick Sercu op 2” volgden. Plaats 4 was voor de Spanjaarden José-Manuel Fuente-José Pesarrodona op 7” en op plaats 5 op 8” volgden 2 duo’s, Joseph Bruyère-Vic Van Schil en Joseph Fuchs-Francesco Moser.

    18-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    17-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olympia's Ronde van Nederland & Route de France

    .
    Fedor den Hertog
    De laatste dag van Olympia’s Ronde van Nederland begon te Wieringen met een tijdrit. Halverwege de 21km kwam de verrassing van Aad van den Hoek die maar liefst 25” voorsprong had op Fedor den Hartog. In het tweede gedeelte heeft Fedor de puntjes op de i gezet en won met 1” voorsprong op Aad van den Hoek en werd Frits Schür derde op 18”, plaats 4 was voor onz landgenoot Paul Lannoo die op 35” volgde. Onze andere landgenoot Roger Verschaeve moest tevreden zijn met plaats 20 op 1’49”.

    In de slotrit van Wieringen naar de Van Swindenstraat in Amsterdam is van bij de start een kopgroep tot stand gekomen en was onze landgenoot Roger Verschaeve mee. Een spijtig incident gebeurde er bij het binnenkomen van Amsterdam. Uit de kopgroep van 15 zijn Ton van der Spiegel, Piet van Katwijk en Fedor den Hertog die met enkele meters voorop reden, op amper 150 meter van de streep, bij het spoorwegviaduct verkeerd gereden. Het drietal moest over de dranghekken en kregen uiteraard de zelfde tijd als de anderen. Winnaar werd de Brit Ian Hallam voor de Nederlanders Aad van den Hoek, Janus van Tol, Cees Priem, Piet van der Kruijs e.a. Voor onze landgenoot Roger Verschaeve was er plaats 10. Onbegrijpelijk is hoe ritwinnaar Hallam liefst 20km op een gebroken frame heeft gereden, met een bovenbuis die nog enigszins door de nummerplaat werd bijeengehouden.

    In het eindklassement heeft Fedor den Hertog liefst 7’29” voorsprong op Aad van den Hoek, 10’31” op Wim de Waal, volgt Frits Schür als 4e op 11’58 en op 5 Anton van der Spiegel 14’17”, 6.Jan Aling 14’55”, als eerste buitenlander op plaats 7 is onze landgenoot Roger Verschaeve hij volgt op 15’21”, de Brit Ian Hallam is 8e op 15’26” verder in de top10, 9.Cees Priem 17’26” en Jan Raas 18’56”. Eindstand van onze andere landgenoten op 43 Paul Lannoo 59’21” en Bertil Cael 47e op 1.04’07”.

    In de Route de France werd er gereden van La Bruyère naar Vichy over een afstand van 137km. De Fransman Louis Coquelin had daarvoor 3.26’17” nodig wat 1” minder is dan Alain Chabran en volgde de Zwitser Gérald Oberson als derde op 11”. De Fransman Michel Charlier blijft leider

    17-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vredeskoers

    .
    Donald Allen verrassend winnaar

    Rit 7 van de Vredeskoers werd verreden tussen Cracovie en Kielce over een afstand van 118km. Door een zeer sterke zijdelingse wind werd na ongeveer 70km het peloton in drie gesplitst. De beslissende stoot daarvoor werd gegeven door 4 renners die weldra het gezelschap kregen van een 20tal anderen, waaronder geen enkele landgenoot. Met Dillen en Noels hebben ook o.a. de Brit Griffiths (3e in de stand) en de Fransman Talbourdet (8e in de stand) nog getracht vooraan te geraken kwamen tot op 35” en toen brak de veer. In de eindspurt verwachte iedereen de snelle Rus Valeri Lichatchev maar deze werd geklopt door de Australiër Donald Allan, op 3 eindigde de leider Ryszard Szurkowski en bestond de top5 verder uit 2 Tsjechen, Antonin Bartonicek en Petr Matousek. Aankomst van onze landgenoten: 27.Ludo Noels, 38.Edmond Verbruggen beiden op 1’53”, 48.Theo Dockx, 50.René Dillen beiden op 2’13”, 64.Alex Robberecht en Victor De Valckeneer beiden op 5’22”.

    17-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    De vijftiende Grote Prijs van Assebroek is uitgegroeid tot een snelheidswedstrijd. 84 deelnemers 150km en daarvoor nog geen 3.30’ nodig. In de 7e ronde ging Ronny Christiaens aan de haal, kort daarna bijgehaald door Willy Vanneste, Lucien Van Impe en de Nederlander Cees Bal. Zij bouwden een voorsprong op van 2’30”. Toen de groep reageerde slonk hun voorsprong zeer snel, enkel Vanneste wou zich niet gewonnen geven en werd pas bij het ingaan van de 20de ronde bijgehaald. Direct volgde er een nieuwe aanval van Eddy Cael en Willy Van Malderghem, wat het begin van de beslissende ontsnapping. Er werd een kopgroep van elf gevormd, hieruit in de laatste ronde Eddy Goossens weg en hield 6” over op Dirk Baert, Noël Vanclooster, Tony Gakens, Jos Schoeters, Willy Degeest Eddy Cael, Willy Van Malderghem, Jacques Cadiou (Fr), Ludo Vander Linden en op 11 Jaak De Boever. De groepsspurt op 43”voor plaats 12 werd gewonnen door Guido Reybrouck voor Willy Teirlinck die 2” werd aangesmeerd e.a.

    17-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vuelta a Aragon

    .
    Tomas Nistal

    Rit 2 in de Ronde van Aragon werd verreden tussen Ejea de los Caballeros en Alcaniz. Ritwinst was er voor Tomas Nistal die 6.10’15” reed over de 220km. Verder bestond de top5 uit: Agustin Tamames die leider blijft, Jesus Manzaneque, Fernando Vieira en Vicente Lopez-Carill.

    17-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    16-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .
    Fedor den Hertog

    In de Route de France was er eerst de beklimming van de Puy-de-Dôme over een afstand van 12,5km. Met een tijd van 38’03” won Henri Berthillot met 1” van Michel Charlier en had de derde Vincent 35” achterstand.

    Vervolgens reed men van Clermont-Ferrand naar Vichy. Na 101km afgelegd in 2.40’45” werd Elie Broccande winnaar voor Jean Thomazeau en Jean-Marcel Brouzes allen Fransen. En komt Michel Charlier (Fr) aan de leiding.

    In de Olympia’s Ronde van Nederland is men aan de voorlaatste dag en moeten de renners in de 7e rit tussen Nijverdal en Wieringen 177km afleggen. In deze rit moet men over de lastige Afsluitdijk en vertrok na 20km op de Lemelerberg een groep 16 man sterk. Hierbij natuurlijk de leider den Hertog ook onze landgenoot Roger Verschaeve was mooi mee. Tien kilometer van het einde ging de leider zelf in de aanval en kon enkel Aad van den Hoek mee en won de rit voor den Hertog. Op 31” werd Jan Aling derde voor Alfons van Katwijk en Dirk Groen. Op 40” was de Brit Ian Hallam de snelste voor plaats 6 voor Piet van der Kruys, Frits Schür, Cees Priem, Jan Raas, Harrie van Groezen, Wim de Waal, onze landgenoot Roger Verschaeve, Ton van der Spiegel en op 15 Henny Geysel. Fedor Den Hertog verstevigd nog zijn leidersplaats.

    16-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vredeskoers

    De zesde rit van de Vredeskoers Tatranska-Cracovie, die de renners vanuit Tsjechoslovakije naar Polen bracht en 151km lang was werd betwist met eerder winter- dan lenteweder. Op een gegeven ogenblik viel er zelfs wat lichte sneeuw. Onderweg moest men 3 cols beklimmen en liet Ludo Noels opnieuw zijn klimmerskwaliteiten zien. Na 34km, op de 1e col kwam hij als 2e door, ook na 75km kwam hij als 2e over de top, en op de laatste col na 134km kwam hij als 1e boven, waardoor hij met 59 punten 2e wordt in het bergklassement, en is René Dillen met 23punten vijfde. Met een voltallige groep werd er voor de zege gespurt en was het opnieuw de Rus Valeri Lichatchev die het haalde. Met een 7e plaats is Edmond Verbruggen de enige landgenoot in de top 10. De Pool Ryszard Szurkowski blijft leider, en staan Ludo Noels en René Dillen op plaats 5&6.

    16-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Rik Van Linden

    Met 89 werd er gestart in de 33e omloop van de Westkust dat werd ingericht door VC De Panne. Net als gisteren te Vilvoorde was de Italiaan Franco Bitossi van de partij dit als voorbereiding op de Giro die vrijdag te Verviers van start gaat. Een eerste aanval kwam er na 10km met Bruggeman en Van Malderghem. Op het ogenblik dat beiden werden gegrepen leed Frans Maes rembreuk, reed in de versnelling van Alfons Scheys en moesten beiden de wedstrijd verlaten. Ook Guido Reybrouck en Dirk Baert lieten het afweten. De ene ontsnapping volgde nu op de andere en geraakten tien renners voorop. Zij begonnen met 20” voorsprong aan de Kemmelberg waar Freddy Maertens als 1e doorkwam. Bij de 1e doortocht in De Panne was tot kopgroep tot 32 man aangedikt. Hieruit reden 7 renners weg, waaruit Catteeuw wegviel en vooral Roger De Vlaeminck er voor zorgde dat met hem nog 12 anderen kwamen aansluiten. Een zeer strijdlustige Pollentier reed uit de kopgroep weg en konden enkel Bitossi, Verbeeck, De Vlaeminck en Maertens de aansluiting bewerken. In de eindspurt vertrok Frans Verbeeck van ver op kop en won met 1 lengte voor Freddy Maertens, Roger De Vlaeminck, Michel Pollentier en Franco Bitossi (It). Op 22” werd Patrick Sercu 6e voor Walter Godefroot, Jos Abelshausen, Ronald Dewitte, Jos van Beers (Ned), Eric Leman, Willy Van Malderghem, Frans Van Looy, Willy Vanneste, Jacques Hochart (Fr), Louis Verreydt, Daniël Verplancke en Wilfried David. Op 6’30” werden op plaats 19 Gerry Catteeuw, Frans Verhaegen, André De Mol en Adolf Huysmans gelijk geplaatst. Een volgend groepje op 9’ werd ook gelijk geplaatst op plaats 23. In de slotronde deed Raf Hooyberghs een erge val en werd naar de kliniek overgebracht.

    De tweede wedstrijd vond plaats te Belsele-Puyvelde waar men 78 renners aan de start kreeg. Reeds in de 1e van de 10 af te leggen ronden trokken De Buysschere, Van Rymenant en Ritserveldt op premie jacht, en hielden het 3 ronden vol. In de 4e ronde was het opnieuw De Buysschere die er op uittrok en kreeg het gezelschap van Verschueren, Vander Linden, Omloop, Duyndam (Ned), Van Landeghem en De Temmerman. Omloop viel vooraan als eerste weg en ook Duyndam moest afhaken. Een viertal heeft tevergeefs nog geprobeerd om vooraan te komen. Zij werden een vijftal km voor het einde opnieuw bijgehaald en was in de laatste paar honderd meters de kopgroep er aan voor de moeite. Rik Van Linden en zijn ploegmaat Georges Pintens dreven door en werden 1&2. Op 50meter werd Christian De Buysschere derde voor Theo Verschueren, Ghislain Van Landeghem, Willy De Temmerman, Ludo Delcroix, André Dierickx, André Peersman en op 10 Richard Bukacki (Ned). Ludo Vander Linden mee vooraan werd slechts 24e.

    16-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vuelta a Aragon

    Monzon-Ejea de los Caballeros de eerste rit in de Vuelta a Aragon werd gewonnen door Agustin Tamames die de 200km aflegde in 4.48’49”. Verder bestond de top 5 uit, Javier Elorriaga, Francisco Esclapes, Tomas Nistal en Segubdo Goicoechea.

    16-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    15-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    Met Didam-Nijverdal is men aan de 6e rit in de Olympia’s Ronde van Nederland. Waar men nog een aanval verwachte van Aad van den Hoek of Wim de Waal was het de leider Fedor den Hertog zelf die mee was in een aanvankelijk onbetekende ontsnapping. Het was Nico Vermeulen die de wagen aan het rollen bracht en waarbij nog 13 anderen konden aansluiten, waaronder onze landgenoot Roger Verschaeve. In de slotfase reed de 21-jarige Italiaan Gianfranco Pala (gisteren tweede) nog weg en won met 6” voorsprong. Voor plaats 2 was de Nederlander Rhett van Trigt sneller dan zijn landgenoot Frits Schür, de Tsjech Miroslav Nevapil, onze landgenoot Roger Verschaeve, de Nederlanders Wim Albersen, Anton van der Spiegel, Wim van Steenis, Adrie Deusing, Robert Kroep, de Pool P. Zarzorowski en de Nederlanders Fedor den Hertog, Gerrie Knetemann en hij die de ontsnapping op gang bracht Nico Vermeulen. Op 3’37” was Jan de Boer de snelste van het peloton. Fedor den Hertog blijft uiteraard leider.

    In de Vredeskoers genieten de renners van een rustdag. In Frankrijk begon de Route de France met een rit van 140km te Vichy. De zege was voor de Fransman Michel Zucarelli die verleden jaar Frankrijk vertegenwoordigde op de Olympische Spelen, waar hij deelnam aan de achtervolging individueel en per ploeg. Plaats 2&3 waren voor zijn landgenoten Christian Seznec en Vincent Comby.

    15-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    Slechts 1 wedstrijd voor de liefhebbers, Aalbeke kreeg wel 91 renners aan de start. Na 105km afgelegd in 2.37’ was Jos Jacobs de snelste van een zestal. Op 2 volgde Christian Despierre, 3.Johny Vanderveken, 4.Toine Van Den Bunder (Ned), 5.Eric Jacques en op 6 Romain Vercauter. Op 20” was Albert Delrue de snelste van de groep voor Ronny De Meyere e.a.

