Inhoud blog
  • Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • Groeten uit ostbelgistan 3 november 2017.....
  • Groeten uit Ostbelgistan 23 oktober 2017.....
  • Groeten uit ostbelgistan 14 oktober 2017....
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Antwerpen Rivierenhof
    Foto
    Foto

    Fotos Franske

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Gedachten over God en de wereld

    07-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalig zijn de zaligen.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    En toen ging de zachtmoedige Jezus in de tempel en wierp er de tafels van de geldwisselaars en de andere woekeraars om omdat zij van de tempel een roovershol gemaakt hadden.

    Ik ben ervan overtuigt, dat wanneer diezelfde Jezus nu in het Vaticaan zou komen, Hij er ook zeer hardhandig zou optreden en de huichelaars inklusief de "heilige" vader (niemand is heilig behalve God zei Hij) een flinke trap onder de pontificale konten zou geven. Zonder twijfel zouden de moderne Fariseers Hem opnieuw kruizigen.

    De "heilige" vader heeft zijn voorganger "heilige" vader zalig verklaart. "Zalig zijn de armen van geest want zij zullen God zien" zei Jezus, ik twijfel eraan of Karol Woitilla God reeds gezien heeft.

    Natuurlijk verwacht men deze taal niet uit de pen van een Kartuizer, maar ook Kartuizers zijn denkende mensen en de gedachten zijn vrij en, "er is maar één zonde waarvoor er geen vergeving is, de zonde tegen de Heilige Geest" zei Jezus en tegen de Heilige Geest wil ik dus niet zondigen. Deze heilige geest is in het hart van elke mens ingegrift en elke eerlijke mens weet of hij met deze heilige geest in overeenstemming is of niet, het is de stem van het geweten. Jammer genoeg zijn er heel wat mensen die helemaal geen geweten meer hebben.

    Kartuizer.

    Reageer....


    >> Reageer (0)
    06-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit Ostbelgistan
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gelukkig zijn er ook nog mensen die zelf nadenken en niet alles geloven wat er in de kranten staat. Dat de meeste politiekers niet van de eerste leugen gebarsten zijn wisten we al, maar de Amerikaanse president spant nu wel de kroon. Terwijl er overal stemmen luid worden die zeggen dat zij van het Obama sprookje betreffende de dood van Bin Laden geen barst geloven omdat volgens sommigen Bin Laden reeds in 2001 zou gestorven zijn, blijven onze kranten de "heldendaad" van Obama als zuivere waarheid verkopen.

    Ondertussen werd hier bij ons de kroon ontbloot gelukkig alleen maar de kroon en niet de koning, het zou geen gezicht zijn. We wisten het natuurlijk ook al zeer lang dat zijne narrigheid zich voortdurend met de politiek bemoeit en dat de hele bende slippendragers, in de hoop ook nog eens baron of ik weet niet wat te worden hem daarbij terwille is. Nu echter de Vlamingen zich niet langer laten ringelooren wordt "het paleis" agressief hopelijk wordt hier eerstdaags naar voorbeeld van de moslimlanden het Volk niet agressief.

    Ik dank mijn strijdmakker Andre van Digitalia voor de mail met de losse babbel. Heeft mij veel plezier gedaan. Antwoord komt nog wel.

    Kartuiser.

    Reageer......


    >> Reageer (1)
    04-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit Ostbelgistan...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De eerste dagen der maand mei ben ik altijd in bange verwachting want vóór 5 mei moet ik met mijn auto naar de automobielinspectie in Malmedy. En daar ik in een omgeving woon waar men zonder auto echt niet kan, en aan een nieuwe wagen of een tweedehands met een pensioentje van 900 Euro niet te denken is maak ik dan enkele bange  dagen door.  Vandaag was het dan weer zover en, ik ben er weer eens met mijn twintig jaar oude Golf met glans doorheen gekomen. De man die de wagen keurde zei, weliswaar met aan Franse tongval, maar wel in correct Duits: "Alles prima in ordnung" ook aan de kassa deed de jonge bediende met een Marrokaans uiterlijk, zijn uiterste best mij in de Duitse taal te bedienen er zijn dus ook werkende Walen die ook hun best doen een vreemde taal te spreken. Men mag echt niet alles over één kam scheren. Malmedy is Franstalig en hoort niet bij de Duitstalige Gemeenschap. Ik geloof dat de verfranste Vlamingen de grote herriemakers zijn. Het is ook niet zo dat in Malmedy de autos met de Franse slag gekeurd worden, de keuring is grondig en af en toe komt er ook wel eens een hamertje bij te pas. 
    Daar ik dan toch in Malmedy was heb ik daar bij Carrefour enkele boodschappen gehaald en ook daar werd ik aan de kassa door een Waals meisje in correct Duits bediend.

