Foto

mijn zorgenkind Stefke ( leeuwke )

Foto
Foto
Mijn zonnetjes ! mijn kleinkinderen & partners & achterkleinkinderen !
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
We zijn de 13de week van 2024
Foto
Bij steffie

21-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21- nat !
Hoe het in de rest van het land verloopt , totaal geen idee maar hier is maar nat hoor !Af en toe wat regen alles grijs en grauw niet bepaald een weertje die bij een zondag past maar ...geen gezeur we nemen wat er komt en maken er het beste van !Mijn vader zei altijd " een goed soldaat trekt steeds zen plan " en hij kon het weten want hij had twee oorlogen mee gemaakt .Verdorie hoe kom ik nu op een zondag - rustdag bij die oorlog terecht ? Die hersenkronkels spelen ons soms toch rare toeren , hoe ze zonder enige aanleiding van het éne onderwerp naar het andere kunnen overwippen .Hoe ik nu weer bij dat" wippen "terecht kom ? niet  te ver zoeken é !.Is er hier ééntje( Stefke ) op men schoot komen zitten en zit geen ogenblik stil , probeer dan maar eens wat in te tikken ...niet te doen ! dan maar liefs en een


>> Reageer (16)
20-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20- roze bril

"La vie en rose " - het leven door een roze bril zien ? Olala.... die tijd ligt wel heel veel ver achter ons , we staan ondertussen  wel stevig met beide voetjes op de grond ! Vraag me  toch af of de jeugd van tegenwoordig ook nog het leven zo naïef bekijkt als wij in onze tijd , wij zagen alles door een roze bril en ontdekten langzamerhand dat het leven ook zen harde kantjes heeft . Denk dat de jonge lui een heel stuk nuchterder zijn dan wij toen , ze weten verdraaid goed wat ze willen met  en van het leven .Maar  zo af en toe je eens laten zweven op roze wolkjes kan geen kwaad , zolang je maar de pédalen niet verliest en daarna ...weer stevig met beide voeten op de grond terug komt .De werkelijkheid komt hier aan men arm trekken ( stefke ) is " soeptime " dus
liefs

>> Reageer (14)
19-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19- weer !
Wat het weer woord dit weekend zou een mens begot niet meer kunnen zeggen , we worden heen en weer geslingerd tussen voorspellingen van mooi tot minder mooi weer .We zullen dan maar gelaten het beste hopen en het slechste verwachten zeker ?OLa ....vrees dat ik die woorden zal moeten inslikken want daar komt de zon  warempel toch  door de wolken piepen , alé ..dan gaat meteen dat humeur enkele graadjes de hoogte in ...wat niet wil zeggen dat ik anders een zuurpruim ben zunne !Veel nieuws is er vandaag niet te rapen maar  voor we er weer invliegen toch nog eerst dit....


>> Reageer (13)
18-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18- naakt !

Voor ze straks helemaal in hun nakie staan , nog ff een fotoke genomen van een hoekje van  de tuin . Zo kan men zich beter herinneren ( als je oud word vergeet je al eens iets )als de lente komt hoe ze  er  weer zullen  uitzien .Al  is de natuur heel mild dit jaar en kunnen we lang genieten van het groen ....ook al zitten er hier en daar al wat herfst kleuren tussen  en hebben ze al enkele hevige winden  moeten trotseren ...die blaadjes houden nog steeds dapper stand .We hebben nog wat uitstel gekregen om straks te foeteren dat we weeral bladeren moeten ruimen !Daar gaat de alarmbel van de wasautomaat  genoeg getokkeld , die was loopt spijtig genoeg nog altijd niet  in zen ééntje naar de droogkast dus....
liefs

>> Reageer (14)
17-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17- nie te doen !
Hallo ben er weer eens " ikke Stefke " dat is hier toch niet te doen é willen ze me nu nu altijd fruit doen eten omdat het zogezegd gezond en goed voor de lijn is .Moet je vooral niet denken dat ik dat zonder slag of stoot " zomaar " laat gebeuren .


