Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start
    Foto

      TRUIEN 1973

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    4O JAREN TERUG


    Image and video hosting by TinyPic
    14-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomerbaan - liefhebbers

    Op de zomerbaan van Munchen werd de km gewonnen door Karl Koether met een tijd van 1’06”58”, waarmee hij weerwraak nam op Hans Michalsky die hem versloeg in het nationaal kampioenschap.

    Onze landgenoot Raymond Persijn wer derde in de halve fond, winnaar werd de wereldkampioen Horst Gnas (Duits) voor zijn landgenoot Johan Breuer.

    14-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers

    .

    Willy Van Elsuwe won te Angreau waar hij Albert De Cuyper en Raf De Clercq achter zich liet.

    In Boom was er de Trofee Ed. Van Vaerenwijck waar de liefhebbers en juniores samen reden. Freddy Maertens deed er nog maar een zege bij. Tweede werd Alex Robberecht, René Dillen derde, Louis Verreydt vierde en plaats vijf was voor Karel Rottiers. De Dijlespurters waren de beste ploeg.

    Boorsem-Kotem kreeg een gans Nederlands podium, 1. Koos Klinkers, 2. Mathieu Buckx en drie Jo van Pol.

    Te Erezee won Nico Crommen met 1’ voorsprong op de Nederlander H. Koeken en Willy Day als derde volgde op 2’

    De Nederlander Theo vander Leeuw wonte Queue-du-Bois vooe Jos Civatone en de Nederlander Hub Geilenkirchen.

    Franky Franssen won te Rollegem voor Alain Depudt en Belgisch kampioen Lucien De Brauwer.

    Velaines kreeg Jean-paul Spileers als winnaar voor Marnix lannoo en Abel Holvoet.

    14-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland


    .
    In Heusden (O.Vl) werd het provinciaal kampioenschap betwist, de zege en de trui waren voor André Dierickx die 15” voorsprong had op Dirk Baert en werd Ronny De Bisschop derde.

    In Wilrijk won Roger Rosiers voor André Poppe die 3” achterstand had en volgde Christian De Buysschere als derde op 6”.

    14-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    Net als gisteren moesten vandaag in de Ronde van Portugal de renners twee ritten afwerken. Rit 2a van Vila de Conde naar Braga over slechts 58km werd gewonnen door de Portugees Firmino Bernardino voor zij landgenoot Joaquim Leite en was plaats drie voor onze landgenoot Arthur Vande Vijver.

    Rit 2b over een afstand van 145km werd verreden tussen Braga en Pedra Saldagas en ging de zege naar de Portugees Venceslau Fernandes voor twee Spanjaarden, Jesus Esperanza en Huan Santiago Zurano.

    In Frankrijk was Eddy Merckx de beste te Quiberon waar hij Raymond Poulidor in een spurt met twee versloeg. Op 26” werd Jacques Mourioux derde.

    En Gerben Karstens die won te Pléaux eveneens in Frankrijk, hij liet Roland Berland en Rolf Wolfshohl achter zich.

    Gianni Motta was te Casttilione del Lago in Italië sneller dan Felice Gimondi. Op 25” werd wereldkampioen Marino Basso derde.

    14-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    13-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .
    Fedor Den Hertog

    Onze landgenoot Raymond Vanstraelen werd vierde in de Saarbrücken-Saarland-Rundfahrt die werd gewonnen door de Duitser Mario Sobotka die in een spurt met twee zijn landgenoot Erwin Derlick versloeg. Ebert Burkhard werd 3de op 3’19” voor de reeds vermelde Vanstraelen en was plaats vijf voor Peter Weibel.

    De laatste rit in de Ronde van Oost-Duitsland werd gewonnen door Karl-Heinz Oberfranz die zijn drie medevluchters versloeg. De Zwitser Ueli Sutter werd tweede, de Nederlander Hennie Kuiper derde en Uwe Kay (Oost-D) vierde. Op 58” werd J. Muller (Oost-D) vijfde voor eindwinnaar Fedor Den Hertog. Ook plaats twee in de eindstand was voor Nederland met Hennie Huiper die 4’05” achterstand had. Derde man op het podium was de Oost-Duitser Dieter Gonschorek zijn achterstand was 4’36”. Door de zevende plaats van Cees Priem op 10’36” won Nederland ook het ploegenklassement en werd Den Hertog ook winnaar op punten, voor de nr 2 &3 in het eindklassement.

