Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start
    Foto

      TRUIEN 1973

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    4O JAREN TERUG


    Image and video hosting by TinyPic
    12-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6daagse van Milaan

    .
    Cochise Martin Emilio Rodriguez

    Vandaag is de 6daagse van Milaan van start gegaan met “Cochise” Martin Emilio Rodriguez de Columbiaanse uurrekorhouder bij de liefhebbers, hij doet zijn debuut als prof met de Deen Ole Ritter.België heeft vier landgenoten aan de start. Normaal had Patrick Sercu met Eddy Merckx ploeg gevormd maar door diens forfait heeft hij nu Julien Stevens aan zijn zijde. Norbert Seeuws vormt ploeg met de Duitser Dieter Kemper en is Theo Verschueren gekoppeld aan de Australiër Graeme Gilmore. Nederland heeft drie renners aan de start, Léo Duyndam-Piet De Wit en de Duitser Wolfgang Schulze krijgt Lijn Loevesijn als ploegmaat. Ook de liefhebbers zijn van de partij.

    12-02-2013 om 06:02 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rittenwedstrijd

    .
    Georges Pintens

    Tweede dag in de Ronde van Andaloesië en derde ritzege voor de Belgen van de Rokadoploeg. Door zijn winst neemt Georges Pintens ook de leiderstrui over van Rik Van Linden. Rit 2 van Nerja naar Granada was 145km. vertrok zonder de Spanjaard José Gomez- Lucas die gisteren bij een val zijn sleutelbeen brak. Ondanks enkele bescheiden cols en ééntje van eerste kategorie na 65km kwam er geen afscheiding. Het was even nadien dat de beslissende ontsnapping van een tiental renners tot stand kwam. Op 15km van het einde ging De Geest solo maar kreeg even later het gezelschap van Gonzales-Linares en ploegmaat Pintens. Het was Georges Pintens die in het zicht van de streep zijn twee kompanen achterliet. Aan de meet had hij 43” voorsprong op zijn ploegmaat De Geest en gaf José-Antonio Gonzales-Linarès nog 6” prijs tegenover De Geest. De snelle Domingo Perurenna op 2’10” was de snelste voor plaats vier, voor Andre Dierickx, Jaime Huelamo, Herman Vanspringel, Ventura Diaz, Albert Van Vlierberghe en Luis Balague. Rik Van Linden eindigde elfde op 2’34”.

    12-02-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    11-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste rittenwedstrijd

    .
    Rik Van Linden

    Met de Ronde van Adaloesië hebben we de eerste rittenwedstrijd van het nieuwe wielerseizoen. Wat ook leuk is dat er tweemaal een landgenoot op het hoogste schavotje stond. Hiervoor is Rik Van Linden verantwoordelijk, in de voormiddag won hij het criterium over 24km rond het stadspark van Malaga om de trofee “Juan Zumaquero”, en werd aanzien als een proloog. Na de middag werd er tussen Malaga en Fuengirola de eerste rit afgewerkt, over een afstand van 30km dat werd overbrugd in 36’23”. Nu was Rik sneller dan de Nederlander Jan Krekels, de Belgische kampioen Walter Godefroot de Spanjaard Julian Cuevas en werd Rik’s ploegmaat Staf Van Roosbroeck vijfde. Pechvogel in de ploeg Rokado was Tony Houbrechts die bij een val, vrij ernstig werd geraakt aan de hand.

    In Italië vond de eerste wedstrijd plaats te Cecina waar de renners 80km voor de wielen kregen geschoven. De zege was voor de Italiaan Giorgio Morbiato en stonden zijn twee landgenoten Wilmo Francioni en Marcello Bergamo mee op het podium.

    11-02-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het veld - binnenland

    .
    André Geirland aan de leiding voor Norbert Dedeckere
    In de A-cross van Bertem behaalde Albert Van Damme zijn zoveelste overwinning en moest Eric De Vlaeminck 2’15” prijsgeven. Plaats drie was voor August Badts die op 2’21” volgde. Verder in de toptien: op 4. Julien Vanden Haesevelde 2’58”, 5. Leo Arnouts, 6.Jos Thielemans, 7.Marc de Block, 8.Jan Teugels, 9. Ben Meijer (Ned) en op 10. maar met 1 ronde achterstand Herman Arnouts.

