2CARE and 4FUN
EEN ULTIEME & AVONTUURLIJKE IS REIS PER AUTO VAN BELGIE NAAR GAMBIA
Wij,Anita en Tiny van 2CARE and 4FUN nodigen u van harte uit om met ons mee te reizen. Wij hopen dat u met veel plezier onze ervaringen en avonturen zult lezen. Een berichtje in het gastenboek wordt door ons erg op prijs gesteld.
24-01-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.relaxen
Klik op de afbeelding om de link te volgen terwijl men hard aan het werk is om de bus uit te laden nemen wij het er lekker van

24-01-2007 om 00:00 geschreven door anita/tiny


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mogen we?
Klik op de afbeelding om de link te volgen de kleintjes staan al klaar om een ritje te maken zodra de bus leeg is en de banken weer erin gemonteerd

24-01-2007 om 00:00 geschreven door anita/tiny


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.uitladen v.d bus
Klik op de afbeelding om de link te volgen

24-01-2007 om 00:00 geschreven door anita/tiny


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindelijk weer internetmogelijkheden.
Nou het is alwer een hele tijd sinds ons laatste bericht.
We zijn zondag in Gambia aangekomen. Het wordt teveel om allemaal in een keer op te schrijven daarom nu het tweede gedeelte.
Nadat ik het bericht kreeg dat er een originle homokineet gevonden werd in Nouachot en ik de monteur geld gegeven had zijn we per taxi naar de vissershaven gegaan.
Dat was een hele belevenis, auto's zowel wrakken als nieuwe kriskras door elkaar rijden om mensen geiten en andere obstakels heen.
Eenmaal in de vissershaven waren sommige boten vis aan het uitladen, anderen kwamen net binnen. De bootjes worden met mankracht naar binnen gehaald, hiervoor gebruiken ze mankrachten gebruiken 2 boomstammen.
Dus stukje erop rollen en boomstam verplaatsen, en dan weer de boor naar voren duwen etc.
We hebben die avond vis gebakken en natuurlijk hadden we weer teveel dus heeft Guus een hollandse backpacker meegegeten.
We waren net klaar met eten toen een Frans circusgezelschap terugkwam van hun gratis voorstelling in de stad.
Genoeg vis over voor hun, ze waren erg blij dat ze niet meer hoefden te koken.
In de ochtend zijn Anita en ik naar de garage vertrokkenwaar we 20 minuten moesten wachten tot Bouba de monteur/eigenaar terug was.
Aan hem onze rijplaten verkocht voor 2000 ouquija zoiets van rond de zes euro, de rekening betaald en terug naar de camping, onderweg hoorde we nog steeds et bekende takke takke geluid.
Klaas nog eens laten proefrijden en hij constateerde hetzelfde, Olivia naar Bouba laten bellen en we moesten maar terug gaan en Klaas laten vertalen wat het probleem was.
Alles ingepakt ook Guus die mee zou rijden tot St.Louis in Senegal maar op weg naar de garage hoorden we het geluid niet meer dus op hoop van zegen richting Senegal.
Langzaam aan veranderde de omgeving, het zand werd minder hier en daar was er wast verdord gras en enkele bomen, het vee naast en op de weg werd steeds meer.
Rond 16.30 kwamen we in Rosso aan en ergens langs de weg zou een afsplitisng zijn naar Diama.
Na wat navragen vonden we de weg naast een taxi standplaats, het was nog 100 km tot aan de grens, een klein uurtje zou je denken.
Nou hier niet dus de weg/piste liep dwars dooreen natuurpark heel mooi, met enkele fotostops en politiecontroles arriveerden we rond 20 uur aan de grens.
De Mauritanische beambte vroeg 40 euro voor elke persoon 10 euro, nee was ons antwoord want alles was al betaald.
Nou dan moesten we de nacht maar daar overnachten en daar we ons al ingesteld hadden op de Afrikaanse cultuur.
Begon Anita een bonensalade te maken,Klaas verkende de omgeving en Guus en ik onderzochten onze slaapplaats.
Dit alles verliep in een gemoedelijke sfeer en in feite is het een spelletje dat ze waarschijnlijk uit verveling spelen, krijgen ze geld dan is dat meegenomen, krijgen ze het niet dan hebben ze wat vertier.
We vleiden ons neer op het tapijtje naast de ambtenaren, deze serveerden ons een kop thee, we babbelden wat en na een half uurtje mochten we gaan maar niet voordat Anita en Klaas ook kwamen drinken.
Op naar de Senegalese douane en voorbereid op corruptie besloten we dat ik alleen zou gaan met alle paspoorten.
Daar ik geen frans spreek en me dan makkelijk van de domme kon houden, ook hier weer 10 euro p.paspoort en in mijn beste engels begon ik te tieren.
Hoe corrupt ze hier waren en dat al dat vragen naar geld en cadeaus me de keel uit kwam, de man keek me niet aan pakte zijn stempel en ik vertrok zonder te betalen naar de volgende beamte.
Oh, oh, big problems de car was older dan zes jaar en hij kon ons alleen het benodigde douane materiaal geven als we een convooi van 425 euro aanvaarden.
Mijn antwoord was nee, ik ken de weg, goed dan 225 euro voor een gids, nee ook niet nodig.
Zijn volgend vraag was; wat can you pay  anders moeten jullie wachten tot morgen de chief komt.
Oke, de auto naast het kantoor geparkeerd onze kookspullen uitgehaald, koffie gezet, Guus een bed voorin gemaakt en de nacht met ons vieren in de auto geslapen.
Hier had de beambte niet op gerekend en s'morgens biechtte hij op dat hij zich toch wel zorgen had gemaakt.
Had het spelletje nog wat getrokken tot 11 uur vooordat we het juiste bedrag van 80 euro konden betalen en aan onze weg door Senegal konden beginnen.
Wordt vervolgd, veel groetjes van Klaas,Anita en Tiny.