    15-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Raf Hooyberghs solo

    78 Renners kamen te Lutlommel aan de start waaronder 26 Nederlanders, 3 Duitsers en 1 Brit. Reeds in de eerste ronde kwam er een aanval van de Nederlanders Ottenbros en Vander Leeuw in het gezelschap van de Belgen Claes en Gakens, zij hieldden het 4 ronden vol. Half koers ging Hooyberghs solo, slechts in de allerlaatste ronden kwam er een tegenaanval. De Nederlander Vander Vleuten ging op zoek naar de leider en kreeg Raf zijn ploegmaat Van Beers (Ned) in zijn wiel mee. Maar het Nederlander zijn bleek een grotere rol te spelen dan de ploeggeest en begonnen de twee zeer snel in te lopen op de leider. Het was hulpsportbestuurder van IJsboerke Janssens die ingreep en maande Van Beers op meer dan een “beleefde” wijze om niet meer aan kop te komen. Raf Hooyberghs hield stand en won met 30” voorsprong. De twee achtervolgers werden nog ingelopen. Voor plaats 2 was Patrick Sercu sneller dan Raymond Steegmans, Alfons De Bal, Jos Van Beers (Ned), Bernard Bourguignon, Victor Peeters, Jan Spetgens (Ned),Jos Vander Vleuten en is met Frank Ebo de top 10 volledig.

    In Viloorde moesten 90 renners de 155km overbruggen in 13 ronden. Zij hebben er wel een levendige wedstrijd van gemaakt. De eerste vluchters waren De Buysschere, Van Landeghem en De Cauwer, na 5 ronden kregen zij het gezelschap van Zelck en was even later alles opnieuw samen. Even later ging Adolf Huysmans en was het opnieuw De Buysschere die mee was, echter voor niet lang. Zijn plaats werd ingenomen door Thomas, Callens en Cael, maar was even later alles opnieuw samen. Even na half koers viel de beslissing eerst met het zestal Aerts, Fontaine, Delaere, Bitossi (It), Collaer en Baert. Daarna kwamen drie drietallen aansluiten. Eerst Stevens, Verstraeten en Catieau (Fr), dan Vander Linden, Kuiper (Ned) en Vande Vijver en tenslotte Demuynck, Teirlinck en Houbrechts. Op 20km van het einde plaatste Dirk Baert zijn aanval en zou met 45” winnen. Achter hem spatte de kopgroep uiteen en kwam Aimé Delaere als 2e over de streep, met in zijn zog, Paul Aerts, Johan Demuynck, Hennie Kuiper (Ned) en Robert Fontaine. Op 1’ was julien Stevens voor plaats 7 sneller dan , Paul Collaer, Ludo Vander Linden, Ronny Vande Vijver, Tony Houbrechts, Willy Terilinck, Franco Bitossi (It), José Catieau (Fr) en Eddy Verstraeten. Voor plaats 16 was Albert Van Vlierberghe op 1’20” sneller dan Daniël Vanryckeghem, Englebert Opdebeeck e.a.

    15-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vuelta a Aragon

    In Spanje begon met de Vuelta a Aragon reeds de vijfde rittenwedstrijd. Ook hier begon men met een ploegentijdrit als proloog. Te Monzon won La Casera na 6km met 6”op Coelima, 9” op Oporto, 15” op Kas en werd Monteverde vijfde op 21”.

    15-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    14-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olympia's ronde van Nederland

    .

    Arie Hassink die een tweetal dagen leider was is na zijn val gisteren op advies van de dokter niet meer gestart in de vijfde rit Brunssum-Bladel. Na 40km wedstrijd kwam in de buurt van Maasbracht een eerste ontsnapping op gang, dewelke het slechts 10km volhield. Door een val moest Roy Schuiten de strijd staken en met hem verdwenen nog enkele van het toneel. Een lekke band van Den Hertog aan km 126 was het sein van Aad van den Hoek om het tempo op te drijven, maar Fedor reed zo ontstellend hard dat zijn helpende ploegmakkers last hadden hem te volgen. Bij het binnenrijden van Bladel met nog 20km voor de boeg ging John Cornelissen en haalde het met 12” voorsprong op de Italiaan Gianfranco Pala en Henk Prinsen. Op 18” werd William Moore (Gb) vierde voor de Italiaan Guido Lussignoli e.a. Fedor den Hertog blijft leider.

    14-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vredeskoers

    Rit 5 in de Vredeskoers werd verreden tussen Banska Bystrzyca en Poprad over een afstand van 144km. Onze landgenoot Ludo Noels toonde zich als een uitstekend klimmer. Op de hoogste top van het Matragebergte met een hoogte van 1325 meter kwam hij als eerste boven gevolgd door de Pool Szurkowski. Op de tweede col kwam de Pool als eerste door gevolgd door onze landgenoten René Dillen en Ludo Noels. Tijdens de afdaling kwamen zes renners samen, die spoedig 3’ voorsprong namen op de groep. Op de derde en laatste col reden Szurkowski en Gorelov weg. Noels werd verrast, maar zette onmiddellijk de achtervolging in, en kwam als derde over de top. De Oost-Duitsers die niemand mee vooraan hadden zette de achtervolging in, maar de leiders mochten met 1’38” voorsprong voor de zege spurten. Het was de Rus Valeri Lichatchev die het haalde voor de Pool Ryszard Szurkowski die opnieuw leiding neemt, Georges Talbourdet (Fr), onze landgenoten Ludo Noels en René Dillen en de Rus Nikolij Gorelov. Onze andere landgenoten die in het peloton eindigden plaatsten zich op 12.Alex Robberecht, 21.Edmond Verbruggen en 37.Theo Dockx.

    14-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    Het podium van de liefhebberswedstrijd te Denderwindeke bestond na 105km uit: 1.Raymond Vanstraelen, 2.Franky De Gendt en 3. de Nederlander Ad Gevers.

    14-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    Tijdens een maandag bijeengekomen vergadering van het dagelijks bestuur van de internationale wielerfederatie van beroepsrenners, werd een gunstig gevolg gegeven aan de ontbinding van de extrasportieve wielrennersploeg “Haro”, gezien de renners van die ploeg opgenomen werden in het “Rokado”-team.

    Voor de Giro die start op 18/5 werd Rik Van Linden als kopman aangeduid. Verder bestaat de ploeg uit, de Belgen Albert Van Vlierberghe, Staf Van Roosbroeck, Jan Vandewiele en Gustaaf Hermans,de Nederlanders Gerben Karstens en Hennie Kuiper, Roger Gilson (Lux) en de Duitsers Karl-Heinz Kuster, Karl-Heinz Muddeman. Onze landgenoot Tony Houbrechts gaat niet mee om hem toe te laten zich volledig voor te bereiden op de Tour.

    14-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    13-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .
    Fedor den Hertog

    In de Olympia’s Ronde van Nederland is men aan vierde dag toe, met de rit Ulestraten-Brunssum over een afstand van 143km. De renners namen de start onder een stralende zon, maar een strakke wind maakte het evenwel toch lastig. Reeds van bij de start ging Bennie Ceulen in de aanval, uit het peloton kwamen na een massale valpartij den Hertog, van den Hoek, van Dongen en Willy Wilms tot bij de leider. Zij kregen nog het gezelschap van een groepje met o.a. van Hest, de Boer, Kamper en leider Hassink. Na 57km trok den Hertog er vandoor weer was Ceulen mee maar moest op de Vijlerberg (km 80) afhaken. Den Hertog dreef zijn voorsprong verder de hoogte in en won met 6’16” voorsprong. Plaats twee was voor Aad van den Hoek voor Mathieu Dohmen, Wim de Waal, Bennie Ceulen, Frits Sluper en Cees van Dongen. In het algemeen klassement is Fedor den Hertog nu leider met 3’17” op Aad van den Hoek.

    Gianbattista Baronchelli won te Viaccia in Italië een wedstrijd over 142km, plaats 2&3 waren voor zijn landgenoot Marzio Mezzani en de Nieuw-Zeelander Bruce William Biddle.

    In Luxemburg behaalde onze landgenoot Jacques Martin uit Vezin zijn tweede buitenlandse overwinning. In de Ronde van de XII Kantons versloeg hij na 125,3km in een spurt met drie, Nico Neyer (Lux) en Francis Deminne (Bel). Op 2’20” volgde Jürgen Siegel (Lux) en als vijfde op 2’30” kwam Lucien Didier (Lux) over de meet.

    In Zwitserland te Locarno was ereen rit in lijn van 137km en een tijdrit over 40km. De rit in lijn werd gewonnen door Fausto Stiz voor Hans Wütrich en Richard Trinkler. De tijdrit was voor Walter Baumgartner voor Albert Knobel en Gabriele Landoni (It)

    In de eindstand heeft Richard Trinkler 3” voorsprong op Walter Baumgartner, 33” op Albert Knobel, 56” op Gabriele Landoni (It) en 1’59” op Alain Haldimann.

    13-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vredeskoers

    .
    Stanislaw Szozda

    Waren er gisteren drie landgenoten mee in de goede ontsnapping vandaag in de zwaarste rit van de Vredeskoers met drie cols van 1e categorie was geen enkele landgenoot mee in de goede vlucht van zes. De renners vertrokken te Dubnica om na 174km Banska Bystrzyca te bereiken. Na 64km wedstrijd was de goede ontsnapping met 6 tot stand gekomen en zij mochten met 2’29” voorsprong voor de zege spurten. De Pool Stanislaw Szozda haalde het voor de Tjech Jaroslav Poslusny, de Pool Andrzej Kaczmarek, de Hongaar Tibor Debreceni, de Roemeen Vasile Selejan en de Brit Phillip Griffiths, die de nieuwe leider is. Een drietal volgde op 2’29” en daarvan was de Rus Valeri Likatchev sneller dan de Pool Lucjan Lis en onze landgenoot René Dillen, die de beste man van onze ploeg blijkt te worden. De grote groep volgde op 3’56” en daarvan was onze landgenoot Alex Robberecht de snelste voor plaats 11.

    13-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PK-Brabant voor Juniores

    Te Neerlinter namen 107 renners deel aan het Brabants kampioenschap. Nadat een ontsnapping van zeven uit de eerste koershelft teniet was gedaan, viel onmiddellijk de beslissing. Alhoewel er nog fel gejaagd werd bleven de acht voorop. In de eindspurt was het Jean Weemaels uit Anderlecht die het haalde voor Hendrik Debondt, Roger Schoepen, Jean-Pierre Meeus, Paul Lameir, Antoine De Cabooter, Chris Wouters en Willem De Bruyn. Twee achtervolgers mochten op 22” spurten voor plaats negen, het was Jean-Pierre Nijs die het haalde voor Stan Tourné. Plaats 11 was voor Paul Celis op 27”. Op 39” werd er gespurt voor plaats 12 en was Jos Boon sneller dan Eddy Schepers, Jos Herings, Danny Valleys e.a.

    13-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Theo Heremans
    Bassevelde, dit criterium werd verreden op de wijk landsdijk. Van de 46 gestarte deelnemers boden er zich 15 aan voor de eindspurt. Een late uitval van Martin De Clercq werd op het nippertje verijdeld en Wilfried Reybrouck trok het laken naar zich toe. Hij klopte de snelle Assenedenaren Ivan Van De Steen en Romain Vercautere.

    Boelhe mocht 63 rugnummers uitdelen en behaalde de Nederlander Louis Meyers zijn eerste seizoenszege in een spurt met zes. Omer Meeus werd tweede voor Benny Paulissen, Alain Kaye, Flor Hamers en Roger Milder.

    Bonheiden kreeg na 108km Karel Sels als winnaar voor Jean Maris, Ludo Peeters, Martin Bierebeek, Willy Govaerts, August Van Looy, Rudy Rijpens, Jos Remes, Emiel Gijsemans en Freddy Mees.

    Te Deinze-Astene was er een criterium over 70km, na 1.51’ wedstrijd won Eric Vande Wiele voor Gérard Declercq en Willy Jonckheere.

    Grimbergen mocht 79 rugnummers uitdelen. Na 106km afgelegd in 2.47’ was Adrien De Leeuw sneller dan Karel Rottiers, Luc De Croock, Benoni Michiels, Edward Bogaerts e.a. Plaats 20 was voor Roland Van Den Berghe uit Machelen.

    De 10de wedstrijd tellend voor de Schaal Theelen te Groot-Gelmen kreeg 54 renners aan de start. Zij moesten 7 ronden van 15km afleggen, waarvan het er drie kalm bleef. In de vierde ronde kwam de goede ontsnapping tot stand toen 3 renners wegreden. Eerst vier en dan twee renners gingen in de achtervolging, kwamen samen en zouden bij het begin van de vijfde ronde vooraan aansluiten. Van de 9 leiders moesten er 4 de rol lossen, bij het aanzetten van de spurt moest Hubert Janssen door een afspringende ketting de laatste 200 meters al lopend afleggen en strandde op de vijfde plaats. Winst was er voor Theo Heremans uit Mortsel voor Jean Jorissen, Valère Reekmans en Jacky Fryns. Op 15” won Benny Schepmans de spurt voor plaats zes. Raymond Van Straelen als 8e is de nieuwe leider met 12 punten op Gustaaf Verboven die afwezig was.

    Marcel Laurens hield te Honsem-Willebringen de bovenhand over twee Nederlanders, Johan Adriaans en Wil de Vlam.

    Hoogstraten moest het met 49 renners stellen die slechts 70km moesten afleggen. De top10 bestond uit: 1.Herman Van Gansen, 2.Leopold Verboven op ½ wiel, 3.Frans Van Beeck, 4.Gerry Verlinden, 5.Melchior Avond, Jos Jacobs, Willy Sprangers, André Delcroix, Frans Tilburgs en Willy Baeten.

    Te Koekelare was er winst voor Eric Jacques die zijn medevluchter Alain Desaever versloeg. Op 1’ werd Eddy Ronquetti derde.

    Kortrijk-Dutsel kreeg na 108km Jos Gijsemans als winnaar voor Willem Peeters en Flory Van Hooydonck.

    Moerzeke mocht de bloemen aan John Vanderveken geven die Marc Steels en de Nederlander Leon Strobbe mee op het podium kreeg.

    Nadrin waar men met 35 de start nam kreeg Gabriel Cardone als winnaar die sneller was dan zijn twee medevluchters, Joseph Civatone en Michel Fripiat.