    Kartuizer.

    Reageer.... 


    >> Reageer (3)
    03-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik voel in mij.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik voel in mij geen haat, want haat is mij vreemd, maar een diepe afkeer van de politieke blaaskaken die ons landje al jarenlang uit eigen winstbejag in de afgrond sturen.

    Ik voel in mij een diepe afkeer van allen die de leugens en de intrigen van deze politieke profiteurs in eigen land en in de EU nog steeds voor waarheid houden, zij zijn de medeschuldigen aan de chaos die die nu heerst. 

    Ik voel in mij een diepe afkeer van de politiekcorrecte kranten die ons dagelijks met leugens en verdraaide waarheden bestoken, want halve waarheden zijn hele leugens.

    Ik voel in mij een diepe afkeer van de vreemde indringers die we dagelijks in onze steden ontmoeten met baarden en met een soort vuile nachthemden bekleedt en hun als wandelende tenten matronen. 

    Ik voel in mij een zeer diepe afkeer van allen die deze invasie van gekken en wereldvreemden in ons landje mogelijk gemaakt hebben.

    Ik hoop, dat het Volk eindelijk wakker wordt niet alleen in Vlaanderen en Walonie maar in heel Europa en een einde maakt aan deze waanzin.

    En, voor mijn Vlaanderen hoop ik dat mijn Vlaamse broeders en zusters eindelijk gaan begrijpen dat zij van De Wever die het Waalse strikje als eerste minister wenst geen heil te verwachten hebben. De enige rechtlijnige Vlaams partij is nog steeds het Vlaams Belang.

    Kartuizer.
    Ps. Van de stunt van de Amerikaanse president die hoopt volgend jaar nog eens opnieuw verkozen te worden geloof ik geen snars,deze man is werkelijk niet van de eerste leugen gebarsten.

    Reageer.....





     


    >> Reageer (4)
    02-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het was een mooie dag....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is nu maandag de tweede mei 3:36 uur ik heb het dus met de trappisten en de wijntjes niet overdreven.

    Ik dank alles lezers van mijn blog voor de hartelijke gelukwensen ter gelegenheid van mijn verjaardag. Mijn mailbox stond de hele dag niet stil en er kwamen ook vele lieve berichten van lezers die ik niet ken en die niet voor plaatsing op mijn blog bedoeld waren, één van deze mails heeft mij zeer diep geroerd:

    "Titel Verjaardag
    Bericht:
    Kartuizer van harte proficiat! Als stille lezer van je blog ervaar ik je als een als een prachtig en liefdevol medemens die zijn idealisme uitdraagd naar zijn omgeving. Nog veel gezegende en gezonde jaren toegewenst."

    Ik ken de afzender niet maar hij of zij is een lezer van mijn blog en zo waren er nog meer stille lezers. Het is wel teveel eer, ik ben maar een eenvoudige mens die zich niet van buitengewone kwaliteiten bewust is ik doe gewoon mijn best een goede mens te zijn.

    Wat mij vandaag ook zeer vreugde bereide, mijn huisbaas kwam mij een heerlijke bos bloemen brengen, zo gaat het hier in onze Duitstalige Gemeenschap, een Gemeenschap waar iedereen iedereen kent en en waar de mensen nog samenhouden. Maar waar ook een grote afkeer heerst voor alle vreemd gespuis, vooral als het baardmannen in nachthemden zijn en kopdoekdragende matronen.

    Ondertussen is het reeds 04:16 en nu drink ik mijn laatste glaasje wijn en dan in het bedje.

    Kartuizer.

    Reageer....




