Ik ben Vanden Broucke Jean Pierre, en gebruik soms ook wel de schuilnaam jipie.
Ik ben een man en woon in Lauwe (Belgiƫ) en mijn beroep is gepensioneerd.
Ik ben geboren op 21/12/1954 en ben nu dus 70 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: wandelen, fotografie en tuinieren.
Vandaag ging ik richting Oostkamp, waar de wandelclub uit Ruddervoorde(Godelievestappers) er een tocht had uitgestippeld. De wandelaars konden kiezen uit 5-7-13 - 18 -22km. De start was op de grote parking rechtover de Oostcampus in Oostkamp. Daar had de wandelclub de verschillende parcours opgehangen, en die bliven hangen tot eind april.
Oostkamp is een plaats en gemeente in de Belgische provincie West-Vlaanderen. De gemeente telt ruim 23.000 inwoners, die men Oostkampenaren noemt. Oostkamp komt van de naam "orscamp" (paardenplaats). Het oude woord "ors" is identiek met het oude Engelse woord "Horse". Oostkamp werd bevrijd op 8 september 1944 door Canadese strijdkrachten (4th Canadian Armoured Division) onder leiding van majoor Wood. De Majoor Woodstraat in het centrum van Oostkamp is naar hem genoemd. Kort na de bevrijding van Oostkamp begon de slag om Moerbrugge. In de deelgemeente Moerbrugge staat een monument ter ere van de gevallen Canadese soldaten en werd een straat genoemd naar de leidinggevende majoor R.A. Paterson, namelijk de Patersonstraat.
Het parcours van de 18km en de 22km waren in 2 lussen. Geniet even mee van enkele sfeerbeelden.
Het te volgen parcours het beloofde een mooie dag te worden. Hier door het Valkaartpark.
Het was nog heel kalm deze morgen.
Het Kasteel Gruuthuse in Oostkamp in de Belgische provincie West-Vlaanderen behoorde ooit aan de familie Gruuthuse en is sinds het begin van de zeventiende eeuw eigendom van de familie d'Ursel. Jammer dat we er niet mochten in wandelen.
In het eerste gedeelte kregen we veel afwisseling, onverhard en verharde paden.
Mooi om door dit stukje groen te wandelen. Hier op de knuppelpaden. De Warandeputten, gelegen langs het kanaal Gent-Oostende te Moerbrugge (Oostkamp), bestaan uit een mix van open water, moeras en soortenrijk grasland. In het westen wordt het gebied begrensd door de Rivierbeek, in het zuiden door de spoorweg Brugge-Gent. Het is integraal gelegen in Europees beschermd Habitatrichtlijngebied en vormt de toegangspoort tot het Landschapspark Bulskampveld. In 2002 werden recreatieve inrichtingswerken uitgevoerd om mensen via vlonderpaden en vogelkijkhutten in contact te brengen met de rijke natuur. Ondertussen maakt het gebied deel uit van het provinciaal wandelnetwerk ‘Velden en Meersen’. Bijna 20 jaar na de openstelling voor het publiek is het gebied aan een make-over toe. Het vlonderpad aan de kant van het spoor, doorheen fraai moerasbos met drijftillen, moest verdwijnen voor de verbreding van het spoor. Het vlonderpad aan de kant van het kanaal had zijn beste tijd gehad. Vrijwilligers van Natuurpunt Oostkamp zijn daar nu (corona-proof) gestart met de vernieuwingsoperatie. Een volledig nieuw bovendek uit duurzame, gerecycleerde materialen wordt momenteel aangebracht. Waar de waardevolle moerasvegetatie te veel dreigde dicht te groeien met wilgenopslag zijn de wilgen in hakhout omgezet.
Deze waren aan vervanging toe
Een mooi kunststukje
Zalig
Deze foto is genomen door een doorkijkluik. het 2°gedeelte was iets minder qua natuur. Toch een mooie tocht gehad.
Deze tocht begon aan de receptie van het vakantiepark Landall aan Lac de l'eau d'Heure. Het was een andere wandeling dan gisteren, enkel op de terug weg zou ik terug aan de stuwdam van Plate de la taille uitkomen.
Dit was mijn parcours voor deze wandeling. Gisteren wandelde ik de onderkant van het stuwmeer, dit ging de tocht naar boven.
Ook vandaag begon de wandeling met wat lichte mist. Er was meer bewolking dan gisteren. De zichten zijn totaal verschillend bij de tocht van gisteren.
Kreeg ook mooie vergezichten.
Hier een zicht op het dorpje Erpion.
Mijn eerste halte om iets te drinken.
Erpion is een dorp in de Belgische provincie Henegouwen, en een deelgemeente van de Waalse gemeente Froidchapelle. Erpion was een zelfstandige gemeente, tot die bij de gemeentelijke herindeling van 1977 toegevoegd werd aan de gemeente Froidchapelle Heel veel afwisseling.