Maar heb toch weer het onderspit moeten delven ..één lepeltje heb ik geproefd en


geef mij maar een lekker koekje of een sneetje hesp desnoods een kaasje dat valt nog allemaal mee maar ....hun kiwis mogen ze houden ...niets voor mij !
Alé ben er weer mee weg en nog de groetjes van de mama

>> Reageer (15)
16-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16-het word ..
Het word een mager beestje vandaag dat gekrabbel !Geen tijd  want Stefke is weer in één van haar dagen dat ze alle kasten zou plunderen op zoek naar eten ! Verdorie ben ik toch een slechte moeder dat het sukkeltje steeds op zoek moet gaan om iets achterover te slaan !( )Probeer  dan maar  eens haar met alle macht wat op dieet te zetten.......onbegonnen werk  Pffff !.toch vlug ff hier komen loeren en heb ook nog dit bij ...


>> Reageer (20)
15-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15- hallo!

Na een namiddag en avond waar de tv in het middelpunt van de belangstelling stond om te volgen hoe ons politieke landschap weer eens door elkaar werd geschud ... zijn we er terug ! Zal voor de politiekers ook eens een drukke Mdag worden , is nu nog afwachten wat het voor veranderingen  het  met zich mee zal brengen ....  als die er al zullen zijn ! En over die postjes verdelen ...daar hebben we toch niets in de pap te brokken , alles gebeurt binnenkamers en boven ons hoofd om . Alles zal het wel niet zo een vaart lopen dat we niet met een gerust hart aan de Maandagse klusjes kunnen beginnen en ...dat zal ik nu ook doen sé ! Voor mij persoonlijk is de kous af met het stemgedoe tot ....de volgende stemming !.
liefs

>> Reageer (18)
14-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14- vlugvlug !
Vlugvlug een krabbeltje en dan gebruik gaan maken van dat " stemrecht "

En t' zal voor de goeie zijn zunne ( hoop ik toch )aleen ....ben ik in men leven nog nooit achter gekomen of zeker overtuigd wie nu eindelijk die goeie zijn !Zal maar doen zoals in het echte leven en men hart volgen sé ! Hier hinkelen we nog wat achterop ...geen pcke om te stemmen ... nog steeds met dat beruchte " rode potloodje "met de  bekende verwittiging " niet nat maken a.u.b "
 Alé daar gaan we maar ....
liefs

>> Reageer (12)
13-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13- stemmen !

Dat is of was het beeld dat we steeds voorgeschoteld krijgen & kregen over  ons Senioren  zittend op een bankje nietsdoend  en dat was het ,maar ondertussen klopt dat beeld al lang niet meer .We leiden een druk leven - kind & kleinkinderen - hobbys - reizen enzovoort .Maar zitten er nu niet sommigen onder ons  te foeteren dat die "stemplicht "van morgen onze plannen voor het weekend in de war sturen  ? Ben niet bepaald een fan van politiek & politiekers  en  vind even goed als jullie dat er nooit iets veranderd ! Ook al  vraagt het hier morgen een heleboel organisatie om te kunnen gaan stemmen en ons leeuwke veilig in haar vertrouwde omgeving te laten maar ...toch doe ik het !!!!!...zie het meer als een met moeite verworven " stemrecht " niet als  een stemplicht " Wel ....met dat in het achterhoofd denk iktoch  ff terug aan de vorige generatie die gevochten hebben om het " stemrecht " voor ons gewone mensjes , ze hadden er alles voor over om het te bekomen en het is hen gelukt ! We hebben slechts één stem ...maak er gebruik van ...wij senioren tellen ook nog mee zunne !
liefs

>> Reageer (9)
12-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12- geen ...
Geen tijd genoeg - tijd te kort of hoe je het noemt en aan alle kanten draait of keert ...het blijft hetzelfde ...vreselijk laat vandaag Pfff .Maar we verliezen ons goed humeur er niet bij want ....


en ik voel reeds de weekendkriebels ....ij ook ?
liefs

>> Reageer (15)
11-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11- is weer ...
"  Is weer voorrbij die mooie zomer " Gaat de tekst in het liedje van ???? , ook niet van belang maar is toch zo ! Het mooie weer voor dit jaar zit er weer op .De tijd is weer aan gebroken om met heimwee die vakantiefotos te bekijken , of liever die van de kleinkinderen van verre stranden -waterpret samen met het liefje en alles wat  erbij hoort .

