Inhoud blog
  • Lieke schrijft 4 november 2014
  • Julio & Gisele ijn in Brazilie thuisgekomen!
  • update 23 oktober 2014
  • bericht 17 oktober
  • commentaar overbodig
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    hereniginigsreisBrazilië

    31-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VOORBEREIDINGEN!!

    Niet alleen financieel staan we voor een uitdaging. Hoe gaan we straks communiceren met de familie? Julio en Gisele kennen nog wel wat braziliaanse woordjes, maar het is bij lange na niet genoeg. Dus is Alfred in het world wide web gedoken en heeft hij een aantal cursussen braziliaans gedownload. Ook met audio-materiaal. Voortaan luisteren we in de auto niet naar Muse, Stromae, Barbara of Metellica, maar naar "Como vai?"

    Eind juni was ik al begonnen met drumlessen, na een superleuk muziekkamp waar Job aan mee deed. Vanaf nu ga ik mijn stokken ook op de percussie richten. En zo begint Brasil steeds meer te leven in huisje weltevree.

    Saudacao (groet), Liek

    31-07-2014 om 11:31 geschreven door alfred&lieke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    28-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.links die verwijzen naar krantenartikelen en tv uitzendingen

    http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3687012/2014/07/10/Oranjefans-zorgen-voor-wonder-a-la-Spoorloos.dhtml

     

    http://www.sbs6.nl/video/gEWIhqo19J5V

     

    http://www.l1.nl/video/julio-en-giselle-vinden-biologische-moeder-dankzij-oranjefans-9-juli-2014

     

    http://www.hartvannederland.nl/top-nieuws/2014/julio-en-gisele-onthalen-hun-helden/

    28-07-2014 om 02:01 geschreven door alfred&lieke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.moeder van Julio & Gisele gevonden door oranjesupporters hoe het ging, hoe het verder gaat

