Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start
    Foto

      TRUIEN 1973

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    4O JAREN TERUG


    Image and video hosting by TinyPic
    31-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olympische Spelen

    .
    Niels Fredborg

    Vandaag werd op de wielerbaan begonnen met de kilometer. Het was de Deen Niels Fredborg die met een tijd van 1’06”44 het goud won, zilver was er voor de Australiër Daniel Clarck met 1’06”87 en het brons ging naar Oost-Duitsland, Jurgen Schütze reed 1’07”02. Voor onze landgenoot Robert Maveau was er met een tijd van 1’08”94 een veertiende plaats.

    Tweede proef van de dag was de achtervolging waaraan 28 renners deelnamen. Elke renner moest in de kwalificatie 4km alleen rijden, en gingen acht renners naar de 1/4 finale, waar dan de beste tijd tegen de slechtste uitkomt. Het was de Noor Knut Knudsen die met een tijd van 4’49”06 won verder volgden, 2.John-Christopher Bijlsma (Aus) 4’50”06, 3.Hans Lutz (D) 4’51”33, 4. Luciano Borgognoni (It) 4’52”37, 5. Xaver Kürmann (Zwits) 4’54”50, 6. Carlos-Miguel Alvarez (Arg) 4’55”46, 7. Roy Schuiten (Ned) 4’56”10 en op acht Luis-Hernan Diaz (Col) 4’56”32. Met een tijd van 5’04”67 werd Wilfried Wesemael 18de.

    In de 1/4 finale reeks a) won de Zwitser Xaver Kurmann 4’50”54 van de Italiaan Luciano Borgognoni 4’52”31.

    Reeks b was voor de Duitser Hans Lutz 4’56”17 tegen deArgentijn Carlos-Miguel Alvarez 5’57”09.

    Reeks c werd gewonnen door de Australiër John-Christopher Bijlsma 4’50”47 en reed de Nederlander Roy Schuiten 4’52”16

    Reeks d werd gewonnen door de Noor Knud Knudsen 4’47”43 zijn tegenstrever de Columbiaan  Luis-Hernan Diaz werd ingelopen.

    Pittig detail hierbij is dat de baan 285,714 lang is, als men dat met 14 ronden vermenigvuldigd komt men op 3km, 999meter en 996 centimeter, wat 4cm te weinig is.

    31-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers

    .
    Grant Thomas

    Te Baardegem kwamen 70 renners aan de start. Na 106km was Karel Rottiers de snelste, in zijn spoor volgden, Jean Swinnen, Maurice Van Elderen, de Nederlander Henk Prinsen, Adrien De Leeuw, Roger Van Den Eede, Jean Van Hoorebeeck, Marcel Hermans, Johan Van Uffel en awerd Geert De Cock tiende.

    Halverwege de wedstrijd in Kaprijke viel de beslissing. Na een premiespurt gewonnen door Martin De Clercq kreeg hij 5 medevluchters in zijn wiel. Ze namen bijna 4 minuten voorsprong, en dan was het afwachten op de finale. In de kopgroep bevonden zich 2 duo’s die mekaar bekampten en uiteindelijk was het Raf Coene die het laken naar zich trok. Een halve minuut later won Martin De Clercq de spurt voor plaats twee, die hijzelf van bijzonder ver inzette. Op plaats drie eindigde Marc Van De Putte en op vier de Westvlaming Willy Jonckheere, vijf werd Antoon Van den Bunder, de laatste vluchter was de Brit Grant Thomas. Op 3’45” won Kamiel Dhooge de spurt voor plaats zeven voor Dirk Van Speybrouck. Op 4’ werd Ivan Van De Steene negende.

    Jos Jacobs won te Moerbeke-Waas hij had 2” op Victor De Valckeneer en werd de Nederlander Bert Broere derde.

    In Roeselare was de zege voor Ronald Rosseel die er zijn zesde zege behaalde. Op 8” werd Willy Baert tweede en Fernand De Keyser als derde volgde op 15”.

    Gerrit De Clercq zijn derde zege werd behaald te Vinkt waar hij 10” voorsprong had op Jacky Declerck en werd Ludo Bruylandts derde.

    31-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Eddy Merckx tijdens zijn ereronde te Rummen

    Van de 68 deelnemers was Raymond Steegmans de eerste rustverstoorder en ging 2 ronden met een voorsprong van 30” voor de anderen rijden. Tijdens de hergroepering kwam Tony Gakens ten val, brak zijn achterwiel en kon opnieuw vertrekken met 150meter achterstand, en kwam een ronde later opnieuw aansluiten. In de vierde ronde liet Swerts zich zien in het gezelschap van Merckx en Hooyberghs. Eddy vond het te vroeg en liet zich uitzakken en kwam Barras zijn plaats innemen. Een Nederlands duo van Katwijk en Kelleneers reden de 50” naar de leiders dicht. De jacht op deze twee heeft het peloton in twee doen scheuren. Dan vond Eddy het tijd om naar de vijf vooraan te rijden en deed dit met Van Olmen en Verhaegen deze laatste reed na de aansluiting lek en viel vooraan weg. Eddy liet zijn medevluchters achter en won met 1’15” voor Roger Swerts, Georges Barras en werd Raf Hooyberghs als vierde, de eerste niet Molteni. Dan volgden Jan van Katwijk en Kelleneers de twee Nederlanders en werd Jos Van Olmen zevende of laatste van de loplopers. Op 3’ werd Roger Loysch achtste en Paul Aerts negende, 15” later won Alfons De Bal de groepsspurt voor Staf Van Roosbroeck, Frans Verbeeck, Jos Abelshausen e.a.

    Te Kortemark waar 51 renners de start namen, hebben zeven renners de wedstrijd beheerst. Zij hebben circa twee derde van de wedstrijd voorop gereden. Het is bij het begin van de zevende van de eenentwintig af te leggen ronden dat, Verplancke, Hemeryck en Christiaens wegreden. Hierbij kwamen even later de Nederlander Koeken, Vantyghem, Van Neste en Baert aansluiten. De eerste die nog probeerde was Patrick Sercu maar slaagde niet in zijn opzet. Daarna is een vijftal op zoek naar de leiders gegaan, evenwel ook zonder resultaat, zij bleven wel uit de greep van het peloton. De Nederlander Cees Koeken haalde het voor Noël Vantyghem, Dirk Baert, Willy Van Neste, Daniël Verplancke, Ronny Christiaens en John Hemeryck. Voor plaats acht op 4’25” was de Fransman Sylvain Vasseur sneller dan Romain Maes, Johny Soenens, André Hendryckx en Julien Stevens. Nog een vijftal volgde op 6’35” en daarvan was Raf Van Bruwaene de snelste.

    De derde wedstrijd van de dag vond plaats te Haaltert waar Willy Abbeloos de beste van 44 was. Op 45” werd Ward Janssens tweede. Voor plaats drie op 1’05” was de Nederlander Richard Bukacki de snelste voor Etienne Sonck, André Dierickx, de Nederlander Jan Serpenti, Willy De Geest, Georges Pintens, Herman Vanspringel en sluit Giovanni Jimenez de top10 af.

    31-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    30-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    .
    Rik Van Looy in de trui van zijn laatste werkgever

    Rik Van Looy zal op 6/9 zijn officiel debuut als sportdirekteur maken in de Ronde van het Noorden, dit werd althans vernomen van de heer Dupriez, wedstrijdleider, die van Rik onlangs het akkoord bekwam. Aan deze wedstrijd zullen 10 ploegen van acht renners deelnemen. Rik Van Looy zal volgend jaar een ploeg leiden in alle klassiekers en rittenwedstrijden,ploeg die hij momenteel nog aan het samenstellen is.

    30-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers


    .
    Bernard Draux
    Zijn zevende overwinning behaalde Bernard Draux te Châtelineau waar hij Guy Minsart en de Nederlander Theo vander Leeuw achter zich.

    In het Gentse Destelbergen daagden 43 renners op aan de start. Een kopgroep van 14 kwam tot stand en de rest was gezien. Toch werd het geen spurt van de 14, want 2 renners konden zich nog losmaken en de mooiste prijzen verdelen. De winst was voor Antoon De Meyer die nog 10” voorsprong nam op Fernand Peersman. De spurt voor de 3de plaats was een kolfje naar de hand van Wilfried Reybrouck die Jan Van Hoof, Ribert Ferket en Martin De Clercq voorafging.

    Een zevende overwinning behaalde José De Cauwer te Sint-Martens-Latem voor René Dillen en Jean Swinnen.

    30-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Johny Soenens

    Voor zijn eerste wedstrijd bij de profs werd Johny Soenens te Geraardsbergen vierde, 45” na de driekoplopers was hij de snelste van de groep waar hij toch enkele rappe mannen achter zich liet. Plaats vijf was voor Marian Polansky (Vaderlandsloze), verder volgden Daniël Vanryckeghem, Etienne Sonck, Etienne Antheunis, Luc Van Den daele en werd Raf Van Bruwaene tiende. De zege was voor Dirk Baert die 300meter voorsprong had op Roger Kindt en Willy Van Malderghem.

    In Overijse kwamen slechts 30 renners zich inschrijven om 12 rondjes van circa 12km af te leggen, waarin een gekasseid bergje diende worden overwonnen. Frans Verbeeck moest na bandbreuk de wedstrijd vroegtijdig verlaten, wat ook Walter Godefroot deed met een slecht geplaatste zweer. Het kwam zo ver dat de rijkswacht verscheidene renners vroegtijdig deed afstappen, omdat hun achterstand te groot werd. Zij werden wel in de uitslag opgenomen. Van de elf overgebleven renners is op 1km van het einde Roger De Vlaeminck zonder veel moeite ontsnapt. Op 10” werd Roger Rosiers tweede dan volgden Jean-Pierre Berckmans, Mat Pustjens (Ned), Georges Vanconingsloo, Arthur Vande Vijver, André Doyen, Wim Schepers (Ned), Ludo Vander Linden, Ward Janssens en Ferdinand Bracke. Twaalfde werd Jos Roosen voor Julien Knockaert,, Maurice Eyers, Grégoire Van Moer, Michel Coulon en Michel L’Hoest.

    De derde wedstrijd van de dag vond plaats in Putte bij Mechelen waar Julien Stevens in een spurt met twee Paul Aerts versloeg. Op 15” werd Alfons De Bal derde.

    30-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    29-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers

    .
    Eric Van Lent

    Slechts 16 renners aan de start te Erwetegem-Zottegem waar de zege voor Etienne D’Hollander was voor Jean-Piere Spileers en Ferdinand Van Der Fraenen, Freddy Nijs e.a.

    Heel wat meer deelnemers te Haaltert 52, waar Eric Van Lent zijn achtste zege behaalde. De Nederlander Bas Hordijk werd tweede voor Luc Van Ouytsel, Theo Dockx, Walter Naegels, de Nederlander Cees van der Meijden, Ludo Bruylandts, Jos van Ransbeeck, Willy Van Lachterop en werd August Van Laethem tiende.

    Na zijn zege gisteren te Nil St.Vincent was het vandaag net niet voor Jean-Pierre Sterckx te Huppaye waar hij het moest afleggen tegen Bernard Bourguignon, maar André Coppers voorbleef.

    Luc Leman had na 110km te Lendelede 35” voorsprong op Eddy Vantieghem die Alain Depuydt 15” achter hem hield.

    Jacky Declerck won te Merendree en stonden Eric Serlet en Wim Schroyens mee op het podium.

    Moerbeke-Waas kreeg een volledig Nederlands podium bestaande uit 1. Wim de Waal, 2. Peter Gödde en 3. Wil van Helvoirt.

    Te Roeselare kwam Raoul Lecluse solo over de meet, op 30” volgde Noël Pottier en nog eens 20” later Daniël Moenaert.

    29-08-2012 om 02:49 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.100 km ploegentujdrit

    De 100km ploegentijdrit vond plaats op de autostrade van Munchen naar Garmisch Partenkirchen, onze landgenoten Gustaaf Hermans, Gustaaf Van Cauter en Louis Verreydt drie van de vier die verleden jaar wereldkampioen werden kregen nu Ludo Delcroix als vierde man in de plaats van Ludo Vander Linden die prof is geworden. Net als verleden jaar in Mendriso namen zij een goede start en kwamen na 25km in vijfde stelling door. Rusland lag op kop gevolgd door de verrassende Noren, Polen en Nederland dat 36” voor de Belgen lag. Na 50km lag Polen op kop gevolgd door Rusland, Nederland en Noorwegen, België nog steeds als vijfde was wel tot 20” genaderd op zijn twee voorgangers. Net na de 50km zag het er plots niet goed uit voor de Nederlanders hun vierde man kreeg enkele spaken in zijn versnellingsapparaat en moest achterblijven. Met het gevolg dat na 75km onze landgenoten op gelijke hoogte van Nederland kwam en Noorwegen was voor gegaan. Maar in de laatste 25km heeft Fedor Den Hertog zijn visitekaartje afgegeven en liepen de drie Nederlanders nog 6” uit op onze landgenoten. De Russen wonnen goud (Boris Shukhov, Valery Yardy, Gennady Komnatov en Valery Likhatchev ) hun tijd was 2.11’17”8. Polen had zilver ( Lucjan Lis, Rdward Bercik, Stanislaw Szozda, Ryszard Surkowksi) reden 2.11’47”5. De Nederlanders kregen brons (Fedor Den Hertog, Hennie Kuiper, Cees Priem, Aad vanden Hoek) hun tijd was 2.12’27”1, en onze landgenoten werden vierde hun met 2.12’36”7. Maleisië werd laatste en reed liefst 35’34” langer dan de Russen.

    29-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Noël Vantyghem

    Meer dan 10.000 wielerliefhebbers zijn afgezakt naar Merksem om de 47ste Schaal Sels bij te wonen. De wedstrijd bleef nogal lang onbeslist en werden enkele kleinere ontsnappingen op het getouw gezet, met het oog op een klassementspremie van 10.000fr. De wedstrijd is pas op 50km van het eind op gang gekomen toen zestien renners wegreden met daarbij vijf liefhebbers. Het waren, André Dierickx, Jos Huysmans, Frans Verhaegen, Noël Vantyghem, Herman Vrijders, Eric Wyckaert, Giovanni Jimenez (Col),Eddy Reyniers, Robert De Guchtenaere, Barry Hoban (Gb) en Daan Holst (Ned), en de liefhebbers Eddy Moreels, Gery Catteeuw, Joseph Borguet, Jozef Meynzer en Luc D’Hont. Van deze zestien zijn er zes weggereden en waren er nog twee liefhebbers bij. Grote pechvogel was Gery Catteeuw die reed op minder dan 1km van het einde met enkele meters voorsprong naar een haast zekere zege, toen zijn ketting plots enkele bokkesprongen begon te maken over zijn kamwiel. Meteen was hij er aan voor de moeite. Aangezien deze wedstrijd een interklub wedstrijd is moest normaal Eddy Moreels de spurt aantrekken voor zijn kopman André Dierickx, maar Eddy geloofde in zijn eigen kansen zodat André er alleen voorstond. Het is uiteindelijk Noël Vantyghem die vauit het wiel van Frans Verhaegen naar de zege spurtte. André Dierickx werd nog tweede voor Frans Verhaegen en de eerste liefhebber Eddy Moreels. De ongelukkige Gery Catteeuw werd nog vijfde en Eddy Reyniers zesde. Op 1’30” won Herman Vrijders de spurt voor plaats zeven voor Robert De Guchtenaere, Barry Hoban (Gb), Daan Holst (Ned), Eric Wyckaert, Jos Huysmans, Luc D’Hont, Joseph Borguet e.a. Na acht jaar Liers B.C. gaat de beker dit jaar naar Merelbeke-Scheldestreek met Dierickx, Moreels en Jos Schoeters die 19de werd.

    29-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    28-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Henk Botterhuis

    Te Komen won na 108km Ghislain Cael met 40” voorsprong op zijn broer Bertil Cael en werd André Depuydt derde hij volgde op 50”.

    Te Erwetegem-Zottegem was er winst voor Marc Van De Putte voor Johan Van Uffel en Adrien De Leeuw.

    In Geraardsbergen was de zege voor Antoine De Meyer die er zijn vierde zege behaalde. In een spurt met twee versloeg hij de Brit Grant Thomas. Op 20” werd Jackie De Smet derde.

    Een volledig Nederlands podium was er te Jupille sur Meuse. Dit bestond door op 1. Henk Botterhuis, 2. Theo van der Leeuw en drie Henk Smits.

    Te Kortemark was de zege voor Etienne Mattheus hij had 30” voorsprong op Ronald Rosseel en 40” op Bruno Jaremko.

    In Overijse ging de zege naar Theo Dockx voor Jean-Pierre Nicolas en de plaatselijke renner Rik Van Horenbeke.

    Borgworm kreeg Gerard Peeters als winnaar voor Raymond Vanstraelen en Marc Van Ouytsel.

    28-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    In Frankrijk won Bernard Thevenet te Montceau-les-Mines, op 5” volgde Yves Hézard en werd Cyrille Guimard derde.

    In Nederland won Jan Krekels te Sittard waar hij na 100km waar hij de spurt van vijf won. Tweede werd Jules Bruessing dan volgden Mathieu Pustjens, Wim Kelleneers en Wim Schepers. Op 20” volgden zes renners waarvan Leo Duyndam de snelste was voor Ben Janbroers, René Pijnen, Gerard Vianen, Lucien Aimar (Fr) en Piet de Wit. Op 44” werd er voor plaats 12 gespurt en was Jan Serpenti de snelste voor Harm Ottenbros, Cees Stam, Harry Steevens en Joop Zoetemelk. Slechts twee belgen in de top30, op 25 Georges Vanconingsloo en op 28 Georges Pintens.

    28-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    Het kriterium van Brustem waaraan 32 renners deelnamen werd gewonnen door Eddy Merckx, hij had 10” voorsprong op Tony Houbrechts , Vic Van Schil en Walter Godefroot. Als vijfde had Alfons Leenen 15” achterstand. Rik Van Linden als zesde volgde op 30” en won Roger Swerts 20” later de spurt voor plaats zeven voor Pieter Nassen, Martin Vandenbossche en Roger Loysch. De groepsspurt op 55” voor plaats elf was voor Jos Deschoenmaecker.

    28-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    27-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .
    Michael Milde

    Onze landgenoot Antoine Bauwens won in West-Duitsland een kriterium over 70km te Hamburg hij ging twee Duitsers vooraf, Andreas Troche en Volker Kassun.

    In Oost-Duitsland was er te Bad Saarow de Rund um den Scharmütselzee over een afstand van 203km. De winnaar Michael Milde deed er 4.53’ over. Stonden mee op het podium Erwin Raidt en Wolfgang Lötzsch.

    In Zwitserland was er te Ruggell de Schellenberg-Rundfahrt over een afstand van 141,6km. Roland Salm won met 25” voorsprong op Iwan Schmid, Meinrad Vögele, Wolfgang Hellweg, P. Hunkeler en Jorg Frank.

    27-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .

    Aartselaar kreeg na 105km Jan Van Hove als winnaar voor J. De Laet en Clement Van Ransbeeck.

    Met 35” voorsprong won Jean-Claude Van Hoof te Bierbeek en werd Leo Coeck tweede en Jos Van Nijlen derde.

    Te Borgworm kwam de Nederlander Jo van Pol gisteren winnaar te Waanrode als eerste over de streep waar men met 76 de start had genomen. Voor plaats twee op 10” was Raymond Vanstraelen sneller dan Albert Segers, Bernard Bourguignon, Marc Lepers, R.Michotte, Luc Pels, Roger Loysch, Jos Henikenne en L.Taskin die tiende werd.

    Albert Delrue was de beste te Bousval voor S.Sales en Ernie Blommaert.

    Ghisleen De Clercq behaalde zijn vierd overwinning met 12” voorsprong te Brakel voor Alex Claeys en Daniel Pauwels.

    Lucien Nogara won te Dampremy voor Yvan Raveydts en De Cuyper.

    In Hamme zijn ze met 63 vertrokken om 108km te koersen. In de eindspurt was Daniel De Schrooder sneller dan Karel Rottiers, Bas Hordijk (Ned), José De Cauwer, Jean Blommaert, Ferdinand Peirsman e.a.

    Met liefst 3” voorsprong won de Nederlander Cees van Dongen te Herstal. Voor plaats twee was Willem Peeters sneller dan Joseph Borguet en Nico Crommen. Plaats vijf op 5’ was voor Joseph Civatone (It).

    Zijn vijfde overwinning behaalde Benny Paulissen te Kortenaken waar men met 49 was gestart, en hij zijn twee metgezellen Willy Verschueren en Hugo Gevers in deze volgorde achter zich liet. Paul Collaer als vierde volgde op 18” “n had Jean Swinnen als vijfde 22” achterstand.

    Eric Rosseel won te Kortrijk waar 57 renners waren gestart. Plaats twee was voor Freddy Adam voor Norbert Lesage, Hugo Vermeersch, Frans Lambert e.a.

    Menen kreeg 37 renners aan de start en was het Johny Soenens die na 110km Michel Pollentier op 15” reed. De derde Daniël Moenaert volgde op 20” met in zijn spoor Ghislain Cael, François Ligneel, Ronald Rosseel, Etienne Mattheus, Roger Verschaeve en Willy Jacobs. Plaats 10 op 2’15” was voor Paul Van Nieuwenhuyse e.a.

    De Luxemburger Nico Meyer kwam met 25” voorsprong te Messancy winnen voor Roland Wiscour en nog een Luxemburger Robert Treis.

    Een vierde overwinning behaalde Jean-Pierre Sterckx te Nil St. Vincent waar hij Jacques Martin en Ludo Bruylandts achter zich liet.

    Tienen kreeg slechts 26 renners aan de start en was na 108km de man uit Keerbergen Walter Naegels die Omer Meeus, Roland Van den Berghe, André Verbraecken, Jan Boonen, Guy Minsart en anderen achter zich liet.

    Voor eigen volk won Jos Jacobs te Vosselaar, hij had 20” voorsprong op Frans Tilburgs en 35” op Roger De Backer, Willy Van den Ouwelandt e.a. Hier waren 37 renners van start gegaan.

