Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start
    Foto

      TRUIEN 1973

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    4O JAREN TERUG


    Image and video hosting by TinyPic
    20-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland-Liefhebbers

    .
    Wim de Waal

    Beernem kreeg na 100km Eric Serlet als winnaar voor Gery Bouttry en Etienne Mattheus.

    Te Bierset namen 31 renners de start en was na 100km Romain Bellis sneller dan zijn 3 medevluchters, Louis Meyers, Richard Wagner en Hendrik Dirckx .

    Binche moest het stellen met 18 renners zij moesten 110km afleggen. Ook hier waren ze met vier om voor de zege te spurten, Bernard Draux haalde het voor Aldo Ceci, Raf Declercq en François Lamoline.

    Paul Van Houdt liet te Bonheiden Walter Naegels en Franky Franssen achter zich.

    Van de 37 die waren gestart te Fize-Fontaine was het Jos Vandermeulen die zijn 3de zege behaalde. Jos Henikenne werd tweede en plaatste Guy Minsart zich als derde.

    Voor Yvan Benaets is dertien geen ongeluksgetal want het was zijn zoveelste overwinning die hij behaalde te Haasrode voor Mark Van Ouytsel en Jean-Marie Coenen.

    Zijn zevende zege behaalde Lieven Malfait te Helkijn voor Ghislain Cael en Norbert Lesage.

    Met twee werd er gespurt voor de zege te Hensies waar 28 renners de start hadden genomen. Michel Dagrain behaalde zijn vierde overwinning voor Christian Lecluyse en volgde Marcel Duchau op 30”. Jean-Pierre Baert als vierde volgde al op 2’.

    In Lier was de zege voor Willy Vandewouwer voor Willy Verschueren en de Nederlander Bas Hordijk.

    Ook weinig deelnemers te Martelange waar er slechts 19 kwamen opdagen, na 98km werd er met twee voor de zege gespurt. Jos Hensen bracht zijn totaal op zes en had hier ook op 3/4 gewonnen. Serge Stouvenaker werd tweede en op 1’30” haalde Jacky Charlier het van Willy Day voor plaats drie.

    Nazareth kreeg Jacky Declerck als winnaar en bracht zijn aantal overwinningen op 10. Willy Jonckheere was 10” later sneller dan D. Dobbelaere voor plaats twee.

    Op de tweede dag te Oost-Eeklo behaalde Daniël Pauwels zjn tiende overwinning. De snelle Nederlander Jan Raas versloeg Mark Stofferis voor plaats twee zij volgden op 30”.

    Oosterzele kreeg Eddy Moreels als winnaar voor Johan Van Uffel en Rino Vandromme.

    Te Sint-Laureins-Berchem waar 32 renners waren gestart was na 105km René Dillen de snelste. Verder volgden Freddy Missotten, Ghisleen De Clercq, John Van Horenbeek, de Nederlander Theo van der Leeuw e.a.

    Heel wat Nederlanders onder de 45 renners die te Sint-Niklaas de start namen. Dus een Nerderlandse zege met Wim de Waal voor Julien Heerwegh die op 1 lengte vilgde. José De Cauwer werd derde voor Rudi Heyns, Marc Van De Putte e.a.

    Johan Hendrickx behaalde te Tombeek zijn vijfde zege met in zijn spoor, Willy Michiels, Louis Van Rompaey, Guido Verheyden, Michel Nicaise, Jean Cleppe e.a.

    De 38 renners die de start namen te Ulbeek moesten 6 grote ronden over Wellen en Hoeprtingen en 6 plaatselijke ronden afleggen om hun 110km vol te maken. Op een tweetal pogingen na is er in die 6 grote ronden geen afscheiding gekomen. Tijdens de tweede kleine ronde zijn Bruno Jaremko en Ludo Noels een 300meter voor het peloton gaan rijden, en kregen in de vierde ronde het gezlschap van Tony Daenen en Raymond Vanstraelen maar ook deze poging leverde niets op. De 27 overgebleven renners hebben dan voor de zege gespurt. Gustaaf Verboven zette van ver de spurt in en bleef met 1 lengte baas over Ludo Noels, Jan Boonen, Raymond Vanstraelen, Antoine Achten, Albert Segers, A. Buckinx, Paul Van Elderen en werd de rest vanaf plaats 9 gelijk geplaatst.

