ani's mijmeringen
Foto

Foto

Foto

Foto

Foto


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto



herinneringen ,zoveel mooie dingen !

20230214-184116
02-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zaterdag

Een zaterdag als een ander ? niet helemaal ... vroeger dan gewoonlijk uit bed , want ik had me voorgenomen om de palen van de omheining te stralen of te spuiten , maar daarvoor moest ik een hogedruk-reiniger hebben en die staat bij de neef !
om acht uur dertig gebeld ( vroeger durfde ik niet ! ) , geen gehoor , dan maar de auto in en er naartoe gereden , ze sliepen nog of ... in ieder geval , ze waren niet op !
ik hoop dat ik ze niet uit een "romantische " doe ding heb gehaald
ondertussen heb ik de helft gespuit en doodop aan de rug , zit ik hier nu ... te rusten !!!
straks nog wat verder doen ....

ik las hier en daar al wat , en zie dat er weer een paar dingen zijn die me een ideetje geven !
zoals die eerste kus bij femke , geloof ik .
zou je geloven dat ik die allereerste kus niet meer echt herinner ! ik denk dat ik vijftien was of zestien en was niet verliefd , zou het daar door zijn dat ik het niet echt meer weet ?
ik herinner me wel een eerste kus met een buurjongen , waar ik jaren mee dweepte , en eindelijk rond mijn negentiende , een afspraakje mee had , hij was een heel vrolijke , knappe gast en mijn vriend . en toen moest hij zijn legerdienst doen en hadden we een echt afspraakje !
we gingen samen naar de cinema , op de laatste rij ! daar werd dan gekust (ik denk dat de meeste van mijn generatie dat wel nog weten ! )
die kus viel zo tegen , van mijn kant , denk ik , we zijn nooit meer samen uit geweest , maar altijd vrienden gebleven !

maar de eerste kus met mijn lief : DAT weet ik wel nog , tot in de detail ! ik was eenentwintig en hij bracht me na een afspraak naar mijn verblijf ( toen deed ik stage in de vinkenstraat in Antwerpen ) en daar op het voetpad , zoenden we voor 't eerst , en ik was weg ... helemaal van de kaart ..... smoorverliefd ! altijd gebleven en nog steeds , al is hij er niet meer ....

Reageer (0)

01-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meiklokje

Photobucket



ik wil graag iedereen een Meiklokje geven vandaag : 1MEI !
zolang ik het mij herinner waren er bij ons thuis Meiklokjes in bloei op 1 Mei ! zo ook vandaag en omdat ik er nu geen meer krijg , wil ik er zelf geven !
zoveel herinneringen , zoveel mooie herinneringen aan 1 Mei !.....
het mooie kleine klokje was mijn trouwboeketje ! honderden samen in een mooi rond boeketje , toen was dat nieuw , 't is ook vijftig jaar geleden ! mijn lief had het als verrassing laten maken , omdat hij wist hoeveel ik van de klokjes hield !later leerde hij de kinderen om altijd op 1 Mei een paar bloemetjes te plukken ( we hebben ze al altijd in de tuin gehad ) en aan mama te brengen !

ZO'N MOOIE HERINNERINGEN , om de dag te beginnen !

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1MEI


. In veel landen (onder andere België en Frankrijk) is 1 mei een doorbetaalde vrije dag.
In Nederland geldt dit vreemd genoeg niet voor arbeiders, maar wel voor een kleine groep ambtenaren.
De grondtoon van de Dag van de Arbeid is heden ten dage het gevoel van internationale verbondenheid.
Voordat 1 mei als "Dag van de Arbeid" bekend werd, gold het als een "viering van de meimaand", ofwel een lentefeest.
Aan de 1 mei-viering als viering van de arbeidersbeweging ligt de invoering van de 8 urendag ten grondslag
In de Sovjet-Unie en de voormalige communistische landen in Oost-Europa werd de 1 mei jaarlijks gevierd met een parade, waaraan behalve arbeiders ook legereenheden deelnamen, die de producten van de wapenindustrie lieten zien.
Minder bekend is dat op 10 april 1933 de regering van Hitler 1 mei per wet tot betaalde "Feestdag van de nationale arbeid" verklaart. Middels deze door Goebbels voorgestelde maatregel wist Hitler een groot aantal vakbondsleiders naar Berlijn te lokken om ze vervolgens gevangen te kunnen nemen en naar concentratiekampen af te laten voeren.
Ondanks deze zwarte bladzijde uit de historie van de "Dag van de arbeid" bleef deze dag een feestdag in onder andere België en Duitsland.
In Nederland is de "Dag van de Arbeid" geen officiële feestdag.

