Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    27-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Kaneelmuffins

    ingrediënten
    250 gram bloem
    3 tl bakpoeder
    1 groot ei
    150 gram suiker
    1 pakje vanillesuiker
    8 el zonnebloemolie
    150 ml halfvolle biogarde, maar met melk, yoghurt, karnemelk of zure room gaat het ook
    zonnebloemolie om in te vetten
    3-4 tl kaneelpoeder

    Muffinplaat invetten met zonnebloemolie of papieren bakvormpjes in de holtes zetten.

    Zonder plaat kun je 2 papieren vormpjes in elkaar zetten en op een bakplaat opstellen.

    Oven alvast voorverwarmen op 180 graden C. (hetelucht 160 graden C.).
    Bloem met bakpoeder mengen.

    Het ei in een kom klutsen.

    Er de suiker, dan de vanillesuiker, olie, kaneelpoeder en biogarde doorheen roeren.

    Beetje bij beetje het gezeefde meel doorroeren.

    Met het beslag de vormpjes vullen en de muffins 20-25 minuten in het midden van de oven bakken.

    Ze daarna nog even met rust laten, uit de vormpjes bevrijden en warm of gekoeld eten.

     

    27-02-2006 om 18:41 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Gevulde satésaus met rijst

     

    Ingrediënten

    400 gram kipfilet of hamlap

    4 ons rijst

    250 gram champignons

    2 preien

    2 uien

    groot blik perziken op sap

    5 el pindakaas

    3 tl sambal

    5 el ketjap

    2 tl gemberpoeder

    2 tn knoflook

    Zout

     

    Snijd het vlees in stukjes en bak het bruin met gemberpoeder, zout en 1 tl sambal.

    Kook intussen de rijst.

    Snij de prei, ui, knoflook en champignons in stukjes.

    Haal het vlees uit de pan en bak de groenten hierin.

    Laat de perziken uitlekken, bewaar het vocht en snijd ze in stukjes.

    Voeg de sambal, ketjap, en pindakaas bij de groenten en laat dit warm worden.

    Voeg zoveel perziksap toe tot de gewenste dikte bereikt is.

    Voeg tot slot het vlees en de perziken toe en warm alles goed door.

     

     

    27-02-2006 om 16:02 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Kipblokjes met honing en aceto balsamico

     

    Hoofdgerecht / 2 personen

    kipfilet (circa 250 g) 

    2 eetl. bloem

    zout en versgemalen peper

    40 g braadboter

    2 eetl. honing of gembersiroop

    2 eetl. aceto balsamico

     

    Bereidingstijd: 20-30 minuten
    Snijd de kipfilets in blokjes van circa 2x2 cm.

    Doe de bloem met wat zout en peper in een plastic zak en schud de blokjes kip erdoor tot ze rondom met bloem zijn bedekt.

    Verhit de boter in een koekenpan met een antiaanbaklaag en laat de kipblokjes omscheppend op middelhoog vuur in circa 8 minuten rondom bruin en gaar worden.

    Roer de honing of de gembersiroop en de aceto balsamico in een kommetje door elkaar, giet over de kipblokjes en laat omscheppend nog kort doorwarmen.

    Lekker met rijst, mihoen of pasta.

     

    27-02-2006 om 13:31 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Gevulde courgettes met ham en roomkaas


    Ingrediënten

    2 grote courgettes
    zout, peper
    2 eetlepels gehakte basilicum
    1 ui
    1 eetlepel boter
    200 gram reepjes achterham
    2 vleestomaten
    125 gram roomkaas (bijvoorbeeld Mon Chou)
    75 gram geraspte belegen kaas

    Oven voorverwarmen op 200°C..

    Courgettes in de lengte halveren en met een lepel uithollen.

    Het vruchtvlees in stukjes snijden en even opzij zetten.

    Courgettes in ruim kokend water 4 minuten koken en goed laten uitlekken.

    Ovenschaal invetten.

    Courgettes hierin leggen.