    >> Reageer (1)
    01-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijmeringen op 1 mei......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag ga ik mij niet met politiek bezighouden want ik word langzaam misselijk van al die politieke intriges. Ik wil echter wel duidelijk stellen, dat als ik in Vlaanderen zou wonen, ik zonder twijfel mijn stem aan het Vlaams Belang zou geven.

    Vijfenzeventig jaar geleden kwam ik op 1 mei in Aartselaar in de Hoevelei nr.26 om 10.45 uur ter wereld. Als ik toen geweten had in wat voor een waanzinnige wereld ik terrecht kwam, was ik snel teruggekropen, maar dat kon ik mijn lieve moeder niet aandoen want zij was blij dat ze eindelijk van die vier kg. zware bengel in haar buik verlost was. Twee dagen later werd ik in de Sint Leonarduskerk gedoopt en dat weet ik heel precies want zo staat het in het trouwboekje van mijn ouders dat in mijn bezit is. En, ik werd goed gedoopt, want mijn tante Mit, die mijn doopmeter was, was zo nerveus dat ze mij in het doopbekken liet vallen of het nu een echte onderdompeling was of niet, dat weet ik niet want ik weet niet hoeveel water er in die doopvond was, ik kan mij natuurlijk ook niets daarvan herinneren maar zo werd het mij later verteld.
    Het is een merkwaardig gevoel als men langzaam naar de 80 toegaat, vele goede vrienden van mijn leeftijd zijn reeds heengegaan maar ook vele jongeren die ik goed kende vertrokken reeds naar de eeuwige jachtvelden en ook van de eigen familie blijft niet veel meer over.
    Ik blik echter graag terug op de voorbije jaren afgezien van de erbarmelijke oorlogsjaren 1940-1944 waren er ook vele mooie en leuke jaren, jaren waarin ik vele goede en lieve mensen leerde kennen en beminnen en als het al eens scheef ging was dat mijn eigen schuld en zeker niet de schuld van anderen.
    Nu echter maak ik mij grote zorgen voor de eertstkomende jaren,het gaat niet goed in ons landje en het gaat niet goed in Europa, de huidige generatie zal zich heftig moeten weren ,en als het niet anders kan met geweld, tegen de toenemende vervreemding en de leugens van politiekers die alleen maar aan hun eigen belang denken. Onze Europese bodem moet grondig gereinigd worden van alle vreemd gespuis en de politiekers die uit eigen belang hun eigen Volk verraden hebben.Dat is het wat ik mij ter gelegenheid van mijn 75. verjaardag wens.

    Uitzonderlijk drink ik vandaag inplaats van één twee Trappisten en een paar glaasjes wijn meer.

    Kartuizer.

    Reageer....


    >> Reageer (7)
    28-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit Ostbelgistan.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Beste vriendinnen, beste vrienden hartelijk dank voor jullie reacties.

    "Je mag nooit moedeloos worden Jutta, en schuldgevoelens hoef je helemaal niet te hebben want je hebt niets verkeerd gedaan. Geloof mij, zoals het nu is blijft het niet, er is nog hoop voor je kinderen en kleinkinderen, onze bodem wordt spoedig weer rein!"

    " Mijn beste gelukwensen Lies met de nieuwe boorling, neen van Frans had ik nog niets vernomen, ik neem aan dat pater Achiel dan wel weer eens naar Antwerpen zal komen."

    " Hoe zou ik op een goede vriend als jou kwaad kunnen zijn omdat hij over sommige dingen anders denkt als ik Victor? Ik geloof dat wij in vele dingen op één lijn zitten en kleine verschillen zullen er altijd wel zijn, we zijn tenslotte geen voorgeprogrammeerde robots."

    "Ook wij zitten, geloof ik Pascha, in vele dingen op één lijn interessant is ook "Koppverlag Video en berichten"

    "De lont is al zeer dicht bij het kruitvat, Jaen, het duurt niet meer lang eer de bom barst. Gerald Celente verkondigt geen onzin, in enkele jaren zal onze bodem gezuiverd zijn van alle onkruid!"

    "Bij Lucky9 had in mij in mijn vorige bijdrag reeds bedankt maar ik doe het nu nog eens, ook wij zitten in vele dingen op één lijn, maar we zeggen het soms op een andere manier
    ."

