Een vrolijke groet
in de morgen
maakt van iedere
dag een feest

Foto

Scheveningen:
een liefdesrelatie
van land en zee

Gastenboek
  • hoi
  • fijn weekend
  • groetjes
  • fijn weekend
  • fijn weekend

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    klik hier voor meer foto's over de zee en visserij

    Foto
    Foto

    Ik ben Loek
    en woon in Scheveningen.
    Ik ben geboren op
    24/11/1934

    Foto

    golvende eindeloosheid
    ruimte en licht
    weerkaatst
    in de eeuwigheid

    Foto

    Gisteren is geschiedenis
    morgen is toekomst
    vandaag leven we
    maak er iets moois van

    water, mist, regen,
    samengevloeid in één beeld
    tot verwondering
    Foto

    hoog in de lucht
    door vleugels gedragen
    ongekende verten

    Foto

    ik wil
    als mijn tijd gekomen is
    stil wegglijden
    in de eeuwigheid
    waar geen licht is
    en geen duisternis
    waar geen dag is
    en geen nacht is
    maar alleen de stilte
    van het tijdloos
    samen zijn

    Alle korreltjes samen
    maken het strand
    Foto
    Foto
    Foto

    De nieuwe dag:
    je krijgt hem cadeau,
    maar je moet er zelf
    iets van maken.

    Foto
    Foto
    ZEE EN WIND EN WOLKEN: SCHEVENINGEN, WAAR IEDEREEN WELKOM IS.
    foto's en tekst: Loek de Koning.
    Als het werk gedaan is

    Als het werk gedaan is
    de zon achter de kim verdwenen is
    de wereld verdwijnt in duisternis
    de wijn in het glas geschonken is
    er alleen de stilte van de avond is
    dan hef ik het glas
    op wat mij vandaag overkomen is.

    14-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik ging naar Scheveningen...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik ging naar Scheveningen om de zee te zien. En ik zag: veel schepen op de rede, veel meeuwen op het strand, een vos en driehonderd schildpadden. Die driehonderd schildpadden is een actie van het IFAW(International Fund for Animal Welfare), die zich inzet voor een betere wereld voor mens en dier. En dit keer kreeg de zeeschildpad alle aandacht. De zeeschildpad is een beschermde diersoort, maar wordt nog steeds door stropers belaagd. Zij maken er sieraden van, die aan toeristen als souvenir te koop worden aangeboden. Koop deze voorwerpen niet en doe mee aan het welzijn van de dieren. Bijgeplaatste foto maakte ik deze morgen om 08.44 uur.


    >> Reageer (14)
    13-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vredig?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    We zijn net terug van de fitness. Voor het douchen nog even een berichtje op het blog. Vanavond komt er niet veel van: dan hebben we vergadering van de Vereniging van Eigenaars. En daar kan het er soms heet aan toe gaan. Foto: zo vredig als op dit plaatje zal het vanavond wel niet zijn.


    >> Reageer (8)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leuk...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Leuk, als je een brief krijgt van een “vriend”, die je al een aantal jaren kent en die je altijd met de voornaam aanspreekt, en die brief is gericht aan “geachte heer …”. Dan heb je toch echt het vermoeden, dat er iets mis is. Hoe moet ik nu die persoon aanspreken? Kennelijk wil hij niets meer met me te maken hebben. Ach, dat is zijn zaak. Als ik hem tegenkom, zal ik hem gewoon met zijn voornaam aanspreken. Kijken hoe hij dan reageert.
    Foto: de gemeente heeft kennelijk in de gaten, dat het plein voor ons appartement er niet meer zo representatief uitziet - wij wisten dat al langer -en is gisteren begonnen het plein schoon te spuiten.


    >> Reageer (6)
    12-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn achterduin.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik was vanmorgen een beetje te optimistisch en hechtte meer geloof aan mijn barometer en de buienradar dan aan de weerprofeet. Maar gelukkig begint boven de zee de lucht wat op te klaren. Wie weet, krijgen we toch nog een mooie namiddag en/of avond. Foto: alweer mijn achterduin.


