Inhoud blog
  • Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • Groeten uit ostbelgistan 3 november 2017.....
  • Groeten uit Ostbelgistan 23 oktober 2017.....
  • Groeten uit ostbelgistan 14 oktober 2017....
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Antwerpen Rivierenhof
    Foto
    Foto

    Fotos Franske

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Gedachten over God en de wereld

    12-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het kwam zoals het komen moest.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De Vlamingen hebben zichzelf verkocht door hun stem aan de foute partij te geven. Het was toch te verwachten, dat het het NVA dat door de politiek correcte TV en kranten in de hemel geprezen werd maar één bedoeling had, de Vlaamse belangen te ondergraven. Daarbij werd door velen overzien, dat het NVA tot doel had het VB leeg te zuigen en dat is hen grotendeels gelukt, de interne twisten binnen het VB die door de pers groot uitgesmeerd werden zullen daarbij wel een rol gespeeld hebben. En nu is het kalf verdronken. De Walen lachen zich te barsten over zoveel Vlaamse verdeeldheid. Vlaanderen zal nu tot de volgende verkiezingen de nederlaag moeten slikken, het Volk krijgt steeds de regering die het verdiend en ik veroorloof het mij te zeggen, dat de Vlamingen deze schandelijke nederlaag verdient hebben. Het was wel niet meer mijn bedoeling mij met de Vlaamse politiek te bemoeien maar af en toe moet toch wel eens de waarheid gezegt worden.

    Het islamistische groene gif verspreidt sich verder over Europa, zoals nu in Egypte de Koptische Christenen uitgemoord worden, waarover ik tot mijn verbazing in onze kranten niets gelezen heb, komt als het zo verder gaat ook de tijd dat de Christenen in Europa zullen vervolgt en uitgemoord worden, het is nu de allerhoogste tijd dat het Europese Volk zich opnieuw bekent tot de Christelijke normen en waarden, daarbij zouden we wel de hulp en de steun van het Vaticaan mogen verwachten, maar zelfs tegen het uitmoorden van de Christenen in de islamistische landen reageert Benedictus VI. niet, integendeel, hij veroordeeld ook nog het Israelische Volk dat door Islamisten omsingelt is, de nieuwe Jodenhaat neemt hand in hand toe ook in Europa zelfs in Antwerpen waar de Joden na de vernietiging van het nazisme in vrede konden leven is voor hen het leven na de komst van de islamisten het leven ondraaglijk geworden. De Islam is het nieuwe nazisme dat vele malen erger is als het oude en daarom heeft Geert Wilders gelijk als hij zegt dat de koran veel gevaarlijker is als Mein kampf van Hitler en dat dit boek in Europa moet verboden worden, wie de koran gelezen heeft begrijpt dit.

    Kartuizer.

    Reageer..... 


    >> Reageer (6)
    08-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een gevoel van dankbaarheid deel twee....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Tot mijn vreugde zijn er toch nog mensen die een woordje van dank terecht vinden.

    Wat de vrouw of de man aan de kassa betreft, als ik zo zie met wat voor een arrogans door de klanten die voor mij staan de inkopen op de band gesmeten worden en die dan niet eens een woordje van dank kunnen zeggen als zij het wisselgeld terug krijgen, begrijp ik zeer goed dat sommige mensen die aan de kassa zitten het echt niet zo leuk vinden, zij zitten daar toch ook om hun dagelijks brood te verdienen en zijn dus werkelijk geen werkschuwen, daarom mag men hen ook wel eens met een vriendelijke lach begroeten en dan krijgt men inderdaad een vriendelijk woord terug.

    Hoe sommige mensen met eten omgaan vind ik afschuwelijk, ik zag vorige week bij Aldi hoe een vrouw vanop een meter afstand een pak brood in de inkoopwagen wierp. Zo gaat men niet met brood om, ik ben nog steeds dankbaar voor mijn dagelijks brood omdat ik de vreselijke hongerjaren tijdens de tweede wereldoorlog meegemaakt heb voor ons was toen een brood een Goddelijke gave die ons in leven hield.

    En wat de man die de houtbriketten brengt betreft, natuurlijk wordt deze man voor zijn werk betaald, maar ik verheug er mij over dat er nog mensen zijn die voor hun dagelijks brood willen werken, en deze man werkt ervoor en daarvoor ben ik dankbaar, want als het uiteindelijk allemaal hangmatters worden, wie zal mij dan die briketten nog brengen?