    Kartuizer.

    Reageer..... 


    >> Reageer (2)
    26-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op hoop van zege......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik dank mijn vriend Lucky9 voor zijn bemoedigende woorden.

    Mijn vriend Victor begrijpt geloof ik niet altijd wat ik werkelijk bedoel. Ik heb al eens in mijn blog geschreven dat elke godsdienst een sprookje is. Er zijn echter leuke leerrijke en mooie sprookjes en er zijn ook gruwelsprookjes. Het Christendom is een mooi en leerrijk sprookje en de islam is een gruwelsprookje.

    Als ik over Jezus van Nazareth spreek of schrijf denk ik niet aan een bovennatuurlijk Goddelijk wesen maar aan de mens Jezus zoals ik Hem in het nieuwe testament heb leren kennen, de mens die naastenliefde predikt en vergevensgezindheid, de mens die ook de zoon van de  niet Joodse Romeinse honderdman genas en niet verlangde dat deze Romein eerst het Joodse geloof moest aannemen. Wanneer ik zeg dat Hij waarlijk uit de dood is opgestaan bedoel ik dat symbolisch en dat Hij midden onder ons leeft is wel een feit, want onze hele westerse beschaving is op Zijn leer opgebouwd. Het is voor mij onbelangrijk of de feiten die in het nieuwe testament verhaald worden werkelijk gebeurden of niet het is voor mij ook onbelangrijk hoeveel jongeren Jezus had en of daar ook vrouwen bij waren, ik lees wel in de handelingen dat Petrus op zijn reizen vergezeld werd door zijn schoonmoeder maar ik geloof niet dat Petrus die een eenvoudige visser was lezen en schrijven kon en ik geloof ook niet dat hij ooit in Rome geweest is. Of al deze dingen echt zo gebeurd zijn is voor mij onbelangrijk want ik weet dat sprookjes nu eenmaal sprookjes zijn. Wat ik wel belangrijk vind is, dat onze beschaving op dit sprookje is opgebouwd en dat er nu een achterlijke middeleeuwse woestijngodsdienst komt die uit een gruwelsprookje ontstaan is en die verkondigt wordt door achterlijken die geloven dat hun woestijngod echt bestaat. Als wij onze beschaving willen houden zoals ze is, moeten wij hardnekkig vasthouden aan de leer van Jezus van Nazareth. Tot daar mijn betoog betreffende de Jezusfiguur.

    Op hoop van zege betitelde ik deze bijdrag ik geloof vast dat wij uiteindelijk deze zege zullen behalen. Er dreigt een burgeroorlog in Europa te zullen uitbreken. De volken der Europese landen beginnen zich te weren tegen de toenemende mosliminvasie, ik schrijf bewust niet "het Europese Volk" want er bestaat geen Europees volk, Europa bestaat uit verschillende volken met dezelfde Joods-Christelijke Humane cultuur deze, onze cultuur wordt nu bedreigt door de veroveringszucht van de islam. Tegelijkertijd worden we dagelijks belogen en bedrogen door EU potentaten die onze verworven vrijheden en ons democratisch stelsel willen vernietigen. Tegelijkertijd gaat de Euro met rasse schreden zijn ondergang tegemoet, er komt een enorme financiele crisis op ons toe, al deze dingen samen zullen uiteindelijk een enorme volkswoede veroorzaken die in verschillende Europese landen tot burgeroorlogen zullen leiden. Er komen enkele zeer moeilijke en bloedige jaren op ons toe. Ik zou willen dat het niet zo was maar het onvermeidelijke kan men niet vermeiden het zal komen zoals het voorbestemd is. Ik ben er echter van overtuigd dat wij de zege zullen behalen en dat we daarna weer in een vrij en welvarend Europa zullen leven. 

    Sommige lezers zullen nu wel denken dat Kartuizer langzaam dement wordt maar zo is het niet, op 1 mei begin ik in goede gezondheid en in het volle bezit van mijn geestelijke en lichamelijke vermogens aan mijn 75. levensjaar en ik hoop dat ik onze zege in 2015 of 2016 nog op mijn blog zal mogen verkondigen maar dan zal ik wel echt een ouwe sloeber zijn.