24-01-2007 om 00:00 geschreven door anita/tiny


23-01-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zullen we ??
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Vanwege de lastige, vervelende, irriteerende, curupte politie en gendarmerie zijn we maar niet naar de aankomst Parijs -Dakar gaan kijken maar straith ahead naar The Gambia gereden.

23-01-2007 om 00:00 geschreven door anita/tiny


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ff kijken hoe die toebaks koffie drinken
Klik op de afbeelding om de link te volgen

23-01-2007 om 00:00 geschreven door anita/tiny


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.koffie break in Senegal
Klik op de afbeelding om de link te volgen

23-01-2007 om 00:00 geschreven door anita/tiny


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ons nieuw vriendje uit Guinee Bissau
Klik op de afbeelding om de link te volgen

23-01-2007 om 00:00 geschreven door anita/tiny


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.onderweg in Senegal
Klik op de afbeelding om de link te volgen

23-01-2007 om 00:00 geschreven door anita/tiny


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.senegal
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Nadat we het benodigde formulier hadden ontvangen, op weg naar de 25 meter verder gelegen restaurant annex verzekeringskantoor annex wisselkantoor hier ontdek ik toch nog teveel aan de douane betaald te hebben, op het formulier van de douane zat nl een zegel van CFA 5000 dit bleek 7,50 Euro te zijn en niet 75 Euro zoals ik eerst dacht.
We gaan op weg naar St. Louis maar nog voor we 5 km gereden hebben worden we aangehouden, papieren controleren en gevarendriehoek en brandblusser tonen, pech voor de beambte alles klopt.
Weer 2 km rijden STOP, nu de gendarmerie, ik heb n.l. na de vorige controle mijn veiligheidsgordel vergeten om te doen.
De man stond meteen klaar om ons geld af te nemen, wij wezen hem op alle passerende auto’s zonder gordel, die komen uit de stad dan hoeft dit niet was zijn antwoord, o.k. kijk de auto’s die naar de stad gaan, dat zijn taxi zei hij die hoeven dit ook niet.
Dit ging ons nu echt te ver, Anita, Guus en ik stappen vast besloten om geen cent te betalen uit de auto.

Wij wezen hem op alle passerende auto’s zonder gordel, die komen uit de stad dan hoeft dit niet was zijn antwoord, o.k. kijk de auto’s die naar de stad gaan, dat zijn taxi zei hij die hoeven dit ook niet. Anita en Tiny
Uiteindelijk mochten we dan toch zonder te betalen vertrekken, of dit nu door ons gekrakeel kwam of door het T-shirt dat Klaas toch nog onopgemerkt aan hem had doorgesluisd, wie weet ??

Duidelijk is wel dat we dit land zo snel mogelijk achter ons willen laten en We besluiten van ons oorspronkelijke plan om in St-Louise te overnachten af te zien.

Voor de brug naar de oude stad nemen we afscheid van Guus en gaan verder richting Gambia.

Even onder St Louis zien we een bordje Zebrabar, ons bekend van het Internet en we besluiten er te gaan lunchen. Na een piste van ± 20 km arriveren we in een oase van rust, palmbomen, hangmatten, zee en strand en…………koud bier!

Daar we alle 3 nogal opgefokt zijn besluiten we hier te blijven om weer tot rust te komen.

Klaas zet zijn tent op bij het strand, Anita wat meer in de bush en daar ik geen tent meer heb zal de nacht in de auto doorbrengen.

We ontmoeten er een vriendelijke Engelse familie die eveneens op weg naar Gambia zijn, en brengen de avond door in het gezelschap van een andere Engelsman die op zijn motor de teams van Parijs-Dakar gevolgd is maar nu hier gestrand is na pech met zijn motor.

Hij baalt er vreselijk van dat hij morgen niet in Dakar kan zijn om de aankomst van Parijs-Dakar mee te maken.

Wij merken niet veel hiervan want hij zit volop met die goede Engelse humor en wij amuseren ons prima met hem.

Het geschreeuw tegen de gendarmerie heeft Anita niet veel goed gedaan, ze verliest meer en meer haar stem, nu ben je bijna de ” PERFECTE ” vrouw zegt onze Engelsman.