    Gustaaf Verboven was de beste te Paal, na 104km won hij voor Jean-Marie Coenen en Guido Verheyden.

    Rumbeke liet de renners 106km koersen, Marc Meernhout die er 2.50’ over deed had 10” voorsprong. Plaats 2&3 waren voor Eric Serlet en Daniël Desloovere.

    Sint-Denijs kreeg Lieven Malfait als winnaar voor Luc Demets en Paul Vannieuwenhuyse.

    Waver-Horion-Hozémont kreeg 44 renners aan de start, de zege was voor Tony Agten voor Richard Lagasse, Marc Van Ouytsel, Bernard Draux, Jean-Luc Yansenne, Jacques Mean, Daniël Parmentier, Maurice Belet, Freddy Libouton en is met Christian Dubois de top10 volledig.

    Christian Despierre was de beste te Wiers waar Jean-Pierre Baert en Theo Van Cauwenberghe op de dichtste ereplaatsen eindigden.

    13-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Coppa Placci

    .
    Italo Zilioli

    De Italiaan Italo Zilioli heeft de 22ste Coppa Placci op zak gestoken, een wedstrijd over 220km. Zilioli die 5.43’ in het zadel zat won met 3’50” voor zijn landgenoten Fabrizio Fabbri, Enrico Maggioni, Tino Conti en Walter Riccomi. Een zestal volgde op 4’50” en daarvan was Roger De Vlaeminck de snelste. Roger is ook de enige buitenlander die bij de 28 aangekomen renners behoord van de 74 die zijn vertrokken.

    13-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kampenhout - Relst

    .
    Walter Godefroot

    De profkoers te Kampenhout-Relst of de Omloop van Midden-Brabant met 127 vertrekkers werd met lichte voorsprong gewonnen door Walter Godefroot, één van de weinige A-renners, die niet in één van de buitenlandse ronden aanzette. Na 165km afgelegd in 4.03’ wat toch een gemiddelde is van 40,740/uur had Walter 12” voorsprong. Voor plaats 2 werd er met 3 gespurt, Dirk Baert haalde het voor Alfons De Bal en Johan Demuynck. Plaats 5 op 15” was voor José Van Ackere. Vervolgens kwamen op 30” Herman Vrijders en Ghislain Van Landeghem over de streep. Van het volgende 7tal op1’ dat mocht spurten voor plaats acht was Raf Van Bruwaene de snelste voor Adolf Huysmans, Louis Verreydt, Julien Van Geebergen Daniël Verplancke, Robert De Guchtenaere en 14.Jean-Pierre Berckmans.

    13-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Einde Romandië

    .
    Eindwinst voor Wilfried David
    Met zijn eindwinst is Wilfried David de vierde Belg die deze rittenwedstrijd wint. De eerste editie in 1947 werd gewonnen door Désiré Keteleer. Dan was het wachten tot 1963 toen Willy Bocklant won en in 1968 was het Eddy Merckx. De laatste rit werd verreden van Charmey-Lancy over een afstand van 189,1km. De dagzege was voor Gérard Moneyron (Fr) voor zijn landgenoot Mariano Martinez, Lucien Van Impe, Marcello Bergamo (It), Ole Ritter (Den), Cyrille Guimard (Fr), Michel Pollentier, Claude Tollet (Fr), Gabriele Mugnaini (It) en was plaats 10 voor de Zwitser Albert Zweifel.

    In de eindstand heeft Wilfried David 2’52” voorsprong op Lucien Van Impe en volgt Michel Pollentier op 3’44”. Wilfried David won eveneens het bergklassement en de Combiné.

    13-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Einde Vijfdaagse Duinkerken

    .
    Eindwinnaar Freddy Maertens

    Laatste dag in de vijfdaagse van Duinkerken waar de renners ook een rit in lijn en een tijdrit moesten afwerken. In de rit in lijn moest men 5x over de Casselberg waar telkens 3”,2” en 1” bonificatie te verdienen viel. Onmiddellijk na de start was het Frans Verbeeck die ten aanval trok, die met het oog op de tijdrit zijn klassement wou verbeteren. Bij de 13 die met Frans mee waren zijn de bijzonderste, Maertens, Zoetemelk, Pijnen, Hézard en Ovion. Twee die ontbraken maar na 40km koers kwamen aansluiten waren Poulidor en Santy. Bij de eerste beklimming nam Verbeeck de 3” voor Santy en Zoetemelk. Na de tweede beklimming waar Aimar als 1e doorkwam zette deze door en had bij de derde doortocht van de Casselberg 25” voorsprong, en werd Verbeeck tweede en sprokkelde nog 2”. Lucien Aimar (Fr) die 4 van de 5 Casselbeklimmingen won bleef maar de toon aangeven maar kreeg op 12km van de meet het gezelschap van Gilbert Bellone (Fr) welke hij in de spurt versloeg. Op 2’11” was den “Engel” Opdebeeck derde voor André Mollet (Fr), Ludo Van Staeyen, Sylvain Vasseur (Fr), Jean-Pierre Genet en Ben Janbroers (Ned). Op 3’17” werd Willy Teirlinck die door pech achteruit was geslagen negende en 1” later werd Willy Van Malderghem tiende. De groep volgde op 3’38” en was de Brit Barry Hoban voor plaats 11 sneller dan Willy Planckaert en de rest van de groep.

    In de afsluitende tijdrit over 21,6km was Freddy Maertens de beste voor Joop Zoetemelk 5”, Raymond Poulidor 7”, Frans Verbeeck 10” en op 5.René Pijnen 38”.

    In de eindstand heeft Freddy Maertens 3” voorsprong op een ontgoochelde Frans Verbeeck. Verder in de top10: 3.Joop Zoetemelk (Ned) 13”, 4.Raymond Poulidor (Fr) 17”, 5.René Pijnen (Ned) 46”, 6.Alain Santy (Fr) 49”, 7.Regis Ovion (Fr) 1’, 8.Yves Hézard (Fr) 1’03”, 9.Daniel Rebbillard (Fr) 1’33” en op 10 Willy Abbeloos 3’46”. Plaats 14 was voor den “Engel” Opdebeeck op 5’53”.

    13-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Einde Vuelta

    .
    Eindwinnaar Eddy Merckx

    Net als 2 dagen geleden werd er een rit in lijn en een tijdrit verreden en telkens won Eddy. Nog straffer sinds 11/5 tot nu hebben Eddy Peelman en Eddy Merckx onder hun beiden de vijf ritten gewonnen. Vandaag werd er begonnen met Miranda de Ebro – Tolosa. Buiten Ferdinand Bracke die als 62e op 43” volgde werd er met een voltallige groep voor de zege gespurt en werd er vanaf plaats 16 de rest gelijk gezet. Op het podium stonden drie landgenoten, 1.Eddy Peelman, 2.Pieter Nassen en 3.Roger Swerts. Andere landgenoten die in de top15 eindigden: 6.Herman Vanspringel, 8.Frans Mintjens en op 14.Jan Van de Wiele.

    De afsluitende tijdrit Hernani-San Sebastian over 10,5km was nog enkel een formaliteit voor Eddy Merckx die met 24” voorsprong won op zijn ploegmaat Roger Swerts. Luis Ocana (Sp) als derde gaf 25” prijs. Verder volgden, 4.Bernard Thévenet (Fr) 41”, 5.Joaquim Agostinho (Por) z.t., 6.Ferdinand Bracke 43”, 7.Vic Van Schil 45”, 8.Agustin Tamames (Sp) 46”, 9.Domingo Perurena (Sp) 47” en op 10.Herman Vanspringel 50”. Als laatste op 4’08” eindigde Eddy Peelman.

    In de eindstand heeft Eddy Merckx een voorsprong van 3’46” op de Spanjaard Luis Ocana en werd Bernard Thévenet (Fr) op 4’16” derde. Nog drie landgenoten plaatsten zich in de top15. Op 9 Roger Swerts 13’27”, 11.Herman Vanspringel 15’06” en 13. Vic Van Schil op 15’31”. De rode lantaarn Ferdinand Peersman heeft 1.05’34” langer gereden dan Eddy. Van de 80 die zijn vertrokken hebben er 62 het einde gehaald. Buiten de eindzege won Eddy ook op punten en was de beste in de “Metas volantes”. De bergprijs moest hij laten aan de Spanjaard José-Luis Abilleira die vandaag nog als eerste doorkwam op de Echegarate. La Casera was de beste ploeg en werd Molteni derde.

    13-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    12-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .

    In de Olympia’s Ronde van Nederland werd er vandaag een ploegentijdrit en een rit in lijn betwist. De Ketting-Shimano ploeg won de ploegentijdrit met met Aad van den Hoek, Roy Schuiten, Frits Schur, Jan Aling, Albert Scheffer en Piet van Katwijk zij legden de 29km van Dongen over Tilburg Loon op Zand, ’s Gravenmoer, Oosterhout en Dongen af in een tijd van 37’02”. Plaats 2 op 1’06” was voor Frisol met Fedor den Hertog, Cees Priem, Co Giling, Louis Westrus en Albert Hulzebosch en achterblijver Harrie van der Groezen. Op 3 eindigde met 1’10” de ploeg Amstel, met Arie Hassink, Jan Bakker, Gerrit Mohlmann, Gerard Kamper, Ad dekkers en Gerie Knetemann. België 39’55” moest tevreden zijn met een 13e plaats op 20 deelnemende ploegen

    De rit in lijn werd verreden tussen Dongen en Ulestraten over een afstand van 168km. Reeds vrij vroeg was er een ontsnapping van 22 die vrij vlug tot 3’ uitliepen. Hiervan zouden er vier voor de zege spurten en was het Jan Aling die het haalde voor Wim de Waal, Anton van der Spiegel en Piet van Leeuwen. Op 37” was Jan Raas de snelste van de eerste achtervolgers. Arie Hassink die 14e werd blijft leider.

    In eigen land heeft de Luxemburger Lucien Didier de G.P. Nangeroni gewonnen. Er waren 55 deelnemers om de 125km te overbruggen. De winnaar had 3.00’26” nodig en had 5” voorsprong op zijn landgenoot Robert Treis en 7” op de derde Luxemburger Nico Neyer die de Nederlander John van der Meer achter zich liet. Drie landgenoten staan in de uitslag, op 13 Alain Clausse, op 19 Arthur Bonaventure en op 22 Jean De Coster.

    12-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vredeskoers

    .
    Ryszard Szurkowski

    In de Vredeskoers stond er voor het eerst een landgenoot mee op het podium, Ludo Noels werd tweede achter de Pool Ryszard Szurkowski. De rit van vandaag werden verreden tussen Brno en Dubnica over een afstand van 156km. Met vier werd er voor de zege gespurt, de Tsjech Petr Matousek werd derde en de Fransman Georges Talbourdet vierde. Op 7” werd de Hongaar Imre Gera vijfde en werd onze landgenoot René Dillen op 21” zesde voor de Italiaan Salvatore Ghisellini, de Tsjech Jiri Prchal, de Roemeen Vasile Teodor en sluit onze landgenoot Theo Dockx de top10 af. De uitslag van onze andere landgenoten, Edmond Verbruggen 22, Alex Robberecht 52, en Victor Devalckeneer 93. Onze landgenoten wonnen het dagklassement. Ritwinnaar Szurkowski is opnieuw leider, en eerste landgenoot is Ludo Noels op plaats 6.

    12-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    André Coppers

    De Omloop der Vlaamse Gewesten te Kampenhout-Relst kreeg 135 renners aan de start, zij moesten 175km afleggen. De zege was voor André Coppers die na 4.01’ solo over de streep kwam,15” later was Jean-Pierre Sterckx de snelste voor plaats twee. Verder bestond de top10 uit, 3.Guido Verheyden, 4.Roger De Beukelaer, 5.Raf Constant, 6.Willem Peeters, 7.Eric Vande Wiele, 8.Marcel Laurens, 9.Raymond Vanstraelen en op 10.Lieven Malfait.

    In Drongen bestond het podium uit 2 Nederlanders en een Brit. De zege was voor Godfried Pirard die 1’25” voorsprong had op zijn landgenoot Ad Tak en de Brit Terry Carrol.

    Jemappe sur Sambre kreeg na 110km wedstrijd Georges Bortels als winnaar die zijn 3 medevluchters versloeg. Op 2. Volgde Willy Sprangers, Jean-Claude Rogge werd 3e en op 4.François Lamoline. Op 2’ won Benny Paulissen de spurt voor plaats vijf van de eerste achtervolgers.

    Te Merchtem-Peisegem waren heel wat Nederlanders onder de 111 die de start namen. Slechts 6 renners konden geplaatst worden het waren allen Nederlanders. Petrus De Jong won voor Petrus Van Hasselt, Bas Hordijk, Jos Remes, Anthonis Damen en Jaak Debruyne. Op plaats 7 werden 50 renners gelijk geplaatst.

    Ottignies mocht 103 rugnummers uitdelen en moest er 107km worden gekoerst. Na 2.27’ wedstrijd was het Hugo Gevers die de zegebloemen mocht in ontvangst nemen. Met hem stonden Jacques Mean en Gaston Louwet mee op het podium.

    Luc Demets versloeg te Peruwelz na 108km in een spurt met twee Abel Holvoet. Op 25” werd Eddy Vantieghem derde. Op 30” werd er voor plaats 4 gespurt en was het Willy Van Elsuwe die het haalde voor Raf De Clerck, Albert De Cuyper e.a.

    Vlamertinge moest het met 41 inschrijvingen stellen en was het Ronny De Meyere uit Rumbeke die zijn metgezel Dirk Vandenberghe geen schijn van kans gaf. Op 45” mocht er voor plaats 3 gespurt worden, Norbert Lesage haalde het voor Noël Pottier, Erik Vanhoecke e.a.

    Wondelgem kreeg precies de helft van het deelnemersveld van de wedstrijd 2 dagen geleden. Maar wel dezelfde winnaar. De Nederlander Toine Van Den Bunder toonde zijn bloedvorm door met 2’ voorsprong te zegevieren. En zeggen dat hij soms startte op een fiets zonder versnellingen om zodoende met eenzelfde verzet toch de maat van zijn tegenstrevers te nemen. Thuisrenner Yvan De Vriendt werd 2e en Willy Jonckheere 3e. Voor plaats vier op 3’ won Wilfried Reybrouck de spurt voor Jacky Grorymans en Johan Van Waas.