    Te Vorst-Laakdal was de zege voor Jos Saenen hij had 30” voorsprong op Marc Verbeeck en werd Luc Van Ouytsel derde.

    In Zellik is men met 24 vertrokken en won Paul Collaer voor Jean-Pierre Nicolas, August Van Laethem, Adrien De Leeuw, Raf Constant e.a.

    In Zemst won Eddy Van Hoof na 108km voor Wim Schroyens en Theo Heremans.

    20-08-2012 om 02:20 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland-Liefhebbers

    .

    De Nederlander Harry Beurskens was de beste te Kopstal in Luxemburg, hij had 1’40” voorsprong op onze landgenoot Roland Wiscour en werd de Luxemburger Erny Kirchen op 3’24” derde.

    In de G.P. Willem Tell in Zwitserland moesten twee ritten worden afgewerkt. Voor de middag won de Duitser Klaus-Peter Thaler de rit 3a van Brugg naar Einsiedeln over een afstand van 71km. In een spurt met twee versloeg hij de Rus Alexander Gusiatnikov. De Spanjaard Joé-Luis Viejo als derde volgde op 8” voor de Rus Smetanin en de Zwitser Iwan Schmid.


    De tijdrit te Einsiedeln over 17,5km bracht winst voor onze landgenoot Louis Verreydt die 2” voorsprong had op de Zwitser Gilbert Bischoff, 20” op de Pool Jerzy Zwyrko, 27” op de Brit Phil Bayton en 34” op de Fransman Régis Ovion.

    20-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Namen

    .
    Eindwinnaar Valeri Likatchev
    De Russen hebben de Ronde van Namen beëindigd zoals ze begonnen zijn met een ritzege. Nu was het Vikenti Basko die na de 132km tussen Floreffe en Jambes mocht juichen. Hij reed twee landgenoten vooraf, Ivan Trifnov en eindwinnaar Valeri Likatchev. Op 1’12 werd Eric van Lent vierde voor Ivan Skosyrev. Enkele Belgen konden zich in de top15 plaatsen. Op 8 Joseph Borguet, op 10 Johny Soenens, op 11 Bernard Bourguignon, op 12 Victor Devalckeneer, op 13 Lucien Pratte, op 14 Gery Catteeuw en Frans Tilburgs als 15de.

    In de eindstand heeft Valeri Likatchev 2’06” voorsprong op Ivan Trifonov, 2’32” op Vikenti Basko, 3,50” op Valeri Yardi, 4’30” op Gennady Komnatov, 5’14” op Boris Schoukov, aleen Russen en dan komen er twee landgenoten, Roger Verschaeve als zevende en Joseph Borguet als achtste beiden op 5’16”.Plaats negen is voor de Rus Youri Mikhailov op 5’20” en sluit onze landgenoot Johny Soenens op 7’20” de top10 af.

    20-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    In Malderen waren van de 69 vertrekkers Albert Van Damme, Willy De Geest en Adolf Huysmans de eerste aanvallers, en reden 4’ voorsprong bijeen, en werden na 85km door toedoen van Evert Dolmans (Ned) en Frans Verhaegen opnieuw ingelopen. Onmiddellijk reden Jos Deschoenmaecker, Frans Verhaegen, Ward Janssens en Grégoire Van Moer weg, konden tot 1’15” uitlopen maar moesten zich ook vooral door de reaktie van Eddy Peelman, Albert Van Vlierberghe, Frans Brands en Julien Van Lint gewonnen geven op 20km van het einde. In de laatste ronde was het de Nederlander Wim Schepers die de beslissende ontsnapping op gang bracht. Willy In’t Ven, Tony Houbrechts, Julien Stevens en Herman Beysens kwamen bij de Nederlander aansluiten. Julien Stevens die van ver de spurt was begonnen werd op 50meter van de streep voorbijgereden door Herman Beysens die het met 1 lengte haalde. Derde werd Tony Houbrechts voor Willy In’t Ven. De Nederlander Wim Schepers bolde als vijfde 5” later over de streep. Hij had nog 5” over op de spurtende groep waarvan Ward janssens de snelste was voor Jean-Pierre Berckmans, Richard Bukacki (Ned), Julien Van Lint en is met Raymond Steegmans de top10 volledig.

