Zoeken in blog

BBrutal
OOrderly
JJoyful
AAccurate
KKeen
OOld

Name / Username:

Name Acronym Generator
From Go-Quiz.com
Laatste commentaren
  • grootmoeders apotheek (Gilbert Van Oost)
        op grootmoeders apotheek....
  • Dubai Escorts (alisha jonwal)
        op foto trouw
  • he he (Lieve)
        op Olà
  • altijd leuk (Thea)
        op Olà
  • even terug ? (ani)
        op Olà
  • Goedemiddag (Dirk)
        op Olà
  • 5QShDGKPEe (3JbCKahvYd)
        op foto trouw
  • YlKU5OJqPq4E (Ybq7EG66pRZ)
        op FOTO LOGO ANTWERPEN
  • HTAyCDQA (XYwLsi9VV8)
        op Het loopt niet altijd zoals gepland ....
  • qI9mM8WJ (ZCVhBY2eB)
        op Het loopt niet altijd zoals gepland ....
  • hello hello hello - nice to see you, please visit again!
    hallo, olà, doei, bonjour, bedankt voor je bezoekje!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    NABORAM
  • Hier vind je informatie over borstkanker : website Antwerpen
  • een moeder aan de computer
  • dear son...
  • The good old days.

    Foto
    New Page 1

     

    this picture shows a line of little girls holding hands facing the immensity of ocean waves.
    Alone they might be washed away, but together they stand strong.
    Thank you each for holding my hand somewhere along the way when I was facing a wave of my own.
    I hope you will reach for my hand when your own wave threatens.

     All of us girls,

    Old and young,
    Near and far,
    Hold special memories of good times we've shared.
    We've had our share of hard times when our friends were there to make us feel better.
    We've shared...
    our hearts,
    our time,
    our secrets ,
    our fears,
    our hopes

    and our dreams.
    Let us never break the chain of friends!


    Mrs.Bo and Mr. Silver

    18-08-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.en nu efkes serieus...uitleg van een computeranalfabeet!


















    Om te bewijzen dat het niet allemaal tuttefrut is tussen mijn oren probeer ik af en toe nog iets bij te leren; ondermeer door naar interessante programma’s op TV te kijken.

    Van dit volgend programma ben ik wel even flink geschrokken en daarom vertel ik jullie er nu wat over.

    Indien Canvas het ooit zou uitzenden dan moet je zeker kijken, je zou van minder schrik krijgen als computer analfabeet. We zijn tenslotte senioren nietwaar?  Slecht voor onzen tikker.

    Goed, deze week op 14 augustus om 20.30 uur keek ik dus naar BBC1 - Real Story – van Fiona Bruce.

    Het programma liet zien wat er met je oude, afgedankte computer gebeurde nadat je er een mooie, nieuwe gekocht had, toen je vond dat een upgrade nodig was.

    Velen geven of gooien hun oude PC weg of verkopen ze verder aan een zacht prijsje.

    We staan er echter niet bij stil dat er nog altijd heel veel persoonlijke informatie op de harde schijf staat, zelfs na het wissen.

    Als we de kapotte PC naar het recyclagepark doen, dan zijn we er van overtuigd dat het zal vernietigd worden nietwaar?

    De reportage liet echter het tegendeel zien. Vanuit het recyclagepark ( in Engeland) vertrokken de meeste PC’s per schip naar Nigeria.

    Schrik niet,  maar uw bankrekening of die van duizenden andere personen wordt misschien momenteel verkocht in West Africa aan minder dan 20 pond per stuk.

    Deze informatie,  met nog zeer veel ander vertrouwelijk materiaal,  staat namelijk nog altijd op de harde schijven van de afgedankte PC’s die naar Nigeria worden geëxporteerd. Deze harde schijven zijn daar heel gemakkelijk te bekomen op tweedehands computer markten.

    Per jaar wordt ongeveer 23.000 ton electronische afval, dit zijn ongeveer 750.000 computers, geëxporteerd vanuit Groot Brittannië naar de derde wereldlanden.