    Wat mijn garagist betreft, deze man is een echte vakman, ook zijn Vader was het reeds, de zoon heeft nu de vader opgevolgd, al twintig jaar wordt mij auto in deze garage prima in orde gehouden, de arbeider is tenslotte zijn loon waard, maar woekerprijzen heb ik in deze garage nog nooit betaald en daarvoor ben ik dankbaar, want van mijn pensioentje zou ik mij zelfs een goede tweedehands wagen niet kunnen veroorloven. Voor deze vakkundige arbeid ben ik dus dankbaar.

    Als ik dan op de paarkeerplaats van Aldi mijn twintig jaar oude VW.Golf tussen een nieuwe Mercedes en een nieuwe BMW terugvind, moet ik steeds glimlachen, mijn Golfje werd al twintig jaar geleden betaald omdat ik van kind aan geleerd heb, eerst sparen en dan kopen, en die twee die links en rechts naast mij staan zullen zeker nog vele maanden moeten betalen alvorens hun pronkstuk echt hun eigendom is, daarom komen ze ook hun inkopen bij Aldi doen. Als er op onze wegen alleen maar autos zouden mogen rijden die betaald zijn zouden er zeker geen files meer zijn.

    Ach ja, Kartuizer drinkt nooit teveel gerstenat, Victor, hij bekijkt de situatie steeds zeer nuchter, nu zou je nog wel kunnen zeggen, een kinderhand is gouw gevuld, maar, dan antwoord ik: "als je niet wordt zoals deze kinderen, zult ge nooit het rijk der hemelen betreden!" Het kind in mij is nog niet dood Victor.

    Groetjes Kartuiser.

    Reageer....


    >> Reageer (1)
    06-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een gevoel van dankbaarheid....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik hoor niet tot de generatie die alles vanzelfsprekend vind. Soms bekruipt mij een diep gevoel van dankbaarheid.

    Als ik in mijn eentje een lekkere maaltijd bereid heb bekruipt mij een gevoel van dankbaarheid ik weet dan echter niet wie ik danken zal, mischien is dat ook een vorm van gebed.

    Als mijn garagist de zoveelste reperatuur vakkundig aan mijn twintig jaar oude Golf zonder woekerprijs heeft doorgevoerd,bekruipt mij een diep gevoel van dankbaarheid.

    Als de man die de houtbriketten levert de dertig zakken van 25 Kg. keurig heeft opgestapeld voel ik dankbaarheid voor het werk van deze man en beloon hem met een frisse Trappist.

    Als ik ergens te gast ben dank ik na de maaltijd de vrouw des huizes voor de lekkere maaltijd die zij zorgvuldig heeft toebereid omdat ik weet dat haar dat moeite en tijd gekost heeft.

    Als ik mijn boodschappen haal, en de man of de vrouw aan de kassa mij met een paar vriendelijke woorden toespreekt, bekruipt mij een gevoel van dankbaarheid.

    Als ik op het eind van de maand al mijn rekeningen keurig betaald heb en ik toch nog een behoorlijk sommetje overhoud bekruipt mij een gevoel van dankbaarheid.

    Als de lezers van mijn blog instemmen met mijn gedachten en reageren op dat wat ik schreef, bekruipt mij een gevoel van dankbaarheid.

    We leven wel in een rotwereld vol bedrog en leugens, maar er zijn toch ook nog leuke en aangename momenten waarvoor we dankbaar moeten zijn, er zijn ook nog vele eerlijke en goede mensen die onze dankbaarheid verdienen.

    Kartuizer.

    Reageer.....




    >> Reageer (6)
    01-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een pistolet met bruine suiker....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is lang geleden, maar ik herinner mij nog zeer goed de woorden van onze pastoor in zijn preek ter gelegenheid van mijn eerste communie in Hemiksem tijdens de oorlogsjaren 40-45:"Ik hoop, dat jullie nu thuis allemaal een pistolet met bruine suiker krijgen!" Een pistolet was toen al een rijkdom, zelfs voor een gewoon brood moest men soms al uren in de vroege morgen aanschuiven, maar bruine suiker was er nog, en een pistolet met bruine suiker was toen een echte lekkernij. Pistolets zijn er nu nog in overvloed bij elke bakker, maar bruine suiker wordt krap, dank zij de vooruitziende blikken van de EU  commisarissen. Ik raad de liefhebbers van bruine suiker nog snel een paar pakjes te kopen zolang ze er nog zijn, de vorraad word steeds krapper, zelfs dát wat er tijdens de oorlogsjaren nog verkrijgbaar was, wordt nu door de broekverslijters in de EU praatbarak onmogelijk gemaakt. Denk eraan bij de volgende verkiezingen!

    Kartuizer.