    De 37 die te Kluisbergen van start gingen kregen een lastige omloop voorgeschoteld met driemaal de Kwaremont. Was te Malderen veldrijder Albert Van Damme bij de eerste aanvallers, hier waren het Marc De Block en Julien Van Den Haesevelde die al na 10km het hazepad kozen. Bij de eerste beklimming van de Kwaremont moest Julien al uit het wiel en gingen Romain Maes en Eric Wyckaert op zoek naar de leider, bij wie ze na een jacht van een 13tal kilometers aansloten. Na de tweede grote ronde zorgde De Block voor de verrassing door op de aankomstlijn van de fiets te stappen, toen hun voorsprong 3’ bedroeg, op Callens, Herrijgers, Lievens en Demeyer en het peloton 20” achter dit viertal reed. De vier kregen dan het gezelschap van Dury, Mahieu en Vande Wiele. Maar voor Herrijgers, Lievens en Demeyer ging het te snel, en kwamen de anderen tot bij de twee leiders. Even later moest ook Maes er af maar werd zijn plaats ingenomen door Willy Planckaert en Johan De Muynck. Het waren vooral Planckaert en Callens die de voorsprong wisten veilig te stellen. Met zeven werd er gespurt en was het Willy Planckaert die het met 2 lengten haalde van Christian Callens, Maurice Dury, Eric Wyckaert, Johan De Muynck, Jan Vande Wiele en Pol Mahieu. De groepspurt op 1’45” werd gewonnen door Fernand Hermie voor Frans Staes, Etienne Sonck e.a. Voor Julien Van Den Haesevelde was er nog de 29e plaats.

    20-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cronostaffetta

    .

    In Italië was er de Cronostaffetta een tijdrit met 8 ploegen van drie renners, waarbij elke renner afzonderlijke een afstand moet overbruggen. Voor Molteni reden drie landgenoten, Swerts vertrok eerst dan Bruyère en Vanspringel als laatste.

    Men ging van start te Montepagano om na 33km te Teramo te eindigen. Roger Swerts legde de 33km af in 49’34”2 wat liefst 37”6 sneller was dan Davide Boifava en 1’08” dan Mauro Simonetti.

    Joseph Bruyère vertrok te Teramo om via Campli terug naar Teramo te rijden. Ook hij was de beste en legde de 28,8km af in 43’11”3, wat 29”7 sneller is dan Tomas Pettersson en liefst 2’05”4 sneller dan de derde Roberto Poggiali.

    Herman Vanspringel moest van Teramo via Borgonuovo terug naar Teramo komen en moest hiervoor 26km afleggen. Hier werd Joseph Fuchs met een tijd van 39’19”8 winnaar voor Gösta Pettersson op 49’7, plaats drie was voor Michele Dancelli op 1’34” en werd Herman Vanspringel vierde op 1’36”9.

    In de eindstand heeft Molteni met onze drie landgenoten, die de 87,7km aflegden in 2.13’42”3 een voorsprong van 50”4 op Ferretti met Mauro Simonetti en de broers Pettersson. Derde werd Filotex met Giuseppe Rosolen, Ugo Colombo en Joseph Fuchs. Laatste werd Magniflex met een achterstand van maar liefst 11’02”1

