Gastenboek
  • thank you
  • Goedemiddag lieve Jose
  • MOJE MILÍ JOSÉ
  • Dag Josetje
  • Warme nachten

    Heerlijke aardbeien vlaai met slagroom staat klaar

    Zandsculptuur van Ingrid

    Beautiful summer day van Mariska

    Tropical van Marianne

    Een zonnige dag van Gerda

    Genieten van Elza

    Als twee lieve ogen je vragen
    help me, want ik heb zo'n pijn
    Mag je dan omdat je hem niet
    wilt missen egoistisch zijn?
    Als twee lieve ogen je vragen
    baasje, laat me toch gaan
    Mag je dan, omdat je zelf
    nog niet zover bent zeggen
    het is nog niet gedaan
    Het is juist uit liefde voor jou
    dat we je hebben laten gaan
    We hebben je nog geaaid
    en een laatste kus gegeven
    Je bent nu niet meer hier
    maar in ons hart blijf
    je voor altijd leven
    Rust zacht mijn lieve schat

    ​ ​

    Image2-hopeso-kersen

    Image2-hopeso-kersen

    Image2-hopeso-kersen

    Image2-hopeso-kersen

    Image2-hopeso-kersen

    Image2-hopeso-kersen

    Image2-hopeso-kersen

    Image2-hopeso-kersen

    Image2-hopeso-kersen

    Image2-hopeso-kersen

    Image2-hopeso-kersen

    Image2-hopeso-kersen

    Image2-hopeso-kersen

    Image2-hopeso-kersen

    Image2-hopeso-kersen

    Image2-hopeso-kersen

    Image2-hopeso-kersen

    Image2-hopeso-kersen

    Image2-hopeso-kersen

    Image2-hopeso-kersen

    Image2-hopeso-kersen

    Image2-hopeso-kersen

    Image2-hopeso-kersen

    Image2-hopeso-kersen

    Image2-hopeso-kersen

    Image2-hopeso-kersen

    Image2-hopeso-kersen

    Image2-hopeso-kersen

    Image2-hopeso-kersen

    Image2-hopeso-kersen

    Welkom bij José

        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cindy

    Wasverzachter op de kraan smeren? Het werkt verassend goed!

    Als je aan wasverzachter denkt, denk je waarschijnlijk aan je wasgoed en niet aan je kraan, maar wasverzachter kan enorm handig zijn in combinatie met de kraan. Je kunt namelijk wasverzachter gebruiken om ervoor te zorgen dat je de kraan veel minder vaak hoeft schoon te maken.

    Maak eerst je kraan schoon zoals je normaal zou doen. Doe dan een heel klein beetje wasverzachter op een doek en wrijf hiermee op je kraan. Let op dat je niet teveel gebruikt.

    Na het goed inwrijven zou je de wasverzachter niet op de kraan meer moeten zien. Maar door het dunne laagje heb je de kraan nu ‘geseald’ en zal het water zo naar beneden glijden en niet meer aan de kraan blijven plakken.Zo voorkom je dat er kalkvlekken ontstaan op de kraan!


    » Reageer (9)
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Charlena

    Ontdek het verrassende natuurlijke slaapmiddel dat al in je keuken staat

    Dit geweldige slaappoeder bestaat uit een paar simpele ingrediënten die je waarschijnlijk al hebt liggen! Het mixje van zout en suiker werkt wonderen. Veel mensen zijn zich er niet van bewust hoe handig deze ingrediënten kunnen zijn bij slapeloosheid. Ze helpen je om stresshormonen te reguleren en suiker signaleert je lichaam om de productie van deze hormonen te stoppen. Zout helpt dan weer om je adrenaline niveau te beheersen en zorgt dat je lekker tot rust komt. Zo makkelijk maak je jouw eigen slaappoeder:

    • 2 eetlepels bruine suiker

    • 3 eetlepels roze Himalayazout

    • 4 eetlepels honing

      Nu pak je een klein schaaltje om de drie ingrediënten goed door elkaar te mengen. Vlak voordat je gaat slapen, of als je midden in de nacht wakker wordt, neem je een theelepel van je zelfgemaakte poeder en doe je het onder je tong. Laat het rustig smelten en voilà, dat was het al! Zo simpel en natuurlijk om je eigen slaapmiddel te brouwen. Zeker het uitproberen waard!

      Onthoud dat iedereen anders is en wat voor de een werkt, voor de ander niet per se effectief hoeft te zijn. Mocht je vaak last hebben van slapeloosheid en blijft het probleem bestaan, dan is een bezoekje aan een arts geen slecht idee. Een professional kan helpen bij het vinden van de oorzaken van je slaapproblemen en een geschikte oplossing voorstellen.


    » Reageer (11)
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Berries

    Doeleinden waar je wondermiddel appelazijn voor kan gebruiken!