    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mijn "achterduin"
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Op 10 augustus toonde ik u een foto van de duinen, ingepakt in een wollige mistdeken. Ik kreeg een leuke reactie hierop. Ik vind het zelf ook een geslaagde foto. Gisteren, maar dat was tegen de avond, maakte ik een foto vanaf hetzelfde standpunt van onze duinen. En ook deze foto vind ik erg geslaagd. Dat ligt niet aan mij, maar aan het fraaie landschap. De foto’s werden genomen vanaf het balkon van mijn appartement. Het duin ligt zo dicht achter mijn appartement, dat het gemis van een achtertuin volledig gecompenseerd wordt door dat wat ik mijn “achterduin” noem. Ik ben daar echt trots op.


    >> Reageer (6)
    11-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.in de duinen...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In de duinen staan niet alleen duindoorns, die trouwens nu al mooie oranje bessen dragen. Maar je ziet er ook konijnen, vossen, reeën en heel veel vogels. Om het duin mooi te houden moet heel wat werk verzet worden en daar zorgen een aantal paarden. Zij houden het gewas kort. Ik heb geen verstand van paarden en ik weet dan ook niet wat voor een ras het is, dat daar ronddwaalt door het duin. Het juiste aantal weet ik niet, maar ik denk ongeveer zeven. Zal ze nog eens moeten gaan tellen.


    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag begint de dag wat somber, maar boven zee begint de lucht al wat te klaren. Gisteren plaatste ik een foto van de duinen in de vroege ochtend. De zon was al op en kleurde het in de watten gelegde duin. Zondagavond maakte ik bijgevoegde foto van de avondlucht. Fraai gekleurde windveren versierden mijn uitzicht. De zon was al onder, maar vanachter de horizon bescheen de zon toch nog de hemelkoepel.


    >> Reageer (9)
    10-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de foto
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zo zagen de duinen er vanmorgen om 7.00 uur uit.


    >> Reageer (6)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mistduin
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het zijn weer van die mooie ochtenden. Als ik om zeven uur de krant ga halen, dan kijk ik altijd even naar de duinen. En deze morgen was het weer zo: een dichte grondmist dekte de duinen toe onder een prachtig mistdek. En nu… ik heb mijn krant net gelezen, hangen er nog slechts een paar mistflarden. Het belooft weer een mooie dag te worden. Als foto laat ik u misschien later op de dag het mistduin zien, maar nu een foto van een kwal: de onderkant en de bovenkant. Er tussenin de afdruk van de bovenkant. Mooie kleuren, toch?


    >> Reageer (1)
    09-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.edelstenen van de zee.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In zee moet je ze niet tegenkomen. Helaas worden ze wel vaak op het strand aangetroffen, meer dood dan levend. Als ze eenmaal op het strand liggen dan zijn ze niet meer te redden. Eigenlijk zonde van deze edelstenen van de zee. Van morgen lagen er weer veel op het strand. En uiteraard heb ik deze sieraden van de zee op een plaatje vastgelegd. In de glinstering van deze kwal ziet u de reflectie van de fotograaf. En wat vindt u van de kleur? Kan het blauw nog sprankelender zijn?


    >> Reageer (7)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zomer
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Na een heel gezellige dag, waarbij ook het zonnetje geen verstek liet gaan, wordt nu van uit de woonkamer geroepen: kom je eten. Het is pas half acht, maar de zon schijnt en een tram rijdt piepend over de rails. Een nieuwe dag breekt aan, die weer zonnig zal zijn. Vandaag is het zondag en rustdag. Kliekjesdag na een verjaardag. Want de hapjes, die overgebleven zijn van Annemiek haar verjaardag, gooi je niet zo maar weg in de vuilnisbak. En de restjes drank, daar weten wij in de loop van de dag wel raad mee. Foto: zoals vandaag, mag de zomer nog wel even voortduren.


