Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start
    Foto

      TRUIEN 1973

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    4O JAREN TERUG


    Image and video hosting by TinyPic
    08-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnen & buitenland

    .
    Fedor Den Hertog

    Zijn tweede zege behaalde Ghislain Cael te Gentbrugge voor Jacky De Clercq en Roger Verschaeve.

    Een ploeg uit Kameroen, die voor de eerste maal in de geschiedenis van de Olympiaden met de fiets in de Olympische Spelen zal aantreden, kwam naar Merksem afgezakt. De wedstrijd werd na 110km gewonnen door Luc Van Ouytsel, die zijn Nederlandse metgezel Cees van Dongen versloeg. Op 10” werd Guido Verheyden derde voor Jean Swinnen, Ernie Blommaert, Nico van Nest (Ned),Robert Van Engeland e.a. Van de zes uit Kameroen reden er drie in de prijzen, twee werden door een val uitgeschakeld en de zesde is wegens ziekte niet vertrokken.

    In Waarschoot kwamen 45 renners aan de start om 104km te koersen. Reeds vrij vlug traden de sterkere renners op de voorgrond en viel het deelnemersveld uiteen. De zege was voor Lembekenaar Daniël Pauwels die zijn achtste zege behaalde. Op 50” werd Michel Pollentier tweede en volgde Willy Jonckheere als derde op 1’20”. Verder volgdn de Nederlander Wim De Waal, Daniël De Schrooder, Alain De Saever, Noël Pottier, Eddy Ronquetti, Johny Soenens, Roland Boulard, Urbain De Cocker, Romain Vercauter, Martin De Clercq, Eric Serlet, Marc De Poorter, Luc De Volder en Etienne Bundervoet.

    Durch die Niederlausitz, of dwars door Friedland in het Nederlands is de eerste rit in de Ronde van Oost-Duitsland voor liefhebbers. Na 145km is het de Tsjech Jaroslav Polusny die met10” voorsprong wint voor de Nederlander Fedor Den Hertog. Voor plaats drie op 1’35” is de Oost-Duitser Wolfgang Wesemann sneller dan Hennie Kuiper (Ned). Op plaats vijf eindigde Manfred Kummich uit Oost-Duitsland hij heeft 1’45” achterstand.

    08-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Marino Basso

    In Frankrijk waren er vandaag twee criteriums, te Cannes was de zege voor de Duitser Rolf Wilfshohl die na 80km won voor Franco Bitossi (It), Gilbert Bellone (Fr) en werd Walter Godefroot vierde.

    Raymond Poulidor was de beste te Ussel, gelegen in het departement Corrèze. Na 100km had hij 14” voorsprong op de Nederlander Joop Zoetemelk en was plaats drie voor Bernard Thevenet.

    In Italië werd er te Cirié een wedstrijd tipo pista verreden en was de overwinning voor Felice Gimondi met 28 punten. Plaats twee was voor Franco Balmamion met 15p. en plaats drie voor de nieuwe werdeldkampioen Marino Basso met 13 punten.

    08-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Winst voor Roger Kindt te Willebroek
    Te Sint-Denijs kwamen 55 renners aan de start, en was er onmiddellijk na de start een aanval van Eddy Cael en Jan Van De Wiele, hadden na 3 ronden 30” voorsprong, maar werden even later opnieuw ingelopen. Ernstig werd het wanneer in de zesde ronde, Wyckaert, Ronsmans, Bruggeman en Van Bruwaene wegreden. Toen zij 40” voorsprong hadden is Hendryckx naar de vier leiders gereden. Ook Ebo en Christiaens hebben met sukses de sprong gemaakt, deze zeven hadden na elf ronden 1’25” voorsprong, en zag het er naar uit dat de wedstrijd gereden was. Een poging van Delaere en Vander Slagmolen mislukte, Van Malderghem met Dierickx konden het wel in 1 ronde bolwerken. Deze twee waren nog maar net komen aansluiten of Willy ging er vandoor, nam 20” en is André in één ruk tot bij Willy gereden. In de spurt won André Dierickx vrij vlot van Willy Van Malderghem. Op 55” hebben de achtervolgers gespurt voor plaats drie, Jean Ronsmans haalde het voor Raf Van Bruwaene, Eric Wyckaert, André Hendryckx, Franky Ebo en Ronny Christiaens.