Doet steeds plezier te zien hoe ze van dit alles genieten .Eigen vakantiefotos zitten er spijtig genoeg niet bij want den dezen hier die dit intikt heeft haar vaste zomerstek in het plaatsje "Nieverance " ook nog bekend als " Eigenkoerskie ".Ook al laten we dan die camera mooi voor wat hij is , het kan verdraaid ook best leuk zijn hoor ...een terrasje - wat zon - een koffietje .Dat  huidige koffietje is ondertussen tot op de bodem leeg ...dan maar terug naar de orde van de dag en dat is ?.....juist ja ..ons Leeuwke !
liefs

>> Reageer (9)
10-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10- nieuwsgierig !
Wij mensjes weten graag wat er zoal gaande is  in de wereld , we blijven graag bij! .Zowel onze naaste omgeving betreft  omdat we bezorgd zijn voor de mensen rondom ons, maar ook  wat er verder gebeurt in de rest van de wereld.Dat dagelijks nieuws op tv en in de krant willen we zeker niet missen kortom om het met een groot ( lelijk )woord te noemen " we zijn nieuwsgierig " .Als je nu denkt dat dit fenomeen een aleenrecht is van ons mensjes ....vergeet het! Moet je ff je huisdieren gadeslaan hoe zij steeds alles in hun omtrek oplettend  gadeslaan ....Dat is zeker het geval van " zéna " de hond(tje) van de dochter , hoe zij van uit haar uitkijkpost rechtstaand in de zetel straat en voordeur in het oog houd  .

Zij wil steeds op de hoogte zijn wat er zich afspeelt ,er zal zeker niemand aanbellen of binnen komen zonder dat ze het ziet !
liefs

>> Reageer (10)
09-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9- voila sé !
We zijn hier aan een ff op adem komen & koffietje toe , dat ik een grote koffiefan ben is nu niet bepaald een geheim .Soms vraag ik me af ..waarom eingelijk ????? .En waarom  hebben sommigen mensen net dezelfde verschijnselen als het  thee  betreft ?.Aan die brouwsels is er toch niets zo bijzonder ...brengt je niet in een roes zoals bier-  sterkere dranken of dat gevaarlijke spul " drugs ".Zou het soms dat even op adem komen bij dat kopje  die het zo aantrekkelijk maakt ? Dat is ook niet altijd het geval want soms  is het " vlugvlug " tussen alles door .Vrees dat ik geen antwoord weet maar ...wat ik wel weet is dit ....



>> Reageer (15)
08-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8- éérst...

Eerst nog ff de was op het hart gedrukt dat ze niet moeten aleen naar dat wasmachineke of droger lopen , dat ik zodra dat koffietje uit is het wel zelf zal doen ! Wie weet zijn ze ongehoorzaam en doen ze het toch , een mens kan maar proberen é.Al begrepen zeker ? zit weer eens in tijdsnood maar toch vlug terwijl we ff bijtanken met een bakje troost een goede dag komen wensen ( zelfs al is het vandaag een Mdag !)
liefs

>> Reageer (15)
07-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7- een ...

Het ziet er goed uit  een schuchter zonnetje komt door de wolken piepen ,hopelijk haalt ze haar slag thuis en kan ze die regenwolken in een hoekje dringen !We zullen maar het beste hopen en anders ...zullen we ook ermee moeten leven maar ons humeur er door verpesten ???? geen sprake van ! Ola daar is het eerste bezoek al voor de " villa springbinnen " dan maar ...
liefs

>> Reageer (16)
06-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6- weekendritme
Voila sé ....we zitten weer in het weekendritme , al zal dat  er toch  hier wel een ietsipietsie anders uitzien in  een huishouden met zo iemand als Stefke  ...dan in een gezin dat nog slechts bestaat uit 1 of  2 personen .Hier komt de " eenzaamheidsduivel " nooit om het hoekje kijken , hier nooit  te kort aan animatie  of gezelschap .... kinderen & kleinkinderen vliegen ff binnen om te zien hoe het met hun zus of tante Stefke gaat .Kan je verzekeren die weekends zijn steeds drukke dagen voor de koffieautomaat .Daar gaan we dus weer maar ,voor ik er nu een eind aan brei nog ff dit , wens allen een


liefs

>> Reageer (15)
05-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5- problemen ?
Nog maar van gisteren dat ikke ( stefke ) ff langs kwam en  ben er vandaag al terug .