    Ze belanden daar op computer markten in steden zoals Lagos, Nigeria, waar je tweedehands materiaal uit PC’s vindt uit Engeland en de rest van de wereld.

    Het probleem begint natuurlijk pas wanneer een crimineel toegang krijgt tot de informatie die nog op de harde schijf staat.

    Eens je computer weg is, is je ‘personal’ computer helemaal niet zo ‘personal’ meer, maar wel toegangeklijk voor een heel ander publiek en dat publiek kan serieuze criminele neigingen hebben. Op één enkele harde schijf kunnen zich duizenden pagina’s heel persoonlijke informatie bevinden.

    Om het te bewijzen gingen de reporters van het programma Real Story naar Nigeria en kochten daar op een tweedehands computer markt zeventien hard drives tegen de schappelijke prijs van 15 pond per stuk. Toen schakelden ze een computer deskundige in om de eerste eigenaars van de computers te traceren.

    De deskundige vond op de harde schijven adressen, bankrekening nummers, codes, passwoorden, brieven en e-mails die soms heel vertrouwelijk waren en in één geval zelfs veel confidentiële informatie dat betrekking had op het bedrijf van de persoon in kwestie.

    Je kan je dan wel voorstellen  dat; indien deze gegevens in de handen van een crimineel vallen, je heel wat narigheid kan krijgen. Bij een geïnterviewde waren er duizenden ponden van zijn bankrekening verdwenen.

    Verder traceerde men via de in Nigeria aangekochte oude harde schijf, ene zekere Ted Roberts uit Essex. Hij vertelde aan de reporters dat hij zijn oude PC naar het recyclage park in zijn buurt had gedaan.

    Hij was héél ontzet toen hij hoorde welke informatie de computerdeskundige nog van zijn harde schijf had kunnen plukken: ondermeer details over zijn hele familie, zijn auto en zelfs zijn bankrekening nummer en passwoord.
    Vriend Ted was heel erg geschrokken toen hij hoorde dat de harddisk door de ploeg in Nigeria was aangekocht.
    Ted had namelijk gedacht dat het via het recyclagepark vernietigd zou worden.
    Met de teruggevonden gegevens kon de deskundige hem allerlei zaken vertellen over zijn privé leven. Dit stond allemaal op zijn harde schijf.

    De gemeente Essex wenste om één of andere reden niet deel te nemen aan het programma via een interview, maar liet wel weten dat hen niets ten laste kon gelegd worden. Zij adviseerden in hun brief iedereen om alle data van hun harde schijf te verwijderen vooraleer ze hun PC weggaven of naar een recyclagepark deden.

    Het is dus heel belangrijk dat je ofwel alles heel goed wist van je harde schijf, of hem uit je PC haalt vooraleer je naar het recyclageparkt trekt,  of je PC doorverkoopt of weggeeft.

    Wat er hier in België met de afgedankte PC’s op het recyclage park gebeurt weet ik niet, want het programma handelde wel over recyclageparken in Engeland.

    Maar toch: een verwittigd mens is er twee waard, dus men raadt aan om alles goed te verwijderen met goede software programma's  zoals ondermeer: McAfee QuickClean, Acronis Drive Cleanser of ISafeguard Freeware.
    Je houdt het niet voor mogelijk; maar zelfs dàn is het nog mogelijk om de originele data terug te vinden, maar dan wel enkel door computer experts die werken met heel speciale recovery software programma’s.

    Een andere manier om je hard drive leeg te maken is door je PC te her-formatteren en te her-installeren. Dit is al heel technisch en men raadt aan om het slechts te doen indien je echt weet wat je doet!

    Maar holà Polà, zelfs indien je dàt doet en je hard drive her-formatteert via het ‘Format’ command, dan nog heb je niet alle data gewist. Neeje!

    Enfin, indien je meer wil weten over het her-formatteren van je harde schijf dan vind je handige tips bij Cyberwalker. http://www.cyberwalker.net/faqs/how-tos/reinstall-faq.html

    Als je dan nog ongerust bent dat de info op je PC in de verkeerde handen kan vallen, dan kan je nog altijd je hard drive helemaal vernietigen. Je maakt het helemaal Kaput! Je neemt het ding (als je het weet zitten toch ) uit je PC en ofwel verbrand je het snode ding ofwel boor je er zoveel mogelijk gaatjes in zodat het onbruikbaar wordt.

