Welkom laat gerust een kribbel achter in mijn gastenboek, dank u wel.
Foto
Foto
Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Inhoud blog
  • Koninklijk Belgisch Instituut
  • MEGA SPEELSTAD
  • geurige kaneelstokjes
  • Hongaarse stoofschotel
  • Kotelet 'Kopenhagen'
    Foto
    Rondvraag / Poll
    Wie kookt er meest in huis?
    man
    vrouw
    beiden evenveel
    Bekijk resultaat

    Foto
    Zoeken in blog

    Welkom op lekker kookhoekje
    voor iedereen die graag eet en weet
    11-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.varkensoesters met blauwe druiven

    RECEPT VAN DE WEEK

    Oesters met blauwe druiven

    Wat gekocht?

    voor 2 pers.
    2 varkensoesters
    15 g boter
    150 g blauwe druiven
    1 sinaasappel
    1 eetlepel suiker
    Snuifje gember
    Zout, peper

    Hoe maakt u het?

    1. Was de druiven, ontvel en ontpit ze.
    2. Bak de varkensoesters 5 à 6 minuten aan elke kant in de warme boter en kruid met peper en zout.
    3. Snij ondertussen een dunne schil van de sinaasappel in fijne reepjes, leg ze 5 minuten in kokend water en spoel ze daarna af onder koud water.
    4. Pers de sinaasappel uit.
    5. Neem het vlees uit de pan en hou het warm.
    6. Blus de pan met het sinaasappelsap. Schraap al het vleessap goed los, voeg de gember, suiker en de uitgelekte schillen toe en laat de saus enkele minuten inkoken.
    7. Voeg de druiven toe en verwarm zachtjes gedurende maximum 2 minuten.
    8. Bind de saus eventueel met instant bruine roux en giet ze over het vlees.

    Voorbereidingstijd: 30 minuten
    Bereidingstijd: 15 minuten
    Richtprijs: -

    11-11-2007 om 10:40 geschreven door bloemeke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.lever met rozijnensaus

    RECEPT VAN DE WEEK

    Lever met rozijnensaus

    Wat gekocht?

    voor 2 pers.
    250 g varkenslever
    25 g boter
    ½ dl pompelmoessap
    ½ dl droge witte wijn
    25 g rozijnen
    2 cl koffieroom
    50 g bloem
    Peper, zout

    Hoe maakt u het?

    1. Laat de rozijnen een half uur weken in warm water.
    2. Snij de lever in plakjes.
    3. Verhit de boter in een pan. Haal de leverplakjes door de bloem en bak ze snel bruin.
    4. Roer eerst de rest van de bloem en daarna het pompelmoessap en de wijn door de gebakken lever.
    5. Voeg rozijnen, koffieroom, zout en peper toe naar smaak. _En laat alles 5 minuten zachtjes koken.

    Voorbereidingstijd: 10 minuten
    Bereidingstijd: 15 minuten

    11-11-2007 om 10:37 geschreven door bloemeke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Recept voor Schuimpjes

    Ingrediënten

    • 3 eiwitten
    • 375 gram poedersuiker

    Bereiding
    Oven op laagste stand voor verwarmen. Mixer en grote schaal ontvetten met azijn en keukenpapier. Eiwitten stijfkloppen in schoon gemaakte kom. Als de eiwitten stijf zijn, 2 eetlepels poedersuiker in de kom zeven. Daarna nog een minuut mixen.

    De rest van de poedersuiker door het mengsel scheppen. Schep op een ingevette bakplaat kleine hoopjes van het schuim. Bak die schuimjes in 2 uur in de voorverwarmde oven op de laagste stand. Na het bakken de schuimpjes laten afkoelen op een taartrooster.

    09-11-2007 om 16:57 geschreven door bloemeke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Veel plezier op mijn blog en smakelijk.
    Archief per week
  • 19/11-25/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007

    Gastenboek
  • blog.seniorennet.be
  • groetjes
  • Hallo!
  • groetjes
  • prettig weekend van Joke

    laat jou kribbel achter


    Foto

    Foto

    Rondvraag / Poll
    wat eet je het liefst?
    frietjes
    pizza
    pita
    pasta
    salades
    eenvoudige aardappels, groenten, vlees
    chinees
    Bekijk resultaat


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Een interessant adres?

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!