Monique haar eigen hoekje
Foto

Zomer



Welkom op mijn blog!



Inhoud blog
  • Parijs
  • Een mop
  • Lisboa
  • Aan jezelf herken je de halve wereld
  • Agenda
  • Horoscoop ?
  • Maandag
  • Wie niet sterk is .....
  • Koninklijke Harmonie Sint Remigius Haacht
  • Opendeurdagen

    Zoeken in blog


    23.04.1950
    09-06-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koninklijke Harmonie Sint Remigius Haacht
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Foto van een repetitie voor een belangrijk concert. Slechts een gedeeltelijke bezetting. Wij zijn met veel meer !

    09-06-2005, 09:54 geschreven door Cybermonique

    Reageer (0)

    07-06-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opendeurdagen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het einde van het schooljaar is in zicht en dan zijn er .... de schoolfeesten en de opendeurdagen. Bij mij hebben al zoveel kinderen gewoond dat ik denk zo wat alle scholen in de wijde omgeving gezien te hebben. Ze hebben allemaal wel iets, van het college tot de kokschool ... maar als je me nu zou vragen beschrijf de school die u het meest heeft aangesproken en waarom .... dan zou ik zeggen de school waar een kind nog een kind mag zijn. 
    Een school dient niet alleen kennis bij te brengen... ook waarden zoals verdraagzaamheid en respect voor een ander, betrouwbaarheid en standvastigheid; een school waar elk kind een kans krijgt, ook de kansarmen... en geloof me, daar ken ik iets van.
    Uiteraard dienen de kinderen aangespoord te worden om resultaatgericht te presteren. Niet om de eerste van de klas zijn. Neen, om bij de BESTEN van de klas te behoren, en dat zijn niet altijd die met de meeste punten... 

    07-06-2005, 15:57 geschreven door Cybermonique

    Reageer (0)

    06-06-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De ardennen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zaterdag zijn we naar de ardennen getrokken. Ik had een adres gekregen van een PC kennis. Hij verzekerde mij  "mooie streek, heel rustig en goed hotel, heel lekker eten, prijs/kwaliteit prima en makkelijk te vinden". Dus, dat moesten we ook eens proberen. Autostrade Brussel Luxemburg, afrit 24 Libin /Dinant voorbij, dicht bij Sint Hubert.  Ik dacht dat het een uurtje van Brussel zou zijn maar dat viel wat tegen.... reken er maar een half uur bij.
    Aan de afrit 24 ligt ook het "Space Centum" met een restaurant waar we  gegeten hebben voordat we het centrum bezochten. Ook echt de moeite; voor hele kleine kinderen is het misschien iets minder geschikt, eerder vanaf  10 jaar.
    Het dorpje Libin is heel klein: een kerk en een paar huizen in een bosrijke omgeving. We hebben ons aangemeld in het hotel en kregen een wandelkaart met een negental uitgestippelde wandelingen, gaande van vijf tot tien km. Ik ga hier geen reklame maken voor het hotel - op het blog mag dat niet - maar het eten was inderdaad de uitstap meer dan waard en... heel vriendelijke uitbaters.
    Dus, Alex, als je nog zo eens een adresje weet ....  

    06-06-2005, 18:56 geschreven door Cybermonique

    Reageer (0)

    03-06-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spelfouten

    Ik heb de gewoonte om, als er iets mis kan lopen, dat dan ook mis te laten lopen.... de wet van Murfie weet je wel ... dat was zo ... dat is nog zo ... en zal dus ook zo wel  blijven ... Vroeger op mijn werk had ik daar ook al zoveel problemen mee... Als er iets fout liep, wel dan was ik daar verantwoordelijk voor ...
    Spelfouten ... dat is ook zo één van mijn specialiteiten... je zal ze het dus voor lief  bij mijn geschrijf moeten bijnemen ... Je mag ze me altijd mailen. Graag zelfs ... maar dan wel liefst  " niet "  op een destuctieve maar op een constructieve  ( en hopelijk staan die woorden juist geschreven ) manier. Dan hebben we er allemaal iets aan...

    03-06-2005, 21:47 geschreven door Cybermonique

    Reageer (0)

    02-06-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jammer

    Het is jammer dat mensen zo perfect willen zijn ... of zich perfect willen voordoen ... Het zet druk op anderen om ook perfect te zijn of om zich perfect voor te doen...  We leven dan  in een schijnwereld waar bewegen en ontplooien onmogelijk wordt en waar het moeilijk is om je staande te houden : een eenzame wereld !

