- 4 anijssterren
- 4 kardemompeulen of ½ KL gemalen kardemom
- 1 grote charentaismeloen
- 50 cl zoete witte wijn
- 25 cl water
- 50 g suiker
- 1 kaneelstokje
- 6 g zwarte peper
Plet de anijs lichtjes met een mes dat je plat houdt. Verwijder de kardemomzaden uit de peulen. Steek met een meloensepel knikkers uit het vrucht vlees van de meloen (in totaal +/- 600 g). Breng de wijn en het water met de suiker en de specerijen langzaam aan de kook. Laat 2 min. zacht sudderen en verwijder dan de specerijen. Voeg de meloenknikkers toe, dek af en laat 2 u. afkoelen in de koelkast, tot net voor het opdienen. Serveer heel koud in gekoelde diepe borden.
Heerlijk: Met zandkoekjes.
De voedingswaarde: Ook al bevat deze soep wijn, toch respecteert ze het principe van 5 maal groenten en fruit per dag, en dit zonder de aanwezigheid van enkele vetten. De kruiden zorgen ervoor dat dit gerecht vooral licht verteerbaar is.
|