    20-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    19-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    Met 74 stond men aan de start te Peruwelz,waar gewoontegetrouw De Buysschere van bij de start aanviel. Hij kreeg het gezelschap van Van Landeghem, Demeyer, Crapez, Maes, Buslot en Zwaenepoel, na 40km hadden zij 30” voorsprong. Versterking kwam er nog van Cambré, Aerts en Jimenez, maar kwam even later de ganse groep opnieuw aansluiten. Op de Kluisberg won Marc Demeyer de premie . In Doornik trok De Buysschere alweer ten aanval nu met Demeyer en konden tot 1’10” uitlopen. Zij kregen nog het gezelschap van een viertal, maar te Peruwelz begon een kompakt peloton aan de 5 plaatselijke ronden. Wijckaert was wel de bedrijvigste in de slotfase. Een eerste uitval deed hij met Van Goidsenhoven, bij zijn tweede poging was Opdebeeck mee en was het ook de goede. Englebert Opdebeeck won voor Eric Wijckaert en was Noël Vantyhghem die in het zog van de leiders finishte de snelste van de groep. Roger Rosiers werd vierde voor Etienne Sonck, Georges Claes, Tony  Daelemans,JosVan Olmen en als 10e Gustaaf Van Roosbroeck. Met zijn 29ste plaats mocht Gérard Hendrickx zich kampioen van Henegouwen kronen.

    Tweede wedstrijd van de dag vond plaats te Izenberge waar de 24ste Prijs Lucien Vlaeminck slechts 32 renners aan de start kreeg. Het was nationaal kampioen Walter Godefroot die de meeste aandacht kreeg. Na 30km verliet hij reeds de wedstrijd met een “defekt” aan het versnellingsapparaat, en vertrok richting Frankrijk waar hij aan een avondcriterium zou deelnemen. De beslissing werd uitgelokt door Van Vlierden een 30tal kms voor het einde en was enkel Antheunis mee. Voor Van Vlierden werd het een eerste profzege voor Etienne Antheunis. Jaak De Boever die nog in den tegenaanval gegaan was gegaan werd in het zicht van de meet opgeslorpt door een spurtend peloton. Eric Leman werd alzo derde voor Raf Van Bruwaene, Walter Planckaert, Emiel Lambrechts, Urbain De Brauwer, José Van Ackere, Willy Planckaert en werd Georges Vandenberghe tiende. Voor Jaak de Boever was er plaats 22.

    19-08-2012 om 21:23 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    In Portugal zijn de renners aan dag 8 met twee korte ritjes. Rit 7a was 60km en werd gewonnen door de Portugees Manuel de Castro Gomes Pinho voor Emiliano Dionsio Rodrigues en Americo Vieira allen Portugezen. Op de velodroom was de zege voor de leider Joaquim Aghostinho voor de Spanjaard Pedro Torres en de Portugees Emiliano Dionisio Rodrigues.

    De Nederlander Jan Janssen won in eigen land te Hendrik-Ido-Ambacht het critreium over 100km, in een spurt met twee versloeg hij Jos van der Vleuten. Van de eerste achtervolgers op 20” was onze landgenoot Frans Verbeeck de snelste voor Rini Wagtmans, Wim Prinsen, Julien Van Lint (Bel), Jos van Beers en Cees Stam en jan Sertpenti. Al de anderen eindigden op 1 ronde.

    In Italië won Felice Gimondi te Modigliana di Forli waar hij 9” voorsprong had op Marino Basso en Dino Zandegu.

    19-08-2012 om 06:53 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Namen

    Drie op vier voor de Russen in de Ronde van Namen. Rit 4 Couvin-Bioul werd gewonnen dooe Valeri Likatchev die zijn tweede ritzege behaalde. Zijn landgenoot Boris Schoukov werd tweede voor onze landgenoten, Christian Despierres en Gery Catteeuw. Vijfde werd de Rus Ivan Trifonov, zijn landgenoot Likatchev blijft leider.

    19-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .

    Eddy Ronquetti

    Het criterium van Denderbelle werd gewonnen door de Nederlander Peer Maas voor Luc Decroock en de Nederlander Wim Evertse.

    In Kemzeke was de overwinning voor Johny D’Hooge en werden Marc Roelant en Ribert Ferket 2&3.