    P.S. voor de lezers die de Duitse taal machtig zijn raad ik aan af en toe eens naar "Akte Islam-Für Europa gegen Eurabien-Nachrichten" en naar "Politically Incorrect" te surfen.

    Kartuizer.

    Reageer......  


    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit Ostbelgistan....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zorg, maar zorg niet teveel, het komt zoals het voorbestemd is !

    Daar ik op mijn laatste berichten nogal wat reacties kreeg, die ik ook plichtbewust  geplaatst heb
    ook dan als sommigen niet helemaal met mijn mening overeenstemmen, ik ben tenslotte voorstander van de vrije meningsuiting ook op mijn bescheiden blogje, voel ik mij verplicht morgen op deze reacties te antwoorden in alle respect voor de mening van de anderen.

    Ik ben er mij van bewust, dat mijn blog in tegenstelling van de andere blogs die bij de favoriten van de grote broer Angeltjes staan maar een klein en bescheiden blogje is, maar ik zeg de dingen met mijn woorden en vanuit mijn overtuiging in het volle bewustzijn dat ik er ook volledig kan naastzitten en soms wel eens buiten de schreef kan gaan, daarom vind ik de reacties van de lezers zeer belangrijk. Ik vrees echter dat ik soms verkeerd begrepen word. Ook na vijfenzeventig levensjaren probeer ik nog steeds mijn leven te beteren.

    Kartuizer.

    Reageer....


     



    >> Reageer (3)
    25-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Denkend aan Antwerpen......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag weilde ik met mijn gedachten in Antwerpen, aanleiding daartoe zullen wel de rellen op de Turnhoutse baan geweest zijn. De lezers van mijn blog weten dat ik niet mijn hele leven als een kartuizer geleefd heb, in het begin der zeventiger jaren toen ik nog bus en trambestuurder bij de MIVA (Maatschappij voor Intercommulaal Vervoer Antwerpen) was ben ik met lijn 24 honderde malen over de Turnhoutse Baan gereden. Lijn 24 was toen de langste lijn van Antwerpen, van het Schoonselhof naar Silsburg en terug. Ik reed graag op deze lijn het waren aangename ritten, men had nog een prettig en goed contakt met de pasagiers en men zat niet in een kooi opgesloten want dat was toen helemaal niet nodig. Iedereen betaalde bij het opstappen of stak zijn twintigrittenkaart in de automaat, zwartrijders waren er toen niet. En toen ik dan als mijn vijf uren erop zaten, want meer als vijf uren mochten we niet rijden,en ik aan de Zwaantjes door mijn collega afgelost werd, nam ik afscheid van de nog aanwezige pasagiers met de woorden:"ik heb jullie veilig hierheen gebracht en mjn collega brengt jullie veilig aan het eindpunt!" En, de mensen bedankten mij. Zo was het toen in Antwerpen. Toen ik enkele jaren geleden nog eens in mijn stad was, was ik verbaasd dat de trambestuurder in een kooi opgesloten zat, ik was ook verbaasd over de stukgesneden en met allerlei opschriften besmeulde zitplaatsen, ik was ook verbaasd dat de meeste pasagiers die opstapten helemaal niet betaalden en ik was ook verbaasd over het feit dat mijn broer en ik schijnbaar de enige autochtonen waren, we reden toen met lijn elf, toen we in de Provinciestraat kwamen waande ik mij in Marokko en op het Astridplein zag ik ook meer vreemde figuren als Antwerpenaren. Dat was duidelijk niet meer mijn stad en sindsdien ben ik er niet meer geweest en ik wil er ook niet meer heen want de verloedering die ik toen gezien heb deed pijn.
    Ik begrijp niet, dat de Antwerpenaren toegelaten hebben dat hun stad zo vreselijk gehavend werd, magistraten die van een stad een zo vreselijke puinhoop maken moet men toch een flinke trap onder hun broek geven en voor altijd uit de politiek verbannen, ik heb nog een klein beetje hoop dat dat dan ook bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen gebeurd.

