De Alfa Romeo mijner halven trouwboek staat weer eens in herstelling ...
Het begon allemaal vijf jaren terug. We kochten toen een Alfa 147 in vervanging van een Toyota Corolla. Het is algemeen geweten dat Toyota NOOIT in panne valt, en wij kunnen dat bevestigen uit ervaring.
Maar ja, het oog wil ook wat en dus gingen we maar voor een italiaan. Prachtig ding, lederen interieur, geluidsinstallatie van Bose, enkel een toscaans lanndschap ontbrak er nog aan.
Maar vanaf dag 1 ging het al verkeerd ...
Ik was welgeteld 4,7 km verwijderd van de garage en prut, prut, prut, de wagen viel stil in het midden van een kruispunt. Bellen naar de garage hielp niet, die hadden blijkbaar direct na mijn vertrek gesloten, of hadden geen zin meer om de telefoon aan te nemen. Geen paniek, Alfa Romeo voorzag een pechbijstand gedurende één jaar, dus even gebeld en een half uurtje later kwam er een enorme vrachtwagen aanrijden. Twee techniekers bekijken de wagen. Conclusie: helemaal niets aan de hand, er zat gewoonweg geen benzine in ... en daar stond ik dan met een ferrrari-rode kop ... Nu kon ik wel aannemen dat men de wagen niet zou leveren met een volle benzinetank maar er mocht dan toch wel genoeg benzine inzitten om tot aan het dichtsbijzijnde benzinestation te geraken, dacht ik zo. Dus, met de vrachtwagen naar een tankstation en, jawel, de motor startte terug zonder enig probleem.
Thuis gekomen moet natuurlijk alles grondig bekeken worden, op alle knopjes geduwd, enz, enz, ... Al gauw had ik het gevoel iets te missen ... Waar was mijn gevarendriehoek, verbandkist en brandblusser ??? Nergens te bekennen.
Dus de dag nadien, s'avonds, terug naar de verkoper om hem te bedanken voor zijn gulheid op gebied van benzine en met de vraag of hij misschien vergeten was de wettelijk verplichte gevarendriehoek, verbandkist en brandblusser in de wagen te deponeren.
Tja, dat van die benzine, dat was de foutje van de leerjongen en wat die 'accesoires' betrof, deze waren niet inbegrepen in de prijs ... Ik dacht zo 'wablief ???' ... men stuurt mij dus bewust op de baan met een voertuig dat niet wettelijk in orde is, want deze drie dingen moeten wel degelijk altijd in een auto aanwezig zijn, en zijn ze er niet riskeert men een boete. Maar strikt genomen had hij wel gelijk, het stond niet vermeld op de bestelbon ... dus ... Geen nood, dan nam ik toch gewoon deze uit mijn Toyota terug ... Neen neen, kon niet, want die wagen was inmiddels al vertrokken ... Ja dat zal wel, de benzinetank van mijn Toyota was ook nog half vol toen ik hem inleverde ! Die zou zeker niet droog vallen ...
Enfin, dus maar een nieuwe gevarendriehoek, verbandkist en brandblusser aangeschaft bij Auto 5.
Enkele weken later w...
de weemoed schiet mij in het hart. ik vrees dat u mij zal moeten aanmoedigen om verder te gaan.
11-04-2007 om 20:47
geschreven door Hercule Poireau
Het hoeft natuurlijk ook niet altijd italiaans te zijn natuurlijk ...
Je kan evengoed wat rondkuieren in Brussel en ergens een broodje halen, waaron niet.
Dus, hierna het adres voor de aankoop van een sandwich of voor 'de beste ballekes van Brussel'
Beenhouwerij Kerckhofs in de Circusstraat
Laat u niet afschrikken door de lange rij wachtenden wanneer je op de middag, vlak na twaalven, langs gaat. Ze doen er echt wel aan voort en binnen de vijf minuten ben je in het bezit van je middagmaal. Laat je ook niet afschrikken door de omringende handelszaken waar men ook vlees verkoopt. Deze gaan pas s'avonds laat open.
Je staat daar dan met je zakje op de stoep ... en waar ga je dat lekkers nu opeten ...
Geen paniek .... even doorlopen richting Laekenstraat, over steken en hopla, daar sta je op een pleintje van het begijnhof. broodje verorberen op een bank in het zonnetje, nagenoeg geen verkeer, stlte, ...
wat zeg je ??? je wilt een broodje met allure ? met een geschiedenis zelfs ?
Ook goed ... dan moet je zijn bij 'Le Suisse' op de Anspachlaan aan de Beurs. De oudste broodsjeszaak van Brussel. Zeker en vast lekker, alles huisgemaakt, maar je gaat er ook voor betalen.
Nog niet tevreden ? Ja maar zeg, je bent wel moeilijk aan het doen nu ...
