Benodigdheden :
- 4 personen - XML:NAMESPACE PREFIX = O />
16 tongfilets
8 fijne plakken aubergines
4 plakken Gandaham
sap van 1 citroen
1 scheut witte wijn
3 versnipperde sjalotten
1 bundel peterselie
XML:NAMESPACE PREFIX = ST1 />100 g boter
200 g gekookte fettucine
peper en zout
Voor de afwerking:
Wat groene kruiden
Bereidingswijze : (30 + 15 minuten)
1. Rol de aubergineplakken op met de tongfilets en de Gandaham. Kruid binnenin met wat peper. Gril de auberginerol in een grillpan en laat nog een 6-tal minuten verder garen in de oven op 140°C.
2. Voor de saus: dompel de peterselie in kokend gezouten water, laat schrikken met ijsblokjes en pureer. Laat de versnipperde sjalot reduceren met de witte wijn en bind met stukjes boter tot de gewenste dikte. Voeg de gepureerde peterselie toe en giet door een fijne zeef. Breng op smaak met peper en zout.
3. Schud de gekookte fettucine op in olijfolie.
4. Schik de pasta op een bord, leg auberginerol erop en drapeer de saus er rond. Werk af met groene kruiden en eventueel wat sla.
|