    In eigen land moesten de Nederlanders te Nieuwendijk de zege laten aan de Zwitser John Hugentobler die de Nederlanders Jan Raas en Harrie van Groezen mee op het podium kreeg.

    13-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .

    Na gisteren namen vandaag 35 renners te Ardooie de start en was het Jacky Declercq die voor de achtste maal mocht juichen. Hij versloeg zijn twee medevluchters, Alain Desaever en Noël Monteyne. De vlugge Eddy Ronquetti versloeg op 5” voor plaats vier, Alain Depuydt, Jacky Demet, Frans Ligneel en Valère Vandecasteele.

    De 63 deelnemers te Bottelare zorgden voor een vlugge start, na 20km lag de wedstrijd al in een definitieve plooi. Willy Jonckheere trok de kopgroep uit elkaar en werd de verdiende winnaar door Eric Serlet, Ghisleen Declercq, Hilaire De Cocker en de anderen achter zich te houden. Voor Fernand Van Der Fraenen was er plaats 5 en werd Luc D’Hont zesde.

    Een vijfde zege was er voor Joseph Hensen te Grâce-Hollogne waar slechts 20 renners kwamen opdagen. Nico Crommen werd er tweede en Robert Michotte derde.

    In heverlee bestond het podium uit Henri Van Horenbecke, Gustaaf Hermans en Willem Peeters.

    Nederlandse zege te Hollogne waar Jo van Pol won voor Jean Swinnen en M. Wouters.

    Ivan Van De Steene uit Assenede behaalde te Kemzeke waar 42 renners aan de start stonden zijn vierde overwinning. Marc Steels werd er tweede voor Guy De Clercq, Walter Dingemans e.a.

    Londerzeel kreeg 64 renners aan de start en was het Gustaaf Van Cauter uit Leest die de zegebloemen mocht in ontvangst nemen. Rino Vandromme werd tweede, Marc Roelants derde, Urbain Vanderflaes werd vierde en Luc D’Hoeckers vijfde.

    Te Nieuwkerken-Waas werd het criterium waar 21 renners aan het vertrek stonden gewonnen door de plaatselijke renner Walter Heirbaut. Daniel Heyns op 5” werd tweede voor Marc Michiels. Op 50” werd José De Cauwer vierde, 5” later werd Antoine De Meyer vijfde.

    Zijn eerste zege behaalde Jos Vandermeulen te Ottignies waar hij de beste was van 44. Voor Henri Michiels werd het nog een een tweede plaats en werd Jean-Marie Fameree derde.

    Ook een eerste zege behaalde Eddy Vantieghem te Rumes waar hij 50” voorsprong had op Albert Delrue, Jacques Coppieters, Eric Rosseel, Christian Lecluyse e.a.

    Voor Freddy Maertens werd het te St.Eloois-Winkel zijn 22e overwinning hij klopte Michel Pollenter in de spurt. Op 15” werd Eric Delanghe derde voor Raoul Lecluse e.a.

    In Testelt was de zege voor Luc Van Ouytsel voor J.Vanhove en Willem Heremans.

    Teuven kreeg Joseph Borguet als winnaar hj had 1’ voorsprong op Jacques Main en 2’ op de Nederlander Rob Kroep.

    In Tollembeek was de zege voor Romain Vercauter voor Yvan Ronsse en Arthur Vandenneucker.

    In Zutendaal kwamen 22 Belgen, 19 Nederlanders, 2 Duitsers, 1 Zwitser en 1 Oostenrijker aan de start, zodat men wel van een internationaal deelnemersveld kan spreken. Het verloop van de koers werd volledig gedomineerd door vier Nederlanders, zij reden al weg bij het ingaan van de tweede van de dertig af te leggen ronden. Met een voorsprong van 2’30” mochten zij spurten voor de zege. Louis Meijers haalde het voor Ad Dekkers, Jan Claessen en H. Haemers.

    13-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van de Kempen

    Op de slotdag van de Ronde van de Kempen te Lier was het overwicht van Verbeeck en zijn ploegmaats zo fel, dat niemand nog een kans kreeg om iets te ondernemen tegen de leider, al probeerde Dillen dat herhaaldelijk. Tenslotte zouden 5 renners toch nog aan een kleine voorsprong geraken. Theo Dockx won voor Roger De Backer, Wil van Helvoirt (Ned), Frans Tilburgs en Gerry Catteeuw.

