Inhoud blog
  • Terug thuis
  • Spermwhales?
  • Vertrekkensklaar
  • Karamel
  • Laatste loodjes
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Nieuw Zeeland - reis
    een lang gekoesterde droom
    10-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laatste loodjes
    Alweer 3 dagen geleden sinds het laatste nieuws. Het begint dus stilaan op te geraken.

    Donderdag zijn we weer de Cook straat overgestoken, van zuid naar noord deze keer.
    Woensdagavond dachten we dat het een ruwe oversteek zou worden, regen en wind. Maar donderdagmorgen was de zon alweer van de partij. Vermits we pas na de middag vaarden, hebben we eerst nog wat de omgeving verkent. Prachtig daar rond de Marlborough Sound.
    Waikawa Bay is in volle ontwikkeling; overal worden prachtige huizen gebouwd, met uitzicht over baai met alles eroip en eraan. Een niet onaardige jachthavben ook; ik schat dat er zo'n stuk of 600 boten lagen te glimmen in de zon.

    Toen we de Cook Straat een paar weken geleden overstaken, was er niet veel te zien, te slecht weer. Gelukkig nu niet. Wat een spectakel om zo langs die fljord met zijn omliggende bergen en de vele baaien te varen. Het leek wel een cruise.

    Wellington hebben we deze keer maar snel achetr ons gelaten. We dachten die dag nog een flink stuk op te schieten, maar dat was zonder de files gerekend. Wegenwerken en dus een dik uur aanschuiven.

    Het is die avond voor het eerst donker geworden vooraleer we een logement vonden.

    Gisteren dan in een ruk naar Rororua gereden, een 350km; een van onze lange ritten hier.
    We zijn daarbij weer de vulkaanstreek rond Tongariro gepasseerd, maar langs de andere kant van de berg. Door wat heet Desert Road; niet echt een woestijn, maarwel gedurende ruim 50km dorre hoogvlakte, metuiteraard een goed zicht op de vulkanen. Die hebben zich ook nu stilgehouden; maar goed ook.

    Zitten dus nu in Rotorua, het vulkanisch en geothermisch centrum van NZ. Overal spuit de stoom hier uit de grond. Op de meeste plekken is het water zo heet dat je er niet aan of omtrent kunt.

    Vananvond gaan we naar een Maori show en hangi maaltijd. Echt toeristisch dus, maar dat hoort er nu eenmaal ook bij.

    Maandag vullen we de blog nog een keertje bij voordat we de vlieger opstappen. 36uur onderweg, amai.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (1)

    10-03-2007
    Mevr
    Beste Paul en Erna, Ik heb Herman zijn oren letterlijk afgezaagd om te zoeken naar jullie blog omdat ik hem niet vond . Uiteindelijk heb ik Cindy gebeld die nog op school was en Herman heeft dan nog eens zijn goede wil getoond en met te zoeken op : Nieuw Zeeland, kwamen we uiteindelijk terecht bij : Paul en Erna. Al ons gezoek op Paul Rouchet leidde tot niets .Ondertussen zijn we "bijgelezen " en heb ik meegenoten van al dat moois.Het mooie liedje is alweer bijna voorbij en ik denk dat men zo een reis geen 2x na elkaar doet .... dus heel hard genieten van de laatste dagen is de opdracht. Het is hier een zonnige weekend en we zijn eens naar Duinbergen gereden voor een fikse wandeling. Wat ik onderweg zag ga ik niet omschrijven want dat is te veel om op te noemen.Ikea is kasten komen plaatsen en ze staan mis gemonteerd....Herman heeft er weer een zoekplaatje aan.Enfin , wij zijn het al gewoon dat niks van de eerste keer O.K is bij ons. ZOALS AFGESPROKEN KOM IK JULLIE DINSDAG 13 HALEN IN ZAVENTEM;cINDY ZEGT DAT HET PAS DE 15DE IS MAAR IK NEEM GEEN RISICO. heel veel groetjes van ons allemaal en ook van de turners . Met de zieken gaat het niet zo goed maar die behandeling vraagt ook veel tijd. Het app. stelt het goed, ik laat elke week een beetje water in de putjes lopen en doe een praatje met de plantjes .Heel veel hugs en kussen op de blog zijn wangen voor jullie beiden van Hilde en Herman.

    10-03-2007 om 16:04 geschreven door Hilde Daems




    Archief per week
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 01/01-07/01 2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!