    Boter verhitten in een koekenpan en hierin de gesnipperde ui glazig fruiten.

    Roomkaas hierop laten smelten.

    Tomaten ontvellen door ze even in kokend water te leggen en daarna direct heel koud af te spoelen.

    Pitjes en vocht van tomaten verwijderen en tomaten in kleine blokjes snijden.

    Tomaten en ham bij de ui met roomkaas voegen.

    Basilicum, peper en zout naar smaak toevoegen.

    Courgettehelften hiermee vullen.

    Bestrooien met geraspte kaas. ± 30 minuten bakken in het midden van de voorverwarmde oven. Lekker met rijst.

    27-02-2006 om 13:25 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Andijvieflan met gehakt

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    1000 g andijvie
    1 citroen
    4 eieren
    peper
    zout
    nootmuskaat
    500 g gemengd gehakt
    1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
    20 g boter (bakboter)
    tomatensaus

     

    De andijvie zorgvuldig wassen en in reepjes snijden.

    Gedurende 5 minuten blancheren in kokend water met citroensap en een weinig zout.

    De andijvie in een vergiet goed laten uitlekken.

    De eieren loskloppen en mengen met de kruiden, de gehakte peterselie en het gehakt. Vervolgens de andijvie door het mengsel roeren en in een beboterde souffléschaal gieten.

    In een voorverwarmde oven plaatsen en op 200 graden gedurende 1 uur laten garen au bain-marie.

    De flan direct opdienen en serveren met warme tomatensaus.

     

     

    Roergebakken kalkoen met tofu

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    500 g kalkoenfilet
    2 wortelen
    2 lente-uitjes
    150 g oesterzwammen
    100 g shiitake
    250 g broccoli
    1 eetlepel gember (geraspt)
    1 ei
    150 g tofu
    5 g suiker
    2.5 eetlepels ketjap (sojasaus)
    2 eetlepels saké
    2 cl arachideolie

     

    De kalkoen en de schoongemaakte groenten in stukjes snijden.

    De gember schillen en raspen.

    De lente-uitjes en het groene loof fijnhakken.

    De olie in de wok verhitten en daarin de in reepjes gesneden kalkoen kort laten kleuren.

    De wortelen, paddestoelen en broccoli toevoegen en daarover de verkruimelde tofu verdelen.

    Al roerend laten bakken en op smaak brengen met geraspte gember, suiker, sojasaus en saké (of witte wijn).

    Vervolgens het losgeklopte ei erdoor roeren en afwerken met de lente-uitjes.

    Serveren met rijst.

     

     

    Boterwafels

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    120 g boter (roomboter)
    500 g bloem (tarwebloem)
    5 dl water
    5 dl melk (halfvol)
    40 g gist
    5 g suiker
    5 eieren

     

    De eieren splitsen.

    Het eiwit tot sneeuw kloppen samen met de suiker.

    De gist oplossen in lauw water en samen met de losgeklopte eierdooiers bij de melk voegen.

    De bloem zeven en tegelijk door de vloeistof roeren.

    Alles zorgvuldig mengen.

    De eiwitsneeuw voorzichtig door het deeg spatelen.

    Ten slotte de boter smelten en bij het mengsel voegen.

    Bakken in een heet wafelijzer.

    Serveren met boter, suiker, slagroom, confituur of vruchten.

     

    27-02-2006 om 11:56 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Kipfilet in Marsalaroom

    hoofdgerecht voor 4 personen
    4 kipfilets
    olijfolie
    2,5 dl room
    1/4-1/2 dl Marsalawijn
    allesbinder
    peper

    zout

    verse tijm

    Bak de kipfilets in de olijfolie rondom bruin en gaar, voeg de room en Marsala toe en bind eventueel tot de gewenste dikte met de allesbinder.

    Breng op smaak met peper, zout en verse tijm.