Zal dat eens vlug fiksen sé !Wil niet als de verpleger langs komt  dat hij  op zen knieen moet zitten om me te verzorgen , dat is nu eens geen zicht .Ben ondertussen al beste maatjes met Tom ( dat is zen naam ) ook al ben ik wat je bijna zou kunnen noemen " volslank "hij kan me met alle gemak oppakken en  me in men bedje leggen ( ben dan net een pluimje... leuk hoor !) .Lijk net een klein duimje naast hem ,  mischien ben ik dat wel ook naast zijn 2meter !
Alé zal nog wat verder sleutelen dan is alles weer straks prima in orde !
Doei tot de volgende keer !

>> Reageer (17)
04-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4- hélaba...
Is hier Stefke aan het woord vandaag ,hélaba .....wat heeft mijn mama weer over me verteld ? dat ik in men "smijtengooibui " ben ? Alé gij ...hoe komt ze toch daarbij ? Als een mens teveel aan energie heeft moet je dat toch op een of andere manier uitwerken ...of niet soms ?Bij voorbeeld gisteren hebben we samen men  grote zus en ik  liggen dollen op de keukenvloer ... Super !!!!!

Men mam vond dat een stuk leuker  dan dat ik alles in de grond doe belanden vraag me nu toch af waarom .Alé ben er weer mee weg want heb nog veel " smijtengooiwerk " vandaag hoor !
D knuf van ikke ( en ook van de mama) 

>> Reageer (17)
03-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3-in ...
Kom hier in vliegende haast voorbij " sjeezen " want ons Mademoiselleke is in haar " smijtengooibui" .Voor ff op haar kamertje  gezet want we zijn beiden aan wat op adem komen toe .( diepe zucht ) en nu maar vlug dat leeuwke loslaten voor die kamer veranderd in een slagveld vol gewonde knuffels .Nog vlug dit ...


>> Reageer (17)
02-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2- vuil ?

Zijn de bewoners van het rommelkotje nu zo vuil dat er spinnen te zien zijn ? Hoop  het toch niet  , gelukkig is deze bewoners ééntje uit de tuin !Het is" kobbetijd "( oef ! een pak van het hart )je ziet ze aan alle kanten uit  komen , je zou er zelfs verwonderd over zijn dat er zoveel kleine hoekjes en kantjes zijn aan een huis waar ze nestelen .Dus tijd voor kobbejacht ook al zijn het nuttige beestjes , zo ééntje in je gezicht of haar als je s' morgens buiten komt is niet bepaald leuk ! Oeioei ....Stefke is er met een nectarine vandoor ...als ik nu wil dat er hier niet voor " klein duimpje " gespeeld word en ze een spoor inplaats van brood fruit op de grond uit zaait dan is het nu ..." boeken toe "
liefs

>> Reageer (18)


Foto

Foto

moeder van 7kinderen ( waaronder een zorgenkind)
oma van 8 zonnetjes van kleinkinderen  en partners &
  10 achterkleinkinderen  !


Foto

Foto

Gastenboek
  • prachtig
  • Goede morgen Steffie
  • LIEVE GROETJES VANWEGE ANNIE & ROGIER
  • Dag Steffie ,,
  • Goede middag Steffie en Leeuwke


    Foto


    voor de zieken 


    Foto

    De kinderen
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Over mijzelf
    Ik ben Jackie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Steffie.
    Ik ben een vrouw en woon in of liever bij Oostende () en mijn beroep is huisvrouw.
    Ik ben geboren op 07/12/1941 en ben nu dus 82 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: .
    waken over de kinderen en ons leeuwke
    Foto

    Een interessant adres?

    .


    Foto

    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!