Brugge-Moskou
Foto

Inhoud blog
  • Met de fiets naar Moskou in drie weken
  • Bijna juiste vertaling
  • Foto uit Poolse krant
  • Uit een Poolse krant
  • Walter Velle terug thuis

    alle foto's op: http://fotoalbum.seniorennet.be/bruggemoskou/bruggemoskou

    Zoeken in blog



    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    met de fiets van Brugge naar Moskou
    28-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.200 jaar Chopin
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dit jaar is het 200 jaar geleden dat componist Frederic Chopin geboren werd in Polen. Daarom start nu het Chopinjaar in het land.

    Zo zullen er dit jaar maar liefst 2.000 evenementen gewijd worden aan Chopin, waaronder heel wat concerten en een vijfjaarlijkse pianowedstrijd.

    De Poolse minister van Cultuur noemt het herdenkingsjaar zelfs belangrijker dan het EK Voetbal, dat Polen binnen twee jaar mag organiseren.

    28-02-2010, 07:59 geschreven door charly

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    27-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.enkele hellingen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vanaf Zychlin fietsen we op de weg nr 583 door landbouwgebied, kleine dorpen tot aan Aleksandrow. Overal plat als een biljart met een enkele uitzondering in de buurt van Janowek.
    Een plateau van minder dan 100 hoog vormt voor ons geen probleem.

    27-02-2010, 16:45 geschreven door charly

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    26-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Guus, Roland en Luc
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Na een paar dagen rust in Moskou terug huiswaarts met het vliegtuig. We vliegen tegen de tijd gezien het in Moskou 2 uur later is dan Brussel. Duur van de vliegreis is een dikke 3 uur.
    Voor Guus, onze chauffeur, Roland en Luc zal het 3 dagen rijden zijn om ons busje veilig thuis te brengen. Ze proberen ook wat fietsen mee terug te brengen gezien er slechts 9 ingepakte fietsen op het vliegtuig kunnen. De rest van onze voertuigen komt met een andere vlucht.

    26-02-2010, 17:08 geschreven door charly

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rit 9
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    23 aug. Maandag : Kutno-Minich-Oporow-Zychlin-Skrzeszewy-Model-Pacyna-Anatolin-Aleksandrow-Brezezia-Kaptun-Samow-Sochaczew-Zelazowa-Wola-Muz Chopina-Kampinos-Grady-Zaborow-Warzawa (178 km).

    26-02-2010, 16:21 geschreven door charly

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kruispunt Kutno
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Kutno, een belangerijk kruispunt van wegen en spoorwegen.
    Een middelgrote stad van 45.000 inwoners.
    Ons hotel is niet de Hilton maar een bed en een douche zal wel volstaan voor een keertje.
    Na 160 km stoempen is een goed bed alles wat ik verlang.
    Kutno heeft van beide wereldoorlogen ook zijn deeltje gekregen. Tijdens beide oorlogen werd er in de buurt hevig gevochten door Duitsers en Russen met veel slachtoffers en vernielingen tot gevolg.

    26-02-2010, 01:38 geschreven door charly

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    25-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.info vergadering
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ben pas thuis van de infovergadering BM te Bellem.
    De groep was bijna kompleet.
    Later meer over die vergadering.

    25-02-2010, 23:59 geschreven door charly

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    23-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pech in het buitenland
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    • Bij pech altijd eerst de ANWB, KNAC of uw eigen verzekeringsalarmcentrale bellen, deze zullen u precies vertellen wat u moet doen.
    • Wanneer u nog in de garantieperiode van de autofabrikant rijdt dan eerst die alarmcentrale bellen, voor dat u iets aan uw auto laat doen, eigenmachtig beslissen kan de garantie schaden.
    • Beheerst u de Poolse taal niet, geen probleem. Bel de Alarmcentrale en vraag hen om assistentie, zij regelen eventueel een sleepwagen die uw auto naar een garage brengt.
    • Pas op met particuliere sleep en/of hulpdiensten in Duitsland(Panne Hilfe) en in Polen (Pomóc Drogowa), dit kan stevige kosten opleveren!
    Polen:
    • Met ingang van 17 april 2007 zijn de volgende zaken in Polen verplicht. Men moet ten allertijden het dimlicht van de auto aan hebben, dus in elk seizoen en op elk uur van de dag. Ook is het verplicht een geel of oranje fluorescerend veiligheidsvest in de auto te hebben liggen. Denk hier aan en voorkom bekeuringen.

    • Denk er aan dat in de meeste Poolse steden/dorpen radar posten staan al dan niet met flits, uitbreiding van deze posten gaat zeer snel en het aantal wordt steeds groter. Voor een idee waar ik het overheb, kijk even op
      Flitskasten Elke rondje is een soort flitskast. Deze staan meestal in de buurt van oversteekplaatsen. Ter plaatse bekende Polen trappen dan soms op, voor de argeloze Nederlander onverklaarbare reden, op de rem, ook als ze niet te hard rijden. Bedenk dan dat ze u willen waarschuwen en rem af.

