Een vrolijke groet
in de morgen
maakt van iedere
dag een feest

Foto

Scheveningen:
een liefdesrelatie
van land en zee

Gastenboek
  • hoi
  • fijn weekend
  • groetjes
  • fijn weekend
  • fijn weekend

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    klik hier voor meer foto's over de zee en visserij

    Foto
    Foto

    Ik ben Loek
    en woon in Scheveningen.
    Ik ben geboren op
    24/11/1934

    Foto

    golvende eindeloosheid
    ruimte en licht
    weerkaatst
    in de eeuwigheid

    Foto

    Gisteren is geschiedenis
    morgen is toekomst
    vandaag leven we
    maak er iets moois van

    water, mist, regen,
    samengevloeid in één beeld
    tot verwondering
    Foto

    hoog in de lucht
    door vleugels gedragen
    ongekende verten

    Foto

    ik wil
    als mijn tijd gekomen is
    stil wegglijden
    in de eeuwigheid
    waar geen licht is
    en geen duisternis
    waar geen dag is
    en geen nacht is
    maar alleen de stilte
    van het tijdloos
    samen zijn

    Alle korreltjes samen
    maken het strand
    Foto
    Foto
    Foto

    De nieuwe dag:
    je krijgt hem cadeau,
    maar je moet er zelf
    iets van maken.

    Foto
    Foto
    ZEE EN WIND EN WOLKEN: SCHEVENINGEN, WAAR IEDEREEN WELKOM IS.
    foto's en tekst: Loek de Koning.
    Als het werk gedaan is

    Als het werk gedaan is
    de zon achter de kim verdwenen is
    de wereld verdwijnt in duisternis
    de wijn in het glas geschonken is
    er alleen de stilte van de avond is
    dan hef ik het glas
    op wat mij vandaag overkomen is.

    14-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een frisse ochtend
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een frisse ochtend, maar ik werd toen ik de krant ging halen deze morgen om 7 uur niet overvallen door een snijdende wind. Neen, het was rustig weer met een temperatuur net boven het vriespunt. Aan de grond zou het best gevroren kunnen hebben, maar wij zitten hoog en droog op - naar mijn schatting ca 16 meter boven de begane grond. De zon is nog niet op, maar de hemel lijkt wolkeloos; ik verwacht een fraaie zonnige winterdag. Ongetwijfeld mooi weer voor een ochtendwandeling na de eerste ochtendkoffie. Foto: ijsplezier op het plein vóór het Kurhaus.


    >> Reageer (0)
    13-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.van rechts naar links
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Even wat anders. Geen misboek, maar ijsplezier. Van rechts naar links, van links naar rechts. Het is gezond fris buiten. Weinig wind en een licht zeebries. Een blauwe lucht en een winterwarme zon.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Missale Romanum
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In mijn boekenkast staat op de onderste plank een lijvig boekwerk: het “Missale Romanum” uitgegeven in 1923, in lederen band, goud op snee en met een zilveren sluitwerk. Het misboek, dat ik als klein misdienaartje van de rechterkant van het altaar naar de linkerkant moest sjouwen. Na de mis plaatste de koster het zware boek weer aan de rechterkant. Waarom het missaal iedere keer weer van links naar rechts verplaatst moest worden is mij nooit duidelijk geworden.
    Sinds het Vaticaans Concilie mag de mis ook in de volkstaal worden gedaan. Al spoedig verdween het Latijns uit de kerk en daarmee ook het Missale Romanum. Alleen op sommige hoogtijdagen mag het Latijns nog gebruikt worden. Een stuk geheimzinnigheid is uit de kerk verdwenen. Alleen de ‘geleerde’ mensen begrepen wat er in de kerk gebeurde. De pastoor gebruikte te pas en te onpas de geleerde Latijnse taal en strooide daarmee zand in de ogen van de ‘domme’ gelovigen. Bij het begin van de advent staat in het Misboek dit prentje.