    In de eindstand heeft Marc Verbeeck 1’11” voorsprong op Gustaaf Van Gossum, op1’21” werd Marc Van De Putte derde en met dezlfde tijd Edmond Verbruggen vierde. Plaats vijf is voor René Dillen op 2’43”. Gerry Catteeuw op 3’05” werd 6de. Met zijn zevende plaats op 3’47” is Peer Maas de eerste buitenlander. Deurne W.S. was de beste ploeg, Jos Gijsemans won de vliegende spurten en werd Gustaaf Van Gossum winnaar van het puntenklassement.

    13-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgisch kampioenschap - junores te Haacht

    .
    Dirk Ongenae kampioen
    De wedstrijd is op gang gekomen in ronde vijf, Gerry Verlinden, Wim Myngheer en Ronald Demeyer wipten weg op het twee kilometer lange stuk kasseiweg. Myngheer kwam hier zelfs ten val, maar kon aansluiten bij de eerste achtervolgers, Dirk Ongenae, Johnny Vander Vander Veken en Paul Huygelen. Bij deze zes kwamen ook Paul Celis, Christian Moreau en even later ook Eric Jacques, André Liekens en Ronald Struyf aansluiten. Op drie ronden van het einde hadden deze elf 20” voorsprong, maar zou het peloton opnieuw komen aansluiten. Bij het ingaan van de negende ronde ging André Delcroix in gezelschap van Pol Verboven ten aanval, maar de onmiddellijke reaktie van het peloton kortwiekte dit tweetal. Maar vooraleer de grote bende zich volledig op gang had weten te trekken waren vijf man een 100meter vooruit. Alhoewel een drietal tot 8” naderde mochten de vijf voor de kampioenentrui spurten. Dirk Ongenae haalde het voor Ronald Demeyer, Wim Myngheer, Eric Van Hoecke en Willy Sprangers.

    13-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland


    .
    Van Rijmenant wint
    Brussel-Merchtem is een zware wedstrijd geworden zondag en niet in ’t minst omdat er niet 165km waren af te leggen, zoals aangekondigd, maar wel 190km. Van de 54 deelnemers waren vooral Teirlinck en De Buysschere de bedrijvigsten naar Merchtem. De grote Waal had echter zoveel van zijn krachten gevergd, dat hij er verder niet meer aan te pas kwam. Eens in Merchtem moest men nog 13 plaatselijke ronden afleggen. Hierin reden Knockaert, Christiaens, Van Geebergen, Verplancke, Jiminez en Whetters tot 2’10” voorsprong bijeen. Het was Marc Sohet die de achtervolging op gang bracht, maar bandbreuk leed toen de groep op snelheid was, en zonder genade achteruit werd geslagen. Na de samensmelting heeft Van Malderghem het tweemaal geprobeerd, en kreeg bij zijn tweede poging Vande Vijver en Mahieu mee. Op het einde liet Ronny Vande Vijver zijn metgezellen terplaatse en won met 13” voor Willy Van Malderghem en Pol Mahieu. Van de eerste achtervolgers was Staf Van Roosbroeck op 35” de snelste voor Fernand Hermie, Christian Callens, Ronny Christiaens, Herman Vrijders, Eddy Goossens, Daniël Verplancke, Ward Janssens, Julien Van Geebergen, Frans Maes, Giovanni Jiminez en Roger Volckaert. Voor plaats 16 op 4’ was Willy Van den Eynde de snelste.