     

    26-02-2006 om 18:32 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Gepofte nieuwe aardappelen met ei-kaasboter

     

    Ingrediënten:

    100 g boter of margarine

    5 eieren

    zout

    cayennepeper

    worcestershiresaus

    1 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas

    8 nieuwe aardappelen

    boter of margarine om in te vetten

     

    Bereiding:

    De boter of margarine zachter laten worden.
    Ondertussen de eieren hard koken, ze pellen en de dooiers eruit wippen (eiwitten worden niet gebruikt, maar u kunt ze later fijnhakken en over een salade strooien).

    De dooiers zeer fijn maken met een vork en ze, samen met wat zout, cayennepeper, enkele druppels worcestershiresaus en de kaas door de boter roeren.

    Koel wegzetten.
    De aardappelen schoonborstelen, droog maken en ze in een stukje ingevet aluminiumfolie wikkelen.

    De aardappelen op het rooster in het midden van een hete oven (210°C) plaatsen en ze in ± 50 minuten gaar laten worden.
    De aardappelen kruislings inkerven en ze iets indrukken, zodat het kruim een beetje loskomt. In elke inkerving een klontje ei-kaasboter leggen en de aardappelen in het folie opdienen.

     

    26-02-2006 om 16:38 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mop

    AVONDCURSUS VOOR MANNEN

    Alleen toegankelijk voor mannen!
    Let op: vanwege de complexiteit en moeilijkheidsgraad van de lessen, zal elke cursus maximaal 8 cursisten accepteren.

    De cursus is verdeeld over 2 weken en zal de volgende onderwerpen omvatten:

    WEEK 1
    HOE GEEF IK DE PLANTEN WATER.
    Stappenplan en diavoorstelling.

    TOILETROLLEN- GROEIEN ZE ZELF WEER AAN?
    Groepsdiscussie.

    VERSCHILLEN TUSSEN DE WASMAND EN DE VLOER.
    Oefenen met verschillende soorten wasmanden (visualisatietraining).

    IS HET GENETISCH GEZIEN MOGELIJK STIL TE ZITTEN ALS ZIJ FILEPARKEERT? Rijsimulator.

    DE AFSTANDSBEDIENING.
    De afstandsbediening loslaten: telefonische hulplijn en diverse praatgroepen.

    HOE KAN JE DINGEN VINDEN.
    Training in het zoeken op de goede plek in plaats van schreeuwend het hele huis overhoop te halen.

    Open forum.

    WEEK 2
    LEGE MELKPAKKEN: KOELKAST OF PRULLENBAK?
    Groepsdiscussie en rollenspel.

    BLOEMEN MEEBRENGEN VOOR HAAR IS NIET SCHADELIJK VOOR JE .

    PowerPoint presentatie.

    ECHTE MANNEN VRAGEN DE WEG ALS ZE VERDWAALD ZIJN.
    Waar gebeurd verhaal van de man die het eens probeerde.

    DE VAAT/ SERVIESGOED: VLIEGEN ZE ZELF NAAR HET AANRECHT/ AFWASMACHINE?

    Debat met enkele experts.

    BASISVERSCHILLEN TUSSEN JE MOEDER EN JE PARTNER.
    Praktijkles en rollenspel.

    HET IDEALE WINKELMAATJE ZIJN.
    Ontspanningsoefeningen, meditatie en ademhalingstechnieken.

    BELANGRIJKE DATA ONTHOUDEN & BELLEN ALS JE LATER THUIS KOMT.

    Neem agenda/ PDA mee naar de cursus.

    LOSLATEN: ERMEE LEREN LEVEN DAT JE TOCH NOOIT GELIJK HEBT .

    Persoonlijke begeleiding mogelijk.

     

    26-02-2006 om 13:37 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Kippenbout Español 

     

    Ingrediënten voor 2 personen:

    2 kippenbouten
    1 rode ui
    wit van één prei
    3 stengels groene selder
    2 dikke wortelen

    2 tomaten (ontvelt, ontpit en in stukken)
    1 Spaans pepertje

    2 el tomatenpuree
    1 liter kippenbouillon (blokjes)
    1 dl droge witte wijn
    olijfolie
    zwarte peper uit de molen & zout

     

    Bereiding

    Snijd de groenten grof, ontpit het pepertje.


