Inhoud blog
  • Terug thuis
  • Spermwhales?
  • Vertrekkensklaar
  • Karamel
  • Laatste loodjes
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Nieuw Zeeland - reis
    een lang gekoesterde droom
    26-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Gletsjers
    Vandaag een heel mooie dag gehad bij de gletsjers.
    Vanmorgen hadden we voor het eerst regen, maar dat was al bijeen niet erg, want we moesten toch een dikke 130km rijden vooraleer we aan de gletsjers waren; tegen die tijd was de regen ook over.

    Eerst een bezoek aan de Franz Jozef gletsjer (zowaar genaamd naar de duitse keizer). Je kan tot een goede 500 m van de gletsjer komen , na een dik uur stappen. Je kijkt dan tegen een ijsmuur van zo'n 500m aan; heel indrukwekkend.
    Maar het uitzicht boven was niet zo goed, er hing nog steeds een mist. Dus wij dan maar wachten. De meeste toeristen waren toen al vertrokken, moesten waarschijnlijk hun bus halen, of hun lunch. De mist trok heel langzaam op, er kwam hier en daar een streepje zon. Na een dik uur was de hele gletsjer te zien, en de bergen er omheen. De moeite van het wachten waard dus.

    Daarna nog naar de  Fox gletsjer. Daar kan je tot vlak aan de wand geraken, en kijkje dus tegen een echte ijsmuur aan. Naarmate je dichter bij de gletsjer kwam werd het ook aanzienlijk kouder. Je zag het ijswater ook letterlijk uit de gletsjer stromen, wit van de kou.

    Carolien, jouw beer (we noemen hem poefje) is al op een paar plaatsen getrokken; fotogeniek ventje!

    Zo, we gaan nu wat kokerellen in de campingkeuken.

    De campings zijn hier trouwens allemaal heel goed verzorgd. Ook uitgerust met grote keukens, met alles erop en eraan; we hoeven dus helemaal niet in onze camper te koken.

    Nog de beste groeten aan allemaal van down under.


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (1)

    27-02-2007
    Zomaar
    De bomma vroeg de groeten te doen aan onze Frans ROFLOL. Ze dacht dat jullie in Zuid-Afrika op reis waren. De eerste keer trouwens dat ze niet heeft gefoefeld met haar pillen van de week. De poetsdienst was weer niet langsgeweest volgens haar en ik kan nergens een tel nr vinden van die dienst. Zo slim is ze wel. Voor buitenstaanders lijkt het wel : Het gevecht met de bomma . Nog wa interessant nieuw van het thuisfront en rondom. Kim Clijsters heeft op haar oren gekregen zodat Mauresmo met die dure raket naar huis is gaan lopen, Minister idioot Flahaut vond het nodig om op eigen houtje een ERE-doctoraat te geven aan Kabila. tegenwoordig kan je blijkbaar al doctoreren in de corruptie :-s. Een deel van VW vorst vond het nog eens nodig om te staken en bracht zo de rest van de werkers wel heel paniekerig dichtbij een sluiting. Alya vreet de oren van onze kop en ze staat op springen, al was dit niet in het nieuws te zien natuurlijk. Nee belangrijk nieuws zenden ze niet uit hé ;-) Kyan is zot van de previa. Joepie, de auto van de Papie. Ik wil helemaal vanachter zitten. Ik denk dat ik hem ga houden :-p

    27-02-2007 om 21:52 geschreven door Dave




    Archief per week
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 01/01-07/01 2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!