OP STAP MET PAT
Foto
Foto
Zoeken in blog

Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Cultuursite
  • Kunst blog
  • Marleentje
  • afm
  • Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    De dag plukken met ernst en humor
    Image Hosted by ImageShack.us
    30-08-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jaarmarkt
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Opapat had vandaag maar een kleine verplaatsing met zijn tuf tuf, 7 km van bij hem thuis in Deerlijk tot in het centrum van Waregem, hij was nog maar goed gestart, en hij was al in het centrum, om 12u was hij er al, en er waren waarempel al marktkramers aan het uitpakken. Prachtig warm weer vandaag, en het verleden van deze markt indachtig kon men zich reeds inbeelden dat er een massa volk naar Waregem zou afzakken.En die massa, die was er, men kon er weer over de koppen lopen, ongelooflijk hoeveel mensen er daar aanwezig waren over de hele lengte van de Stationstraat en de Stormstraat, en op het marktplein waar een de kermis op volle toeren draaide. Er waren op verschillende plaatsen optredens,en andere activiteiten, teveel om op te noemen, er heerste weer een ambiance op zijn Waregems. Opapat slenterde mee tussen de massa, met af en toe een "Pils stop" op een terras, tussendoor ook met de marktkramers wat praten die eigenlijk tevreden waren over de verkoop, alhoewel die niet in verhouding lag met het aantal aanwezigen.Toen omstreeks 21u30 de marktkramers begonnen in te kramen is hij en zijn madam een mondje gaan eten in "Le Jardin Provencal",  hij kent dit restaurant gelegen in het begin van de stationstraat dicht bij de markt. Op het terras achter het restaurant waant men zich op vakantie in het zuiden van Frankrijk, zeker bij dit weer.
    Op de foto vandaag een "Belleman"en zijn gevolg die met bel en perkament in de hand de markt op en af liep, een speciaal figuur!

    30-08-2005, 02:07 Geschreven door OPAPAT
    Reageren (1)


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rare auto.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dit is toch wel een speciaal model, het zal mijn verbeelding zijn zeker, maar dit doet me een beetje denken aan "Donald Duck", mischien is het zijn auto wel?

    Klik op de foto.

    30-08-2005, 01:06 Geschreven door OPAPAT
    Reageren (0)


    29-08-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwpoort - Bernardus feesten op 28 augustus.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Tijdens het week-end van vrijdag tot en met zondag waren er de Bernardusfeesten in Nieuwpoort. Opapat moest dit natuurlijk een zien en tufte, waarschijnlijk voor de laatste maal dit jaar, naar de kust. En het was inderdaad kustweer vandaag, zonnen aan het strand, terrasjes overvol, en op de markt was er,tot verwondering van opapat, reeds vanaf de middag véél volk die de ongeveer anderhalve kilometer lange hoofdstraat inpalmden. Wie dacht dat dat ze allemaal op het strand lagen waren behoorlijk mis, en dat volk bleef maar komen en dat tot rond omstreeks 19u, er liep zelfs méér volk op de markt dan op de zeedijk.Na 19 u begon het te minderen en de meeste marktkramers hielden het dan ook voor bekeken. De verkoop was niet zo denderend te noemen, maar wat wil je na 3 dagen, einde van de maand zijnde, de schoolkosten net achter de rug, dus bleef de geldbeugel bij velen potdicht. Op de foto en in"de spotlight" vandaag, Guy, vooral gespecialiseerd in polards en "polo's, zowel in zijn winkel in Middelkerke als op de markt. Opapat hoorde opnieuw " de geruchten" dat hij een plan zou hebben om in 2006 zelf avondmarkten in te richten aan de kust, het zijn geruchten, maar men weet maar nooit.

    Klik op de foto. 

    29-08-2005, 01:59 Geschreven door OPAPAT
    Reageren (1)


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Avondmarkten op 29 & 30 augustus.
    Op 29 augustus: - Waregem Koerse vanaf 13u. (0475442306)
                                      - Middelkerke Zeedijk (demonstrerders) vanaf 17u (0475421362)
                                      - Oostakker jaarmarkt vanaf 08u (?)
                                      - Baardegem vanaf 18u (?).

    Op 30 augustus: - Merendree vanaf 18u (?).

    29-08-2005, 01:09 Geschreven door OPAPAT
    Reageren (0)


    28-08-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huis te klein.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Jaren geleden hebben ze een boompje geplant in de achterkeuken als aandenken aan hun huwelijk..
    Het huwelijk hield stand, de boom ook!!

    Klik op de foto.