    De Nederlander Johny Verbeke was te Zele de sterkste van de 84 deelnemers. Na hem volgden, Hans Hellemans (Ned), Benoni Michiels, Raf Nobels, Franciskus Van den Enden (Ned), Frans Van Vlierberghe, Leonard Strobbe, Jan Bakker (Ned), Aimé Van Avermaet en Antonius Janssen (Ned).

    12-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Rik Van Linden

    Te Ulestraten in Nederland werd in afwachting van Olympia’s Ronde van Nederland een criterium voor profs betwist de 45 deelnemers moesten een afstand 100km overbruggen. Halverwege de koers reden 11 renners uit de groep weg waaruit op ongeveer 22km van het einde Rik Van Linden wegreed. Rik behaalde zijn 11e seizoenszege met 1’13” voorsprong op Leo Duyndam (Ned) die eveneens uit de groep was weggereden. 4” later won Albert Van Vlierberghe de spurt voor plaats 3, op 4. Harm Ottenbros (Ned), 5.Ronald Dewitte, 6.Jos van Beers (Ned), 7.Wim Schepers (Ned), 8.Ben Koken (Ned), 9.Julien Stevens, 10.Staf Van Roosbroeck en 11.Tony Houbrechts. Voor plaats 12 op 2’ haalde Patrick Sercu het van Walter Godefroot en de Nederlander Jan Serpenti.

    12-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rittenwedstrijden

    .
    Den "Engel" Opdebeeck

    Op de voorlaatste dag van de Vijfdaagse van Duinkerken reden de renners van Valenciennes naar Duinkerken over een afstand van 205km. Eerste aanvallers zonder succes waren Van Malderghem en Mintkiewicz en later Hézard. Daarna ontstond er een kopgroep 20 man sterk, op 10km van het einde viel de beslissing met Abbeloos, Opdebeeck en de Fransman Vasseur. Het was den Engel Opdebeeck die met 18” voorsprong won voor zijn ploegmaat Willy Abbeloos die nog 5” wegreed van Sylvain Vasseur. Op 30” won Régis Delépine (Fr) de groepsspurt voor Frans Verbeeck die leider blijft. Verder volgden, Willy Planckaert, Freddy Maertens, Bernard Bourguignon, Régis Ovion (Fr) en is met Willy Teirlinck de top10 volledig.

    In de G.P.Wills in Groot-Brittannië was de laatste rit van Bournemouth naar Weston-super-Mare over een afstand van 177km. De zege ging naar de Brit Bill Bilsland die na 5.01’16” koers 3” voorsprong had op zijn landgenoot Nigel Dean en werd onze landgenoot Maurice Dury op 42” derde. . Als 7e eindigde nog een landgenoot Eddy Goossens die 9’28” achterstand had. Verdere uitslagen van onze landgenoten, Arthur Vande Vijver werd 8e op 22’02”, Gérard David als 10e volgde op 22’04” en Eric Wijckaert 14e z.t.

    In de eindstand heeft Gary Crewe een voorsprong van 20” op Phil Bayton, 1’31” op Nigel Dean allen Britten. Dan volgde op 2’07” onze landgenoot Maurice Dury, plaats 5 was voor de ritwinnaar van vandaag Bill Bilsland die op 3’06” volgde. Eindstand van de andere Belgen: op 6 Eddy Goossens 9’28”, 11.Arthur Vande Vijver 23’50”, 13.Eric Wijckaert 24’03”en op 16.Gérard David 38’20”.

    Op de voorlaatste dag in de Ronde van Romandië werden twee ritten afgewerkt, in de voormiddag een rit in lijn en na de middag een tijdrit.

    De rit in lijn Sainte-Croix-Fribourg over een afstand van 90,6km werd gewonnen door de Italiaan Marcello Bergamo die 6” voorsprong had op zijn landgenoot Felice Gimondi, verder volgden Lucien Van Impe op 9” met in zijn wiel Michel Pollentier. Op 10” werd de Fransman Mariano Martinez 5e. Verder bestond de top 10 uit de Zwitser Albert Zweifel 16”, Santiago Lazcano (Sp) 21”, Raymond Martin (Fr) 23”, Lino Farisato (It) en op 10. Josef Fuchs. Leider Wilfried David die in de beklimming naar de eindmeet toe gehinderd door een val van Cyrille Guimard werd 21e op 35” van de winnaar en moest 26” prijsgeven aan Lucien Van Impe die nu op 1’28” volgt.

    Na de middag werd de tijdrit verreden tussen Fribourg-Charmey over een afstand van 27km. Hier heeft Wilfried David de puntjes op de i gezet door de tijdrit te winnen in een tijd van 39’02” wat 10” beter is dan Mariano Martinez (Fr), Ole Ritter (Den) als derde had 27” aan zijn been. Verder bestond de top10 uit, 4.Gosta Pettersson (Zwed) 34”, 5.Gonzalo Aja (Sp) 35”, 6.Felice Gimondi (It) z.t., 7.Lucien Van Impe 1’01”, 8.Eddy Verstraeten 1’06”, 9.Giovanni Cavalcanti (It) 1’13” en op 10.Michel Pollentier 1’18”. Gimondi bracht als verontschuldiging in dat hij een bronchitis had, Ritter had last van een voetkwetsuur en Pettersson dat hij nog steeds last heeft van een val in de Tireno. Wilfried David heeft nu een bonus van 2’49” op Lucien Van Impe en volgt Michel Pollentier op 3’42”.

    12-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vuelta

    .
    Eddy Merckx

    De 2e koninginnerit in de Vuelta werd verreden tussen Torrelavega en Miranda over een afstand van 203km. Luis Ocana sloeg toe nadat Merckx en zijn ploegmaats de wedstrijd gedurende het grootste gedeelte hadden geneutraliseerd. De Spanjaard kwam als 1e door op de Puerto de Alisas maar op de volgende beklimming de Puerto de Los Tornos was het Eddy die eerst doorkwam. Op 40km van het einde kwam er een tweede aanval van de Spanjaard, kwam met 30” voorsprong over de Orduna voor Thévenet en Merckx die het lastig had. Na een achtervolging van een 20tal kilometers kwam het duo Thévenet-Merckx opnieuw bij Ocana aansluiten. In een spurt met 3 was Eddy de snelste voor Luis Ocana (Sp) die nog 1” kreeg aangesmeerd en werd Bernard Thévenet (Fr) derde. Verder bestond de top10 uit: 4.Herman Vanspringel op 2’35” gevolgd door 5.Vic Van Schil, 6.Joaquim Agostinho (Por), 3 Spanjaarden Andres Oliva, Fernando Ferreira en Antonio Martos, en op 10.Ward Janssens. Eddy Merckx blijft uiteraard leider.

    12-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    11-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers buitenland

    .
    Ian Hallam

    Rit 2 in de Vredeskoers werd verreden tussen Pardubice en Brno over een afstand van 135km. De zege was voor de Italiaan Fiorenzo Ballardin voor de Bulgaar Vesko Mikhailov die leider word, de Brit Phillip Griffiths, de Rus Valeri Lichatchev, en op vijf de Tsjech Antonin Bartonicek.

    Amsterdam-Dongen over een afstand van 163km was de tweede rit in de Olympia’s Ronde van Nederland. Voor de Tsjech Michal Klassa gisteren 4e werd het een noodlottige rit. Na een bandbreuk was hij opnieuw komen aansluiten bij de kopgroep van 14 maar kwam in ’s Gravenmoer bovenop een wagen terecht en werd met een open beenbreuk en zware verwondingen naar het ziekenhuis afgevoerd. Uiteindelijk reed men met zes naar de eindmeet en won Cees Priem voor Piet van Katwijk, Ian Hallam (Gb), Harry van Groezen, Arie Hassink die leider blijft, Aad van den Hoek en onze landgenoot Roger Verschaeve.

    11-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rittenwedstrijden

    .
    Willy Planckaert

    Met Saint Quentin-Valenciennes over een afstand van 177km is men in de Vijfdaagse van Duinkerken aan rit drie. Na enkele schermutselingen was het de Nederlander Vianen die op kop ging rijden en tijdens zijn 25km en tot 3’ mocht uitlopen op 4 achtervolgers en toen hij door hen werd bij gebeend was de groep aan km 114 al tot 1’20” genaderd. Na 140km koers kwam alles opnieuw samen. Op het einde hebben Van Malderghem en later de Nederlander Vianen het nogmaals geprobeerd maar was het Verhaegen die het gat dicht reed voor zijn kopman Willy Planckaert. Voor Freddy Maertens werd het nogmaals een tweede plaats voor René Pijnen (Ned), Frans Verbeeck en Jacky Mourioux (Fr). De zege van Willy kost hem wel een varken aangezien hij aan Verhaegen had beloofd dit na ritwinst te schenken.

    In de G.P.Wills in Groot-Brittannië is men aan de 4e rit Plymouth-Bournemouth die over een afstand van 254km werd verreden. Winst was er voor onze landgenoot Gérard David in een tijd van 6.45’08” voor de Britten Bill Bilsland en Brian Tadman. Gary Crewe begint morgen als leider aan de laatste rit.

    In de Ronde van Romandië hebben drie landgenoten met een ontsnapping van 120km de macht genomen in de 3e rit van Moutier naar Sainte Croix 175km lang. Reeds kort na de start ging Van Impe een eerste maal in de aanval en kreeg een 15tal renners mee, zij bleven slechts 17km voorop. Een tweede poging aan km 23 mislukte eveneens. Derde keer goede keer te Chaumont aan km 59 was poging drie de goede, enkel David en Pollentier volgden hem. Op de laatste beklimming was hun voorsprong opgelopen tot 4’22”. Lucien Van Impe won voor Wilfried David die leider werd en volgde Michel Pollentier op 9”. De groepsspurt voor plaats 4 op 2’39” werd gewonnen door Cyrille Guimard (Fr) voor José Granse (Sp), Felice Gimondi (It), André Dierickx, Willy Vanneste, Ole Ritter (Den) en werd de Fransman Alain Nogues tiende. Wilfried David heeft in de stand 1’54” voorsprong op Lucien Van Impe en volgt Michel Pollentier op 2’29”.

    11-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vuelta

    .
    Eddy Peelman

    In de Vuelta was er de rit in lijn Bilbao-Torrelavega en werd daarna een rit tegen het uurwerk afgewerkt. Tweemaal kwam Eddy als winnaar over de meet. In de voormiddag Peelman en na de middag Merckx. In de ochtendrit reden Manzaneque, Catieau, Gonzales Linares en Janssens voorop toen Peelman van Karstens de wenk kreeg het erop te wagen. In één ruk reed Peelman tot bij de leiders. Op 7km van het einde moest Peelman tijdens de klim van de La Montana lossen, maar kwam na het nemen van enorme risico’s bij het dalen op 1km van het einde opnieuw vooraan aansluiten. Bij een aanval van Janssens reageerde Eddy gepast en won onbedreigd. Na Eddy Peelman werd Jesus Manzaneque (Sp) tweede voor José Catieau (Fr), José Antonio Gonzales Linares (Sp) en Ward Janssens vijfde.

    In de tijdrit over 17,4km won Eddy Merckx met 32” voorsprong op zijn ploegmaat Roger Swerts en kreeg Luis Ocana 36” aangesmeerd. Op vier eindigde Bernard Thevenet (Fr) 38” en reed José Pesarrodona (Sp) reeds 53” trager dan Eddy. De Nederlander Gerben Karstens gaf op. Merckx is nu leider met 1’48” op Pesarrodona (Sp).

    11-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    10-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers binnen- & buitenland

    .
    Arie Hassink

    Liefst 116 deelnemers voor de eerste wedstrijd van de tweedaagse te Wondelgem. Het was de Nederlander Toine Van Den Bunder die met 10” voorsprong won. Na hem waren de mooiste ereplaatsen voor Dirk Ongenae, Godfried Pirard (Ned), Karel Sels en Rudy Rijpens.

    De Olympia’s Ronde van Nederland ging te Mijndrecht van start met een proloog van 12,2km. Gerrit Mohlmann als derde vertrokken heeft met zijn tijd van 17’25” een lange periode aan de leiding gestaan, en zou uiteindelijk op plaats 20 eindigen. Albert Scheffer 17’23” was de eerste die onder de tijd van Mohlmann kwam en werd 16e. Het duurde daarna een hele poos eer Aad van den Hoek (10e) 17’16” zou rijden, wat ook Piet van Katwijk (9e) en een tegenvallende Fedor den Hertog (11e) deed. Toen kwam Gerard Kamper die dank zij een sterke wind 17’01” liet afklokken. De verrassing kwam er van Arie Hassink die won met een tijd van 16’28”. Tweede werd Roy Schuiten met 16’53”voor Gerard Kamper 17’01, de Tsjech Michal Klasa eveneens 17’01” en werd Gerrie Knetemann vijfde met 17’09”. Eerste Belg werd Pol Lannoo op plaats 14 met een tijd van 17’20”.

    De eerste rit in de Vredeskoers werd verreden tussen Nehvizdy een voorstad van Praag en Pardubice en moest er slechts 90km gekoerst worden. Er werd aan een hoog tempo gekoerst zodat het beperkt bleef bij enkele korte ontsnappingen, die nooit ver droegen. De aankomstlijn werd bereikt met een gemiddelde van 47,6 km per uur. Het was de Rus Judin die als eerste de assebaan opkwam, maar spijtig genoeg ten val kwam. De zege ging naar zijn landgenoot Valeri Lichatchev voor de Tsjechen Antonin Bartonicek en Jiri Prchal. Op vier eindigde de Pool Lucjan Lis en werd onze landgenoot René Dillen vijfde. De Pool Szurkowski blijft leider.