    Dit is natuurlijk wel een extreme oplossing en het zou spijtig zijn om je hard drive volledig te vernietigen indien je iemand graag je tweedehands PC zou geven of verkopen.

    Je kan nog meer informatie hierover vinden op de hieronder vermelde websites, maar het is wel allemaal in’t Engels.

    BBC Webwise: deleting hard drives
    http://www.bbc.co.uk/webwise/askbruce/articles/security/cleandrive_3.shtml

    Oef....dat was zwaren toebak, maar het kan niet alle dagen feest zijn,  en mijn harde schijf gaat na het zien van dat programma hier niet buiten zonder flink toegetakeld te worden: dat kan ik jullie alvast verzekeren.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (9)

    19-08-2006
    Jackie, je gaat het niet geloven...
    maar dat is één van de eerste zaken waar ik mij van bewust was op pc gebied, voor de rest weet ik er geen moer vanaf. Toen ik vorig jaar mijn oud "bakske" heb weggedaan heb ik door een ex-collega software specialist de hard disk laten verwijderen.Momenteel wordt daarvoor 75 euro (verplaatsingskosten incl.) aangerekend indien bij jou ten huize te verwijdering gebeurd, ofwel ga je naar de betrokken firma en laat het doen terwijl jij er op toeziet. Wat dat XP-ke hier betreft, tegen de tijd dat de sukkel de deur uitgaat (nog een vijf of zestal jaartjes) doen wat Chia zegt. Temidden in mijn tuin met mokerhamer en het is opgelost.

    19-08-2006 om 16:32 geschreven door Titipoes


    18-08-2006
    Je hoeft er niet voor naar Nigeria
    Een vriend van mij vroeg om advies om een laptop te kopen. We gingen bij een vrij gerenommeerd bedrijf en kochten zogenaamd de laatste van een serie die wat goedkoper was omdat het de laatste was. Wat bleek toen wij thuiskwamen. Naast de programmatuur die er bij hoorde stond er ook Adobe fotshop, Coreldraw, MS-office laatste versie enz. op Om en bij de zestigduizend frank software op. Maar daarnaast ook persoonlijke gegevens zoals critische gegevens van de firma, foto's en een menstruatiekalender onder Excel met als titel poging tot zwangerschap. Wij hebben de heer gebeld en inderdaad hij had een paar weken voordien zijn computer ter herstelling binnengeleverd maar had een andere gekregen en men had hem verzekerd dat de schijf van zijn oude computer geformateerd werd. Tegenvaller dus. We hadden dus blijkbaar een oude computer voor nieuw gekocht. Rode oortjes van winkelbediende en we kregen wel een nieuwe computer en nu het nieuwste model ter compensatie. We hebben wel de schijf laten wissen en formateren waar we bijstonden. Dus bij reparaties "Dames let op uw schijf"

    18-08-2006 om 22:01 geschreven door milo


    Euh......
    Als Myette komt in al haar glorie, ga ik dan niet uit te toon vallen met mijn gewoon dagelijkse outfit?
    Weet je wat, ik ga pluimen zoeken, kwestie van wat opsmuk, en mij direct te herkennen als ik binnenkom.

    weekendpy0.gif

    Kus

    18-08-2006 om 19:59 geschreven door huismusje/troubadoerke


    Hola!!!
    Tis te zeggen Boke dat was een heel boke... bedankt voor de info... een verwittigde vrouw is er 10 waard he... wat betreft maandag a.s. zul je me zien verschijnen in al mijn glorie... ik kijk er echt naar uit jou en Jan terug te ontmoeten en de anderen te leren kennen... tot dan en een dikke kus van mij onClick

    18-08-2006 om 16:34 geschreven door Myette


    harde schijf
    Amai, da's andere peper dan ons computerles van deze nacht hé, Bojakoke...Ik weet nu wel wat ik met ons afgedankt gerief moet doen hoor. Bedankt voor de informatie!