    Te Kermt kwamen 66 renners opdagen, de ganse wedstrijd is het een spervuur van ontsnappingen geweest. Pas op 7 ronden van het einde viel de beslissing, Saenen en Reekmans kregen nog zeven anderen in hun wiel. Vooraan moest Reekmans wegens ziekte afhaken maar kwamen Verboven en Verwimp aansluiten. Deze tien zouden voor de overwinning spurten en was Roger Verwimp de snelste. Verder volgden, Gustaaf Verboven, Ludo Noels, Romain Bellis, André Verbraecken, Gustaaf Van Gosum, Gustaaf Put, Jos Saenen, José Clabots en Jos Arnols. Op 45” won Florent Vos voor Gommaar Van Calster de groepsspurt.

    In Liedekerke bestond het podium uit: 1. Paul Collaer, 2. Omer Meeus en 3. André Coppers.

    Van de 54 deelnemers te Lommel die in 11 ronden 108km moesten overbruggen, waren juist de helft Nederlanders. Ook hier hebben de renners een spannende wedstrijd van gemaakt. Een vijftal reed in de tweede ronde weg, namen 20” maar werden in de zesde ronde opnieuw gegrepen. Onmiddellijk gingen Sels en Jacobs ten aanval maar werden er in de zevende ronde opnieuw bijgehaald. De plaatselijke renner Segers heeft nog getracht om er alleen van door te gaan. In de laatste ronde is Jos Jacobs uit de groep weggereden en hield 20” over op Nico van Hest (Ned), Marc Verbeeck, Robert Van Engelandt, Otaire Goossens, Jos Van Nijlen e.a.

    Een elfde overwinning behaalde Willy Jonckheere te Merelbeke waar 53 renners waren gestart. Eddy Moreels werd tweede voor Lucien Dewilde, Daniël Vantyghem, Willy Baert e.a.

    Jean Swinnen moest te Mont-sur-Marchienne maar 17 tegenstrevers overwinnen. Hij deed het wel met 1’20” op Albert De Cuyper, Jos Vandermeulen, Jean-Claude Buffet en was plaats vijf voor Yvan Raveydts.

    Daniël De Schrooder behaalde zijn zevende overwinning te Oost-Eeklo, men was er met 39 vertrokken. Het werd een nipte zege want de tweede Hilaire De Cocker kwam maar 10cm te kort. Verwonderlijkis de derde plaats van Benny Paulissen die vanuit Limburg naar hier was afgezakt.Verder in de top5, Alex Claeys en Marc Stofferis.

    Te Soiron een deelgemeente van Pepinster kwamen 42 renners zich inschrijven, hier ook een pak Nederlanders. En die gaan gewoonlijk met de zege naar huis, nu was het Cees van Dongen die zijn landgenoot Jacob Langen naar plaats twee verwees. Op 1’20” werd Guy Minsart derde voor Jean- Luc Yansenne en Jean-Marie Florimont. Luc Van Ouytsel won op 2’ de spurt voor plaats zes.

    Ook Eddy Ronquetti is in goede doen,hij behaalde zijn twaalfde overwinning, en de tweede in een week te Tielt (12&19/8), waar men met 54 was vertrokken. Nog een serieuze klepper Michel Pollentier kreeg 35” aan zijn broek. In zijn spoor volgden, Paul Vannieuwenhuyse, Eric Serlet, Ghislain Cael, Norbert Lesage en Dirk Vandenberghe. Voor plaats acht was Frans Ligneel op liefst 4’10” de snelste.

    Wondelgem kreeg maar 19 renners aan de start, Jacky Deklerck won er voor Yvan Devriendt, Johny Verhaegen, Louis Van Elsacker, Jean-Paul Spileers, Roger Van Den Eede, August Van Looy e.a. waarbij een Duitser en een Spanjaard.

    19-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .

    Een overwinning was er voor onze landgenoot Joseph Hensen te Colmar- Berg in Luxemburg, waar hij de Zwitser Marcel Baderts en de Luxemburger Nico Neyer achter zich liet.

    In Nederland werd de Vierstromenlandronde verreden, na 183,1km won Jan Aling in een tijd van 4.21’16” voor Cees Priem, Jan Raas, Wim de Waal, Frits Schur en Gerrie Knetemann. Op 2’25” werd Theo Smit 7e met in zijn spoor, Jan Spetgens, Dick Groen en Wil van Helvoirt. Het ploegenklassement werd gewonnen door Ketting-Didam voor Frisol Benzine Mij. en Caballero-Wielersport.

