Inhoud blog
  • Terug thuis
  • Spermwhales?
  • Vertrekkensklaar
  • Karamel
  • Laatste loodjes
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Nieuw Zeeland - reis
    een lang gekoesterde droom
    16-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bay of Islands

    We zitten nu in Paitia aan de Bay of Islands. Mooie plek, maar zeer toeristisch.
    Het kleine stadje ondergaat door het toerisme een hele metamorfose; hele risten motels en appartementen; gelukkig worden die klein gehouden. Geen spaanse teostanden dus.

    Vanmorgen de Watingi Treaty Grounds bezocht. Dat is de plek waar in 1840 de overeenkomst met de Maori's werd getekend. Er is bijvoorbeeld ook een War Canoe te zien; een gevaarte van 35m dat uit 3 kauri bomen werd gemaakt, waarin plaats is voor 80 roeiers en nog 55 man. Een echt kunstwerk.

    Na de middag zijn we een boottocht in de baai gaan maken. De baai is bezaait met tientallen kleine en grote eilanden, velen in privaat en rijke handen. De tocht was zeer de moeite waard.

    Gaan nu nog een stukje barbecuen en dat zit deze dag er op.

    Ik heb geprobeerd om foto's toe te voegen, maar de blog laat maar max 200k toe, en mijn foto's hebben meer geheugen dan dat. Zal er dus wat moeten op vinden>

    16-02-2007 om 07:20 geschreven door Paul en Erna

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    15-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De eerste tekenen van NZ
    Eerst nog wat over Singapore.

    Het viel ons op hoe proper het daar allemaal was; nergens ook maar een stukje papier te zien. Zelfs in Chinatown viel dat op.

    We hebben een bustocht gemaakt. Ge kent dat wel, zelfs in Antwerpen hebben ze tegenwoordig een hop-on-hop-off. De bezienswaardigheden die men bij elke halt wist te melden: hotels en shopping centra; nu en dan eens een gebouw, maar daar werd vooral niet mee overdreven. Heel Singapore lijkt dan ook wel een winkelcentrum. Wijnegem shopping maar dan een paar maten groter.
    Voor koopjes moet je echter vooral niet op Orchard Road zijn (de Meir van Singapore); alle grote merken hebben er hun winkel. Voor koopjes kun je wel terecht in Little India; de Indische wijk bulkt van de kleine winkeltjes waar afpingelen de regel is. Buiten een paar UV ringen voor de camera en wat horloges en T-shirts hebben we ons maar niet teveel laten gaan.

    Het Chinese nieuwjaar is in aantocht, en dat kon je daar heel goed merken. De hele stad wordt zowat volgebouwd met bogen, en overal zie je versieringen. Op Orchard Road worden tribunes opgetrokken om van daaruit de grootste straatparade van Azie te kunnen bezien; zoiets als het carnaval van Rio klaarblijkelijk. Dat festijn heeft op 23 en 24 feb plaats, en alle straten zijn dan afgesloten in het centrum. Moet wat zijn; wie goesting heeft kan misschien eens gaan kijken?

    De vluchten naar NZ zijn goed verlopen; alleen bijna niet geslapen, dat is dus wel even lastig.
    De aankomst in Auckland was echter niet zo prettig. Op de laatste vlucht had Erna een banaan gekregen; ze dacht die later op te eten. Edoch, in NZ zijn ze nogal streng op de invoer van fruit en een heleboel andere zaken. We mochten dan ook meteen een BOETE van 200 dollar betalen. Erna wou al meteen terug op de vlieger stappen van woede; ge kent haar toch ook hoe ze dan reageert.

    Daarna maar onze campervan oppikken; het is wel een oude bak, maar het valt wel mee. De slaapruimte is in elk geval groot genoeg; voor de rest is het aanpassen natuurlijk.

    Gisterenavond hebben ze aan de noordkust van Auckland gekampeerd; mooi zicht op de baai. We zijn maar een hapje gaan eten in de voorstad daar. We hadden in het Belgische cafe Blankenberge (jawel) mosselen kunnen gaan eten, maar daar komen we niet voor naar NZ nietwaar.

    Vandaag naar het noorden, naar de Bay of Islands. Heel heuvelachtig, met vaak pittige hellingen waar onze camper behoorlijk moet puffen. We zitten nu in Paihua, en gaan morgen o.a. een boottocht maken. Ook nu ligt de camping weer aan de baai, het zicht is in de prijs inbegrepen. Het water is heerlijk van temperatuur, als Erna er al ingaat dan moet het wel warm genoeg zijn me dunkt.

    Morgen proberen wat foto's toe te voegen.

    15-02-2007 om 06:23 geschreven door Paul en Erna

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    13-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Singapore
    Vlucht naar Singapore goed verlopen. Goed kunnen slapen, dan gaat het een stuk sneller natuurlijk.

    Gisterenavond nog een hapje gaan eten aan de Singapore rivier; keuwe zat daar aan restaurants, allem lamgs de rivier dus lekker koel.

    Vandaag Singapore bezocht. Chinatown, Litle India en Orchard Road. Veel winkels gezien dus; veel anders is hier trouwens niet. Ook nog een City tour gedaan met een bus, en nu zitten we alweer op de luchthaven; op weg naar NZ dus.

    Singapore blijft toch wel speciaal; grote stad, maar met heel veel groen. Openbaar vervoer overal, en proper.

    groetjes

    13-02-2007 om 12:34 geschreven door Paul en Erna

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)


    Archief per week
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 01/01-07/01 2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!