    Reageer...


    >> Reageer (2)
    30-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit Ostbelgistan....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nochmals mijn hartelijke dank aan Jutta, Gina en Jozef, hun medeleven heeft mij goed gedaan. Vooral de raad en de liefdevolle bemerkingen van Gina hebben mij diep geroerd en ik heb haar raad zeer ter harte genomen, om te beginnen heb ik een andere stoel bij mijn schrijftafel geplaatst met een goede ruggesteun achteruitleunen gaat nu niet meer en ik geloof dat het helpt. Ik zit toch wel enkele uurtjes per dag achter mijn computer om de blogs van de gelijkgezinde collegas te lezen en daar kan een verkeerde zitwijze de mogelijke oorzaak zijn, mijn dagelijkse trappist drink ik nog wel, maar ik drink bovendien wekelijks drie liter rode wijn. Mijn drie glaasjes wijn drink ik dan na de trappist, het is een oude Duitse wijsheid: "Bier nach wein, daß laß sein, Wein nach Bier daß rate ich dir" Daarvan krijgt men heus geen kater! En, Jutta af en toe een aspirientje kan op onze leeftijd niet meer schaden, hartelijk dank voor je lieve mail, wat darin staat gaat alleen ons beiden wat aan. En Jozef, onze generatie is een taai ras, wij geven niet zo snel de pijp aan Maarten, de komende generatie kan er een voorbeeld aan nemen.

    Nog vier dagen, dan komt Angeltjes terug, Angeltjes was steeds mijn dagelijkse lectuur, nog voor ik de kranten gelezen had, want dan wist ik reeds welke desinformatie ik in die kranten zou lezen. En nogmaals, bij de vrijzinnige Ray heb ik steeds meer Christelijke deugden ontdekt als bij vele zogenaamde katholieken en Christenen. Ik verheug mij op het vernieuwde Angeltjes en ik wens Ray nog vele jaren met vele angels die de tegenstrevers het schaamrood bezorgen, in zover deze nog schaamte kennen, wat vraagwaardig is.
    Na mijn dagelijkse Trappist en mijn drie glaasjes rode wijn heb ik dit bericht toch nog wel zonder fouten op mijn blog gekregen, of niet?

    Kartuizer.

    Reageer.....


    >> Reageer (2)
    24-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daar ben ik dan weer....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Daar ik niet van mijn blog leef zoals de journalisten, die elke dag hun kranten volschrijven met desinformatie en onzin die niemand intereseert, kan ik het mij veroorloven een paar dagen niets te berichten, beter geen bericht als een slecht bericht. Ik zou nu wel weer van leer kunnen trekken tegen het groene gif islam dat Europa bedreigt en tegen de nietsnuttige politiekers, maar dan zou ik in herhaling vallen.

    Ik ben de voorbije dagen met de voorbereiding op de komende winter bezig geweest. Nadat ik bijna twee jaar het huis met kolen verwarmt heb, ben ik nu omgestegen op houtbriketten, deze briketten zijn samengeperst zagemeel en worden geleverd in zakken van 25 kilo, een zak kost zeven Euro. Als het echt koud wordt heb ik een verbruik van twee zakken per week, dus 4 Euro per dag, dat is werkelijk niet veel men moet echter wel een houtkachel hebben. As blijft er van deze briketten praktisch bijna niets over, niet eens een halve emmer per week en die kan men in de tuin uitstrooien als compost. Deze briketten geven een zeer intense warmte en men heeft geen stof in huis, wat met kolen wel een probleem was. Ik geloof dat ik met 80 zakken de winter zal doorkomen.
    Bovendien werden in de tuin acht bomen gekapt die nu een aanzienlijke voorraad brandhout leveren maar dat hout moet minstens één jaar drogen, het duurt nog wel enkele weken tot de hele voorraad in stukken gezaagt is.

    Dat was het dan voor vandaag en wat de politieke strijd en mijn kruistocht tegen de islam betreft, ik geef de moed niet op. Als wij allemaal aan één zeel trekken zullen wij uiteindelijk zegevieren. Over enkele weken is Angeltjes weer op zending en dan gaan we er tesamen weer tegenaan.

    Kartuizer.

    Reageer....