Reageer (0)

29-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.genieten



meegenieten van de tuin !
het spijt me echt , maar ik geraak op twee blogs en dan is 't weer gedaan , ! van hieruit tot vrijdag , dan maar : VEEL PLEZIER !!


Photobucket

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.woensdag ?

alles werkt weer op " traag " , niet ik maar de pc !
natuurlijk , we zijn op het eind van de maand en pas op de eerste zal ik weer op "snelheid " kunnen ! , TENZIJ ik bij betaal .... maar dat doe ik niet !
dus zal ik geduld moeten hebben of geen blogs bezoeken !
eerst ga ik strijken , ik stelde het al gisteren uit , dus nu : met voorrang ! want op dat gebied ben ik van de oude stempel = ik heb het graag netjes in de kast
verder ..gisteren was druk , zieken of liever "langdurige zieke ouderen "bezocht , was ik heel de namiddag mee bezig en wanneer ik thuis kom , dan is het genoeg geweest .
maar ik ben bij de gelukkigen , ik kan het nog !!
allé , na mijn "werk" ga ik met geduld op blogbezoek , tenzij er iets plezants zich voordoet , je weet nooit hé !

Reageer (0)

27-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de tuintafel

het leven van een tuintafel
.
dit is onze allereerste tuintafel .

jaren , vele jaren geleden kochten we een tuinset ; een ijzeren tafel en zes bijpassende stoelen. De stoelen hadden bloemen in de rug verwerkt .we vonden ze toen heel mooi en met de nodige kussens was het best goed zitten ook EN het voordeel , je kon ze in de winter laten buitenstaan ! maar na enkele jaren begonnen de stoelruggen hun bloemen te verliezen en ma( ik dus ) wou moderne !
plastiek had zijn intrede gedaan in de tuinwereld .de stoelen gingen mee met het jaarlijkse groothuisvuil (bestond toen nog ) en de tafel ging het tuinhuis in , altijd handig !
later , veel jaren later , moest het plastiekstel de deur uit , en werd de tuintafel weer uit het hok gehaald en met een laag tegen roest en een witte spuitbus , weer als nieuw op het terras gezet !
maar …toen kwam de tijd van hout … en ja hoor , op zekere dag werd moederdag gevierd met een houten tafel en stoelen !
de oude tafel ging weeral het hok in , want daar kon ik nu toch geen afscheid van nemen , mijn lief had hem me nog cadeau gedaan ….
Toen ging mijn trots verhuizen , alleen wonen, en … mocht hij soms de oude tuintafel meenemen ? hij is nooit veeleisend geweest en houdt van oude meubels , dus kreeg de tafel een likje provence-blauw en ging pronken in het het oude huis voor een gescheiden zoon .
Toen na een paar jaar een vriendin kwam opdagen en mijn trots haar naar een gezamenlijk huis volgde , ging de tafel mee , want ze hadden een héél klein koertje in de zon , in de stad .
ze genoten met volle teugen van dat koertje en de tafel !
Toen kwam het moment dat ze het koertje een nieuw uitzicht gaven ( prachtig gedaan , een kleine oase in de stad )en ze elkaar een houten tuinset cadeau deden en …
de tuintafel ging naar de (inmiddels )grote dochter , die op haar beurt alleen ging wonen !
Maar nu is zij met haar lief gaan samen wonen en voor mijn oude tafel : geen plaats meer . Maar …of ze hem moesten terug brengen of mochten doorgeven ?
Geef maar door , zei ik , wat moet ik daar nu nog mee ?
Enfin … hij heeft een nieuwe laag verf gekregen en ik een foto , hij staat bij vrienden van mijn trots en zijn vriendin , te pronken in een landelijke tuin !
zo goed als nieuw , maar met een héél verleden !!!