Goed dan , laatste kans.
Je bent in de City 2 galerij in de Nieuwstraat ... op niveau -1 heb je allerhande shops die op sommige dagen min af meer eetbare dingen verkopen. Daar ga je dus niet. Je gaat wel op niveau 0 naar Bunny Snack. je zal misschien wat moeten wachten op een zitplaats maar dat is nog altijd beter dan eender welke brol in je molen te slaan uit onwetendheid. Indien je kiest voor de Bunny Snack, doe dan de groeten aan Michèle. Dat is de supervriendelijk en ijverige dienster met blond haar
06-04-2007 om 22:51
geschreven door Hercule Poireau
indien jullie mij plechtig beloven om respectvol om te gaan met de kelners, ben ik bereid u een paar goede adressen voor italiaanse restaurants in Brussel door te geven.
Beloofd ? Echt ???
Allè dan ... omdat jij het bent ...
- I Latini midden op het Sint-Katelijneplein : een ietsje 'sjieker' maar zeker de moeite waard.
- Op hetzelfde plein, een paar huizen verder dan I Latini, op de hoek La Piazetta. Eigenlijk is het dezelfde keuken dan I Latini. de twee restaurants komen achteraan samen. Met wat geluk zit je naast Arno (de zanger) te eten, als je dat geluk wil noemen natuurlijk ...
- de reeds vermelde Primi Piatti in de Vlaanderenstraat (rechtover Viva Boma - restaurant met brusselse specialteiten - maar dat is dan weer een andere rubriek)
- Easy Tempo in de Hoogstraat
Geloof mij, stuk voor stuk echte italiaanse restaurants met echt italiaans keuken ( geen in roze roomsaus verzopen deegslierten)
04-04-2007 om 22:29
geschreven door Hercule Poireau
het moet gezegd, wanneer het op eten aankomt hebben de italianen toch nog altijd een streepje voor, ook voor mij. maar er zijn italianen en italianen ... het is niet omdat iemand je begroet met bonzorno en zwart haar heeft dat daarom ook nog een authentieke italiaan is ... vandaag heb ik daarvan het bewijs gehad.
Deze middag zijn mijn vrouw en ik gaan eten bij 'primi piatti' in de Vlaanderenstraat in Brussel. Een restaurant dat ik u zeker kan aanraden. Zeer groede kwaliteit voor een schappelijke prijs. Zo heb je bvb al een lunch (voorgerecht - hoofdgerecht) voor 9 . Wil je 'à la carte' eten, moet je ongeveer 10 rekenen voor een voorgerecht en 15 voor een hoofdgerecht. Maar dit terzijde.
Zitten wij dus beiden van onze prosciuto con rucola te smullen en komt er een koppel twee tafels verder zitten. Niets bijzonders. Maar het valt mij op de de heer van het koppel tegen de ober echt vloeiend italiaans spreekt, niet alleen maar voor de 'geste', zoals er wel meer snobs plegen te doen. Neen, het is mij al snel duidelijk dat hij echt ilatiaans kent want de ober begint in een sneltreinvaart te ratelen, waarop de heer nog sneller begint te ratelen. Mevrouw knikt alleen maar goedkeurend.
Goed, het is dus een italiaan, en wat is er minder vreemd dan een italiaan in een italiaans restaurant zal u terecht zeggen.
We letten er verder ook niet op en kijken al vol verwachting uit naar onze lasagna al forno.
Twee tafels verder wachten ze ook, op hun voorgerecht, dat al vlug wordt aangebracht. Aha, een antipasto misto, een bord vanalles en nog wat, een goede keuze ... en wat drinken ze er bij ... een aqua frisante oftewel broebbelwater zoals wij plegen te zeggen.
Yep, daar komt onze lasagna aan en die eist al onze attentie op gedurende geruime tijd.
En dan ... oh heiligschennis, oh verraad, schande over hem en zijn nageslacht, ... zie ik dat de 'italiaan' en zijn 'donna' ook aan hun hoofdgerecht toe zijn en wat drinken zij allebei ... een ZUDORANS ... Jawel, huiver, sidder en beef, fruitsap met pasta, aubergines, tomaten en basilicum.
Ik dacht eerst nog dat ik het verkeerd had gezien, maar nee ... en dus spitse ik even mijn oren. Wat blijkt, de 'italiaan' blijkt in werkelijkheid een Nederlander te zijn. Niets tegen Nederlanders hoor, helemaal niet.
Ik zie maar twee mogelijkheden:
Ofwel is het een Nederlander die vlot italiaans heeft leren praten , waarvoor mijn hoed af, maar die zich geen fluit interesseert voor de ialiaanse levensstijl, waarvoor dan ontgoocheld mijn hoed terug op. Ofwel is het een Itliaan die in Nederland woont of er zelfs is opgegroeid, waarvoor alle respect, maar die zijn roots volledig ontkent, waarvoor terug ontgoocheling.
