1 kg varkensschouder in dobbelsteentjes 150 g dikke spekblokjes 1 rode, 1 groene en 1 gele paprika 3 uien 3 dl vleesbouillon 1 dl rode tafelwijn 2 dl zure room Vers gemalen peper, zout 4 eetlepels bloem 2 eetlepels mild paprikapoeder 100 g boter om te bakken
Hoe maakt u het?
Verhit de boter in een pan met dikke bodem en laat daarin de in ringen gesneden uien, spekblokjes en het vlees al roerend mooi kleuren. Bestuif met bloem en kruid met peper, zout en paprikapoeder. Laat nog even al roerend doorstoven en overgiet vervolgens met de bouillon en de rode wijn. Laat onder deksel ongeveer 45 minuten sudderen. Voeg vervolgens de in reepjes gesneden paprikas toe en laat nog 15 minuten meestoven. Roer er de zure room door, laat kort indikken en breng op smaak met nog wat paprikapoeder indien nodig. Serveer met noedels.
Reacties op bericht (1)
02-12-2007
dat ziet er heerlijk uit bloemeke
zullen het zelf even uitproberen , dank voor de tip , heb nog een flesje Egri bikaver om er bij te drinken , passend hee , groetjes luc55