    27-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    Ook in het kriterium van Sint-Lenaerts is er felle strijd geleverd voor de premies. Het was vooral de ploeg Merckx die het grootste gedeelte er van nam. In de 35 af te leggen ronden kreeg men enkele ontsnappingen, zo bleef Merckx met Ward Janssens van ronde acht tot de vijftiende voorop. Dan was het de beurt aan Willy In’t Ven hij hield het vol van ronde 17 t/m ronde 26. Dan hebben Merckx en Sercu de zaak geregeld bij de premiespurten, tot in de dertigste ronde de beslissing viel. Godefroot, Merckx, De Vlaeminck en Rosiers geraakten weg, en begon Eddy van ver de spurt, Walter ging er over met de anderen in zijn wiel. Op 1 dus Walter Godefroot met een half wiel voor Roger Rosiers, Roger De Vlaeminck en Eddy Merckx. Op 15” werd Roger Swerts vijfde met in zijn spoor Vic Van Schil, Ward Janssens, Rik Van Linden, Tony Houbrechts, Ronald De Witte, Patrick Sercu, Jos Deschoenmaecker en Jos Spruyt. Op 30” volgde Joop Zoetemelk als 14de met nog vier renners in zijn zog. Jos Abelshausen als 19de op 1’20” was de snelste van de groep.

    27-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Cees Koeken
    Vandaag drie kriteriums in Frankrijk, het eerste werd verreden te Eckbolsheim gelegen in de Elzas. Er moesten maar 50km worden gekoerst en bracht na 1.20’ een overwinning op voor Charly Grosskost die 10” voorsprong had op Johny Schleck en Gilbert Bellone.

    Cyriel Guimard was dan weer de beste in Les Herbiers waar hij 40” voorsprong had. Werden 2&3 Roland Berland en Jean-Claude Largeau.

    En te Lescouet-Jugon was de overwinning voor Jean-Claude Daunat voor Ferdinand Julien en Jacques Simon.

    Cees Koeken, in de eindsprint goed gelanceerd door zijn ploegmakkers van Goudsmit-Hoff heeft de profronde van Ossendrecht over 120km gewonnen. Na de beginfase, waarin Jos van der Vleuten, Eef Dolman en Mat de Koning aktief waren, brak na 50km het peloton van 55 renners in twee delen. Vrijwel alle grote namen, met uitzondering van Jan Janssen en Rini wagtmans bevonden zich in het eerste gedeelte. Plaats twee was voor Jan van Katwijk gevolgd door René Pijnen, onze landgenoot Frans Verhaegen, Cees Zoontjens, Jos van Beers, Jan Serpenti, Cees Stam, Jos van der Vleuten. Jan Zoons als tiende volgde op 22” en was er voor onze landgenoten Willy Van Neste een Frans Brands plaats 11&19.

    Felice Gimondi won in eigen land te Voldenga voor zijn medevluchter Wladimir Panizza en volgde Aldo Moser als derde op 35”.

    27-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Portugal

    .

    De Ronde van Portugal werd afgesloten met twee ritten. In de voormiddag was er de rit in lijn Santarem-Sintra over een afstand van 111km. Drie Portugezen stonden op het podium. Op 1 Antonio Marçalo, op 2 Paulino Domingues en op 3 Custodio Alberto Gomes.

    De afsluitende tijdrit was een kolfje naar de hand van Joaquim Agostinho die 1’17” voorsprong had op zijn twee landgenoten Fernando Mendes Dos Reis Dias en Joaquim Andrade.

    In de eindstand heeft Joaquim Agostinho een voorsprong van 5’46” op zijn landgenoot José Martins en 6’24” op de Spanjaard José Luis Galdamez.

    Fernando Mendes Dos reis Dias won met 58 punten het puntenklassement voor Joaquim Agostinho met 51 en werd de Spanjaard Juan Santiago Zurano derde met 40 punten.

    De bergprijs ging naar de Spanjaard José Luis Abilleira met 29p. De beste ploeg was Sporting.

    Joaquim Agostinho is de eerste renner die de Portugese ronde drie jaar opeenvolgend wint.

    27-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BK-studenten

    Te Kemzeke waren de liefhebbers-studenten van de partij voor hun nationaal kampioenschap.Na 87km mocht Frank Veldeman de trui omgorden door in een spurt met twee Ferdi Van Den Haute te verslaan. Op 1’20” was het brons voor Guido Van Meel verder volgden Johan De Cleir, Yvan Van Moer, Hubert Paelinck, Roland Tyteca, Antoine De Roo, Marc Van Eetvelde en was plaats 10 voor Paul Vande Velde.

    27-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olympische Spelen

    .
    De Beuckelaer, Maveau, Van Linden en Wesemael op oefening te Munchen
    Op de Olympische Spelen te Munchen begint overmorgen het wielrennen, met de ploegentijdrit en zal België aantreden met Ludo Delcroix, Gustaaf Hermans, Gustaaf Van Cauter en Louis Verreydt. Op 7/9 is er de wegrit en zijn de aangeduide renners, Lucien De Brauwere, Gustaaf Hermans, Freddy Maertens en Frans Van Looy.

    Op de wielerbaan komen de renners op 31/8 aan de bak, hiervoor zijn aangeduid, Roger De Beuckelaer, Robert Maveau, Alex Van Linden, Wilfried Wesemael welke op bijgaande foto aan het trainen zijn. Verder zijn er ook nog Manu Snellinx, Leon Daelemans en Noël Soetaert.

    27-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    26-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers

    .
    Eric Van Lent

    Nog een zege er bij voor de Nederlander Theo van der Leeuw die de beste was vaan 38 te Clermont-Thuillies. J.M.Famaree werd tweede, Yvan Raveydts derde en Lucien Pratte vierde.

    Van de 37 vertrekkers in De Klinge stonden 3 Nederlanders op het podium. Cees Bal won voor Wim de Waal en Piet Maes. Eerste Belg was Eddy Van Puymbroeck hij werd vierde.

    Een zevende overwinning was er voor Roger Van Den Eede te Evergem waar hij Daniël Moenaert en Wilfried Reybrouck achter zich liet.

    Een 20tal renners van de gestarte 46 te Gijzegem kleurden de wedstrijd die een gezapig verloop kende. Maar in de finale ontplofte de wedstrijd. Liefst 3 renners (w.o. 2 Meetjeslanders) kwamen afgescheiden binnen. Romain Vercauter behaalde de zege voor Alex Claeys en Etienne D’Hollander. Karel Rottiers regelde de spurt van de overige vluchters voor Ernie Blommaert, Jean Van Hove, Etienne Van der Snickt, Oscar Van Landeghem, Herman Deneys, Ferdinand Peersman, Jean-Pierre Spileers. Werden op plaats 12 gelijk gezet, Benoni Temmerman, Martin De Clercq en Victor Van Landeghem. Voor Robert Coppens was er plaats vijftien.

    Met vier werd er gespurt te Grez-Doiceau waar men 58 renners had ingeschreven. Freddy Libouton uit het naburige Chaumont-Gistoux won er voor Bernard Bourguignon, Jean Swinnen en de 19 jarige Jean-Pierre Sterckx.

    Zijn 13de zegebloemen kreeg Paul Collaer te Groot-Bijgaarden, waar hij de beste was van de 45 vertrekkers. August van laethem werd tweede, Jean-Pierre Nicolas derde, René Willockx vierde en vijfde Willy Michiels.

    Te Kortemark kwam de vlugge Eddy Ronquetti 15” te kort om voor plaats 1 te spurten. Het was Michel Pollentier die van de 31 starters de beste was. Fernand De Keyzer werd derde, Carlos Cuyle vierde en werd Eric Serlet vijfde.

    Te Leopoldsburg was er het avondkriterium van 70km waarvoor 46 renners kwamen opdagen. Daar er elke ronde een premie te verdienen was werd de wedstrijd gekenmerkt door korte, allesgevende demarrages. Op zes ronden van het einde viel de beslissing, een vijftal reed weg en mocht ondanks een tegenaanval van een tweetal met 30” voorsprong voor de zege spurten. Het was de Brabanter Guido Verheyden die de Limburgers kwam aftroeven. Plaats twee was voor Jos Saenen voor Paul Wellens, Gustaaf Rommers en Albert Segers. Voor plaats zes was Ludo Noels sneller dan Roger Loysch. Op 45” won Roger Verwimp voor Jean Swinnen de groepsspurt.

    Met 37 zijn ze vertrokken te Moha waar na 101km Jacques Martin won na een spurt met vier Constant Rommermans werd tweede voor Dieudonné Depireux en de Nederlander Hub Geilenkirchen. Op 1’10” volgde op plaats vijf Guy Minsart en kwam 30” later als zesde Joseph Borguet over de streep.

    Te Ooigem waar 38 renners waren vertrokken won na 106km Roger Verschaeve met 5” voorsprong. Voor plaats twee was Paul Vannieuwenhuyze sneller dan Norbert Lesage, Jean-Pierre Baert, Luc Dhont, Emiel Vergote, Johny Soenens, Lieven Malfait e.a.

    Voor het kriterium van Oordegem kwamen 35 renners afgezakt. Het was Eddy Moreels die het haalde voor Yvan Ronsse, Franky Franssen, Eddy Vandenbroeck e.a.

    August Van Looy was te Ranst waar men met 56 was vertrokken de snelste. In zijn spoor volgden, Theo Hermans, Martin Bierebeeck, Hubert Vanderflaes e.a.

    Het kriterium van Roeselare werd gewonnen door Marc Meernhout voor Guido paridaen, Frans Ligneel, Marc renier, Georges Windels e.a. Er waren 28 vertrekkers.

    Rumst kreeg 48 renners aan de start. Voor eigen volk behaalde Eric Van Lent zijn zevende overwinning. René Dillen werd tweede, Willy Vanden Ouweland derde. Met Francois Aerts en de Nederlander Nico van Hest is de top5 volledig.

    Slechts 24 renners aan de start te Schellebelle en was het Ivan Van de Steene die het voor de tweede maal in deze gemeente haalde, ook op 3/6 won hij hier. Etienne Van der Helst werd tweede en Marc Van De Putte derde.

    Te Waanrode waar 53 renners waren gestart werd plaats 1&2 ingenomen door Nederlanders. Jo van Pol kwam nogmaals de Belgen aftroeven en werd zijn landgenoot Jan Claessen tweede. Op 15” werd Marc Van Ouytsel derde voor twee Nederlanders Willie Wilms en J. Langen.

    26-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    De inrichters van “Dwars door België” te Waregem hadden heel wat afwezigen door het feit dat de vedetten deze avond in het criterium van Poperinge van start gaan. Walter Godefroot was er wel maar mocht uiteindelijk ook niet starten. Door de uitgebreide tv-uitzending van de openingsplechtigheid van de Olympische Spelen is ook het grote publiek niet komen opdagen. Wat de wedstrijd zelf betreft kwam er vrij vroeg schot in de zaak. Reeds na 8 km ontsnapten Jimenez (Col), Aerts, Marcel Maes,Demeyer en Verstraeten, dit vijftal had op de Varenberg na 100km reeds 5’ voorsprong. Toen vond Opdebeeck het welletjes en ging met nog 3 anderen in de achtervolging. Een voorbeeld dat door 7 anderen werd nagedaan. Bij de eerste doortocht te Waregem hadden de leiders nog 1’22” voorsprong. Van de 11 die in de achtervolging waren gegaan bleven nu over, Van Neste, Vande Vijver, Romain Maes, Verplancke, Vande Wiele, Van Malderghem, Vantyghem en Van Landeghem. Vooral Van Neste heeft er voor gezorgd dat men met dertien voor de zege mocht spurten. Het was Marc Demeyer die van zeer ver de spurt begon en het haalde voor Noël Vantyghem, Eddy Verstraeten, Daniël Verplancke, Ronny Christiaens, Willy Van Neste, Romain maes, Ronny Vande Vijver, Paul Aerts, Marcel maes, Giovanni Jimenez, Jan Vande Wiele en Ghislain van Landeghem. Op 15” werd Herman Vrijders die nog uit de groep was weggereden 14de. De groepsspurt 5” later voor plaats 15 werd gewonnen door Raf van Bruwaene. Na de koers is het nog tot een woordenwisselling gekomen tussen de winnaar en zijn ploegmaat Van Neste wat betreft het koersgedrag van Willy.

    In Rijkevorsel had men een jaar gezwoegd om hun beschermde wedstrijd met 60.000 frank aan prijzen en 10.000frank aan premies te kunnen inrichten. De 49 renners hebben er echter een wedstrijd zonder spanning of inspanning van gemaakt. In de drie grote ronden is Ottenbros even voorop gaan rijden. In de 17 kleine ronden was het eerst Laeremans, dan Cambré en vervolgens Bilsland (Gb) en Schoeters en Herrijgers die even zijn weg geweest. Op 10km van het einde heeft Roger Rosiers dan de beslissende jump geplaatst en won met 15” voorsprong. Voor plaats twee heeft de foto-finish Staf van Roosbroeck als winnaar aangeduid voor Guido Van Sweevelt, Frans Staes, August Herrijgers, Ernie Wielandt, Alfons Scheys, Fons De Bal, Jos Van Beers (Ned),Frans Verhaegen e.a.

    Te Poperinge had men 22 renners uitgenodigd om 100km te koersen. Met vier werd er voor de zege gespurt, Roger De Vlaeminck liet Walter Godefroot 1 lengte achter zich. Rik Van Linden werd derde en Frans Verbeeck vierde. Op 1 ronde werd de groepsspurt gewonnen door Patrick Sercu voor Roger Swerts, Eddy Demedts, Alain Vasseur (Fr) dien broer Sylvain, Jos Huysmans e.a. Na zijn tweede bandbreuk heeft Eddy Merckx de wedstrijd verlaten.

    26-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Raymond Poulidor

    Voorlaatste dag in de Ronde van Portugal met de 14de rit Castelo Branco-Santarem over een afstand van 192km. De zege was voor de Portugees Cosme Fernando De Oliveira en stonden zijn landgenoten, Joaquim Agostinho die uiteraard leider blijft en nogmaals Fernando Mendes Dos Reis Dias mee op het podium.

    In Frankrijk te Pleurtuit was na 123km Raymond Poulidor sneller dan zijn medevluchter Désiré Letort. En kwam Cyrille Guimard 20” later over de meet.

    Fabrizio Fabbri won het kriterium van San Michele Agliana in Italië voor Marino Basso en Davide Boifava.

    26-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    25-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland- profs & liefhebbers

    .

    Veel volk voor het kriterium van Eversel-Heusden, waar de premiejacht gedurende 75km het hoofddoel was van de renners. Eddy Merckx won ondermeer een frigo en een badkamer. Zeven renners, Merckx, Verbeeck, De Vlaeminck, Swerts, Spruyt, In’t Ven en Godefroot die nog zou wegvallen reden na die 75km weg. De zes anderen namen 4km van het einde een ronde voorsprong. Het was Swerts die dadelijk de leiding nam van het nieuw gevormd peloton, en bij het ingaan van de laatste ronde voorsprong nam met de gedubbelde Gakens. Roger won voor eigen volk met 150meter voorsprong op Roger De Vlaeminck, Frans Verbeeck, Eddy Merckx, Willy In’t Ven en Jos Spruyt. Voor plaats zeven op 1’ was Tony Houbrechts de snelste voor Jos Deschoenmaecker. Op plaats negen op 1’10” werd Tony Gakens eerste van het peloton geplaatst voor Michel Van Vlierden, Rik Van Linden, Raymond Steegmans, Vic Peeters en werd de rest 15de gelijk geplaatst.

    Ook de 34 liefhebbers hebben 50km mogen rijden. Hier ging de zege naar Leonard Engelen voor Guido Verheyden, Gustaaf Verboven, André Verbraecken, Frans Lemmens en werd de groep 6de gelijk geplaatst.

    In Doornik werd het Provinciaal Interklub van Henegouwen betwist. De winnende klub Pedale Saint Martin legde de 33km af in een tijd van 46’22”. De ploeg bestond uit Albert Delrue, Christian Despierres, Mareaux, Italia , Adam en Schallon. Op 1’22” werd C.S. Baulet tweede en Gilly als derde volgde op 1’38”.

    25-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Portugal

    .

    In de Ronde van Portugal mochten de renners weer twee ritten afwerken. Rit 13a van Evendos naar Abrantes over een afstand van 72km werd gewonnen door de Portugees Firmino Bernardino voor zijn landgenoten Fernando Mendes Dos Reis Dias en Custodio Alberto Gomes. Rit 13b Abrantes- Penhas de Saude over een afstand van 198km leverde winst op voor de Portugees Herculano De Oliveira Ferreira. Leider Joaquim Agostinho werd tweede voor zijn landgenoot José Martins.

    25-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    24-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnen & buitenland

    .
    Henk Smits

    Zijn elfde overwinning op Belgische bodem behaalde de Nederlander Theo van der Leeuw te Elouges waar hij Ronald Rosseel en Michel Pollentier achter zich liet.

    Ook te Jauche een Nederlandse zege, van de 98 vertrekkers was Henk Smits de beste. Op de dichtse ereplaatsen eindigden, Guy Minsart, de Nederlander Louis Meijers, Bernard Bourguignon, Jos Vandermeulen e.a.

    In Merchtem kwam Jos Gijsemans winnen voor Luc Van Ouytsel en Wim Schroyens.

    Een derde Nederlandse zege was er te Waasmunster waar Wil van Helvoirt 15” voorsprong had op José De cauwer en werd Marc Van De Putte derde.

    Voor Roland Boulard liet te Wondelgem Eddy Moreels en Jacky Declerck achter zich.

    Kwamen de Nederlanders bij ons winnen in Frankrijk te Bettignies was de zege voor onze landgenoot Daniël Pauwels voor de Fransman René Bleuze en werd nog een landgenoot René Dillen derde.

    24-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland


    .
    De zes van de goede vlucht te Lommel

    De wedstrijd te Lommel is met een valse noot gestart, drie renners Vic Peeters, Louis Dierckx en Grégoire Van Moer waren reeds kort na de start ontsnapt. Toen zij 1’ voorsprong hadden heeft het peloton zich van weg vergist, zodat het trio ineens meerde minuten voorlag. De renners in het peloton wou dat de leiders werden opgehouden, zoniet zou de groep de strijd staken,de drie vooraan wilden daar niet van weten. Uiteindelijk hebben de drie zich laten bepraten maar zijn niet meer willen vertrekken met de boni dat zij hadden bijeengereden. Van koersen is er geen sprake meer geweest tot de zevende van de acht grote ronden. Omloop ging in de aanval en kreeg Verstraeten, Aerts en Van Beers mee. Nog drie renners konden even later aansluiten, Loysch, Barras en Van Vlierden, dit 7tal had bij aanvang van de achtste ronde reeds 1’20” voorsprong. Door stuurbreuk viel Van Vlierden bij het zevental weg. Met vier vooraan van de ploeg Verbeeck moest de zege in hun midden blijven. Uitverkorene was Marcel Omloop, op 5km van de streep liet hij de anderen in de steek en won met 40” voorsprong op zijn ploegmaat Roger Loysch. Voor plaats drie op 1’was Jos Van Beers (Ned) sneller dan Georges Barras, Eddy Verstraeten en Paul Aerts. De groepsspurt op 2’30” voor plaats 7 werd gewonnen door Alfons Leenen voor Ernest Bens, Jan Krekels (Ned), Roger Rosiers, e.a.

    Te Mere verschenen 62 renners aan de start, en was het Vander Slagmolen die onmiddellijk wegreed en tot 2’ uitliep. Een viertal, Jimenez, De Bisschop, Koeken (Ned) en Van Malderghem kwamen aansluiten en kregen de steun van negen anderen. De Geest heeft het nog alleen geprobeerd maar zonder sukses. Tenslotte is een vijftal voorop geraakt en was het André Dierickx die de spurt won met 5meter voor Ludo Vander Linden, Willy Van Malderghem, Willy Abbeloos, Giovanni Jimenez (Col) Cees Koeken (Ned), Willy De Geest, Ronny De Bisschop, Herman Vander Slagmolen, Eddy Reyniers, Herman Vanspringel, Roger Kindt, Lucien Van Impe en Pierre Buslot.

    24-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Marino Basso

    Een tweede ritzege in de Ronde van Portugal behaalde de Spanjaard Juan Santiago Zurano in de 12de rit Montemor-Evendos over een afstand van 147km. Met zijn tweede plaats behaalde de Portugees Fernando Mendes Dos Reis Dias een zesde top3 plaats. Een derde plaats was er voor leider Joaquim Agostinho.

    In Nederland werd er te Groningen gekoerst en was na 100km Jan Serpenti sneller dan Jos van der Vleuten, Evert Dolman, Henk Benjamins en onze landgenoot Theo Verschueren. Op 1 ronde werd Matthijs de Koning zesde voor Harrie van Leeuwen, Juul Bruessing, Piet de Wit en werd Leo Duyndam tiende. Van Belgische zijde werd Jean Ronsmans 16de, Eddy Peelman 22ste, Roger Volckaert 23ste en Norbert Seeuws 29ste.

    Door zijn overwinning is Jan Serpenti met 165 punten ook eindwinnaar geworden van de grote prijs van Nederland. Plaats twee is voor Harm Ottenbros 152p. op drie Marian Polansky (Vanderlandsloze) 138 punten, vierde Juul Bruessing met 130p. en vijfde Matthijs de Koning 129 punten


    Voor Marino Basso was er een overwinning te Vicenza waar het een tipo pista betrof. Dino Zandegu werd tweede en Alberto Del Torre derde.

    24-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    .
    Herman Vanspringel 1970 voorlopig laatste winnaar
    De inrichters van Bordeaux-Parijs hebben na lang beraadslagen besloten de wedstrijd voor de tweede maal op rij uit te stellen. In hun mededeling laten zij weten, “Na ruggespraak met de Franse en buitenlandse sportgroepen, tot hun spijt, deze beslissing te hebben moeten treffen” Zij motiveren deze beslissing door het gering aantal kandidaten en bij dewelke zij betreuren de renners te moeten teleurstellen die zich speciaal hadden voorbereid. Ook laten zij weten dat de deelneming van minstens een dozijn goed gekwoteerde renners noodzakelijk is. De inrichters “L’Equipe” en “ Le Parisien Libéré” hebben zich voorgenomen met de federaties, en de leiders van de sportgroepen te praten, teneinde volgend jaar opnieuw te kunnen inrichten.

    24-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    23-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Rik Van Linden

    Vandaag waren de renners opnieuw aan de slag in Eeklo, slechts 38 renners stonden aan de start. Van bij het begin heeft Rik Van Linden en zijn ploegmaats die talrijk aanwezig waren de wedstrijd gekontroleerd. In de 18de van de 22 af te leggen ronden sloeg Rik toe en kreeg De Muynck en Knockaert mee, alhoewel hij de snelste was ging hij in de laatste kilometers solo. Aan de streep had Van Linden 200meter voorsprong op Johan De Muynck en Julien Knockaert. Het peloton nog 25man sterk heeft op 1’ gespurt voor plaats vier. De nederlanders Cees Koeken en Richard Bukacki werden 4&5. Ronald De Witte werd zesde met in zijn spoor, Guido Van Sweevelt, Arthur Vande Vijver, Eddy Peelman, Tony Gakens, e.a.

