Foto

mijn zorgenkind Stefke ( leeuwke )

Foto
Foto
Mijn zonnetjes ! mijn kleinkinderen & partners & achterkleinkinderen !
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
We zijn de 16de week van 2024
Foto
Bij steffie

31-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.31- nog ...
Tussen alle kokkerellen door nog vlug ff hier krabbelen , veel word het niet want dat klokje tikt steeds maar  verder .Geen dagen meer maar nog enkele uren voor dat jaar 2012 erop zit . Hopelijk was het voor jullie een goed jaar en indien niet ....2013 word een prima jaar ...zeker weten !!!!Geniet van die laatste uren en al kan ik het niet aan iedereen persoonlijk doen ....Om 12uur als het nieuwe jaar start wens ik allen een ..

D knuf van Steffie

>> Reageer (13)
30-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30- amaai !!!!!

Moet je maar overkomen .....Je maakt een boetonneke voor de blogmaatjes om hen een rustig  laatste weekend van ( en daar komt de aap uit de mouw ) van  het jaar 1o12!!!! We zijn nochtans niet meer in de middeleeuwen , anders zat ik nu niet hier te tokkelen op dat toetsenbord . ( oud worden é Pffff).Heb ondertussen wel men lesje geleerd , we zijn nog 2012 en straks ..


Voila sé ben weer helemaal mee met de trein !
liefs


>> Reageer (16)
29-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29- voila sé !

Dat zit er ook al weer op voor vandaag , de rest " de taartebak "is voor Maandag ! Ben nog een ouderwetse trezebees die graag verrast met eigen baksel, ook al lijkt het bakken soms meer op een oorlog om ons Leeuwke met haar grijpgraage handjes uit de deeg te houden  . Het verklaart ook het waarom dat er hier vandaag nog geen krabbeltje bij gekomen was maar ...beter laat dan nooit hé .Aan de " koekebak "beginnen voor de ganse Clan is wel een fluitje van een cent maar de hoeveelheid is wel een stukske groter dan voor ons tegenwoordig huishouden van 4 mensen hoor !.Vind wel dat ik nu toch een bakje troost  en ff een krabbeltje zetten verdient heb !(Als niemand met je stoeft moeten we het wel zelf doen é )Oeioei ..."eigen lof stinkt "zal er dan ook mee ophouden en er weer invliegen sé
liefs

>> Reageer (13)
28-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28-in ...
In vliegende vaart !!!!Want het is van " haastjewerjezere "  gaan straks voor de laatste keer in het jaar .....


"Shoppen "stel je er niet te veel bij voor hoor , met die dagen heb je altijd nog wel iets tekort en vrees dat het bij gewoon winkelen zal blijven  - alles  voor het mondje als de ganse Clan op bezoek komt  !Al zal ik ondertussen  toch dat bijtanken en ff uitblazen zeker niet vergeten want ...van al dat geloop moet dat keeltje af en toe wat  bij gesmeerd worden !
Daarom "That's all for now folks " we vliegen er weer in !
liefs

>> Reageer (23)
27-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27- even ....

En of je die drukke dagen probleemloos bent door gekomen ! Ales oké dan ? Prima.. dan kunnen we samen de aanloop nemen naar dat nieuwe jaar ! Het word dan ( weeral) " pakjestime " verdorie toch een mens kan bijna de tel niet meer bijhouden , om nog niet te spreken van " waarmee kan ik die kleinkinderen nog verassen ?" .Ze hebben speelgoed zat - de grotere kleinkinderen hebben alles wat je maar kan indenken ..laptop - wii - pc tablet en wat vergeet ik nog meer ...want we kunnen bijna niet meer volgen .Wat een verandering bij de pakjes uit onze kinderjaren ....waar je al op voorhand kon raden wat er zou inzitten .Een pulleke stiekem zelf gebreid door de mama in verschillende kleuren van enkele oudere pulls " dat staat fleurig " was dan steeds haar comentaar .Dat pakje moest steeds iets opleveren dat nuttig was , een pieteluttig niemedalletje vonden ze  toch maar weg gesmeten geld .Ze zouden eens moeten zien hoe alles nu verloopt in onze wegwerpmaatschapij , ze zouden nogal de oogjes opentrekken !
Genoeg gezeurd over dat verleden en nu beter  ff diep nadenken met wat we die pakjes zullen vullen !
liefs