    Kruid de kippenbouten royaal met peper en wat zout en bak ze goudbruin aan in olijfolie.


    Strooi er de grofgesneden ui en tomaten rond en laat even meestoven, blus met de witte wijn.

    Laat de alcohol verdampen.


    Voeg de rest van de groenten en het pepertje toe en giet de bouillon erbij, breng aan de kook.


    Draai het vuur matig, roer er de tomatenpuree door en laat in ongeveer 20 à 30 minuten gaar worden.


    Breng op smaak en bind eventueel de saus met wat maïzena.


    Lekker met rijst of gestoomde krieltjes.

    26-02-2006 om 13:36 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Bont konijnenslaatje met dragonsaus

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 konijnenbillen
    4 artisjokbodems (gesteriliseerd)
    12 asperges
    1 krop ijsbergsla
    1 krop radicchio rosso
    100 g champignons
    10 cl dragonazijn
    3 cl olijfolie (extra vierge)
    5 g suiker
    peper
    zout
    10 g boter (bakboter)

     

    De konijnenbillen gaarkoken, laten afkoelen en het vlees in reepjes verdelen.

    De asperges schillen, beetgaar koken en in stukken snijden.

    De champignons schoonmaken, in vieren verdelen en eventjes laten stoven in wat boter.

    De artisjokbodems laten uitlekken en in stukjes verdelen.

    De schoongemaakte ijsbergsla en radicchio in een slakom schikken en er de rest van de ingrediënten over verdelen.

    Een pittige vinaigrette bereiden met de olie, de dragonazijn, een snuifje suiker, peper en zout. Hiermee het slaatje besprenkelen.

     

     

    Tongscharfilets met groene peper en witloofflan

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    1000 g tongscharfilet
    6 stronkjes witloof
    2 eieren
    3.5 dl room
    50 g boter (roomboter)
    1 eetlepel peperbolletjes (groen)
    1 eetlepel bieslook (fijngehakt)
    4 eetlepels citroensap
    paprikapoeder
    nootmuskaat
    peper
    zout
    30 g boter (bakboter)

     

    De tongscharfilets oprollen, velzijde naar binnen en van kop naar staart, ze blijven dan vanzelf opgerold.

    De tongscharrolletjes in een beboterde magnetronschaal schikken, op smaak brengen met zout, bestrooien met de groene peperbolletjes, overgieten met drievierde van de room, afdekken en twee minuten laten garen bij 850 W.

    De tongscharrolletjes uit de schaal halen en warm houden.

    Het pocheervocht inkoken en van het vuur de saus binden met klontjes koude roomboter.

    Het witloof wassen, schoonmaken en fijnsnijden.

    Op smaak brengen met peper, zout, nootmuskaat en citroensap.

    In een beboterde magnetronschaal leggen en drie minuten afgedekt verhitten bij 850 W. Daarna goed laten uitlekken.

    De eieren loskloppen met de resterende room en kruiden met peper, zout en paprikapoeder. Beboterde schaaltjes vullen met het gestoofde witloof en hierop het eimengsel gieten.

    De witloofflan zeven minuten verhitten bij 500 W.

    De witloofflan op het midden van een warm bord storten, de tongscharrolletjes errond schikken en de saus erover lepelen.

    Versieren met paprikapoeder en gehakt bieslook.

     

     

    IJstaart

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    200 g boter (roomboter)
    150 g suiker
    2 zakjes vanillesuiker
    6 eieren
    5 dl room
    50 g bitterkoekjes (macarons)

     

    Boter, de beide soorten suiker en de room in een pan doen, op een zacht vuurtje goed mengen.

    Laten afkoelen tot het mengsel lauw is.

    Er de eieren bijvoegen en mixen.

    Gedurende 2 uur in de diepvries zetten en mixen.

