1.Bak de borsten aan in de margarine of boter,8 minuten aan de velkant en 2 minuten aan de andere kant. 2.Ontvet de pan.Blus met de whisky en de bruine fond en voeg de room toe. 3.Voeg de groene peper naar smaak toe met eventueel wat citroensap.Laat de saus inkoken tot binding. 4.Snijd de eend. 5.Serveer met de saus en een gebakken aardappel.Werk af met wat tuinkers.
150 gr gemengde groene sla 1 citroen 1 teen knoflook 4 eetlepels Bertolli Extra Vergine olijfolie zout peper 600 g scampi of reuzengarnalen
SCAMPI MET CITROENSCHIL
Waarom zou een salande koud of saai moeten zijn?Dit recept gaat voor gebakken garnalen en maakt de sla meteen tot een feestelijk gerecht.
Was de slablaadjes en citroen.Rasp wat reepjes van de citroenschil en pers het sap uit een halve citroen.Hak de knoflook fijn.
Meng de olijfolie met de knoflook,het citroensap,een snuifje zoput en een gulle draai peper.Smeer de garnalen in met de helft van deze marinade.Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en bak ze op een middelmatig vuur enkele minuten aan beide zijden.Schik ze meteen op een bord samen met de sla.
Giet de overblijvende marinade over de garnalen,strooi er de gehakte citroenschil over en dien meteen op.
Dien dit gerecht op met Italiaanse ciabatta of Focacciabrood.
Tip:
Een limoen zal een iets zoeteren en geurige smaak aan deze sla geven.Een ietsje exotischer ook.Voor net dat beetje extra kun je enkele blaadjes tijm en 1 versneden lente-uitje toevoegen,net voor het opdienen. Als je over citroentijm beschikt,gebruik die dan in plaats van de gewone tijm.