    >> Reageer (8)
    20-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het kan niet alle dagen zondag zijn....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Lieve lezeressen en lezers van mijn blog,

    Vandaag heb ik werkelijk niets nieuws te melden, het meeste hebben jullie al wel bij andere blogs gelezen.
    De waarheid is, dat ik vreselijk moe word van dat wat ik dagelijks in de kranten lees. Neen, ik ben niet ziek, als men het als vijfenzentig jarige zonder arts en medikamenten kan stellen moet men wel zeer tevreden zijn, alhoewel de carosserie langzaam begint te verslijten, maar dat is normaal. Wat mij zo moedeloos maakt is, dat de meeste medemensen niettegenstaande alles nog niet begrepen hebben dat wij in een situatie gekomen zijn die zeer kritiek is. Voor Vlaanderen is er het probleem van de volksverraders die voor postjes, macht en geld het Vlaamse Volk verraden en verkopen. Voor heel Europa is er het probleem, dat de meeste medemensen nog niet begrepen hebben dat de islam het grootste gevaar is dat Europa bedreigt, en dat men nog niet begrepen heeft dat de nietsnutten in het Europese parlement alleen maar bedacht zijn op persoonlijk gewin op kosten van het Volk. Van dag tot dag zie ik hoe onze democratische rechten, waarvoor onze voorvaderen gevochten hebben vernietigt worden door een stel hansworsten die in het Europese parlement op kosten van het Volk leven en alleen maar op hun postjes bedacht zijn.
    Dat alles maakt mij zo moe, de wil is er nog wel om al dit verraad en onrecht aan te klagen, maar de kracht ontbreekt soms. Daarom heb ik vandaag niets nieuws te melden.

    Kartuizer.

    Reageer....
     


    >> Reageer (2)
    19-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kort en bondig....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ieder volk krijgt steeds de regering die het verdient, dat geldt ook voor het Vlaamse Volk en voor alle Volken van Europa.

    Als de nieuwe generatie en de komende niet bereidt zal zijn voor het behoudt van onze democratische verworvenheden en rechten te vechten, zullen zij over enkele jaren geknielt met de kop op de grond en de kont omhoog op een matje zitten om de schijngod allah te vereren. Gedaan dan met computer en al onze vrijheden waarvoor onze voorouders gestreden hebben. De imams zullen dan bestemmen wat men mag eten en drinken, en hoe men zich moet kleden. Muziek zal dan verboden zijn en de prachtige schilderijen van Rubbens en andere grote meesters zullen dan medogenloos vernietigt worden. Dat zal onvermijdelijk zijn als de islam in ons landje en in Europa de meerderheid haalt.
    Mij zal het een zorg zijn, ik zal er al lang niet meer zijn en gelukkig heb ik geen kinderen en kleinkinderen want dan zou ik ook slapenloze nachten hebben alhoewel de algehele teleurgang mij nu ook zorgen baart. Maar de komende generatie zal uiteindelijk krijgen wat ze verdient heeft, blijft ze verder slapen dan is ze te beklagen, als ze echter nu begint te vechten voor het behoudt van haar vrijheden dan is er nog hoop.


    Kartuizer.

    Reageer....


    >> Reageer (5)
    16-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gedachten van een oude kartuiser.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     Denkend aan de God van de bijbel,

    Stel ik mij immer weer de vraag, waar Hij was toen een paar miljoen van Zijn uitverkoren volk door de nazis op gruwelijke wijze vermoord werden.
    Waar Hij was toen in de eerste en de tweede wereldoorlog Christelijke volken elkaar uitmoordden.
    Waar Hij nu is, nu aanhangers van de god van de koran over de hele wereld haat en verderf spuien en de Joden en de Christenen als ongelovige honden afslachten.

    Denkend aan de bijbel,

    Stel ik vast, dat er maar weinig mensen zijn, die de boeken van de bijbel gelezen hebben. Er staat veel wijsheid in, maar zij zijn wel door mensen geschreven die zich een God schiepen naar hun beeld en gelijkenis.

    Denkend aan Jezus van Nazareth,

    Stel ik vast, dat er maar weinig Christenen zijn, die volgens Zijn leer leven. Als allen die sich Christen noemen werkelijk volgens de leer van Jezus zouden leven, zouden de zogenaamde Christelijke landen ware paradijzen van naastenliefde zijn.

    Denkend aan het kruis,

    Zie ik een verheven symbool van de lijdende mens, die telkens weer gekruizigt wordt zolang er op deze wereld mensen zijn die uitgebuit, vernederd en bestolen worden door de machtigen.

    Denkend aan de kerk van Rome,

    Stel ik vast, dat zij ver afgeweken is van de leer van Jezus en zelfs van de God van de bijbel die het kussen van de koran als verering van een afgod veroordeeld.