    En wat de vandalen in Borgerokko betreft, ik ben van nature een vreedzame mens, maar teveel is teveel, Vlamingen haal de goeden dag weer boven, dat is de enige taal die dit crapuul verstaat, en reinig dan eindelijk ook met de goeden dag het schoon verdiep op de Grote Markt. Ik weet wel dat ik het in mijn vorige bijdrag over de zachtmoedige Jezus had, maar ook Hij heeft eenmaal met geweld de kooplieden uit de tempel verdreven, waarom zouden wij dan niet met geweld de vernielers van onze cultuur en alles wat ons heilig is verdrijven?

    Kartuizer.

    Reageer.....


    >> Reageer (2)
    23-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hij is waarlijk uit de dood opgestaan !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik wens alle lezers van mijn blog een gezegend en vrolijk paasfeest.

    Hij is waarlijk uit de dood opgestaan en Hij leeft verder in alle Christelijke Kerken, Westerse en Oosterse.
    Onze westerse beschaving is op Zijn verdraagzame en vredelievende leer opgebouwd Hij leeft dagelijks midden onder ons. Zijn leer van verdraagzaamheid en naastenliefde is ons wapen tegen de verderfelijke leer van een middeleeuwse woestijnideologie die zich in onze contreien tracht breed te maken.

    Niettegenstaande enkele huichelachtige "kerkvorsten" en priesters schande over Zijn naam brengen moeten wij vasthouden aan de leer van deze zachtmoedige Jezus van Nazareth Hij zelf had maar twaalf jongeren en onder deze twaalf was er al één Judas het mag ons dan ook niet verbazen dat er onder de duizenden ook enkele Judassen zijn. Mensen blijven mensen, ook dan als zij met pontificale gewaden bekleedt zijn, onder deze pontificale en priesterlijke gewaden schuilt de naakte mens met zijn aangeboren geaardheid en zijn driften. Het is toch niet zo dat wanneer een sportleraar in de broeken van jongeren foemelt, de sport slecht is, waarom zou dat dan in de Kerken anders zijn? Vangheluwes vindt men in alle jongerenverenigingen, jammer genoeg is dat zo maar daarom zijn niet alle jongerenverenigingen slecht onder alle koren is er kaf ook in kerkelijke verenigingen maar het lijkt erop dat het kerkelijke kaf door door onze pocopers extra in de kijker gezet wordt.

    Kartuizer.

    Reageer....


    >> Reageer (1)
    21-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goede vrijdag......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Omdat Hij het onrecht aanklaagde en de schijnheiligheid van de toenmalige Joodse priesterkaste veroordeelde en zich aan de zijde van het gewone volk schaarde werd Hij aan het kruis genageld. Zelfs Godslastering werd Hem voorgeworpen, een "misdrijf" dat in ons strafrecht niet meer voorkomt maar door de in Europa binnengeslopen volgelingen van Moha weer steeds luid geroepen wordt.

    Meer als tweeduizend jaren later worden nog steeds mensen door de machtigen aan het kruis genageld, niet letterlijk maar figuurlijk omdat zij het onrecht en de leugens van de regentenkaste aanklagen. Het kruis noemt men nu cordon sanitair en in heel Europa vindt men rechters die mensen aan de galg willen brengen omdat zij de moed hebben de Christelijke waarden en normen van onze humane westerse samenleving te verdedigen en de leugens en misdaden van Islamisten aanklagen. Er staan nog vele galgen op het Euopese galgenveld en we kunnen alleen maar hopen dat het uiteindelijk deze rechters zullen zijn die aan de galgen bengelen.

    Het is belangrijk, dat wij het kruis niet uit ons midden laten verbannen, het herinnert ons steeds weer aan de lijdende mens, de mens die lijdt omdat hij het onrecht en de huichelarij aanklaagt.

    Kartuizer.

    Reageer.....