    Beste vrienden,

    Ik wil jullie graag vertellen welke wonderlijke gebeurtenissen wij de afgelopen weken beleefd hebben. Zoals jullie misschien weten hebben wij een samengesteld gezin. Ik (Alfred) heb 4 kinderen uit mijn 1e huwelijk. Mijn vrouw Lieke heeft in 1995 Julio (geboren 1989) en zijn zus Gisele (geboren 1990) in Brazilië geadopteerd. Ze waren op het moment van adoptie 5 en 4 jaar.
    Samen hebben Lieke en ik nog een zoon Job en een dochter Femke. Lieke is zelf als baby ter adoptie afgestaan  en weet als geen ander hoe belangrijk het is om je biologische ouders te kennen. De grote onzekerheid, je basis niet te kennen blijft anders een rode draad in je leven. Vandaar dat Lieke zich als missie ten doel stelde om alles in het werk te stellen om op enig moment de biologische herkomst van haar adoptiekinderen te achterhalen. Lieke heeft alle gegevens die ze bij de adoptie gekregen heeft bewaard en al allerlei acties ondernomen op zoek naar de moeder van Julio en Gisele. Brieven schrijven naar het adres van oom en tante, de kinderrechter benaderen die het vonnis uitgesproken heeft, inschrijving bij spoorloos (ruim 5 jaar geleden) etc. etc.
    Maandag 23 juni zit Lieke te kijken naar de WK-wedstrijd van Nederland in Sao Paulo tegen Chili . Ze ziet een oranje supporter met een shirt met de opdruk “facebook de oranje engel”. Ze benadert deze vrouw via facebook met de vraag om eens een kijkje te gaan nemen op het adres van oom en tante. Ze stuurt Daina (zo heet deze engel) een bericht met een stuk uitleg omtrent de adoptie van Julio & Gisele. Daina is alweer thuis, maar ze kent supporters die nog in Sao Paulo zijn. Ze zal de vraag doorspelen. Op 7 juli wordt Lieke benaderd door oranje-supporter Mervin met de mededeling dat hij nog 2 dagen in Sao Paulo is en met zijn broer en een bevriende taxichauffeur het adres zal gaan bezoeken. Hij vraagt haar om zoveel mogelijke gegevens via door te sturen. Lieke zit tot diep in de nacht allerlei documenten, adressen, foto’s etc. te fotograferen en door te sturen naar Mervin.
    De ochtend erna benadert ze kranten en TV omroepen, om hulp in te schakelen. Er zijn maar 2 dagen om te zoeken! Bij SBS 6 vindt ze gehoor. Nog die middag vertrekt Lieke samen met Julio naar Amsterdam voor een interview met Hart van Nederland. Woensdag 9 juli gaan Mervin, zijn broer Dorian en de chauffeur op pad. Hart van Nederland heeft een cameraploeg in Sao Paulo en die gaat mee. Het adres wordt gevonden maar oom en tante wonen er niet meer.
    Ze zoeken het kindertehuis van waaruit Julio en Gisele geadopteerd zijn, maar komen ergens anders uit. In die buurt is wel een politiebureau en met behulp van politie, een rechercheur en steekpenningen achterhalen ze het adres van oom en tante.
    Aangekomen op het huidige adres, blijken oom en tante hen niet te woord te willen staan. Na meerdere pogingen krijgen ze via de portier van het gebouw waar ze wonen en wat steekpenningen een briefje met een telefoonnummer en de naam van een zus(!!) van Julio en Gisele. De mannen krijgen deze zus, Mariana, aan de lijn. Het blijkt dat Mariana nu in Januaria woont bij moeder en de nieuwe man van moeder, op 930 km afstand van Sao Paulo. Jullie begrijpen dat Mervin, Dorian en de taxichauffeur Ronaldo nu al onze helden zijn. Ze gaan  opnieuw bellen en proberen moeder aan de lijn te krijgen. Ondertussen is hier het mediacircus losgebarsten. Lieke geeft het AD een interview, L1 komt filmen, er komt een fotografe van het AD voor een foto en er komt een fotograaf van een belgisch dagblad. Tijdens het interview met L1 is er telefonisch contact tussen Julio en Lieke enerzijds en Mervin in Sao Paulo anderzijds. Terwijl dit gesprek plaats vindt krijgt de taxi chauffeur contact met moeder. Ongepland hoort Julio voor het eerst zolang als hij zich kan herinneren de stem van zijn moeder!! Emoties gieren ons allemaal door de keel en je kunt je geen voorstelling maken van wat er na dit gesprek emotioneel met Julio gebeurt. Jullie snappen dat wij Mervin en Dorian natuurlijk ongelooflijk dankbaar zijn, maar het houdt nog niet op. Zelfs Louis van Gaal en het Nederlands elftal helpen mee door de wedstrijd tegen Argentinië te verliezen. Hierdoor moeten ze zaterdag in Brasilia spelen en dit ligt “slechts” 525 km van Januaria. De mannen besluiten een vliegticket te boeken en samen met de taxichauffeur een bezoek aan moeder af te gaan leggen. Om 10 uur lokale tijd worden ze door moeder en twee zussen van Julio & Gisele opgewacht. Het bezoek van onze “oranje helden”duurt 5 uur. Ze worden heel hartelijk ontvangen. Alles is zeer emotioneel dat snappen jullie. Er volgen uitwisselingen van feiten tussen Brazilië, Belgie en Nederland. Geboorteaktes door moeder bewaard en foto’s. Dit alles gaat via WhatsApp. Skypen lukt niet.
    Moeder is inmiddels 59 jaar. Het gaat goed met haar. Julio en Gisele hebben nog 6 zussen! Naar wat wij op dit moment begrijpen zijn Julio en Gisele toen ze 2 en 3 jaar waren en moeder een moeilijke periode in haar leven had, door de familie van moeder ontvoerd en via een corrupte rechter in een kindertehuis geplaatst en ter adoptie aangeboden. Moeder heeft daar haar hele leven veel leed van gehad. Voor Julio en Gisele is het heel belangrijk om te weten dat moeder hen niet “weggedaan” heeft . Moeder bewaarde de procesverbaal-nummers van de aangiftes van vermissing.
    Dinsdag 15 juli zijn we Mervin en Dorian van Schiphol af gaan halen en hebben we getracht hen te bedanken voor de geweldige en belangeloze inzet die ze getoond hebben. We hebben even gepraat en een kopje koffie gedronken, maar de mannen waren natuurlijk heel moe. Deze zomervakantie komen ze naar ons toe om verder te praten en door ons in een dik pak watten gelegd te worden. Jullie begrijpen dat er naast het feit dat het geweldig is om dit succesverhaal te delen, er ook een andere reden is waarom ik jullie deze brief stuur. Lieke wil in oktober dit jaar met Julio en Gisele naar Brazilië gaan om moeder op te zoeken. Het ontbreekt ons echter aan de financiële middelen om deze reis te financieren. Onze bedoeling is om een fonds in het leven te roepen om deze onderneming te bekostigen. Wij hebben voor dat doel een rekening geopend waar we dan ook volledig transparant mee om zullen gaan. Stel dat er meer op die rekening zou komen dan dat de onderneming kost  zullen we, in volledige transparantie, een goed doel zoeken dat zo dicht mogelijk bij deze missie ligt. We zullen geen cent voor andere, persoonlijke, belangen gebruiken!!
    Mensen die een bijdrage geleverd hebben, zullen door ons indien zij dat wensen op de hoogte gehouden worden en kunnen dus ten aller tijden inlichtingen en cijfers krijgen.
    Indien u vragen heeft of behoefte aan meer informatie kunt u ons per mail of telefoon benaderen.