    Denkend aan de islam,

    Stel ik vast dat de volgelingen van mohameth een veroveringsslag voeren tegen de Joods-Christelijke beschaving, dat de islam geen godsdienst is maar een wereldvreemde middeleeuwse barbaarse cultuur die haat en verderf predikt tegen alles wat Joods en Christelijk is, de haatsouren in de koran liegen er niet om. Dat deze gevaarlijke ideologie tracht, in Europa alle Christelijke symbolen uit de openbaarheid te verbannen, waarbij zij vlijtig geholpen worden door een stel ideote autochtone politiekers, die voor postjes, geld en macht, zelfs hun eigen ouders, vrouw en kinderen zouden verraden en verkopen. Dat wij daarom moeten vasthouden aan het kruis en niet mogen toelaten dat het uit de openbaarheid verbannen wordt, het hoort bij onze cultuur.

    Denkend aan de politiek,

    Ben ik verbaasd, dat zovele mensen steeds weer hun stem geven aan dezelfde leugenaars, dieven en hete lucht verkopers. Een ezel valt toch geen tweemaal over dezelfde steen, mensen echter wel.


    Kartuizer.

    Reageer.....


    >> Reageer (1)
    14-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Denkend aan Antwerpen..Extra voor Pieter en Jutta....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Denkend aan Antwerpen rijzen voor mijn geestesoog de beelden uit mijn jeugd. Het rustige Zurenborg waar wij woonden, de vele prachtige winkels op de Turnhoutsebaan, de boerentrams naar Boom, en Turnhout die toen nog door de stad reden. De joodse bakker in de Provinciestraat waar we de lekkere kummelbroodjes kochten. De Groenplaats, waar we in het Rubbenshof graag een bolleke dronken. De Piet Pot, waar nog gezongen werd met echte klavierbegeleiding, het Sint-Andrieskwartier waar ik jeugdleider was, de vele cafés op de Keizerlei waar de kakmadammen wiens voornaamheid niet verder ging als hun pelsmantel voor het raam zaten met een filter, de Vlaamse klub op de eerste verdieping in de Statiestraat waar ik nog verschillende gesprekken had met Ward Hermans, de bruine, de witte en de zwarte paters die men overal in de stad ontmoette en die vrede uitstraalden, de pastoors en de onderpastoors allemaal in soutane, de verschillende kloosterzusters en de vliegende nonnen met hun brede witte kappen, de politieagenten met hun witte kartonnen helmen en de rijkswachters met hun hoge petten.
    Antwerpen was toen een bruisende en gezellige stad waar men ook `s nachts veilig kon rondlopen. Ik woon er nu al lang niet meer, maar dat Antwerpen van toen heeft nu nog een grote plaats in mijn hart. Maar dat hart bloedde toen ik de stad bij mijn laatste bezoek terug zag, het prachtige park op het Astridplein was in een modderpoel herschapen en inplaats van de witte, de bruine en zwarte paters en de pastoors en onderpastoors in soutane lopen er nu grimmige baardmannen rond in viese witte nachthemden met theemutsen op hun hoofd en inplaats van de vriendelijke nonnen, half verschluierde vreemde vrouwen met dikke konten. Zurenborg, de Turnhoutsebaan, de Seefhoek en de omgeving van de Veldstraat waar we regelmatig gingen zwemmen en Borgerhout zijn totaal verloederd, er lopen meer vreemdelingen rond als Antwerpenaren. Het geheel maakte op mij een beangstigende indruk, een beeld van onveiligheid. Dat is niet meer mijn Antwerpen. Het begint er op te lijken, dat de volgelingen van mohammed de stad nu al veroverd hebben en overal moskeen neerplanten, zij schijnen de plaats ingenomen te hebben van de katholieke klerus. Wee de politiekers die deze invasie toegelaten hebben.

    Kartuizer.

    Reageer......


    >> Reageer (7)
    10-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de boel staat op springen.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vannacht werd de Israelische boodschapper uit de boodschap in Kairo met een militair vliegtuig uitgevlogen nadat de boodschap door islamisten bestormt werd.
    Vele Europeanen hebben schijnbaar nog niet begrepen, dat met een eventuele val van Israel heel Europa in de greep van de islam komt. De islamistische ideologie heeft nu eenmaal besloten in de naam van de schijngod allah de hele wereld te veroveren. Dat de predikers van deze schijngod zelf aan het bestaan van allah helemaal niet geloven, speelt daarbij geen rol, het gaat om de macht, we kennen dat uit het verleden uit onze kerkgeschiedenis, waarin ook de pausen een liederlijk leven lijdden en het volk ervan trachtte te overtuigen dat zij in de naam van God spraken. Zo ook is het ook met de  machtgeilen van de islam. Houdt het volk dom en laat het geloven in de sprookjes die wij verkondigen, dan hebben wij ze allen in onze greep. Ik hoop, dat de meeste Europeanen zich door een zulke doorzichtige onzin niet meer laten vangen.

