Inhoud blog
  • Gevulde eieren
  • Roerei met garnalen en dille
  • kreeft op zijn amerikaans
  • Waterkerssalade met avocado
  • Kippebouten uit de oven
    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    lekker eten

    19-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wilde eend met groene pepersaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Wilde eend met groene pepersaus

    (voor 4 personen)

    4 wilde-eendenborsten
    margarine of boter
    Whisky
    1 dl bruine fond
    1 dl room
    1/2 doosje groene peper
    tuinkers

    (werkwijze)

    1.Bak de borsten aan in de margarine of boter,8 minuten aan de velkant en 2 minuten aan de andere kant.
    2.Ontvet de pan.Blus met de whisky en de bruine fond en voeg de room toe.
    3.Voeg de groene peper naar smaak toe met eventueel wat citroensap.Laat de saus inkoken tot binding.
    4.Snijd de eend.
    5.Serveer met de saus en een gebakken aardappel.Werk af met wat tuinkers.

    Smakelijk.

    19-03-2007 om 17:41 geschreven door lekker eten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom op mijn blog:Lekker eten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Voor 4 personen
    Bereidingstijd:15 minuten

    Ingrediënten:

    150 gr gemengde groene sla
    1 citroen
    1 teen knoflook
    4 eetlepels Bertolli Extra Vergine olijfolie
    zout
    peper
    600 g scampi of reuzengarnalen

    SCAMPI MET CITROENSCHIL

    Waarom zou een salande koud of saai moeten zijn?Dit recept gaat voor gebakken garnalen en maakt de sla meteen tot een feestelijk gerecht.

    Was de slablaadjes en citroen.Rasp wat reepjes van de citroenschil en pers het sap uit een halve citroen.Hak de knoflook fijn.

    Meng de olijfolie met de knoflook,het citroensap,een snuifje zoput en een gulle draai peper.Smeer de garnalen in met de helft van deze marinade.Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en bak ze op een middelmatig vuur enkele minuten aan beide zijden.Schik ze meteen op een bord samen met de sla.

    Giet de overblijvende marinade over de garnalen,strooi er de gehakte citroenschil over en dien meteen op.

    Dien dit gerecht op met Italiaanse ciabatta of Focacciabrood.

    Tip:

    Een limoen zal een iets zoeteren en geurige smaak aan deze sla geven.Een ietsje exotischer ook.Voor net dat beetje extra kun je enkele blaadjes tijm en 1 versneden lente-uitje toevoegen,net voor het opdienen.
    Als je over citroentijm beschikt,gebruik die dan in plaats van de gewone tijm.

    Smakelijk.

    19-03-2007 om 14:53 geschreven door lekker eten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007

    Foto

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.





    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!