    10-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rittenwedstrijden

    .
    Frans Verbeeck

    In de tweede rit van de Vijfdaagse van Duinkerken Saint Omer-Saint Quentin zat het echt niet mee voor leider Demeyer. Toen al van bij de eerste kilometers er een hoog tempo werd op nagehouden was Marc de eerste pechvogel. Een ploegmaat bracht hem terug maar erger was het voor Marc toen hij op enkele kilometers van de bevoorrading voor de tweede maal bandbreuk leed. Zijn sportbestuurder was reeds naar het bevoorradingspunt gereden, waardoor hij veel tijd verspeelde en daardoor ook de ontsnapping miste van 14 renners die bij de vluchter Cadiou aansluiting kregen, die aan km 45 was ontsnapt. Met 12 werd er voor de zege gespurt want Abbeloos, Tabak en Danguillaume hadden de rol moeten lossen. In een spurt bergop was het Frans Verbeeck die met een halve lengte won van Freddy Maertens, Alain Santy (Fra), Joop Zoetemelk (Ned), de Fransen Robert Mintkiewicz, Règis Ovion, Raymond Poulidor, Yves Hezard, René Pijnen (Ned) en verder nog 3 Fransen, Daniël Rebillard, Jacques Cadiou en Sylvain Vasseur.Willy Abbeloos werd 13e op 51”, Tino Tabak (Ned) 14e op 1’02” en Danguillaume (Fr) 15e op 1’14”. Het peloton mocht voor plaats 16 spurten op 5’52” en was Willy Teirlinck de snelste. Frans Verbeeck is de nieuwe leider.

    In Groot-Brittannië was men in de G.P. Wills aan de derde rit toe. Penzance-Plymouth over een afstand van 125,5km werd in een tijd van 3.06’37” gewonnen door Leslie West die 7” voorsprong had op Sid Barras en was plaats drie voor Collin Lewis. Er is ook een nieuwe leider Gary Crewe.

    Rit twee in de Ronde van Romandië werd verreden van Les Diablerets naar Moutier over een afstand 210km. De eerste uitval in de langste rit van deze Ronde vond plaats na 30km. Er waren 14 renners bij betrokken, die te Freibourg na 80km wedstrijd 2’ voorop reden. Even later reed Aerts alleen aan de leiding en werd vervoegd door Verstraeten, Giuliani, Hubschmid en Suter. Na 110 ontsnapte Donato Giuliani en was het enkel Verstraeten die meekon deze kreeg echter last met zijn achterwiel en kon alzo de Italiaan alleen naar de zege rijden. Op 54” werd Cyrille Guimard (Fr) tweede voor Wilfried David, Lucien Van Impe, de Deen Ole Ritter, Willy Vanneste, Albert Zweifel (Zwit), Gabriele Mugnaini (It), José Grande (Sp) en is met de Zwitser Joseph Fuchs de top10 volledig. De Italiaan Polidori blijft leider. Voor de bergprijs staat Wilfried David aan de leiding.

    10-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vuelta

    .
    Juan Zurano

    Rit 14 Irache-Bilbao bracht een derde Spaanse zege in een rit die voor het eerst in de regen werd verreden. Onderweg moest men 4 cols overwinnen waar telkens Abilleira als eerste doorkwam. Op enkele tientallen kilometers van de meet leek het erop dat ook op de vierde sintelbaan de groep zich voor een massaspurt zou gaan aanbieden. Maar in de afdaling van de laatste col heeft Juan Zurano zijn leven geriskeerd om zijn eerste zege van het seizoen te behalen. Tweede op 35” werd José Luis Uribezubia (Sp). Op 1’20” was Gerben Karstens (Ned) de snelste van de groep voor, Jacques Esclassan (Fr), Pieter Nassen, Roger Swerts en verder in de top10 de Spanjaarden Domingo Perurena, Félix Gonzales, Andres Oliva en Pedro Torres. Leider Eddy Merckx werd achttiende.

    10-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    09-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vredeskoers

    .
    Ryszard Szurkowski

    De Vredeskoers ging te Praag van start met een proloog van 19km. Het was groot favoriet de Pool Ryszard Szurkowski die won met een tijd van 25’22”. Verder bestond de top5 uit, 2.Rinat Szarafaulin (Urss) 8”, 3.Wolfgang Wesemann (Ddr) 15”, 4.Aleksander Judin (Urss) 36”, 5.Lothar Gruner (Ddr) 37”. In de top10 geen Belg of Nederlander te vinden.

    09-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers binnen- en buitenland

    .
    Carlo Lafranchi
    Te Forêt-Trooz kwam na 110km afgelegd in 2.54’ Joseph Borguet met 10” voorsprong op Willem Peeters over de streep. Plaats drie op 15” was voor André Coppers in zijn spoor volgden, Jean Maris, Raymond Vanstraelen, Jos Jacobs, Gaston Louwet, Etienne Van Braeckel, Florent Van Kerckhove, Emiel Gijsemans, Guy Minsart, Erwin Derlick (Duits), Jean-Luc Yansenne, Jean-Marie Coenen, Alain Kaye, Georges Bortels, Hub Geilenkirchen (Ned), Jean-Pierre Essers, Willy Verschueren en op plaats 20. Jean-Pierre Sterckx.

    In Zwitserland won Carlo Lafranchi Orwin-Magglingen een klimwedstrijd over 6km in een tijd van 15’07”6. Plaats 2&3 waren voor Markus Hemberger op 52” en Hans Wüthrich vplgde op 1’10”.

    09-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rittenwedstrijden

    .

    In de Vijfdaagse van Duinkerken is de eerste rit Duinkerken-Duinkerken gewonnen door onze landgenoot Marc Demeyer. De eerste 40km waren een maat voor niets, al waren er enkele demarrages ondermeer van Danguillaume en Opdebeeck maar die brachten het niet verder dan 20”. Dan ging aan km 61 de Nederlandse eerstejaars prof Theo Vander Leeuw en bereikte een maximum voorsprong van 4’20” dit bij de doortocht te Boulogne aan km 81. Maar dan ging het vlug bergaf met hem en werd opnieuw ingelopen. Toen kwam Demeyer tot bij Maertens en vroeg of hij mocht aanvallen en kreeg de zegen van Freddy.Toen even later Bouloux demarreerde was Marc onmiddellijk mee en ook Guy Santy, welke later zou moeten afhaken. Marc Demeyer haalde het in de spurt van Robert Bouloux (Fr). Voor plaats 3 op 10” was Frans Verbeeck sneller dan Freddy Maertens, Willy Teirlinck, Willy Planckaert, Daniël Ducreux (Fr), Ludo Van Staeyen, Ben Janbroers (Ned) en sluit Noël Van Clooster de top 10 af.

    Rit 2 Barnstaple-Penzance in de G.P. Wills (G.B.) werd gewonnen door Keith Lambert die 5.38’18” deed over de 186km en werd tevens leider. Sid Barras werd vandaag tweede op 1’11” en was plaats drie net als gisteren voor Colin Lewis. Onze landgenoot Maurce Dury eindigde vierde. De vier overige Belgen werden op de zevende plaats gelijk geklasseerd.

    In de Ronde van Romandië /Zwitserland werd de 1e rit verreden tussen Genève en Les Diablerets over een afstand van 199km. Er kwamen 71 renners aan de start aangezien de gisteren in de proloog gevallen Zwitser Fritz Wehrli niet meer aan de start verscheen. Reeds na 43km koers ging de Italiaan Polidori voorop rijden, aan km 60 kreeg hij het gezelschap van onze landgenoot Wilfried David. Na 111km was hun voorsprong opgelopen tot 6’10”. Bij de eerste doortocht te Les Diablerets (km127) hadden zij nog een bonus 4’04” op het peloton. Op de col du Pillon kwam David als eerste door, in de afdaling kreeg Wilfried af te rekenen met defect, maar kon opnieuw aansluiten. In de eindspurt won Giancarlo Polidori vrij vlot van Wilfried David. Plaats 3 op 1’22” was voor de Fransman Martin Martinez en volgde het eerste gedeelte van het peloton 9” later. Hiervan was Cyrille Guimard (Fr) de snelste voor Michel Pollentier, Wladimiro Panizza (It) leider Felice Gimondi (It) die zijn leiderstrui aan de ritwinnaar moest laten. Landgenoten in de kopgroep, 11: Willy Vanneste, 20: Michel Coulon en Lucien Van Impe op plaats 29.

    09-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vuelta

    .

    Nadat Eddy Merckx gisteren met de vuist op tafel had geslagen en zijn klacht door iedereen gesteund was geworden, werd besloten de rit van vandaag met ruim 15km in te korten. De start werd van Zaragoza naar Mallen verplaatst wat achteraf gezien de hevige wind een goede beslissing was. De renners reden wel door een haag van gewapende militairen door het Baskenland. De wedstrijd kwam pas op 30km van het einde op gang. Op de Echauri 1e cat. kwamen Torrès, Abillera en Merckx licht afgescheiden in deze volgorde over de top, maar werden in de eerste bochten van de afdaling weer bijgehaald. Op dat moment ging Domingo Perurena (Sp) in de aanval en zou het tot aan de streep volhouden. Plaats 2 op 20” was voor Eddy Merckx die met 1” voorbleef op Joaquim Agostinho (Por), Luis Ocana (Sp), Roger Swerts, Andres Oliva (Sp), Vic Van Schil, Javier Elorriaga (Sp), Pedro Torrès en sluit José Pesarrodona (Sp) de top10 af. Eddy Merckx blijft leider.

    09-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    08-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers

    .
    Eddy Ronquetti

    In Hooglede was er na 110km een eerste seizoenszege voor Franky De Gendt die 15” voorsprong had op Eddy Ronquetti en was Jean Maris de derde renner op het podium.

    08-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olsene

    .
    Roger De Vlaeminck

    De 20e Nijverheidsprijs te Olsene kreeg 107 renners aan de start. In een koers over elf ronden werd bij een daverend tempo een vroegtijdige schifting voltrokken. Niet minder dan 30 renners mochten reeds in de derde ronde alle hoop laten varen op een ereplaats. Bij aanvang van de vierde ronde viel de beslissing, 10 renners reden weg en zouden niet meer bijgehaald worden. Vooraan viel Alfons De Bal door een bandbreuk weg. Delaere kon op zeker ogenblik tot 400 meter voorsprong nemen en kwamen enkel De Vlaeminck en Van Vlierberghe nog aansluiten. Roger De Vlaeminck liet zijn metgezellen nog achter en won met 20” voor Albert Van Vlierberghe en Aimé Delaere. Op 45” werd Lucien Willekens vierde voor Louis Verreydt, Ghislain Van Landeghem, Bernard Delchambre, Wim Prinsen (Ned) en Jaak Deboever. De ongelukkige Alfons De Bal werd op 1’10” nog tiende. De groepsspurt voor plaats 11 op 2’05” werd verrassend gewonnen door Theo Verschueren voor Patrick Sercu e.a.

    08-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drie rittenwedstrijden

    De vijfdaagse van Duinkerken is vandaag van start gegaan met een proloog en moeten de renners van 9/5 t/m 13/5 zes ritten afwerken zodat men 6 dagen koerst. Winnaar van de proloog werd de Nederlander René Pijnen hij deed er 6’05”4 over. De Fransman Yves Hézard werd op 1” tweede. De Nederlander Joop Zoetemelk als derde volgde op 3”. Eerste landgenoot werd Freddy Maertens op plaats vijf op 4”. Morgen mag Pijnen met de leiderstrui van start gaan.

    In Groot-Brittannië begon de vijfdaagse rittenwedstrijd G.P. Wills. De eerste rit Bristol-Barnstaple over 158km werd gewonnen door Sid Barras in een tijd van 4.31’15”. Verder bestond het podium uit John Kerr en Colin Lewis.

    In Zwitserland begon de Ronde van Romandië, te Genève (Balexert) met een ploegenproloog over 4,4km. Het was Bianchi met Felice Gimondi die wonnen voor Scic en Kas.

    08-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vuelta

    .
    4de plaats voor Leider Merckx

    Vandaag werd de langste rit in de Vuelta verreden, Manresa – Zaragoza gaat over een afstand van 259km. Manresa werd een vermaard bedevaartoord omdat de stichter van de Jezuïeten, Ignatius van Loyola er heeft geleefd. Zaragoza is al even bekend om zijn beroemde kathedraal Laseo en de even oude moskee waar volgens de legende Maria aan Jacobus zou zijn verschenen. Tussen deze twee toeristische pleisterplaatsen wordt immers de klassieke marathonrit in de Vuelta verreden. De ganse dag hebben de renners tegen een echte stormwind moeten vechten. Met ruim twee uur achterstand werd de eindeloos wachtende mensenzee beloond voor haar geduld. In de eindspurt werd Eddy Merckx door zijn ploegmaats in een ideale positie gebracht, zodat hij als eerste de bocht kon nemen op 200 meter van de streep. Eddy nam echter minder risico’s en kwam Karstens goed gepiloteerd door Nassen hem langs links voorbij. De Rokado’s Gerben Karstens en Pieter Nassen namen plaats 1&2 voor hun rekening. Verder bestond de top10 uit Javier Elorriaga (Sp), Eddy Merckx, Jacques Esclassan (Fr), Andres Oliva (Sp), Roger Swerts, Félix Gonzales (Sp), Frans Mintjens en Segundo Coicoechea (Sp). De 259km warden afgelegd in 8.46’08” wat een gemiddelde is van 29,536km. Eddy Merckx blijft uiteraard leider.

    08-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    07-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .

    Voor de liefhebbers was er een wedstrijd te Alken en Bocholt twee gemeenten in Limburg wat heel wat Nederlanders aan de start bracht. Tweemaal verhuisden de bloemen naar Nederland.

    Alken kreeg 78 renners aan de start zij dienden 25 ronden af te leggen op een gesloten omloop. Omstreeks half koers trok Coppers ten aanval en kreeg het gezelschap van Louwet en Aling (Ned). Een ronde later gingen Vanstraelen, Claessens en Slüper op zoek naar de leiders. Vooraan kreeg men 6 leiders en kwam er nog een reactie van een viertal echter zonder succes. De spurt werd van ver ingezet door Louwet, Vanstraelen ging gepast over hem doch werd op de meet geklopt door Jan Aling (Ned). Op een ½ wiel sneuvelde Raymond Vanstraelen, verder volgden, André Coppers, Frits Slüper (Ned), Gaston Louwet en E. Claessens. Van de achtervolgers op 1’35” was voor plaats 7 Staf Verboven de snelste voor Wilfried Wesemael, Karel Sels e.a.