    Te Gellik moesten de renners om de 176km vol te krijgen 7 grote en 18 plaatselijke ronden afleggen. Reeds van bij de start werd er vrij snel gereden, toch reed Alfons Leenen uit de groep weg, en had bij het ingaan van de derde grote ronde al 1’20” voorsprong. Hij dreef deze op tot 1’55” en bleef het volhouden tot aan de zesde grote ronde. Toen kreeg hij het gezelschap van Roger Loysch en hielden het onder hun beiden tot in de derde plaatselijke ronde vol. De beslissende ontsnapping kwam er in de vierde plaatselijke ronde, Houbrechts was de aanstoker en kreeg het gezelschap van Vander Linden, pas in de twaalfde plaatselijke ronde kwamen Ongenae en Van Rijmenant aansluiten. Deze vier mochten met 50” voorsprong voor de zege spurten en was het de merkloze Ferdinand Van Rijmenant in zijn Cureghem Sportif trui die het haalde voor Ludo Vander Linden, Flory Ongenae en Tony Houbrechts. Lucien Willekens was de snelste voor plaats vijf, verder volgden Lucien Willekens, Roger Jochmans, Ludo Van Staeyen en Julien Verboven. Het peloton volgde op 1’ hiervan was Ghislain Van landeghem de snelste, en werd de eerste vluchter Alfons Leenen 24ste.

    13-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    In de Ronde van Portugal werd rit 1a Porto-Guimaraes over een afstand van 111km gewonnen door de Spanjaard Juan Santiago Zurano voor de Portugezen Henriques Silva en José Martins. Plaats vier was voor de Spanjaard José-Luis Galdamez en werd de Portugees Joaquim Leite vijfde allen in dezelfde tijd.

    Op het circuit van Vila do Conde waar men 30km moest afleggen was de zege voor de Portugees Manuel De Castro Gomes Pinho voor zijn landgenoot Eusebio Pereira Da Silva en was plaats drie voor de Spanjaard José Luis Abilleira. Leider is Joaquim Leite.

    Ook in Spanje in de G.P. Leganes moesten de renners twee ritten afwerken. Eerst was er Leganes-Leganes over 193km en ging de zege naar Santiago Lazcano, hij had 2” voorsprong op Antonio Martos, werd op 9” Domingo Perurena derde voor José Moreno-Torres en Segundo Goicoechea.

    Het tweede gedeelte op het circuit van Leganes werd na 45km gewonnen door Agustin Tamames voor Domingo Perurena, Miguel Bengoa, José-Manuel Lopez-Rodriguez en José Moreno-Torres.

    De eindzege is voor Domingo Perurena met 25 punten, voor José-Manuel Lopez-Rodriguez 18p., José Moreno-Torres 17p., Segundo Goicoechea 16p. en als vijfde Jesus Manzaneque met 15 punten.

    In Groot-Brittannië werd Sid Barras winnaar te Solihull, hij versloeg zijn twee medevluchters Leslie West en Peter Head. Op 3’15” werd Brian Jolly vierde voor “Geof” Wiles. Plaats vijf op 3’54” was voor Geoffry Dutton.

    De Italiaan Davide Boifava ontsnapte op 15km van de meet en won met 4’11” voor Michele Dancelli en Emmanuele Bergamo de Trofee Mateotti te Pescara. Plaats vier op 6’54” was voor Franco Mori voor Luigi Castelletti en Mauro Simonetti.

    Cyrille Guimard deed er nog een zege bij, te Chateaugiron in Frankrijk wersloeg hij zijn medevluchter Pierre Matignon. Zij hadden 10” voorsprong op Robert Bouloux.

    Yves Hezard was san weer de snelste te Saussgnac waar hij Raymond Poulidor en Lucien Aimar naar plaats 2 & 3 verwees.

    In Nederland te Valkenswaard ging de zege naar Harm Ottenbros die Rinus Wagtmans achter zich liet. Op 33” werd Matthijs de Koning derde voor Jan Krekels, onze landgenoot Jean Ronsmans, Jos van Beers en Gerard Vianen.

    13-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    12-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnen & buitenland

    .
    Gustaaf Verboven wint te Kuringen

    Slechts 20 renners kwamen te Angreau (Henegouwen) kwamen slechts 20 renners een rugnummer afhalen. De zege ging naar Silvano Delpistola, hij versloeg zijn twee medevluchters, Jacques Coppieters en Frans Deneef.

    Te Ardooie zijn de liefhebbers vandaag en morgen uitgenodigd. Met 57 werd er vandaag gestart en kwam na 100km Georges Windels solo over de meet. Op 20” volgde Didier Dekyvere, Roger Verschaeve,en Alain De Saever. “Brusselaar” Jean-Pierre Sterckx regelde op 45” de groep voor plaats vijf.

    Essenbeek-Halle mocht 59 renners begroeten, Gustaaf Hermans won er voor Paul Collaer, Willy Michiels, Serge salas, Jean-Pierre Nicilas, Luc D’Hoeckers, André Coppers, Freddy Missotten e.a.