Ook terug heel rustig om te wandelen. Zelden iemand tegengekomen. Hier een zicht op Boussu-Lez-Walcourt. Het verste punt van deze wandeling.
Dit is een oorlogskerkhof.
De kerk van Walcourt. Boussu-lez-Walcourt is een dorp in de Belgische provincie Henegouwen, en een deelgemeente van de Waalse gemeente Froidchapelle. Boussu-lez-Walcourt was een zelfstandige gemeente, tot die bij de gemeentelijke herindeling van 1977 toegevoegd werd aan de gemeente Froidchapelle.
Hier kan men met de jetski varen. Begon aan de afdaling langs de bovenkant van het ander meer richting stuwdam.
Hier kwam ik terug aan de stuwdam.
Laatste foto genomen, het laatste stuk was hetzelfde als dit van gisteren. Deze wandeling is ongeveer 21km lang.
Ditmaal een wandeling in de laars van Henegouwen. Ik reed naar Froidchapelle om eens te wandelen rond de meren van lac de l'eau d'heure.
Froidchapelle is een dorp en gemeente in de Belgische provincie Henegouwen. De landelijke gemeente telt bijna 4.000 inwoners. Froidchapelle ligt in een bosrijk gebied, in de Laars van Henegouwen. Naast Froidchapelle zelf, telt de gemeente nog de deelgemeenten Boussu-lez-Walcourt, Fourbechies, Vergnies en Erpion. De dorpskern van Froidchapelle ligt langs het riviertje de Hantes, met net ten zuiden het gehucht Froidchapelle au Coq. Het grondgebied strekt zich ruim vijf kilometer zuidwaarts uit in dunbevolkt bebost gebied. Het kleine dorpje Fourbechies ligt eveneens langs de Hantes, iets meer naar het noordwesten. De andere drie dorpen liggen in het noorden, met tussenin het stuwmeer de Plate Taille.
Deze wandeling start aan het domein Landall en is 17km lang. het was een heel rustige en mooie wandeling. Toen ik vertrok was het nog een beetje mistig, maar het beloofde een mooie dag te worden.
Het parcours. Een wazig zicht op het meer.
De bewolking liet in het begin het wat afweten. De opklaringen zijn aan het komen. Zicht op het golfterrein.( heel groot)
Wat info Af en toe een klimmetje
de zon is aan het proberen brugje over
Het is zover, Lora is daar. Wat wandelen door het bos.
Een zwaan kopje onder
Sierlijk
Zicht op de stuwdam. De Meren van de Eau d'Heure (Frans: Lacs de l'Eau d'Heure) zijn kunstmatig aangelegde meren in Wallonië op het stroomverloop van de Eau d'Heure. Ze ontstonden in de jaren zeventig van de twintigste eeuw. De meren met een gezamenlijke oppervlakte van 6,17 km² vormen het grootste watergebied in België, gelegen circa 30 km ten zuiden van Charleroi, deels in de provincie Namen (gemeente Cerfontaine), deels in Henegouwen (gemeente Froidchapelle). In totaal zijn er vijf meren met een gezamenlijke oeverlengte van 70 km. Het gebied omvat de volgende meren:la Plate Taille - meer van Feronval - meer van de Eau d'Heure - meer van Ry Jaune - meer van Falemprise Met de volgende stuwdammen: Barrage la Plate Taille-Barrage Feronval-Barrage l’Eau -d'Heure - Barrage Ry Jaune - Barrage Falemprise In dit gebied is La Plate Taille met een oppervlakte van 3,74 km² het grootste meer van België. Het is een stuwmeer met een stuwdam. De pompcentrale van de dam is te bezichtigen. Bij maximale vulling van het meer kan de diepte 43 m bedragen aan de voet van de helling. Het water van het kunstmatig meer is vrij helder en vaak staat er wat stroming. Het meer herbergt een groot aantal vissen. Mooi zicht Ondertussen is de hemel helemaal opengegaan.
De zeilbootjes liggen er nog verlaten bij.
Mooie zichten Terug langs het meer
Hier ben ik dan aangekomen aan de stuwdam.
Zicht vanop de stuwdam
Hier voorbij een avonturenpark.
nog een laatste blik op het stuwmeer.
Terug aangekomen op het park waar de wandeling begon. Deze wandeling was ietsjes langer dan aangegeven.
Ik ben Vandevoorde Dorine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Doortje.
Ik ben een vrouw en woon in Lauwe (Belgiƫ) en mijn beroep is weefselcontroleuse.
Ik ben geboren op 20/10/1963 en ben nu dus 61 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: sport in het algemeen.