    Veel volk voor de 27e Grote Prijs van Willebroek, waar de renners 16 ronden moesten afleggen. Pas in de vijfde ronde reden 11 renners weg, lang heeft het niet geduurd, want bij het ingaan van de zesde ronde reden Pauwels, Kindt, Debuysschere en Van Sweevelt aan de leiding. Kregen het gezelschap van een zestal en zouden het 3 ronden volhouden. Een zeer bedrijvige Arthur Vande Vijver is dan met 3 metgezellen ten aanval getrokken, maar was het vooral Kindt die er voor zorgde dat in de voorlaatste ronde alles terug samen was. Nogmaals ging Vande Vijver en waren het Kindt en Opdebeeck die kwamen aansluiten. In de eindspurt gaf Arthur Vande Vijver lang de indruk het te halen. Pas in de laatste meters plaatste Roger Kindt de beslissende jump en won met een half wiel. Den Engel Opdebeeck werd derde. Op 40” regelde Fons Scheys de groep voor plaats vier voor Tony Gakens, Lucien Willekens, Guido Van Sweevelt, André Poppe, Willy Van den Eynde en sluit André Peirsman de top10.

    08-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    07-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomerbaan

    .

    Op de zomerbaan van Amsterdam was er de herkansing van het WK, snelheid en halve fond.

    De snelheid werd gewonnen door onze landgenoot en kersvers wereldkampioen Robert Van Lancker voor de Nederlander Leijn Loevesijn, de Amerikaan Tim Mountford en de Australiër Gordon Johnson.

    In de halve fond had de Nederlander Cees Stam na 40km, 2 meter voorsprong op onze landgenoot Theo Verschueren, Jaap Oudkerk werd derde op 225meter. Plaats vier was voor de Duitser Ehrenfried Rudolph hij volgde op 2100m. Plaats vijf op 2750meter was voor onze landgenoot Leo Proost.

    Bij de liefhebbers was de Nederlander Gaby Minneboo de beste, na 25km had hij 7 meter voorsprong op de Duitse wereldkampioen Horst Gnas, zijn landgenoot Johan Breuer werd op 750meter derde, plaats vier was voor onze landgenoot Raymond Persyn die 1250m. achterstand had.

    07-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    Tweede ritzege voor onze landgenoot Bernard Bourguignon in de rittenwedstrijd Yonne-Nivernais-Morvan, de eindzege is voor de Fransman Georges Talbourdet die 43” voorsprong heeft op Mayda, 1’22” op Michel Pitard, 7’38” op Philippe Bodier, en 7’39” op Lucien Gonthier

    Nog in Frankrijk was er de “Veau d’Or du Gevauden te Langogne. Hier ging de zege naar Yves Bottazzi die na 100km 1’20” voorsprong had op Jacques Marquette en 2’22” op P. Combes.

    07-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .

    Te Bazel-Waas won na 104km Karel Rottiers voor José De Cauwer en Jean-Pierre Baert.

    Van de 36 deelnemers te Herstal was Willem Peeters de beste voor de Nederlander Theo van der Leeuw, Jean Van Der Stappen en een resem Nederlanders, Frits Sluper, Henk Smits, Harry Beurskens, Jacob Langen en Louis Mijers.

    Te Hotton waren 38 renners aan de start, Jos Hensen was na 105km sneller dan Jean-Luc Yansenne, Jean Van Hoorebeeck e.a.