    Bocholt kreeg 63 renners aan de start waaronder maar liefst 44 Nederlanders. De wedstrijd werd dan ook gedomineerd door de Nederlanders. Van bij het begin reden 7 noorderburen weg, Loysch, Verbraeken en Rommens gingen om de beurt in de tegenaanval waardoor na 12 ronden alles opnieuw samenkwam. Rommens kwam ten val en brak zijn sleutelbeen. Er ontstond een nieuwe kopgroep 25 man sterk, waaruit uiteindelijk 6 renners wegreden waaronder 1 landgenoot. In de spurt was het Piet van Katwijk die het haalde voor onze enige landgenoot Marc Verbeeck, Wim de Vlam, Piet van der Kruys, Bas van Lamoen en Cees van Bragt. Op 20” was onze landgenoot Gustaaf Van Looy de snelste van het peloton.

    07-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vuelta

    .
    Eddy geklopt door Thevenet

    Met Ampuriabrava – Manresa zitten de renners in de Vuelta aan rit 11. Onderweg moest men drie cols van 1e categorie overwinnen. Aanvankelijk leek het dat Ocana de wedstrijd in een bepaalde richting wilde sturen. Zijn ploegmaten Palka en Rosiers gingen van bij de eerste kilometers aanvallen. Na 60km kwam het trio In’t Ven, Catieau en Esclassan aan de leiding. Aan km 100 kwam de Piedralarga waar onze landgenoot Willy In’t Ven als eerste doorkwam. Na een voorsprong van circa 4’ bij elkaar te hebben gereden werden ze in de afzink aan de voet van de Formic gegrepen. Het was een verrassende Thévenet die met 20” voorsprong op Merckx e.a.de top bereikte. Het groepje Merckx kwam vrij vlug tot bij de leider en op 30km van het einde kwam de derde beklimming, de Pullosa waar Eddy als eerste doorkwam, en door de bonificatiepunten opnieuw leider werd, en even later nog de beste was bij een knelpunt en verhoogde alzo nog zijn voorsprong. In de spurt voor de zege moest hij verrassend de duimen leggen tegen Bernard Thévenet (Fr). Verder volgden, Agustin Tamames (Sp), Luis Ocana (Sp), Joaquim Agostinho (Por), Pedro Torres (Sp), José Pesarrodona (Sp) en Luis Balague (Sp). Op 6’03” volgde als negende Antonio Martos (Sp). De pelotonsspurt op 6’30”voor plaats elf van een 40tal renners werd gewonnen door de Nederlander Gerben Karstens. Het volgende groepje had 15’19” achterstand. Onze landgenoot Ferdinand Peersman volgde als laatste op 30’48”. Eddy Merckx heeft nu 17” voorsprong op de vorige leider Pesarrodona.

    07-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    06-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    De Duitser Hermann Jungbluth heeft in eigen land de Rund um Köln gewonnen na 170km afgelegd in 4.22’ had hij 1’15” voorsprong op Fenner en werd Rudi Michalsky derde.

    In Italië won te Frascati Daniele Mazziero de Giro del Lazio een wedstrijd over 153km. Na 4.03’ versloeg hij in een spurt Salvatore Ghisellini en volgde de derde Giampaolo Flamini op 4”.

    In Zweden won Jörgen Johansson te Tidaholm en wedstrijd over 190km waarvoor hij 4.32’15” nodig had. Op 2” werden Leif Hansson, en Bernt Johansson 2&3.

    Het kampioenschap van Zürich werd gewonnen door Roland Salm hij had na 175km afgelegd in 4.29’13” en voorsprong van 10” op Beat Greub en Werner Fretz. Als vierde op 1’17” eindigde Martin Bitterli. Op 5 & 6 kwamen met 1’22” achterstand Bruno Schöni en René Ravasi over de streep.

    06-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Rosmeer, Nederlanders aan het feest
    Voor Leo Van Thielen werd het te Averbode zijn eerste zege van het seizoen waar hij 3” voorsprong had op August Van Hoof, Luc Van Ouytsel, Luc Vreys, Marcel Pauwels, Freddy Mees, Ortaire Goossens en August Vloemans. Voor plaats 9 op 15” was August Van Bouwel van de groep.

    Bossuit kreeg na 100km wedstrijd Luc Demets als winnaar met 55” voorsprong op Eric Jonckheere en was voor plaats 3 op 1’15” Eddy Ronquetti de snelste.

    Tweede overwinning dit weekeinde voor Freddy Libouton, nu was hij de beste van 57 deelnemers te Grand-Rechain. Na 110km afgelegd in 2.50’ bestond de top5 verder uit, 2.Jean-Luc Yansenne, 3. Alain Kaye, 4. Paul Petit en 5. De Italiaan Joseph Civatone.

    Herchies kreeg na 110km Paul Van Nieuwenhuyse als winnaar en volgde Jean-Claude Hannot op 1’ en was de derde man op het podium de Italiaan Luigi Delbergiolo.

    De vijfde sterrit vond plaats te Hombeek, winnaar na 139km werd Edmond Verbruggen die er 3.32’ over deed. Op 2” volgde, Karel Sels, Jan Raas (Ned), Luc D’Hont en had Paul Teughels als vijfde 8” achterstand.

    Te Korbeek-Lo behaalde Jozef Gijsemans zijn eerste zege van dit seizoen, plaats 2&3 waren voor Ernie Blommaert en André Dewolf.

    Mal gelegen aan de Jeker kreeg 32 renners aan de start die 17 rondjes mochten draaien. De beslissing viel reeds in de vierde ronde toen 7 renners wegreden, waarvan er vijf voor de zege zouden spurten. Benny Paulissen haalde het voor Albert Segers, Jackie Frijns, Hendrik Broosen en Lambert Zegers. Op 1’30” werden de twee vooraan geloste renners Hugo Gevers en Jean Joorissen 6&7.

    Nandrin kreeg 35 renners aan de start en mochten 145km afleggen. Bernard Bourguignon had daarvoor 4.5’ nodig.De nummers 2&3 Michel Willems en Jacques Main deden er 20” langer over. De groepsspurt voor plaats 4 op 1’35” werd gewonnen door Gilles Bodson voor Robert Michotte, Jean-Claude Buffet e.a.

    In Overijse bestond het podium na 120km uit 1.Hilaire Decocker, 2.Willem Peeters en 3.Jean Vander Stappen.

    Pollare kreeg na 96km Benoni Michiels als winnaar voor Arthur Vanden Neucker en Gerard De Clerck.

    In Ronse reed men een criterium en een tijdrit. De rit in lijn werd gewonnen door Yvan Ronsse hij had 1’05” voorsprong op Jean-Pierre Spileers en Luc Valepijn.

    Tegen het uurwerk was Raf Constant de snelste hij reed 3’40”8 over de 2km. Yvan Ronsse deed er 3’44”2 over en de derde Antoine De Meyer 3’44”9.

    Schaal Frans Theelen te Rosmeer kreeg slechts 35 renners aan de start, waarschijnlijk zit het PK van gisteren bij enkele renners in de benen. Het is wel een levendige wedstrijd geworden en hebben 22 renners het einde gehaald. Een kopgroep van 13 begon aan de laatste ronde en was het Jean-Marie Bonfond met Staf Verboven die nog een uitval waagden, echter zonder succes. Waar iedereen een spurt verwachtte was het eerst de Nederlander Smeets en even later zijn landgenoot Maessen die met lichte voorsprong over de meet kwamen. Michel Smeets hield Mathijs Maessen op 30 meter en was op 100meter Ludo Noels de snelste voor plaats drie. Verder volgden, Gustaaf Verboven, Raymond Vanstraelen, Jan Ubachs (Ned), Pierre Sonnet, Jos Schuer, Roger Loysch, Jean-Marie Bonfond, Tonny Daenen, Frans Van Vlierberghe en op 13 Jean Bemong.

    Ruisbroek kreeg na 112km de Italiaan Lorenzo Alaimo als winnaar voor Roland Hellebaut en Adrien De Leeuw.

    Te Schelle zat René Dillen in de tang van twee Nederlanders. Het werd nogmaals een zege voor Wim de Waal en werd Gerrie van Gerwen derde.

    Te Zonnegem was Etienne Van Braekel na 110km sneller dan Alain Desaever en Yvan Devriendt.

    Te Zoutleeuw bestond het podium uit, 1.Romain Bellis, 2.August Van Looy en 3.Jean-Marie Coenen.

    06-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    In Frankrijk waren er twee wedstrijden, Règis Ovion won te Pogny een criterium van 67,5km voor de Nederlander Joop Zoetemelk die op 43” volgde en Raymond Poulidor.

    Te Saint Just moest er 100km gekoerst worden en was na 2.51’ wedstrijd Cyrille Guimard sneller dan zijn vluchtgezel Michel Perin. Op 45” werd Raymond Riotte derde.

    In Italië won Davide Boifava na 102km wedstrijd te Gavardo met 16” voorsprong op Franco Bitossi en Michele Dancelli.

    06-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meulebeke

    .

    Vandaag is Meulebeke het mekka van de wielersport. De beroepsrenners zijn er aan de slag voor de wedstrijd Ganshoren-Meulebeke achter derny’s en is er ook Mandel-Leie-Schelde. En ook de liefhebbers beëindigen er hun 3 daagse met Roubaix-Meulebeke.

    Het eerste gedeelte van Ganshoren-Meulebeke 96km dat zonder gangmaking verliep, was meer een gevecht tegen de wind dan tegen elkaar van de 25 renners die waren gestart. Bij het aantikken achter de derny’s ging Dirk Baert in de aanval, maar counterde Freddy Maertens onmiddellijk. Dirk Baert probeerde het een tweede maal maar ook nu weer tevergeefs. Het was Freddy Maertens die met een kleine voorsprong te Meulebeke doorkwam waar men nog 10 ronden van 6km moest afleggen. Ludo Vander Linden was tot in het wiel van Freddy geraakt, wat de Nederlander Bal niet lukte. Een tempoversnelling van Freddy Maertens volstond om met 30” voorsprong te winnen van Ludo Vander Linden. Voor plaats drie op 3’15” was Willy Teirlinck sneller dan Dirk Baert, Frans Verhaegen, Daniël Rebillard (Fr) en Tino Tabak (Ned). Plaats 8 op 3’50” was voor Robert Bouloux (Fr) die Willy Van Malderghem achter zich liet. Voor plaats 10 op 6’15” was Robert Mintkiewicz (Fr) sneller dan Marc Demeyer, Tony Gakens e.a.

    In de tweede wedstrijd te Meulebeke werd er onmiddellijk de pees opgelegd. Met nog 130km voor de boeg kwam de beslissende ontsnapping op gang. Vier renners Abbeloos, Reyniers, Van Sweevelt en de Nederlander Kelleners reden tijdens de beklimming van de Tiegemberg weg. Toen er een tegenreactie kwam van Verbeeck, Willy Planckaert, Dury, Vanclooster, Vande Vijver en Vanden Bossche (die nog zou wegvallen) hadden de koplopers reeds 4’ voorsprong. Vooraan is na enkele pogingen het Willy Abbeloos met steun van zijn ploegmaat Van Sweevelt gelukt van solo naar de streep te rijden. Op 35” werd zijn ploegmaat Guido Van Sweevelt tweede voor Wim Kelleners (Ned) en Eddy Reyniers. Plaats 5 op 2’20” was voor Noël Vanclooster die 10” voorsprong had op zijn medemaats in de achtervolging. Willy Planckaert werd zesde voor Ronny Vande Vijver, Maurice Dury en Frans Verbeeck. Het peloton op 3’30” mocht voor plaats 10 spurten, Richard Bukacki (Ned) haalde het voor Jan van Katwijk (Ned), Daniël Pauwels, Jos Vander Vleuten (Ned), Jaak Zwaenepoel en maakt Raf Van Bruwaene de top15 volledig. Kenmerkend voor de zwaarte van de wedstrijd is dat amper 26 renners van de 67 die aan de start stonden de wedstrijd hebben uitgereden.

    Bij de liefhebbers werd Roubaix-Meulebeke na 105km gewonnen door Roger De Beukelaer voor Theo Dockx en Lieven Malfait. Op 27” werd Marcel Laurens vierde en Marc Meernhout als vijfde had 1’18” achterstand.

    De driedaagse werd gewonnen door Theo Dockx in 11.13’01” voor Lieven Malfait op 31”, Roger De Beukelaer op 34” Willy Govaerts op 2’02” en Bertil Cael als vijfde volgde op 3’02”.

    06-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vuelta

    .
    Eddy Merckx

    In rit 10 van de Vuelta Barcelona – Ampuriabrava moesten de renners over 3 cols van 3e categorie. Op de Canyelles kwam Torrès als eerste door, Abilleira nam de Tossa voor zijn rekening en op de Sierra Gabarra kwam Galdamez als eerste boven. Wat betreft de ritzege van Eddy Merckx, hij werd bijzonder goed geholpen door zijn ploegmaats, Swerts reed tot bij het ingaan van de laatste kilometers aan een ongenadig tempo. Nadien werd hij afgelost door Huysmans, die op zijn beurt, enkele honderden meters van de meet Eddy doorliet. Merckx ging zo sterk door dat een remonte van wie ook niet meer mogelijk was. Plaats 2 was voor Jacques Esclassan (Fr), verder volgden, Javier Elorriaga (Sp), Roger Swerts, Gerben Karstens (Bel), Pieter Nassen, Eric Leman, José Luis Viejo, Eddy Peelman en José Luis Abilleira Sp).Onze landgenoot Paul Collaer die klachten had aan de knie mocht van de Rondedokter niet verder rijden. De Spanjaard Pesarrodona heeft nog 6” voorsprong op Eddy Merckx.

    06-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kampioenschap van Zurich

    .

