Gevulde aardappelen met grijze garnalen( 8 pers).
8 Middelgrote vastkokende aardappelen (150 à 200 per stuk). Peper en zout. 350 gr.grijze garnalen. 1 ui,fijngesnipperd 1 eetlepel fijngehakte bieslook. 200 gr groene ontpitte olijven,fijngesnipperd. 100 gr.kappertjes 2 teentjes knoflook,geplet 50 gr.gemalen kaas. 2 dl.room (eventueel)1 theelepel mosterd. Gemengde sla Vinaigrette naar keuze.
1.Was de aardappelen en kook ze(ongeschild)gaar in ruim lichtgezouten water.Giet af,en laat afkoelen 2.Snij er een dekseltje af,hol de aardappelen uit,en doe het uitholsel in een mengkom 3.Meng er de garnalen,ui,bieslook,olijfsnippers,kappertjes, knoflook,gemalen kaas en de room onder.Kruid met peper en zout.Meng goed onder elkaar en werk eventueel af met een theelepel mosterd. 4.Vul de uitgeholde aardappelen met dit mengsel,en zet er de dekseltjes weer op.Schik de aardappelen in een ovenschotel,en verwarm ze gedurende 10 min.in een oven van 150° 5.Leg op 8 mooie borden wat gemengde sla,met daarbovenop een paar schijfjes tomaat.Besprenkel met wat vinaigrette. Leg op de sla een aardappel,en dien meteen op.
|