    Voor Freddy Maertens kwam er nog een overwinning bij te Rumbeke, hij had 15” voorsprong op Luc Leman en 20” op Michel Pollentier.

    Met 37 waren ze vertrokken te St.Georges-sur-Meuse, na 110km behaalde Omer Meeus er zijn vierde zege. De Nederlander Harry Van Groezen werd tweede voor, Felix Vrancken, Georges Bortels, Jo van Pol (Ned), Raymond Vanstraelen, Freddy Libouton, Guy Minsart, Marcel Louyet en werd de Nederlander Mat Buckx 13 punten met zijn 11de plaats eindwinnaar van de tweedaagse (5&7/8). Georges Bortels werd tweede en Marcel Louyet derde.

    St.Kathelijne-Waver kreeg na 108km, Frans Van Looy als winnaar voor Louis Verreydt en Ludo Bruylandts.

    07-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van de Kempen

    Vandaag was in de Ronde van de Kempen, Koningshooikt die de rit in lijn en de ploegentijdrit mocht inrichten. Toen Edmond Verbruggen in de voorlaatste ronde ten aanval trok ging Theo Dockx mee als afstopper voor zijn kopman Sels. Maar Verbruggen reed zo snel dat de drie leiders, ook Alfons Van Camp was mee, maar bleef gewoon in het wiel, vlug 1’ bonus telden. Vanaf dan is ook Dockx die op 46” stond mee aan de leiding gaan rijden. In de spurt won Theo Dockx die leider werd, voor Edmond Verbruggen en Alfons Van Camp. Voor plaats vier op 1’17” was Walter Bellemans de snelste voor de Nederlander Piet Maas.

    Net als op de eerste dag waren het nu ook weer de Dijlespurters die in de ploegentijdrit van 5km de besten waren. Heist werd tweede en Hoboken derde.

    07-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Cyrille Guimard

    In Frankrijk te Château-Chinon werd het criterium gewonnen door Cyrille Guimard, die vier medevluchters versloeg. Walter Godefroot werd tweede voor Roger Swerts, Eddy Merckx en Bernard Thevenet. Op 18” werd Yves Hézard zesde voor Jean-Luc Molineris, Jos Deschoenmaecker, Leif Mortensen, Mariano Martinez, Jos Huysmans, Michel Perin, Raymond Poulidor, Joop Zoetemelk en het ganse peloton.

    Vierentwintig uur na zijn zege in het WK te Gap, won Marino Basso de grote prijs van Badia a Settimo in Italië. Basso die de 100km aflegde in 2.14’ ging zijn landgenoten, Wilmo Francioni, Felice Gimondi en Gianni Motta vooraf.

    07-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Beringen Pieter Nassen wint vlot voor plaats twee

    Te Beringen kwamen 48 renners aan de start om 145km te koersen. Na de vier aanvangrondjes reden de Nederlander van Katwijk, Barras en Sohet weg.Toen zij na de grote ronde opnieuw in Beringen kwamen hadden zij 5’ voorsprong, en was er al 90km afgelegd. Dan was er een ronde van 25km over Lummen, Heusden, Koersel, en was hun voorsprong te Beringen tot 2’30” teruggelopen. In de eerste kleine ronde, men moest er vier van 5km afleggen, kwam het tot een twist tussen Barras en Sohet, omdat geen van beiden er nog veel voor voelden om nog aan de leiding te komen. Voor de thans in België wonende Nederlander geen probleem, Jan reed de resterende 18km solo naar de meet.Op 40” won Pieter Nassen de spurt voor plaats twee voor Evert Dolman (Ned), Vic Van Schil, Georges Barras en Marc Sohet. Ook Fonske De Bal en Wim Schepers (Ned) kwamen op 50” voor de groep toe. Voor plaats negen op 55” was Georges Vanconingsloo de snelste voor Lucien Willekens, August herrijgers e.a.