    Zurich kreeg slechts 68 renners aan de start, op het laatste ogenblik hebben Watney en Filotex forfait gegeven. Na 10km trok de Spanjaard Galdos ten aanval en had na 68km reeds 5’20” voorsprong, en werd na 126km opnieuw ingelopen. Aan km 140 ging Wilfried David even aan de leiding rijden, en was het daarna de beurt aan Lucien De Brauwere. Aan km 170 had hij 32” op een groepje achtervolgers met Delcroix, Dierickx, Houbrechts, De Geest, Kuiper (Ned) en Baud (Fr), die aan km 201 kwamen aansluiten. Uiteindelijk reed men met vier naar de streep waar André Dierickx won voor Hennie Kuiper, Lucien De Brauwere en Tony Houbrechts. Op 28” volgde Ludo delcroix als 5e. Willy De Geest als 6e had al 5’29” achterstand, verder bestond de top10 uit Georges Pintens, Roger Gilson (Lux), Hervé Vermeeren en Wim Schepers (Ned). Voor België is het de vijfde opeenvolgende zege. (Roger Swerts ’69, Walter Godefroot ’70, Herman Vanspringel ’71 en Willy Van Neste verleden jaar.

    06-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    05-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Roger Loysch

    Auvelais kreeg 34 renners aan de start en werd na 110km met 7 voor de zege gespurt. Het was André Coppers die het haalde voor Francis Deminne, Bennie Ceulen (Ned), Jean Weber, Guy Lemploy, Jean-Claude Rogge en François Lamolinne.

    Beloeil mocht 72 rugnummers uitreiken en moest er 110km gekoerst worden. De zege was voor Christian Dubois voor Eric Rosseel de Fransman Jean Bouche, Yvan Raveydts, Romain Vercouter, Wilfried Wesemael, Marcel Van der Slagmolen, Michel Delfosse en op 9 werden 31 renners gelijk geplaatst.

    Eric Van Lent behaalde in Blaasveld al zijn zesde seizoenszege. Stonden mee op het podium Edmond Verbruggen en Rudi Rijpens.

    Freddy Libouton was de beste te Hevillers waar 36 renners de start hadden genomen. Na 100km was hij sneller dan de Deen Kofod Tirben de Nederlander Matheu Buckx, Louis Van Rompaye, Aldo Cecci (It), Henri Buckx (Ned), Florent Van Kerckhoven, Guy Minsart e.a.

    Kortenberg kreeg na110km afgelegd in 3.02’ Leopold Verboven als winnaar voor Willem Peeters en Jean Vander Stappen.

    Onder de 57 die te Kozen-Wijer de start namen voor het provinciaal kampioenschap was tot eenieders verrassing ook Luc Pels aan de start die verleden week was gestopt en zelfs zijn materiaal te koop had gezet. Tot half wedstrijd ging hij goed mee om dan te verdwijnen. Ook André Verbraecken gisteren gehuwd heeft niet lang meegereden. De erste aanval kwam er van het duo Lindekens en Paulissen maar het niet lang volhielden. Na nog enkele pogingen waren het Bortels, Noels, Ward Pels,Schuer, Wellens en Loysch die de beslissende vlucht op gang brachten. Op 2 ronden van het einde viel de beslissing, Roger Loysch ging solo hield stand en won met 25” voorsprong op Ludo Noels, Ward Pels, georges Bortels Paul Wellens en Jos Schuer. Guido Verheyden als zevende en Antoon Agten als achtste volgden op 45”. Ludo Palmers werd op 50” negende en was voor plaats 10 op 1’ Benny Schepmans de snelste voor Raymond Vanstraelen, Leonard Engelen e.a. Voor provinciaal kampioen Roger Loysch was het de eerste overwinning van het nieuwe seizoen.

    Karel Sels heeft te Meerhout na 106km afgelegd in 2.25’ in een spurt met zeven de broers Jos en Emiel Gijsemans achter zich gelaten. Op 4 eindigde de Nederlander Piet van der Kruys (in 1970 was hij prof), verder Gustaaf Van Looy, en de Nederlanders Godfried Pirard en John Cornelissen.

    Voor het criterium van Oudenaarde kwamen 67 renners opdagen, zij moesten slechts 70km afleggen. Er werd met zes voor de zege gespurt en was Raf Constant sneller dan Jean-Pierre Baert, Frans Van Vlierberghe, de Brit Malcolm Foster, Abel Holvoet en Julien De Waele

    Te Pepinster moest er 100km gekoerst worden en zijn ze er met 49 aan begonnen. Met vier werd er voor de zege gespurt, Alain Kaye haalde het voor de Nederlanders Hub Geilenkirchen, Jan Nijhoff en onze landgenoot Joseph Borguet.

    Quaregnon-Roubaix over 126km en tweede rit in de 3daagse werd gewonnen door Alex Van Linden hij had 47” voorsprong op Theo Dockx, Roger De Beukelaer, Lieven Malfait en was plaats vijf voor Jos Jacobs.

    Winnaar Joahan Van Uffel had te Silly –St. marcoult slechts 25 tegenstrevers waarvan hij er 6 in de spurt versloeg. Op 2 Benoni Michiels, 3.Eric Vande Wiele, 4.Alain Deleeuw, 5.Luc D’Hondt, 6.Arthur Van den Neucker en 7.Michel Leclercq.

    Sint Amands kreeg 72 renners aan de start met daarbij een pak Nederlanders. De zege was voor Rudi Heyns voor Ribert Ferket de Nederlanders Theo Joore, Hennie Gijsel, onze landgenoten Willy Sprangers en André Delcroix. Plaats 7 was voor de Nederlander Jan Raas op 8. Rudy Brusselmans op 9 nog een Nederlander Jacobus Tolhoek, en op 10.Noël Pottier.

    05-05-2013 om 07:27 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    In Luxemburg was er de G.P. Bel Air een wedstrijd over 100km. Na 2.44’45” koers was de zege voor Lucien Didier hij had 1’09” voorsprong op Johny Michely, Norbert Fischer, Erny Kirchen en is met Robert Treis de top5 volledig.

    05-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Winst voor Roger

    Roger De Vlaminck heeft in Italië de Giro di Toscana gewonnen. Na 229km afgelegd in 6.04’ had hij 15” voorsprong op Roberto Poggiali,Frabrizio Fabbri, Enrico Maggioni, Giovanni Battaglin, Giuseppe Perletto en Mario Lanzafame. Op 1’ kwam Marcello Bergamo over de streep. Met 1’20” achterstand volgden, Valerio Lualdi, Sigfrido Fontanelli en Tino Conti. De groep volgde op 1’30” en was Franco Bitossi de snelste voor Michele Dancelli e.a. Met Roger waren ook Gosta Pettersson (Zwed) en de Columbiaan Martin Rodriguez de enige buitenlanders die bij de 53 aangekomen renners staan.

    05-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    In België kon men kiezen tussen Knokke-Heist en Momignies. Voor de Kustpijl te Knokke-Heist kwamen 53 renners opdagen om 190km te koersen verdeeld over 1 grote en 6 lokale ronden. Het was aan km 50 dat een kopgroep van 19 wegreed en na 75km het gezelschap kreeg van nog 14 anderen. Dat was het moment dat Vanden Neste en Wyckaert wegreden en het 17km volhielden. Na nog enkele pogingen met o.a. Patrick Sercu kwam er na 125km een hergroepering van een 30tal renners. Toen is Noël Vantyghem voor de eerste maal op de voorgrond getreden, maar werd na 1km opnieuw bijgebeend. Tweemaal heeft hij een vlucht teniet gedaan, maar toen in de 4e lokale ronde er 17 wegreden was hij er niet bij. Tien km heeft hij achtervolgd om aansluiting te krijgen. En wanneer op 7km van het einde Delaere wegreed was Noël de enige die mee was en liet in het zicht van de meet André achter. Noël Vantyghem won met 4” voor André Delaere. Achter hen was de kopgroep nog in brokken en stukken gevallen. Op 12” werd Jos Abelshausen derde voor Patrick Sercu, Daniël Verplancke en Guido Reybrouck. Voor plaats 7 op 25” was Maurice Dury sneller dan Leopold Vanden Neste,Johny Soenens, Leo Duyndam (Ned) en Jaak De Boever.

    Momignies kreeg 47 renners aan de start zij moesten 177km afleggen. Onmiddellijk gingen Sohet en Barras er vandoor en hadden na 15km reeds 1’30” voorsprong. Het is pas na 105km dat een groep van 12 tot bij de leiders kwam, maar 54km van het einde liep alles opnieuw samen. Even later viel wel de beslissing toen een groep van 15 wegreed. Hieruit reed op 13km van het einde de Fransman Santy weg en had vlug een mooie voorsprong. Verbeeck is nog in de achtervolging gegaan maar kwam Alain Santy met 1’30” voorsprong op Frans Verbeeck over de streep. Op 2’05” werd er voor plaats drie gespurt, Georges Vanconingsloo haalde het voor Léon Thomas, Raf Hooyberghs en drie Fransen Jacques Cadiou, Raymond Poulidor en Jean-Pierre Genet. Louis Verreydt werd op 2’45” negende voor Ludo Van Staeyen en Gustaaf Van Cauter. Den Engel Opdebeeck als twaalfde kwam op 3’ over de streep.

    05-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vuelta

    .
    Karstens-Esclassan- Nassen
    In de Vuelta werden twee rittenafgewerkt. In de voormiddag was er Calafell-Barcelona een ritje van 80km. Na de middag werd er te Montjuich een criterium over 37,9km verreden. De Spanjaard Juan-Manuel Santisteban toonde zich van bij de start te Calafell zeer bedreivig in het eerste gedeelte en kreeg uiteindelijk de vrijheid. Hij won de rit met 1’36” voorsprong op zijn landgenoot Pedro Torres, die Vic Van Schil met 1” vorraf ging. De groepsspurt voor plaats 4 op 1’43” werd gewonnen door Gerben Karstens (Ned) voor Pieter Nassen, Jaime Huelamo (Sp), Roger Swerts, Jacques Esclassan (Fr), Eddy Merckx en sluit Domingo Perurena (Sp) de top10 af.

    De eindspurt in het criterium te Montjuich heeft heel wat deining teweeg gebracht. Het was Gerben Karstens die het zegegebaar maakte, en alle honheur in ontvangst nam. Naderhand werd de uitslag herzien en werd de overwinning toegekend aan de Fransman Jacques Esclassan en werd Gerben naar plaats twee verwezen. Plaats drie was voor Pieter Nassen verder volgden, José Luis Abilleira (Sp), Vic Van Schil, Roger Swerts, José Luis Viejo (Sp), Joaquim Agostinho (Por), Javier Elorriaga (Sp) en Fernando Mendes (Por). Vanaf plaats 11 werd het peloton gelijk geplaatst. Vijf renners kwamen later binnen waaronderonze landgenoot Jan Van de Wiele. José Pesarrodona blijft leider.

    05-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    04-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland
    Meulebeke-Quaregnon eerste wedstrijd van een 3daagse werd vandaag verreden, morgen is er Quaregnon-Roubaix en overmorgen rijd men Roubaix-Meulebeke. Na 153km afgelegd in 2.58’53” had Theo Dockx 31” voorsprong op Lieven Malfait. Op drie volgde Roger De Beukelaer met 34” achterstand plaats 4&5 waren voor Franky Franssen en Roger Verschaeve

    04-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    Te Wondelgem kwamen 90 renners aan de start. Voor eerstejaars prof Ludo Delcroix werd het een eerste zege in deze categorie. Ludo die reeds naast de zege greep in ritten van Parijs-Nice en de Ronde van België won nu met 20” voorsprong. Verder bestond het podium uit Walter Godefroot en de Nederlander Harm Ottenbros. Verder bestond de top10uit, Richard Bukacki (Ned), Robert De Guchtenaere, Jos Van Beers (Ned), Tony Houbrechts, Staf Van Roosbroeck, Leo Duyndam (Ned) en Johan Demuynck.

    04-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vuelta

    .
    Eddy Merckx

    In de achtste rit van de Vuelta die 245km lang was reden de renners van Castellon naar Calafell. Onderweg moest men over twee cols. De Spanjaard José Luis Abilleira kwam op de Los Camineros 3e categorie als eerste door. Op de Sante Cristina eveneens 3e categorie was het Eddy Merckx die voor Abilleira en leider Pesarrodona doorkwam. In aanloop naar de meet was Swerts met Eddy in zijn wiel gaan aanvallen. De sterke tegenwind was er evenwel oorzaak van dat Roger iets te vroeg tempo verloor en Eddy even aarzelde om van ver door te gaan. Vijftig meter voor de streep werd Merckx geremonteerd door Eddy Peelman. Deze laatste werd echter na klacht van Albani (Merckx) en Plaud (Leman) werd Peelman gedeclasseerd. Eddy Merckx werd winnaar voor Eric Leman, Frans Mintjens, José Gomez Lucas (Sp), Gerben Karstens (Ned), Vic Van Schil, Roger Swerts, Andres Oliva (Sp), Domingo Perurena (Esp) en is met Roger Rosiers de top10 volledig. Eddy Peelman werd naar plaats 72 verwezen. In de stand heeft Pesarrodona nog 29” voorsprong op Eddy Merckx.

    04-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    03-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers

    .
    Eric Van Lent

    Seraing kreeg 82 renners aan de start waaronder een pak Nederlanders. Na 100km koers afgelegd in 2.41’ had men welgeteld drie Belgen in de top10. De zege was voor Henk Prinsen die 1’10” voorsprong had. Plaats 2-3 en 10 waren voor onze landgenoten Ludo Noels, Roger Loysch en André Verbraeken. 4 werd Alfons van Katwijk, 5.Bennie Ceulen, 6.Mathieu Maesen, 7.Henk Mutsaars, 8.C ees den Hartog, 9.Cor Boersma en 11.Gérard Oosterbosch.

    Zijn vijfde zege behaalde Eric Van Lent te Sirault waar hij 5uur nodig had om de 176km te overbruggen en met 35” voorsprong over de streep kwam. Verder bestond de top5 uit, Etienne Van Braeckel Luc De Croock, Pol Lannoo en Al.Lallez.