    De koekjes (dit mogen ook kokoskoekjes zijn) in stukjes breken en uitstrooien in een cakevorm.

    Er het mengsel uit de diepvriezer overgieten.

    Alles 24 uur in het diepvriesvak van de koelkast zetten.

    Een uur voor het serveren de ijstaart uit de diepvriezer halen.

    Een in heet water gedrenkte handdoek rond de cakevorm leggen.

    De ijstaart storten op een serveerschotel.

    De taart desgewenst versieren met toefjes slagroom, stukjes fruit en kokoskoekjes.

     

     

    26-02-2006 om 12:09 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paulie vertelt
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    26-02-2006 om 00:53 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Komkommersalade op z´n Thais


    Ingrediënten

    1 komkommer
    wat blaadjes sla
    1 rode paprika
    30 gram ongezouten pinda´s
    Dressing:
    2 el citroensap
    1 el Thaise vissaus
    2 tl gehakte korianderblaadjes
    2 theelepels pindakaas
    1 theelepel sambal

    Komkommer schillen.

    In de lengte doormidden snijden en zaadlijsten met een lepel verwijderen.

    Komkommer in 1 cm brede halve maantjes snijden.

    Paprika wassen, zaadjes en zaadlijsten verwijderen en in smalle repen snijden.

    Sla wassen en goed drogen.
    Platte schaal bedekken met de slablaadjes.

    Leg nu de reepjes paprika langs buitenste rand van de schaal en de komkommermaantjes in het midden van de schaal.

    Strooi de pinda´s over de komkommer.

    Klop een dressing van de citroensap, vissaus, koriander, pindakaas en sambal.

    Druppel de dressing over de salade en serveer de salade direct.
    Lekker bij de nasi, bami of elk ander Oosters gerecht.

    25-02-2006 om 20:06 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Gepofte aardappel met sperziebonen

    Ingrediënten

    4 grote aardappels
    zout en peper
    2 eetlepels olie
    kruidenboter
    sperziebonen (klaar maken zoals je gewent bent)

    Bereiding
    Breng de schoongemaakte aardappels met schil in een flinke laag koud water met een snufje zout aan de kook.

    Kook ze 10 minuten.

    Leg de aardappels vervolgens op 4 velletjes aluminiumfolie, bestrooi ze met zout, besprenkel ze met olie en verpak ze in de aluminiumfolie.
    Pof de hete aardappels in de voorverwarmde oven (220°C) in ca. 1 uur gaar.

    Lekker met kruidenboter

    25-02-2006 om 16:09 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Gemarineerde & gegrilde ribbetjes met gekonfijte raapjes

    Ingrediënten voor 4 personen

    1 kg vleesribbetjes
    honingmosterd kruiden
    1 el rietsuiker
    2 busseltjes verse raapjes
    1/2 liter kippenbouillon
    zwarte peper uit de molen & zout

    marinade:

    snuifje grof zout

    zwarte peper

    tijm

    mosterdzaad
    oregano

    rozemarijn

    scheutje olijfolie

     

    Maak de marinade door alle ingrediënten in de vijzel fijn te stampen, borstel hiermee het vlees in en zet een uurtje in de koelkast.


    Grill de ribbetjes 2 minuten aan elke kant op de grillpan of grill, bestuif ze nadien met de honingmosterd kruiden.

    Zet ze tenslotte nog ongeveer 15 tot 20 minuten (tot ze gaar zijn naar wens) in een voorverwarmende oven van 180°.


    Schil ondertussen de raapjes en snij ze in vier, stoof ze voorzichtig aan in boter zonder dat ze kleuren, kruid met peper, wat zout en een eetlepel rietsuiker en bevochtig met wat kippenbouillon.

    Laat hierin in ongeveer 15 minuten gaar worden.


    Schik alles op grote warme borden en lepel er het kookvocht van de raapjes over.

    Lekker met gestoomde krieltjes.