    Wittere tanden

    Smeer elke dag je tanden in met wat appelazijn. Laat het even intrekken en spoel het even na. Je zult versteld staan na een tijdje worden je tanden vanzelf witter.

    Ontkalk je toilet

    Giet een kwart deel appelazijn in je toilet en laat dit minimaal een paar uur intrekken. Daarna door trekken en al je kalk is weg.

    Verminderd maagzuur

    Doe twee theelepels in een glaasje water, drink het op, je maagzuur wordt na een tijdje vanzelf minder. Het klinkt raar zuur met zuur bestrijden, maar het is bewezen dat het je maag rustiger maakt.

    Kalknagels

    Druppel elke dag een druppel pure appelazijn op je kalknagel, laat het goed intrekken, herhaal dit elke dag. Op den duur zul je al snel zien dat je kalknagel verdwijnt.

    Dood bacteriën

    Resten van bestrijdingsmiddelen op groenten en fruit kunnen ongezond en vervelend zijn. Daarom wassen veel mensen hun groenten en fruit in appelazijn, in de hoop dat het meer chemische resten verwijdert dan wanneer het alleen met water wordt gewassen. Het is niet helemaal duidelijk of het meer pesticides verwijdert in vergelijking met water, wel kan het helpen om gevaarlijke bacteriën te doden. Het wassen met azijn heeft aangetoond dat het gevaarlijke bacteriën als E. coli en salmonella kan verwijderen.


    » Reageer (10)
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lemon

    Deze supertip houdt teken weg uit je tuin

    Diatomeeënaarde

    Dit is een krachtig middel tegen plagen. Diatomeeënaarde, gemaakt van de gefossiliseerde overblijfselen van diatomen, kan teken dehydrateren en binnen uren doden. Strooi de aarde over plekken waar je teken verwacht of hebt gezien, en herhaal dit na regen of om de paar weken.

    Natuurlijke afweermiddelen

    Heb je een plek waar teken vaak zitten? Gebruik dan een natuurlijk, onschadelijk middel tegen teken. Teken kunnen niet tegen citrusgeuren. Hier is hoe je het maakt:

    Begin met het snijden van twee citroenen, sinaasappels, limoenen of grapefruits. Kook daarna een halve liter water en voeg de citrusvruchten toe. Laat het geheel een uur op laag vuur staan, zeef het daarna en laat het afkoelen. Giet de vloeistof in een spuitfles en bespuit de plekken waar teken vaak zijn.

    Cederolie

    Andere geuren, zoals die van cederolie, werken ook goed tegen teken. Om tekenbeten te voorkomen, doe je een paar druppels olie op je enkels, polsen en nek voordat je de tuin ingaat. Zorg voor een lange broek en een shirt met lange mouwen wanneer je in de tuin werkt.


    » Reageer (11)
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bee-girl

    Ontdek de Japanse methode: Zo pel je hardgekookte eieren in recordtijd!

    De manier waarop je eieren kookt speelt een belangrijke rol bij zowel de voedingswaarde als het gemak waarmee je ze kunt pellen. De traditionele methode van koken in water kan resulteren in frustrerende ervaringen waarbij de schil in kleine stukjes breekt en aan het eiwit blijft kleven. Maar de Japanse aanpak begint met het schoonmaken van de eieren. Je laat de eieren eerst weken in een mix van water, een beetje zuiveringszout en een theelepel zout. Daarna poets je de eieren met een doek, wat het vuil helpt te verwijderen of verzachten door het zuiveringszout en zout.

    Nadat je de eieren opnieuw hebt geweekt, dit keer in water met een eetlepel witte azijn, maakt de reactie van de azijn met het calciumcarbonaat in de eierschaal het pellen een stuk gemakkelijker. Wanneer je deze stappen hebt doorlopen, kook je de eieren in water met een eetlepel zout, wat helpt om de ruimte tussen de schaal en het eiwit te vergroten. Direct na het koken moet je de eieren in koud water dompelen om het kookproces te stoppen en de eieren af te laten koelen, wat het pellen nog verder vereenvoudigt.

    Als de eieren eenmaal gekoeld zijn, kan het pellen beginnen. Je zult merken dat de eierschalen in grotere stukken loskomen, wat het hele proces veel sneller maakt. Met deze techniek geniet je van perfect gekookte en gemakkelijk te pellen eieren. Dat bespaart niet alleen tijd in de keuken, maar zorgt er ook voor dat je de volle voedingswaarde van eieren optimaal benut. Dit is slechts één van de vele technieken die je kunnen helpen om eieren beter te bereiden en te consumeren, waardoor ze een nog aantrekkelijkere keuze worden voor je dagelijkse voeding.


    » Reageer (10)


    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!