    02-06-2005, 22:42 geschreven door Cybermonique

    Reageer (0)

    31-05-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geluk

    Toen we onlangs in de manege waren kreeg mijn dochter van de eigenaar een oud hoefijzer dat aan de kant van piste lag.
    "Hier, dat is voor u. Hang dat maar boven je bed, het brengt geluk" zei hij.
    Mijn dochter bekeek het oud stuk ijzer met weerzin.
    "Het is vuil" zei  ze, "We zullen het eerst moeten afwassen... Ma ? Brengt dat echt geluk als ik dat boven mijn bed hang? Gaat er dan iets gebeuren?" 
    Ze bekeek het vuile verroeste ijzer en je kon duidelijk zien dat ze er niets van geloofde.
    Ik probeer altijd om voor mijn pleegkinderen geloofwaardig te blijven; ze geloven mij op mijn woord en dat wil ik zo houden. Ik antwoordde dan maar: "Nu ja, echt geluk brengt dat niet en er zal niet echt iets gebeuren omdat dat hoefijzer boven je bed hangt ... Het is een manier om iemand geluk te wensen. Ik vind dus wel dat je geluk hebt dat je zoiets krijgt". Zij dan weer: "Je hebt dus gewoon geluk omdat je dat krijgt?". Ik antwoorde verveeld: "Juist, zoiets ongeveer, ja..."    
    "Hier zie!" zegt ze tegen haar broer, "hou jij het maar. Nu heb jij geluk ..."
    Ze kuiste heel demonstratief haar handen af.
    Een echte paardefreack zal dat ook nooit worden

    31-05-2005, 21:07 geschreven door Cybermonique

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ervaring

    De waardering voor wijn en het gevoel voor een bepaalde plaats of streek heeft alles te maken met de omstandigheden en het gevoel dat je had toen je het ontdekte.

    31-05-2005, 19:54 geschreven door Cybermonique

    Reageer (0)

    30-05-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zware voet

    Vandaag ben ik mijn boete gaan betalen 150 euro  "overdreven snelheid "
    Elke woensdag is het repetitie van onze harmonie en we spelen dan van acht tot tien ... nu was ik vorige week wat te laat thuis vertrokken en ik heb een hekel aan te laat te komen ;.. dus  met wat overdreven snelheid door een naburig dorp gereden ... het is niet echt een dorp   meer een gehucht     een kerk naast een rechte baan en daar aan die kerk is het dan    "het centrum"   dus 50km per uur ..en ik reed 65 km per uur ....  nog een zware overtreding ook ....een blauwe Mercedes had een foto gemaakt van mijn wangedrag ..... goed ik had me aan de toegelaten snelheid moeten houden .... maar .... ik weet zeker als ik daar om zeven uur s'avond in mijn blote kont door dat   "dorpcentrum"  had gelopen     dat er   niemand    een foto had komen maken       geen kat zie je daar ... ik moest een formulier invullen en naar de post boetezegels halen om op dat formulier te plakken verder waren er vragen zoals    "reed je voor eigen rekening ?"   " ga je akkoord dat je een overtreding beging ?" en "aanvaard je een minnelijke schikking ?" .... er was ook de vraag .. "is er iets dat  je als verdediging wil inbrengen voor je overtreding" .... ik wou schijven .. " kijk mijn man is er vandoor met een vrouw met presies dezelfde blauwe Mercedes en ik dacht dat ze hem wou terugbrengen ... daarom reed ik zo snel " .... . inplaats daarvan heb ik dan maar heel nederig geschreven  " Het was avond en heel stil op straat "

    30-05-2005, 18:22 geschreven door Cybermonique

    Reageer (0)

    28-05-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fonteintje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vanuit dat schaduwplekje heb je een mooi uitzicht op het bos het fonteintje en het overgroeide bankje

    28-05-2005, 16:13 geschreven door Cybermonique

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het binnentuintje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dit is mijn schaduwplekje en hier eten we zelfs bij iets minder weer

    28-05-2005, 16:10 geschreven door Cybermonique

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mooi weer vandaag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Met zo een weer is het nergens beter dan in mijn tuin .... niet met allemaal gelijk afkomen he

    28-05-2005, 16:04 geschreven door Cybermonique

    Reageer (0)

    26-05-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwemmen

    Het was mooi weer vandaag en dus hebben we buiten gegeten en daarna zijn we gaan zwemmen ... geloof me gaan zwemmen met vijf kinderen tussen de vijf en de elf ... dat is een belevenis, ééntje had na vijf minuten al een bloedneus ... de kleinste kreeg water binnen en hoeste het met alle macht naar buiten ... beziens verzekerd   ....    je kent dat wel aan het raam tussen het zwembad en de cafetaria zitten altijd mensen te kijken, nu ja ik doe dat ook als ik daar iets ga drinken dus geen probleem ... maar als je pas in dat zwembad aankomt met zo vijf uitgelaten kinderen dan kijk je daar wel anders tegen aan, er was veel volk in het zwembad met die eerste warmte ...  de kinderen hadden dolle pret en dat is wat telt  ze liggen nu te slapen en ik heb niet één keer moeten roepen .. van " is dat daar bijna gedaan met dat lawaai " ze zullen dus wel moe zijn ... ik denk dat ik ook goed zal slapen

    26-05-2005, 20:50 geschreven door Cybermonique

    Reageer (0)

    23-05-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Help ik verzuip ! ! !