    Tweede wedstrijd van de dag vond plaats te Ruiselede waar de 34e grote prijs van Ruiselede plaatsvond. Reeds in de derde van de 17 ronden zijn Demeyer en de Fransman Palka ontsnapt en hebben tot 2’20” voorsprong gehad. Eén renner heeft zich hier niet bij neegelegd, Ronny Christiaens, eerst ging hij in de achtervolging met Wielandt en Van Marcke. Even later nam hij Verhaegen en Ward Janssens als gezellen mee, om het tenslotte alleen te proberen maar verkreeg niet wat hij beoogde. Wie het wel kon waren Van Malderghem, Willekens en David zij klaarden de klus in 15km. Maar door hun reaktie is ook de groep komen aansluiten toen men aan de laatste ronde begon. Terwijl de spurters hun plaats kozen is Bracke er vandoor gegaan en won met 50meter voor Walter Planckaert, Willy De Geest, Roger Rosiers, Guido Reybrouck, José Van Ackere, Raf Van Bruwaene, Lucien Willekens, Willy Van Neste, Daniel Vanryckeghem, Willy Planckaert e.a. De winst van Bracke heeft vooral de bookmakers gediend waar Leman 1/2 of Vanryckeghm 1/1,5 en Bracke slechts 1/35 stond gekwoteerd.

    23-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Patrick Sercu

    Rit 11 in de Ronde van Portugal tussen Loulé en Montemor over een afstand van 210km werd in een tijd van 5.45’32” gewonnen door de Portugees Manuel Lote die twee landgenoten mee op het podium kreeg. Tweede werd Firmino Bernardino en Fernando Mendes Dos Reis Dias derde.

    Voor Patrick Sercu was er winst te Lignano in Italië waar hij een wedstrijd tipo pista won. Onze landgenoot had 25 punten, wat er 3 meer zijn dan Gianni Motta en 7 meer als de wereldkampioen Marino Basso.

    23-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    22-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grote Prijs Willem Tell

    .
    Dave Lloyd
    De Grote Prijs Willem Tell heeft op de slotdag een rit in lijn en een rit tegen het uurwerk. Voor de middag werd rit 5a verreden tussen Langnau en Lungern over een afstand van 94km. Het was de Fransman Raymond Martin die de snelste was van een kopgroep van zes. De Duitser Klaus-Peter Thaler werd tweede voor onze landgenoot Staf Hermans, de Duitser Rudolf Mitteregger, de Spanjaard Jaime Huelamo en de Zwitser René Savary. Op 42” won de Fransman Jacques Esclassan de groepsspurt voor plaats zeven, met onze andere landgenoten. Frans Van Looy werd 15de, Ludo Delcroix 16de, Lucien De Brauwere 20ste, Freddy Maertens 23ste en Louis Vereydt 28ste.

    De tijdrit van Giswill naar Emmetten was 35km. De verrassing kwam van de Brit Dave Lloyd die met 46” voorsprong won op de Pool Jerzy Zwyrko en moest onze landgenoot Louis Verreydt 57” prijsgeven. Plaats vier was voor de Rus Alexander Gusiatnikov hij volgde op 1’27”. De Spaanse leider José-Luis Viejo werd vijfde maar kreeg 1’36” aan zijn broek. Freddy Maertens werd 18de op 3’59” en Ludo Delcroix 25ste op 4’14”.

    In de eindstand wipt de Brit Dave Lloyd over de Spanjaard José-Luis Viejo die op 1’15” volgt. Derde werd de Pool Jerzy Zwyrko op 1’42”, plaats vier is voor de Rus Alexander Gusiatnikov op 1’48”, onze eerste landgenoot is Louis Verreydt met 1’59” achterstand is hij vijfde. Freddy Maertens als elfde volgde op 5’04”, Ludo Delcroix op 6,03” werd 15de. Eindstand van de andere Belgen, 23.Lucien De Brauwere 7’33”, 26. Gustaaf Hermans 7’48”, 31. Frans Van Looy 8’59”, 33. Willy Govaerts 9’10”. In het landenklassement werd België derde.

    22-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    Gent-Wervik werd na 153km gewonnen door Roger Verschaeve, hij had 10” voorsprong op Leon Boulard, 50” op Ghislain Cael, 53” op de Nederlander Theo van der Leeuw en was plaats vijf voor José De Cauwer die op 1’50” volgde.

    Te Groot-Lo Schriek won na 104km Marc Roelants voor Gerard Peeters en Luc van Ouytsel.

    Jos Meynzer kwam te St. Kwintens-Lennik winnen voor Paul Collaer en Guy Minsart.

    En in Zaffelare werd het een vijfde overwinning voor Romain Vercauter die Alex Claeys en Raf Coene op 10” had gefietst.

    22-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    Vandaag mocht Roger De Vlaeminck in zijn Eeklo 61 collega’s begroeten,sedert Roger junior werd heeft hij voor eigen volk nog nooit een wedstrijd verloren. Vandaag had hij zijn 2 ploegmaten Van Lint en Stevens om hem te helpen. Eerste aanvallers waren Van Ackere en Van Neste die op premiejacht gingen, in de tiende ronde reed Van Ackere lek en verdween uit de wedstrijd. Van Neste heeft het nog vier ronden alleen gereden, stapte af als het peloton hem ging bijhalen. De beslissing viel in de volgende ronde, 12 renners kozen het hazepad, en twee ronden voor het einde was de bochtenrijke omloop een bondgenoot voor Roger De Vlaeminck, die met 1’10” won voor Raf Van Bruwaene die de snelste was van de achtervolgers. Herman Vrijders werd derde en verder volgden, Jan van Katwijk (Ned), Lulien Van Lint, Christian Callens, Daan Holst (Ned), Frans Brands, Julien Stevens, Daniel Verplancke, Emiel Lambrechts en Marc Lievens.

    In Zottegem hadden ze 63 renners aan de start en een masa volk. Ook hier werd de beslissing al van bij de start uitgelokt. Vanspringel en Omloop reden onmidellijk uit de groep weg, kregen het gezelschap van Vantyghem en Baert, deze vier hadden na 50km al 4’ voorsprong. Vooraan viel Omloop door pech weg en werd bijgebeend door Dierickx die in de achtervolging was gegaan, en tot 2’ naderde maar toen kende Omloop voor de tweede maal pech en was het ook bij André over. Op enkele kilometers van de streep liet Herman Vanspringel zijn kompanen achter en won met 20” voorsprong op Noël Vantyghem en Dirk Baert. André Dierickx was tot 4’40” teruggezakt maar hield nog 10” over op Willy Van Malderghem. De groep op 5’15” mocht voor plaats zes spurten en was het Etienne Sonck die het haalde voor Roger Rosiers, Willy Planckaert, Noël Vanclooster en werd de Nederlander Evert Dolman tiende.

    22-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    De tiende rit Tavira-Loulé in de Ronde van Portugal was een tijdrit over 34km. Leider Joaquim Agostinho haalde het voor twee landgenoten José Maria Nunes Mateus 1’43” en Fernando Mendes Dos Reis Dias op 2’.

    In Frankrijk won Robert Bouloux te Plouay, hij had 3” voorsprong op Gérard Besnard, plaats drie was voor Enzo Mattioda op 17”. Ook de vierde kwam solo over de streep, Jean-Claude Daunat had 35” verloren en op 5 volgde Marcarini , een Italiaan die sinds 1966 Fransman is geworden en zijn voornaam Giani in Jean liet veranderenen, en bij de amateurs hors catégorie reed. Plaats zes was voor Claude Mazeaud die als liefhebber mocht starten, beiden volgden op 40”.

    Voor Jean-Pierre Danguillaume winst te Meymac eveneens in Frankrijk, waar hij Raymond Poulidor naar plaats twee verwees. Op 29” werd Francis Campaner

    22-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    21-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Harm Ottenbros

    Slechts 25 renners kwamen te Borgerhout een rugnummer afhalen om 50 rondjes van 2,7km te rijden. Wie er wel bij was en onmiddellijk ten aanval trok was Rik Van Linden. Waren mee Ottenbros, Vander Linden, Verhaegen,Van Moer en Brands, deze laatste kwam echter met Rik ten val moesten beiden de wedstrijd verlaten. De vier zijn gans de wedstrijd voorop gebleven en hebben zelfs het peloton gedubbeld. Het was de Nederlander Harm Ottenbros die won en zichzelf opvolgde. Tweede werd Frans Verhaegen voor Ludo Vander Linden en Grégoire Van Moer. Op 5’ of 1 ronde werd Lucien Willekens vijfde voor Eddy Verstraeten, Jos Abelshausen, André Poppe, Victor Peeters, Christian De Buysschere e.a.

    De wedstrijd te Geetbets is pas in de laatste van de negen af te leggen ronden op gang gekomen. Toen is een kopgroep van zes bijgehaald door een 25tal van de 50 vertrokken renners. Die zes waren Gakens en Cambré die in de voorlaatste ronde de vier vorige vluchters, Barras, Van Katwijk, Tabak en Leenen hadden bijgehaald. Die vier waren reeds in de vierde ronde ontsnapt en waren tot 2’15” uitgelopen. Toen de samensmelting een feit was gingen Opdebeeck, vander Vleuten, Loysch, Bens en Laeremans, zij kregen nog het gezelschap van Verbeeck, De Bal, In’t Ven en Van Goidsenhoven. Frans Verbeeck liet het niet tot een spurt komen en won met 10” op Alfons De Bal, Roger Loysch, Ernest Bens, Jos vander Vleuten (Ned), Paul Laeremans, Englebert Opdebeeck, Willy In’t Ven en Luc Van Goidsenhoven. Voor plaats 10 op 15” was Roger Jochmans sneller dan Michel Van Vlierden, Julien Van Geebergen en werd de lokale renners Tony Gakens 14de.

    Derde wedstrijd van de dag vond plaats te Haasdonk waar slechts 35 renners naar de derde Omloop van de Wase Hoek kwamen. Reeds van bij de start trok Van Vlierberghe ten aanval, nam tot 1’ maar wanneer vijf achtervolgers bij hem kwamen heeft hij de wedstrijd verlaten. Na nog enkele schuchtere pogingen is de Nederlander Cees Koeken er vandoor gegaan en had na de 10de ronde al 2’35” voorsprong. Enkel De Witte en Prinsen (Ned) zijn nog bij de leider gekomen. Maar in de eindspurt won Cees Koeken met 2lengten voor Ronald De Witte en Wim Prinsen een ploegmaat van de winnaar. Op 100 meter volgde Arthur Vande Vijver voor Jaak De Boever, ook Vic Van Schil op 15” reed nog voor het peloton. Waarvan 10” later Ronny Vande Vijver de spurt won voor Johan De Muynck e.a.

    21-08-2012 om 10:36 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.G.P. Willem Tell

    De in België wonende Spanjaard Pedro Pardo heeft de 4de rit Einsiedeln-Langnau van de G.P. Willem Tell gewonnen. Na 129km in een spurt met vijf versloeg hij de Belgische kampioen Lucien De Brauwere, de Noor Tore Millset, de Oostenrijker Rudolf Mitteregger en de Noor Jan Henriksen. Deze vijf hadden 6” voorsprong op de Zwitser Hugo Schaer. Het peloton volgde op 1’05” en hiervan was de Oostenrijker Siegfried Denk de snelste voor de Duitser Klaus-Peter Thaler en werd onze landgenoot Frans Van Looy negende. De Spanjaard José-Luis Viejo blijft leider op een dag van het einde.

    21-08-2012 om 02:36 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Henk Botterhuis

    Te Helkijn won John Verhaege met 15” voor Geert Malfait en Eddy Vantieghem.

    Van de 41 die zijn vertrokken was Edmond Verbruggen de beste te Overmere waar hij Romain Vercauter, Etienne D’Hollander, Gaston Put, Martin Bierebeeck e.a. achter zich liet.

    Een Nederlandse zege te Polleur waar slechts 25 renners een rugnummer kwamen afhalen. Henk Botterhuis won er voor zijn landgenoot Jo van Pol, Raymond Vanstraelen en nog een Nederlander Henk Smits, de Duitser Erwin Derlick, onze landgenoot Dieudonné Depireux e.a.

    In Sint-Niklaas kwamen voor de tweede dag 36 renners afgezakt. Nu was de zege voor André Verbraecken die er zijn derde zege behaalde, op 200meter volgde Ernie Blommaert, Marc Van De Putte, Jozef De Keersmaecker, De Clercq en Franky De Gendt. Hier hebben de Nederlanders het moeten afleggen, Cees van Dongen werd zevende op 20” en zijn landgenoot Anton Damen werd achtste op 25” en ging Walter Heirbaut vooraf. Op 30” pakte Rudi Heyns de 10de plaats.

    Michel Pollentier won het criterium van Torhout voor Christian Lecluyse en Karel Rottiers.

    21-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    In Portugal won de Portugees Leonel Miranda zijn tweede rit, nu was hij de beste in rit 9a van Lagos naar Tavira over een afstand van 111km. In een spurt met twee versloeg hij zijn landgenoot José Maria Nunes Mateus. Op 4” won Eusebio Pereira Da Silva de spurt voor plaats drie voor Americo Vieira, Manuel De Castro Gomes Pinho, Custodio Alberto Gomes Pinho e.a. De ganse toptien was bezet door Portugezen.

    Rit 9b op de piste van Tavira ging naar Manuel Durao uit Portugal voor Pedro Torres (Sp) en de leider Joaquim Agostinho.

    In Spanje werd de Trofeo Elola verreden, genoemd naar een direkteur van het Ministerie van Sport. Plaats van gebeuren is Torrejon de Ardo nabij Madrid. De zege was voor José-Manuel Lopez-Rodriguez die na 193km zijn twee medevluchters Francisco Galdos en Jos” Pesarrodona versloeg. Op 10” werd Jesus Manzaneque vierde voor Segundo Goicoechea. Op 15” was Domingo Perurena de snelste voor plaats zes.

    Liefst vier wedstrijden in Frankrijk, waarvan Walter Godefroot de beste was van de 25 die zijn vertrokken te Mende. Hij won met 1’30” voor de Fransen Georges Moneyron en Pierre Matignon. Plaats vier was voor de Nederlander Joop Zoetemelk, dan volgden Robert Mintkiewicz (Fr), Barry Hoban (Gb), Christian Raymond, Charles Rouxel, Raymond Riotte, Pierre Martelozzo allen Fransen en werd Luis Ocana (Sp) elfde.

    Het 13de internationaal criterium van Bussières werd gewonnen door Bernard Thevenet die 5” voorsprong had op Mariano Martinez en 10” op onze landgenoot Lucien Van Impe die Silvano Schiavon (It) en Raymond Poulidor achter zich liet. Charly Grosskost als zesde gaf 55” prijs en volgde op 1’10” Cyrille Guimard voor Willy Teirlinck, Michel Perin en Tony Houbrechts die 10de werd.

    De Deen Leif Mortensen kreeg te Le Quillio Raymond Delisle en Jean-Claude Daunat mee op het podium. En de vierde wedstrijd vond plaats te Meslan waar Loïc Le Bourhis het haalde voor François Hamon en Jacques Simon.

    21-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    20-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Raymond Poulidor wint voor de derde maal

    Voor de derde maal heeft Raymond Poulidor het Azencriterium te Felletin in Frankrijk gewonnen. Na 130km had hij 51” voorsprong op Bernard Thevenet en werd Walter Godefroot derde op 3’03”. Als vierde op 1 ronde volgde Joop Zoetemelk. Voor Theo Verschueren was er een tiende plaats maar had wel 3 ronden aan zijn broek.

    Zijn derde ritzege in de Ronde van zijn thuisland behaald de Portugees Manuel De Castro Gomes Pinho in de 8e rit Setubal-Lagos over een afstand van 228km. Zijn twee landgenoten Custodio Alberto Gomes en Leonel Miranda stonden mee op het podium.

    Onze landgenoot Jacky Coene behaalde in Duinkerken / Frankrijk zijn eerste overwinning. Tweede werd Alain Vasseur en nog een landgenoot Willy Van Neste werd er derde.

    20-08-2012 om 02:24 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland-Liefhebbers

    .
    Wim de Waal

    Beernem kreeg na 100km Eric Serlet als winnaar voor Gery Bouttry en Etienne Mattheus.

    Te Bierset namen 31 renners de start en was na 100km Romain Bellis sneller dan zijn 3 medevluchters, Louis Meyers, Richard Wagner en Hendrik Dirckx .

    Binche moest het stellen met 18 renners zij moesten 110km afleggen. Ook hier waren ze met vier om voor de zege te spurten, Bernard Draux haalde het voor Aldo Ceci, Raf Declercq en François Lamoline.

    Paul Van Houdt liet te Bonheiden Walter Naegels en Franky Franssen achter zich.

    Van de 37 die waren gestart te Fize-Fontaine was het Jos Vandermeulen die zijn 3de zege behaalde. Jos Henikenne werd tweede en plaatste Guy Minsart zich als derde.

    Voor Yvan Benaets is dertien geen ongeluksgetal want het was zijn zoveelste overwinning die hij behaalde te Haasrode voor Mark Van Ouytsel en Jean-Marie Coenen.

    Zijn zevende zege behaalde Lieven Malfait te Helkijn voor Ghislain Cael en Norbert Lesage.

    Met twee werd er gespurt voor de zege te Hensies waar 28 renners de start hadden genomen. Michel Dagrain behaalde zijn vierde overwinning voor Christian Lecluyse en volgde Marcel Duchau op 30”. Jean-Pierre Baert als vierde volgde al op 2’.

    In Lier was de zege voor Willy Vandewouwer voor Willy Verschueren en de Nederlander Bas Hordijk.

    Ook weinig deelnemers te Martelange waar er slechts 19 kwamen opdagen, na 98km werd er met twee voor de zege gespurt. Jos Hensen bracht zijn totaal op zes en had hier ook op 3/4 gewonnen. Serge Stouvenaker werd tweede en op 1’30” haalde Jacky Charlier het van Willy Day voor plaats drie.

    Nazareth kreeg Jacky Declerck als winnaar en bracht zijn aantal overwinningen op 10. Willy Jonckheere was 10” later sneller dan D. Dobbelaere voor plaats twee.

    Op de tweede dag te Oost-Eeklo behaalde Daniël Pauwels zjn tiende overwinning. De snelle Nederlander Jan Raas versloeg Mark Stofferis voor plaats twee zij volgden op 30”.

    Oosterzele kreeg Eddy Moreels als winnaar voor Johan Van Uffel en Rino Vandromme.

    Te Sint-Laureins-Berchem waar 32 renners waren gestart was na 105km René Dillen de snelste. Verder volgden Freddy Missotten, Ghisleen De Clercq, John Van Horenbeek, de Nederlander Theo van der Leeuw e.a.

    Heel wat Nederlanders onder de 45 renners die te Sint-Niklaas de start namen. Dus een Nerderlandse zege met Wim de Waal voor Julien Heerwegh die op 1 lengte vilgde. José De Cauwer werd derde voor Rudi Heyns, Marc Van De Putte e.a.

    Johan Hendrickx behaalde te Tombeek zijn vijfde zege met in zijn spoor, Willy Michiels, Louis Van Rompaey, Guido Verheyden, Michel Nicaise, Jean Cleppe e.a.

    De 38 renners die de start namen te Ulbeek moesten 6 grote ronden over Wellen en Hoeprtingen en 6 plaatselijke ronden afleggen om hun 110km vol te maken. Op een tweetal pogingen na is er in die 6 grote ronden geen afscheiding gekomen. Tijdens de tweede kleine ronde zijn Bruno Jaremko en Ludo Noels een 300meter voor het peloton gaan rijden, en kregen in de vierde ronde het gezlschap van Tony Daenen en Raymond Vanstraelen maar ook deze poging leverde niets op. De 27 overgebleven renners hebben dan voor de zege gespurt. Gustaaf Verboven zette van ver de spurt in en bleef met 1 lengte baas over Ludo Noels, Jan Boonen, Raymond Vanstraelen, Antoine Achten, Albert Segers, A. Buckinx, Paul Van Elderen en werd de rest vanaf plaats 9 gelijk geplaatst.

    Te Vorst-Laakdal was de zege voor Jos Saenen hij had 30” voorsprong op Marc Verbeeck en werd Luc Van Ouytsel derde.

    In Zellik is men met 24 vertrokken en won Paul Collaer voor Jean-Pierre Nicolas, August Van Laethem, Adrien De Leeuw, Raf Constant e.a.

    In Zemst won Eddy Van Hoof na 108km voor Wim Schroyens en Theo Heremans.

    20-08-2012 om 02:20 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland-Liefhebbers

    .

    De Nederlander Harry Beurskens was de beste te Kopstal in Luxemburg, hij had 1’40” voorsprong op onze landgenoot Roland Wiscour en werd de Luxemburger Erny Kirchen op 3’24” derde.

    In de G.P. Willem Tell in Zwitserland moesten twee ritten worden afgewerkt. Voor de middag won de Duitser Klaus-Peter Thaler de rit 3a van Brugg naar Einsiedeln over een afstand van 71km. In een spurt met twee versloeg hij de Rus Alexander Gusiatnikov. De Spanjaard Joé-Luis Viejo als derde volgde op 8” voor de Rus Smetanin en de Zwitser Iwan Schmid.


    De tijdrit te Einsiedeln over 17,5km bracht winst voor onze landgenoot Louis Verreydt die 2” voorsprong had op de Zwitser Gilbert Bischoff, 20” op de Pool Jerzy Zwyrko, 27” op de Brit Phil Bayton en 34” op de Fransman Régis Ovion.

    20-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Namen

    .
    Eindwinnaar Valeri Likatchev
    De Russen hebben de Ronde van Namen beëindigd zoals ze begonnen zijn met een ritzege. Nu was het Vikenti Basko die na de 132km tussen Floreffe en Jambes mocht juichen. Hij reed twee landgenoten vooraf, Ivan Trifnov en eindwinnaar Valeri Likatchev. Op 1’12 werd Eric van Lent vierde voor Ivan Skosyrev. Enkele Belgen konden zich in de top15 plaatsen. Op 8 Joseph Borguet, op 10 Johny Soenens, op 11 Bernard Bourguignon, op 12 Victor Devalckeneer, op 13 Lucien Pratte, op 14 Gery Catteeuw en Frans Tilburgs als 15de.

    In de eindstand heeft Valeri Likatchev 2’06” voorsprong op Ivan Trifonov, 2’32” op Vikenti Basko, 3,50” op Valeri Yardi, 4’30” op Gennady Komnatov, 5’14” op Boris Schoukov, aleen Russen en dan komen er twee landgenoten, Roger Verschaeve als zevende en Joseph Borguet als achtste beiden op 5’16”.Plaats negen is voor de Rus Youri Mikhailov op 5’20” en sluit onze landgenoot Johny Soenens op 7’20” de top10 af.