    Te Herstal was André Verbraecken de beste van 54, hij had 25” voorsprong op Gustaaf Put en de Nederlander Jan Claessens. Plaats vier op 1’ was voor Jean van Der Stappen voor de Nederlander Hub Geilenkirchen, Joseph Civatone (It) e.a.

    Het criterium van Heusden (O.Vl) werd gewonnen door de Nieuw-Zeelander Malcolm Forster voor Rudi bauwens en Patrick Van Renterghem.

    In Hove kreeg men 46 renners aan de start, na 106km kreeg Theo Heremans de bloemen, stonden mee op het podium Hugo Marcel en Frankie Franssen.

    Frans Van Looy was te Kamthout waar 80 renners vertrokken, sneller dan 7 medevluchters waarbij drie Nederlanders. Louis Verreydt werd tweede dan volgden, Alfons van Katwijk (Ned), Ernie Blommaert, Piet van Katwijk (Ned), Ludo Delcroix, Willy Govaerts en Ferry van der Vleuten.

    Met 56 kwam men naar Kuringen voor de tweede grote prijs Parochie Werken te Tuilt. Reeds in de eerste ronde ging Paulissen even voorop rijden, en was er opieuw bij toen de plaatselijke renners Clabots en Bortels zich even lieten zien aan hun fans. Lang hebben de drie niet voorop gereden. Bortels wou niet afgeven, ging alleen door en kreeg het gezelschap van Engelen en Bellis maar ook zij moesten het afgeven tegen de groep. Halfkoers viel de beslissing, 13 renners reden weg, en hebben het peloton juist voor de laatste ronde ingelopen. In de spurt haalde Gustaaf Verboven het van Robert Reekmans, Marc Lepers, Ludo Noels, Leonard Engelen, Alain Buckinx, Hugo Gevers, op plaats acht werden Roger Loysch en Frans Vandendael gelijk geplaatst. Georges Bortels werd tiende voor José Clabots, Benny Paulissen en Paul Wellens.

    De Nederlander Theo van der Leeuw kwam te Moustier-sur-Sambre winnen, in een spurt met twee versloeg hij Jean Swinnen. Op 10” werd Omer Meeus derde.

    In Tielt behaalde Eddy Ronquetti zijn elfde overwinning, na 100km had hij 20” voorsprong op Johny Soenens, Eric Serlet, Albert De Cuyper, L. Devolder en Ghislain Cael. Plaats 7 op 25” was voor Ghislain De Clercq, N. Lesage werd 8e op 35” voor Frans Lambert en Johan Devriendt.

    Op een selectief parcours te Zelzate maakten de 60 deelnemers er een mooi kijkstuk van. Eeen groep van 13 domineerden de wedstrijd, waarvan op het einde twee er twee het hazepad kozen. In de spurt was Daniêl Pauwels sneller dan Roland Boulard. In een hels onweer werd er voor plaats drie gespurt, Riber Ferket haalde het voor, Daniel De Schrooder, Eddy Van Puymbroeck en werden de streekrenners, Romain Vercauter 6e, Martin De Clercq 7e en Alex Claeys 8e. Hilaire De Cocker werd 9e en Jean Blommaert tiende.

    Voorlaatse rit in de Ronde van Oost-Duitsland voor liefhebbers. In de vijfde rit Mitweida-Langenau over een afstand van 109 km,behaalde de Tsjech Jaroslav Polusny zijn tweede ritzege. In een spurt met twee versloeg hij de Oost-Duitser Wolfgang Fiedler. Leider Fedor Den Hertog (Ned) werd op 35” derde. Nog twee Nederlanders in de top5, op vier Hennie Kuiper en als vijfe Cees Priem.