    >> Reageer (1)
    16-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik word er kotsmisselijk van.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Terwijl er door onze luchtmacht in ons aller naam bommen worden afgeworpen op Libye waarbij ook verarmde uraniumminutie  wordt gebruikt, terwijl men in dit land na 300 dagen nog geen regering op de poten gekregen heeft, terwijl Europa overspoeld wordt door gelukzoekers die zonder schroom al onmiddellijk na hun aankomst op Lampedusa op rooftocht uittrekken en de boel in vlammen zetten, houdt de pers en de TV zich bezig met een Van Gheluwe die ze weer eens uit de kast gehaald hebben. Ik heb met verbazing en afkeer de video bekeken, deze man is ziek, hij schijnt niet te beseffen dat dat wat hij deed zwaar fout was. Anderzijds verbaasd het mij niet dat deze arrogante man na vaticanum II de kans kreeg bisschop van Brugge te worden de 68.ers hebben daartoe ook wel hun steentje bijgedragen, de overige belgische bisschoppen moeten nu niet zo schijnheilig doen, ze hebben allemaal boter op hun hoofd. Ik heb het al eens in mijn blog geschreven, dat het mij verbaasd dat de neef van onkeltje jarenlang zeer veel geld heeft aangenomen, het geld van de vieze onkel was dus niet vies. Chantage en belastingontduiking zijn ook strafbaar.
    Met spanning wacht ik nu op een gelijkaardig optreden van Cohn-bendit en de Jesuit Versteylen en enkele rode en groene politiekers alhoewel ik van mening ben dat er heel wat echte en balangrijkere problemen zijn waarmee men zich zou moeten bezig houden.

    Ik wou eigenlijk nog meer schrijven maar dat doe ik nu beter niet, ik wil nog wel kwijt, dat ik de indruk heb dat vele Vlamingen het moslimgebruik van stenigen hebben overgenomen, men mag en moet wel de daad veroordelen maar niet de dader, dat mag alleen maar het gerecht in een democratisch humaan land!

    Kartuizer.

    Reageer.....


    >> Reageer (3)
    12-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag maar zonder politiek inzover dat mogelijk is....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Elke week koop ik bij Aldi Habrahams`s zwarte Woudham, echt zeer lekker en niet natgespoten om het gewicht te verhogen zoals de zwarte Woudham van Carrefour.
    Ik eet graag ham en ik eet ook graag een lekker varkenskarbonaatje. Nu is er de laatste jaren een nieuwe pseudogogsdienst in onze contreien binnengeslopen die het eten van vlees van zwijntjes als een zware zonde tegen Allah veroordeeld, ik begrijp natuurlijk niet waarom Allah dan deze "onreine" dieren geschapen heeft. Het doet mij denken aan de tijd toen hier bij ons door de roomse Kerk het eten van vlees op vrijdagen-en boetedagen verboden werd, terwijl er dan in de pastorien op deze dagen de duurste vissoorten opgedient werden, die een normaal werkmansgezin zich niet kon veroorloven.

    Hoeveel dommen zijn er nog die aan al deze sprookjes van goden en een God blijven geloven? Sprookjes die door de machthebbers van deze wereld steeds weer gebruikt en gebruikt worden om het volk dom en in toom te houden.

    Dat wil niet zeggen, dat wij onze Christelijke normen en waarden overboord moeten werpen, integendeel, Jezus van Nazareth veroordeelde de toenmalige Joodse priesters en noemde hen witgekalkte graven binnenin vol rottigheid. Hetzelfde zou Hij nu zeggen over de koranverkondigers en de Katholieke "prelaten" en zeker ook over de Gristenen der zogenaamde zwarte kousenkerken. Het rijk Gods is in u zei Hij, je moet het niet gaan zoeken in de tempel en nu zou Hij erbij zeggen in kerken en
    moskeeen. Heb je naaste lief zoals jezelf en behandel alle mensen zoals je zelf wil behandeld worden en werp niet met stenen naar dezen die uit menselijke zwakte de wet overtreden hebben alleen zij die werkelijk zonder makel zijn mogen dat doen zei Hij. En wie is er zonder fouten? Dat is de leer waarop onze westerse beschaving is opgebouwd. Elke vorm van religieus fanatisme is des duivels en verderfelijk. Wij moeten ons met man en macht weren tegen al deze sprookjes en vooral tegen het groene moslimgevaar dat Europa dreigt te overspoelen anders gaan we onverbiddellijk terug naar de duisterse middeleeuwen. Ik hoop dat onze jongeren zich niet laten vangen door de bakerpraatjes van imams en andere duistere figuren. 