>> Reageer (19)
26-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26- 2de...
Ook al is het tweede Kerstdag ,het is toch min of meer een gewone dag ...oef! Men mam zei altijd " een feest is een geseling waard " zover zou ik nu ook wel niet willen drijven maar vermoeiend zijn die dagen anders wel !Denk ook dat er nu al veel dametjes ( of heren ) met een ongerust hart  die cijfertjes van de  weegschaal in het oog houden .Och dat gaat nu éénmaal zo met die dagen,  1 maal op het jaar niet aan de lijn denken en jezelf verwennen mag gerust !Daar heeft ons leeuwke zeker geen probleem mee , voor haar mogen die tafel & stoeltjes dagelijks volzet zijn en kan ze bij iedereen ff op de schoot zitten en van alles wat meepikken .Daar gaan we dus maar weer ...soeptime !
Maar éérst nog dit ....


en rust maar lekker uit voor het eindejaar er aankomt !
liefs

>> Reageer (15)
25-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25- of het ...
Of het nu in het vlaams - engels - frans of de taal van Chakamaca is , doet er niet toe  is de goede bedoeling  die telt !Wens jullie allen een ...


Je hebt maar éénmaal de kans in het jaar om een Kerstdag  en al wat er mee samenhangt te beleven dus ....geniet ervan  !
veel liefs

>> Reageer (14)
24-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24- uitgetrokken !
Tijd te kort maar ....toch enkele minutjes er uitgetrokken om jullie toch nog dit te komen wensen ..


Geniet van een gezellige Kerstavond !
d kn van Steffie

>> Reageer (17)
23-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23- ( weeral ) regen !

Of ......we blijven gewoon binnen en maken er een rustige Zondag van ,voor die drukke dagen ons kunnen als keukenprinces (?) op de proef stellen  .Weet nu zeker dat de omas & opas die hun voetjes onder tafel mogen steken zonder al dat pottegeroer toch stiekem in hun vuistje lachen met de woorden " joepi voor mij lekker niet dit jaar !"Zit ik nu te zagen ? zeker niet !  Zeg eens eerlijk ..wat doet er meer deugd aan het hartje dan ...je ganse bende verzameld rond de tafel te zien die  het eten met zen allen al lachend en gekscherend soldaat maken ( opsmullen )?Oesje niet op die klok gekeken is " soeptime " voor leeuwke en daar kan ik nu eens niet naast kijken of ik ben de pineut !
liefs

>> Reageer (17)
22-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22-en wij ?

Vol ongeduld en toch voor alle zekerheid kijken of er in die schouw plaats genoeg is voor alles wat er op dat kleine bubbeltje zen verlanglijstje staat .En wij .....zijn we ook  nog  benieuwd of wat op ons verlanglijstje zal vervuld worden ? Al zijn onze wensen in de loop der jaren tot een minimum herleid , zal wel nog altijd ééntje mischien onuitgesproken in een hoekje of kantje verstopt zitten .Of heb je de moed al opgegeven  en heb je totaal geen wensen meer over de te komen verwachtingen  ? Niet Doen !!!!!!!!! Kerstmis is een tijd van hoop en vertrouwen ....in onze medemensen en ons zelf !
liefs

>> Reageer (15)
21-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21- Pas op !

Vlug in razende vaart ...je kunt maar nooit weten dat  die wereld  vandaag toch de pijp aan Maarten geeft al geloof ik er persoonlijk geen sikkepit van !Wie blaast er zo een doemkwakkel leven in en stuurt het de ganse wereld rond ? Moet toch wel ergens meer dan één vijs los zitten  , zoiets is toch te gek om los te lopen en we zwijgen er dan ook maar over ! Weet alleen ...vanavond zal ik  een groetje  doorsturen (niet van uit de hel )maar van in men gewone Pc-hoekje . Alé het zotteke uithangen  krijgt hier weer de bovenhand , kan het ook anders ?Die eindejaarsdagen  komen steeds dichterbij en die zijn toch altijd heel apart daarbij staat ook nog het weekend voor de deur !  Geniet ervan !!!!!
liefs

>> Reageer (18)
20-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2-eidejaarsroute