't leven van een tuintafel

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.erfgoeddag

Gisteren was het dus erfgoeddag !

samen met Sim , wandelvriendin , naar Brugge geweest , zoals voorzien . We hadden een en ander uitgestippeld , maar ja , de gedachten en wensen zijn soms groter dan de mogelijkheden , in mijn geval , de benen !!
We begonnen met het concertgebouw op het Zand , daar was doorlopend wat te doen met klassieke muziek en koren en je kon ook gewoon het gebouw binnenin bekijken . Ik was er al een keer toen het niet volledig was afgewerkt en 'k moet zeggen , 't is in orde ! Heel mooi ! Bij het eerste luistermoment van dat koor van jonge mensen liep het bij mij al fout , ze stopten abrupt met een "hoge noot" of hoe heet dat en dat kwam verkeerd in mijn al zo tere oor terecht , met als resultaat : de rest van de namiddag doof !
Allemaal niet erg , ik ben dat gewoon en 't gaat wel weer over , maar wel vervelend !
Dan maar een rustige zaak gezocht voor een koffietje  , de naam weet ik niet meer , maar 't is naast het putje .Langs het oud st Janshospitaal , waar de opnamen van de serie Aspe op de binnenkoer zijn opgenomen , en de oude apotheek bezocht en gelachen met de schilderijen van de oude "voogden" van wat we nu het OCMW noemen ( niet gelachen om die mensen , maar omdat de tekening van de hedendaagse voorzitter er echt niet bij past ).
ook de OLV kerk binnengestapt om de "madonna met het kind "van Michelangelo te bewonderen -- wat ik niet meer deed sedert je ingangsgeld moet betalen !
En dan helemaal naar het G Gezelle-huis .
Een eind weg hoor , en doodmoe een straatje te vroeg ingeslagen , en we kwamen bij de oudste schuttersgilde terecht , hadden ook opendeur en we konden daar even uitrusten en ook de legende volgen ! En dan verder naar Guido .Daar was net een rondleiding begonnen , heel goed gebracht en verteld met een beetje "bijkleuring" ! Ik was er vijfentwintig jaar niet meer geweest en 't is wel erg opgeknapt , moet ik zeggen . Maar moe zijnde aan de al wat "oude, roestige "knieën zijn we weer na een halve toer opgestapt en hebben geprobeerd de bus te nemen naar de stad . Lukte niet en dan maar naar 't station met een andere lijn .
Onderweg naar huis nog een koffietje met pannekoek ( ja , het moet pannenkoek zijn zeker ?! ) maar pannekoek klinkt beter ! , want de energie was op ...
en we zijn niet toegekomen aan het archief bezoeken ,waar we zeker ook naartoe wilden , nu ja... je kan niet alles hebben !!!
't Was een héél fijne zondag ----ERFGOEDDAG in 't teken van de VRIENDSCHAP !

Ondertussen schijnt het zonnetje hier weer en ga ik aan mijn maandag klusjes beginnen !
fijne dag allemaal !

Reageer (0)

26-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zondagochtend

zoals gewoonlijk vroeg wakker ! even blijven liggen en genieten van de stilte , want op zondagochtend is er geen verkeer ! geen lawaai van auto's , geen camions die je letterlijk "wakker schudden ", heerlijk , de radio niet aan , want ik hou echt van complete stilte als het kan ....
alleen de vogels in de tuin zingen hun lenteliedje , en al zal het vandaag dan ander weer worden , tot nu is het nog steeds droog en redelijk licht , niet grijs , we gaan echt de goede kant op ! bijna Mei , de "mooie maand MEI" zei mijn moeder altijd !
zondag vind ik altijd een goede ochtend : dan weet ik zeker --er zal iemand langskomen = koffievisite in de ochtend en in de namiddag op stap !
ik weet ook wel dat je een deel van "geluk " zelf maakt , maar ik weet ook dat anderen daar soms aan meehelpen ! en gezelschap maakt deel uit van "geluk " in mijn geval dan .
ik ben wel graag alleen sedert het lot daarover besliste , maar ALLEEN zijn en eenzaamheid is een heel ander begrip !
maar ik had het over de luxe van de zondagochtend ; toen = vroeger , met mijn lief en zelfs daarvoor met het gezin , was zondagochtend een ritueel ! samen in de keuken eten met verse pistolets en gekookte eitjes ! iedere zondag en nooit was het een sleur , en dat was het moment dat de kinderen vertelden en later , als tiener , soepel aan de tand werden gevoeld !!
ik denk dat ,wanneer mijn trots dit leest , hij zal glimlachen ...en zal terugdenken aan bepaalde leuke dingen !
ja , zondagochtend ...zoals toen ....kan niet meer ... maar 't is nog altijd nu en dan speciaal , zoals vandaag !

Reageer (0)

25-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.en nog is het...

en nog steeds is het een blauwe lucht , hier in de polders !
morgen ga ik de erfgoeddag benutten !! waarschijnlijk in Brugge !