    >> Reageer (0)
    12-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.onze kerstzanggroep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    We beginnen deze week met onze kerstzanggroep. Keurig opgesteld zitten de Hümmeltjes. Zij oefenen nog wat. Want na een jaar in vloeipapier verpakt gezeten te hebben, moeten zij eerst nog even de muziekinstrumenten stemmen en het schorre geluid van hun lang niet getrainde stemmetjes weer op peil brengen.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zondag 'goedeten'
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Morgen; zondag Gaudete. De naam Gaudete zult u niet vaak meer tegenkomen; het betekent: ‘Verheugt u’ en is de aanhef van de intredezang(de introïtus ) van de Latijnse mis op de derde zondag van de advent. Op die dag in de ‘kleine’ vasten wordt het vasten even onderbroken. In het klooster werd deze zondag ook wel genoemd: zondag ‘goedeten’.
    Laten we er vandaag een mooie dag van maken. De zon heeft zich al vroeg aangediend. Het is wel fris buiten, maar een verademing na het matige weer van de afgelopen week. Gaudete; laten we ons verheugen en genieten van iedere dag. Over dertien dagen is het kerstfeest.


    >> Reageer (0)
    11-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kunstboompje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Toen ik vanmorgen de krant ging halen, dat was omstreeks 7.15 uur, zag de horizon er mooi uit. Vanachter de horizon bescheen de zon de wolken. De zon zal echter niet doorbreken. Het wordt een grijze dag. ‘De donkere dagen voor kerstmis’ zo noemen wij hier de dagen tussen Sinterklaas en het kerstfeest. Met kerstfeest komt het licht. De kerstversiering is bij veel families al te voorschijn gehaald en bij veel huizen zie je de verlichte kerstboom al staan. Wij hebben een klein kunstboompje gekocht met 100 kleine lichtjes. Maar bij ons brandt hij als voorbereiding op het kerstfeest. Vandaag worden de kerstbeeldjes te voorschijn gehaald of beter gezegd: ze krijgen een prominentere plaats.


    >> Reageer (0)
    10-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zullen wij dat nog ooit eens meemaken.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het regende en we waren toe aan een hete kop koffie en een broodje. In Woudsend vonden we een klein eenvoudig restaurant, dat nog open was ook. Wel verwonderlijk, als je bedenkt, dat Woudsend het moet hebben van de watersport en in een enkel jaar van de Elfstedentocht: Woudsend is ook bekend van deze tocht, waarvan de laatste keer al weer heel wat jaartjes geleden is: 4 januari 1997. Even naar de foto kijken en u ziet de schaatsers over dit prachtige water schaatsen.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.toen ik gisteravond...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Toen ik gisteravond naar buiten keek, zag ik dat veel bomen op ons plein versierd waren met led-verlichting. Het wordt steeds meer een feest van licht. Toch laat ik u vandaag een foto zien van ons vakantieplaatsje Bolsward. De foto nam ik vanuit het raam van onze kamer. Het was wel even moeilijk, want er waren geen openslaande ramen in die kamer, maar alleen een klapraampje, dat iets meer dan een decimeter open kon. Toch lukt het me deze foto te maken van het feeërieke grachtje met op de achtergrond het oude stadhuis.


    >> Reageer (0)
    09-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.na twee dagen Friesland
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Na twee dagen Friesland zijn we nu weer thuis. Voor de maand december hebben we goed weer gehad. Zelfs de zon heeft ons begeleid. Een beetje regen ook. Maar geen plensbuien. We hebben veel Friese stadjes bezocht. Vooral Sneek terugzien was voor mij een hele belevenis. Ik heb daar in Sneek ongeveer een half uur staan praten met een oudere Fries van 86 jaar. We hebben veel herinneringen opgehaald uit de periode dat ik daar verbleef in 1945. Ook het huis waar ik toen als evacuékind bij pleegouders was ondergebracht. Voor mij riep dat veel herinneringen op. Sneek is vooral bekend als het watersportcentrum van Friesland, misschien wel van heel Nederland. Maar in deze tijd van het jaar is Sneek zichzelf: mooi en vriendelijk. Foto: de Waterpoort van Sneek. Vroeger voor mij een bijna dagelijkse speelplaats.