    >> Reageer (4)
    08-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.razendsnel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Bij mijn nieuwe computer was door de leverancier een antivirusprogramma op mijn computer gezet. Na ontvangst heb ik mijn eigen vertouwde Avast weer geplaatst. Avast is een van de beste antivirusprogramma’s dat er bestaat: in Duitsland zelfs als beste gewaardeerd. Maar virusprogramma’s hebben een vervelende bijkomstigheid, dat ze onderling niet goed communiceren. Bij mij ook niet, en dat had tot gevolg, dat mijn computer erg langzaam was geworden. Ik heb het programma, dat de leverancier geleverd had weer verwijderd en mijn computer was ineens weer razendsnel. Binnenkort zal ik wel weer een gastenboek openen, hoewel reacties op reageer mij ook wel bevalt. Nog even nadenken, wat ik zal doen. Foto: mijn achterduin in avondlicht.


    >> Reageer (7)
    07-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vuurwerkavond.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Deze avond is het vuurwerkavond. Vrijdagavond. Dat is ieder jaar in het seizoen. Vier vuurwerken in de zomer. Op 20 t/m 22 augustus volgt het vuurwerkfestival. Ieder avond twee vuurwerken. Dat is dan tevens de afsluiting van het zomerseizoen. In de wintermaand, december, volgt dan nog het wintervuurwerk. Ook vier keer, op de zondagen.  En dan het slot op Oud/Nieuwjaar.  Als het weer maar niet tegenwerkt: bij regen en heel harde wind gaan vuurwerken niet door. En morgen... morgen wordt Annemiek 74 jaar. Ik wens iedereen nog een prettige avond.


    >> Reageer (9)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De zee kan heel gevaarlijk zijn
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De zee kan in Scheveningen heel gevaarlijk zijn. Dagelijks worden er in deze warme periode tientallen mensen uit zee gered. Bij opkomend water lijkt de zee gevaarlijk, maar bij afnemend water wordt het pas echt gevaarlijk. De stromingen bij de Delftlandse Hoofden, zo heten de basalten pieren die vanaf het strand in zee steken, zijn dan zeer sterk. Op de foto lijken de meeuwen zo vredig rond te dobberen: zij kennen de zee; maar een argeloze zwemmer kan in deze stroming in zeer grote levensbedreigende problemen komen. U kunt het zien aan die kleine golfjes, dat de stroming hier heel sterk is. Voorzichtig dus bij het zwemmen in zee.


    >> Reageer (3)
    06-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gastenboek

    Ja, u hebt het al wel gezien: ik heb mijn gastenboek verwijderd. Op mijn computer is het Windows programma DEP geïnstalleerd. Dit is een preventieprogramma van gegevensuitvoering. Dit programma helpt bij het beveiligen van de computer tegen virussen en andere beveiligingsrisico’s. Bij het openen van veel gastenboeken krijg ik de waarschuwing “privacyrapport” en dat betekent dat DEP van toepassing is.


    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het zal wel weer...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het zal wel weer een stille dag worden op het blog. Veel mensen zijn nog op vakantie. En de veel mensen, die niet op vakantie zijn, zitten puffend van de hitte onderuit gezakt op een terrasje of in de tuin. Nu is het nog even koel en stil en kan je nog wat doen, maar spoedig zal de zon de temperatuur weer doen stijgen tot tropische waarden. Beter is het dan om je rustig te houden. Foto: Soms verschuilt de zon zich even achter een overwaaiende wolk. Zo druk was het gisteren op het Scheveningse strand.


    >> Reageer (4)
    05-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.snikheet
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is warm, om niet te zeggen snikheet. En ik ben niet de enige die dat vindt. Kijk maar op bijgevoegde foto, die ik zojuist gemaakt heb. Veel mensen zoeken verkoeling in zee.