    Kartuiser.

    Reageer.....


    >> Reageer (1)
    11-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaams Belang, Vlaanderens hoop....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dank zij Angeltjes heb ik aandachtig de toespraak van Bruno Valkeniers gelezen. Eindelijk hoorde ik de taal die ik in alle facetten deel. Er is nog hoop voor Vlaanderen!

    Ik hoop ook dat alle Sinjoren begrepen hebben dat er voor het herstel van hun stad, Antwerpen, maar één partij is die in aanmerking komt om de nieuwe burgemeester in 2012 te leveren, het Vlaams Belang. Dat is de enige mogelijkheid om van Antwerpen weer de stad der Sinjoren te maken, de stad waar de mensen weer zonder angst op straat kunnen komen en zich veilig voelen in hun eigen huis. Antwerpen was steeds de burcht van het Vlaams Belang en het Vlaams Nationalisme en zo moet het weer worden.

    Kartuizer.

    Reageer....


    >> Reageer (3)
    08-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toen en nu....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Antwerpen in de jaren 60 der vorige eeuw. Ik geloof niet dat een zulke optocht in de Kloosterstraat nu nog zonder problemen zou verlopen. Het was de chirogroep van Sint Andries die hier opmarscheerde.


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpen toen en nu...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ook dat was Antwerpen in de jaren 70 der vorige eeuw. Het VMO marscheert door de stad.


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpen toen en nu...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wordt het niet eindelijk tijd voor een




    Kartuizer.

    Reageer.....


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpen toen en nu...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    En dat is Antwerpen nu 2011. Wie heeft deze waanzin veroorzaakt?

    Kartuizer.


    >> Reageer (0)
    07-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een kort tussendoortje....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Als sommige grappenmakers willen dat ik hun grappen ook op mijn blog plaats, moeten zij wel de juiste knop indrukken, de knop van reageer en niet die van de mails. Ik plaats deze grappen graag op mijn blog zo lang zij de grenzen van het fatsoen niet overschrijden dan kunnen de andere lezers er mee van genieten en over het IQ van de grappenmakers oordelen.

    Over het afstorten van een US gevechtsvliegtuig in de Duitse Eifel op 1 april dat gestart was naar Libie volgeladen met uranium verrijkte minutie en dat op enkele kilometers van een dorpje tot ontploffing kwam hebben we in onze kranten en ook in de Duitse pers niets gelezen. Dit is echt geen aprilgrap!!! Voor meer informatie zie KOPP-Nachrichten.

    Over het gezichtsverlies van NVA kan men bij Angeltjes meer lezen, echt aanbevolen!

    De lente is eindelijk in het land, de Oosterglocken ( Narcissen) staan in volle bloei en de meiklokjes steken ook al hun kopje uit de grond. Het zou allemaal zo heerlijk en mooi kunnen zijn als de verschrikkelijke creatuur mens er niet was. Ik verwacht een hete zomer, niet zo zeer wat de temperatuur betreft maar door de toeloop van heethoofden uit verschillende onderontwikkelde landen die hier de orde komen verstoren in de naam van een woestijngod.

    Sommigen horen het niet graag, maar de Euro gaat zijn einde tegemoed en met hem de hele bende van de natte dweil.

    Kartuizer.

    Reageer..... op de juiste knop dan kunnen we nog eens lachen.




    >> Reageer (0)


    Archief per jaar
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • -0001


    Welkom op mijn blog!
    Laatste commentaren
  • Beste Kartuizer (Jean)
        op Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Beste Kartuizer (Marnix)
        op Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Hallo Kartuizer (Jean)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • hallo Kartuizer (johan1944)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • De winter heeft zijn intocht gehouden, (Marnix)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Foto

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be Angeltjes
  • seniorennet, be Poli
  • seniorennet. be Digitalia
  • seniorennet. be Uitkijktoren

  • Foto

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • R.A.A.´s Krantje

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Welkom op mijn blog!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    klaproos
    blog.seniorennet.be/klaproo
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    josongs
    blog.seniorennet.be/josongs
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Vlaamse culturele rijkdom
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per jaar
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • -0001

    Zoeken in blog


    Zoeken met Google



    Blog als favoriet !

    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!