    Mijn huis begint (of is al lang bezig ) vol te slippen met allerlerhande spullen ... en zo stilaan besef ik dat ik wat spullen weg moet doen dus ... opruimen ...  eerst het buro en de pc .... laat ik afstaan anders komt er van werken niet veel in huis.
    Er staat een hele muur met boeken in mijn buro, stille getuigen van een tijdperk voor de pc ... niemand kijkt er nog in ... als je nu iets wil weten ga je op het internet en je bent nog " up to date" ook ... het zijn stofnesten die daar blijven staan omdat ze ooit geld koste boeken zijn nooit goedkoop geweest ... maar ze zijn hopeloos verouderd neem nu de    24 delen winklerprins   ik denk nog van vooraan de jaren 70 ... heel mooi afgewerkt     als ik er één vierde van gelezen heb zal het veel zijn ... maar het stond zo chik weet je en die verkopers konden het zo goed uitleggen ... heel leerzaam zeker voor als je kinderen hebt .....of de boekken van de boekkenclub waar ik lid geworden was voor de radiowekker die je er kreeg als nieuw lid ... die radiowekker heb ik allang door het raam gesmeten ( ik werd er altijd wakker van)  maar die rij boeken ? ... ja die staan er nog ..als je gaag leest ... laat het me weten ...
    Alles verouderd en is op de duur ballast, en het wegdoen is niet gemakkelijk kijk maar eens om je heen ... ik begin ook al heel wat spullen van de pc op te stapelen spullen waarvan ik weet dat ik ze nooit meer zal gebruiken ... handboeken over Dos ... snel op het internet ... boxen van mijn eerste pc die had ik nog gekocht zonder klank stel je voor een cd speler ook nog voor diezelfde pc .... ik denk dat ik hier nog een tijd zal bezig zijn ... en dan is er nog de zolder en de bergplaats ...  

    23-05-2005, 23:36 geschreven door Cybermonique

    Reageer (1)

    21-05-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mei

    Zoals elk jaar is het weer feesten in mei .... de eerste communie van mijn man zijn petekind Bjarne  bijv. op die leeftijd hij is acht  is dat een hele belefenis, een feest helemaal voor hem alleen... pakjes krijgen     heel de familie op bezoek     lekker eten    een luchtkasteel .... en dat allemaal voor hem alleen ....zijn oogjes straalde van zoveel  belangstelling voor zijn persoontje  ... mischien was  het wel het mooiste feest van zijn leven ... toch zeker tot zijn volgende feest .
    Een andere traditie is het huwelijksfeest in mei en ja hoor daar hadden we ook ons deel van, de dochter van een goeie kennis trouwde .... Liesje en Steven .. alle twee juist twintigers .... ze leerde elkaar kennen via de computer ... waar die pc al niet kan voor dienen ... ze waren jong mooi en gelukkig en beloofde elkaar trouw voor het leven .... voor het leven ... dacht ik nog even ... das lang ... moet zeker nog iets zijn van toen de mensen hooguit veertig werden en ze nog twaalf  uur per dag moest werken .... maar in deze tijd ?  je kan best alle twee tachtig worden ... dus als je twintig bent en je trouwt dan zou je vroeger .... twintig dertig jaar jubileum kunnen vieren .... maar nu zou dat dus vijftig zestig jaar kunnen zijn ... lang he .... en iedereen heeft een pc ... mischien zouden ze dat een beetje moeten aanpassen ... weet je ... vaste contracten ... is echt niet meer van deze tijd ... probeer maar eens een vast contract te krijgen op je werk ... daarbij eens je een vast contract op je werk had ... was het ook maar van ...ik moet niets meer en  alles mag ... je moest al erg gek doen om bijv. je vast contract bij de gemeente of bij de staat kwijt te spelen ... dus ... mischien is het wel goed om er eens over na te denken .... mischien trouwen we ook beter met een tijdelijk contract .... mischien doen we dan ook wat meer moeite om het volgende tijdelijke contract te krijgen ... als je dit leest mag je een reactie intikken in mijn gastenboek ...