    28-08-2005, 21:35 Geschreven door OPAPAT
    Reageren (0)


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Avondmarkten op 28 & 29 augustus.
    Op 28 augustus: - Nieuwpoort (St. Bernardus)  Braderie & avondmarkt vanaf 13u.(0477438394)
    Op 29 augustus: - Waregem Koerse vanaf 14 u. (0475442306).
                                      -Middelkerke Zeedijk vanaf 17u. 0475421362).
                                      - Oostakker Jaarmarkt vanaf 08u. ( ? )
     

    28-08-2005, 01:33 Geschreven door OPAPAT
    Reageren (0)


    27-08-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gent Vrijdagmarkt op 27 augustus.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag moest opapat absoluut terug eens naar Gent, het was al zó lang geleden, en een onweerstaanbare drang deed hem bijna automatisch naar Gent Vrijdagmarkt tuffen. Nog iets te fris voor de tijd van het jaar maar al bij al toch mooi weer, de Vrijdagmarkt lag er zonnig bij, opapat voelde het aan als terug  "een beetje thuiskomen" daar in Gent. Alhoewel duidelijk minder volk als anders was de sfeer weer optimaal, oude bekenden terug zien, zelfs marktbezoekers herkenden opapat, ook een chatster van op seniorennet Yava was van de partij, opapat is zelfs met haar een koffie gaan drinken op een gezellig terras, maar kon haar niet verleiden om een wafel met "Krieken en slagroom" te doen eten, ze heeft karakter voor het behouden van haar lijn, maar wat wil je, ze ligt al 25 jaar vast aan "De lijn" als buschauffeur. Jullie voelen het waarschijnlijk ook aan bij het lezen, het deed deugt om er terug te zijn, de abnormale en onnatuurlijke "enscenerende drukte" van de kustmarkten lag plots ver achter de rug, nog een paar van die opbeurende markten en het lamentabel gedoe van de kustmarkten 2005 zullen snel vergeten zijn van wat opapat dáár zag.
    Geen onprofessionele plaatsaanduidingen meer, (6m is geen 5m70) geen chaotische toestanden meer zoals kramen met dezelfde produkten net naast of juist vóór elkaar te plaatsen, of nog erger bijna allemaal samen, de rust van de gewone markten zal vele marktkramers doen inzien dat het in 2006 héél anders zal moeten verlopen, wat de "Bonzen" en de "Kust Gemeenten" er ook mogen van denken, en hoe onverschillig en laagdunkend ze er waarschijnlijk zullen over denken, ooit komt de dag!
    D-day op zijn Vlaams, men weze gewaarschuuwd !!!!
    Op de foto vandaag een deeltje van de Vrijdagmarkt net voor alles nog moest beginnen, zie die prachtige historische gebouwen op de achtergrond, heel wat anders dan die betonnen dozen op de Zeedijken, of niet? "Welcome home" marktkramers, en 2006? we zien wel!

    Klik op de foto.

    27-08-2005, 22:46 Geschreven door OPAPAT
    Reageren (1)


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chat-rooms.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor alle duidelijkheid, "dit gebeurt niet op seniorennet", maar op bepaalde chat-rooms zijn deze situaties soms mogelijk.
    Deze vind ik wel grappig.

    Klik op de foto.

    27-08-2005, 21:31 Geschreven door OPAPAT
    Reageren (0)


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jong geleerd !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De interesse voor "vrouwelijk schoon" begint op steeds jongere leeftijd.
    Die kleine zal er later ook geen gras laten over groeien, zoals hij nu al bezig is.

    Klik op de foto.

    27-08-2005, 09:25 Geschreven door OPAPAT
    Reageren (0)


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Avondmarkten op 27 & 28 augustus.
    Op 27 augustus: - Raversijde vanaf 17u. (047542306)
                                    - Nieuwpoort (St.Bernardus) Braderie vanaf 13u.(0477438394)
                                    - Denderleeuw Braderie vanaf  ?  (0477859728)

    Op 28 augustus : - Nieuwpoort (St.Bernardus) Braderie en avondmarkt vanaf 13u. (0477438394).