    12-08-2012 om 03:43 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van de Kempen

    Voorlaatste dag in de Ronde van de Kempen en is Arendonk de gastheer. De zevende rit was 128km en werd fataal voor Dillen en Verbruggen de twee grootste kanshebbers voor de eindzege. Zij lieten zich verrassen door een ontsnapping van tien, waarvan wel Verbeeck, Van De Putte en Van Gossum deel uitmaakten. Hierbij waren ook drie renners van Deurne en Lierse, de twee ploegen die het onder mekaar aan de stok hebben voor het ploegenklassement. Door het gevecht voor de rode petjes werd het tempo vooraan zo hoog gehouden dat Verbeeck derde in de stand stond op 45” zonder zelf door te drijven aan de leiding kwam. Van Gossum tweede in het puntenklassement won met 4” voorsprong de rit en werd leider op de punten. Gerry Catteeuw werd tweede voor Karel Sels, Marc Verbeeck de nieuwe leider met 1’06” op de ritwinnaar. Verder volgden Jos Meynzer, Rudi Rijpens, Jos saenen, Jacky De Laat, Marc Van De Putte en Willy Verschueren. Enkele renners kwamen nog afzonderlijk over de meet, de groep met de leider volgde op meer dan 3 minuten.

    12-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Noël Vantyghem

    In Beernem vertokken de 56 renners met slecht weder. Reeds vrij vroeg reden Vander Slagmolen, De Muynck, Vanden Neste en de Nederlander Hinneman weg, en hadden na anderhalf uur 1’10” voorsprong bijeen gefietst. Maar werden dan door een jagend peloton in 25km opnieuw gegrepen. De wedstrijd is daarna nooit stilgevallen maar een afscheiding kwam er niet. Tot 25km van het einde de plaatselijke renner Jacky Coene ten aanval trok en het gezelschap kreeg van Vantyghem, Van Marcke en Van Ackere. Deze vier mochten voor de zege spurten en was het Noël Vantyghem die het haalde voor José Van Ackere, Jacky Coene en Ronny Van Marcke. Op 15” won Patrick Sercu de groepsspurt voor, Maurice Dury, Ernie Wielandt, Daniël Vanryckeghem, André Peirsman, Julien Vermote e.a.

    Voor aanvang van het 7e avondkriterium van Drongen legden de 31 deelnemers een ereronde af. Eddy Merckx deed het in een open wagen omringd door de volledige Molteniploeg, waarbij een wederoptredende Jos Spruyt. Allen uidgedost met de nationale trui. Na enkele ronden opwarmen was Ward Janssens de eerste aanvaller, en was het onder fel gejuich dat het lokale idool Godefroot met Peelman en Planckaert de orde herstelde. Ernstig werd het wanneer Roger De Vlaeminck in de 33e ronde op avontuur ging en het gezelschap kreeg van Bruyère. Eddy vond het dat het tijd werd om hem ens te tonen en zorgde voor de hergroepering. Op iets meer dan 20km van het einde trokken De Witte en Rosiers ten aanval, en kon enkel Dierickx nog aansluiten. In de laatste ronde liet André Dierickx zijn twee kompanen achter en won met 15” voorsprong. Roger Rosiers werd tweede en Ronald De Witte derde. Vier en vijf op 30” werden Jos Huysmans en Vic Van Schil, die nog achter de leiders waren gegaan maar de aansluiting niet hadden kunnen bewerken. De groepspurt voor plaats zes was voor Walter Godefroot voor Robert De Guchtenaere, Willy Planckaert, Norbert Seeuws, Walter Planckaert e.a. Eddy Merckx werd 26ste.

    12-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    De ronde van Portugal begon met een proloog van 4,5km op de wielerbaan van Antas, het was de Portugees Manuel De Castro Gomes Pinho die met een tijd van 5’38” de beste was. Zijn twee landgenoten, Manuel Luis Da Costa en Custodio Alberto Gomes stonden mee op het podium. Vier landgenoten, André Doyen, Adolf Huysmans, Roger Kindt en Arthur Vande Vijver nemen deel met Macieira een filiaal van de ploeg Van Cauter-Magniflex- De Gribaldi.

    In Spanje ging de tweedaagse G.P.Leganes van start, telkens met start en aankomst in Leganes. Vandaag werd er 112km gekoerst op het plaatselijk circuit. Luis-Pedro Santamarina had 34” voorsprong op Jesus Manzaneque, José-Luis Uribezubia, José-Manuel Lopez-Rodriguez en was plaats vijf voor Segundo Goicoechea.

    Twee criteriums in Frankrijk: te Dunières won Bernard Labourdette voor Raymond Delisle en Ferdinand Julien.

    Cyrille Guimard deed er nog eentje bij nu was hij te Maurs sneller dan Raymond Poulidor en werd Gérard Moneyron derde.