    Het is absoluut niet onze stijl om onze hand op te houden en een bijdrage te vragen voor persoonlijke belangen. Het doel, namelijk de hereniging tussen Julio, Gisele en hun moeder overstijgt onze trots en gêne. Alle kleine beetjes helpen en uiteraard ook alle begrip als mensen niet deelnemen.
    Feedback die we kregen is dat mensen zich min of meer verplicht zouden kunnen voelen. Dat is wel het laatste wat wij willen bewerkstelligen! Het is eenvoudigweg een manier om de reis mogelijk te maken.

    Mede namens Julio, Gisele & Lieke mijn hartelijke dank!!


    e-mail & gsm  Lieke : lieke.fraikin@gmail.com      ; gsm 06 22680489
    email & gsm Alfred  :  alfred.fraikin@gmail.com  ; gsm 06 30978955, of 00 32 43800794

    Uw bijdrage kunt U overmaken op bankrekeningnummer:

     

    (IBAN): NL47SNSB0961560312 tnv  Fraikin van der Wateren te Bassenge,  België

    Ps Jullie worden van harte aangemoedigd deze brief onder zoveel mogelijk van jullie vrienden en bekenden te verspreiden.

    We hebben een weblog aangemaakt waarop jullie dit verhaal en alle ontwikkelingen kunnen volgen:

    weblog adres : http://blog.seniorennet.be/hereniging_brasil_2014 

     

    http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3687012/2014/07/10/Oranjefans-zorgen-voor-wonder-a-la-Spoorloos.dhtml

     

    http://www.sbs6.nl/video/gEWIhqo19J5V

     

    http://www.l1.nl/video/julio-en-giselle-vinden-biologische-moeder-dankzij-oranjefans-9-juli-2014

     

    http://www.hartvannederland.nl/top-nieuws/2014/julio-en-gisele-onthalen-hun-helden/

    28-07-2014 om 01:53 geschreven door alfred&lieke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.foto's die bij het onderstaande artikel "het verhaal" horen

















    27-07-2014 om 14:38 geschreven door

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (8 Stemmen)
    >> Reageer (6)


    Archief per week
  • 03/11-09/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!