    20-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    In Malderen waren van de 69 vertrekkers Albert Van Damme, Willy De Geest en Adolf Huysmans de eerste aanvallers, en reden 4’ voorsprong bijeen, en werden na 85km door toedoen van Evert Dolmans (Ned) en Frans Verhaegen opnieuw ingelopen. Onmiddellijk reden Jos Deschoenmaecker, Frans Verhaegen, Ward Janssens en Grégoire Van Moer weg, konden tot 1’15” uitlopen maar moesten zich ook vooral door de reaktie van Eddy Peelman, Albert Van Vlierberghe, Frans Brands en Julien Van Lint gewonnen geven op 20km van het einde. In de laatste ronde was het de Nederlander Wim Schepers die de beslissende ontsnapping op gang bracht. Willy In’t Ven, Tony Houbrechts, Julien Stevens en Herman Beysens kwamen bij de Nederlander aansluiten. Julien Stevens die van ver de spurt was begonnen werd op 50meter van de streep voorbijgereden door Herman Beysens die het met 1 lengte haalde. Derde werd Tony Houbrechts voor Willy In’t Ven. De Nederlander Wim Schepers bolde als vijfde 5” later over de streep. Hij had nog 5” over op de spurtende groep waarvan Ward janssens de snelste was voor Jean-Pierre Berckmans, Richard Bukacki (Ned), Julien Van Lint en is met Raymond Steegmans de top10 volledig.

    De 37 die te Kluisbergen van start gingen kregen een lastige omloop voorgeschoteld met driemaal de Kwaremont. Was te Malderen veldrijder Albert Van Damme bij de eerste aanvallers, hier waren het Marc De Block en Julien Van Den Haesevelde die al na 10km het hazepad kozen. Bij de eerste beklimming van de Kwaremont moest Julien al uit het wiel en gingen Romain Maes en Eric Wyckaert op zoek naar de leider, bij wie ze na een jacht van een 13tal kilometers aansloten. Na de tweede grote ronde zorgde De Block voor de verrassing door op de aankomstlijn van de fiets te stappen, toen hun voorsprong 3’ bedroeg, op Callens, Herrijgers, Lievens en Demeyer en het peloton 20” achter dit viertal reed. De vier kregen dan het gezelschap van Dury, Mahieu en Vande Wiele. Maar voor Herrijgers, Lievens en Demeyer ging het te snel, en kwamen de anderen tot bij de twee leiders. Even later moest ook Maes er af maar werd zijn plaats ingenomen door Willy Planckaert en Johan De Muynck. Het waren vooral Planckaert en Callens die de voorsprong wisten veilig te stellen. Met zeven werd er gespurt en was het Willy Planckaert die het met 2 lengten haalde van Christian Callens, Maurice Dury, Eric Wyckaert, Johan De Muynck, Jan Vande Wiele en Pol Mahieu. De groepspurt op 1’45” werd gewonnen door Fernand Hermie voor Frans Staes, Etienne Sonck e.a. Voor Julien Van Den Haesevelde was er nog de 29e plaats.

    20-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cronostaffetta

    .

    In Italië was er de Cronostaffetta een tijdrit met 8 ploegen van drie renners, waarbij elke renner afzonderlijke een afstand moet overbruggen. Voor Molteni reden drie landgenoten, Swerts vertrok eerst dan Bruyère en Vanspringel als laatste.

    Men ging van start te Montepagano om na 33km te Teramo te eindigen. Roger Swerts legde de 33km af in 49’34”2 wat liefst 37”6 sneller was dan Davide Boifava en 1’08” dan Mauro Simonetti.

    Joseph Bruyère vertrok te Teramo om via Campli terug naar Teramo te rijden. Ook hij was de beste en legde de 28,8km af in 43’11”3, wat 29”7 sneller is dan Tomas Pettersson en liefst 2’05”4 sneller dan de derde Roberto Poggiali.

    Herman Vanspringel moest van Teramo via Borgonuovo terug naar Teramo komen en moest hiervoor 26km afleggen. Hier werd Joseph Fuchs met een tijd van 39’19”8 winnaar voor Gösta Pettersson op 49’7, plaats drie was voor Michele Dancelli op 1’34” en werd Herman Vanspringel vierde op 1’36”9.

    In de eindstand heeft Molteni met onze drie landgenoten, die de 87,7km aflegden in 2.13’42”3 een voorsprong van 50”4 op Ferretti met Mauro Simonetti en de broers Pettersson. Derde werd Filotex met Giuseppe Rosolen, Ugo Colombo en Joseph Fuchs. Laatste werd Magniflex met een achterstand van maar liefst 11’02”1

    20-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    19-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    Met 74 stond men aan de start te Peruwelz,waar gewoontegetrouw De Buysschere van bij de start aanviel. Hij kreeg het gezelschap van Van Landeghem, Demeyer, Crapez, Maes, Buslot en Zwaenepoel, na 40km hadden zij 30” voorsprong. Versterking kwam er nog van Cambré, Aerts en Jimenez, maar kwam even later de ganse groep opnieuw aansluiten. Op de Kluisberg won Marc Demeyer de premie . In Doornik trok De Buysschere alweer ten aanval nu met Demeyer en konden tot 1’10” uitlopen. Zij kregen nog het gezelschap van een viertal, maar te Peruwelz begon een kompakt peloton aan de 5 plaatselijke ronden. Wijckaert was wel de bedrijvigste in de slotfase. Een eerste uitval deed hij met Van Goidsenhoven, bij zijn tweede poging was Opdebeeck mee en was het ook de goede. Englebert Opdebeeck won voor Eric Wijckaert en was Noël Vantyhghem die in het zog van de leiders finishte de snelste van de groep. Roger Rosiers werd vierde voor Etienne Sonck, Georges Claes, Tony  Daelemans,JosVan Olmen en als 10e Gustaaf Van Roosbroeck. Met zijn 29ste plaats mocht Gérard Hendrickx zich kampioen van Henegouwen kronen.

    Tweede wedstrijd van de dag vond plaats te Izenberge waar de 24ste Prijs Lucien Vlaeminck slechts 32 renners aan de start kreeg. Het was nationaal kampioen Walter Godefroot die de meeste aandacht kreeg. Na 30km verliet hij reeds de wedstrijd met een “defekt” aan het versnellingsapparaat, en vertrok richting Frankrijk waar hij aan een avondcriterium zou deelnemen. De beslissing werd uitgelokt door Van Vlierden een 30tal kms voor het einde en was enkel Antheunis mee. Voor Van Vlierden werd het een eerste profzege voor Etienne Antheunis. Jaak De Boever die nog in den tegenaanval gegaan was gegaan werd in het zicht van de meet opgeslorpt door een spurtend peloton. Eric Leman werd alzo derde voor Raf Van Bruwaene, Walter Planckaert, Emiel Lambrechts, Urbain De Brauwer, José Van Ackere, Willy Planckaert en werd Georges Vandenberghe tiende. Voor Jaak de Boever was er plaats 22.

    19-08-2012 om 21:23 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    In Portugal zijn de renners aan dag 8 met twee korte ritjes. Rit 7a was 60km en werd gewonnen door de Portugees Manuel de Castro Gomes Pinho voor Emiliano Dionsio Rodrigues en Americo Vieira allen Portugezen. Op de velodroom was de zege voor de leider Joaquim Aghostinho voor de Spanjaard Pedro Torres en de Portugees Emiliano Dionisio Rodrigues.

    De Nederlander Jan Janssen won in eigen land te Hendrik-Ido-Ambacht het critreium over 100km, in een spurt met twee versloeg hij Jos van der Vleuten. Van de eerste achtervolgers op 20” was onze landgenoot Frans Verbeeck de snelste voor Rini Wagtmans, Wim Prinsen, Julien Van Lint (Bel), Jos van Beers en Cees Stam en jan Sertpenti. Al de anderen eindigden op 1 ronde.

    In Italië won Felice Gimondi te Modigliana di Forli waar hij 9” voorsprong had op Marino Basso en Dino Zandegu.

    19-08-2012 om 06:53 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Namen

    Drie op vier voor de Russen in de Ronde van Namen. Rit 4 Couvin-Bioul werd gewonnen dooe Valeri Likatchev die zijn tweede ritzege behaalde. Zijn landgenoot Boris Schoukov werd tweede voor onze landgenoten, Christian Despierres en Gery Catteeuw. Vijfde werd de Rus Ivan Trifonov, zijn landgenoot Likatchev blijft leider.

    19-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .

    Eddy Ronquetti

    Het criterium van Denderbelle werd gewonnen door de Nederlander Peer Maas voor Luc Decroock en de Nederlander Wim Evertse.

    In Kemzeke was de overwinning voor Johny D’Hooge en werden Marc Roelant en Ribert Ferket 2&3.

    Te Kermt kwamen 66 renners opdagen, de ganse wedstrijd is het een spervuur van ontsnappingen geweest. Pas op 7 ronden van het einde viel de beslissing, Saenen en Reekmans kregen nog zeven anderen in hun wiel. Vooraan moest Reekmans wegens ziekte afhaken maar kwamen Verboven en Verwimp aansluiten. Deze tien zouden voor de overwinning spurten en was Roger Verwimp de snelste. Verder volgden, Gustaaf Verboven, Ludo Noels, Romain Bellis, André Verbraecken, Gustaaf Van Gosum, Gustaaf Put, Jos Saenen, José Clabots en Jos Arnols. Op 45” won Florent Vos voor Gommaar Van Calster de groepsspurt.

    In Liedekerke bestond het podium uit: 1. Paul Collaer, 2. Omer Meeus en 3. André Coppers.

    Van de 54 deelnemers te Lommel die in 11 ronden 108km moesten overbruggen, waren juist de helft Nederlanders. Ook hier hebben de renners een spannende wedstrijd van gemaakt. Een vijftal reed in de tweede ronde weg, namen 20” maar werden in de zesde ronde opnieuw gegrepen. Onmiddellijk gingen Sels en Jacobs ten aanval maar werden er in de zevende ronde opnieuw bijgehaald. De plaatselijke renner Segers heeft nog getracht om er alleen van door te gaan. In de laatste ronde is Jos Jacobs uit de groep weggereden en hield 20” over op Nico van Hest (Ned), Marc Verbeeck, Robert Van Engelandt, Otaire Goossens, Jos Van Nijlen e.a.

    Een elfde overwinning behaalde Willy Jonckheere te Merelbeke waar 53 renners waren gestart. Eddy Moreels werd tweede voor Lucien Dewilde, Daniël Vantyghem, Willy Baert e.a.

    Jean Swinnen moest te Mont-sur-Marchienne maar 17 tegenstrevers overwinnen. Hij deed het wel met 1’20” op Albert De Cuyper, Jos Vandermeulen, Jean-Claude Buffet en was plaats vijf voor Yvan Raveydts.

    Daniël De Schrooder behaalde zijn zevende overwinning te Oost-Eeklo, men was er met 39 vertrokken. Het werd een nipte zege want de tweede Hilaire De Cocker kwam maar 10cm te kort. Verwonderlijkis de derde plaats van Benny Paulissen die vanuit Limburg naar hier was afgezakt.Verder in de top5, Alex Claeys en Marc Stofferis.

    Te Soiron een deelgemeente van Pepinster kwamen 42 renners zich inschrijven, hier ook een pak Nederlanders. En die gaan gewoonlijk met de zege naar huis, nu was het Cees van Dongen die zijn landgenoot Jacob Langen naar plaats twee verwees. Op 1’20” werd Guy Minsart derde voor Jean- Luc Yansenne en Jean-Marie Florimont. Luc Van Ouytsel won op 2’ de spurt voor plaats zes.

    Ook Eddy Ronquetti is in goede doen,hij behaalde zijn twaalfde overwinning, en de tweede in een week te Tielt (12&19/8), waar men met 54 was vertrokken. Nog een serieuze klepper Michel Pollentier kreeg 35” aan zijn broek. In zijn spoor volgden, Paul Vannieuwenhuyse, Eric Serlet, Ghislain Cael, Norbert Lesage en Dirk Vandenberghe. Voor plaats acht was Frans Ligneel op liefst 4’10” de snelste.

    Wondelgem kreeg maar 19 renners aan de start, Jacky Deklerck won er voor Yvan Devriendt, Johny Verhaegen, Louis Van Elsacker, Jean-Paul Spileers, Roger Van Den Eede, August Van Looy e.a. waarbij een Duitser en een Spanjaard.

    19-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .

    Een overwinning was er voor onze landgenoot Joseph Hensen te Colmar- Berg in Luxemburg, waar hij de Zwitser Marcel Baderts en de Luxemburger Nico Neyer achter zich liet.

    In Nederland werd de Vierstromenlandronde verreden, na 183,1km won Jan Aling in een tijd van 4.21’16” voor Cees Priem, Jan Raas, Wim de Waal, Frits Schur en Gerrie Knetemann. Op 2’25” werd Theo Smit 7e met in zijn spoor, Jan Spetgens, Dick Groen en Wil van Helvoirt. Het ploegenklassement werd gewonnen door Ketting-Didam voor Frisol Benzine Mij. en Caballero-Wielersport.

    De Brit Dave Lloyd wint de tweede rit Flüelen-Brugg in de G.P. Willem Tell in Zwitserland. Hij had 41” voorsprong op de Spanjaard Jaime Huelamo. De Duitser Wilfried Trott die derde werd verwees de Spanjaard Joé-Luis Viejo en de Rus Nikolai Gorolov naar plaats 4&5.

    19-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    18-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    Rit 6 in de Ronde van Portugal tussen Figueira da Foz en Lissabon over 205km werd gewonnen door Leonel Miranda in een tijd van 5.28’19”. Plaats twee was voor Fernando Mendes Dos Reis Dias en werd leider Joaquim Agostinho derde, zadat men weer een volledig Portugees podium had.

    De Fransman Roland Berland was in eigen land de beste te Concarneau waar hij 10” voorsprong had op Jean-Pierre Danguillaume die Gerben Karstens (Ned) achter zich liet.

    In Nederland te Beverwijk werd er een omnium betwist, dat uit drie onderdelen bestond. Men begon met een wedstrijd over 20 ronden waarvan onze landgenoot Willy Debosscher winnaar werd voor de Nederlanders Cees Stam, Leijn Loevesijn, Jan Serpenti, Gerard Koel, Cees Zoontjens, Harrie Jansen, Tino Tabak, Ben Janbroers en de Brit Norman Hill.

    De afvalwedstrijd was voor Gerard “Ge” van der Winden voor Cees Stam, Jan Serpenti, Tino Tabak, Jan Zoons, Norman Hill, Aad Duycker, Gerard Wisselius, Juul Bruessing en Cees Zoontjens.

    De wedstrijd over een onbekende afstand was voor Aad Duycker voor Jan Serpenti, Cees Stam, Willy Debosscher, Cees Zoontjens, de Australiër Hilton Clarke, Gerard Wesselius, Norman Hill, Tino Tabak en Jan Zoons.

    In de eindstand heeft winnaar Cees Stam 7 punten dan volgt Jan Serpenti met 9, Cees Zoontjes met 20, Aad Duycker en Tino Tabak met 21 en werd onze landgenoot Willy Debosscher met 23 punten zesde.

    In Italië wint Marino Basso te Viarregio de wedstrijd tipo pista voor Felice Gimondi en Dino Zandegu.

     

    18-08-2012 om 06:43 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnen & buitenland

    Zijn tweede zege behaalde Florent Vos in het criterium te Halle, hij was er de beste van de 37 renners die er de start namen. Roger Vanden Eede werd tweede voor Joseph Henikenne, Eddy Van Hoof, Jean-Pierre Van Lancker, Pierre Van Ransbeeck e.a.

    Lucerne-Flüelen tweede rit in de G.P. Willem Tell in Zwitserland kreeg de Rus Alexander Gusiatnikov als winnaar, die in een spurt met twee de Fransman Michel Roques versloeg. Onze landgenoot Freddy Maertens mocht 7” later voor plaats drie spurten en verwees de Pool Zygmunt Hanusik en de Duitser Wilfried Trott naar plaats 4&5.

    18-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rond van Namen

    .
    Rudy Rijpens

    Eindelijk een landgenoot die de Russen verslaat, Rudy Rijpens won de derde rit te Couvin. Na 29km tegen het uur was hij 3” sneller dan Valeri Yardi, Gennady Komnatov op 14”, Ivan Skosyrev en Valeri Likatchev beiden op 29”. We kregen ook een nieuwe leider, Valeri Likatchev.

    18-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Rik Van Linden

    De afwisselende buien en stortvlagen hebben er voor gezorgd dat de 52 vertrokken renners te Oud-Turnhout zich het niet erg moeilijk hebben gemaakt. Er moesten 20 ronden worden afgelegd, en zijn er slechts twee noemenswaardige ontsnappingen tot stand gekomen. In de zesde ronde liepen van Katwijk, Laeremans, Beysens en Abelshausen tot 1’ uit, toen deze laatste lek reed waren in de tiende ronde de vluchters er aan voor hun moeite. Daarna werden er 6 ronden in gesloten groep gereden, tot de Nederlanders Holst en Van Beers wegreden met Vanden Neste, Steegmans en Van Staeyen. Uit de groep kwam geen reaktie, in de ultieme kilometer liet Ludo Van Staeyen zijn kompanen in de steek en won met 200meter voorsprong voor Leopold Vanden Neste, Raymond Steegmans en de twee Nederlanders Daan Holst en Jos van Beers. Twee renners waren nog uit de groep ontsnapt en werd Jan van Katwijk op 30” zesde voor Victor Peeters. Enkele seconden later won Frans Staes de pelotonsspurt voor Lucien Willekens en eindigde de ongelukkige Jos Abelshausen nog op plaats 20.

    Rik Van Linden won het kriterium van Sint-Niklaas waar 36 renners de start hebben genomen. In een spurt met vier was hij een half wiel sneller dan Walter Godefroot, Roger De Vlaeminck en Martin Vanden Bossche. Plaats vijf op 30” was voor Theo Verschueren. De groepsspurt op 1’10” werd gewonnen door Willy Teirlinck voor Frans Verbeeck, Willy In’t Ven, Ronny Vande Vijver, Vic Van Schil e.a.

    18-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    17-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    Te Olen werd het reeds van bij de start een aantrekkelijke wedstrijd, zonder dode momenten. Want onmiddellijk reden Gakens en vander Vleuten weg en kregen het gezelschap van Van Staeyen en Van Rijmenant. Na 16m kwamen nog 14 renners aansluiten, reden half koers tot 2’ voorsprong bijeen en leek de wedstrijd beslist. Het verliep echter anders, op 20km van het einde kwam de groep terug aansluiten. Vander Vleuten en Loysch reden bij de samensmelting opnieuw weg en kregen even later Van Roosbroeck als gezelschap. Uit de groep ging een zevental in de achtervolging, Staf zag het gevaar en liet zijn twee kompanen achter. Van Roosbroeck won met 35” voorsprong op Roger Loysch en Jos vander Vleuten (Ned) die nog net uit de greep van de achtervolgers bleven. Op 40” was Jos Van Beers (Ned) sneller dan Paul Aerts, Roger Rosiers, Ludo Vander Linden, Georges Claes (Binkom), Vic Peeters en Herman Vanspringel. Op 1’20” was Gust Herrijgers de snelste van de groep.

    17-08-2012 om 06:23 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnen & buitenland

    .
    Lucien De Brauwere

    In Heusden was de zege voor de Nederlander Harrie van Groezen die Jacky Declerck achter zich liet. Op 15” werd Johan Van Uffel derde.

    Na gisteren de profs waren vandaag de liefhebbers aan de slag te Lessen en ging de zege naar René Dillen voor Theo Dockx en Jos Vandermeulen.

    De Grote Prijs “Willem Tell” een rittenwedstrijd in Zwitserland begon vandaag met een proloog per ploeg te Lucerne. Het was de Zwiterse B-ploeg die 5’09”9 deed over de 4km. Onze landgenoten (Lucien De Brauwere-Ludo Delcroix-Willy Govaerts- Gustaaf Hermans-Freddy Maertens-Frans Van Looy en Louis Verreydt) werden met een tijd van 5’10”8 verrassend tweede. Frankrijk met 5’13” werd derde. Deze tijden komen echter niet in aanmerking voor het algemeen klassement. De totale afstand van deze rittenwedstrijd is 672,5 km.

    17-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Namen

    Tweede rit in de Ronde van Namen en tweede Russische overwinning. Valeri Likatchev won Floreffe-Couvin over een afstand van 134km. Zijn landgenoot Gennady Komnatov werd tweede voor Jospeh Civatone de in Frankrijk geboren Italiaan wonende in België. Gerry Catteeuw werd vierde en nog een Rus Vikenti Basko vijfde. Leider is Youri Mikhailov.

    17-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    Waren de twee laatste dagen suksesvol voor André Doyen, vandaag is het gans anders verlopen. Rit 5a van Porto naar Figueira da Foz was 126km. Onze landgenoot werd na een val met vijf anderen naar een ziekenhuis afgevoerd. Daar bleken de verwondingen minder erg dan gevreesd. Zijn ploegmaat de Duitser Siegfried Muller die ook bij de val was betrokken heeft met moeite de rit uitgereden. Nog een ploegmaat de Fransman Pierre Rivory, kwam lange tijd na het peloton toe en zal waarschijnlijk uitgesloten worden. Indien dit het geval zou zijn blijft alleen de Duitser nog in koers. De gekwetste Doyen en onze vier andere landgenoten en een Fransman hebben de wedstrijd reeds verlaten.

    De ritzege was voor Andres Oliva Sanchez uit Spanje voor twee Portugezen, Firmino Bernardino en Fernando Mendes Dos Reis Dias.

    Rit 5b op de velodroom van Sangalhos werd gewonnen door Joaquim Agostinho voor Manuel Durao, Eusebio Pereira Da Silva, Joao Pinhal, allen Portugezen, en werd de Spanjaard Pedro Torres vijfde. Agostinho neemt de leiding over van Leit.

    De G.P. Vizcaya verreden te Archanda (Bilbao) over een afstand van 200km, werd nogmaals een zege voor Domingo Perurena, hij had 4” voorsprong op Santiago Lazcano en 30” op Agustin Tamames, Jesus Manzaneque, Manuel Blanco, Luis-Pedro Santamarina, José Grande, Ventura Diaz en sluit Francisco Galdos de top 10 af.

    De Giro del’ Umbria te Perugia over een afstand van 199km werd gewonnen door Enrico Paolini voor Roberto Poggiali, Arnaldo Caverzazi, Lino Farisato, Wilmo Francioni, Celestino Vercelli, Pietro Guerra, Tino Conti, Enrico Guardini en als tiende Ugo Colombo allen in dezelfde tijd.