    Kartuizer.

    Reageer....


    >> Reageer (6)
    08-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Einde goed, alles goed...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vrede, heil en zegen aan allen die van goede wil zijn.

    De gelederen zijn weer gesloten, nu gaat de strijd voor recht en orde hand in hand verder. De strijd voor de Vlaamse rechten, de strijd voor het behoudt van onze Joods-Christelijke-Humanistische cultuur in Europa. Er hangen zeer donkere wolken boven Europa, daarom is het noodzakelijk, dat allen die van goede wil zijn eensgezind hand in hand samenwerken.

    Kartuizer.

    Reageer.....


    >> Reageer (4)
    07-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijmeringen... vervolg...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik ben een vredelievende mens, die met alle andere mensen in vrede wens te leven. In mijn 75 jarig bestaan heb ik echter steeds weer moeten vaststellen dat dit echter niet altijd mogelijk is.
    Wanneer iemand geloofd, dat de paus van Rome een heilige is, zoals al zijn voorgangers heiligen waren, dan mag hij dat geloven, zolang hij of zij maar niet probeert mij van zijn of haar overtuiging te overtuigen, ik weet wel beter, want ik heb mij jarenlang verdiept in de kerkgeschiedenis.
    Wanneer iemand geloofd, dat allah de almachtige is, dan mag hij dat, zolang hij mij maar niet tracht te overtuigen van zijn gelijk, want ik weet wel beter, ik ken de koran, die haat en verderf predikt en die de oorzaak is van alle ellende die op het ogenblik op deze aarde heerst. Het ziet ernaar uit, dat wij kort voor een derde wereldoorlog staan die door de islam veroorzaakt wordt. 
    Vrede op aarde kan volgens de Christelijke boodschap alleen maar mogelijk zijn, als alle mensen van goede wil zijn, maar deze goede wil is er bij de meerderheid niet, op het ogenblik worden er talloze legioenen duivels op de mensheid losgelaten, duivels, die haat en verderf spuien. Deze duivels hebben verschillende namen, maar zij beogen allen hetzelfde. 
    Er is voor Europa maar één oplossing, terugkeren naar de overgeleverde Joods-Christelijke-Humanistische waarden en normen, daarmee bedoel ik niet de onchristelijke mening van het Vaticaan die de islam verzoekt gelijk te stellen met de Christelijke leer. De God van de bijbel is onverenigbaar met de god van de koran, de ware vraag is, of de god van het Vaticaan noch de God van de bijbel is.
    Ja, lieve lezers en lezeressen van deze onbeduidende kleine blog, ik ben geen doemdenker, maar wel realist en ik zie het dreigende onheil van dag tot dag nader op ons toekomen. We staan kort voor een desaster het hele politieke systeem barst als een zeepbel uit elkaar, dat hebben we te danken aan een bende leugenachtige en zelfzuchtige politiekers die er alleen maar op uit waren zichzelf op kosten van de Europese burgers te verrijken. Wanneer ik dan zeg, wordt eindelijk eens wakker, bedoel ik daarmee, geef uw stem bij de volgende verkiezingen, zolang deze nog mogelijk zijn, aan de juiste partij.

    Kartuizer...

    Reageer.....

     