De volgende dag, vertrekken om 10 uur naar Gambia maken alleen maar 2 korte tussenstops, een voor Klaas lekkere koffie en een in een passerend dorp waar muzikanten aan het spelen waren.

Genoten hiervan hebben we echter niet en het duurde niet lang of de bevolking had ons al weer zover gebracht dat we in onze bus sprongen en vertrokken.

In heel Senegal hebben we geen hallo of welkom gehoord, “ give me, give me” is al wat ze kunnen zeggen.

Nu begrijpen we de verhalen van de reizigers die we onderweg tegenkwamen en die stuk voor stuk probeerde Senegal zo veel mogelijk te mijden. Zeer jammer want het land is wel erg mooi.

23-01-2007 om 00:00 geschreven door anita/tiny


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.sms van Anita
Klik op de afbeelding om de link te volgen Net een sms van Anita ontvangen ze zijn in Gambia en Anita komt Dinsdag om 2 uur AM aan op schiphol
Gelukkig goed nieuws

23-01-2007 om 00:00 geschreven door anita/tiny


22-01-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
Klik op de afbeelding om de link te volgen

22-01-2007 om 00:00 geschreven door anita/tiny


21-01-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
Klik op de afbeelding om de link te volgen

21-01-2007 om 00:00 geschreven door anita/tiny


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dat wordt smullen !
Klik op de afbeelding om de link te volgen

21-01-2007 om 00:00 geschreven door anita/tiny


20-01-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
Klik op de afbeelding om de link te volgen

20-01-2007 om 00:00 geschreven door anita/tiny


19-01-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.local taxi
Klik op de afbeelding om de link te volgen

19-01-2007 om 00:00 geschreven door anita/tiny


18-01-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.opnieuw gestrandt dit keer in nouchachott
Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo beste mensen, daar we weer gestrand zijn met de auto hebben we weer even tijd om jullie bij te praten.
Gisterochtend vertroken uit Nouadjibou en 4oo km door de Sahara gereden, zand,zand en nog eens zand.
Een leuke pauze genomen in een nomaden kamp, in de tent met de hele familie thee gedronken en  leuke fotos gemaakt.
Na dit gastvrij ontvangst hebben we eens in onze bus gegraaid en hebben  hun voorzien van een doos Esprit kleding, en nu lopen ze er onder hun jellabas zeer modern bij.

Ook nog een fotostop gehouden bij een dromedaris karavaan en helaas zijn de bestanden van Anita haar fotos zo groot dat  we deze niet meteen kunnen laten zien.
Tiny zal zo dadelijk proberen om haar fotos erop te zetten, jullie merken wel of het gelukt is of niet.Dit kan hier n.l. uren duren.
Klaas hebben we nu op de camping Mentana achtergelaten om zijn was te doen en rond 4 uur zijn we van plan om naar de vissershavan te gaan.
De auto staat nu voor de tweede maal in een door Olivia ( eigenaresse van de camping) aangeraden garage..
De camping is trouwens erg relaxed, schoon met een afrikaanse ambiance, Olivia is francaise en runt deze camping.
De monteur betwijfeld of hij het orginezle onderdeel kan vinden en gaat  hier vandaag naar op zoek, vindt hij het niet dan wordt het weer profesorisch gemaakt en moeten we in Senegal opnieuw op zoek naar een goede garage.

Gisteravond zijn we nog een bekende tegengekomen, een motortoerist uit Spanje waar we in Dakhla kennis mee hebben gemaakt.Gek is dat loop je hier in een verre vreemde stad rond wordt er opeens achter je getoetert en volgt er een blijde " hello"

Zo komen we veel verschillende rondtrekkend toeristen tegen met ieder hun eigen verhaal.Het is het erg leuk om samen ervaringen uit te wisselen. 
Nouachot is gebouwd in 1960 voor een 6000 mensen maar uitgegroeid tot een miljoen inwoners dus erg druk, hectisch en vervuild maar wel met Afrikaanse charme.

18-01-2007 om 00:00 geschreven door anita/tiny


17-01-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
Klik op de afbeelding om de link te volgen

17-01-2007 om 00:00 geschreven door anita/tiny


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
Klik op de afbeelding om de link te volgen

17-01-2007 om 00:00 geschreven door anita/tiny


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
Klik op de afbeelding om de link te volgen

17-01-2007 om 00:00 geschreven door anita/tiny




Foto

Tiny en Anita heten u welkom op hun blog
Archief per maand
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    #EDDY JACKER, AUTO-ONDEDELEN /AUTO -ELECTRO /HEFTRUCKS te RIEMST #Esprit Maastricht # Hans Anders Maastricht #Tandarts Devies Elsoo # SNS bank Maastricht # verzekering Hermans Veldwezelt # Renault Lanaken #Joost van Brunschot, Eindhoven##
    Blog als favoriet !

    Mijn links
  • adventure2care
  • gambia prikbord
  • reiscafé
  • gambia be
  • gambia.nl
  • senegal. nl
  • mauritanie. nl
  • marokko.nl


  • grote mensen, kleine mensjes, mooie mensen, dikke en dunne, oude en jonge mensen allemaal gefotografeerd door Anita
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!