    Ook Lokeren moest het met 40 renners stellen, en kreeg de wedstrijd reeds vroeg een beslissinde wending. Eerste aanvaller was Bruggeman, nam 10” voorsprong maar werd dan bijgehaald door 18 renners. Door pech moest de eerste aanvaller de wedstrijd verlaten. Uit de kopgroep reden drie renners weg, en namen tot 1’25” voorsprong. In de laatste kleine ronde liet Marcel Maes zijn twee medevluchters achter en won met 15” voorsprong op Willy De Geest en Marian Polansky. Ook José Van Ackere had zich uit de eertse groep losgewerkt, werd vierde op 1’10”. Albert Van Vlierberghe op 1’25” was de snelste voor plaats vijf ,voor Richard Bukacki (Ned), Willy Donie, Eddy Peelman, Walter Planckaert, Marc Demeyer, Jos Schoeters, Guido Van Damme, Romain Maes, Albert Van Damme, Maurice Dury, Leopold Vanden Neste, Willy Abbeloos en werd de Nederlander Daan Holst 18de.

    07-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    06-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    Nederlandse zege in Yonne-Nivernais-Morvan, waar Wim Prinsen de vijfde rit wint.

    In Groot-Brittannië wint Pete Matthews de G.P.Golden Wonder, na 132km heeft hij 2” voorsprong op Dick Proudfoot en 56” op Ken Hill.

    In Italië wint Francesco Moser te Pescia, in een spurt met twee verslaat hij Rocco Gatta, op 30” werd Uriano Goffetti derde.

    Tweede rit in de G.P. François Faber werd gewonnen door de in België wonende Italiaan Joseph Civatone. In de eindstand heeft de Nederlander Willie Wilms na 269,5km, 2’33” voorsprong op Joseph Civatone (It) en werd Ben Koken (Ned) derde op 3’33”.

    06-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    Te Brasschaat-Bethanie mocht Ernie Blommaert, na een zege in Nederland (7/5) nu voor de tweede maal juichen. Tweede werd August Van Looy en derde J. Van Hove.

    Te Cul-des-Sarts gelegen in de provincie Namen was de zege voor François Lamoline voor Phil. Gerson en Jacques Martin.

    Een zesde zege behaalde Lieven Malfait te Egem, op 20” versloeg Daniël De Schrooder voor plaats twee Ronald Rosseel.

    Van de 69 deelnemers zijn er in de drukke hitte amper 20 geweest die de nogal vrij zware omloop hebben kunnen verteren. Het werd een echte afvallingswedstrijd. Reeds in de derde van de vijfentwintig af te leggen ronden gingen zes renners aan de haal. Hiervan moest enkel Lepers de rol lossen. Op 1km van de streep heeft Luc Pels zijn kompanen verschalkt en won met 5” voor de Nederlander Jo van Pol en Benny Paulissen. Op 8” werd Ludo Noels vierde, vijfde op 10” werd Henri Hamers. Voor de zesde renner Alain Buckinx was het 3’20” wachten. Marc Lepers die vooraan had moeten lossen werd 14de op 5’20”.

    Te Gelrode kwamen 40 renners aan de start, na 104km won Marc Van Ouytsel voor Hugo Gevers, Robert Van Engeland, José Clabots, Alex Stroobants, de Nederlander Fred van Lachterop, Constant Rommens, André De Wolf, Leo Arnouts en als 10de Karel Van Den Broeck.

    De Nederlander Bas Hordijk kwam in Hemiksem de Belgen verslaan. Tweede werd Frankie Franssen, 3de Willy Vande Wouwer, 4. Eric Van Lent en 5. Martin Bierrebeek.

    Zijn achtste overwinning behaalde André Coppers te Neerlinter, waar hij 1’40” voorsprong had op Luc Van Ouytsel en Louis Van Rompeay. Plaats vier op 2’30” was voor Yvan Benaets voor Jean Swinnen, Gomaar Van Calster, Willem Peeters, Guido Verheyden, Pedro Pardo e.a.