    >> Reageer (5)
    06-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijmeringen......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De storm schijnt zich gelegd te hebben.
    Ik heb vandaag, wat ik zelden doe, enkele reacties op mijn blog niet geplaatst omdat ik wil dat de rust in het Vlaamse bloggenland terugkeerd en omdat ik wens dat Angeltjes blijft bestaan. Voor alle duidelijkheid, Ray is een vriend van mij die ik zeer waardeer voor zijn eerlijkheid en zijn klare taal. Ray heeft steeds mijn Christelijke, (niet verwarren met kerkelijke) mening gerespecteerd, het heeft mij steeds diep geroerd op de Christelijke feestdagen bij Angeltjes religieuse hymnen aan te treffen. Ray is dus zeker niet antichristelijk, integendeel, als Christenen ergens in een moslimland vervolgd en gedood werden heeft hij dat op zijn blog steeds klaar en duidelijk aangeklaagt en hij heeft ook steeds de Christelijke waarden en normen duidelijk verdedigt. Men moet echter wel het verschil kunnen maken tussen kerkelijk fanatisme en het Christendom. Als de paus van de kerk der armen met schoenen rondloopt die een kleine gepensioneerde met zijn maandelijks pensioentje niet kan betalen, klaag ik dat ook aan. Als er door het Vaticaan aan politiek wordt gedaan, klaag ik dat ook aan, maar als het Vaticaan zich beperkt tot het verkondigen van de leer, dan sta ik net zoals Ray ook daarachter. Maar genoeg.
    Ik heb vorige week mijn testament vernieuwd, als men eenmaal over de 75 is, staat men reeds met anderhalf been in het graf. In dit testament heb ik vastgelegd, dat ik na mijn dood tot de begrafenis in mijn private huiskapel wil opgebaard worden maar dat ik geen kerkelijke begrafenis wens. Toen drie jaar geleden mijn oudere broer stierf heb ik de dienst bijgewoond, als vorig jaar zijn vrouw stierf, ben ik er niet meer heengegaan omdat ik een zulk theater geen tweede keer wou meemaken. Ik maak een zeer groot verschil tussen de leer van Jezus van Nazareth en dat wat Rome als deze leer verkoopt en ik geloof, dat Ray dat ook doet.
    Het Vlaams Belang is een partij waarin alle overtuigde Vlaams Nationalisten zich moeten kunnen thuisvoelen, de gelovigen en de ongelovigen, wie echter van deze partij een nieuwe uitgave wil maken van de CVP is op het verkeerde pad, de kerkelijke leer heeft in deze partij niets te zoeken.

    Kartuizer

    Reageer.....


    >> Reageer (2)
    05-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik heb de hoop nog niet opgegeven..
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Beste vriendinnen en vrienden, vandaag luid ik niet de noodklok want ik heb nog hoop.
    Ik vertrouw erop, dat Ray op zijn besluit terugkomt en dat Angeltjes verder blijft bestaan. Angeltjes is immers de digitale krant van zeer vele mensen die hunkeren naar de onverbloemde waarheid. Mijn onbeduidend blogje kan daarmee niet wedijveren, daarvoor ontbreekt mij de nodige technische computerkennis en de ervaring.
    Met u allen samen wacht ik op het goede nieuws.

    Kartuizer.

    Reageer.....


    >> Reageer (4)
    04-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met pijn in het hart....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ray goede vriend, ik zal Angeltjes missen. Er blijft een leegte over. Hartelijk dank voor alles, ik wens je het allerbeste.

    Kartuizer.

    Reageer.....


    >> Reageer (4)
    03-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het gaat niet goed.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zover ik dat als kleine kartuizer beoordelen kan, zijn we niet ver van een derde wereldoorlog verwijderd. De spanningen staan op springen.
    De Vlaams nationalisten zouden er goed aan doen even verder te kijken als hun kerktoren, het gaat om veel meer, er komen zeer moeilijke tijden op ons toe. De Euro staat op springen, dat is veel ernstiger als godsdienstige sermoentjes van nonnen. Het gaat nu om het behoudt van onze echte Christelijke waarden en normen niet om een kerkelijke leer of wat men daarvoor houdt. Het gaat om de verdrijving van de verderfelijke islam die het tegenstelde is van de Christelijke waarden en normen, Vlaanderen was steeds een Christelijk land en moet het ook blijven maar er is een groot verschil tussen Christelijke waarden en normen en de bemoeienissen van de klerus die steeds machtbelust was en noch steeds is. Vlaanderen is Christelijk maar niet afhankelijk van de Klerus die het in het in het verleden steeds weer als boers en minderwaardig bestempeld heeft . Als het werkelijk tot een derde wereldoorlog zou komen, moeten alle Vlaams Nationalisten zeer eng tesamenhouden egaal of zij Godgelovig zijn of niet. Eendracht maakt ook in Vlaanderen macht!

    Kartuizer.

    Reageer.....


    >> Reageer (3)
    02-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrede op aarde aan alle mensen die van goede wil zijn...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vrede op aarde aan alle mensen die van goede wil zijn! Deze boodschap moet men het hele jaar door verkondigen, niet alleen in de Kersttijd.

    Niettegenstaande alles geloof ik nog steeds in de overwinning van de echte Christelijke moraal omdat deze moraal humaan, vredelievend en vergevingsgezind is, in tegenstelling tot moslimideologie die haatdragend verderfzaaiend, oorlogzuchtig en mensonterend is. 

    De aartsengel Michael is voor mij de symbolische figuur van deze overwinning van de echte Christelijke moraal, die met zijn lans al het boze, al het slechte en al het verderfelijke in deze wereld met wortel en tak uitroeit.