    Edelare-Oudenaarde kreeg voor zijn A-cross 29 renners aan de start. De 21km werden door Norbert Dedeckere afgelegd in 58’. Plaats twee op 40” was voor André Geirland en moest de derde Michel Baele 1’55” prijsgeven. Plaats vier op 3’ ging naar Rik Arnouts voor Maurice Engels, Daniël Van Damme, Lucien Goossens, Sylvain Engels, Willy De Clercq en maakt Willy De Vos de top10 volledig.

    Te Moerkerke gingen de B’s aan de slag, de 21 starters moesten 17km afleggen, winnaar Eric Desruelle deed dat in 50’. Voor Michel Pollentier was er plaats twee wel op 3’ en volgde Willy Vermaercke als derde op 4’. Robert Van De Sompel met zijn 4e plaats had 4’20” achterstand, en maakte Lode Van Den Bosch op 4’35” de top5 vol.

    In de B-cross van St. Jan-in-Eremo had Robert Vermeire weinig tegenstand hij legde de 24km af in 1.01’ en volgde Kamiel D’Hooghe op 45” en Alfons Van Parijs als derde had 1’20” achterstand.

    St Lambrechts Herk kreeg een primeur in het veld, toen de drie leiders aan een voetbalveld passeerden kreeg Ludo Wendelen een hard weggetrapte bal tegen zijn fiets en werd uit zijn evenwicht gehaald. De twee anderen hebben niet gewacht en vermits Frans Mertens er bij was is ook de winnaar gekend. Plaats twee op 40’ was voor Ludo Noels. Plaats drie ging naar Frans Lemmens die op 2’35” volgde. Roger Van Hove als vierde moest 3’10” prijsgeven, in zijn spoor volgde Willem Janssen. De ongelukkige Ludo Wendelen werd nog negende.

    In Wetteren werden de C’s aan het werk gezet en was na 17km Wim Albrecht de beste voor Ronny Devos die op 2’ volgde en Jean Knors naar plaats drie verwees.

    11-02-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het veld - nationale kampioenschappen

    .
    André Wilhelm

    In Frankrijk werd André Wilhelm te Lanarvilly kampioen veldrijden hij legde de 21,7km af in 55’34”. Het zilver was voor Pierre Bernet die het in de spurt met twee had moeten afleggen. Het brons kreeg Jean-Yves Plaisance hij had 47” achterstand. Uittredend kampioen Jean-Michel Richeux moets het met een vierde plaats stellen op 3’45”. Voor plaats vijf op 3’53” was Gilbert Lahalle sneller dan Jaimes Herbain. Plaats 7 was voor Yvés Hezard met 4’14” achterstand. Op 8 eindigde Walter Ricci 4’30”, plaats 9 op 4’43” was voor Alex Gerardin en plaats 10 ging naar Michel Lesourd op 8’48”.

    In Italië te Sondrio reden de liefhebbers en profs gelijk voor de titel, het was de liefhebber Franco Livian die de titelstrijd won, hij legde de 24km af in 1.18’. Op 34” werd Mario Uboldi tweede en moest de derde Dante Signorini 1’15” prijsgeven. Plaats vier was voor uitredend liefhebberskampioen Franco Vagneur. Eerste prof werd Giovanni De Franceschi op plaats zeven met 2’58” achterstand en werd de titel bij de profs niet toegekend.

    Onmiddellijk na het kampioenschap heeft de Italiaanse wielerbond besloten geen profs naar het WK te sturen, aangezien van de twee profs die waren vertrokken enkel De Franceschi de wedstrijd heeft uitgereden. Voor de liefhebbers gaan de vier voornoemde naar het WK.