    In Brussegem won José De cauwer voor Louis Marivoet, Joseph Henikenne, François Moyson, Henri Michiels, August Van Laethem, Gustaaf De Proft e.a.

    Liefst 93 renners aan de start te Petit-Enghien waar na 130km Daniël Pauwels zijn zevende overwinning behaalde. Hij had 55” voorsprong op Yvan Ronsse. De derde Albert De Cuyper volgde op 2’20” en ging Luc D’Hont vooraf. Vijf seconden later mocht Yvan Devriendt voor plaats vijf spurten, in zijn spoor volgden, Luc D’Hoekers, Freddy Adam, Eddy Moreels, Jacques Coppieters e.a.

    06-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van de Kempen

    Op de tweede dag van de Ronde van de Kempen werd er te Herentals een rit in lijn en een tijdrit verreden. In de voormiddag was Jos Saenen na 107km sneller dan zijn medevluchter Gustaaf Van Gossum, zij hadden 31” voorsprong op de leider Karel Sels. Twee seconden later won Theo Dockx de spurt voor plaats vier voor, Corneel Vermeire (Ned), Jos Jacobs, Marc Verbeeck, René Dillen, Piet Maas (Ned), met Edmond Verbruggen is de top10 rond.

    De tijdrit over 10km werd gewonnen door Etienne D’Hollander zijn tijd 13’41” is 6” beter dan die van Walter Bellemans, Frans Van Beek had al 26” achterstand, de vierde Johan Hendrickx volgde op 44” en was plaats vijf voor de Nederlander Martin Venix op 45”. Karel Sels blijft leider.

    06-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland & buitenland

    .

    De beroepsrenners koers te Lede, waarin Frans Melckenbeeck, de plaatselijke renner, na zijn zege van de voorbije week natuurlijk als uitgesproken favoriet vertrok, schoot slechts na een 25tal kilometers op gang. De eerste ontsnapping werd ingeluid door Hervé Vermeeren, kreeg het gezelschap van Julien Van Den Haesevelde en Ronny Christiaens. Dit drietal nam tot 1’30” voorsprong, toen in de 5de van de 10 af te leggen ronden Vermeeren wegviel door pech, werden de twee anderen de volgende ronde opnieuw gegrepen. Een ronde verder reden Van De Wiele en Ebo weg, Van Malderghem, Verplancke en Leman kwamen aansluiten, en zouden ook Vanclooster, De Bal en Zoons (Ned), dit vijftal aandikken, maar te Schoonaarde kwam ook de groep aansluiten. Onmiddellijk ging Van Malderghem opnieuw in den aanval en reed 1’25” bonus bijeen, maar moest zich in de laatste kilometers gewonnen geven. Dat was het moment voor Rudy De Groote om zijn kans te wagen, Vander Slagmolen reageerde, doch iets te laat om Rudy van de zege te houden. Herman werd op 10” tweede, op 1’30” werd Etienne Sonck derde voor Frans Melckenbeeck. De groepsspurt voor plaats vijf op 1’45” werd gewonnen door Dirk Baert, voor Ferdinand Hermie, Julien Van Lint, Frans Kerremans, Martin Vanden Bossche, Paul Laeremans, Raf Van Bruwaene e.a.

    Te St.Kathelijne-Waver is de beslissende ontsnapping pas op gang gekomen, nadat de renners met veel belangstelling, via de volgwagens de finale van het WK hadden gevolgd. Eens de kommentaren achter de rug dacht men opnieuw aan koersen. Men had op dat moment al 165km gekoerst, Van Roosbroeck, Aerts en Ongenae reden uit de groep weg. Een groep van 15 ging in de achtervolging, kwamen zeer dicht bij de leiders maar konden de aansluiting niet bewerken. Op 5km van het einde keek Van Roosbroeck maar sip, zijn achtertube begon langzaam leeg te lopen. Op 500meter van de finish demarreerde Staf op die leeglopende tube vanuit derde stelling en won met geringe voorsprong op Flory Ongenae en Paul Aerts. De spurt van de achtervolgers werd gewonnen door Léon Thomas voor Ferdinand Van Rijmenant, Herman Vanspringel, Jan van Katwijk (Ned), Daan Holst (Ned), Adolf Huysmans, Ludo Van Staeyen, Frans Staes, Lucien Willekens, Englebert Opdebeeck e.a.