    Echte vrede kan er in deze wereld alleen maar zijn als allen de Christelijke boodschap:" behandel je medemensen zoals je zelf wil behandeld worden" ter harte nemen.

    Kartuizer.

    Reageer....


    >> Reageer (2)
    01-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gij zult niet moorden 2
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De belgische ministers die het bevel gegeven hebben bommen te werpen op de Libische bevolking zouden terecht moeten vervolgd worden wegens moord op onschuldige mensen. Ik herinner mij nog zeer goed de bombardementen tijdens de tweede wereldoorlog in ons landje en de Duitse V. bommen, dat was moord, zoals ook de bombardementen op Dresden moord waren. De bommen die op Libie afgeworpen werden en nog steeds afgeworpen worden zijn eveneens moord. De belgische bevolking zou in opstand moeten komen tegen deze moordpartijen en de verantwoordelijken voor een gerecht moeten dagen. Ik heb steeds gedacht dat het de taak van onze luchtmacht was ons landje tegen vijandelijke invasies te verdedigen, bommen werpen op landen die niet eens met ons in oorlog zijn kan zeker niet de taak van deze luchtmacht zijn!

    Kartuizer.

    Reageer....


    >> Reageer (2)
    31-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De dagelijkse leugens van TV. en de kranten...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik ben een trouwe lezer en kijker van KOPP Video Verlag. Als ik de berichten die ik bij KOPP lees en zie mag geloven, en tot nu toe heb ik geen enkele reden dat niet te doen, stel ik vast de wij door de TV. en de kranten dagelijks belogen worden.

    Ik heb aandachtig de berichten van Webster Tarpley uit Tripoli gevolgd, Webster Tarpley bericht, dat niet één van de Gadafi zonen gevangen genomen werd en dat de beelden die ons op TV. van de wildschietende rebellen getoond worden in werkelijkheid gestelde opnamen zijn, die ver van het strijdtoneel werden opgenomen. Hij bericht verder dat meer als 70 % der Libische bevolking achter Gadafi staat en dat de zogenaamde rebellen in werkelijkheid fanatieke moslims zijn, de meeste van hen zijn buitenlanders. Deze zogenaamde rebellen werden en worden door de Navo en vooral door Frankrijk, England en Amerika van wapens voorzien. Volgens Webster Tarpley heeft Gadafi zich uit strategische reden uit Tripoli teruggetrokken om de Rebellen in Tripoli in een val te lokken waar zij nu druk bezig zijn te plunderen. De zogenaamde verkoolde Gadafi-lijken die dagelijks gevonden worden zijn volgens hem in werkelijkheid slachtoffers van de Rebellen bij hun nachtelijke plunderingen in de huizen van Tripoli. Libie was een tamelijk welvarend land waar iedereen genoeg te eten had, nu echter is er hongersnood. De grap van de dag is wel, dat Malta een hele scheepslading katten en hondenvoer naar Tripoli stuurde, wie dat eten zal is vraaglijk want wilderende katten en honden zijn er in Tripoli niet, wel wilderende rebellen.
    Ik ben zeker geen bewonderaar van de gekke kolonel en zijn familie, maar men mag ook mensen die men niet mag geen onrecht aandoen.
    Dat het in Libie in werkelijkheid om de olie gaat wisten we reeds, er woedt op het ogenblik een hevige strijd tussen Italie en Frankrijk, Italie heeft zeer veel geld geinvesteerd in zijn  olieraffinnaderijen in Libie, die wil Frankrijk nu inpikken en zo zou Gerald Celente wel eens gelijk kunnen krijgen wanneer hij zegt dat er oorlogen zouden uitbreken tussen verschillende Europese landen.

    Kartuizer.

    Reageer.....


    >> Reageer (0)


    Archief per jaar
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • -0001


    Welkom op mijn blog!
    Laatste commentaren
  • Beste Kartuizer (Jean)
        op Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Beste Kartuizer (Marnix)
        op Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Hallo Kartuizer (Jean)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • hallo Kartuizer (johan1944)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • De winter heeft zijn intocht gehouden, (Marnix)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Foto

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be Angeltjes
  • seniorennet, be Poli
  • seniorennet. be Digitalia
  • seniorennet. be Uitkijktoren

  • Foto

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • R.A.A.´s Krantje

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Welkom op mijn blog!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    wijninfo_marianne
    blog.seniorennet.be/wijninf
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    astridschilderijen
    blog.seniorennet.be/astrids
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Vlaamse culturele rijkdom
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per jaar
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • -0001

    Zoeken in blog


    Zoeken met Google



    Blog als favoriet !

    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!