Ooit al recht in de slurf van een mammoet gekeken? Oog in oog gestaan met een briesende buffel? Of zou je wel eens in de huid van een Neanderthaler willen kruipen? Waar wacht je nog op? Neem een duik in een museum dat leeft!
Unieke stukken, interactieve spelletjes, sfeervolle zalen Maar wat leeft er boven je hoofd, of achter de muren? Ontdek het hier! Want het Museum is meer dan het museum...
Het Paleolab is een ontdekhoek, helemaal gewijd aan de wereld van de fossielen. Voor kinderen vanaf 5 jaar. Open op woensdagnamiddag, tijdens weekends en schoolvakanties.
De immense rijkdom aan soorten op onze planeet is het resultaat van een eeuwenlange evolutie. Maak een reis doorheen de tijd in het Museum, en ontdek je vroege voorouders...
Zilvervisjes en goudhazen, aardwolven en waterzwijnen, beervlinders en vogelspinnen, zeekatten en hondshaaien In de permanente zalen kan je van de rijkdom van het dierenrijk proeven.
is een uniek overdekt pretpark in Wechelderzande-Lille.
Je kan hier fijne verjaardagsfeestjes organiseren. En een schoolreis naar een binnenpretpark is een hele belevenis
toverstad is vergroot met
een prachtige buitenspeeltuin in witzand
een prachtig zonneterras en kermismolens
Een ongelooflijk grote klim- en klauterkooi met alle denkbare speeltoestellen ingewerkt, verschillende luchtkastelen, een echte paardenmolen, botsauto's, een go-cartcircuit, verschillende draaimolens, vliegmolen, een groot kasteel "Het leeuwenkamp", 100.000 balletjes verdeeld over 4 reuze ballenbaden, een griezelig spookhuis, een heus lunapark, spelcomputers, een schommelboot, hangbruggen, kinderdisco, railway, luna-loop, sky-dive, disco-twister, trapbootjes die rondvaren in water enz...
1 kg varkensschouder in dobbelsteentjes 150 g dikke spekblokjes 1 rode, 1 groene en 1 gele paprika 3 uien 3 dl vleesbouillon 1 dl rode tafelwijn 2 dl zure room Vers gemalen peper, zout 4 eetlepels bloem 2 eetlepels mild paprikapoeder 100 g boter om te bakken
Hoe maakt u het?
Verhit de boter in een pan met dikke bodem en laat daarin de in ringen gesneden uien, spekblokjes en het vlees al roerend mooi kleuren. Bestuif met bloem en kruid met peper, zout en paprikapoeder. Laat nog even al roerend doorstoven en overgiet vervolgens met de bouillon en de rode wijn. Laat onder deksel ongeveer 45 minuten sudderen. Voeg vervolgens de in reepjes gesneden paprikas toe en laat nog 15 minuten meestoven. Roer er de zure room door, laat kort indikken en breng op smaak met nog wat paprikapoeder indien nodig. Serveer met noedels.
voor twee personen 2 stukken filetkotelet bakboter 1/2 ui 2 appelen 2 eetlepels broodkruim of paneermeel 1 eetlepel mosterd peper, zout
vuurvaste schotel
Hoe maakt u het?
1. Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij de appelen in schijfjes. Snij de ui in stukjes. 2. Bak de koteletten gedurende 3 minuten aan beide zijden in hete boter en kruid met peper en zout. 3. Neem het vlees uit de pan en bestrijk met mosterd. 4. Boter een vuurvaste schotel in en schik het vlees erin. 5. Kleur de stukjes appel en ui in het braadvocht gedurende een 5-tal minuten. 6. Verdeel het appel-ui-mengsel over het vlees, bestrooi het met broodkruim en laat het een kwartiertje verder gaar worden in een warme oven (200° C).
Serveertip:Adembenemend lekker Deens met aardappelpuree en appelmoes. Afgewerkt met wat fijngesneden peterselie krijgt deze schotel al gauw de allure van een echte klassieker. Voorbereidingstijd:5 minuten Bereidingstijd:25 minuten Bereiding in microgolfoven van 1000 W:Gaartijd: ongeveer 5 minuten Richtprijs:Zon 100 fr. of euro