voor 2 pers. 2 varkensoesters 15 g boter 150 g blauwe druiven 1 sinaasappel 1 eetlepel suiker Snuifje gember Zout, peper
Hoe maakt u het?
1. Was de druiven, ontvel en ontpit ze. 2. Bak de varkensoesters 5 à 6 minuten aan elke kant in de warme boter en kruid met peper en zout. 3. Snij ondertussen een dunne schil van de sinaasappel in fijne reepjes, leg ze 5 minuten in kokend water en spoel ze daarna af onder koud water. 4. Pers de sinaasappel uit. 5. Neem het vlees uit de pan en hou het warm. 6. Blus de pan met het sinaasappelsap. Schraap al het vleessap goed los, voeg de gember, suiker en de uitgelekte schillen toe en laat de saus enkele minuten inkoken. 7. Voeg de druiven toe en verwarm zachtjes gedurende maximum 2 minuten. 8. Bind de saus eventueel met instant bruine roux en giet ze over het vlees.
voor 2 pers. 250 g varkenslever 25 g boter ½ dl pompelmoessap ½ dl droge witte wijn 25 g rozijnen 2 cl koffieroom 50 g bloem Peper, zout
Hoe maakt u het?
1. Laat de rozijnen een half uur weken in warm water. 2. Snij de lever in plakjes. 3. Verhit de boter in een pan. Haal de leverplakjes door de bloem en bak ze snel bruin. 4. Roer eerst de rest van de bloem en daarna het pompelmoessap en de wijn door de gebakken lever. 5. Voeg rozijnen, koffieroom, zout en peper toe naar smaak. _En laat alles 5 minuten zachtjes koken.
Bereiding Oven op laagste stand voor verwarmen. Mixer en grote schaal ontvetten met azijn en keukenpapier. Eiwitten stijfkloppen in schoon gemaakte kom. Als de eiwitten stijf zijn, 2 eetlepels poedersuiker in de kom zeven. Daarna nog een minuut mixen.
De rest van de poedersuiker door het mengsel scheppen. Schep op een ingevette bakplaat kleine hoopjes van het schuim. Bak die schuimjes in 2 uur in de voorverwarmde oven op de laagste stand. Na het bakken de schuimpjes laten afkoelen op een taartrooster.