Die afrit hebben we reeds genomen , nu verder doorijden tot aan het rondpunt " weekend " de weg meevolgen en  daarna terug recht door tot aan het liefelijke plaatsje " Kerstdag " .Daar kan je ff verpozen ...liefst met de ganse familie en  kan je vezekeren dat is zeker een aanrader ! Als je uit gerust bent dan rij je verder tot het volgende rondpunt " Zondag " terug meedraaien en dan gaat het in rechte lijn naar het voorlopige  eindpunt" Oudejaarsavond 2012".Zou iedereen toch durven aanraden " pas op !!!!!er niet te veel invliegen " want je moet de volgende morgen  fris als een hoentje zijn om terug de baan op te trekken , je hebt een lange reis voor de boeg voor je aankomt op het (weeralvoorlopige )eindpunt " oudejaarsavond  2013 !"Voor de verdere beschrijving  van die route zal later wel een tweede deel volgen .
Hoop dat met de hulp van  dit reisplan je van dienst kan zijn om je een onvergetelijke reis te bezorgen  !
liefs

>> Reageer (17)
19-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19- winter ...

Al  heb ik  toch een dubbel  gevoel bij die uitspraak over dat "winterwonderland ".De natuur ziet er dan  prachtig uit .... alle lelijkheden van de wereld toe gedekt met een wit kleed - de stilte die je kan aanvoelen en horen  want zelfs het  lawaai van het drukke verkeer is dan geen stoorzender meer .De kinderen kunnen hun lol niet op ondanks verkleunde handjes en dan komt de grote maar ......Wat een ellende op de wegen - wat eens zo mooi was "blanke sneeuw" word achteloos aan de kant geschoven en  ligt er zwart en uit gestoten bij - de verwarming moet een stuk hoger want we lopen er allen dik ingeduffeld bij .Wat  geeft nu de doorslag , wat verkies je boven wat ... het mooie winterse landschap of die winter ellende ? Vrees dat het is zoals  in het leven , alles heeft zen schaduwzijde ...geniet dus van het mooie en de rest ...wel die nemen we er dan maar bij !.
liefs

>> Reageer (15)
18-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18- de hamvraag !

Het word vandaag nu eens hoogtijd om  te beslissen wat er op ons bord komt met die dagen ! Zitten jullie ook steeds met de handen in het haar om een evenwicht proberen te vinden tussen ....iets aparts & lekker en  toch niet de ganse tijd in die potten staan roeren ?.Hier anders wel hoor en benijd dan wel een beetje men mam ...bij speciale gelegenheden stelde die vraag  zich nooit !Het was uit noodzaak ( hadden het niet breed ) steeds hetzelfde menu " groentensoep en daarna een zelfgekweekt konijntje met pruimen of een zelfgekweekt kippetje met appels en het desert een pudding voor de speciale gelegenheid overgoten met zelfgemaakte karamelsaus " en dat was het ! Als je er zo over nadenkt ...zijn wij nu toch wel verwende mensjes ..keus ten over in van alles zodanig zelfs dat we echt niet weten wat te kiezen .Zal nog maar wat verder in die kookboeken snuffelen , al staat het bijna vast ...dit jaar zal ik haar voorbeeld volgen  en het simpel houden .
liefs

>> Reageer (19)
17-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17- inkopen
Het zal wel deze week  voor de jonge lui nog vlug een nieuwe " outfit "  kopen voor de feestdagen ( hoe waren we zelf é) als die al niet reeds in kast hangt want op die dagen willen ze er op hun best uitzien .Voor ons ...een week van lijstjes maken voor de inkopen om te voorkomen wat de nachtmerrie is voor  iedere oma ... we zouden eens iets moeten tekort komen als kind& kleinkinderen op bezoek komen (  zal weer eindigen zoals ieder jaar - weer veel teveel )De voorbereiding op die dagen is toch ook wel best plezant , we zijn al een beetje in feeststemming en wens je een fijne dag ondanks ...


Dus....aan de slag  !
liefs

>> Reageer (21)
16-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16- hallo !

Hoop toch dat het bij jullie zowat oké is ook al zijn we met  de jaren wat milder  en niet meer zo veeleisend als vroeger ,  als de gezondheid  mee zit  zijn we al dik tevreden !Is Zondag en rustdag  alles mag en niets moet , geniet van de nu nog heersende  kalmte voor die drukke feestdagen eraan komen want ......hoe we  ook proberen eraan te ontkomen ons levensritme word bepaald door  "  voor & na " De voor ...we voelen ons 3x7en zullen er met het eindejaar invliegen en dit & dat doen .De na ....Pompaf !!!... die 3x7 ?????? vergeet het ,lijkt meer op ?x7.Oesje krijg weer en helper ( stefke)en die  heeft nog geen last van de " voorennaziekte "dus
liefs

>> Reageer (21)
15-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15- slapen ..
Schijn bedriegt het krabbeltje gaat niet over babys maar over " Slapen" ...