    De Brit Dave Lloyd wint de tweede rit Flüelen-Brugg in de G.P. Willem Tell in Zwitserland. Hij had 41” voorsprong op de Spanjaard Jaime Huelamo. De Duitser Wilfried Trott die derde werd verwees de Spanjaard Joé-Luis Viejo en de Rus Nikolai Gorolov naar plaats 4&5.

    19-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    18-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    Rit 6 in de Ronde van Portugal tussen Figueira da Foz en Lissabon over 205km werd gewonnen door Leonel Miranda in een tijd van 5.28’19”. Plaats twee was voor Fernando Mendes Dos Reis Dias en werd leider Joaquim Agostinho derde, zadat men weer een volledig Portugees podium had.

    De Fransman Roland Berland was in eigen land de beste te Concarneau waar hij 10” voorsprong had op Jean-Pierre Danguillaume die Gerben Karstens (Ned) achter zich liet.

    In Nederland te Beverwijk werd er een omnium betwist, dat uit drie onderdelen bestond. Men begon met een wedstrijd over 20 ronden waarvan onze landgenoot Willy Debosscher winnaar werd voor de Nederlanders Cees Stam, Leijn Loevesijn, Jan Serpenti, Gerard Koel, Cees Zoontjens, Harrie Jansen, Tino Tabak, Ben Janbroers en de Brit Norman Hill.

    De afvalwedstrijd was voor Gerard “Ge” van der Winden voor Cees Stam, Jan Serpenti, Tino Tabak, Jan Zoons, Norman Hill, Aad Duycker, Gerard Wisselius, Juul Bruessing en Cees Zoontjens.

    De wedstrijd over een onbekende afstand was voor Aad Duycker voor Jan Serpenti, Cees Stam, Willy Debosscher, Cees Zoontjens, de Australiër Hilton Clarke, Gerard Wesselius, Norman Hill, Tino Tabak en Jan Zoons.

    In de eindstand heeft winnaar Cees Stam 7 punten dan volgt Jan Serpenti met 9, Cees Zoontjes met 20, Aad Duycker en Tino Tabak met 21 en werd onze landgenoot Willy Debosscher met 23 punten zesde.

    In Italië wint Marino Basso te Viarregio de wedstrijd tipo pista voor Felice Gimondi en Dino Zandegu.

     

    18-08-2012 om 06:43 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnen & buitenland

    Zijn tweede zege behaalde Florent Vos in het criterium te Halle, hij was er de beste van de 37 renners die er de start namen. Roger Vanden Eede werd tweede voor Joseph Henikenne, Eddy Van Hoof, Jean-Pierre Van Lancker, Pierre Van Ransbeeck e.a.

    Lucerne-Flüelen tweede rit in de G.P. Willem Tell in Zwitserland kreeg de Rus Alexander Gusiatnikov als winnaar, die in een spurt met twee de Fransman Michel Roques versloeg. Onze landgenoot Freddy Maertens mocht 7” later voor plaats drie spurten en verwees de Pool Zygmunt Hanusik en de Duitser Wilfried Trott naar plaats 4&5.

    18-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rond van Namen

    .
    Rudy Rijpens

    Eindelijk een landgenoot die de Russen verslaat, Rudy Rijpens won de derde rit te Couvin. Na 29km tegen het uur was hij 3” sneller dan Valeri Yardi, Gennady Komnatov op 14”, Ivan Skosyrev en Valeri Likatchev beiden op 29”. We kregen ook een nieuwe leider, Valeri Likatchev.