    >> Reageer (0)
    08-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gaasterland

    Vandaag hebben we de plaatsen Lemmer, Sneek, Sloten, IJlst, Workum, Stavoren en Hindelopen bezocht.Helaas is Annemiek niet zo goed ter been, zodat ik er vaak even alleen op uit trok. In Sneek kwam ik in contact met een 86-jarige man en we spraken over de periode januari-juli 1945. Dat was de periode dat mijn twee broers en ik bij pleegouders in Sneek waren ondergebracht. Op deze manier hebben we WOll kunnen overleven. Ik ben nog steeds dankbaar dat de Friesen ons toen hebben opgenomen: zij noemden ons evacuatiekinderen, een benaming die ik nog nooit eerder had gehoord. Nu zitten we weer even in de bibliotheek van Bolsward, waar we ook vandaag weer gratis mogen internetten. Morgen gaan we weer naar huis en ik zal u de komende dagen nog verschillende keren komen lastig vallen met mooie foto's uit Friesland.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bolsward/Sneek
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gisteren zijn we voor twee dagen elders gaan vertoeven. Vandaag bezoeken we Bolsward en Sneek en maken een rondrit door zuidwest Friesland. In WOll was ik gedurende de maanden februari - juli ondergebracht bij pleegouders in Sneek. In Den Haag was hongersnood. Daar hebben we in Sneek geen last van gehad. Ik zeg we, want ook mijn twee broers waren daar bij andere plaagouders ondergebracht. Op 15 april 1945 werden we bevrijd, maar moesten nog tot het eind van het schooljaar wachten voordat we naar huis mochten. Thuisgekomen spraken wij stadsfries en onze ouders verstonden er geen woord van. Het was wel even wennen.


    >> Reageer (1)
    07-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.even tussendoor.

    Na een goede autorit over de Afsluitdijk zijn we eerst naar Franeker en Harlingen geweest om deze Friese steden te bezoeken. Het ziojn echt leuke plaatsen, die een bezoek meer dan waard zijn. Ik heb hier wel allemaal foto's gemaakt, maar die kan ik nu niet plaatsen. Die  houden jullie maar te goed van mij. Op het ogenblik zitten we in de bibliotheek van Bolsward - ook al zo een mooi stadje in Friesland. Hier mogen we gratis gebruik maken van het internet. Waar vind je dat nog? Vriendelijke groet vanuit Bolsward en tot morgen maar weer.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waar zijn Paolo en Lana gebleven??
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik heb het zelf gezien: Sinterklaas heeft om 17.15 uur het land verlaten. Het was al donker en ik kon er geen foto van nemen. Ik ben er niet zeker van maar ik dacht Paolo en Lada  aan boord te zien. Ze zaten in een zak en alleen hun hoofd was te zien. Ik kan me vergissen. Op bijgevoegde foto was het moeilijk ze te herkennen. Maar voor een goede blogger is er geen twijfel aan. Paolo en Lana, goede reis en tot spoedig weerziens.


    >> Reageer (0)
    06-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kerstbloem
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Even een pauze, waarin heel schuchter even een zonnestraalte door het wolkendek priemde. Even een pauze, waardoor ik toch even van buiten kon genieten. Foto: een kerstbloem, die nu overal te koop wordt aangeboden


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gaat wel weer over.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    6 december: vertrek van Sinterklaas, maar het kerstfeest komt steeds dichterbij: 2e zondag van de advent. Gisterochtend wilde ik een snipper papier, nog kleiner dan een kwart postzegel van de grond oprapen. Zeker een verkeerde beweging gemaakt: een pijnscheut in mijn heupen en strompelend als een oud mannetje zocht ik steun bij de tafel. Gelukkig trok de ergste pijn weer weg, maar het restantje plaagt me nog wel. Ik zal me vandaag maar rustig houden: wel bewegen, maar niet tijdens een lange ochtendwandeling. Misschien is het dan morgen over; dan moet ik een lange autotocht maken naar Friesland. Maar gisteren had ik er in de auto weinig last van, wel bij het lopen. Gaat wel weer over. Foto: zingen ze nu een sinterklaasliedje(dank je sinterklaasje) of een kerstlied(nu zijt wellekome)?