    17-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    16-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers

    Vandaag is de Ronde van Namen van start gegaan, met de rit Namen-Floreffe en hebben de Russen onmiddellijk hun naamkaartje afgegeven. Heel de top vijf was voor hun, na 118km won Ivan Trifonov voor Youri Mikhailhov zij hadden 18” voorsprong op Gennady Komnatov en volgden Valeri Yardi en Valeri Likatchev op 22”.

    Karel Sels won te Temse voor Franky Franssen en José De Cauwer.

    16-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Frans Verbeeck

    Naar Lessen kwamen 57 renners afgezakt. Reeds vrij vroeg in de wedstrijd redenvolgende renners voorop, Georges Vandenberghe, Luc Vanden Daele, Marc Demeyer, Herman Vander Slagmolen, Julien Van Geebergen en Pierre Buslot. Toen in de vijfde van de twaalf af te leggen ronden Frans Verbeeck zijn ploegmaats Etienne Antheunis en Christian De Buysschere wenkte om het tegenoffensief in te luiden, duurde het niet lang om vooraan te komen aansluiten. Ook Jean Ronsmans, Leon Thomas, Ferdinand Van Rijmanant, Gérard Hendrickx en Willy Donie waren mee. Op 15km van de streep is Hendrickx in den aanval gegaan, Verbeeck reed er naartoe en liet hem terplaatse. Frans won met 40” voorsprong op Gérard Hendrickx, die nog net met 3” uit de greep van de anderen bleef. Het was Leon Thomas die derde werd voor Ferdinand Van Rijmenant, Willy Donie, Georges Vandenberghe, Jean Ronsmans, Marc Demeyer, Herman Vander Slagmolen, Pierre Buslot die zijn eerste wedstrijd bij de profs afwerkte, Christian De Buysschere, Luc Vanden Daele en Etienne Antheunis. Op 1’22” won Paul Crapez de groepsspurt.

    16-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    Onze landgenoot André Doyen heeft in de Ronde van Portugal zijn tweede ritzege vast. Na gisteren was hij nu de beste in rit 4a Tondela-Porto over een afstand van 141km. Hij liet met een razendsnelle jump een gans peloton achter zich. Op een schuchtere poging na van Manuel Mestre is het peloton de ganse rit samen gebleven. De Spanjaard Juan Santiago Zurano was tweede en de Portugees Fernando Mendes Dos Reis Dias derde.

    Rit 4b vond plaats op de wielerbaan van Antas eveneens te Porto. Winnaar werd de Portugees Joaquim Agostinho voor de Spanjaarden José Luis Abilleira en Juan Santiago Zurano.

    In Frankrijk had Raymond Poulidor te Egletons 7” voorsprong op George Chappe en werd de Nederlander Joop Zoetemelk derde.

    Jacques Simon won te Rostrenen eveneens in Frankrijk. Daar werd Jean-Claude Largeau tweede en François Hamon (prof bij Peugeot 62-66 en dan amateur hors catégorie.)

    16-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    15-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers

    .

    Te Baudour was de zege voor Pol Lannoo voor M. Duchateau en Frans Lamoline.

    Ghrislain Cael won te Beselare met 20” voorsprong op Luc Leman die Raf Coenen naar plaats drie verwees.

    De Luxemburger Robert Treis kwam te Bleid winnen voor Jean Cleppe en werd nog een Luxemburger Oscar Beck derde.

    Willem Peeters behaalde te Boutersem zijn zesde overwinning voor André Vermaelen en André Coppers.

    Luc D’Hoekers was te Itterbeek vlugger dan Daniel Pauwels en Yvan Devriendt.

    Te Kalken viel de beslissing reeds heel vroeg, Ribert Ferket haalde het voor August Van Laethem, de Nederlander Wim de Waal, Ernie Blommaert en Rudi Heyns. Een zieke Martin De Clercq moest de wedstrijd voortijdig verlaten.

    Freddy Maertens had te Klerken 50” voorsprong op Etienne Mattheus en 1’40” op Eddy Ronquetti.

    Zijn tweede overwinning behaalde Luc D’Hont te Kruishoutem voor Yvan Ronsse en Ghisleen De Clercq.

    Te Lovendegem was Daniel De Schrooder die het haalde voor Eric Serlet en Daniel Moenaert.

    Het criterium van Melle werd gewonnen door Marc Van De Putte die 35” voorsprong had op Jacky Declerck en 55” op Clement Van Ransbeeck.

    Ortaire Goossens liet te Neerpelt Jos jacobs en Marc Verbeeck achter zich.

    De Nederlander Jo van Pol behaalde zijn zesde overwinning, waarvan vijf bij ons, nu versloeg hij te Plombières Jozef Bormans en zijn landgenoot Henk Smits.

    Met zijn zege te Poperinge zit Michel Pollentier ook al aan zes stuks, 2 &3 werden Frans Ligneel en Ronald Rosseel.

    Een gans Nederlands podium was er te Ranst, Anton Damen werd geflankerd door H. Prinsen en A. Beusing.

    Lucien Zelck won te Rumes voor Frans Adam en Albert Delrue.

    St.Georges sur Meuse kreeg Bernard Bourguignon als winnaar voor Jean Swinnen en de Nederlander Mathieu Buckx.

    Ook in Tisselt was er een Nederlander in de top 3, Piet Maas moest Marc Roelants voorlaten. Derde werd P. Van Houdt.

    Te Vlijtingen kwamen 48 renners een rugnummer afhalen, om 17 ronden te rijden. Van bij de start werd er tegen 48km per uur gereden, zodat er geen ontsnappingen tot stand kwamen. Eens het tempo gezakt kwamen er wel enkele pogingen tot stand, meer een definitieve afscheiding kwam er niet. Tot in de voorlaatste ronde de Nederlander van den Donk wegreed en enkel Paulissen tot bij hem kwam. In de eindspurt won van den Donk van Benny Paulissen. Op 200meter werd Gustaaf Verboven derde voor Frans Lemmens, Leonard Engelen, Jan Boonnen, José Clabots, de Nederlander Theo van der Leeuw e.a.

    Jos Vandermeulen uit Waanrode behaalde in 3 dagen zijn tweede overwinning. Te Wansin versloeg hij Frans Vandendaele en M. Nicaise.

     

    15-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland


    .
    Cyrille Guimard
    Na gisteren te Wilrijk heeft vandaag Roger Rosiers het met 8” voorsprong gehaald in De Pinte. Plaats twee was voor de Nederlander Jan van Katwijk voor Frans Verhaegen, Marian Polansky, Ghislain Van Landeghem en Ernie Wielandt.

    De Omloop der Zennevallei te Dworp werd gewonnen door Georges Pintens die Paul Aerts achter zich liet. Op 20” werd Jean-Pierre Berckmans derde voor Willy Abbeloos. Voor plaats 5 op 1’20” was Staf Van Roosbroeck sneller dan Ludo Vander Linden.

    Het criterium van Moorslede was voor de Fransman Cyrille Guimard die Jos Huysmans achter zich liet. Op 15” werd Vic Van Schil derde.

    15-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Francisco Laldos

    Na gisteren een eerste podiumplaats voor de Belgen mocht er vandaag een zege gevierd worden. Onze landgenoot André Doyen won de derde rit Pedra Salgadeas-Seia over een afstand van 196km. Op de dichtste ereplaatsen eindigden de Portugees Joaquim Agostinho en de Spanjaard Eduardo Castello.

    In Spanje werd te Subida a Guyura-Durango de Memorial Manuel Galera die op 13/2 dit jaar overleed verreden. Deze klimkoers bestond uit een rit in lijn en een tijdrit van telkens 3,5km. De rit in lijn ging naar Domingo Perurena voor Manuel-Martin Garcia, Miguel Bengoa, José-Maria Basualdo en werd Francisco Galdos vijfde. De tijdrit was voor Francisco Galdos voor Manuel-Martin Garcia 4”, José-Antonio Gonzales-Linares 7”, Antonio Alcon 13” en werd Jesus Manzaneques op 16” vijfde. De eindzege was voor Francisco Galdos hij had 4” voorsprong op Manuel-Martin Garcia, 8” op José-Antonio Gonzales-Linares, 13” op Antonio Alcon en 18” op Domingo Perurena.

    In Frankrijk werden er twee criteriums verreden, te Ambert had Yves Hezard 8” voorsprong op Gerben Karstens (Ned) en 25” op Lucien Aimar.

    Jean-Pierre danguillaume won te Beaulac-Bernos voor Joop Zoetemelk (Ned) en Michel Perin.

    In Italië te Belmonte Picano was Franco Bitoss aan het feest, hij versloeg er zijn medevluchter Giancarlo Polidori en volgde Josè -Manuel Fuente (Sp) op 5”.

    15-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    14-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomerbaan - liefhebbers

    Op de zomerbaan van Munchen werd de km gewonnen door Karl Koether met een tijd van 1’06”58”, waarmee hij weerwraak nam op Hans Michalsky die hem versloeg in het nationaal kampioenschap.

    Onze landgenoot Raymond Persijn wer derde in de halve fond, winnaar werd de wereldkampioen Horst Gnas (Duits) voor zijn landgenoot Johan Breuer.

    14-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers

    .

    Willy Van Elsuwe won te Angreau waar hij Albert De Cuyper en Raf De Clercq achter zich liet.

    In Boom was er de Trofee Ed. Van Vaerenwijck waar de liefhebbers en juniores samen reden. Freddy Maertens deed er nog maar een zege bij. Tweede werd Alex Robberecht, René Dillen derde, Louis Verreydt vierde en plaats vijf was voor Karel Rottiers. De Dijlespurters waren de beste ploeg.

    Boorsem-Kotem kreeg een gans Nederlands podium, 1. Koos Klinkers, 2. Mathieu Buckx en drie Jo van Pol.

    Te Erezee won Nico Crommen met 1’ voorsprong op de Nederlander H. Koeken en Willy Day als derde volgde op 2’

    De Nederlander Theo vander Leeuw wonte Queue-du-Bois vooe Jos Civatone en de Nederlander Hub Geilenkirchen.

    Franky Franssen won te Rollegem voor Alain Depudt en Belgisch kampioen Lucien De Brauwer.

    Velaines kreeg Jean-paul Spileers als winnaar voor Marnix lannoo en Abel Holvoet.

    14-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland


    .
    In Heusden (O.Vl) werd het provinciaal kampioenschap betwist, de zege en de trui waren voor André Dierickx die 15” voorsprong had op Dirk Baert en werd Ronny De Bisschop derde.

    In Wilrijk won Roger Rosiers voor André Poppe die 3” achterstand had en volgde Christian De Buysschere als derde op 6”.

    14-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    Net als gisteren moesten vandaag in de Ronde van Portugal de renners twee ritten afwerken. Rit 2a van Vila de Conde naar Braga over slechts 58km werd gewonnen door de Portugees Firmino Bernardino voor zij landgenoot Joaquim Leite en was plaats drie voor onze landgenoot Arthur Vande Vijver.

    Rit 2b over een afstand van 145km werd verreden tussen Braga en Pedra Saldagas en ging de zege naar de Portugees Venceslau Fernandes voor twee Spanjaarden, Jesus Esperanza en Huan Santiago Zurano.

    In Frankrijk was Eddy Merckx de beste te Quiberon waar hij Raymond Poulidor in een spurt met twee versloeg. Op 26” werd Jacques Mourioux derde.

    En Gerben Karstens die won te Pléaux eveneens in Frankrijk, hij liet Roland Berland en Rolf Wolfshohl achter zich.

    Gianni Motta was te Casttilione del Lago in Italië sneller dan Felice Gimondi. Op 25” werd wereldkampioen Marino Basso derde.

    14-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    13-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .
    Fedor Den Hertog

    Onze landgenoot Raymond Vanstraelen werd vierde in de Saarbrücken-Saarland-Rundfahrt die werd gewonnen door de Duitser Mario Sobotka die in een spurt met twee zijn landgenoot Erwin Derlick versloeg. Ebert Burkhard werd 3de op 3’19” voor de reeds vermelde Vanstraelen en was plaats vijf voor Peter Weibel.

    De laatste rit in de Ronde van Oost-Duitsland werd gewonnen door Karl-Heinz Oberfranz die zijn drie medevluchters versloeg. De Zwitser Ueli Sutter werd tweede, de Nederlander Hennie Kuiper derde en Uwe Kay (Oost-D) vierde. Op 58” werd J. Muller (Oost-D) vijfde voor eindwinnaar Fedor Den Hertog. Ook plaats twee in de eindstand was voor Nederland met Hennie Huiper die 4’05” achterstand had. Derde man op het podium was de Oost-Duitser Dieter Gonschorek zijn achterstand was 4’36”. Door de zevende plaats van Cees Priem op 10’36” won Nederland ook het ploegenklassement en werd Den Hertog ook winnaar op punten, voor de nr 2 &3 in het eindklassement.

    In eigen land moesten de Nederlanders te Nieuwendijk de zege laten aan de Zwitser John Hugentobler die de Nederlanders Jan Raas en Harrie van Groezen mee op het podium kreeg.

    13-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .

    Na gisteren namen vandaag 35 renners te Ardooie de start en was het Jacky Declercq die voor de achtste maal mocht juichen. Hij versloeg zijn twee medevluchters, Alain Desaever en Noël Monteyne. De vlugge Eddy Ronquetti versloeg op 5” voor plaats vier, Alain Depuydt, Jacky Demet, Frans Ligneel en Valère Vandecasteele.

    De 63 deelnemers te Bottelare zorgden voor een vlugge start, na 20km lag de wedstrijd al in een definitieve plooi. Willy Jonckheere trok de kopgroep uit elkaar en werd de verdiende winnaar door Eric Serlet, Ghisleen Declercq, Hilaire De Cocker en de anderen achter zich te houden. Voor Fernand Van Der Fraenen was er plaats 5 en werd Luc D’Hont zesde.

    Een vijfde zege was er voor Joseph Hensen te Grâce-Hollogne waar slechts 20 renners kwamen opdagen. Nico Crommen werd er tweede en Robert Michotte derde.

    In heverlee bestond het podium uit Henri Van Horenbecke, Gustaaf Hermans en Willem Peeters.

    Nederlandse zege te Hollogne waar Jo van Pol won voor Jean Swinnen en M. Wouters.

    Ivan Van De Steene uit Assenede behaalde te Kemzeke waar 42 renners aan de start stonden zijn vierde overwinning. Marc Steels werd er tweede voor Guy De Clercq, Walter Dingemans e.a.

    Londerzeel kreeg 64 renners aan de start en was het Gustaaf Van Cauter uit Leest die de zegebloemen mocht in ontvangst nemen. Rino Vandromme werd tweede, Marc Roelants derde, Urbain Vanderflaes werd vierde en Luc D’Hoeckers vijfde.

    Te Nieuwkerken-Waas werd het criterium waar 21 renners aan het vertrek stonden gewonnen door de plaatselijke renner Walter Heirbaut. Daniel Heyns op 5” werd tweede voor Marc Michiels. Op 50” werd José De Cauwer vierde, 5” later werd Antoine De Meyer vijfde.

    Zijn eerste zege behaalde Jos Vandermeulen te Ottignies waar hij de beste was van 44. Voor Henri Michiels werd het nog een een tweede plaats en werd Jean-Marie Fameree derde.

    Ook een eerste zege behaalde Eddy Vantieghem te Rumes waar hij 50” voorsprong had op Albert Delrue, Jacques Coppieters, Eric Rosseel, Christian Lecluyse e.a.

    Voor Freddy Maertens werd het te St.Eloois-Winkel zijn 22e overwinning hij klopte Michel Pollenter in de spurt. Op 15” werd Eric Delanghe derde voor Raoul Lecluse e.a.

    In Testelt was de zege voor Luc Van Ouytsel voor J.Vanhove en Willem Heremans.

    Teuven kreeg Joseph Borguet als winnaar hj had 1’ voorsprong op Jacques Main en 2’ op de Nederlander Rob Kroep.

    In Tollembeek was de zege voor Romain Vercauter voor Yvan Ronsse en Arthur Vandenneucker.

    In Zutendaal kwamen 22 Belgen, 19 Nederlanders, 2 Duitsers, 1 Zwitser en 1 Oostenrijker aan de start, zodat men wel van een internationaal deelnemersveld kan spreken. Het verloop van de koers werd volledig gedomineerd door vier Nederlanders, zij reden al weg bij het ingaan van de tweede van de dertig af te leggen ronden. Met een voorsprong van 2’30” mochten zij spurten voor de zege. Louis Meijers haalde het voor Ad Dekkers, Jan Claessen en H. Haemers.

    13-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van de Kempen

    Op de slotdag van de Ronde van de Kempen te Lier was het overwicht van Verbeeck en zijn ploegmaats zo fel, dat niemand nog een kans kreeg om iets te ondernemen tegen de leider, al probeerde Dillen dat herhaaldelijk. Tenslotte zouden 5 renners toch nog aan een kleine voorsprong geraken. Theo Dockx won voor Roger De Backer, Wil van Helvoirt (Ned), Frans Tilburgs en Gerry Catteeuw.

    In de eindstand heeft Marc Verbeeck 1’11” voorsprong op Gustaaf Van Gossum, op1’21” werd Marc Van De Putte derde en met dezlfde tijd Edmond Verbruggen vierde. Plaats vijf is voor René Dillen op 2’43”. Gerry Catteeuw op 3’05” werd 6de. Met zijn zevende plaats op 3’47” is Peer Maas de eerste buitenlander. Deurne W.S. was de beste ploeg, Jos Gijsemans won de vliegende spurten en werd Gustaaf Van Gossum winnaar van het puntenklassement.

    13-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgisch kampioenschap - junores te Haacht

    .
    Dirk Ongenae kampioen
    De wedstrijd is op gang gekomen in ronde vijf, Gerry Verlinden, Wim Myngheer en Ronald Demeyer wipten weg op het twee kilometer lange stuk kasseiweg. Myngheer kwam hier zelfs ten val, maar kon aansluiten bij de eerste achtervolgers, Dirk Ongenae, Johnny Vander Vander Veken en Paul Huygelen. Bij deze zes kwamen ook Paul Celis, Christian Moreau en even later ook Eric Jacques, André Liekens en Ronald Struyf aansluiten. Op drie ronden van het einde hadden deze elf 20” voorsprong, maar zou het peloton opnieuw komen aansluiten. Bij het ingaan van de negende ronde ging André Delcroix in gezelschap van Pol Verboven ten aanval, maar de onmiddellijke reaktie van het peloton kortwiekte dit tweetal. Maar vooraleer de grote bende zich volledig op gang had weten te trekken waren vijf man een 100meter vooruit. Alhoewel een drietal tot 8” naderde mochten de vijf voor de kampioenentrui spurten. Dirk Ongenae haalde het voor Ronald Demeyer, Wim Myngheer, Eric Van Hoecke en Willy Sprangers.

    13-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland


    .
    Van Rijmenant wint
    Brussel-Merchtem is een zware wedstrijd geworden zondag en niet in ’t minst omdat er niet 165km waren af te leggen, zoals aangekondigd, maar wel 190km. Van de 54 deelnemers waren vooral Teirlinck en De Buysschere de bedrijvigsten naar Merchtem. De grote Waal had echter zoveel van zijn krachten gevergd, dat hij er verder niet meer aan te pas kwam. Eens in Merchtem moest men nog 13 plaatselijke ronden afleggen. Hierin reden Knockaert, Christiaens, Van Geebergen, Verplancke, Jiminez en Whetters tot 2’10” voorsprong bijeen. Het was Marc Sohet die de achtervolging op gang bracht, maar bandbreuk leed toen de groep op snelheid was, en zonder genade achteruit werd geslagen. Na de samensmelting heeft Van Malderghem het tweemaal geprobeerd, en kreeg bij zijn tweede poging Vande Vijver en Mahieu mee. Op het einde liet Ronny Vande Vijver zijn metgezellen terplaatse en won met 13” voor Willy Van Malderghem en Pol Mahieu. Van de eerste achtervolgers was Staf Van Roosbroeck op 35” de snelste voor Fernand Hermie, Christian Callens, Ronny Christiaens, Herman Vrijders, Eddy Goossens, Daniël Verplancke, Ward Janssens, Julien Van Geebergen, Frans Maes, Giovanni Jiminez en Roger Volckaert. Voor plaats 16 op 4’ was Willy Van den Eynde de snelste.

    Te Gellik moesten de renners om de 176km vol te krijgen 7 grote en 18 plaatselijke ronden afleggen. Reeds van bij de start werd er vrij snel gereden, toch reed Alfons Leenen uit de groep weg, en had bij het ingaan van de derde grote ronde al 1’20” voorsprong. Hij dreef deze op tot 1’55” en bleef het volhouden tot aan de zesde grote ronde. Toen kreeg hij het gezelschap van Roger Loysch en hielden het onder hun beiden tot in de derde plaatselijke ronde vol. De beslissende ontsnapping kwam er in de vierde plaatselijke ronde, Houbrechts was de aanstoker en kreeg het gezelschap van Vander Linden, pas in de twaalfde plaatselijke ronde kwamen Ongenae en Van Rijmenant aansluiten. Deze vier mochten met 50” voorsprong voor de zege spurten en was het de merkloze Ferdinand Van Rijmenant in zijn Cureghem Sportif trui die het haalde voor Ludo Vander Linden, Flory Ongenae en Tony Houbrechts. Lucien Willekens was de snelste voor plaats vijf, verder volgden Lucien Willekens, Roger Jochmans, Ludo Van Staeyen en Julien Verboven. Het peloton volgde op 1’ hiervan was Ghislain Van landeghem de snelste, en werd de eerste vluchter Alfons Leenen 24ste.

    13-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    In de Ronde van Portugal werd rit 1a Porto-Guimaraes over een afstand van 111km gewonnen door de Spanjaard Juan Santiago Zurano voor de Portugezen Henriques Silva en José Martins. Plaats vier was voor de Spanjaard José-Luis Galdamez en werd de Portugees Joaquim Leite vijfde allen in dezelfde tijd.

    Op het circuit van Vila do Conde waar men 30km moest afleggen was de zege voor de Portugees Manuel De Castro Gomes Pinho voor zijn landgenoot Eusebio Pereira Da Silva en was plaats drie voor de Spanjaard José Luis Abilleira. Leider is Joaquim Leite.

    Ook in Spanje in de G.P. Leganes moesten de renners twee ritten afwerken. Eerst was er Leganes-Leganes over 193km en ging de zege naar Santiago Lazcano, hij had 2” voorsprong op Antonio Martos, werd op 9” Domingo Perurena derde voor José Moreno-Torres en Segundo Goicoechea.

    Het tweede gedeelte op het circuit van Leganes werd na 45km gewonnen door Agustin Tamames voor Domingo Perurena, Miguel Bengoa, José-Manuel Lopez-Rodriguez en José Moreno-Torres.