    In Luxemburg stad moest men 22km afleggen en was het Johny Michely die het in 1.25’15” deed en de kampioenentrui mocht aantrekken. Plaats twee was voor Lucien Didier hij deed er 2’05” langer over. Het brons ging naar Lucien Zeimes die op 3’30” volgde.

    11-02-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Europees kampioenschap - Antwerpen

    .
    Bracke-Verschueren-Stam

    In een mager gevuld sportpaleis te Antwerpen, waar hoop en al een 1000 toeschouwers aanwezig waren is Theo Verschueren opnieuw Europees kampioen achter dernys geworden. Theo plaatste zijn eerste aanval al na 25’ en nam 1 ronde voorsprong op Stam en Bracke de twee die nog in dezelfde ronde als Theo reden. Een 10tal minuten later verhoogde hij nog eens zijn voorsprong en bleef het nog enkel spannend voor de tweede plaats. Na 1 uur legde Theo 60,995km af. Op 2 ronden versloeg de Nederlander Cees Stam onze landgenoot Ferdinand Bracke voor de tweede plaats. Op 3 ronden 4.Isidoor Wezemael, op 5 ronden 5.Dirk Baert, op 7 ronden 6.Harry Van Leeuwen (Ned), op 11 ronden 7.Klaas Balk (Ned), op 16 ronden 8.Dieter Puschel (Duit), op 18 ronden 9.Tim Mountford (Usa) en op 23 ronden Amalio Hortelano (Sp).

    Er werd ook een omnium voor jongr profs betwist in 4 reeksen.

    A: Eigen kracht: 1. Maveau 14p.-2.Vermote 10p.- 3.Van Ransbeeck 8p. en 4. Van Midden.

    B: 1km tijdrijden met staande start: 1.Maveau 1.12.68-2.Vermote 1.14.18-3. Van Ransbeeck 1.14.35 en 4. Van Midden 1.15.18

    C: Afvalling: 1.Maveau-2. Vermote-3. Van Midden- 4. Van Ransbeeck.

    D: Australische achtervolging over 4km: 1.Van Midden- 2.Van Ransbeeck-3.Vermote-4.Maveau.

    Eindstand: 1.Robert Maveau 7 punten-2. Julien Vermote 9p.-3. Albert Van Midden (Ned) 11,5p. en 4. Clement Van Ransbeeck 12,5p.

    De liefhebbers reden een ploegkoers over 25km. Het waren nogmaals de Nederlanders Wil Van Helvoirt-Gerrie Van Gerwen die wonnen, verder bestond het podium uit Leon Daelemans-Ernie Blommaert en Joseph Henikenne (Bel)-Martin Venix (Ned).

    11-02-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    10-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het veld

    .
    Nieuwerkerken- met vooraan Willy De Clercq

    Nieuwerkerken-Aalst kreeg voor zijn A-cross 50 renners aan de start die 25km in het veld mochten rijden. Voor Albert Van Damme werd het nog maar een overwinning bij, hij had liefst 2’40” voorsprong op Eric De Vlaeminck en werd op 2’43” Eric Desruelle derde. Het “peloton” volgde 5” later en daarvan was Marc De Block de snelste voor Julien Vanden Haesevelde, August Badts, de Nederlander Gerrit Scheffer, André Geirland, Jefke Thielemans en sluit Hendrik Arnouts de top10 af.

    Tweede wedstrijd van de dag vond plaats te Grimbergen daar waren de B-crossers van de partij. Na 36km afgelegd in 53’ had Robert Vermeire 1’32” voorsprong op Willy Vermaercke en 1’35” op Maurits Engelen. Verder bestond de top10 uit, 4.Leon Scheirs 1’10”, 5.Herman Arnouts 1’43”, 6.Theo Verlinden, 7.de in Limburg ongenaakbare Frans Mertens, 8.L.Van Ginshoven, 9.Jos Lievens en op 10.Lode Van Den Bosch. Hier waren 34 deelnemers.