Slapen als een baby - de slaap der rechtvaardigen - slapen als een roos " of hoe je het ook wil noemen .Poepsimpel maar ...voor veel senioren helemaal niet zo simpel !Er werd ons altijd geleerd " God schiep de mens naar zen evenbeeld " met alle eerbied maar .....heeft hij niet iets heel klein over het hoofd gezien dat we zo goed zouden kunnen gebruiken ? " Een klein rood knopje " Dat we dan s' avonds op" uit "kunnen zetten , geen gepieker of muizenissen in dat koppeke en slapen zoals een baby !.Dat zouden wellicht velen onder ons  wel  willen maar ....dat werk nu éénmaal zo niet ! Amaai is hier weer het onderwerp vandaag , neem die prietpraat  maar met een korreltje zout  van iemand die ook vaak honderden schaapjes telt .Zal maar vlug ophouden en  de handen uit de mouwen steken voor ik het hier helemaal te bruin bak
liefs

>> Reageer (11)
14-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14- éérst
Eerst blijven tetteren ( babbelen )en daarna  ...hopeloos laat , eigen schuld - dikke bult.. Pffffff. Ben misschien een ouwerwets bezeke maar vind  ff bijpraten  heel belangrijk  en belangrijke dingen hebben steeds voorrang , dan moeten die  klusjes  maar voor even  op " pauze " gezet worden .We zullen dan nu maar één tandje bijsteken en het hier ( weeral ) eens kort houden .Toch nog in de rapte dit ....


liefs

>> Reageer (19)
13-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13- voila ..
Voila sé dat trekker & dweil klusje zit er ook al weer op en nu tijd voor hoe kan het ook anders een lekker bakje ...


 Ondertussen vlug ff loeren op die blog wat er voor nieuws te rapen valt ! Gisteren op tv ...de mensen zijn tegenwoordig eenzamer dan voor die Gsm - Pc en al die andere mogelijkheden " .Is dat zo ??????? Heb daar toch bedenkingen bij hoor ! Als ik terugdenk aan die tijd voor de pc ...mischien wel plezant voor de mensen die kunnen gaan en staan en mensen ontmoeten waar en  waneer ze er zin in hebben maar ....wat met de mensen die door omstandigheden ( ziekte of wat dan ook ) aan huis gekluisterd zitten ? Die moderne snufjes  zijn soms hun enige voeling met de buitenwereld , denk dat die zeker niet zouden willen terugkeren naar voor  het  pc tijdperk( spreek uit ervaring )  . Zo zie je maar dat ieder nieuwtje nooit zo zwart-wit is als we denken !
liefs

>> Reageer (13)
12-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12 in ...

Hier ben ik dan in vliegende vaart .... het word vandaag  een strijd tussen Stefke en mezelf ! Zal zij de éérste zijn die het spelen op haar bedje moe word en weer  een handje komt toesteken met dat getokkel of ....zal ik als winaar uit de strijd komen en haar te vlug af zijn en kan ik nog vlug na dat  minikrabbeltje het pceeke in zen slaapstand zetten ? Voor één keer wil ik het nu winnen sé van ons Leeuwke en niet de pineut zijn ....daarom nog een prettige dag en
liefs
joepie ...is me gelukt !!!!!!!!!

>> Reageer (22)


Foto

Foto

moeder van 7kinderen ( waaronder een zorgenkind)
oma van 8 zonnetjes van kleinkinderen  en partners &
  10 achterkleinkinderen  !


Foto

Foto

Gastenboek
  • MOJI MILÍ KAMARÁDI
  • fijne dag...
  • Hallo
  • Goedemorgen
  • Vriendelijke Dinsdaggroeten van willy


    Foto


    voor de zieken 


    Foto

    De kinderen
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Over mijzelf
    Ik ben Jackie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Steffie.
    Ik ben een vrouw en woon in of liever bij Oostende () en mijn beroep is huisvrouw.
    Ik ben geboren op 07/12/1941 en ben nu dus 82 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: .
    waken over de kinderen en ons leeuwke
    Foto

    Een interessant adres?

    .


    Foto

    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!