    25-02-2006 om 13:08 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Gebraden langoustinestaartjes met gefrituurde groenten

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    20 langoustines
    2 uien
    1 takje tijm
    4 bosjes peterselie
    2 blaadjes laurier
    2 dl water
    4 wortelen
    2 preiwitten
    5 sjalotten
    1 appel
    olijfolie om te bakken
    200 g boter (roomboter)
    theelepels kerriepoeder
    peper
    zout

     

    Maak de helft van de wortelen schoon, schil de uien en snijd in grove stukken.

    Ontdoe de langoustinestaartjes van hun harnas.

    Maak een krachtige bouillon van de langoustinekopjes.

    Kook ze daarvoor in het water samen met de ui, wortel, tijm, laurier, peterselie, peper en zout. Laat gedurende 1 uur sudderen.

    Was de prei.

    Snijd de rest van de wortel en de prei in een fijne julienne.

    Schil de appel en snijd in dobbelsteentjes.

    Zeef de bouillon, voeg er de versnipperde sjalotten aan toe en laat tot 3/4 van het volume inkoken.

    Klop luchtig met boter op en kruid met kerrie, peper en zout.

    Hou warm.

    Bak de staartjes en appel afzonderlijk in wat olijfolie.

    Hou warm.

    Frituur de prei en de wortel in een mooie heldere frituurolie.

    Nappeer de saus op het bord.

    Leg de gefrituurde groenten in het midden.

    Schik de staartjes er rond en overstrooi ze met appeldobbelsteentjes.

     

     

    Vislasagne met broccoli tuinkruiden en aardappelen

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    300 g broccoli
    600 g aardappelen (krielaardappelen)
    6 sprietjes bieslook
    0.5 bosje peterselie
    30 g kervel
    6 blaadjes basilicum
    1 takje tijm
    500 g grietfilet
    200 g ham
    2 dl room

     

    De in plakjes gesneden aardappelen en de broccoliroosjes apart gaar pocheren in kokend gezouten water.

    Afgieten en laten uitlekken.

    Een laagje aardappelen en broccoli schikken in een beboterde ovenschotel en bedekken met mootjes vis en fijngesneden hamreepjes.

    Elke laag bestrooien met vers gehakte tuinkruiden die zijn losgeklopt in room.

    Zo voortgaan tot alles opgebruikt is.

    Gedurende 20 minuten bakken in de op 200°C voorverhitte oven en serveren.

     

     

    Worteltaart met walnoten

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    10 g boter (bakboter)
    4 wortelen
    2 eieren
    20 g rietsuiker
    4 cl arachideolie
    125 g bloem (zelfrijzend)
    50 g kokosnoot (geraspt)
    1 eetlepel citroensap
    kaneelpoeder
    40 g boter (roomboter)
    75 g poedersuiker
    0.5 dl sinaasappelsap
    100 g walnoten

     

    Verwarm de oven op 190°C.

    Vet een ronde springvorm in.

    Was de wortelen en rasp ze fijn.

    Klop de eieren en de suiker dik en romig.

    Klop de olie erdoor en dan de andere ingrediënten voor de taart.

    Schep het deeg in de vorm en strijk glad.

    Bak in 20 tot 25 minuten in de oven gaar en goudbruin.

    Laat afkoelen op een rooster.

    Verwarm het sinaasappelsap lichtjes, voeg de poedersuiker en de boter toe en roer tot glazuur. Strijk deze over de taart uit.

    Garneer met halve walnoten.

     

    25-02-2006 om 12:56 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Spekflapjes met Postel Oud

     

    kaas : Postel Oud


    Ingrediënten voor twee personen

    4 plakjes mager spek

    4 plakjes ontbijtspek zonder zwoerd

    150 g Postel Oud en vers gemalen peper

     

    voorbereiding : 8 min
    bereidingstijd : 5 min

     

    Bereiding:

    Verdeel de kaas in 4 gelijke stukken.

    Gebruik het mager spek als verpakkingsmateriaal voor de kaas.

    Omwikkel dit vervolgens met het ontbijtspek dat dient als plakmiddel.