    10-02-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland - 2 wedstrijden

    .
    Robert Mintkiewicz

    In Frankrijk had men vandaag twee wedstrijden, in Bessèges is Jean-Louis Molineris er niet in geslaagd voor de derde maal op rij deze wedstrijd te winnen. De renners moesten 17 maal een omloop van 7km afleggen. De eindspurt werd ontsierd door een val van de spurtende renners op amper 300meter van de streep. Het was de 25 jarige Poolse Fransman Robert Mintkiewicz die won voor zijn landgenoten Serge Lapébie, Bernard Masson, Charles Rouxel, de Nederlander Cornelius Bal, Claude Magni (Fr), onze landgenoot Ludo Delcroix, Jean-Claude Meunier (Fr), Jacques Esclassan (Fr), Ludo Vander Linden (Bel), henri Fin (Fr), Pierre Parenteau (Fra), Eric Leman (Bel) en op 15.Michel Coroller (Fr). Raymond Poulidor werd 24e op 4’20”.

    Te Montauroux hebben de Peugeot-renners hun flink gevorderde konditie gedemonstreerd en hebben plaats 1&2 ingenomen. Hier kregen de renners een omloop van 17km voorgeschoteld met een klim van 12% over een afstand van 2km. Gaston Plaud stuurde in de tweede ronde Martelozzo voorop die kreeg na 20km het gezelschap van zijn twee ploegmaten Parenteau en Rouxel en van Olbe (De Kova) alsook de jeugdige Martin van Gitane. Het was Jean-Pierre Parenteau (Fr) die in de laatste ronde met de steun van zijn maats kon wegrijden en de zege behaalde. Zijn ploegmaat Charles Rouxel (Fr) werd tweede op 25”. Bij de achtervolgers kwam op 45” ook Enzo Mattioda (Fr) alleen over de streep. Dan volgden op 1’ de Fransen Daniël Ducreux, Alain Nogues, José Catieau, Pierre Marteleozzo, Jacques Esclassan, onze landgenoot Georges Barras (die zijn ploegmaats van de ploeg Van Looy niet was gevolgd naar het Gardameer) en op 10.Jean-Claude Largeau (Fr). Volgende wedstrijd aan de Azurenkust, de Gr.Pr. Novestyl te Beausoleil op 14/2.

    10-02-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    09-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland-Joyeuse

    .
    Cyrille Guimard

    Tweede wedstrijddag in Frankrijk, Joyeuse een dorpje met een 1.000 inwoners kreeg in een lekker lenteweertje 105 renners aan de start om 130km te koersen op een parcour met toch enkele scherpe hellingen en enkele speldebochten. Van één ervan maakten Riotte, Lapebie en Genthon dankbaar gebruik om zich even in de kijker te fietsen. Veel vrijheid kregen zij echter niet. Na 2/3 wedstrijd was het weer dank zij een speldebocht dat een 20tal renners zich konden afscheiden. Maar een 3tal km verder moesten op een helling negen renners lossen. De 11 anderen hebben voor de zege mogen spurten en was het Cyrille Guimard die het met 10cm haalde van Jacques Esclassan, verder volgden: 3.Henri Fin, 4.Serge Lapebie, 5.Alain Santy, 6.Pierre Parenteau, 7.Daniël Leveau, 8.Pierre Martelozzo, 9.François Coquery, 10.Michel Perin, 11.Bernard Guyot. Op 2’ volgden vier renners die mochten spurten voor plaats 12, Robert Mintkiewicz haalde het voor Alain Nogues, eerste buitenlander de Nederlander Cornelius Bal en Claude Tollet. Op 4’ was het onze landgenoot Jaak De Boever die de rest van de groep versloeg voor plaats 16. Vanaf morgen begint men met Montauroux de reeks Azurenwedstrijden.