    De in Frankrijk wonende Joop Zoetemelk heeft de Ronde van Kamerik gewonnen. Twee ronden voor het einde ontsnapte hij en hield 20” over op Jan van Katwijk, Herman Vanspringel, Evert Dolman, Staf Van Roosbroeck, Ben Janbroers, Marian Polansky, Gerard Vianen, Rini Wagtmans en werd Jan Serpenti tiende.

    12-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    11-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers binnen- en buitenland

    Te Gentbrugge bestond het criterium uit een rit in lijn 66km en een tijdrit 1,1km. Tweemaal was Willy Jonckheere de beste en moest Roland Boulard telkens met de tweede plaats tevreden zijn. Paul Lannoo werd derde in de rit in lijn.

    In de Ronde van Oost-Duitsland werd de vierde rit betwist tussen Cottbus en Mittweida over een afstand van 180km. Na 4.43’7” versloeg de Oost-Duitser Manfred Kummich zijn gezel de Tsjech Milan Skorepa. De Zwiter Robert Thalmann als derde volgde op 20” voor Hennie Kuiper (Ned) en J.Muller (Oost-Duit). De nederlander Fedor Den Hertog blijft leider.

    Op de zomerbaan van Zurich won de Zwitserse liefhebber Beni Herger de 1/2 fond voor zijn landgenoten Ruedi Frank en Willi Luginbühl.

    In de achtervolging moest onze landgenoot Wilfried Wesemael het afleggen tegen de Zwitser Xavier Kurmann.

    11-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van de Kempen

    .
    Rudy Rijpens


    Vandaag verbleef de Ronde van de Kempen te Noorderwijk waar een rit in lijn 72,5km en een tijdrit 14,5km moest worden afgewerkt. Tijdens de rit in lijn geraakten in de laatste ronde 10 renners voorop, waarbij Dillen en Maas (Ned), maar zonder leider Verbruggen en Verbeeck. Dat bracht wel wat opschudding in de karavaan want op slag hadden die tien 20” voorsprong. Aan de meet waren dat er 27. Johan Hendrickx won voor Gustaaf Van Gossum, Karel Sels, Piet Maas (Ned) en Alex Robberecht.

    Rudy Rijpens won na de middag de tijdrit voor Willy Verschueren, Theo Dockx, Jos Gijsemans en René Dillen die nu op 15” komt van leider Verbruggen.

    11-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Cyrille Guimard

    In Frankrijk won Cyrille Guimard het criterium van Sarzeau voor Loïc Lebourhis en Raymond Poulidor.

    In Nederland te Scheveningen-Boulevard behaalde Harm Ottenbros zijn vierde overwinning. Op 10” werd Jos van der Vleuten tweede voor Jan Serpenti en Gerard Vianen. Plaats vijf op 17” was voor Cees Zoontjens met in zijn spoor Ben Janbroers, Matthijs de Koning en Tino Tabak. Negende op 41” werd Ger Harings voor Jan Krekels, Jan van Katwijk, Jean Ronsmans (Bel) werd de eerste buitenlander. Verder in de top15, Wim Prinsen, Willy De Bosscher (Bel) en Jos van Beers.

    11-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Herman Vrijders

    In Buggenhout kwamen 40 renners aan de start en moesten 148km afleggen. De zege was voor Herman Vrijders, hij had 50 meter voorsprong op een eerste groep waarvan Ronny Vande Vijver sneller was dan, Alfons De Bal, Georges Pintens, Fernand Hermie, Willy Abbeloos, Roger Rosiers, Willy De Geest, Willy Planckaert en Eddy Goossens. Voor plaats 14 op 35” was Tony Daelemans de snelste.

    De vierde uitgave van het nachtcriterium te Tienen kende een overgrote belangstelling. Een spijtig voorval gebeurde toen Joseph Bruyère die alleen aan de leiding reed, door een onvoorzichtige toeschouwer ten val werd gebracht, beiden werden naar het ziekenhuis overgebracht. Na de gebruikelijke schermutselingen is Merckx zich met de zaken gaan bezig houden. Omwille van een sneeuwbal-premie welke tot 9.000fr. was aangegroeid, trok Eddy solo ten aanval, en hield het 3 ronden vol. Godefroot en Verbeeck kwamen tot bij Eddy en won Verbeeck de premie. Nogmaals ging Eddy en zou met 8” voorsprong winnen voor Frans Verbeeck, Rik Van Linden (die tot bij de twee was gekomen) en Walter Godefroot. Op 25” won Leon Thomas de spurt voor plaats vijf voor, Jos Huysmans, Frans Mintjens en Ronald De Witte. Voor plaats negen was Tony Gakens de snelste van de groep.