    In Frankrijk won Georges Chappe het criterium van Vailly, hij had 1’07” voorsprong op Serge Guillaume en werd Bernard Guyot derde.

    06-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WK- beroepsrenners

    .
    Marino Basso wereldkampioen

    Meer dan 40.000 toeschouwers hebben onder een brandende zon het WK te Gap gevolgd. In dertien van de achttien af te leggen ronden is er niets gebeurd en maalde een gesloten peloton de kilometers af. In de ronde nadien deed zich plots een scheuring voor in de groep, juist bij het nemen van de laatste bocht naar de aankomstlijn. Vooraan fietsten aldus 10 renners, die evenveel merkenploegen vertegenwoordigden en de afgevaardigden van vijf landen waren. Twee kilometer verder stond het vast dat in de groep niemand meer zou bereid zijn iets te ondernemen tegen de koplopers. Gimondi was de grote geklopte, ging nog in de achtervolging, maar door gebrek aan steun moest hij toezien hoe vier landgenoten mee vooraan waren en verder wegreden. Eén keer heeft Merckx zijn kans gewaagd in het gezelschap van Bitossi en Zoetemelk, maar kwamen de anderen vlot terug. In de laatste ronde moesten Verbeeck en De Vlaeminck lossen en stond Eddy er alleen voor. Op het einde is Franco Bitossi nog ten aanval getrokken maar kwam een spurtende Marino Basso hem enkele meters voor de streep voorbij. Cyrille Guimard nam het brons en moest Eddy zich tevreden stellen met plaats vier. De Nederlander Joop Zoetemelk werd vijfde, Michele Dancelli (It) zesde, en de Deen Leif Mortensen zevende. Op 1’07” werd Frans Verbeeck achtste. Roger de Vlaeminck als 12de verloor nog 1’14”. Onze derde landgenoot die de wedstrijd uitreed Lucien Van Impe werd 38ste op 10’01”. Voor Nederland werden Wim Prinsen 21ste en Rinus Wagtmans 23ste met dezelfde tijd als Van Impe.

    06-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    05-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    De Fransman Michel Coroller won in eigen land rit 4a in de rittenwedstrijd Yonne-Nivernais-Morvan, rit 4b was voor zijn landgenoot Jean Thomazeau.

    In Luxemburg ging de G.P. François Faber een tweedaagse van start, rit1 werd gewonnen door de Nederlander Willie Wilms.

    05-08-2012 om 13:40 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .

    In Aarsele mocht men 47 rugnummers uitdelen en moesten de renners 105km afleggen. In een spurt met twee was Ghislain De Clercq sneller dan Johan D’Hooghe. Voor plaats drie op 20” was Dirk Vanden Bergh de snelste voor Antoine Bauwens, Eric Serlet, Albert Decuyper, Frans Ligneel, Jean-Pierre Baert, Paul Van Loo, Noël Pottier, Marc Meersman, Eddy Ronquetti e.a.

    In Beringen verschenen 47 renners aan de start om 20 plaatselijke ronden af te leggen. Van meet af hield Engelen er een snedige vaart op na, meerdere deelnemers gingen aan dit tempo ten onder. Drie ronden voor het einde kozen Noels en Nelissen de vrije ruimte, konden slechts 100meter nemen en kwam alles opnieuw samen. Dit was het moment vande plaatselijke favoriet Wellens die Flebus in het wiel kreeg. In de spurt haalde Winnoc Flebus van Paul Wellens. Op 13” won Frans Lemmens de groepsspurt voor Gustaaf Verboven, Robert Reeckmans e.a.

