Welkom laat gerust een kribbel achter in mijn gastenboek, dank u wel.
Foto
Foto
Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Inhoud blog
  • Koninklijk Belgisch Instituut
  • MEGA SPEELSTAD
  • geurige kaneelstokjes
  • Hongaarse stoofschotel
  • Kotelet 'Kopenhagen'
    Foto
    Rondvraag / Poll
    Wie kookt er meest in huis?
    man
    vrouw
    beiden evenveel
    Bekijk resultaat

    Foto
    Zoeken in blog

    Welkom op lekker kookhoekje
    voor iedereen die graag eet en weet
    08-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grootmoeders appeltaart



    Ingrediënten Voor 10 punten

    • 300 g bloem
    • 175 g boter, in blokjes
    • 200 g suiker
    • 2 kleine eieren, losgeklopt
    • 1250 g friszure appels (bijv. goudrenetten of Braeburn)
    • 50 g rozijnen
    • 50 g gedroogde abrikozen, in kleine stukjes
    • 1 el citroensap
    • 2 tl kaneel
    • bloem, om te bestuiven

    Belangrijk: springvorm van 24 cm doorsnee.
    Instructie • Zeef de bloem boven een kom en meng er de boter, 150 gram suiker, de helft van het geklopte ei en een snufje zout door.
    • Kneed het geheel snel tot een gelijkmatig deeg.
    • Verpak het deeg in plastic folie en leg het 30 minuten in de koelkast.
    • Schil intussen de appels, verwijder de klokhuizen en snijd alles in stukjes.
    • Meng in een kom de appel met de rest van de suiker, de rozijnen, de abrikozen, het citroensap en de kaneel.
    • Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak.
    • Bekleed de vorm met tweederde van het deeg.
    • Schep de appelvulling in de vorm.
    • Snijd van de rest van het deeg smalle repen en maak hiermee een vlechtwerk op de taart.
    • Bestrijk het deeg met wat losgeklopt ei.
    • Bak de taart in ca. 1 uur in het midden van de oven goudbruin.
    • Laat de taart tot lauwwarm afkoelen en verwijder de rand.

    Lekker met geklopte slagroom of vanille-ijs.

    Tip:
    Maak een ‘slordige’ appeltaart door het deeg uit te rollen tot een grote ronde lap die ca. 10 cm groter is dan de doorsnee van de springvorm. Bekleed de taartvorm met het deeg en laat de randen erbuiten hangen. Schep het appelmengsel erin en vouw de randen er slordig overheen. Bestrijk de randen met wat geklopt ei en bak de taart in de oven.


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Veel plezier op mijn blog en smakelijk.
    Archief per week
  • 19/11-25/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007

    Gastenboek
  • blog.seniorennet.be
  • groetjes
  • Hallo!
  • groetjes
  • prettig weekend van Joke

    laat jou kribbel achter


    Foto

    Foto

    Rondvraag / Poll
    wat eet je het liefst?
    frietjes
    pizza
    pita
    pasta
    salades
    eenvoudige aardappels, groenten, vlees
    chinees
    Bekijk resultaat


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Een interessant adres?

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!