Welkom laat gerust een kribbel achter in mijn gastenboek, dank u wel.
Foto
Foto
Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Inhoud blog
  • Koninklijk Belgisch Instituut
  • MEGA SPEELSTAD
  • geurige kaneelstokjes
  • Hongaarse stoofschotel
  • Kotelet 'Kopenhagen'
    Foto
    Rondvraag / Poll
    Wie kookt er meest in huis?
    man
    vrouw
    beiden evenveel
    Bekijk resultaat

    Foto
    Zoeken in blog

    Welkom op lekker kookhoekje
    voor iedereen die graag eet en weet
    02-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse waterzooi met kippenbout


    Voor 4 personen
    4 kippenbouten
    100 g bloem
    120 g boter
    3 dl room
    100 g champignons
    2 sjalotten
    2 wortels
    2 prei
    3 takjes selder
    1 bussel peterselie
    peper en zout
    nootmuskaat
    paprikapoeder
    1 dl olijfolie
    1/2 liter water
    enkele blaadjes basilicum

    BEREIDING

    1. Snijd de wortel en de prei in julienne, hak de selder fijn en snijd de champignons in plakjes. Doe de groenten in de halve liter kokend water waaraan een beetje zout is toegevoegd. Kook gedurende drie minuten en schep de groenten uit het water.

    2. Bak ondertussen de kippenbouten aan in hete olie en voeg daar de gesnipperde sjalotten bij. Overgiet de bouten met het kookvocht van de groenten en kook op laag vuurtje gedurende 25 minuten, totdat de bouten gaar zijn. Bouten uit het kookvocht halen en het kookvocht zeven.

    3. Kook het kookvocht tot een derde in. Maak een roux door de boter te smelten en er de bloem bij te roeren, goed roeren totdat er een gladde massa is ontstaan. Kruid de roux met peper, zout, paprikapoeder en nootmuskaat. Voeg al roerend de room en het kookvocht toe. Maak de saus eventueel nog gladder met de staafmixer. Doe de gekookte groenten en de bouten terug in de saus en warm even door. Breng op smaak met peper en zout.

    4. Verdeel bouten, groenten en saus over vier borden en garneer met wat gehakte peterselie.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Veel plezier op mijn blog en smakelijk.
    Archief per week
  • 19/11-25/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007

    Gastenboek
  • blog.seniorennet.be
  • groetjes
  • Hallo!
  • groetjes
  • prettig weekend van Joke

    laat jou kribbel achter


    Foto

    Foto

    Rondvraag / Poll
    wat eet je het liefst?
    frietjes
    pizza
    pita
    pasta
    salades
    eenvoudige aardappels, groenten, vlees
    chinees
    Bekijk resultaat


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Een interessant adres?

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!