    De eindzege is voor Domingo Perurena met 25 punten, voor José-Manuel Lopez-Rodriguez 18p., José Moreno-Torres 17p., Segundo Goicoechea 16p. en als vijfde Jesus Manzaneque met 15 punten.

    In Groot-Brittannië werd Sid Barras winnaar te Solihull, hij versloeg zijn twee medevluchters Leslie West en Peter Head. Op 3’15” werd Brian Jolly vierde voor “Geof” Wiles. Plaats vijf op 3’54” was voor Geoffry Dutton.

    De Italiaan Davide Boifava ontsnapte op 15km van de meet en won met 4’11” voor Michele Dancelli en Emmanuele Bergamo de Trofee Mateotti te Pescara. Plaats vier op 6’54” was voor Franco Mori voor Luigi Castelletti en Mauro Simonetti.

    Cyrille Guimard deed er nog een zege bij, te Chateaugiron in Frankrijk wersloeg hij zijn medevluchter Pierre Matignon. Zij hadden 10” voorsprong op Robert Bouloux.

    Yves Hezard was san weer de snelste te Saussgnac waar hij Raymond Poulidor en Lucien Aimar naar plaats 2 & 3 verwees.

    In Nederland te Valkenswaard ging de zege naar Harm Ottenbros die Rinus Wagtmans achter zich liet. Op 33” werd Matthijs de Koning derde voor Jan Krekels, onze landgenoot Jean Ronsmans, Jos van Beers en Gerard Vianen.

    13-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    12-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnen & buitenland

    .
    Gustaaf Verboven wint te Kuringen

    Slechts 20 renners kwamen te Angreau (Henegouwen) kwamen slechts 20 renners een rugnummer afhalen. De zege ging naar Silvano Delpistola, hij versloeg zijn twee medevluchters, Jacques Coppieters en Frans Deneef.

    Te Ardooie zijn de liefhebbers vandaag en morgen uitgenodigd. Met 57 werd er vandaag gestart en kwam na 100km Georges Windels solo over de meet. Op 20” volgde Didier Dekyvere, Roger Verschaeve,en Alain De Saever. “Brusselaar” Jean-Pierre Sterckx regelde op 45” de groep voor plaats vijf.

    Essenbeek-Halle mocht 59 renners begroeten, Gustaaf Hermans won er voor Paul Collaer, Willy Michiels, Serge salas, Jean-Pierre Nicilas, Luc D’Hoeckers, André Coppers, Freddy Missotten e.a.

    Te Herstal was André Verbraecken de beste van 54, hij had 25” voorsprong op Gustaaf Put en de Nederlander Jan Claessens. Plaats vier op 1’ was voor Jean van Der Stappen voor de Nederlander Hub Geilenkirchen, Joseph Civatone (It) e.a.

    Het criterium van Heusden (O.Vl) werd gewonnen door de Nieuw-Zeelander Malcolm Forster voor Rudi bauwens en Patrick Van Renterghem.

    In Hove kreeg men 46 renners aan de start, na 106km kreeg Theo Heremans de bloemen, stonden mee op het podium Hugo Marcel en Frankie Franssen.

    Frans Van Looy was te Kamthout waar 80 renners vertrokken, sneller dan 7 medevluchters waarbij drie Nederlanders. Louis Verreydt werd tweede dan volgden, Alfons van Katwijk (Ned), Ernie Blommaert, Piet van Katwijk (Ned), Ludo Delcroix, Willy Govaerts en Ferry van der Vleuten.

    Met 56 kwam men naar Kuringen voor de tweede grote prijs Parochie Werken te Tuilt. Reeds in de eerste ronde ging Paulissen even voorop rijden, en was er opieuw bij toen de plaatselijke renners Clabots en Bortels zich even lieten zien aan hun fans. Lang hebben de drie niet voorop gereden. Bortels wou niet afgeven, ging alleen door en kreeg het gezelschap van Engelen en Bellis maar ook zij moesten het afgeven tegen de groep. Halfkoers viel de beslissing, 13 renners reden weg, en hebben het peloton juist voor de laatste ronde ingelopen. In de spurt haalde Gustaaf Verboven het van Robert Reekmans, Marc Lepers, Ludo Noels, Leonard Engelen, Alain Buckinx, Hugo Gevers, op plaats acht werden Roger Loysch en Frans Vandendael gelijk geplaatst. Georges Bortels werd tiende voor José Clabots, Benny Paulissen en Paul Wellens.

    De Nederlander Theo van der Leeuw kwam te Moustier-sur-Sambre winnen, in een spurt met twee versloeg hij Jean Swinnen. Op 10” werd Omer Meeus derde.

    In Tielt behaalde Eddy Ronquetti zijn elfde overwinning, na 100km had hij 20” voorsprong op Johny Soenens, Eric Serlet, Albert De Cuyper, L. Devolder en Ghislain Cael. Plaats 7 op 25” was voor Ghislain De Clercq, N. Lesage werd 8e op 35” voor Frans Lambert en Johan Devriendt.

    Op een selectief parcours te Zelzate maakten de 60 deelnemers er een mooi kijkstuk van. Eeen groep van 13 domineerden de wedstrijd, waarvan op het einde twee er twee het hazepad kozen. In de spurt was Daniêl Pauwels sneller dan Roland Boulard. In een hels onweer werd er voor plaats drie gespurt, Riber Ferket haalde het voor, Daniel De Schrooder, Eddy Van Puymbroeck en werden de streekrenners, Romain Vercauter 6e, Martin De Clercq 7e en Alex Claeys 8e. Hilaire De Cocker werd 9e en Jean Blommaert tiende.

    Voorlaatse rit in de Ronde van Oost-Duitsland voor liefhebbers. In de vijfde rit Mitweida-Langenau over een afstand van 109 km,behaalde de Tsjech Jaroslav Polusny zijn tweede ritzege. In een spurt met twee versloeg hij de Oost-Duitser Wolfgang Fiedler. Leider Fedor Den Hertog (Ned) werd op 35” derde. Nog twee Nederlanders in de top5, op vier Hennie Kuiper en als vijfe Cees Priem.

    12-08-2012 om 03:43 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van de Kempen

    Voorlaatste dag in de Ronde van de Kempen en is Arendonk de gastheer. De zevende rit was 128km en werd fataal voor Dillen en Verbruggen de twee grootste kanshebbers voor de eindzege. Zij lieten zich verrassen door een ontsnapping van tien, waarvan wel Verbeeck, Van De Putte en Van Gossum deel uitmaakten. Hierbij waren ook drie renners van Deurne en Lierse, de twee ploegen die het onder mekaar aan de stok hebben voor het ploegenklassement. Door het gevecht voor de rode petjes werd het tempo vooraan zo hoog gehouden dat Verbeeck derde in de stand stond op 45” zonder zelf door te drijven aan de leiding kwam. Van Gossum tweede in het puntenklassement won met 4” voorsprong de rit en werd leider op de punten. Gerry Catteeuw werd tweede voor Karel Sels, Marc Verbeeck de nieuwe leider met 1’06” op de ritwinnaar. Verder volgden Jos Meynzer, Rudi Rijpens, Jos saenen, Jacky De Laat, Marc Van De Putte en Willy Verschueren. Enkele renners kwamen nog afzonderlijk over de meet, de groep met de leider volgde op meer dan 3 minuten.

    12-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Noël Vantyghem

    In Beernem vertokken de 56 renners met slecht weder. Reeds vrij vroeg reden Vander Slagmolen, De Muynck, Vanden Neste en de Nederlander Hinneman weg, en hadden na anderhalf uur 1’10” voorsprong bijeen gefietst. Maar werden dan door een jagend peloton in 25km opnieuw gegrepen. De wedstrijd is daarna nooit stilgevallen maar een afscheiding kwam er niet. Tot 25km van het einde de plaatselijke renner Jacky Coene ten aanval trok en het gezelschap kreeg van Vantyghem, Van Marcke en Van Ackere. Deze vier mochten voor de zege spurten en was het Noël Vantyghem die het haalde voor José Van Ackere, Jacky Coene en Ronny Van Marcke. Op 15” won Patrick Sercu de groepsspurt voor, Maurice Dury, Ernie Wielandt, Daniël Vanryckeghem, André Peirsman, Julien Vermote e.a.

    Voor aanvang van het 7e avondkriterium van Drongen legden de 31 deelnemers een ereronde af. Eddy Merckx deed het in een open wagen omringd door de volledige Molteniploeg, waarbij een wederoptredende Jos Spruyt. Allen uidgedost met de nationale trui. Na enkele ronden opwarmen was Ward Janssens de eerste aanvaller, en was het onder fel gejuich dat het lokale idool Godefroot met Peelman en Planckaert de orde herstelde. Ernstig werd het wanneer Roger De Vlaeminck in de 33e ronde op avontuur ging en het gezelschap kreeg van Bruyère. Eddy vond het dat het tijd werd om hem ens te tonen en zorgde voor de hergroepering. Op iets meer dan 20km van het einde trokken De Witte en Rosiers ten aanval, en kon enkel Dierickx nog aansluiten. In de laatste ronde liet André Dierickx zijn twee kompanen achter en won met 15” voorsprong. Roger Rosiers werd tweede en Ronald De Witte derde. Vier en vijf op 30” werden Jos Huysmans en Vic Van Schil, die nog achter de leiders waren gegaan maar de aansluiting niet hadden kunnen bewerken. De groepspurt voor plaats zes was voor Walter Godefroot voor Robert De Guchtenaere, Willy Planckaert, Norbert Seeuws, Walter Planckaert e.a. Eddy Merckx werd 26ste.

    12-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    De ronde van Portugal begon met een proloog van 4,5km op de wielerbaan van Antas, het was de Portugees Manuel De Castro Gomes Pinho die met een tijd van 5’38” de beste was. Zijn twee landgenoten, Manuel Luis Da Costa en Custodio Alberto Gomes stonden mee op het podium. Vier landgenoten, André Doyen, Adolf Huysmans, Roger Kindt en Arthur Vande Vijver nemen deel met Macieira een filiaal van de ploeg Van Cauter-Magniflex- De Gribaldi.

    In Spanje ging de tweedaagse G.P.Leganes van start, telkens met start en aankomst in Leganes. Vandaag werd er 112km gekoerst op het plaatselijk circuit. Luis-Pedro Santamarina had 34” voorsprong op Jesus Manzaneque, José-Luis Uribezubia, José-Manuel Lopez-Rodriguez en was plaats vijf voor Segundo Goicoechea.

    Twee criteriums in Frankrijk: te Dunières won Bernard Labourdette voor Raymond Delisle en Ferdinand Julien.

    Cyrille Guimard deed er nog eentje bij nu was hij te Maurs sneller dan Raymond Poulidor en werd Gérard Moneyron derde.

    De in Frankrijk wonende Joop Zoetemelk heeft de Ronde van Kamerik gewonnen. Twee ronden voor het einde ontsnapte hij en hield 20” over op Jan van Katwijk, Herman Vanspringel, Evert Dolman, Staf Van Roosbroeck, Ben Janbroers, Marian Polansky, Gerard Vianen, Rini Wagtmans en werd Jan Serpenti tiende.

    12-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    11-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers binnen- en buitenland

    Te Gentbrugge bestond het criterium uit een rit in lijn 66km en een tijdrit 1,1km. Tweemaal was Willy Jonckheere de beste en moest Roland Boulard telkens met de tweede plaats tevreden zijn. Paul Lannoo werd derde in de rit in lijn.

    In de Ronde van Oost-Duitsland werd de vierde rit betwist tussen Cottbus en Mittweida over een afstand van 180km. Na 4.43’7” versloeg de Oost-Duitser Manfred Kummich zijn gezel de Tsjech Milan Skorepa. De Zwiter Robert Thalmann als derde volgde op 20” voor Hennie Kuiper (Ned) en J.Muller (Oost-Duit). De nederlander Fedor Den Hertog blijft leider.

    Op de zomerbaan van Zurich won de Zwitserse liefhebber Beni Herger de 1/2 fond voor zijn landgenoten Ruedi Frank en Willi Luginbühl.

    In de achtervolging moest onze landgenoot Wilfried Wesemael het afleggen tegen de Zwitser Xavier Kurmann.

    11-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van de Kempen

    .
    Rudy Rijpens


    Vandaag verbleef de Ronde van de Kempen te Noorderwijk waar een rit in lijn 72,5km en een tijdrit 14,5km moest worden afgewerkt. Tijdens de rit in lijn geraakten in de laatste ronde 10 renners voorop, waarbij Dillen en Maas (Ned), maar zonder leider Verbruggen en Verbeeck. Dat bracht wel wat opschudding in de karavaan want op slag hadden die tien 20” voorsprong. Aan de meet waren dat er 27. Johan Hendrickx won voor Gustaaf Van Gossum, Karel Sels, Piet Maas (Ned) en Alex Robberecht.

    Rudy Rijpens won na de middag de tijdrit voor Willy Verschueren, Theo Dockx, Jos Gijsemans en René Dillen die nu op 15” komt van leider Verbruggen.

    11-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Cyrille Guimard

    In Frankrijk won Cyrille Guimard het criterium van Sarzeau voor Loïc Lebourhis en Raymond Poulidor.

    In Nederland te Scheveningen-Boulevard behaalde Harm Ottenbros zijn vierde overwinning. Op 10” werd Jos van der Vleuten tweede voor Jan Serpenti en Gerard Vianen. Plaats vijf op 17” was voor Cees Zoontjens met in zijn spoor Ben Janbroers, Matthijs de Koning en Tino Tabak. Negende op 41” werd Ger Harings voor Jan Krekels, Jan van Katwijk, Jean Ronsmans (Bel) werd de eerste buitenlander. Verder in de top15, Wim Prinsen, Willy De Bosscher (Bel) en Jos van Beers.

    11-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Herman Vrijders

    In Buggenhout kwamen 40 renners aan de start en moesten 148km afleggen. De zege was voor Herman Vrijders, hij had 50 meter voorsprong op een eerste groep waarvan Ronny Vande Vijver sneller was dan, Alfons De Bal, Georges Pintens, Fernand Hermie, Willy Abbeloos, Roger Rosiers, Willy De Geest, Willy Planckaert en Eddy Goossens. Voor plaats 14 op 35” was Tony Daelemans de snelste.

    De vierde uitgave van het nachtcriterium te Tienen kende een overgrote belangstelling. Een spijtig voorval gebeurde toen Joseph Bruyère die alleen aan de leiding reed, door een onvoorzichtige toeschouwer ten val werd gebracht, beiden werden naar het ziekenhuis overgebracht. Na de gebruikelijke schermutselingen is Merckx zich met de zaken gaan bezig houden. Omwille van een sneeuwbal-premie welke tot 9.000fr. was aangegroeid, trok Eddy solo ten aanval, en hield het 3 ronden vol. Godefroot en Verbeeck kwamen tot bij Eddy en won Verbeeck de premie. Nogmaals ging Eddy en zou met 8” voorsprong winnen voor Frans Verbeeck, Rik Van Linden (die tot bij de twee was gekomen) en Walter Godefroot. Op 25” won Leon Thomas de spurt voor plaats vijf voor, Jos Huysmans, Frans Mintjens en Ronald De Witte. Voor plaats negen was Tony Gakens de snelste van de groep.

    11-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    10-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnen & buitenland

    .
    Klaas Koot enige buitenlander in de kopgroep te Halen
    De 47ste Slag der Zilveren Helmen te halen kreeg maar liefst 129 renners aan de start, waaronder vier uit Kameroen en twee Chilenen. Ondanks het hoge tempo hebben Benny Paulissen en Gerrie Knetemann (Ned) twee ronden met 20” voorop gereden. Toen Verreydt in de 9de ronde aanviel was de goede ontsnapping een feit, tien renners waren mee. Vooraan hebben Verreydt en Verboven nog getracht zich van de anderen te ontdoen, maar slaagden niet in hun opzet. Op 500meter van de streep zette Vanstraelen aan, Verboven sprong tot bij Vanstraelen met Engelen in zijn wiel En was de derde zege voor Leonard een feit. Gustaaf Verboven werd tweede, verder volgden Ludo Noels, Louis Vereydt, Robert Reeckmans, Robert Van Engeland, Raymond Vanstraelen, Klaas Koot (Ned), Willy Govaerts, Maurice Van Elderen en Alain Buckinx. Op 2’ was Yvan Benaets de snelste van de groep nog 90 man sterk.

    Roeselare – Ieper over een afstand van 148km werd gewonnen door Michel Pollentier, hij had 20” voorsprong op Alain Depuydt, Eddy Ronquetti, John Soenens en was plaats vijf voor Bertil Cael.

    Na eergisteren de beroepsrenners waren vandaag de liefhebbers uitgenodigd in Willebroek. Na 110km was Gustaaf Van Cauter de beste voor Martin Bierebeek en de Italiaan Lorenzo Alaimo een in België geboren Italiaan.

    In de Ronde van Oost-Duitsland was rit drie een tijdrit, Cottbus- Forst-Cottbus over 40km . Dieter Gonschorek (O-Duit) won in een tijd van 51’46” en had 30” voorsprong op Fedor Den Hertog (Ned), verder volgden, Wolfgang Fiedler op 1’43”, Karl-Heinz Oberfranz op 2’03” en Erwin Raidt op 2’08” allen Oost-Duitsers. Fedor Den hertog blijft leider.

    10-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van de Kempen

    Vandaag waren de renners van de Ronde van de Kempen te Turnhout aan het werk, waar zij eerst een rit in lijn van 105km en daarna een tijdrit van 1,9 km moesten afwerken. In de rit in lijn zijn eerst vier renners ontsnapt, Hennie Peels (Ned), Jos Gijsemans, Jos Saenen en Frans Tilburgs. Even verder werden zij bijgehaald door Karel Sels die in een wip 30” goedmaakte. De ploegmaats van de leider reageerde heftig, maar toen het er naar uitzag, dat de groep niet meer kon terugkomen, legden ook zij zich bij de toestand neer. Geen enkele renner vooraan was een bedreiging voor hun kopman. Net op dat ogenblik sprongen echter nog vijf renners weg. Daarbij Dillen en Verbeeck beiden binnen de minuut na Verbruggen gerangschikt. Niet Verbruggen of iemand van zijn ploegmaats was mee. De zege was voor René Dillen voor Jos Gijsemans, Marc Verbeeck, Karel Sels, Jozef Saenen, Frans Tilburgs, Rudy Rijpens, Martin Venix (Ned) en Etienne D’Hollander. De tiende renner de Nederlander Hennie Peels had 2” achterstand. De groep volgde op 14” en daarvan was Gustaaf Van Gossum de snelste.

    Na de middag heeft leider Edmond Verbruggen dan de puntjes op de i gezet. Hij deed 2’39”13 over de 1,9km. René Dillen en Jos Gijsemans reden 2’40”63. Eddy Geens reed 2’40”70 en Jos Saenen als vijfde 2’41”94. Verbruggen blijft leider.

    10-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    In Booischot moesten de renners vijf ronden en tien kleinere ronden afleggen. Van in de eerste ronde trok Julien Knockaert ten aanval, nam heel wat premies en werd in de vijfde ronde bijgebeend door Opdebeeck, Verhaegen, Gilson en Verstraeten, maar kwam even later alles opnieuw samen. In de derde kleine ronde viel de beslissing, opnieuw Opdebeeck met Mariën, Verhaegen en Laeremans gingen weg, en kregen een ronde later het gezelschap van Verstraeten. Acht renners kwamen vooraan nog aansluiten. Uit deze dertien ging in de laatste ronde Verstraeten weg en won met 35” voorsprong. Plaats twee was voor Raf Hooyberghs voor, Jos Van Olmen, Frans Verhaegen, Harm Ottenbros (Ned), Rik Omloop, Englebert Opdebeeck, Wilfried Peffgen (Duit), André Doyen, Michaël Wright (Gb), Rik Mariën, Louis Pfenninger (Zwit), en Paul Laeremans. Adolf Huysmans was op 2’40” de snelste van de groep voor plaats 14.

    Veel volk te Kortrijk waar de 66 renners 144km moesten afleggen verdeeld over 18 ronden. Reeds na 12 km reden vijf renners weg, Demeyer, Bruggeman, Kerremans, Van Geerbergen en Van Neste, en hadden na 50km circa 3’ voorsprong, en konden deze half koers tot ruim 4’ aandikken. Na 100km slonk hun voorsprong door een tegenreaktie van een vijftal, waarbij nog eens vijf anderen kwamen aansluiten. Op 4 ronden van het einde waren de tien achtervolgers tot 2’30” genaderd. Van Neste met Van Geerbergen hebben nog getracht voorop te blijven maar moesten zich in de voorlaatste ronde gewonnen geven. Met vijftien is men dan aan de laatste ronde begonnen, en acht kilometers van het einde sloeg Rudy De Groote toe en behaalde zijn tweede zege in vier dagen. Op 15” werd Pol Mahieu tweede, 10” later was Julien Vermote sneller dan, Ronny Christiaens, Noël Vantyghem, Willy Van Neste, Hervé Vermeeren, Julien Van Geebergen, Fernand Bruggeman, Marian Polansky, Eric Weyckaert, Marc Demeyer, Frans Kerremans en Hugo De Haes. Als 16de op 35” werd Daniël Vanryckeghem voor Jaak De Boever. Ook José Van Ackere 18de en Herman Vander Slagmolen 19de op 45” kwamen voor het peloton binnen, waarvan Jacky Coene op 1’05” de snelste was.

    10-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    09-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Theo Verschueren
    Onze landgenoot en stayerswereldkampioen Theo Verschueren won te Oostburg in Nederland het criterium achter derny’s. René Pijnen werd tweede, Cees Stam derde, Albert Van Vlierberghe vierde, Norbert Seeuws vijfde, Graham Gilmore zesde en Eddy Peelman zevende.

    In Italië is te Rocca di Roffeno Franco Bitossi sneller dan Marino Basso en Felice Gimondi.

    De tweede rit in de Ronde van Oost-Duitsland voor liefhebbers vond plaats rond het district Cottbus. Na 146km versloeg de Oost-Duitser Michaël Milde zijn landgenoot Dieter Gonschorek. Op 20” werd Horst Wagner derde voor Bernard Fielsch en Manfred Kummich allen Oost-Duitsers. De Nederlander Den Hertog mocht de leiderstrui aantrekken.