    11-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    10-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnen & buitenland

    .
    Klaas Koot enige buitenlander in de kopgroep te Halen
    De 47ste Slag der Zilveren Helmen te halen kreeg maar liefst 129 renners aan de start, waaronder vier uit Kameroen en twee Chilenen. Ondanks het hoge tempo hebben Benny Paulissen en Gerrie Knetemann (Ned) twee ronden met 20” voorop gereden. Toen Verreydt in de 9de ronde aanviel was de goede ontsnapping een feit, tien renners waren mee. Vooraan hebben Verreydt en Verboven nog getracht zich van de anderen te ontdoen, maar slaagden niet in hun opzet. Op 500meter van de streep zette Vanstraelen aan, Verboven sprong tot bij Vanstraelen met Engelen in zijn wiel En was de derde zege voor Leonard een feit. Gustaaf Verboven werd tweede, verder volgden Ludo Noels, Louis Vereydt, Robert Reeckmans, Robert Van Engeland, Raymond Vanstraelen, Klaas Koot (Ned), Willy Govaerts, Maurice Van Elderen en Alain Buckinx. Op 2’ was Yvan Benaets de snelste van de groep nog 90 man sterk.

    Roeselare – Ieper over een afstand van 148km werd gewonnen door Michel Pollentier, hij had 20” voorsprong op Alain Depuydt, Eddy Ronquetti, John Soenens en was plaats vijf voor Bertil Cael.

    Na eergisteren de beroepsrenners waren vandaag de liefhebbers uitgenodigd in Willebroek. Na 110km was Gustaaf Van Cauter de beste voor Martin Bierebeek en de Italiaan Lorenzo Alaimo een in België geboren Italiaan.

    In de Ronde van Oost-Duitsland was rit drie een tijdrit, Cottbus- Forst-Cottbus over 40km . Dieter Gonschorek (O-Duit) won in een tijd van 51’46” en had 30” voorsprong op Fedor Den Hertog (Ned), verder volgden, Wolfgang Fiedler op 1’43”, Karl-Heinz Oberfranz op 2’03” en Erwin Raidt op 2’08” allen Oost-Duitsers. Fedor Den hertog blijft leider.

    10-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van de Kempen

    Vandaag waren de renners van de Ronde van de Kempen te Turnhout aan het werk, waar zij eerst een rit in lijn van 105km en daarna een tijdrit van 1,9 km moesten afwerken. In de rit in lijn zijn eerst vier renners ontsnapt, Hennie Peels (Ned), Jos Gijsemans, Jos Saenen en Frans Tilburgs. Even verder werden zij bijgehaald door Karel Sels die in een wip 30” goedmaakte. De ploegmaats van de leider reageerde heftig, maar toen het er naar uitzag, dat de groep niet meer kon terugkomen, legden ook zij zich bij de toestand neer. Geen enkele renner vooraan was een bedreiging voor hun kopman. Net op dat ogenblik sprongen echter nog vijf renners weg. Daarbij Dillen en Verbeeck beiden binnen de minuut na Verbruggen gerangschikt. Niet Verbruggen of iemand van zijn ploegmaats was mee. De zege was voor René Dillen voor Jos Gijsemans, Marc Verbeeck, Karel Sels, Jozef Saenen, Frans Tilburgs, Rudy Rijpens, Martin Venix (Ned) en Etienne D’Hollander. De tiende renner de Nederlander Hennie Peels had 2” achterstand. De groep volgde op 14” en daarvan was Gustaaf Van Gossum de snelste.

    Na de middag heeft leider Edmond Verbruggen dan de puntjes op de i gezet. Hij deed 2’39”13 over de 1,9km. René Dillen en Jos Gijsemans reden 2’40”63. Eddy Geens reed 2’40”70 en Jos Saenen als vijfde 2’41”94. Verbruggen blijft leider.

    10-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)


    Archief per maand
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007

    Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start

    TRUIEN 1973


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!