    Met 36 namen ze de start te Drieslinter waar na 109km Yvan Benaets zijn 12de overwinning liet optekenen. Gomaar Van Calster werd tweede voor Jean Swinnen, Eddy Nijs, Luc Van Ouytsel e.a.

    Te Gentbrugge was de zege voor Robert Van Oostende hij had 10” voorsprong op Willy De Temmerman en werd op 35” Claude Sennesael derde.

    Yvan De Vriendt kreeg 67 tegenstanders aan de start te Hekelgem, waar hij na 114km 30” voorsprong had op André Coppers, Frankie Franssen, Jean-Pierre Nicolas en werd Ernie Blommaert vijfde.

    De Nederlander Jan Spetgens kwam te Herstal winnen, waar men met 48 was vertrokken. André Van Braekel werd tweede voor de Nederlander Louis Meyers, Luc Pels en was Willem Koot de derde Nederlander in de top5.

    Met 50 deelnemers was men in Keerbergen tevreden, zij moesten 104km afleggen. Martin Bierebeeck was er sneller dan Ernie Roskam en was Ludo Bruylandts de derde man op het podium.

    Marc Steels had te Lebbeke waar 42 de start namen 15” voorsprong op de plaatselijke favoriet Pierre Buslot, Willy Michiels, de Nederlander Hennie Gijsel, Geert De Cock e.a.

    Bij de 56 deelnemers te Pepinster heel wat Nederlanders, zij hebben het ganse podium bevolkt. 1. Henk Smits, 2. Jacques Rommermans en 3. Willem Meys. Met Alain Kaye op plaats vier hebben we de enige Belg in de top10.

    Te Ramegnies-Chin was de zege voor Raf Coene, na 109km had hij 20” voorsprong op Albert Delrue en Luc D’Hont.

    Slechts 20 renners te St.Baafsvijve waar Johny Soenens zijn vijfde zege behaalde, hij had 50” voorsprong op Raoul Lecluse, Alain Depuydt, August Van Looy e.a.

    Ook wat Nederlanders onder de 48 renners te St.Georges-sur-Meuse. Maurice Van Elderen kwam met 20” voorsprong op de Nederlander Mat Buckx over de meet. Plaats drie op 25” was voor Henri Van Horenbeke.

    Ook Freddy Maertens deed er nog een zege bij, te Torhout had hij 100 meter voorsprong op Frans Van Looy, Louis Vereydt, Daniël Moenaert, Georges Rogiers, Marc Renier, Gerry Bouttry e.a.

    Te Zelzate had men 50 deelnemers voor de kermiswedstrijd. de omloop liep op o.a. op een deel van de latere expresswag Knokke-Antwerpen, die nog niet volledig opengesteld was. Gentenaar Roland Boulard had 20” voorsprong op Patrick Van Renterghem die ook solo over de meet kwam. De spurt voor plaats drie was een kolfje naar de hand van Willy Jonckheere, hij liet Yvan Van Der Steene, Jan Raas, Eddy Moreels,Martin De Clercq en 23 anderen achter zich.

    05-08-2012 om 06:21 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WK - Dames

