Welkom laat gerust een kribbel achter in mijn gastenboek, dank u wel.
Foto
Foto
Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Inhoud blog
  • Koninklijk Belgisch Instituut
  • MEGA SPEELSTAD
  • geurige kaneelstokjes
  • Hongaarse stoofschotel
  • Kotelet 'Kopenhagen'
    Foto
    Rondvraag / Poll
    Wie kookt er meest in huis?
    man
    vrouw
    beiden evenveel
    Bekijk resultaat

    Foto
    Zoeken in blog

    Welkom op lekker kookhoekje
    voor iedereen die graag eet en weet
    08-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde kip met appels en salie


    Ingrediënten Hoofdgerecht voor 4 personen

    750 g aardappels
    3 el olijfolie
    50 gerookte spekreepjes
    1 grote ui, gesnipperd
    2 friszure appels, geschild en in blokjes
    25 g gepelde walnoten, grofgehakt
    3 takjes verse salie, fijngehakt (of 2 tl gedroogde salie)
    1 scharrelkip van ca. 1,2 kg

    Extra nodig: keukentouw
    Instructie • Verwarm de oven voor op 200ºC.
    • Boen de aardappels schoon en snijd ze in grove stukken.
    • Kook de aardappels in een pan met ruim water en zout ca. 5 minuten voor.
    • Giet ze af en laat ze uitlekken in een vergiet.
    • Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de spekjes en ui ca. 3 minuten.
    • Voeg de appels, walnoten en salie toe en bak het geheel al omscheppend nog ca. 4 minuten.
    • Breng op smaak met zout en peper.
    • Bestrooi ook de kip met zout en peper.
    • Vul de kip met het appelmengsel.
    • Bind de kip dicht met keukentouw; neem hierbij de poten mee.
    • Leg de kip in een grote braadslee.
    • Leg de aardappels om de kip heen en sprenkel de rest van de olie over de aardappels en de kip.
    • Braad de kip in ca. 1 uur en 15 minuten in de oven goudbruin en gaar; keer de kip tussentijds twee keer om.
    • Bedruip de aardappels en kip af en toe met het vrijgekomen kipvet.
    • Controleer de gaarheid door een punt van een mes in het dikste deel van een kippendij te steken: het uitlopende vocht moet helder van kleur zijn.

    Lekker met een salade van eikenbladsla en geraspte bieten.


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Veel plezier op mijn blog en smakelijk.
    Archief per week
  • 19/11-25/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007

    Gastenboek
  • blog.seniorennet.be
  • groetjes
  • Hallo!
  • groetjes
  • prettig weekend van Joke

    laat jou kribbel achter


    Foto

    Foto

    Rondvraag / Poll
    wat eet je het liefst?
    frietjes
    pizza
    pita
    pasta
    salades
    eenvoudige aardappels, groenten, vlees
    chinees
    Bekijk resultaat


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Een interessant adres?

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!