    03-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Dirk Baert

    Met 95 werd er gestart te Bredene en mocht al na 2km Alfons Leenen met een lekke band op zijn stappen terugkeren. Na 50km wedstrijd reed een kopgroep van 25 voorop en hadden na 80km bijna 2 minuten voorsprong op een groepje van twaalf, en dit was alles wat nog in wedstrijd was. Bij de aanvang de eerste van de vijf nog af te leggen ronden ging Wilfried David aan de haal, en moest Marcel Omloop wegens pech afhaken. Wilfried hield het vol tot 15km van het einde en had men opnieuw 24 leiders. Tenslotte geraakten toch 14 man voorop waarbij nog enkele achervolgers aansloten. Uiteindelijk heeft men met vier voor de zege gespurt en was het Dirk Baert die het haalde voor Alfons De Bal, Lucien Van Impe en Louis Verreydt. Voor plaats vijf was Raf Hooyberghs de snelste voor Jos Schoeters, Jan van Katwijk (Ned), Frans Van Looy, Daniël Verplancke, José Van Ackere, Julien Stevens, Ludo Van Staeyen, Michel Pollentier, Willy Van Neste en Leopold Vanden Neste.

    03-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vuelta

    .
    Derde maal Gerben Karstens

    De stunt van de dag in de 7e rit Playa de Farnals-Castellon kwam van onze landgenoot Paul Collaer. De Neerijsenaar wilde naar huis omdat zijn kamergenoot Jean-Pierre Berckmans de wedstrijd had verlaten. Tijdens de eerste klim ging hij naast de weg zitten. Emmers water zorgden voor een goede verfrissing en met minuten achterstand begon hij aan een remonte, die hem uiteindelijk een vijfde plaats opleverde. Onderweg werden 3cols aangedaan, op de Marionet 3e cat. kwam Castello als eerste door. Op de twee anderen de Eslida 2e cat. en La Basa 3e cat. was het telkens Eddy Merckx die als eerste over de top reed.

    Voor de derde maal lag de aankomststreep op een sintelbaan. En voor de derde maal was het de Nederlander Gerben Karstens die won. Verder in de top10 volgden, Roger Swerts, Jacques Esclassan (Fr), Domingo Perurena (Sp), Paul Collaer, Andres Oliva (Sp), Juan Zurano (Sp), Jaime Huelamo (Sp), Javier Elorriaga (Sp) en Segundo Goicoechea. De Spanjaard José Pesarrodona blijft leider.

    03-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    02-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Interclubs

    .
    Ludo Loos

    Te Oostakker vonden de nationale interclubkampioenschappen plaats. Bij de liefhebbers was de zege voor Lierse B.C. met Manuel Santos-Castillo, Willy Govaerts, Bierebeeck, Gery Verlinden, Baeten, Theo Dockx en Gery Verlinden. Zij reden 45’14”2 over de 35,6km. Plaats twee op 15” was voor de Dijlespurters uit Mechelen met Eric Van Lent, Ludo Bruylands, Ludo Loos en Paul Van Houdt. De Stoempers Leuven als derde volgden op 34” met, Jean-Claude Van Hoof, Willem Peeters, Jean Vanderstappen en Omer Meeus. Op vier eindigde WSC Merelbeke-Scheldestreek hun tijd was 46’07”08 hiervoor zorgden Wilfried Wesemael, Eric Van de Wiele, Etienne Van Braeckel en Karel Rottiers. Pedale St. Martin-Doornik met Albert Delrue, Jean-Luc Vandenbroucke, Christian Despierre en Christian Moreau werd vijfde in een tijd van 46’13”3. Er zijn 33 clubs gerangschikt.

    In de categorie gemengd was er winst voor Merelbeke-Scheldestreek, hiervoor zorgden André Dierickx, Emiel Lambrecht, Willy Van Malderghem, Willy De Temmerman, Jaak Zwaenepoel en Maurice Dury. Lierse werd tweede en de Dijlespurters derde.

    De formaties Deerlijk en Brugge die eerste en derde eindigden werden gedeklasseerd omdat ze in het zog van een vrachtwagen hadden gereden.

    02-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vuelta

    .
    Roger Swerts wint

    In de Vuelta moesten de renners twee ritten afwerken, eerst was er de rit in lijn Teruel-Puebla de Farnals 150km en daarna een ploegentijdrit van 5km. In de ochtendrit won Eddy de spurt bij het eerste knelpunt maar werd bij het tweede geklopt door Fussien. Dan heeft hij gewacht tot een kleine 30km van het einde om opnieuw toe te slaan. Tijdens de klim naar de top van de Alto de Oronet hield hij er een strak tempo op na kwam als eerste boven maar nam in de gevaarlijke afdaling geen risico’s zodat een voltallige groep naar Puebla reed. Het was Roger Swerts die op het einde wegreed en met 1” voorsprong won van Bernard Labourdette (Fr). Voor plaats drie op 2” was de nederlander Gerben Karstens de snelste voor Domingo Perurena (Sp), Eddy Merckx, Jacques Esclassan (Fr), Vic Van Schil, Javier Elorriaga (Sp), Frans Mintjens en sluit Manuel Blanco de top10 af. Drie landgenoten, Jaak De Boever buiten tijd, Jean-Pierre Berckmans en Robert Van Lancker opgegeven moeten de Vuelta verlaten.

    In de ploegentijdrit reed Molteni 26’32” over de 5km. Kas volgde op 48” en Bic op 56”. De Spanjaard José Pesarrodona blijft met 1’03” leider voor Eddy Merckx en staat Domingo Perurena als derde op 1’24”.

    02-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    01-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .
    Mathieu Dohmen
    In de Rund um den Hennigerturm voor liefhebbers ging de overwinning naar de Nederlander Mathieu Dohmen die 5.18’05” deed over de 189km.Verder bestond de top5 uit de Duitser Jürgen Kraft, de Zwitsers Roland Salm en Robert Thalmann en de Nederlander Cor Boersma.

    In Frankrijk werd onze landgenoot Yvan Ronsse eindwinnaar van een 3daagse rittenwedstrijd te Sedan. Ritwinnaars waren Patrick Perret (Fr), Ronsse en Philippe Denié (Fr).

    Milaan-Asti een wedstrijd over 134km werd gewonnen door Gianfranco Pala die er 3.08” over deed. Plaats 2&3 waren voor Gianbattista Baronchelli en Gabriele Mirri.

    01-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Zelem Verbeeck wint nipt

    Bredene kreeg 32 renners aan de start en was na 106km Eddy Ronquetti sneller dan zijn drie medevluchters.

    Duffel waar 106 renners aan de start stonden was het Tony Huizen die won voor zijn landgenoot Godfried Pieraerd en onze landgenoot Frans Van Steenwinckel.

    In Eeklo kwamen 61 renners opdagen. Zes daarvan speelden de hoofdrol. Jean-Pierre Spileers uit Ronse kon de sterke Nederlanders Wim De Waal en Toine Van Den Bunder na 110km. achter zich houden. Willy Van Den Ouweland werd 4e de Brit Grant Thomas 5e en op 6 de Nederlander Aad Van Den Hoecke. Op 1’ was Jean De baets de snelste voor plaats 7. De Meetjeslandse renners kwamen maar zwak voor de dag.

    Essen-Diksmuide bracht een tweede seizoenszege voor Alain Desaever na 110km had hij 15” voorsprong op Gilbert Vancompernolle en 25” op Ignas Hovaere.

    Mariakerke kreeg na 110km de Nederlander Leon Strobbe als winnaar voor Eric Vande Wiele en Jos Van de Poele.

    In Ninove behaalde Wilfried Wesemael al zijn derde overwinning, na 106km was hij sneller dan Albert Decuyper en werd Christian Despierre derde.

    Seraing-Aachen-Seraing kreeg 85 renners aan de start zij moesten 152km afleggen. Na 4.12’ was het Bernard Bourguignon die met 30” voorsprong won. Tweede werd Ludo Noels en volgde de 3e Hugo Serin op 44”. Op 4 eindigde Joseph Borguet 47” en vijfde Henri Smeets (Ned) 1’05” die de groepsspurt won.

    Luc Demets behaalde zijn eerste zege te Tielt waar hij 10” voorsprong had op Willy Baert en werd Eric Serlet derde.

    Te Zelem kwamen voor de Schaal Frans Theelen 106 renners aan de start. De wedstrijd werd aan een hoog tempo verreden wat er voor zorgde dat na de zesde ronde reeds een 40-tal renners naar de achtergrond waren verwezen. Met 9 leiders werd de laatste ronde aangevangen en gaf in de eindspurt Vanstraelen lang de indruk het te halen. Het was tenslotte Marc Verbeeck uit Vosselaar die het haalde voor Raymond Vanstraelen, Staf Van Bouwel, Flebus Winoc, Hubert Janssens, Willem Bellemaekers, Jozef Janssens en de Nederlanders Johan Peels en Cor Tuit. Van de eerste achtervolgers was op 40” Leo Van Thielen sneller dan Benny Schepmans e.a.

    01-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    In Italië was er de Giro di Romagna te Lugo over een afstand van 272km. De top10 bestond uit 9 Italianen en 1 Columbiaan. Winst was er voor Wladimiro Panizza die er 7.37’ over deed. Verder volgden, Michele Dancelli, de Columbiaan “Cochise” Martin Rodriguez, Ottavio Crepaldi, Felice Gimondi, Franco Bitossi, Ercole Gualazzini, Aldo Parecchini, Marcello Osler en Giuliano Dominoni.

    In Frankrijk waren er 3 wedstrijden. Te Auray had na 100km Gilbert Bellone 7” voorsprong op Michel Perin en werd Joop Zoetemelk (Ned) derde.

    Lucien Aimar was de beste te Garancières hij legde de 126km af in 3.27’. Op 14” werd Régis Ovion tweede en Barry Hoban (Gb) eindigde derde op 18”.

    Te Nantes (Baujoire) moest onze landgenoot Theo Verschueren het in een dernywedstrijd afleggen tegen Cyrille Guimard (Fr) en werd Jean-Claude Largeau (Fr) derde.

    01-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 Mei prijs

    .

    Michel Pollentier vorig week-end nog groot laureaat te Kemmel bij de liefhebbers, heeft een niet onopgemerkte debuut gedaan bij de beroepsrenners. Michel won wel niet maar maakte voor een groot gedeelte de wedstrijd in de 3 grote ronden van de 1mei prijs te Hoboken. In de 1e van de 3 ronden was Daelemans de eerste aanvaller, maar werd vlug afgelost door Pollentier en Schoeters, ze reden een slordige 40km voor de groep uit, maar werden dan gevat onder druk van Verhaegen. Een 2e maal probeerde Michel het en kreeg het gezelschap van een 7tal echter ook zonder succes. dan bleef het rustig tot de 3e van de 8 kleine ronden. Abelshausen en Verplancke trokken ten aanval en kwam ook Van Vlierden aansluiten, zij liepen tot 45" uit. Een viertal ging nog op zoek naar de leiders waar Van Vlierden met pech moest achterblijven. De tegenreactie kwam echter te laat en Jos Abelshausen won met 4" van Daniël Verplancke en kon ook pechvogel Michel Van Vlierden op 8" zijn derde plaats vrijwaren. Op 40" was Eddy Verstraeten de sneste voor plaats 4 voor Fernand Hermie, Ronny Vande Vijver en Paul Aerts. Op 1'10" volgde Frans Verhaegen werd Herman Vrijders 9e en op 10 Robert De Guchtenaere. Michel Pollentier werd 20e.

    01-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vuelta

    .
    Eddy Merckx

    In de Vuelta was er rit 5 van Cuenca naar Teruel over een afstand van 191km. Ook poogde Eddy Merckx weer revanche te nemen voor het feit dat hij voorlopig de wedstrijd niet naar zijn hand kan plooien zoals hij dat wil, en dat hij nog geen ritzege heeft kunnen afdwingen. Hij werd goed door zijn ploegmaats naar het stadion van Teruel gepiloteerd. Even voor de inrit slaagde Karstens er nog maar eens in een circusnummertje ten beste te geven. Hij reed met Eddy in het wiel de aarden baan op, won gemakkelijk van een tegenstander die niet meer ging aandringen. Plaats drie was voor Pieter Nassen voor de Fransen Jacques Esclassan en Jean-Jacques Fussien. Op plaats 9 was Roger Swerts de derde landgenoot in de top10. Onderweg was de Spanjaard Luis Balague als eerste doorgekomen op de Sierra de Cuenca 2e cat. De Spanjaard José Pesarrodona blijft leider. De Fransman Roger Pingeon gaf op.

    01-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rund um den Henniger Turm

    .
    Georges Pintens

    In de Rund um den Henniger Turm trok de Duitser Alfred Gaida na 5km er al vandoor in het gezelschap van zijn landgenoot Karl-Heinz Muddemann, na 82km wedstrijd hadden zij 3'35" voorsprong. Voor Muddemann ging het echter te snel en moest na 100km afhaken. Een tegenreactie kwam er van onze landgenoten Jacques Zwaenepoel en Julien Van Geerbergen te Wiesbaden na 120km en zouden na amper 10km achtervolgen vooraan aansluiten. Lang hebben onze twee landgenoten het vooraan niet volgehouden zodat de Duitser er opnieuw alleen voorstond en het tot 50km van de streep voorop bleef. Toen ging onze landgenoot Georges Pintens en kreeg het gezelschap van de Duitser Jürgen Tschan. Toen Frankfurt voor de eerste maal bereikt werd en nog drie rondjes van 5km dienden afgelegd moest Tschan afhaken. Georges Pintens won na 228km met 59" voor Jürgen Tschan. Voor plaats drie op 2'57" was onze landgenoot Freddy Maertens de snelste voor de nederlander Wim Schepers die op 2" volgde, vijfde werd Ronald Dewitte, 6e André Dierickx en op Roger Gilson (Lux). Op 3'30" won Walter Godefroot de spurt voor plaats 8, dan volgden 9.Willy De Geest, 10.Frans Verbeeck, 11.Roger De Vlaeminck, 12.Aimé Delaere, 13.Hennie Kuyper(Ned), 14.Harry Jansen(Ned) en maakt Albert Van Vlierberghe de top15 vol.

    01-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)


    Archief per maand
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007

    Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start

    TRUIEN 1973


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!