    18-08-2006 om 15:18 geschreven door paz


    OEPS!
    Dan zal misschien mijn vorige harde schijf nu wel ergens op een markt in timboektoe liggen.
    Dat zet mij aan het denken.
    Zou van ginds ver die voodoo op mijn lappeke komen?
    Prettig weekend en tot de volgende....
    Hopelijk sta je goed met blauw, want dat kleurtje ga je volgens mij wel hebben na je zwempartijtje.

    18-08-2006 om 15:00 geschreven door huismusje/troubadoerke


    zwembad?
    al die troep niet in mijn nieuw zwembadje hoor meisjes.... de zon schijnt vandaag, wie weet.... misschien is het zo rond vier uur 15° en kan ik gaan zwemmen ;)

    18-08-2006 om 12:20 geschreven door bojako


    jawatte
    Je zou er echt schrik van krijgen ,maarja ,zelfs als je hem nog intakt hebt thuisstaan is Big brother watching you ,er is nergens geen privacy meer,we zullen Chia maar laten voortdoen met haar mokerhamer ,en dan bij de restafval in ..je zwembad?prettig weekend bijouke!knuffel van lipske fetch.dll?action=MyPhotos_GetMBPhoto&ImageID=nDAAAAP8DBBfT7T8WN!QvZiNS!UOqtWUPM5wq1qGn9Ok fetch.dll?action=MyPhotos_GetMBPhoto&ImageID=nDAAAAAIEKBfF1XoBaJmvzJOqqUNmbGxTHeyLN8f2qnM

    18-08-2006 om 11:38 geschreven door hotlips


    Peter R.

    We hebben toch allemaal wel gehoord van de taxichauffeur die eind vorig jaar bij het huisvuil van (toenmalige Officier van Justitie) Joost Tonino een afgedankte computer vond en deze afleverde bij Peter R. de Vries!?
    Op de schijf van Tonino bleek o.a. kinderporno te staan.

    Of de kinderporno er - zoals boze tongen beweren - pas later op gezet is, doet niet ter zake. Er stond natuurlijk nog meer op wat niet voor andermans ogen bestemd was.

    Ik zou zeggen neem een mokerhamer ter hand, gooi hem daarna van het dak af en verzuip de rest in je zwembad, want dat gebruik je nu toch niet meer ;) Zo, tijd om te gaan werken en mijn kantoorcomputer weer te gaan voeden met gegevens.

    18-08-2006 om 08:58 geschreven door Chia




    Inhoud blog
  • Olà
  • een kat op een hete tinnen dak ...
  • lalalalala....die mooie zomer ....
  • to blog or not to blog ...
  • warm en koud en besparingen ...
  • het moet niet altijd serieus zijn .... :-D
  • een stadje doen ...
  • nooit gedacht dat ik zo iets zou posten ...
  • Op verzoek van veel vrienden hervat ik mijn blog …
  • eventje terug ...

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Sugar mummy
  • Sugar mummy
  • Sugar mummy
  • Sugar mummy
  • Sugar mummy

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    100%
    150%
    200%
    LOEP


    Foto

    kleinzoon 1


    Foto

    kleinzoon 2
    Foto

    kleindochter
    Foto

    kleinzoon 3


    Foto

    kleinzoon 4


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    tjebbe
    blog.seniorennet.be/tjebbe
    Startpagina !

    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • HUISMUSJE 1

  • Zoeken met Google




    Archief per maand
  • 01-2017
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 12-2005
  • 11--0001

    ik zou niet nee zeggen indien ze het moesten vragen...
    maar ze vragen het niet......

    I wouldn't say no if they asked me....
    but they don't ask me.....


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • voor info over dyslexie moet je bij sprankel zijn!

  • Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • of voor nederland bij Balans


  • Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • kING OF THE CASTLE

  • Je zet bij 'King of the castle ' wel best eerst mijn blogmuziekje af en wacht even tot het bestand gedownload is...de tekst is bangelijk.
    Before you open this link, turn off my blog music at the top right!
    Wait until it opens...listen to what he sings - it's worth it!


    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!