    >> Reageer (0)
    05-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag Sinterklaasje.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vanavond zullen we hem niet zie zien. Misschien vanavond hier en daar een Piet, die de weg kwijt is. Of misschien een Sint in kennelijke staat. Morgen gaat hij weer terug naar Spanje en wordt hij uitgezwaaid door honderden, misschien wel duizenden dankbare kinderen. Dag Sinterklaasje.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een stukje speculaas
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Lieve Sint,

    Ik heb het altijd al geweten:
    als je ouder wordt
    dan wordt je door de Sint vergeten.
    Ik heb zoveel schoenen
    en heb ze allemaal klaar gezet
    de linker bij de linksen,
    de rechter bij de rechtsen.
    Deze nacht hoorde ik gelach,
    ik dacht; de Sint heeft wat gebracht.
    Ik heb rechtop in mijn bed gezeten
    en gezongen heel de nacht.
    Maar ik had het wel verwacht;
    de Sint heeft niet aan mijn schoenen gezeten,
    Maar is ook dit jaar mij opnieuw vergeten.

    Lieve Sint, als u nog wat over hebt,
    al is het maar een stukje speculaas…
    haaaa, ik zie het al…
    daar ligt wat bij de koffie.
    Bedankt Sinterklaas:
    u bent mij niet vergeten.


    >> Reageer (0)
    04-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JOHO, JOHO.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Met dit weer kom je deur bijna niet uit. Even het aller-noodzakelijkste en verder koffie- of theeleuten. De krant is al snel gelezen als je om 07.00 uur gekleed en geschoren naast je bed staat. Een blik naar buiten vertelt je al dat we in de wintermaand zitten. De ochtend is net begonnen als de duisternis al weer aan komt wandelen. Zondag vertrekt de Sint vanuit de haven in Scheveningen; vanaf het noordelijk havenhoofd; op het zuidelijk havenhoofd staat de kerstman al weer klaar om de verdrietig achterblijvende Sinterklaasminnaars weer wat op te vrolijken. JOHO, JOHO.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aldus heeft de Belgische Senaat besloten.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Binnenkort krijgt Nederland bezoek van 500 foute Belgen. Zij komen voor een tweejarig bezoek naar Tilburg. Van Tilburg zelf zullen ze niet veel zien: hun ochtendwandeling zal plaatsvinden op een goed afgeschermd binnenterrein van de strafgevangenis. België kampt met een tekort aan cellen, terwijl Nederland een overschot heeft. Zijn wij Nederlanders dan van die lieve jongetjes? Nee hoor, maar wij laten ons niet zo makkelijk pakken. Foto: vrije vogels.


    >> Reageer (0)
    03-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.lijnenspel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het moet wel allemaal meezitten: goede wind schepen onder de kust en op de rede, een fraaie lucht en goed licht. Bijgevoegde foto maakte ik op 30 november 2009, 08.16 uur.


    >> Reageer (0)


    Foto

    Soms is het leven mistig
    maar ook vaak zonneschijn;
    laat deze dag voor jou
    een fijne ZON-dag zijn.


    Foto

    klik ook eens op een onderstaande site.
  • Scheveningen-haringroute
  • Stichting Zicht op Scheveningen

  • Foto

    Wat zal het een feest zijn
    als iedereen in de spiegel
    een vriendelijk gezicht ziet


    Foto

    begin iedere dag
    met een lach
    ook als het leven
    je even
    niet toelacht.

    MIJN FAVORIETEN
    Iedereen is van
    harte welkom.


    Scheveningen
    waar Holland zich spiegelt
    in eindeloosheid


    Foto

    mijn steun en toeverlaat
    Annemiek


    Scheveningen,
    waar
    de golven
    als een
    sluier
    langs de kust
    ranken.

    Scheveningen,
    waar de zee
    het strand kust


    In de herfst wordt
    de lente verwekt
    in de winter toegedekt
    en in het
    voorjaar geboren

    de zee is glad
    de lucht subtiel
    bijna breekbaar
    eindeloos de horizon


    geniet van de wolken
    en drijf mee
    naar verre einders


    Ik ging de duinen in
    genoot
    van de natuur
     en de stilte
     op het strand
    besefte ik dat
    'Scheveningen
    één groot feest is'

    Licht, lucht, water
    hij gaf de zon opdracht
    eindeloze ruimte


    een buitje in de nacht
    een zonnetje overdag
    van mij mag 't


    Foto

    de dag is langzaam
    nacht geworden
    het licht is in de
    duisternis verdwenen

    Foto

    Foto

    Archief per jaar
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!