't was inderdaad een fijne zaterdag met mijn kinderen , zowel thuis als aan de telefoon . morgen vertrekt mijn "glorie" weer naar Vietnam , ik hoor hem wel nog even vanaf een vliegveld .
mijn trots is zich aan 't voorbereiden voor een triatlon , ja , verleden jaar een marathon en nu een triatlon ! en dat als hartpatient !!!
ik ben wel content voor hem , maar ook een beetje bezorgd ! normaal toch ....

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zaterdag

zaterdag en 't zou veranderen , het weer dan ! nu is het nog héél mooi , ik wil het stukje "lucht" vanuit mijn keukenraam vastleggen . "mijn stukje blauw voor vandaag " wil ik met jullie delen ! MOOI hé ! straks zal ik tijd hebben , tegen de avond aan , om te bloggen ---eerst krijg ik mijn "helft" van mijn gezin te eten , en dan moet er gebabbeld worden !!! en de andere "helft" krijg ik vanmorgen nog aan de lijn ! 't wordt een HEERLIJKE zaterdag ! ik hoop voor jullie ook !!



Reageer (0)

24-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gisteren

gisteren , donderdag , toch wandeldag geworden !
naar Oostende geweest en de hele zeedijk afgewandeld , met de wind in de rug , want die was echt nog koud !
dan koffie gedronken in de "bar paddock" op het zo zonnig en windvrij terras ! we waren er nooit eerder geweest , want vroeger was dat alleen voor de "rijken " maar ..., het was dezelfde prijs zoals in een andere café , dus in de toekomst zullen we daar wel meer van het "windvrije" gebruik maken !
we hadden heel wat te vertellen , want ook mijn vriendin was in 't weekend op familie bezoek geweest ! we hebben daar = op dat mooie terras ook plannen gemaakt voor een november uitstapje van één a twee weken !goed hé !
ik moet rekening houden met mijn bezoekjes aan de spaanse kleinkinderen , en Sim , mijn vriendin plant graag alles , dus ....gaat zij plannen !(ik doe meestal alles nogal impusief )!
maar ja , iedereen is verschillend !vroeger gingen we met zijn vieren , maar na de laatste reis in october is de gezondheid van nr vier zo hard achteruit gegaan , en nr drie heeft ALTIJD de zorg van kleinkinderen ( teveel )dat ze niet mee kan ! zo blijven we maar met twee over ! waar we zeer veel jaren ons vier rondtrokken !
nu zal het dus rustiger worden , geen rondreizen meer , met elke dag een ander hotel , dat zie ik niet meer zitten ! we gaan gewoon rustig , op eigen tempo uitstappen doen en een auto ter plekke huren ? we zien wel , november is nog ver weg ......

Reageer (0)

23-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.stilletjes aan
Klik op de afbeelding om de link te volgen
ook ik kom stilletjes aan weer op gang ,ik ga zo eens wat blogs lezen , maar moest eerst zorgen voor inkopen , je moet toch eten he , zelfs al ben je weer alleen ! en ik moet nodig een beetje stoffen , heb ik gemerkt , straks dan ... na de koffie !
aan allemaal een zonnige donderdag !

Reageer (0)

22-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mooie plaatjes
 en nog steeds gelukkig !




samen op de nieuwe bank !

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ik ben er weer !

Hier ben ik weer , ik heb er zeker niet bij gezegd dat ik altijd meer dan één dagje naar oudste zus ga ?
ze woont nogal een eind hier vandaan , en daarom ...
het was een echte familie bijeenkomst , leuk voor iedereen .
natuurlijk waren er ook een paar vrienden , ook op hoge leeftijd en nog in goede doen !
zondag was het feest , en zoals je kan zien , ze waren in opperbeste stemming ! maandag -de eigenlijke trouwdag-datum - kwam de burgemeester feliciteren en een fotograaf en reporter voor het plaatstelijke dag en weekblad . dat had nog een klein probleempje ! oudste zus is niet zo erg gesteld op al die vragen over privé zaken en die jonge vrouw ( reporter) bleef maar doordrammen ! toen het dreigde uit de hand te lopen zijn één van de schoondochters en ik maar tussen beide gekomen met een grapje , want zus begon aardig overstuur te raken door de "indiscrete " vragen !
verder was het een héél mooi weekend en ik denk dat ze na al die aandacht verlangen om terug hun gewone leventje op te nemen , 92 en 86 jaar , niet niks hé !!

