Ingrediënten
1 bloemkool 1 preiwit 20 g boter (bakboter) 1.25 dl bouillon peper zout 4 sneetjes wit brood 1 theelepel kerriepoeder 1 dl room
Bereidingswijze
De bloemkool reinigen, wassen en in roosjes verdelen. De prei reinigen, wassen en in zeer fijne ringen snijden.De helft van de boter verwarmen en hierin de bloemkoolroosjes en driekwart van de prei bakken gedurende 3 minuten. De bouillon toevoegen en op een zacht vuurtje laten sudderen tot de groenten gaar zijn.De soep doorsteken en op smaak brengen met zout en peper.De korsten van het brood snijden en de broodsneetjes in driehoekjes verdelen.De rest van de vetstof heet laten worden in een braadpan, het kerriepoeder toevoegen, goed mengen en hierin de stukjes brood bakken.De soep afwerken met de room en de rest van de preiringen. De croûtons apart opdienen zodat ze knapperig blijven
|