    Bak de spekflapjes kort in het gourmetpannetje.

    Werk af met peper.

     

    Serveertip:

    Presenteer hierbij een rauw witloofslaatje met een vinaigrette van graanmosterd in yoghurt.

    24-02-2006 om 19:56 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Gekruide riblappen


    Voor de marinade
    2 blaadjes laurier
    1 eetlepel mosterd
    2 eetlepels azijn
    2 eetlepels zonnebloemolie
    snufje cayennepeper
    1 theelepel tijm
    2 theelepels bruine suiker
    1 ui
    2 kruidnagels
    1 teentje knoflook

    Verder
    600 gram riblappen
    bloem
    zout
    75 gram boter
    2 glazen heet water of een restje rode wijn (is nog lekkerder)

    Roer een dun papje van alle ingrediënten genoemd onder de marinade.

    Leg de riblappen in de marinade en laat ze zeker 6 uur marineren.

    Keer het vlees van tijd tot tijd.
    Haal het vlees na die tijd uit de marinade (bewaren!!) en laat het goed uitlekken.

    Droog het vlees en bestuif het met zout en bloem.

    Verhit de boter en braad het vlees snel aan beide zijden bruin.

    Voeg de marinade toe en 2 glazen heet water of een restje “hete” rode wijn.

    Leg een deksel op de pan en laat het vlees ± 3 uur zachtjes sudderen, wel af en toe keren.
    Heerlijk met rode kool en aardappelpuree.

    24-02-2006 om 16:33 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Logo
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Mooi he.
    Dit logo is duidelijk niet in elkaar gefranst door papa Ronny maar het is wel een prachtige fotobewerking van mijn eigenste ik.
    Dit juweeltje komt van Ann en het staat ook op haar blog en dat is "Beeldbewerking Ann".
    Hartelijk dank Ann voor dit mooie logo.

    24-02-2006 om 13:44 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Zuurkoolschotel 

     

    Ingrediënten

    500 gr zuurkool

    1 middelgrote ui

    2 teentjes knoflook

    250 gr gehakt

    125 gr spekreepjes

    sambal

    ketchup

    perzik of ananas

    creme fraise

     

    De zuurkool 10 minuten koken.

    Dan de ui pellen en snipperen en uitbakken.

    Bak de knoflook, gehakt, spekreepjes mee.

    Doe er sambal, ketjap, en de kleingesneden perzik door.

    Afmaken met creme fraise.

     

    Je kunt dit met aardappelpuree eten of met gebakken aardappels.

     

    24-02-2006 om 12:21 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Gehaktballetjes uit Denemarken


    Ingrediënten

    1/4 liter Bulgaarse yoghurt op kamertemperatuur
    400 gram rundergehakt
    1 ei
    2 sneetjes witbrood zonder korst
    3 eetlepels melk
    zout, peper
    3 eetlepels fijngehakte dille
    1 sjalotje
    2 eetlepels boter
    1 laurierblad
    1 dl vleesbouillon
    1 eetlepel maïzena
    1 theelepel suiker
    1 eetlepel citroensap

    Brood weken in de melk.

    Sjalotje pellen en heel fijn snipperen.

    Gehakt aanmaken met ei, gesnipperde sjalot, geweekte witbrood, zout, peper en 2 eetlepels dille.
    Vorm hiervan ± 8 kleine gehaktballetjes.

    Verhit de boter en bak hierin de gehaktballetjes rondom bruin.

    Blus af met de vleesbouillon.

    Voeg het laurierblad toe en laat de gehaktballetjes op een lage warmtebron in ± 10 minuten gaar sudderen.

    Roer de maïzena glad met de yoghurt en schenk dit al roerende bij de gehaktballetjes.

    Blijf roeren tot de saus gebonden is.

    Voeg de rest van de dille, het citroensap en de suiker bij de saus en breng de saus eventueel nog op smaak met peper en zout.

    24-02-2006 om 09:39 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!