    09-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Roger De Vlaeminck

    De 6de nacht van Bilzen ging van start, na de gebruikelijke voorstelling der renners, waarbij Eddy Merckx bij gelegenheid van de geboorte van zijn zoon Axel luid werd toegejuicht door de meer dan 8.000 aanwezigen. In de eerste ronden gingen Van Schil en Gakens voorop rijden en staken enkele premies op zak. Ongeveer half koers ging Merckx ten aanval en kreeg Godefroot, Verbeeck en De Vlaeminck mee. In de spurt was Roger De Vlaeminck sneller dan Frans Verbeeck, Walter Godefroot en Eddy Merckx. Op 1’ werd Roger Swerts vierde voor Tony Houbrechts en Jos Deschoenmaecker. Plaats acht op 1 ronde was voor Roger Loysch voor Vic van Schil, Jan Krekels (Ned), Rik Van Linden, Georges Claes (Zonh.), Willy In’t Ven, Raymond Steegmans, Ernest Bens en als 16de een groep van 16 renners.

    In Grobbendonk hebben de twee plaatselijke idolen, Herman Vanspringel en Frans Verhaegen de koers gemaakt. Zij waren telkens in de aanvalslijnen en meestal in de uitlooppogingen te vinden. Op het laatste had Herman nog voldoende reserves om toen men zich klaar maakte voor de eindspurt een demarrage te plaatsen. Meer dan 20meter kon hij niet nemen en hield er 15 over aan de meet. Fonske Debal werd tweede en Frans Verhaegen derde. Plaats vier was voor de Nederlander Jan van Katwijk voor Ludo Van Staeyen, Ronny Vande Vijver, Maurice Eyers, Ludo Vander Linden, Frans Brands en werd Paul Aerts tiende.

    In Lokeren viel de beslissing reeds in de tweede van de acht af te leggen ronden. Twintig renners gingen aan de haal, drie ervan moesten door pech achterblijven, eerst Miel Lambrecht dan Jacky Coenen en als derde Jan Pagé de Nederlander uit Assenede. De zeventien anderen hebben een voorsprong van 8’ opgebouwd, op 3km van het einde waagde Abbeloos zijn kans, maar mislukte. Op dit moment viel alles stil en sprong plots uit tiende positie Dury weg, keek achterom en zag dat Abbeloos opnieuw mee was. In de spurt was Maurice Dury een ½ wiel sneller dan Willy Abbeloos. Op 15” werd Cees Koeken (Ned) derde voor Richard Bukacki (Ned), Ronny De Bisschop, Noël Vantyghem, Willy de Geest, Frans Melckenbeeck, Jan Janssen (Ned), Daan Holst (Ned), Herman Beysens, Leopold Vanden Neste, Jaak Zwaenepoel, Pierre Bellemans, Willy Van Neste, Robert Whetters (Aus) en Ghislain Van Landeghem.

    09-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    08-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van de Kempen

    .
    Ploegleider Louis Proost

    In de vierde rit van de Ronde van de Kempen met start en aankomst te Booischot, werden de posities die stevig leken, totaal ondersteboven gegooid. Dit kwam vooral door een taktische flater van de renners van Lierse, die niet wilden luisteren naar hun ploegleider, ex-wereldkampioen bij de liefhebbers Louis Proost. Zijn renners reden dapper mee aan de leiding in een vroege ontsnapping van acht renners. Leider Dockx was daardoor zo ontmoedigd dat hij achteraan het peloton ging rijden en ook nog werrast werd toen half koers nog 12 anderen naar de koplopers reden. Wie wel opnieuw er bij was en ook gisteren mee vooraan reed was Edmond Verbruggen die te Booischot de leiderstrui mocht aantrekken. De ritzege was voor Marc Verbeeck voor Jozef De Keersmaecker zij waren in de voorlaatste ronde uit de kopgroep ontsnapt. Op 29” werd René Dillen derde voor Marc Van De Putte en werd Roger De Backer vijfde. Morgen krijgen de renners een dagje rust.

    08-08-2012 om 06:24 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnen & buitenland

    .
    Fedor Den Hertog

    Zijn tweede zege behaalde Ghislain Cael te Gentbrugge voor Jacky De Clercq en Roger Verschaeve.

    Een ploeg uit Kameroen, die voor de eerste maal in de geschiedenis van de Olympiaden met de fiets in de Olympische Spelen zal aantreden, kwam naar Merksem afgezakt. De wedstrijd werd na 110km gewonnen door Luc Van Ouytsel, die zijn Nederlandse metgezel Cees van Dongen versloeg. Op 10” werd Guido Verheyden derde voor Jean Swinnen, Ernie Blommaert, Nico van Nest (Ned),Robert Van Engeland e.a. Van de zes uit Kameroen reden er drie in de prijzen, twee werden door een val uitgeschakeld en de zesde is wegens ziekte niet vertrokken.

    In Waarschoot kwamen 45 renners aan de start om 104km te koersen. Reeds vrij vlug traden de sterkere renners op de voorgrond en viel het deelnemersveld uiteen. De zege was voor Lembekenaar Daniël Pauwels die zijn achtste zege behaalde. Op 50” werd Michel Pollentier tweede en volgde Willy Jonckheere als derde op 1’20”. Verder volgdn de Nederlander Wim De Waal, Daniël De Schrooder, Alain De Saever, Noël Pottier, Eddy Ronquetti, Johny Soenens, Roland Boulard, Urbain De Cocker, Romain Vercauter, Martin De Clercq, Eric Serlet, Marc De Poorter, Luc De Volder en Etienne Bundervoet.

    Durch die Niederlausitz, of dwars door Friedland in het Nederlands is de eerste rit in de Ronde van Oost-Duitsland voor liefhebbers. Na 145km is het de Tsjech Jaroslav Polusny die met10” voorsprong wint voor de Nederlander Fedor Den Hertog. Voor plaats drie op 1’35” is de Oost-Duitser Wolfgang Wesemann sneller dan Hennie Kuiper (Ned). Op plaats vijf eindigde Manfred Kummich uit Oost-Duitsland hij heeft 1’45” achterstand.

    08-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Marino Basso

    In Frankrijk waren er vandaag twee criteriums, te Cannes was de zege voor de Duitser Rolf Wilfshohl die na 80km won voor Franco Bitossi (It), Gilbert Bellone (Fr) en werd Walter Godefroot vierde.

    Raymond Poulidor was de beste te Ussel, gelegen in het departement Corrèze. Na 100km had hij 14” voorsprong op de Nederlander Joop Zoetemelk en was plaats drie voor Bernard Thevenet.

    In Italië werd er te Cirié een wedstrijd tipo pista verreden en was de overwinning voor Felice Gimondi met 28 punten. Plaats twee was voor Franco Balmamion met 15p. en plaats drie voor de nieuwe werdeldkampioen Marino Basso met 13 punten.

    08-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Winst voor Roger Kindt te Willebroek
    Te Sint-Denijs kwamen 55 renners aan de start, en was er onmiddellijk na de start een aanval van Eddy Cael en Jan Van De Wiele, hadden na 3 ronden 30” voorsprong, maar werden even later opnieuw ingelopen. Ernstig werd het wanneer in de zesde ronde, Wyckaert, Ronsmans, Bruggeman en Van Bruwaene wegreden. Toen zij 40” voorsprong hadden is Hendryckx naar de vier leiders gereden. Ook Ebo en Christiaens hebben met sukses de sprong gemaakt, deze zeven hadden na elf ronden 1’25” voorsprong, en zag het er naar uit dat de wedstrijd gereden was. Een poging van Delaere en Vander Slagmolen mislukte, Van Malderghem met Dierickx konden het wel in 1 ronde bolwerken. Deze twee waren nog maar net komen aansluiten of Willy ging er vandoor, nam 20” en is André in één ruk tot bij Willy gereden. In de spurt won André Dierickx vrij vlot van Willy Van Malderghem. Op 55” hebben de achtervolgers gespurt voor plaats drie, Jean Ronsmans haalde het voor Raf Van Bruwaene, Eric Wyckaert, André Hendryckx, Franky Ebo en Ronny Christiaens.

    Veel volk voor de 27e Grote Prijs van Willebroek, waar de renners 16 ronden moesten afleggen. Pas in de vijfde ronde reden 11 renners weg, lang heeft het niet geduurd, want bij het ingaan van de zesde ronde reden Pauwels, Kindt, Debuysschere en Van Sweevelt aan de leiding. Kregen het gezelschap van een zestal en zouden het 3 ronden volhouden. Een zeer bedrijvige Arthur Vande Vijver is dan met 3 metgezellen ten aanval getrokken, maar was het vooral Kindt die er voor zorgde dat in de voorlaatste ronde alles terug samen was. Nogmaals ging Vande Vijver en waren het Kindt en Opdebeeck die kwamen aansluiten. In de eindspurt gaf Arthur Vande Vijver lang de indruk het te halen. Pas in de laatste meters plaatste Roger Kindt de beslissende jump en won met een half wiel. Den Engel Opdebeeck werd derde. Op 40” regelde Fons Scheys de groep voor plaats vier voor Tony Gakens, Lucien Willekens, Guido Van Sweevelt, André Poppe, Willy Van den Eynde en sluit André Peirsman de top10.

    08-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    07-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomerbaan

    .

    Op de zomerbaan van Amsterdam was er de herkansing van het WK, snelheid en halve fond.

    De snelheid werd gewonnen door onze landgenoot en kersvers wereldkampioen Robert Van Lancker voor de Nederlander Leijn Loevesijn, de Amerikaan Tim Mountford en de Australiër Gordon Johnson.

    In de halve fond had de Nederlander Cees Stam na 40km, 2 meter voorsprong op onze landgenoot Theo Verschueren, Jaap Oudkerk werd derde op 225meter. Plaats vier was voor de Duitser Ehrenfried Rudolph hij volgde op 2100m. Plaats vijf op 2750meter was voor onze landgenoot Leo Proost.

    Bij de liefhebbers was de Nederlander Gaby Minneboo de beste, na 25km had hij 7 meter voorsprong op de Duitse wereldkampioen Horst Gnas, zijn landgenoot Johan Breuer werd op 750meter derde, plaats vier was voor onze landgenoot Raymond Persyn die 1250m. achterstand had.

    07-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    Tweede ritzege voor onze landgenoot Bernard Bourguignon in de rittenwedstrijd Yonne-Nivernais-Morvan, de eindzege is voor de Fransman Georges Talbourdet die 43” voorsprong heeft op Mayda, 1’22” op Michel Pitard, 7’38” op Philippe Bodier, en 7’39” op Lucien Gonthier

    Nog in Frankrijk was er de “Veau d’Or du Gevauden te Langogne. Hier ging de zege naar Yves Bottazzi die na 100km 1’20” voorsprong had op Jacques Marquette en 2’22” op P. Combes.

    07-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .

    Te Bazel-Waas won na 104km Karel Rottiers voor José De Cauwer en Jean-Pierre Baert.

    Van de 36 deelnemers te Herstal was Willem Peeters de beste voor de Nederlander Theo van der Leeuw, Jean Van Der Stappen en een resem Nederlanders, Frits Sluper, Henk Smits, Harry Beurskens, Jacob Langen en Louis Mijers.

    Te Hotton waren 38 renners aan de start, Jos Hensen was na 105km sneller dan Jean-Luc Yansenne, Jean Van Hoorebeeck e.a.

    Voor Freddy Maertens kwam er nog een overwinning bij te Rumbeke, hij had 15” voorsprong op Luc Leman en 20” op Michel Pollentier.

    Met 37 waren ze vertrokken te St.Georges-sur-Meuse, na 110km behaalde Omer Meeus er zijn vierde zege. De Nederlander Harry Van Groezen werd tweede voor, Felix Vrancken, Georges Bortels, Jo van Pol (Ned), Raymond Vanstraelen, Freddy Libouton, Guy Minsart, Marcel Louyet en werd de Nederlander Mat Buckx 13 punten met zijn 11de plaats eindwinnaar van de tweedaagse (5&7/8). Georges Bortels werd tweede en Marcel Louyet derde.

    St.Kathelijne-Waver kreeg na 108km, Frans Van Looy als winnaar voor Louis Verreydt en Ludo Bruylandts.

    07-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van de Kempen

    Vandaag was in de Ronde van de Kempen, Koningshooikt die de rit in lijn en de ploegentijdrit mocht inrichten. Toen Edmond Verbruggen in de voorlaatste ronde ten aanval trok ging Theo Dockx mee als afstopper voor zijn kopman Sels. Maar Verbruggen reed zo snel dat de drie leiders, ook Alfons Van Camp was mee, maar bleef gewoon in het wiel, vlug 1’ bonus telden. Vanaf dan is ook Dockx die op 46” stond mee aan de leiding gaan rijden. In de spurt won Theo Dockx die leider werd, voor Edmond Verbruggen en Alfons Van Camp. Voor plaats vier op 1’17” was Walter Bellemans de snelste voor de Nederlander Piet Maas.

    Net als op de eerste dag waren het nu ook weer de Dijlespurters die in de ploegentijdrit van 5km de besten waren. Heist werd tweede en Hoboken derde.

    07-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Cyrille Guimard

    In Frankrijk te Château-Chinon werd het criterium gewonnen door Cyrille Guimard, die vier medevluchters versloeg. Walter Godefroot werd tweede voor Roger Swerts, Eddy Merckx en Bernard Thevenet. Op 18” werd Yves Hézard zesde voor Jean-Luc Molineris, Jos Deschoenmaecker, Leif Mortensen, Mariano Martinez, Jos Huysmans, Michel Perin, Raymond Poulidor, Joop Zoetemelk en het ganse peloton.

    Vierentwintig uur na zijn zege in het WK te Gap, won Marino Basso de grote prijs van Badia a Settimo in Italië. Basso die de 100km aflegde in 2.14’ ging zijn landgenoten, Wilmo Francioni, Felice Gimondi en Gianni Motta vooraf.

    07-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Beringen Pieter Nassen wint vlot voor plaats twee

    Te Beringen kwamen 48 renners aan de start om 145km te koersen. Na de vier aanvangrondjes reden de Nederlander van Katwijk, Barras en Sohet weg.Toen zij na de grote ronde opnieuw in Beringen kwamen hadden zij 5’ voorsprong, en was er al 90km afgelegd. Dan was er een ronde van 25km over Lummen, Heusden, Koersel, en was hun voorsprong te Beringen tot 2’30” teruggelopen. In de eerste kleine ronde, men moest er vier van 5km afleggen, kwam het tot een twist tussen Barras en Sohet, omdat geen van beiden er nog veel voor voelden om nog aan de leiding te komen. Voor de thans in België wonende Nederlander geen probleem, Jan reed de resterende 18km solo naar de meet.Op 40” won Pieter Nassen de spurt voor plaats twee voor Evert Dolman (Ned), Vic Van Schil, Georges Barras en Marc Sohet. Ook Fonske De Bal en Wim Schepers (Ned) kwamen op 50” voor de groep toe. Voor plaats negen op 55” was Georges Vanconingsloo de snelste voor Lucien Willekens, August herrijgers e.a.

    Ook Lokeren moest het met 40 renners stellen, en kreeg de wedstrijd reeds vroeg een beslissinde wending. Eerste aanvaller was Bruggeman, nam 10” voorsprong maar werd dan bijgehaald door 18 renners. Door pech moest de eerste aanvaller de wedstrijd verlaten. Uit de kopgroep reden drie renners weg, en namen tot 1’25” voorsprong. In de laatste kleine ronde liet Marcel Maes zijn twee medevluchters achter en won met 15” voorsprong op Willy De Geest en Marian Polansky. Ook José Van Ackere had zich uit de eertse groep losgewerkt, werd vierde op 1’10”. Albert Van Vlierberghe op 1’25” was de snelste voor plaats vijf ,voor Richard Bukacki (Ned), Willy Donie, Eddy Peelman, Walter Planckaert, Marc Demeyer, Jos Schoeters, Guido Van Damme, Romain Maes, Albert Van Damme, Maurice Dury, Leopold Vanden Neste, Willy Abbeloos en werd de Nederlander Daan Holst 18de.

    07-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    06-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    Nederlandse zege in Yonne-Nivernais-Morvan, waar Wim Prinsen de vijfde rit wint.

    In Groot-Brittannië wint Pete Matthews de G.P.Golden Wonder, na 132km heeft hij 2” voorsprong op Dick Proudfoot en 56” op Ken Hill.

    In Italië wint Francesco Moser te Pescia, in een spurt met twee verslaat hij Rocco Gatta, op 30” werd Uriano Goffetti derde.

    Tweede rit in de G.P. François Faber werd gewonnen door de in België wonende Italiaan Joseph Civatone. In de eindstand heeft de Nederlander Willie Wilms na 269,5km, 2’33” voorsprong op Joseph Civatone (It) en werd Ben Koken (Ned) derde op 3’33”.

    06-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    Te Brasschaat-Bethanie mocht Ernie Blommaert, na een zege in Nederland (7/5) nu voor de tweede maal juichen. Tweede werd August Van Looy en derde J. Van Hove.

    Te Cul-des-Sarts gelegen in de provincie Namen was de zege voor François Lamoline voor Phil. Gerson en Jacques Martin.

    Een zesde zege behaalde Lieven Malfait te Egem, op 20” versloeg Daniël De Schrooder voor plaats twee Ronald Rosseel.

    Van de 69 deelnemers zijn er in de drukke hitte amper 20 geweest die de nogal vrij zware omloop hebben kunnen verteren. Het werd een echte afvallingswedstrijd. Reeds in de derde van de vijfentwintig af te leggen ronden gingen zes renners aan de haal. Hiervan moest enkel Lepers de rol lossen. Op 1km van de streep heeft Luc Pels zijn kompanen verschalkt en won met 5” voor de Nederlander Jo van Pol en Benny Paulissen. Op 8” werd Ludo Noels vierde, vijfde op 10” werd Henri Hamers. Voor de zesde renner Alain Buckinx was het 3’20” wachten. Marc Lepers die vooraan had moeten lossen werd 14de op 5’20”.

    Te Gelrode kwamen 40 renners aan de start, na 104km won Marc Van Ouytsel voor Hugo Gevers, Robert Van Engeland, José Clabots, Alex Stroobants, de Nederlander Fred van Lachterop, Constant Rommens, André De Wolf, Leo Arnouts en als 10de Karel Van Den Broeck.

    De Nederlander Bas Hordijk kwam in Hemiksem de Belgen verslaan. Tweede werd Frankie Franssen, 3de Willy Vande Wouwer, 4. Eric Van Lent en 5. Martin Bierrebeek.

    Zijn achtste overwinning behaalde André Coppers te Neerlinter, waar hij 1’40” voorsprong had op Luc Van Ouytsel en Louis Van Rompeay. Plaats vier op 2’30” was voor Yvan Benaets voor Jean Swinnen, Gomaar Van Calster, Willem Peeters, Guido Verheyden, Pedro Pardo e.a.

    In Brussegem won José De cauwer voor Louis Marivoet, Joseph Henikenne, François Moyson, Henri Michiels, August Van Laethem, Gustaaf De Proft e.a.

    Liefst 93 renners aan de start te Petit-Enghien waar na 130km Daniël Pauwels zijn zevende overwinning behaalde. Hij had 55” voorsprong op Yvan Ronsse. De derde Albert De Cuyper volgde op 2’20” en ging Luc D’Hont vooraf. Vijf seconden later mocht Yvan Devriendt voor plaats vijf spurten, in zijn spoor volgden, Luc D’Hoekers, Freddy Adam, Eddy Moreels, Jacques Coppieters e.a.

    06-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van de Kempen

    Op de tweede dag van de Ronde van de Kempen werd er te Herentals een rit in lijn en een tijdrit verreden. In de voormiddag was Jos Saenen na 107km sneller dan zijn medevluchter Gustaaf Van Gossum, zij hadden 31” voorsprong op de leider Karel Sels. Twee seconden later won Theo Dockx de spurt voor plaats vier voor, Corneel Vermeire (Ned), Jos Jacobs, Marc Verbeeck, René Dillen, Piet Maas (Ned), met Edmond Verbruggen is de top10 rond.

    De tijdrit over 10km werd gewonnen door Etienne D’Hollander zijn tijd 13’41” is 6” beter dan die van Walter Bellemans, Frans Van Beek had al 26” achterstand, de vierde Johan Hendrickx volgde op 44” en was plaats vijf voor de Nederlander Martin Venix op 45”. Karel Sels blijft leider.

    06-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland & buitenland

    .

    De beroepsrenners koers te Lede, waarin Frans Melckenbeeck, de plaatselijke renner, na zijn zege van de voorbije week natuurlijk als uitgesproken favoriet vertrok, schoot slechts na een 25tal kilometers op gang. De eerste ontsnapping werd ingeluid door Hervé Vermeeren, kreeg het gezelschap van Julien Van Den Haesevelde en Ronny Christiaens. Dit drietal nam tot 1’30” voorsprong, toen in de 5de van de 10 af te leggen ronden Vermeeren wegviel door pech, werden de twee anderen de volgende ronde opnieuw gegrepen. Een ronde verder reden Van De Wiele en Ebo weg, Van Malderghem, Verplancke en Leman kwamen aansluiten, en zouden ook Vanclooster, De Bal en Zoons (Ned), dit vijftal aandikken, maar te Schoonaarde kwam ook de groep aansluiten. Onmiddellijk ging Van Malderghem opnieuw in den aanval en reed 1’25” bonus bijeen, maar moest zich in de laatste kilometers gewonnen geven. Dat was het moment voor Rudy De Groote om zijn kans te wagen, Vander Slagmolen reageerde, doch iets te laat om Rudy van de zege te houden. Herman werd op 10” tweede, op 1’30” werd Etienne Sonck derde voor Frans Melckenbeeck. De groepsspurt voor plaats vijf op 1’45” werd gewonnen door Dirk Baert, voor Ferdinand Hermie, Julien Van Lint, Frans Kerremans, Martin Vanden Bossche, Paul Laeremans, Raf Van Bruwaene e.a.

    Te St.Kathelijne-Waver is de beslissende ontsnapping pas op gang gekomen, nadat de renners met veel belangstelling, via de volgwagens de finale van het WK hadden gevolgd. Eens de kommentaren achter de rug dacht men opnieuw aan koersen. Men had op dat moment al 165km gekoerst, Van Roosbroeck, Aerts en Ongenae reden uit de groep weg. Een groep van 15 ging in de achtervolging, kwamen zeer dicht bij de leiders maar konden de aansluiting niet bewerken. Op 5km van het einde keek Van Roosbroeck maar sip, zijn achtertube begon langzaam leeg te lopen. Op 500meter van de finish demarreerde Staf op die leeglopende tube vanuit derde stelling en won met geringe voorsprong op Flory Ongenae en Paul Aerts. De spurt van de achtervolgers werd gewonnen door Léon Thomas voor Ferdinand Van Rijmenant, Herman Vanspringel, Jan van Katwijk (Ned), Daan Holst (Ned), Adolf Huysmans, Ludo Van Staeyen, Frans Staes, Lucien Willekens, Englebert Opdebeeck e.a.

    In Frankrijk won Georges Chappe het criterium van Vailly, hij had 1’07” voorsprong op Serge Guillaume en werd Bernard Guyot derde.