    18-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Rik Van Linden

    De afwisselende buien en stortvlagen hebben er voor gezorgd dat de 52 vertrokken renners te Oud-Turnhout zich het niet erg moeilijk hebben gemaakt. Er moesten 20 ronden worden afgelegd, en zijn er slechts twee noemenswaardige ontsnappingen tot stand gekomen. In de zesde ronde liepen van Katwijk, Laeremans, Beysens en Abelshausen tot 1’ uit, toen deze laatste lek reed waren in de tiende ronde de vluchters er aan voor hun moeite. Daarna werden er 6 ronden in gesloten groep gereden, tot de Nederlanders Holst en Van Beers wegreden met Vanden Neste, Steegmans en Van Staeyen. Uit de groep kwam geen reaktie, in de ultieme kilometer liet Ludo Van Staeyen zijn kompanen in de steek en won met 200meter voorsprong voor Leopold Vanden Neste, Raymond Steegmans en de twee Nederlanders Daan Holst en Jos van Beers. Twee renners waren nog uit de groep ontsnapt en werd Jan van Katwijk op 30” zesde voor Victor Peeters. Enkele seconden later won Frans Staes de pelotonsspurt voor Lucien Willekens en eindigde de ongelukkige Jos Abelshausen nog op plaats 20.

    Rik Van Linden won het kriterium van Sint-Niklaas waar 36 renners de start hebben genomen. In een spurt met vier was hij een half wiel sneller dan Walter Godefroot, Roger De Vlaeminck en Martin Vanden Bossche. Plaats vijf op 30” was voor Theo Verschueren. De groepsspurt op 1’10” werd gewonnen door Willy Teirlinck voor Frans Verbeeck, Willy In’t Ven, Ronny Vande Vijver, Vic Van Schil e.a.

    18-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    17-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    Te Olen werd het reeds van bij de start een aantrekkelijke wedstrijd, zonder dode momenten. Want onmiddellijk reden Gakens en vander Vleuten weg en kregen het gezelschap van Van Staeyen en Van Rijmenant. Na 16m kwamen nog 14 renners aansluiten, reden half koers tot 2’ voorsprong bijeen en leek de wedstrijd beslist. Het verliep echter anders, op 20km van het einde kwam de groep terug aansluiten. Vander Vleuten en Loysch reden bij de samensmelting opnieuw weg en kregen even later Van Roosbroeck als gezelschap. Uit de groep ging een zevental in de achtervolging, Staf zag het gevaar en liet zijn twee kompanen achter. Van Roosbroeck won met 35” voorsprong op Roger Loysch en Jos vander Vleuten (Ned) die nog net uit de greep van de achtervolgers bleven. Op 40” was Jos Van Beers (Ned) sneller dan Paul Aerts, Roger Rosiers, Ludo Vander Linden, Georges Claes (Binkom), Vic Peeters en Herman Vanspringel. Op 1’20” was Gust Herrijgers de snelste van de groep.

    17-08-2012 om 06:23 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnen & buitenland

    .
    Lucien De Brauwere

    In Heusden was de zege voor de Nederlander Harrie van Groezen die Jacky Declerck achter zich liet. Op 15” werd Johan Van Uffel derde.

    Na gisteren de profs waren vandaag de liefhebbers aan de slag te Lessen en ging de zege naar René Dillen voor Theo Dockx en Jos Vandermeulen.

    De Grote Prijs “Willem Tell” een rittenwedstrijd in Zwitserland begon vandaag met een proloog per ploeg te Lucerne. Het was de Zwiterse B-ploeg die 5’09”9 deed over de 4km. Onze landgenoten (Lucien De Brauwere-Ludo Delcroix-Willy Govaerts- Gustaaf Hermans-Freddy Maertens-Frans Van Looy en Louis Verreydt) werden met een tijd van 5’10”8 verrassend tweede. Frankrijk met 5’13” werd derde. Deze tijden komen echter niet in aanmerking voor het algemeen klassement. De totale afstand van deze rittenwedstrijd is 672,5 km.

    17-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Namen

    Tweede rit in de Ronde van Namen en tweede Russische overwinning. Valeri Likatchev won Floreffe-Couvin over een afstand van 134km. Zijn landgenoot Gennady Komnatov werd tweede voor Jospeh Civatone de in Frankrijk geboren Italiaan wonende in België. Gerry Catteeuw werd vierde en nog een Rus Vikenti Basko vijfde. Leider is Youri Mikhailov.