    27-08-2005, 03:16 Geschreven door OPAPAT
    Reageren (0)


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Avondmarkt in Oostduinkerke op 26 augustus.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Opapat zijn jongste dochter, net agestudeerd als ingenieur bouwkunde, wou absoluut voor de laatste maal haar vakantiejob sinds jaren in de maand augustus op de Zeedijk, nog eens meemaken voor ze de arbeidsmarkt instapt. Vandaag was er avondmarkt in Oostduinkerke , en de keus voor opapat was snel gemaakt, hij tufte er uiteraard naartoe. De relatief kleine Zeedijk is er wel een zeer gezellige.
    En wat veel te weinig gebeurde dit jaar, het weer zat eindelijk eens mee, niet te warm, maar veel beter dan wat de zomer 2005 ons te bieden had dit jaar. En dat was ook duidelijk te zien aan de gemoedstoestand van zowel de toeristen als van de marktkramers, de kooplust van de mensen lag ook veel hoger als anders, en mede door het kleiner aantal standplaatsen was er minder "overaanbod" als op andere Zeedijken, opapat zag dat het goed was en trok zich terug met zijn dochter en een beperkt gezelschap om nog een hapje te gaan eten. Het was dus heel laat toen hij naar Deerlijk terug tufte.
    Op de foto "en in de spotlight"een kraam met kwaliteits leder, wat opviel door het feit dat de uitbater Lucien er ter plaatse op ambachtelijke wijze armbandjes maakt op maat met je naam erin, of halsbanden voor honden enz....

    Klik op de foto.

    27-08-2005, 02:55 Geschreven door OPAPAT
    Reageren (0)


    26-08-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rotweer aan zee !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Een vakantie aan zee dit jaar was er een om de haren op je hoofd uit te trekken, of je hoofd erbij te verliezen van ellende !

    Klik op de foto.

    26-08-2005, 12:22 Geschreven door OPAPAT
    Reageren (0)


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Avondmarkten op 26 & 27 augustus.
    Op 26 augustus: - Oostduinkerke Zeedijk vanaf 17u. (0475442306).
                                     - Jabbeke vanaf 17u (0475421362).
                                     - Moerbeke Waas vanaf 17u. (0495690980).
                                     - Aalst (Binnenstraat) vanaf 18u.
                                     - Nieuwpoort (Sint Bernardus) braderie vanaf 13u.

    Op 27 augustus: - Raversijde vanaf 17u ( 0475442306).
                                      - Nieuwpoort (Sint Bernardus) braderie vanaf 13u. (0477438394).
                                      - Denderleeuw braderie vanaf ? (0477859728).

    26-08-2005, 02:07 Geschreven door OPAPAT
    Reageren (0)


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Avondmarkt in Hofstade op 25 augustus.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen 13u in Deerlijk, geen regen, maar gieten met overvolle bakken water! Geen weer om er opapat door te jagen, dus de twijfel was groot.15u en de zon was waarempel van de partij, opapat onmiddelijk zijn tuf tuf ingesprongen en riebedebie richting Hofstade bij Aalst.Ter plaatse aangekomen was er nog voldoende tijd om een koffie te drinken met enkele van de aanwezige marktkramers, maar een blik door het venster van het café en wat zag opapat? Regenschermen , het was van dat!! Verschillende kramers zagen het al helemaal niet meer zitten en dronken nog een tweede koffie(of iets anders).Na een tijd verdwenen de regenschermen terug uit het straatbeeld en de kramers begonnen eraan.
    Traditioneel komt deze markt traag op gang, en toen het volk begon toe te komen begon het opnieuw te regenen met enkele rake rukwinden in het kielzog! Even paniek toen een van de kramen de windkracht niet meer kon weerstaan en ei zo na de lucht dreigde in te vliegen, het duurde maar even, maar het was zéér krachtig.Na de fikse bui verscheen zowaar de zon met blauwe hemel en bijna geen wind meer, om zot te worden van die weer grillen.Opapat kreeg ook via gsm onheilspellende berichten van op de kustmarkten, wind en nog eens wind, nog vóór 21u waren er daar al veel opgekraamd uit vrees voor nog erger. In Hofstade bleef het droog, er was ondertussen veel volk, maar gezien de koude was de verkoop ook niets om over naar huis te schrijven, allen het minieme standgeld was daar de redding voor het tamelijk groot aantal opgekomen kramers.Rond 22u en net na een afsluitend vuurwerk begon men in te pakken, want het begon opnieuw te regenen.
    Op de foto vandaag een prachtige regenboog die plots te voorschijn kwam boven Hofstade.

    26-08-2005, 01:37 Geschreven door OPAPAT
    Reageren (0)


    25-08-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vissen !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vraag me af wat die vissers het liefst "aan de haak" zouden willen slaan?
    Een zeepaling, een baars, een zeeduivel, of die achter hen op de pier?

    Klik op de foto.