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volle maan?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vanmorgen ging de zon om 06.08 uur op. In deze tijd van het jaar kunnen we de zonsopkomst niet goed zien. De zon zit dan net achter een groot woningcomplex. Het zal nog wel even duren voor we van de zonsopkomst kunnen genieten. Om 04.50 uur keek ik naar buiten en zag in het zuidwesten een beetje schimmig de maan hoog aan de hemel staan. Een beetje schimmig: ik had mijn bril niet op. Nadat ik mijn kijkglas weer had opgezet, zag ik een fraaie maan staan. Het leek een vollen maan. Maar dat is pas aanstaande donderdag. Ik heb bijgaande foto gemaakt vanmorgen om 04.57 uur. Links onder ziet u nog het licht van de vuurtoren.


    >> Reageer (0)
    04-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het bruin reetje.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een flauw mopje, maar dat past wel bij dit weer. Opa loopt met zijn kleinzoontje door de Scheveningse duinen, maar die moet plotseling naar het toilet. Dat mag niet in de duinen. Dus opa probeert zo snel mogelijk naar huis te lopen. Maar tijdens de terugtocht zien ze ineens de familie ree lopen. Mooi he, zegt opa. Zou je ook zo'n bruin reetje willen hebben. Heb ik al, zegt zijn kleinkind opgelucht. Foto: de familie ree in de duinen.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.warmteperiode
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    We beginnen vandaag aan een warmteperiode, die kan oplopen tot temperaturen boven de dertig graden. Gelukkig wonen wij aan de kust, waar het zeewater met een temperatuur van ongeveer 19 graden nog voor enige verkoeling gaat zorgen. In het binnenland zal het tropisch warm gaan worden. Om zes uur in de morgen staat de schuifpui in de woonkamer vol open: er kan dan frisse zeewind naar binnen komen tot ongeveer drie uur in de middag. Daarna sluiten we aan die kant de pui en doen de vitrages en de zongordijnen dicht. Aan de achterkant van ons appartement kunnen we vanaf 15.00 uur heerlijk buiten zitten. Geen zon, maar wel verkoelende schaduw. Foto: zij weten hoe het moet.


    >> Reageer (0)


    Foto

    Soms is het leven mistig
    maar ook vaak zonneschijn;
    laat deze dag voor jou
    een fijne ZON-dag zijn.


    Foto

    klik ook eens op een onderstaande site.
  • Scheveningen-haringroute
  • Stichting Zicht op Scheveningen

  • Foto

    Wat zal het een feest zijn
    als iedereen in de spiegel
    een vriendelijk gezicht ziet


    Foto

    begin iedere dag
    met een lach
    ook als het leven
    je even
    niet toelacht.

    MIJN FAVORIETEN
    Iedereen is van
    harte welkom.


    Scheveningen
    waar Holland zich spiegelt
    in eindeloosheid


    Foto

    mijn steun en toeverlaat
    Annemiek


    Scheveningen,
    waar
    de golven
    als een
    sluier
    langs de kust
    ranken.

    Scheveningen,
    waar de zee
    het strand kust


    In de herfst wordt
    de lente verwekt
    in de winter toegedekt
    en in het
    voorjaar geboren

    de zee is glad
    de lucht subtiel
    bijna breekbaar
    eindeloos de horizon


    geniet van de wolken
    en drijf mee
    naar verre einders


    Ik ging de duinen in
    genoot
    van de natuur
     en de stilte
     op het strand
    besefte ik dat
    'Scheveningen
    één groot feest is'

    Licht, lucht, water
    hij gaf de zon opdracht
    eindeloze ruimte


    een buitje in de nacht
    een zonnetje overdag
    van mij mag 't


    Foto

    de dag is langzaam
    nacht geworden
    het licht is in de
    duisternis verdwenen

    Foto

    Foto

    Archief per jaar
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!