    06-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WK- beroepsrenners

    .
    Marino Basso wereldkampioen

    Meer dan 40.000 toeschouwers hebben onder een brandende zon het WK te Gap gevolgd. In dertien van de achttien af te leggen ronden is er niets gebeurd en maalde een gesloten peloton de kilometers af. In de ronde nadien deed zich plots een scheuring voor in de groep, juist bij het nemen van de laatste bocht naar de aankomstlijn. Vooraan fietsten aldus 10 renners, die evenveel merkenploegen vertegenwoordigden en de afgevaardigden van vijf landen waren. Twee kilometer verder stond het vast dat in de groep niemand meer zou bereid zijn iets te ondernemen tegen de koplopers. Gimondi was de grote geklopte, ging nog in de achtervolging, maar door gebrek aan steun moest hij toezien hoe vier landgenoten mee vooraan waren en verder wegreden. Eén keer heeft Merckx zijn kans gewaagd in het gezelschap van Bitossi en Zoetemelk, maar kwamen de anderen vlot terug. In de laatste ronde moesten Verbeeck en De Vlaeminck lossen en stond Eddy er alleen voor. Op het einde is Franco Bitossi nog ten aanval getrokken maar kwam een spurtende Marino Basso hem enkele meters voor de streep voorbij. Cyrille Guimard nam het brons en moest Eddy zich tevreden stellen met plaats vier. De Nederlander Joop Zoetemelk werd vijfde, Michele Dancelli (It) zesde, en de Deen Leif Mortensen zevende. Op 1’07” werd Frans Verbeeck achtste. Roger de Vlaeminck als 12de verloor nog 1’14”. Onze derde landgenoot die de wedstrijd uitreed Lucien Van Impe werd 38ste op 10’01”. Voor Nederland werden Wim Prinsen 21ste en Rinus Wagtmans 23ste met dezelfde tijd als Van Impe.

    06-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    05-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    De Fransman Michel Coroller won in eigen land rit 4a in de rittenwedstrijd Yonne-Nivernais-Morvan, rit 4b was voor zijn landgenoot Jean Thomazeau.

    In Luxemburg ging de G.P. François Faber een tweedaagse van start, rit1 werd gewonnen door de Nederlander Willie Wilms.

    05-08-2012 om 13:40 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .

    In Aarsele mocht men 47 rugnummers uitdelen en moesten de renners 105km afleggen. In een spurt met twee was Ghislain De Clercq sneller dan Johan D’Hooghe. Voor plaats drie op 20” was Dirk Vanden Bergh de snelste voor Antoine Bauwens, Eric Serlet, Albert Decuyper, Frans Ligneel, Jean-Pierre Baert, Paul Van Loo, Noël Pottier, Marc Meersman, Eddy Ronquetti e.a.

    In Beringen verschenen 47 renners aan de start om 20 plaatselijke ronden af te leggen. Van meet af hield Engelen er een snedige vaart op na, meerdere deelnemers gingen aan dit tempo ten onder. Drie ronden voor het einde kozen Noels en Nelissen de vrije ruimte, konden slechts 100meter nemen en kwam alles opnieuw samen. Dit was het moment vande plaatselijke favoriet Wellens die Flebus in het wiel kreeg. In de spurt haalde Winnoc Flebus van Paul Wellens. Op 13” won Frans Lemmens de groepsspurt voor Gustaaf Verboven, Robert Reeckmans e.a.

    Met 36 namen ze de start te Drieslinter waar na 109km Yvan Benaets zijn 12de overwinning liet optekenen. Gomaar Van Calster werd tweede voor Jean Swinnen, Eddy Nijs, Luc Van Ouytsel e.a.

    Te Gentbrugge was de zege voor Robert Van Oostende hij had 10” voorsprong op Willy De Temmerman en werd op 35” Claude Sennesael derde.

    Yvan De Vriendt kreeg 67 tegenstanders aan de start te Hekelgem, waar hij na 114km 30” voorsprong had op André Coppers, Frankie Franssen, Jean-Pierre Nicolas en werd Ernie Blommaert vijfde.

    De Nederlander Jan Spetgens kwam te Herstal winnen, waar men met 48 was vertrokken. André Van Braekel werd tweede voor de Nederlander Louis Meyers, Luc Pels en was Willem Koot de derde Nederlander in de top5.

    Met 50 deelnemers was men in Keerbergen tevreden, zij moesten 104km afleggen. Martin Bierebeeck was er sneller dan Ernie Roskam en was Ludo Bruylandts de derde man op het podium.

    Marc Steels had te Lebbeke waar 42 de start namen 15” voorsprong op de plaatselijke favoriet Pierre Buslot, Willy Michiels, de Nederlander Hennie Gijsel, Geert De Cock e.a.

    Bij de 56 deelnemers te Pepinster heel wat Nederlanders, zij hebben het ganse podium bevolkt. 1. Henk Smits, 2. Jacques Rommermans en 3. Willem Meys. Met Alain Kaye op plaats vier hebben we de enige Belg in de top10.

    Te Ramegnies-Chin was de zege voor Raf Coene, na 109km had hij 20” voorsprong op Albert Delrue en Luc D’Hont.

    Slechts 20 renners te St.Baafsvijve waar Johny Soenens zijn vijfde zege behaalde, hij had 50” voorsprong op Raoul Lecluse, Alain Depuydt, August Van Looy e.a.

    Ook wat Nederlanders onder de 48 renners te St.Georges-sur-Meuse. Maurice Van Elderen kwam met 20” voorsprong op de Nederlander Mat Buckx over de meet. Plaats drie op 25” was voor Henri Van Horenbeke.

    Ook Freddy Maertens deed er nog een zege bij, te Torhout had hij 100 meter voorsprong op Frans Van Looy, Louis Vereydt, Daniël Moenaert, Georges Rogiers, Marc Renier, Gerry Bouttry e.a.

    Te Zelzate had men 50 deelnemers voor de kermiswedstrijd. de omloop liep op o.a. op een deel van de latere expresswag Knokke-Antwerpen, die nog niet volledig opengesteld was. Gentenaar Roland Boulard had 20” voorsprong op Patrick Van Renterghem die ook solo over de meet kwam. De spurt voor plaats drie was een kolfje naar de hand van Willy Jonckheere, hij liet Yvan Van Der Steene, Jan Raas, Eddy Moreels,Martin De Clercq en 23 anderen achter zich.

    05-08-2012 om 06:21 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WK - Dames

    .
    Geneviève Gambillon

    De hardheid van de omloop heeft er voor gezorgd dat meerdere rensters op 15’ werden gefietst. Reeds in de eerste ronde reden de besten al voorop, het waren twee Britse meisjes, twee Franse, een Amerikaanse en twee Russische. De Belgische deelneemsters kwamen er niet aan te pas. Op 200meter van de streep is de 21jarige (30/6/’51) Geneviève Gambillon aan de spurt begonnen en had aan de meet 1” op de Russinnen Lubov Zadorojnaia en Anna Konkina, Audrey Mc Elmury (Vs), Beryl Burton (Gb) en Annick Chapron (Fr). De Britse Carol Barton die de rol had moeten lossen volgde als zevende op 2’24”. Wat betreft België hebben enkel Nicole Vanden Broeck 9de op 4’17” en Marguerita Dams als 31ste op 7’38” de wedstrijd uitgereden. Voor Nederland werd Mini Brinkhoff 11de, Willy Kwantes 16de, Cornelia “Keetie” Hage 18de allen in dezelfde tijd als Vanden Broeck. Truus Vander Plaat als 26ste had 15’38” achterstand. De beide Russische meisjes hebben geen medaille ontvangen door het feit de de internationale wielerunie, die voor plaats 2 & 3  was vergeten te bestellen.

    05-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Ronde van de Kempen

    Voor de liefhebbers is er een nieuwe rittenwedstrijd. De Ronde van de Kempen is onder een gunstig gesternte van start gegaan, met mooi weer en veel volk. Men is te Herenthout begonnen met een ploegentijdrit en daarna een rit in lijn. De Dijlespurters uit Mechelen hadden na 20km een tijd van 26’17”42, de tweede Lierse reed 26’23”69 en derde werd Deurne hun tijd was 26’24”28. In de rit in lijn eveneens te Herenthout, over 112km, hadden 5 renners een voorsprong van 1’50”. Alex Robberecht won met 1 lengte van Frans Tilburgs, Karel Sels die leider werd, Gerry Catteeuw en Marc Van De Putte. Voor plaats zes was Gustaaf Van Gossum de snelste van de groep.

    05-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnen en Buitenland

    .
    Rik Van Linden de snelste voor plaats 5

    Tussen de 93 deelnemers te Bazel-Waas waren, Marcel Omloop, Bruggeman Coene en Van Leeuwen de eerste onruststokers, Goossens kwam snel aansluiten maar reeds in de tweede van de achttien af te leggen ronden kwam alles opnieuw samen. Nog in dezelfde ronde werd een nieuwe kopgroep van vijf gevormd waarbij ook Henri Omloop, en waren ook Marcel Omloop en Bruggeman opnieuw mee. Wanneer nog eens negen en iets later acht renners kwamen aansluiten was het peloton uitgeteld. Vooraan lieten Scheers, Holst (Ned) en Arthur Vande Vijver de anderen achter en zou enkel Aerts nog komen aansluiten. In de spurt was Arthur Vande Vijver een lengte sneller dan Paul Aerts, Willy Scheers en Daan Holst (Ned). Op 40” mocht Rik Van Linden zijn snelle benen tonen voor plaats vijf met in zijn spoor Roger Jochmans, Frans Verhaegen, Willy De Bosscher, Georges Barras, Maurice Dury, Marcel Omloop e.a.

    In Frankrijk te Lamballe won Yves Ravaleu met 30” een wedstrijd over 100km. Hij had 30” voorsprong op Loïc Le Bourhis en Jean-Claude Daunat.

    05-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    04-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnen en Buitenland

    .

    In Ninove kwamen 61 renners aan de start en ging de zege naar Frans Melckenbeeck sinds 1962 prof en aan zijn laatste seizoen bezig. Hij had na 176km 20” voorsprong op Pieter Nassen, Willy De Geest en Ferdinand Van Rijmenant. Herman Vander Slagmolen als vijfde volgde op 5’10”. Het peloton op 5’35” mocht voor plaats zes spurten, Jos Abelshausen haalde het voor Maurice Eyers, Roger Kindt, Willy Abbeloos, Leon Thomas e.a.

    Onze landgenoot Bernard Bourguignon won in Frankrijk de derde rit in Yonne-Nivernais-Morvan een rittenwedstrijd voor liefhebbers

    04-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vertrek naar Gap


    .
    Gisterenmorgen is de belgische ploeg voor het WK te Gap naar Frankrijk vertrokken. Op uitzondering van Roger De Vlaeminck die nog altijd in Italië verblijft. De renners verzamelden te Kraainem, waar sportbestuurder Lelangue, samen met Merckx, Deschoemaecker en Huysmans nog even de fietsen inspekteren.

    04-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    03-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    Georges Barras,de renner die bijna in alle ontsnappingspogingen betrokken was en als de meest verdienstelijke uit deze Omloop van Schelde en Durme te Hamme mag beschouwd worden, liet zich in de laatste ronde verrassen wanneer de beslissing viel. In die laatste ronde gingen Antheunis, Kerremans en De Bisschop aan de haal. Tijdens de laatste kilometers kregen Gakens en Wright aansluiting. Het was Tony Gakens die gemakkelijk de spurt won voor Frans Kerremans. Laatstgenoemde legde echter onmiddellijk na de wedstrijd klacht neer omdat Gakens hem bij de inzet van de spurt zou gehinderd hebben. Voorlopig blijft Gakens winnaar en werd Michaël Wright (Gb) op 1 lengte derde voor Ronny De Bisschop en Etienne Antheunis. Op 50” kwam als vijfde Arthur Vande Vijver over de meet. Voor plaats 7 op 1’10” won Michel Van Vlierden de spurt voor Richard Bukacki (Ned), André Peirsman, Raymond Steegmans, Jos Van Olmen, Alfons Scheys e.a.

    Te Deerlijk kwamen 53 renners aan de start, waaronde de plaatselijke renner Dirk Baert, die zopas de wereldtitel achtervolging had verspeeld. Na enkele ronde heeft Baert de wedstrijd verlaten. De wedstrijd was van bij het begin een snelle vluchtkoers met vooral Vanspringel als bijzonder aktief. Na twee van de vijftien ronden reden tien renners weg. Een achttal ging nog in de achtervolging, echter zonder sukses. Op 6km van de streep heeft Roger Loysch enkele honderden meters voorsprong genomen en hield er nog 100 over op Patrick Sercu, Noël Vantyghem, Marcel Omloop, Frans Verhaegen, Julien Vermote, Jacky Coene, Daan Holst (Ned), Herman Vanspringel en Marcel Maes. Op 6’30” mocht de groep voor plaats 11 spurten, Hervé Vermeeren haalde het voor Aimé Delaere, Raf Van Bruwaene e.a.

    03-08-2012 om 13:27 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnen & buitenland

    .
    Fedor Den Hertog

    Bij de liefhebbers te Oud-Heverlee kwam de Nederlander Fedor Den Hertog onze landgenoten fietsles geven. Na 120km had hij 1’32” voorsprong op Theo Dockx. Plaats 3 t/m 6 werd opnieuw ingenomen door Nederlanders. 3. Wim De Waal op 1’35”, 4. Henk Poppe op 2’07”, 5. Aad van den Hoek en 6 Cees Priem. Verder in de top10 opnieuw Belgen. 7. Henri Michiels, 8. Willem Peeters, 9. René Dillen en 10 Luc De Croock, allen in de zelfde tijd als Poppe.

    De tweede rit in de Yonne-Nivernais-Morvan werd gewonnen door de Fransman Michel Coroller.

    03-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    In Frankrijk te Cosne-sur-Loire werd de tweede editie van de Route Nivernaise verreden. Na 260km versloeg Jacky Mourioux zijn twee medevluchters Michel Perin en Georges Chappe. Op 18” was voor plaats vier Régis Delépine sneller dan Raymond Riotte. Als 7de op 1’48” was het Jean-Pierre Danguillaume, die Yves Hézard en André Mollet achter zich liet. De groep mocht voor plaats 10 spurten en was Cyrille Guimard de snelste, als laatste op plaats 28 kwam Raymond Poulidor over de streep.

    In Nederland mochten te Klaaswaal de beroepsrenners en de liefhebbers samen aantreden. Na 65km was Jan Janssen de snelste voor de liefhebber Cor Schuuring, Jos van der Vleuten, Matthijs de Koning, Wim van Steenis, Harry Jansen, Marian Polansky (Vaderlandsloze), Evert Dolman en als tiende Jan Vos.

    03-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    02-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wereldkampioenschappen op de baan - finale


    .
    Porter en Bracke
    De eerste wereldtitel op de baan 1972 was voor de Duitser Horst Gras (Walrave) die zijn titel in de 1/2 fond bij de liefhebbers verlengde. Op 20 meter volgde zijn landgenoot Johan Breuer (Koch). De Nederlander Gabriel Minneboo achter Stakenburg behaalde brons, zijn achterstand was 860 meter. Voor onze landgenoot Raymond Persyn achter Laval was er een vijfde plaats op 1530m.

    Bij de profs hebben Verschueren en Stam een heruitgave gegeven van de strijd in de eerste reeks. Theo Verschueren (Koch) leidde de ganse wedstrijd en liet zich ditmaal in de spurt niet verrassen. De Nederlander Cees Stam achter Stakenburg op 100m. behaalde zilver. Brons was er voor de Duitser Dieter Kempen (Meuleman) hij had 215m. achterstand. Op 1190 meter werd de Nederlander Jaap Oudkerk (De Graaf) vierde. Onze tweede landgenoot Leo Proost achter Laval verliet de wedstrijd.

    In de finale snelheid versloeg onze landgenoot Robert Van Lancker tweemaal de Australier Gordon Johnson. Voor brons heeft de Italiaan Giordano Turrini ook tweemaal de Nederlander Leijn Loevesijn verslagen.

    Bij de vrouwen “snelheid” werd Galina Ermolaeva (Urss) reeds vijfmaal werdelkampioen, vijfmaal tweede en tweemaal derde opnieuw wereldkampioene. Zij won tweemaal vrij vlot van de Nederlandse Wilhelmina Brinkhoff. Voor brons was de Amerikaanse Sheila Young ook tweemaal te sterk voor Iva Zajickova.

    Bij de achtervolging heren voor plaats drie won Dirk Baert 6’28”67 van de Italiaan Pietro Guerra.

    In de finale moest Ferdinand Bracke 6’09”74 het afleggen tegen de Brit Hugh Porter 6’08”12.

    02-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wereldkampioenschappen op de baan - 1/2 finale

    .
    Van Lancker verslaat Turrini

    Weinig toeschouwers tijdens de namiddaguren voor de halve finales dames en heren snelheid en achtervolging. Bij de spurters was er gisteren tijdens de rustdag heel wat gepraat. Loevesijn was niet akkoord met de samenstelling van de halve finale. Men had de Nederlander gepaard aan onze landgenoot Robert Van Lancker. Volgens het reglement moet de titelverdediger de “zwakste” winnaar van de kwartfinales als tegenstander krijgen. Leijn zal nu uitkomen tegen Johnson (Aus) die gisteren 26 jaar werd.

    Voor Loevesijn heeft het niet veel geholpen hij werd tweemaal verslagen door Johnson. Van Lancker heeft driemaal moeten spurten om Turrini te verslaan.

    Bij de vrouwen won de Russin Ermolaeva tweemaal van Young (Vs). De Nederlandse Brinkhoff was ook tweemaal de betere van Zajickova (Tsjch).

    Bij de achtervolging heeft men ook nog een wijziging aangebracht. Hier had men wel rekening gehouden met de verwezenlijkte tijden. Toeval wou dat Bracke en Baert tegen elkaar zouden moeten rijden. Het werd uiteindelijk Bracke tegen Guerra en won onze landgenoot. Voor Baert werd het een nederlaag tegen Porter.

    Bij de vrouwen won Gorkoushkina (Rus) van Burton (Gb) en de Nederlandse Hage was de betere van Zadorojnaia.

    02-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnen en Buitenland

    .
    Net niet voor José Van Ackere

    De plaatselijke toeschouwers, die ondanks een druilige regen het einde van de koers aandachtig volgden, waren lange tijd in de waan kunnen verkeren dat hun streekrenner José Van Ackere (prof sinds 14/6) deze wedstrijd niet meer zou kunnen verliezen. José had op enkele ronden van het einde het goede moment gekozen om samen met Noël Vanclooster het hazepad te kiezen, en bereikten zij weldra een zo grote voorsprong dat van een hergroepering geen sprake meer was. In de spurt werd hij echter met 1 lengte geklopt. Op 10” werd Willy Scheers derde. Van een eerste achtervolgend groepje van vier op 20” was Daniël Verplancke sneller dan, Theo Fierens, Fernand Hermie en Rudy De Groote. Voor plaats acht op 35” werd met 4 gespurt, Ferdinand Van Rijmenant haalde het voor Georges Vandenberghe, Jos Schoeters en Frans Melckenbeeck. De groepsspurt op 42” werd gewonnen door Louis Dierckx.

    In Nederland was er de Hoek van Holland een wedstrijd van 100km, die door Jan Zoons werden afgelegd in 2.21’23”. Verder volgden, Harry Steevens, Jos van der Vleuten, Henk Benjamins, Peter Kisner, Jan Janssen, dan volgden onze landgenoten Willy De Bosscher en Jean Ronsmans,negende plaats was voor Ben Janbroers en sluit Jan Serpenti de top10.

    02-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnen & buitenland

    .
    Eddy Ronquetti

    Voor veelwinnaar Eddy Ronquetti is er een tiende seizoenszege te Veurne waar hij na 108km 50” voorsprong heeft op Willy Jonckheere en volgt Michel Pollentier op 1’.

    In Frankrijk ging de rittenwedstrijd Yonne-Nivernals-Morvan van start en werd de eerste rit gewonnen door Bernard Masson.

    Onze landgenoot Jean Swinnen ging te Vlissingen de Nederlanders aftroeven, na 95km was hij sneller dan Wim van Steenis, Peter Godde, Cees Bal,Ko Tolhoek e.a.

    02-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    01-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .

    De Nederlander Bennie Ceulen kwam te Evergem onze landgenoten aftroeven en behaalde zijn tweede zege op Belgische bodem. Hij had 20" voorsprong op Roger Vanden Eede en Eddy Nijs.

    In Ledegem behaalde Gerry Catteeuw zijn achtste overwinning door zijn medevluchter Ghislain Cael te verslaan. Op 50" werd Fernand De Keyser derde.

    Nog een Nederlandse zege was er te Messancy waar Theo vander Leeuw Ludo Noels en Willem Peeters naar plaats 2 en 3 verwees.

    Te Kapellen zorgde Victor De Valckeneer er voor dat er geen derde Nederlandse overwinning kwam. Petrus Maas moest zich tevreden stellen met plaats twee en werd Jos Jacobs derde.

    01-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Mauro Simonetti

    In Italië won Mauro Simonetti de Coppa Agostino te Lissone, na 218km was hij sneller dan Claudio Michelotto. De Zweed Tomas Pettersson als derde volgde op 2". Voor plaats vier op 5" was Roger De Vlaeminck sneller dan de Italianen, Arnaldo Caverzasi, Michele Dancelli, Giacinto Santambrogio, Franco Balmamion, Franco Bitossi en sluit Wilmo Francioni de top10.

    01-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grote Scheldeprijs

    .
    Eddy te Schoten

    In de Grote Scheldeprijs te Schoten heeft Merckx een uitgelezen lot tegenstanders gedomineerd op de hem eigen wijze. Hij plooide de ganse wedstrijd naar zijn hand en duldde in de finale geen enkele tegenstand. Eddy reed zoals in zijn beste dagen. De eerste 50km was hij bijzonder waakzaam. Nadien bracht hij de groep op het ontsnapte viertal, Tabak, Verhaegen, Christiaens en Sohet. Na een goede twee uur wedstrijd is Eddy dan zelf in het offensief gegaan. Als hij na zijn vijfde poging, op 10km van de meet, weer werd ingehaald door toedoen van vooral, Godefroot, Vanspringel en Verbeeck, maakt men zich op voor de eindspurt. Op 2km van het einde gaat Eddy nogmaals, Vanspringel probeert nog maar komt 10" te kort. Voor plaats drie op 20" is het Willy Planckaert die het haalt voor Martin Van Den Bossche, Gilbert Wuytack en Walter Godefroot. Op 35" wint Ronald De Witte de groepsspurt.

    01-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)


    Archief per maand
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007

    Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start

    TRUIEN 1973


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!