Welkom laat gerust een kribbel achter in mijn gastenboek, dank u wel.
Foto
Foto
Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Inhoud blog
  • Koninklijk Belgisch Instituut
  • MEGA SPEELSTAD
  • geurige kaneelstokjes
  • Hongaarse stoofschotel
  • Kotelet 'Kopenhagen'
    Foto
    Rondvraag / Poll
    Wie kookt er meest in huis?
    man
    vrouw
    beiden evenveel
    Bekijk resultaat

    Foto
    Zoeken in blog

    Welkom op lekker kookhoekje
    voor iedereen die graag eet en weet
    03-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip met citroen en basilicum


    Ingrediënten:


  • 1 kip
  • 40 gram boter
  • 4 sjalotjes of jonge uitjes
  • 150 gram wortelen
  • 1 stengel bladselderij met wat groen
  • 1 bosje basilicum
  • zout
  • peper
  • 6 el droge witte wijn
  • 4 el citroensap
  • 125 ml water

    Bereidingswijze:


  • Soep de kip af en dep hem met keukenpapier droog.
  • Verdeel de kip daarna met een wildschaar in ca.. 14 stukken (eerst de vleugels eraf halen en dan de poten. Deze kun je nog halveren. Ruggegraat en borstkas in de lengte halveren. Daarna elke helft in vieren delen.)
  • Maak in een hapjespan met deksel de boter warm en bak alle stukken kip daar bij gedeelten tegelijk rondom mooi bruin en knapperig in aan. Leg wat gebakken is even apart.
  • Pel de uitjes en hak ze in blokjes.
  • Schild de wortelen en snijd ze in plakjes.
  • Was de selderij.
  • Snijd er onderaan een stukje af en verdeel de rest van de stengel in plakjes en hak het groen fijn.
  • Doe de rest van de boter erbij en roerbak ui en groente er 5 minuten in.
  • Leg de kipdelen tussen de groente.
  • Was en droog het basilicum, houd een paar blaadjes achter en strooi de rest over de kip en groente.
  • Breng de groente en kip op smaak met zout en peper.
  • Giet de wijn, citroensap en water erbij.
  • Sluit de pan en laat alles 40 minuten staan op een zacht pitje.
  • Roer tussendoor 1 à 2 maal door.
  • Dien de kip op, gegarneerd met het achtergehouden basilicum.


  • Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Veel plezier op mijn blog en smakelijk.
    Archief per week
  • 19/11-25/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007

    Gastenboek
  • blog.seniorennet.be
  • groetjes
  • Hallo!
  • groetjes
  • prettig weekend van Joke

    laat jou kribbel achter


    Foto

    Foto

    Rondvraag / Poll
    wat eet je het liefst?
    frietjes
    pizza
    pita
    pasta
    salades
    eenvoudige aardappels, groenten, vlees
    chinees
    Bekijk resultaat


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Een interessant adres?

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!