    09-02-2013 om 02:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    08-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Saint-Ambroix

    .
    Jean-Claude Meunier

    De kop is er af, de eerste wedstijd van het nieuwe seizoen zit er op. Te Saint-Ambroix in Frankrijk kwamen een 100tal renners aan de start om 128km af te leggen. Het waren vooral de Peugeots die zich in de kijker reden. Reeds na 20km stonden de Peugeots op de bres met Parenteau en Esclassan, in het gezelschap van van de Gitanes Nogues en Martin en van de Sonolor-renner Bernard Guyot. Dit vijftal bleef een vijftigtal kilometers voorop, na de hergroepering waren het opnieuw twee Peugeots, Meunier en Rouxel die er op uittrokken en het tot aan de streep volhielden. De 22-jarige (7/12/50) Jean-Claude Meunier won vrij gemakkelijk daar Charles Rouxel( op 10 lengten) in volle sprint met framebreuk had af te rekenen. Dan volgde op 1’ twee renners en daarvan was Michel Coroller de snelste voor Claude Aigueparses. De spurt van de groep voor plaats 5 op 1’20” werd gewonnen door Daniël Leveau voor Pierre Tosi en werd onze landgenoot Jaak De Boever, 13 jaar ouder als de winnaar op plaats 7 enige buitenlander in de top15, die verder bestond uit 8.Raymond Riotte, 9.Roger Legeay, 10.Jacques Esclassan, 11.Robert Mintkiewicz, 12.Daniël Ducreux, 13.Désiré Letort, 14.Bernard Guyot en 15.Enzo Mattioda. Morgen is er de Grote Prijs van Joyeuse. Dezelfde ploegen worden aan de start verwacht, plus de Merciers met Raymond Poulidor.

    08-02-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    07-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    .
    Gustaaf Van Roosbroeck

    Een van de meest gelukkige mensen in het omvangrijke gezelschap van de sportgroep Rokado, is ongetwijfeld Staf Van Roosbroeck. Het is niet moeilijk liet hij weten, na alles wat ik vorig jaar heb meegemaakt. Het is algemeen geweten dat vorig seizoen dat Staf alles behalve kon opschieten met de kopman van zijn formatie, Frans Verbeeck, die weigerde ook maar iemand naast zich te dulden. Van zodra men dan onder zijn “knechten” kereltjes aantreft met ook wel wat ambitie in hun corpus, zijn botsingen onvermijdelijk. Volgens Staf begon het allemaal met de spurt van Parijs-Tours ’71 door Rik Van Linden gewonnen. Volgens Frans wou ik de spurt voor hem niet aantrekken, maar ik kon gewoon niet zat door mijn krachten heen. De ruzie werd bijgelegd, maar amper was het nieuwe seizoen begonnen of het was alweer mis. Staf reed de Antwerpse 6daagse, naar eigen zeggen met toelating van zijn werkgevers, volgens hen zonder dat hij het gevraagd had. Het gevolg was dat hij niet in Gent-Gent mocht starten, wel in Kuurne wedstrijd die hij overigens won. Maar er kwam opnieuw een kink in de kabel, en het ging van kwaad naar erger, en werd tegen zijn zin verplicht te Vuelta te rijden. Na enkele dagen was hij opnieuw thuis en toen was de kous helemaal af. Een tijdje later heeft hij reeds een kontrakt ondertekend bij zijn huidige werkgever.

    07-02-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Midweek-meeting - Antwerpen


    .
    In het Antwerpse sportpaleis vond de tradionele midweek-wedstrijden plaats.

    De ploegkoers (gemengd) over 60 ronden werd verreden met drie ploegen. De zege was voor Willy Debosscher-Harry van Leeuwen (Ned) voor Robert Maveau-Leonard Engelen en op 3. Isidoor Weemaes-Julien Vermote.

    Bij de profs won de Amerikaan Tim Mountford de wedstrijd achter derny’s voor Jean Ronsmans, Harry Van Leeuwen (Ned) en Willy Debosscher. Op 1 ronde volgde Klaas Balk (Ned) en had de Spanjaard Amalio Hortelano 2 ronden achterstand.

    07-02-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    06-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    De Ronde van Spanje is dit jaar gespreid over 17 etappes waarvan de totale afstand 3.140 km. bedraagt.