    .
    Geneviève Gambillon

    De hardheid van de omloop heeft er voor gezorgd dat meerdere rensters op 15’ werden gefietst. Reeds in de eerste ronde reden de besten al voorop, het waren twee Britse meisjes, twee Franse, een Amerikaanse en twee Russische. De Belgische deelneemsters kwamen er niet aan te pas. Op 200meter van de streep is de 21jarige (30/6/’51) Geneviève Gambillon aan de spurt begonnen en had aan de meet 1” op de Russinnen Lubov Zadorojnaia en Anna Konkina, Audrey Mc Elmury (Vs), Beryl Burton (Gb) en Annick Chapron (Fr). De Britse Carol Barton die de rol had moeten lossen volgde als zevende op 2’24”. Wat betreft België hebben enkel Nicole Vanden Broeck 9de op 4’17” en Marguerita Dams als 31ste op 7’38” de wedstrijd uitgereden. Voor Nederland werd Mini Brinkhoff 11de, Willy Kwantes 16de, Cornelia “Keetie” Hage 18de allen in dezelfde tijd als Vanden Broeck. Truus Vander Plaat als 26ste had 15’38” achterstand. De beide Russische meisjes hebben geen medaille ontvangen door het feit de de internationale wielerunie, die voor plaats 2 & 3  was vergeten te bestellen.

    05-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Ronde van de Kempen

    Voor de liefhebbers is er een nieuwe rittenwedstrijd. De Ronde van de Kempen is onder een gunstig gesternte van start gegaan, met mooi weer en veel volk. Men is te Herenthout begonnen met een ploegentijdrit en daarna een rit in lijn. De Dijlespurters uit Mechelen hadden na 20km een tijd van 26’17”42, de tweede Lierse reed 26’23”69 en derde werd Deurne hun tijd was 26’24”28. In de rit in lijn eveneens te Herenthout, over 112km, hadden 5 renners een voorsprong van 1’50”. Alex Robberecht won met 1 lengte van Frans Tilburgs, Karel Sels die leider werd, Gerry Catteeuw en Marc Van De Putte. Voor plaats zes was Gustaaf Van Gossum de snelste van de groep.

    05-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnen en Buitenland

    .
    Rik Van Linden de snelste voor plaats 5

    Tussen de 93 deelnemers te Bazel-Waas waren, Marcel Omloop, Bruggeman Coene en Van Leeuwen de eerste onruststokers, Goossens kwam snel aansluiten maar reeds in de tweede van de achttien af te leggen ronden kwam alles opnieuw samen. Nog in dezelfde ronde werd een nieuwe kopgroep van vijf gevormd waarbij ook Henri Omloop, en waren ook Marcel Omloop en Bruggeman opnieuw mee. Wanneer nog eens negen en iets later acht renners kwamen aansluiten was het peloton uitgeteld. Vooraan lieten Scheers, Holst (Ned) en Arthur Vande Vijver de anderen achter en zou enkel Aerts nog komen aansluiten. In de spurt was Arthur Vande Vijver een lengte sneller dan Paul Aerts, Willy Scheers en Daan Holst (Ned). Op 40” mocht Rik Van Linden zijn snelle benen tonen voor plaats vijf met in zijn spoor Roger Jochmans, Frans Verhaegen, Willy De Bosscher, Georges Barras, Maurice Dury, Marcel Omloop e.a.

    In Frankrijk te Lamballe won Yves Ravaleu met 30” een wedstrijd over 100km. Hij had 30” voorsprong op Loïc Le Bourhis en Jean-Claude Daunat.

    05-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    04-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnen en Buitenland

    .

    In Ninove kwamen 61 renners aan de start en ging de zege naar Frans Melckenbeeck sinds 1962 prof en aan zijn laatste seizoen bezig. Hij had na 176km 20” voorsprong op Pieter Nassen, Willy De Geest en Ferdinand Van Rijmenant. Herman Vander Slagmolen als vijfde volgde op 5’10”. Het peloton op 5’35” mocht voor plaats zes spurten, Jos Abelshausen haalde het voor Maurice Eyers, Roger Kindt, Willy Abbeloos, Leon Thomas e.a.

    Onze landgenoot Bernard Bourguignon won in Frankrijk de derde rit in Yonne-Nivernais-Morvan een rittenwedstrijd voor liefhebbers

    04-08-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)


    Archief per maand
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007

    Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start

    TRUIEN 1973


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!