Inhoud blog
  • Terug thuis
  • Spermwhales?
  • Vertrekkensklaar
  • Karamel
  • Laatste loodjes
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Nieuw Zeeland - reis
    een lang gekoesterde droom
    28-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weg van de Westkust
    Vooraleer te vertrekken uit de gletsjerstreek gongen we nog even lanfs Lake Matheson; een niet zo groot meer, maar gekend vanwege zijn foto's met Mt Cook  in de achtergrond.
    We gingen eigenlijk  maar tegen beter weten in, want het had s'nachts geregend en de mist hing er 's morgens nog. Maar in de verte bespeurden we streepjes blauw; dus je weet maar nooit.

    Busladingen vol aan het meer; maar we kennen dat al, die gaan niet verder dan het eerste het beste uitzichtpunt. Wij natuurlijk niet. Tegen de tijd dat we het uiteinde van het meer hadden bereikt was de lucht opgeklaard, en lagen Mt Cook en Mt Tasman in de zon te blaken. Grandioos zicht met het meer in de voorgrond; alleen nog niet perfect, want al shet meer helemaal stil is, reflecteren die bergen ook nog in het meer zelf; dubbel zicht voor de prijs van een. 10 min later was de mist weer voor de bergen geschoven en was het voor de volgende bezoekers uit met de pret. Reizengeluk gehad dus.

    De weg van de gletsjers naar de westkust loopt door een subtropisch regenwoud; door de vele regen (natste deel van NZ) groeit alles hier weelderig. Vooral de varens en de palmen, maar dat had ik jullie al verteld.

    Bij Haast weg van de westkust. Door het Mt Aspiriing Nat Park, met vele stops voor foto's. Je kunt hier blijven trekken; besneuwde bergen, watervallen, bergrivieren.
    Tot aan de Haast pas zeer weelderige begroeiing; daarover verandert het landschap plots volledig; het wordt veel opener, de bergen zijn er minder hoog en vooral er groeit daar bijna niets meer. Plaats dus voor de schapen. Die zijn er hier massaal, zo'n 62 miljoen om precies te zijn naar het schijnt.

    Doch dat wil echter nog niet zeggen niet mooi, want we worden alweer getrakteerd op 2 meren, Lake Wanaka en Lake Hawea. Kristalblauw water.

    In Wanaka zijn we dan maar gestopt, het was wel geweest, en dat plaatsje ligt er zo mooi bij, dat we hier vandaag maar een rustdag hebben ingelast.
    De camping ligt op 200 m van het meer. Het stadje op 500m lopen. Gisteren zijn we daar een hapje gaan eten en wat biervocht aan onze droge levers gaan toevoegen. Vanop het  terras een niet onaardig zicht op meer en bergen.

    Vandaag gaan we dus niet te veel uitrichten; wat op het strand liggen. Voor ons het meer (hoplelijk niet te koud om te zwemmen), links en rechts de heuvels (toch tot een 1500m hoog) en voor ons de besneuwde bergen van Mt Aspiring; meer moet dat niet zijn. Straks nog een paar biertjes kopen en de droogte doorspoelen.

    Morgen richten de fjorden. Tot dan.
    Dikke smakken van mij en Erna.


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (1)

    28-02-2007
    Wanaka
    Blijkbaar ben ik, buiten Eddy, de enige die de reageerknop heeft gevonden. Wat een troep in dat gastenboek seg (buiten de bekenden natuurlijk). Ik volg jullie adhv Google earth. Wat een mooie streek is Wanaka seg. Ferm meertje al zal het smetwater niet al te aangenaam warm zijn waarschijnlijk. Blijkbaar is het daar ook in de nabijheid de locatie geweest voor verschillende landschappen van de film 'the lords of the rings. Als je Frodo ziet, doe hem de groeten ;-)

    28-02-2007 om 21:56 geschreven door Dave




    Archief per week
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 01/01-07/01 2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!