    Er wordt gestart te Calpe (Alicante) op 26 april met een individuele tijdrit over 6 km. De laatste etappe wordt verreden op 13 mei met aankomst te San Sebastian. Het volledig rittenschema ziet er als volgt uit :

    26 april proloogtijdrit te Calpe

    1 etappe : 27-4 Calpé-Murcia, 187 km.

    2et. 28-4 Murcia-Albaceta, 156 km.

    3et.29-4 Ambacete-Alcazar de San Juan, 146 km.

    4et. 30-4 Alcazar de San Juan-Cuenca, 169 km.

    5et.1-5 Cuenca-Teruel, 191 km.

    6et.2-5 Teruel-Playa-Puebla de Farnals 149 km.(in twee halve ritten)

    7et.3-5 Playa-Puebla de Farnals-Castellon, 164 km.

    8et.4-5 Castellon-Calafcll, 224 km.

    9et.5-5 Calafell-Barcelona, 147 km.(in twee halve ritten)

    10et.6-5 Badalono-Ampuriabrava, 181 km.

    11et.7-5 Ampuriabrava-Manresa, 225 km.

    12et.8-5 Manresa-Saragossa, 259 km.

    13et.9-5 Saragossa-lrache, 197 km.

    14et.10-5 Irache-BÜbao, 175 km.

    15et.11-5 Bilbao-Torrelavega, 155 km.(in twee halve ritten)

    16et.12-5 Torralavega-MIranda d« Ebro, 189 km.

    17et.13-5 Miranda de Ebro-San Sebastian, 220 km.

    06-02-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    05-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    De Molteni’s zijn vandaag afgereisd naar het oefenkamp van Marina di Carrara zonder Eddy Merckx. Wie ook op de luchthaven was is Rik Van Linden die gisteren nog in het sportpaleis van Antwerpen aan de slag was. Door het slechte weder is men wel met heel wat vertraging vertrokken. De tien Molteni’s die vertrokken zijn, Roger Swerts, Jos Huysmans, Frans Mintjens, Ward Janssens, Jos Deschoenmaecker, Ludo Vander Linden, Marc Lievens, Willy In’t Ven, Jos Spruyt en Jos Bruyère, met daarbij sportbestuurder Robert Lelangue en mecanicien Karel Terrijn. Drie renners ontbraken op het appel, Martin Vanden Bossche, enkele dagen geleden naar zijn tweede residentie in Italië afgereisd, waar hij Vic Van Schil en diens echtgenote uitgenodigd had en … kapitein Eddy Merckx die liever thuis blijft tot de dokter hem de toelating geeft opnieuw te fietsen. Wat betreft Eddy’s kwetsuur aan zijn zitvlak, deze geneest minder snel dan wat hij had verwacht. Eddy hoopt volgende week opnieuw te kunnen trainen, zoniet is al zijn voorafgaande werk, 2000km op de weg en de 6daagse van Rotterdam voor niets geweest. Vanaf morgen zullen zijn maats de gezamenlijke training aanvatten. Op 18/2 zal te Laigueglia de eerste wedstrijd worden betwist.

    05-02-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    04-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.N.K.-Zwitserland

    .
    Guido Amrhein werd 10e

    In Zwitserland streden de veldrijders te Gränichen voor de nationale titel. Na 22,390km afgelegd in 51’44” mocht Herman Gretener zichzelf opvolgen. Hij had 3” voorsprong op Peter Frischknecht en 52” op Albert Zweifel die Max Gretener achter zich liet voor plaats drie. Plaats 5 was voor Carlo Lafranchi op 1’20” en volgde nummer 6 Ueli Müller op 1’49” hij ging Urs Ritter vooraf. Op 8 eindigde Willi Lienhard 2’24”, negende werd op 2’44” Frits Schärer en 10. Op 2’48” Guido Amrhein.

