Inhoud blog
  • Terug thuis
  • Spermwhales?
  • Vertrekkensklaar
  • Karamel
  • Laatste loodjes
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Nieuw Zeeland - reis
    een lang gekoesterde droom
    23-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van Taupo naar Wellington
    We hebben Janbert en Annemeik dus goodby gewuifd en zijn verder zuidwaarts getrokken.
    Eerst langs het vulkanische hart van het noordeiland, omgeving Tongariro. Daar liggen 3 nog werkzame vulkanen; niet zo heel actief maar toch. Naar we later vernamen is de Roapehu vulkaan de laatste keer in 1996 uitgebasten, alleen maar rook en as, maar genoeg om het hele skigebied daar onder de as te bedelven. In 1954 zijn er bij een zwaardere uitbarsting 140 doden gevallen, door een ontspoorde trein dan nog. Het gebied rong de vulkanen is een koude hoogvlakte,verder niet veel te zien. Eigenlijk moet je hier de Tongariro wandeling maken maar met 18km en 8 uur stappen is dat voor ons Erna wat te veel.
    Het is hier zoals overal in het noordeiland zeer bergachtig; het gaat constant op en neer, geen 200m rechte weg. Opschieten doe je dus niet echt, maar dat hoeft ook niet.

    Wellington dan. Duidelijk te zien dat dit de hoofdstad is; veel overheidsgebouwen.
    De stad ligt dan wel aan het water, nmaar doet daar zoals Antwerpen verder weinig mee, alles speelt zich in de binnestad af.

    Wat wel zeer de moeite waard was, was het Te Papa museum, het nationale museum van NZ. Niet alleen een prachtig gebouw, maar een fantastische inrichting. Ze behandelen er alle mogelijke thema's op een zeer didactische wijze, veel interactief materiaal waar je zelf wat mee kunt doen. Over fauna en flora, maar ook over aardbevingen  (gisteren was er een in Auckland trouwens, 4.5 richter, niet zo zwaar dus alleen maar wat gerommel), vulkanen, maori etc. Ook heel interessant voor de kids, die kunnen zich hier goed uitleven en van alles doen.

    Vanochtend dan de overtocht van noord naar zuideiland gemaakt. Prachtige tocht. eerst door de baai van Wellington, vervolgens de Cook Engte over en vervolgens door de Marlborough Sounds. Op vele plaatsenzijn de oevers van de eilanden maar een 100m weg, lanfzaam varen dus. Spijtig dat het weer een beetje miezerig was (voor het eerst, voor de rest zonnig weer gehad). Zijn nu verder door de Sounds getrokken; prachtig gebied. Het lijken allemaal meren, maar het zijn in feite fjorden. Zijn op tijd gestopt en hebben ons een 6-pak stella aangeschaft. Het lokale beir is toch niet zo lekker, en Stella vindt je hier overal, ook in Cafees; geen bollekes evenwel, dat zullen we hen nog eens aan het verstand moeten brengen.

    Dave en Cindy, wanneer horen we eens wat  van jullie? Hoe gaat het met de bomma?


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (1)

    24-02-2007
    Reactie
    Net telefoon gekregen van het Nieuw Zeelandse front. Kreeg ik toch wel naar mijn voeten zeker dat ik niets van me laat horen . Beter kijken zou ik zeggen. Ok het zijn nog maar drie reacties maar het zijn er toch wel wat hé. Aan het thuisfront is het al redelijk hectisch geweest. Mijn zusje moeten inspringen als opvang van de kid's, het plotse overlijden van Linsy (nichtje Els - 21j) waar iedereen behoorlijk van de kaart door is, alleen de boel draaiende moeten houden op het werk. Maar er koooomen beeeetereee tijdeeeu Nieuws van de bomma? Tja wat moet ik daar over vertellen. Hetzelfde als altijd zekers. De pillen in haar doosje worden verplaatst door de kaboutertjes en iedereen van de kuis en wasdienst is met verlof NOT. Met zo'n weer kom ik ni buiten (terwijl de zon scheen). Ze amuseert zich alle dagen kostelijk met het kaarten al kon ze niet winnen want er lagen enkele kaarten onder tafel hihi. Ik heb haar voorgesteld om terug te gaan breien maar dat koste teveel geld. En da alarmkast man man, je kan al raden waar dat heel te tijd ligt. Ik sloeg haar bijna op haar blote kont. Al bekroop me de gedachte van de kont en de wasbeurt LOL. Geniet nog van jullie reis en schrijf eens wa meer op de blog hé seg. Zo één keer per week is veel te weinig zenne.Wij komen hier elke dag zien of er iets opstaat. Groetjes en dikke kussen van Els en de kindjes. (Ze missen jullie)

    24-02-2007 om 21:11 geschreven door Dave




    Archief per week
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 01/01-07/01 2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!