Reageer (0)

18-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.morgen
Klik op de afbeelding om de link te volgen
morgen dan feest ! 60 jaar lief en leed delen ! niet niks de dag van vandaag !
als ik denk aan de puzzel van natoken , dan hebben oudste zus en haar gemaal wat afgepuzzeld
maar denk je dat ze binnen zestig jaar , nog zo'n feest zullen KUNNEN geven ?'lijkt niet te zullen lukken , nu doen ze niet zoveel moeite meer om het lang vol te houden , lijkt mij !
of zie ik het een beetje zwart -wit ,?
ach , ja , er zijn natuurlijk nog "goede" voornemens bij huwelijken , maar ik heb wel een "rare" ervaring gehad !
een tijdje terug was ik op een bruiloft als genodigde -- wat doe je dan ? ...inderdaad : feliciteren ! en enthousiast voegde ik er aan toe : " veel geluk hoor , voor altijd ! "
waarop de bruidegom zei "ANI , altijd , is lang hoor !"
ze zijn al gescheiden !!

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.probleem opgelost !

jullie hadden het misschien al gezien : mijn blog was weer eens uit model !!
Febe heeft me weer - weeral - op het goede spoor gezet !
DANK FEBE !!
voor jou !

Reageer (0)

17-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hier en daar ....

je gaat hier en daar wat lezen , wanneer je blogs afschuimt , en ..dan komt er vanzelf iets naar boven ! een herinnering , plezant of ernstig , maar je weet weer wat te schrijven ...
zo kwam het ineens weer in mijn gedachten wat het nichtje of liever kleindochter van oudste zus ooit beleefde . ze was toen een ukkie van vier (nu al bijna dertig , met eigen bedrijf en zeer kunstzinnig ) soit ,
de kleine meid wou wat weten waarop haar moeder als antwoord had gegeven : "weet ik niet , ga het buurman maar even vragen !"
ze woonden in huizen waar de tuinen inéén liepen en gingen meestal achterom .
dat deed ze , en buurvrouw , in de keuken bezig , zei op de vraag waar buurman was , heel nonchalant " in de douche !
"vlug ,zoals kinderen zijn , rende ze naar de badkamer , trok het gordijn opzij en zei "o "
buurman , niet erg geschrokken vroeg , omdat ze het gordijn niet losliet " en .. vind je het mooi ? " kleine M , nooit op haar mondje gevallen , liet het gordijn los en riep al hollend " neen , 'k vind er niets aan ! "
tot op heden wordt er bij elke gelegenheid met het voorval gelachen !

Reageer (0)

16-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.60 jaar trouw....

oudste zus is zondag 60 jaar getrouwd ! en ...neen , het mopje hieronder is niet "nog" niet van toepassing !
alhoewel ze een hoge leeftijd hebben , zijn ze beiden nog allert ! en héél lief voor mij en iedereen !!zo kreeg ik een paar mails van familieleden om te vragen of ik er ook zou zijn , dus ...'t wordt een heugelijke dag !
één van mijn favorieten is de vriendin van een neef (zoon van een schoonbroer ) ze is Z- Afrikaanse , maar woont in Duitsland , ze stuurde me een prachtzicht van de tafelberg , verder kijk ik uit naar het zien van de baby's terug uit N- York en de tweeling die nu 9 maanden zal worden !
ik ben content van mijn ochtend ook , 'k heb witte gordijnen gewassen en je kan het echt zien ! straks doe ik mijn blogvrienden een plezier , want 't is er deze week nog niet veel van gekomen ....ik ga overal eens bijlezen ...
NOG EEN FIJNE DAG !

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.60 jaar getrouwd ....



Een ouder echtpaar nodigde de buren uit om te komen eten.
Telkens als de oude man zijn vrouw iets vroeg, begint hij met 'schat','lieveling', 'duifje', enzovoorts. De buren waren onder de indruk, want het echtpaar was al bijna 60 jaar getrouwd.
Toen de vrouw even naar de keuken was, zei de buurman tegen de man : "Ik vind het zo mooi dat u uw vrouw, na al die jaren dat u getrouwd bent, nog steeds koosnaampjes geeft".
De oude man boog zijn hoofd.en zegt "’tja wat kan ik doen ,’t is uit noodzaak , ze weet niet dat ik al tien jaar niet meer op haar naam kan komen!!!"

Reageer (0)

15-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.genieten


GENIETEN VAN HET VOORJAAR !

Photobucket

Reageer (0)

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto



Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto


Blog tegen de regels? Meld het ons!
Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!