    • Houdt uw routekaart of map bij de hand om de weg te vragen indien dit nodig mocht zijn, evenals een vakantie-talenboekje om de zin aan te wijzen. De boekjes zijn bij elke goede boekhandel te koop.

    • Rij rustig Polen in en kijk even hoe daar het verkeersbeeld is en na een kwartier weet u genoeg en kun u participeren, hou echter wel de snelheidsmeter in de gaten want in de meeste Poolse auto's schijnt die te ontbreken.

    • Houdt er rekening mee dat Polen voor onbewaakte spoorovergangen stoppen (stilstaan).Is verplicht, ook als u mijlenver geen trein ziet. Dit zijn meestal lokale sporen die eens in de zoveel tijd eens gebruikt worden. Houdt daarom afstand tot wat er voor u rijdt, zeker in de winter. Als er controle is (vaak verborgen) en je staat niet stil dan krijgt u onherroepelijk een bekeuring.

    • Bij voorrangswegen stoppen (stilstaan) en niet zoals in Nederland gebruikelijk langzaam optrekkend. Ook hier geldt dat als u niet stilstaat u onherroepelijk een bekeuring krijgt.

    • Wees voorzichtig voor “zogenaamde” ongevallen zij kunnen “fake” zijn tenzij u het voor uw ogen ziet gebeuren, NIET stoppen om te vragen of u kunt helpen, beter is het een paar kilometer door te rijden. Wanneer u Pools spreekt kunt u op dat moment de politie bellen 997 of het alarmnummer 112. Bel altijd handfree als u rijdt want de boetes zijn hoog. Wanneer u vlak bij een dorpje bent, rij dan daar naar toe en vraag naar de “Policja”. Leg rustig uit waar en wat u gezien heeft en maak desnoods duidelijk op een kaartje waar het “ongeval” ongeveer was. Blijf vooral rustig, u kunt als leek toch niets doen als het een echt ongeluk was.

    • Rijdt rustig, dat wil zeggen met het verkeer mee, is immers tijdens de rijlessen geleerd, maar wordt gauw vergeten. De pechstrook in Polen wordt ook als uitwijkstrook gebruikt, het verkeer gaat er van uit dat u opzij gaat indien dit natuurlijk mogelijk is. Dit geldt ook voor tegemoetkomend verkeer. Heeft u dus pech, probeer de auto dan naast deze strook te parkeren en ga nooit links van de auto staan. Kijk veelvuldig in uw spiegels en geconcentreerd, Polen halen graag in.

    • Houd u aan de maximum snelheiden die zijn aangegeven, er is veel radarcontrole (lasergun) in Polen, en bekeuringen moeten door buitenlanders ter plekke voldaan worden, daar is geen ontkomen aan. Verkeersborden staan er tenslotte niet voor niets, houdt u daaraan, dat kan een hoop geld schelen.

    • Haarspeldbochten in Polen zijn soms zeer scherp, houdt u aan de maximum snelheid op de verkeersborden.
      Ook de beroemde S bochten kunnen er wat van en daar bedoel ik mee dat de tweede bocht altijd scherper kan zijn dan de eerste. Het is dus altijd zeer goed opletten en laat u gedurende deze manoeuvres NIET afleiden, kijk keurig op de weg voor u het weet, ligt u ernaast of erger.

    • Ga niet voor de snelste weg maar voor de veiligste weg ook al duurt het daar iets langer. Voorkomen is immers beter dan genezen.

    • Laat niets in de auto achter als deze in Polen aan de openbare weg geparkeerd staat, het beste is deze in de parking of op een bewaakte parkeerplaats te zetten. Als u familie gaat bezoeken, kan het misschien ook bij hen op het erf achter het hek of anders weten zij wel waar men het beste kan parkeren.

    • Als men een navigatiesysteem in de auto geïnstalleerd heeft, verwijder die dan ook als u de auto parkeert, het is een geliefd object zowel in Duitsland als in Polen.

    • Mocht er iets gebeuren dan altijd de politie laten komen, is het ernstig dan om een tolk verzoeken en niets tekenen. laat je dus niet afschepen. Maak foto's vanuit verschillende hoeken en schrijf de kentekens op, ook van de politieauto.
      Heeft u geen fotocamera, koop dan vóór uw vertrek een wegwerpcamera.

    • Polen willen later nog wel eens een andere versie ophangen van een aanrijding, heb dat aan den lijve mogen ondervinden. Was al in Nederland en werd alsnog schuldig verklaard. Door gebrek aan een fototoestel ter plekke en getuigen welke ik hier niet bij de hand had, moest mijn verzekering alsnog betalen.

    23-02-2010, 19:19 geschreven door charly

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    22-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pools voor beginners
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ergens in de westhoek. Een boer neemt enkele goedkope poolse arbeiders in dienst en vraagt aan zijn zoon om uit te leggen, aan de polen ,wat ze moeten doen als een bom in de freesmasschiene terecht komt.
    http://www.youtube.com/watch?v=NCj4-svjO_Y

    22-02-2010, 17:42 geschreven door charly

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Archief per week
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!