    04-02-2013 om 02:26 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.N.K. - Nederland

    .
    Cock van der Hulst

    In Nederland reden de profs & liefhebbers samen hun kampioenschap dat plaatsvond in het rekreatiepark de Beekse Bergen Tilburg.Plaats 1&2 waren voor de liefhebbers Cock van der Hulst die zijn titel verlengde en Gerrit Scheffer zij deden 1’13’35” over de 28km. Op plaats drie met 4” achterstand volgde Cees Zoontjes als 1e prof en ook hij volgde zichzelf op. Plaats 4 op 11” was voor Hans Steekers die het brons behaalde bij de liefhebbers. Op 50” volgden nog drie liefhebbers, 5.Albert Scheffer, 6. Jacques Spetgens en 7.Bennie Meijer. Op 2’03” kwam Jan van Katwijk op plaats 8 als tweede prof over de meet. Nog in de top10, 9.Ton van der Valk (liefh) op 2’28” en 10. Wil Brouwers (liefh) op 3’55”.

    04-02-2013 om 02:22 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veldrijden-Buitenland

    .
    André Wilhelm

    In Luxemburg rijd men volgende week het nationaal kampioenschap en stond vandaag de laatste repetitie op het programma te Hosingen met heel wat buitenlanders onder de 32 deelnemers. De zege was voor de Fransman André Wilhelm die 59’02” deed over de 22km. De Brit John Atkins deed er 29” langer over en werd 5” later de Duitser Wolfgang Renner derde. Onze landgenoot Freddy Naert op 1’10” viel juist naast het podium. Eerste Luxemburger werd op 1’25” als vijfde Lucien Didier. Frans Verbeeck behaalde een verdienstelijke zesde plaats op 1’58”, ook Walter Planckaert was van de partij hij werd tiende op 3’26”. De Luxemburgse kampioen Lucien Zeimes werd pas 16e op 3’58”.

    04-02-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BK -veldrijden liefhebbers

    .
    Vermeire, Thielemans en Dedeckere

    Net als bij de profs reden al na minder dan een halve ronde drie renners op kop, Vermeire, Dedeckere en Jefke Thielemans. Vermeire rukte zich even los in de derde ronde, in de vierde was het dan weer Dedeckere vooraan. Vermeire was geslipt en moest zich twee ronden inzetten om weer vooraan te geraken. In de voorlaatste ronde werd hij nog even door bandbreuk opgehouden, maar het noodlot trof ook Dedeckere in de laatste ronde, hij slipte botste tegen een boom en Bertje was weg. Robert Vermeire won met 18” voorsprong op Norbert Dedeckere. Voor de derde plaats op het podium was er nog een bitsige strijd tussen Thielemans en Desruelle. Het was Jozef Thielemans 2’15” die het met 20” haalde van Eric Desruelle. Verder bestonde de top10 uit: 5.André Geirland 3’22”, 6.Eric De Bruyne 3’46”, 7.Leo Arnouts, 8.Michel Pollentier, 9.Freddy Naert en 10.Jan Teugels.

    04-02-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BK - veldrijden profs

    .
    Albert Van Damme

    Tussen de 8-à 10.000 toeschouwers waren aanwezig op het BK-veldrijden te Sint-Maria-Horebeke. Reeds in de eerste ronde reden de twee favorieten De Vlaeminck en Van Damme een 30” voor op het duo Vanden Haesevelde-Baele. Op 38’ volgde De Clercq en een viertal, Engels, Van Den Bosch, Scheirs en Badts hadden al 1’ achterstand. Er werd een pittige tweestrijd verwacht tussen de twee tenoren maar halfweg de tweede ronde, in een bocht bij de aanvang van een afdaling naar een slijkerige weide, slipte De Vlaeminck. Hij viel met de arm onder het lichaam en kreunde van de pijn. Baele en Vanden Haesevelde reden hem voorbij. Eric ging in de achtervolging tot op de aankomstlijn met een achterstand van anderhalve minuut op Albert en reed naar de kleedkamers. De wedstrijd was gereden, Albert Van Damme won met maar liefst 4’18” op Michel Baele en werd 12” later Julien Vanden Haesevelde derde. De vierde en laatste man in dezelfde ronde was August Badts op 7’22”. Op 1 ronde mocht Maurice Engelen met zijn vijfde plaats de trui bij de korporatieven omgorden. Verder volgden in dezelfde ronde nog, 6.René de Clercq, 7.Daniel Van Damme, 8.Leon Scheirs, 9.Alfons Van Parijs, 10.André Bultynck, 11.Willy De Vos, 12.Kamiel Dedeckere, 13.Jozef Sluyts en 14.Franklin Van de Moortel en 15.Andre Vander Linden. Vanaf plaats 16 had men 2 ronden achterstand.