    17-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    Waren de twee laatste dagen suksesvol voor André Doyen, vandaag is het gans anders verlopen. Rit 5a van Porto naar Figueira da Foz was 126km. Onze landgenoot werd na een val met vijf anderen naar een ziekenhuis afgevoerd. Daar bleken de verwondingen minder erg dan gevreesd. Zijn ploegmaat de Duitser Siegfried Muller die ook bij de val was betrokken heeft met moeite de rit uitgereden. Nog een ploegmaat de Fransman Pierre Rivory, kwam lange tijd na het peloton toe en zal waarschijnlijk uitgesloten worden. Indien dit het geval zou zijn blijft alleen de Duitser nog in koers. De gekwetste Doyen en onze vier andere landgenoten en een Fransman hebben de wedstrijd reeds verlaten.

    De ritzege was voor Andres Oliva Sanchez uit Spanje voor twee Portugezen, Firmino Bernardino en Fernando Mendes Dos Reis Dias.

    Rit 5b op de velodroom van Sangalhos werd gewonnen door Joaquim Agostinho voor Manuel Durao, Eusebio Pereira Da Silva, Joao Pinhal, allen Portugezen, en werd de Spanjaard Pedro Torres vijfde. Agostinho neemt de leiding over van Leit.

    De G.P. Vizcaya verreden te Archanda (Bilbao) over een afstand van 200km, werd nogmaals een zege voor Domingo Perurena, hij had 4” voorsprong op Santiago Lazcano en 30” op Agustin Tamames, Jesus Manzaneque, Manuel Blanco, Luis-Pedro Santamarina, José Grande, Ventura Diaz en sluit Francisco Galdos de top 10 af.

    De Giro del’ Umbria te Perugia over een afstand van 199km werd gewonnen door Enrico Paolini voor Roberto Poggiali, Arnaldo Caverzazi, Lino Farisato, Wilmo Francioni, Celestino Vercelli, Pietro Guerra, Tino Conti, Enrico Guardini en als tiende Ugo Colombo allen in dezelfde tijd.

    17-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    16-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers

    Vandaag is de Ronde van Namen van start gegaan, met de rit Namen-Floreffe en hebben de Russen onmiddellijk hun naamkaartje afgegeven. Heel de top vijf was voor hun, na 118km won Ivan Trifonov voor Youri Mikhailhov zij hadden 18” voorsprong op Gennady Komnatov en volgden Valeri Yardi en Valeri Likatchev op 22”.

    Karel Sels won te Temse voor Franky Franssen en José De Cauwer.

    16-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Frans Verbeeck

    Naar Lessen kwamen 57 renners afgezakt. Reeds vrij vroeg in de wedstrijd redenvolgende renners voorop, Georges Vandenberghe, Luc Vanden Daele, Marc Demeyer, Herman Vander Slagmolen, Julien Van Geebergen en Pierre Buslot. Toen in de vijfde van de twaalf af te leggen ronden Frans Verbeeck zijn ploegmaats Etienne Antheunis en Christian De Buysschere wenkte om het tegenoffensief in te luiden, duurde het niet lang om vooraan te komen aansluiten. Ook Jean Ronsmans, Leon Thomas, Ferdinand Van Rijmanant, Gérard Hendrickx en Willy Donie waren mee. Op 15km van de streep is Hendrickx in den aanval gegaan, Verbeeck reed er naartoe en liet hem terplaatse. Frans won met 40” voorsprong op Gérard Hendrickx, die nog net met 3” uit de greep van de anderen bleef. Het was Leon Thomas die derde werd voor Ferdinand Van Rijmenant, Willy Donie, Georges Vandenberghe, Jean Ronsmans, Marc Demeyer, Herman Vander Slagmolen, Pierre Buslot die zijn eerste wedstrijd bij de profs afwerkte, Christian De Buysschere, Luc Vanden Daele en Etienne Antheunis. Op 1’22” won Paul Crapez de groepsspurt.

    16-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)


    Archief per maand
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007

    Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start

    TRUIEN 1973


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!