En zoiets dan gaan doen in een italiaans restaurant ... dat doe je een Italiaanse kok of kelner niet aan ... die mensen raken daardoor voor minstens drie weken gedeprimeerd. Er zou nog maar één ding erger zijn geweest ... vragen om ketchup.
Bij het verlaten van het restaurant hebben wij onze innige deelneming betuigd aan de kelner. Hij bedankte ons voor ons begrip.
04-04-2007 om 22:08
geschreven door Hercule Poireau
'Mond-op-snuit'-beademing wordt steeds populairder
Omdat de hond nu eenmaal de beste vriend van de mens is, valt het niet te verwonderen dat eigenaars hun huisgenoot op steeds meer manieren vertroetelen. Na gourmetvoeding en accessoires komt daar nu een nieuwe, potentieel levensreddende, trend bij: cursussen waar je leert hoe je een hond-in-nood eerste hulp kan bieden, zo onthult de Sunday Times.
De wel heel fysieke band die een deelnemer aan het tv-programma "Superhond" met zijn hond heeft mag dan enige beroering hebben gewekt, in steeds meer Britse dierenklinieken worden cursussen gegeven waarbij het geven van 'mond-op-snuit'-beademing één van de thema's is (voor alle duidelijkheid: het gaat daar om een louter medische ingreep, voor het geval de hond een hartstilstand heeft bijvoorbeeld).
En die les maakt deel uit van 'EHBO-opleiding' voor honden waarbij zowel kleine kwaaltjes zoals een brandwonde, een zonneslag of een bijensteek, als ernstige gezondheidsproblemen als het geven van een hartmassage of het verbinden van ernstige wonden. In sommige gevallen worden de cursussen gegeven door dierenklinieken, in andere door organisaties voor dierenwelzijn. Net als bij eerste hulp voor mensen, wordt er geoefend op poppen - in dit geval dus hondenpoppen die zijn geïmporteerd uit de bakermat van deze vorm van dierenliefde, Amerika.
En de vraag daarnaar blijkt zo groot dat het aantal cursussen razendsnel groeit. Volgens Leslie Heaton-Smith, de directeur van een van de klinieken die EHBO-les geeft komt dat "omdat een hond steeds nadrukkelijker wordt beschouwd als een gezinslid dus willen mensen ook weten hoe ze het dier moeten verzorgen".
22-03-2007 om 23:15
geschreven door Hercule Poireau
Franse genetici hebben konijnen gemaakt die gloeien in het donker. Hiervoor hebben ze een gen van een fluorescerende kwal aan een eicel van een konijn toegevoegd. De konijnen worden verkocht aan laboratoria voor onderzoek. Weldra zullen dokters in staat zijn om de genen te gebruiken om de beweging van cellen doorheen het lichaam te volgen en het succes of het falen van transplantaties vast te stellen. (hln)
Wetenschappers ontwikkelen pil tegen koeienwind
Duitse wetenschappers van de Universiteit van Hohenheim hebben een pil ontwikkeld om de winderigheid van vee tegen te gaan. De uitstoot van methaangas bij koeien bedraagt 4% van de uitstoot van alle gassen die schadelijk zijn voor de ozonlaag.
Meer melk
Volgens de onderzoekers zou de pil in combinatie met een speciaal dieet en vaste voedingsuren, het vee minder schadelijk voor het milieu moeten maken. De pil breekt het methaan af in de maag van de koeien. "De dieren kunnen het methaan dankzij de pil gebruiken om glucose te produceren in plaats van het uit te stoten", zegt Winfried Drocher, hoofd van de faculeit voor dierenvoeding. "De koeien zullen ook meer melk kunnen produceren."
Vuist Voorlopig wordt de pil alleen maar getest. De pil heeft de grootte van een vuist, waardoor het niet eenvoudig is om de koeien te dwingen om de pil door te slikken. "De pil moet zo groot zijn omdat ze niet te snel mag oplossen. De actieve ingrediënten worden zo gedurende verschillende maanden verspreid", zegt Drocher. (hln)
Varken met twee snuiten maakt Chinezen wild
Het zou een teken kunnen zijn. Dat geloven ze althans in China, waar net in het Jaar van het Varken een zwijntje met twee snuiten is opgedoken. Het beestje werd gevonden in het dorpje Huangjiazhuang, bij varkensboer In Ke Kuaile.
Nu verblijft het als topattractie in het Xi'an Qinling Wild Animal Park. Om even te illustreren hoe waardevol het varkentje is: het heeft een speciaal team van verzorgers die dag en nacht in de weer zijn voor het wondertje. (hln)
22-03-2007 om 23:11
geschreven door Hercule Poireau