    04-02-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Omnium-Antwerpen

    .

    Slechts een 1800 toeschouwers voor het omnium der vedetten te Antwerpen. Het zal ook veel te maken hebben met de afwezigheid van Eddy Merckx die wel een doktersattest had, en Patrick Sercu die zich niet 100% in orde voelde.

    Men begon met de snelheid (3 ronden).

    1e Reeks: 1.Balk - 2.Basso - 3.Guimard, laatste 200meter in 12.75

    2e Reeks: 1.Van Linden - 2.Pijnen - 3.Gimondi, laatste 200m. in 12.24

    3e Reeks: voor plaats 5&6: 1.Gimondi - 2.Guimard, voor plaats 3&4: 1.Pijnen - 2.Basso. Voor plaats 1&2: 1. Van Linden - Balk.

    Vervolgens de achtervolging over 4km.

    1e reeks: 1.Guimard 5.19.4/5 - 2.Basso 5.21.1 - 2e reeks: 1.Van Linden 4.51.4 - Gimondi 5.01.4 - 3e reeks: 1.Pijnen 5.04.3 - 2.Balk 5.10.2.

    In de achtervolging was het klassement volgen chrono: 1.Pijnen - 2.Balk - 3.Van Linden - 4.Gimondi - 5.Guimard en 6.Basso.

    Dan kwam er de afvallingskoers: 1.Van Linden, 2.Balk,3.Pijnen, 4.Guimard, 5.Basso en 6.Gimondi.

    Laatste proef 60 ronden met 6 klassementen op eigen kracht: 1.Pijnen 17p., op 1 ronde 2.Gimondi 9p.; op 2 ronden 3.Guimard 13p.; op 3 ronden 4. Van Linden 10p., 5.Balk 7p. en 6.Basso 4p.

    Eindklassement van het omnium der vedetten:

    1.René Pijnen (Ned) 9punten, 2. Klaas Balk (Ned) en Rik Van Linden 10p., 4.Cyrille Guimard (Fr) 17p.; 5.Felice Gimondi (It) 18p. en 6.Marino Basso 20 punten.

    Tweede wedstrijd van de avond was het omnium voor profs, dat begon met de afvalling: 1.Van Leeuwen, 2.Weemaes, 3.Demedts, 4.Van Ransbeeck, 5.Peelman, 6.Vermote, 7.Van Midden, 8.Debosscher, 9.Verhaegen en 10.Mountford.

    Dan was er op eigen kracht: 1.Van Leeuwen 8punten, op 1 ronde 2.Mountford 13p.; 3.Debosscher 6p.; 4.Peelman 5p.; 5.Demedts 4p.; 6.Van Midden 3p.; 7.Van Ransbeeck 1p.; 8.Weemaes, 9.Verhaegen en 10.Vermote allen zonder punten.

    Dit geeft als eindklassement: 1.Harry Van Leeuwen (Ned) 2punten, 2.Eddy Demedts 8p.; 3.Eddy Peelman 9p.; 4.Isidoor Weemaes 11p.; 5.Willy Debosscher 11p.; 6.Clement Van Ransbeeck 11p.; 7.Tim Mountford (Usa) 12p.; 8.Albert Van Midden (Ned) 13p.; 9.Julien Vermote 15p. en op 10.Frans Verhaegen 18 punten.

    De ploegkoers over 25km voor liefhebbers kreeg de Nederlanders Wil Van Helvoirt-Gerrie Van Gerwen als winnaars.

    04-02-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)


    Archief per maand
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007

    Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start

    TRUIEN 1973


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!