    25-08-2005, 11:48 Geschreven door OPAPAT
    Reageren (2)


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Avondmarkten op 25 & 26 augustus.
    Op 25 augustus: - Oostduinkerke Groendijk vanaf 17u. (0475442306)
                                     - Westende Dorp vanaf 17u. (0475421362)
                                     - Hofstade vanaf 16u.

    Op 26 augustus: - Oostduinkerke Zeedijk vanaf 17u.(0475442306)
                                     - Moerbeke Waas vanaf 17u.(0495690980)
                                     - Jabbeke vanaf 17u. (0475421362)
                                     - Nieuwpoort (St. Bernardus) braderie vanaf 13u.(0477438394)

    25-08-2005, 01:49 Geschreven door OPAPAT
    Reageren (0)


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Avondmarkt in Lombardsijde op 24 augustus.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De weerberichten van deze middag voorspelden niet veel goeds voor het verder verloop van de dag, en inderdaad, opapat vertrok van uit Deerlijk met de zon aan de hemel om regelrecht naar bewolking toe te rijden, en in Lombardsijde aangekomen was het daar al nat ! (Opapat kwam nat!)
    Op de markt stonden de voertuigen van de marktkramers keurig op hun plaats, maar van uitpakken was er om 16u zeker nog geen sprake, men keek de kat uit de boom. Even na 17u en toen de regen aanstalten maakte om er mee op te houden, besloten de kramers om het er toch maar op te wagen, en gelijk hadden ze, want het volk begon waarempel toe te komen, tot grote verbazing van opapat bleven ze terug van alle kanten op de markt neerstrijken, welliswaar niet zoveel als de vorige weken, maar toch.Gezien de markt tussen de huizen doorgaat was er een redelijke bescherming tegen de wind die stillaan in kracht begon toe te nemen.Toen het er naar uitzag dat eerder verslechtering dan verbetering kwam besloten de marktkramers rond 21u om er het bijltje bij neer te leggen. De verkoop was dus ook niet goed te noemen, alhoewel de meesten toch "uit de kosten" konden komen. Opapat tufte dan ook maar terug naar huis, met onderweg niets anders dan regen.
    Op de foto een algemeen beeld die aantoont dat er toch wat volk aanwezig was, opapat ontmoete zelfs een lieve mevrouw die helemaal uit Brugge speciaal naar hier was gekomen, dat zijn de échte!

    Klik op de foto.

    25-08-2005, 01:00 Geschreven door OPAPAT
    Reageren (1)


    24-08-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bosbranden in Portugal.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het grootste probleem om de bosbranden te bestrijden in Portugal, is dat de brandweerwagens niet ter plaatse kunnen komen door afgesloten wegen. Ik heb hier een alternatief gevonden om makkelijker bij de branden te geraken, een pompier moto!!

    Klik op de foto.

    24-08-2005, 13:17 Geschreven door OPAPAT
    Reageren (0)


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Avondmarkten op 24 & 25 augustus.
    Op 24 augustus: - Sint Idesbald Zeedijk vanaf 17u.
                                     - Lombardsijde Dorp vanaf 17u.            - Haasdonk jaarmarkt vanaf 8u.

    Op 25 augustus: - Oostduinkerke Groendijk vanaf 17u.
                                      - Hofstade vanaf 17u.
                                      - Westende Dorp vanaf 17u.

    24-08-2005, 01:36 Geschreven door OPAPAT
    Reageren (0)


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tuf tuf was moegereden!!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Opapat is deze morgen met zijn vrienden en vriendinnen een pot gaan pakken in " Taverne Sachsen" in Zwevegem. Hij is nog vlug even een bezoek gaan brengen aan de marktkramers die al aan het inpakken waren, nog vlug enkele inkopen gedaan en de voormiddag zat erop.
    In de namiddag moesten ze opapat zijn tuf tuf even onder handen nemen, want die was een beetje moegereden. Gelukkig bestaat er tegenwoordig prima personeel die je wagen in detail kunnen nakijken (zie foto). Een avondmarkt bezoeken zat er dus niet meer in, en opapat nam wat platte rust om morgen weer fit op stap te kunnen gaan.

    Klik op de foto.

    24-08-2005, 00:40 Geschreven door OPAPAT
    Reageren (0)



    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Foto van de markt in Kortrijk.


    Rondvraag / Poll
    Hoeveel maal bezoekt u het blog van opapat?
    3 x per dag of méér.
    2 x per dag.
    1x per dag.
    3x per week of méér.
    2 x per week.
    1 x per week.
    1 x per maand of méér.
    1 x per maand.
    Zelden.
    Bekijk resultaat


    Foto

    Mijn vriend Lady, Cavallier King Charles.
    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!