    21-05-2005, 19:30 geschreven door Cybermonique

    Reageer (0)

    12-05-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe aardappelen

    Vandaag het is pas 12 mei en dus een dag van de ijsheiligen heb ik verse groentesoep     verse spinazie ( jaja van die groene blaadjes ) en ook nog eens nieuwe aardappelen gegeten en als nagerecht verse aardbeien     met .... juist .... verse room ( nu ja die kwam uit een flesje)  ... wat een luxe en het was niet eens zo duur     goed de aardbeien waren spaanse en de aardappelen mischien ook wel maar wat dan nog ... de verse spinazie koste één euro de kg stel je voor en dat op één van de ijsheiligen ..... ik dacht nog even ... daar gaat mijn dieet maar geef toe zo iets laten liggen zou me een veel slechter gevoel gegeven hebben     en ..... ik ben gaan trainen ...  de liefde is ook mooi maar alleen van de liefde leven houd geen mens vol en dan te bedenken dat je vroeger daar allemaal veel langer op moest wachten die dingen  waren  op deze tijd van het jaar onbetaalbaar  ....  wie had het daar ook weer over " die goeie oude tijd " ?

    12-05-2005, 21:56 geschreven door Cybermonique

    Reageer (0)

    09-05-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kinderen
    Soms zou je die lieve schatjes opeten     (zeker als ze klein zijn)   ... en vaak heb je spijt dat je het niet allang gedaan hebt .... mijn dochtertje is     negentien    en echt dat was ook zo een lievertje toen ze klein was ...maar ja ... klein is ze niet gebleven         ik weet best dat je ze hun eigen weg moet laten gaan maar waarom ze enkel hun rechten kennen en geen plichten willen ... of zoals in onze tijd ... voor iets hoort iets     ze is nu alleen gaan wonen en alhoewel ze goed verdiend ... om zeven op zeven uit te gaan en leuke kleding te kopen en dan nog per auto te rijden ook ....    ja daar mag je al veel voor verdienen dus .... dan maar terug naar huis en liefst met de rechten van iemand die alleen woond en de luxe van iemand die nog thuiswoond ..... hoe breng ik haar aan het verstand dat ik niet leef om voor haar nadelen en de verplichtingen in te staan ?    Gewoon trouwen huisje tuintje kindjes ... zoals in den goeien ouden tijd is bijkbaar niet meer van dezen tijd    of ben ik een oude brompot geworden van    "in mijnen tijd was alles beter" ? 

    09-05-2005, 21:17 geschreven door Cybermonique

    Reageer (0)

    29-04-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gratis bellen
    http://www.jongerenplaneet.be/gratisbellen/

    29-04-2005, 13:50 geschreven door Cybermonique

    Reageer (1)

    28-04-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een site over sites
    www.kuifjes.favos.nl

    28-04-2005, 17:43 geschreven door Cybermonique

    Reageer (0)

    26-04-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afvallen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De eerste kg is er af ... is al iets nietwaar, de eerste maand van de fitnes is vrijdag ook voorbij en dan heb ik nog drie twee volle maanden om wat gewicht en de konditie iets te doen. Dit jaar gaan we naar Portugal op verlof naar de hoofdstad Lisabon de zoon van mijn zus woond daar zijn vrouw is ziek en dus ff op familiebezoek      van de nood een deugt maken en de stad eens grondig verkennen  nu ja grondig op één week tijd ... een vriend van mij is er al een paar keer naartoe geweest en hij gaf een paar goeie tips dingen die ik zeker moest doen en dat is wel handig want voor je goed en wel je weg weet in zo een stad ben je al gauw wat tijd kwijt    ik laat je nadien wel weten hoe het geweest is ... maar het is goed het doel voor ogen te houden vandaar dat ik er al wat over schijf

    26-04-2005, 20:32 geschreven door Cybermonique

    Reageer (0)

    24-04-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verjaardag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Zaterdag was het hier dubbel verjaardagfeest één van de kinderen en ikzelf verjaarde ...  nu ben ik daar niet zo voor gehaast om te verjaren maar de kleintjes doen dat nog graag ... met heel de zomer nog in het vooruitzicht hadden we als verjaardagsgeschenk een trampolinne bedacht, die zijn  erg "in" nu  het is een hele grote zodat iedereen er gelijk op kan en er dus niet moet gevochten worden wie er eerst mag ... heel de dag was het dolle pret, vandaag was het al iets minder ... ofwel alle vier gelijk erop .. ofwel staat ze leeg .... zelf heb ik er nog niet opgestaan maar ...morgen als iedereen weg is ga ik wel eens stiekem proberen of het goei is ... als je me dus een tijd niet meer hoord dan zou het wel eens kunnen zijn dat ik erafgevallen ben en ergens met gebroken armen en benen lig

    24-04-2005, 21:11 geschreven door Cybermonique

    Reageer (0)

    Foto

    Ik hou van Parijs

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Archief per week
  • 05/09-11/09 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
  • 23/05-29/05 2005
  • 16/05-22/05 2005
  • 09/05-15/05 2005
  • 25/04-01/05 2005
  • 18/04-24/04 2005
  • 11/04-17/04 2005
  • 04/04-10/04 2005



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!